10.11.2014

TINFO-tiedote 38 / 6.11.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


TEKSTI-YHTEISÖ JA KOTIMAISEN NÄYTELMÄN FESTIVAALI

Näyttämötaiteen valtionpalkinto sykähdyttää aina. Teksti-yhteisön työn merkityksellisyys ja arvo on ymmärretty. Palkinto tarkoittaa näkyväksi tulemista, eikä rahakaan ole pahasta. Palkinnon perustelut tässä luettavaksi. Yhteisöllisyys, kollegiaaliset keskustelut, näytelmänkirjailijan identiteetin tukeminen ja ammatin arvostuksen ja näkyvyyden lisääminen, ammatillinen vertaistuki. Tällaisia avainsanoja Tekstistä, ei yhtään liikaa. Iloitsen siitäkin, että palkinto meni jälleen yhteisölle. 

Juhlatunnelmissa suuntaan Kansallisteatterin Lavaklubille Kotimaisen näytelmän festivaalille tekstien äärelle. Kantaesittämättömät näytelmät Salla Viikan Aukko, Marie Kajavan Lullaby sekä Emilia Pöyhösen Prinsessa Hamlet lukudraamoina, kirjailijoiden haastatteluhetkiä, draamaslamia, keskustelua ison näyttämön aiheesta. Ensi maanantaina on mukava puhua Tallinnassa kääntäjien mestarikurssilla suomalaisesta nykynäytelmästä.


LOPUN AJAN MERKKEJÄ – ENTÄ TEATTERI

Ilmastonmuutosta tutkivan paneelin IPCC:n juuri ilmestynyt raportti viimeistään järkyttää. Parhaimmillaankin olemme jo auttamatta myöhässä. Ja Talvivaara konkurssiin, luonto maksaa!

Ei ole mikään ihme, että esittävissä taiteissakin ekokriittinen näkökulma on koko ajan voimistunut. Näkökulmaa väännetään pois inhimillisestä kokemuksesta tai ainakin tullaan yhä refleksiivisemmäksi.   

Turun yliopiston Keho ja yhteiskunta -keskustelusarjassa on tämän vuoden mittaan pohdittu kehollisuutta, sitä millaista kehollisuutta täällä tuotetaan. Yksi yhteiskunnallisten käytänteiden osa-alue on koulutus. Millaista kehollisuutta koulutus rakentaa ja miten tuo kehollisuus on sidottu esimerkiksi sukupuoleen. Tai yhtä lailla, mitä tarkoittaa näyttelijälle, esiintyjälle, tanssijalle käyttää kehoa työvälineenä.


DIGITAALISTA OSALLISTAVAA TEATTERIA WALESISSA

Walesin kansallisteatteri tekee online- ja live-esityksen Bordergame, jossa se käsittelee maahanmuuttoa ja siirtolaisuutta. Bordergamessa Cymru on itsenäinen tasavalta, joka suojelee rajojaan Englannista tulleilta, Bristolista Newpostiin matkalla olevilta laittomilta rajanylittäjiltä. 

Ihmisiä kutsutaan aktiivisiksi kansalaisiksi, rekisteröitymään tasavaltaan ja osallistumaan. Bordergame on toteutettu yhteistyössä turvapaikkaa anoneiden ja pakolaisten kanssa, jotka nyt asuvat Etelä-Walesissa. Walesin kansallisteatteri on liikkuva kaikissa mahdollisissa merkityksissä.


VAPAUTUNUT KATSOJA VAPAUTUNEESSA YHTEISÖSSÄ

Liikkeellä marraskuussa  -festari on julkaissut ranskalaisen filosofin Jacques Rancièren Vapautunut katsoja  -teoksen ensimmäisen luvun (suom. Janne Porttikivi). Tässä ote tasa-arvoisen näyttämön puheenvuorosta: ”Vapautuminen alkaa siitä kun asetamme kyseenalaiseksi katsomisen ja toimimisen vastakkaisuuden, kun ymmärrämme, että ne itsestäänselvyydet, jotka hallitsevat sanomisen, näkemisen ja tekemisen välisiä suhteita kuuluvat itsessään alistamisen ja hallinnan rakenteisiin. Se alkaa kun ymmärrämme, että myös katsominen on toimintaa, joka vahvistaa tai muuttaa sen, miten nämä eri asemat ovat jakautuneet. Myös katsoja toimii, aivan kuten oppilas ja oppinutkin. Hän havainnoi, valitsee, vertaa ja tulkitsee…”. 

Parhaimmillaan teatterissa voi olla kyse vapautuneesta yhteisöstä, jossa aktiivisen tulkitsijan roolin omaksuneet katsojat kehittelevät ”omia käännöksiään”, ”kaappaavat tarinoita” ja tekevät niistä omiaan.


SUOMEN TAIDEPOLIITTINEN TAPAHTUMA – TAIDEPOLIITTINEN HUIPPUKOKOUS

Vielä ehtii Taidepoliittiseen huippukokoukseen ensi maanantaina. Ilmoittautuminen tästä
Minä kämmäsin oman osallistumiseni. Tyhmä mikä tyhmä minä. Harmittaa.


MITÄ MUUTA VIIKKOON KUULUU?

Aika joutuu, juoksee alta. Niin käy aina, kun hakemus- tai mitkä tahansa deadlinet paukkuvat. Viikkoon on myös kuulunut pallotteluseinämäisiä aktioita, kuulostelua hankesuunnitelmien järjellisyydestä ja tarpeellisuudesta. Ruohonjuuressa.  Ja viikonloppuna syväkeskusteluja teatterin taiteilijakoulutuksesta. Itse kahmaistuja rusinoita työpullasta. Ei liity tähän hommaan, mutta viraapelityönä on etuoikeutettua haastatella Teatterikorkeakoulun ja Nätyn professoreita ja olla tulevaisuuden äärellä koulutuksen kautta.


MITÄ TYÖTTÖMYYS MAKSAA KUNNILLE?

Työttömyysluvut ovat kasvussa myös teatterialalla. Tarkkoja lukuja saan toivon mukaan aika pian. Tästä(kin) mikronäkökulmasta kiinnostaa se, mitä työttömyys maksaa kunnille. Matematiikkaa. Jos yhdestä päästä otetaan pois, niin sitten toisesta päästä on annettava. Työmarkkinatuki on se, jota maksetaan, jos ei täytä niin sanottua työssäoloehtoa, tai kun ansiosidonnaiseen oikeuttavat 500 päivää ovat tulleet täyteen jne.

Kunnat maksoivat Kelan työmarkkinatukea viime vuonna 215 miljoonaa, tänä vuonna summa nousee 250 miljoonaan. Sitten tähän vielä lisänä se 420 miljoonaa euroa, jonka kunnat käyttivät esim. viime vuonna työllisyyden hoitoon. Tässä tietoa työllisyyden hoitamisen kuluista Kuntalehden uutiskirjeessä

Sitten löysin työttömyyden tutkijan TEM:n neuvottelevan virkamiehen Pekka Tiaisen näkemyksiä (vuodelta 2013). Taidanpa ottaa yhteyttä Tiaiseen saadakseni laskelmat siitä, mitä yksi työtön kunnalle maksaa. Minun laskuissani se yksi työtön olisi teatterintekijä. Palaan tähän yhtälöön.

 

twitter.com/tinfotweets


TINFON ILMOITUKSIA


Seuraava TINFO e-Nytt ilmestyy 18.11.2014, aineistopäivä 14.11.


Syksyn viimeinen ruotsinkielinen uutiskirje TINFO e-Nytt ilmestyy 18.11.2014. Mahdolliset ruotsinkieliset tiedotteet pyydämme lähettämään osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi perjantaihin 14.11. mennessä.

www.tinfo.fi/se


Tilaa Teatterialan Avain 2014/2015 -osoitteisto

Teatterialan Avaimessa on yhdessä paketissa mm. teattereiden, teatteri- ja kulttuurialan järjestöjen ja organisaatioiden sekä tärkeimpien yhteyshenkilöiden yhteystiedot. 500 alan yhteystietoa!

PDF-muotoisesta Avaimesta on helppo tehdä hakuja Adobe Readerin Etsi-komennolla sekä siirtyä tietoihin kirjanmerkkien tai linkkien avulla. Sähköisen Avaimen voi tarvittaessa myös tulostaa. Uutta: Avaimessa on nyt sosiaalisen median osoitteet kätevinä tekstilinkkeinä

Tilaukset TINFO-verkkokaupasta, sähköpostilla tinfo(a)tinfo.fi tai puhelimitse (09) 2511 2120UUTISIA


Näyttämötaiteen valtionpalkinto näytelmäkirjailijayhteisö Tekstille

 
Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen jakoi musiikin, näyttämö- ja tanssitaiteen valtionpalkinnot tiistaina 4.11. Helsingissä. Näyttämötaiteen valtiopalkinnon sai näytelmäkirjailijayhteisö Teksti.

Palkinnon perustelut:

Euroopassa Suomi tunnetaan ajankohtaisista näytelmistään. Seitsemän vuotta sitten perustettu näytelmäkirjailijayhteisö Teksti on menestyksekkäästi kehittänyt suomalaista näytelmäkirjallisuutta, tukenut näytelmäkirjailijan identiteettiä sekä lisännyt näytelmäkirjailijan ammatin arvostusta ja näkyvyyttä.

Teksti-yhteisö on luonut hyvät puitteet näytelmäkirjailijoiden kollegiaaliselle keskustelulle ja tarjonnut ammatillista vertaistukea. Tapaamisissaan ammattilaiset keskustelevat paitsi vallitsevista työskentelyolosuhteista myös työtavoista, taiteellisista sisällöistä ja dramaturgiasta sekä yleensä taiteesta. Toiminnan myötä on syntynyt useita kirjailija-dramaturgi -työpareja. Kansallisteatteri ja Teksti-yhteisö ovat järjestäneet jo neljä kertaa yleisölle avoimen Kotimaisen näytelmän festivaalin. Lisäksi Teksti on järjestänyt keskustelutilaisuuksia agentuurien, teatterinjohtajien, dramaturgien ja ohjaajien kanssa.

Alun perin Tekstin kutsuivat koolle näytelmäkirjailijat Heini Junkkaala, Maria Kilpi ja Elina Snicker. Tällä hetkellä yhteisön ydinryhmän muodostavat Taija Helminen, Juha Jokela, Heini Junkkaala, Marko Järvikallas, Okko Leo, Paula Salminen, Elisa Salo, Elina Snicker ja Paavo Westerberg sekä projektisihteerinä toiminut Melli Maikkula. Teksti on laajentunut noin 90 suomalaisen näytelmäkirjailijan epäkaupalliseksi yhteisöksi.

Vuonna 2007 perustettu Teksti toimii läheisessä yhteistyössä Suomen näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n kanssa.

Musiikin valtiopalkinnon sai Helsingin tuomiokirkon poikakuoro Cantores Minores ja tanssitaiteen valtionpalkinnon tanssitaiteilija Mirja-Liisa Herhi.

Kukin palkinto on 15 000 euroa. Palkinnot myönnetään veikkausvoittovaroista.

Lisätietoja:
- erityisasiantuntija Ansa Aarnio (Taiteen edistämiskeskus) /näyttämötaiteen valtionpalkinto,
p. 0295 330 701

Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimet, valtion taidetoimikunnat myöntävät valtionpalkintoja tunnustuksena kolmen viimeksi kuluneen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta kunkin taiteen alan hyväksi.

 www.taike.fi


Riina Maukola Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden vastaavaksi päätoimittajaksi


Kustannus Oy Teatterin hallitus on 5.11.2014 kokouksessaan valinnut Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden vastaavaksi päätoimittajaksi FT Riina Maukolan ( s. 1976).

Riina Maukola on tätä ennen toiminut muun muassa tutkijana ja lehtorina Helsingin yliopistossa sekä esimiestehtävissä maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelussa. Hän on toiminut lyhyitä aikoja myös päätoimittajan sijaisena Teatteri-lehdessä vuosien 2005 – 2010 aikana.

Riina Maukola on väitellyt teatteritieteestä. Lisäksi hän on yhteiskuntatieteiden maisteri pääaineenaan tiedotusoppi. Maukola aloittaa Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden vastaavana päätoimittajana 1.1.2015, jolloin lehden nykyinen vastaava päätoimittaja Annukka Ruuskanen siirtyy Työväen Näyttämöiden Liiton kokopäiväiseksi toiminnanjohtajaksi. Lehden toisena päätoimittajana jatkaa Minna Tawast.

Tiedusteluihin vastaa,
Kustannus Oy Teatterin hallituksen puheenjohtaja Riitta Väisänen
riittavais(a)gmail.com
050 303 8220


Esitystori.fi yhdistää tarjoajia ja ostajia


Esitystori.fi on uusi maksuton verkkopalvelu, joka tuo saman katon alle niin esittävän taiteen esitysten myyjät kuin ostajatkin. Tietokannan tarkoituksena on palvella sekä esittävän taiteen tilaajia että esitysten tarjoajia. Tietokannan käyttö ja sinne rekisteröityminen on ilmaista.

Kaikille avoin tietokanta auttaa esittävän taiteen ammattilaisryhmiä ja -teattereita löytämään esityksilleen soveltuvia ostajia ja yhteistyökumppaneita sekä helpottaa kiertueiden suunnittelua.

Tietokanta myös keventää ostajien työtä tarjoamalla keskitetyn kanavan, jossa voi etsiä esityksiä omiin tapahtumiin ja tiloihin sekä ilmoittaa omista käytännöistään, tarpeistaan ja vaatimuksistaan vierailuesitysten suhteen.

Sivustoa voi käyttää myös ruotsiksi osoitteessa Scenkonsttorget.fi. Esitystorille rekisteröidyt esitykset ja ostajat näkyvät myös Scenkonsttorget-sivulla ja päinvastoin.
 
Esitystori.fi on avattu marraskuun alussa ja rekisteröityminen on käynnissä!

Rekisteröidy ostajaksi osoitteessa:
http://esitystori.fi/ostajat/fi/tietoja/rekisteroidy-ostajaksi

Rekisteröidy esityksen tarjoajaksi osoitteessa:
http://esitystori.fi/esitykset/fi/tietoja/rekisteroidy

Ohjeet rekisteröitymiseen ja sivuston käyttämiseen:
http://esitystori.fi/ohjeet.php
 
Esittävän taiteen markkinat on avattu, Esitystori.fi yhdistää!

www.esitystori.fiwww.scenkonsttorget.fi

YouTubessa: http://youtu.be/-4LBApn6YQE
Scenkonsttorget på YouTube: http://youtu.be/83lpbQIOffk


Kjell Westön palkittu teos Kangastus 38 Kansallisteatteriin


Vastikään Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saanut teos kantaesitetään Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä keväällä 2017. Kangastus 38 on osa Kansallisteatterin Suomen 100-vuotisjuhlaohjelmistoa.

”Iloitsen, että juuri Kangastus 38 on ensimmäinen Kansallisteatteriin dramatisoitava romaanini. Rauhan ajan viimeisiä hetkiä ja historian myllerrysten jättämiä jälkiä luotaava teos sopii erityisen hyvin kansalliselle näyttämölle”, kirjailija Kjell Westö kommentoi.

Kjell Westölle (s.1961) on myönnetty lukuisia arvostettuja kirjallisuuspalkintoja, kuten kirjallisuuden valtionpalkinto teoksesta Merkitty ja muita novelleja (Utslag och andra noveller) ja Finlandia-palkinto romaanista Missä kuljimme kerran (Där vi en gång gått) . Teoksestaan Kangastus 38 (Hägring 38) Westö vastaanotti lokakuussa 2014 Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon. Westön teoksista on tehty monia näyttämö- ja elokuvasovituksia ja niitä on käännetty parillekymmenelle kielelle.

Kangastus 38 -romaanin dramatisoi Kansallisteatteriin Michael Baran ja teoksen ohjaa Mikaela Hasán. Suomeksi teoksen on kustantanut Otava, ruotsiksi Schildts & Söderströms.

Lisätiedot
pääjohtaja Mika Myllyaho mika.myllyaho(a)kansallisteatteri.fi p. 044 593 8130
tiedotuspäällikkö Mia Hyvärinen mia.hyvarinen(a)kansallisteatteri.fi p. 050 540 5062

www.kansallisteatteri.fi


OKM: Kulttuurin tarjontaa, saatavuutta ja saavutettavuutta on lisättävä


Syksyn runopäivien avajaisissa Tampereella puhuneen kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen mukaan oikeus päästä kulttuurin ja taiteen pariin ei saa olla kiinni ihmisen asuinpaikasta, taloudellisesta tilanteesta, terveydentilasta tai muista henkilökohtaisista ominaisuuksista.

- Kulttuurin myönteisistä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin on olemassa runsaasti tietoa ja kokemusta. Tutkimusten mukaan osallistuminen kulttuuritoimintaan lisää onnellisuuden kokemuksia ja elämän mielekkyyden tuntua. Lisäksi se vaikuttaa positiivisesti terveyteen ja pidentää jopa elinikää. Erityisen myönteisesti vaikuttaa yhdessä tekeminen ja kulttuurin harrastaminen sosiaalisena toimintana., Viitanen sanoo.

- Kulttuurin tarjontaa, saatavuutta ja saavutettavuutta on lisättävä. Olemme kehittämässä toimia, joilla eri tavoin tätä saavutettavuutta parannettaisiin. Parhaillaan pilotoidaan esimerkiksi kulttuuripassia, jonka idea on tarjota kaikille mahdollisuus päästä kulttuurin pariin rahapussin paksuudesta riippumatta.

Viitanen on tyytyväinen, että kulttuurin rahoitus valtion ensi vuoden talousarvioneuvotteluissa pystyttiin säilyttämään tämän vuoden tasolla ja pelätyt leikkaukset vältettiin.

- Kulttuurin tarjonta on tehokkaimpia keinoja meidän kaikkien viihtyisyyden lisäämisessä, siksi kulttuuria on saatava reilusti lähelle meitä kaikkia. Taide- ja kulttuuritapahtumissa arvokasta on se, miten ne löytävät osallistujiksi myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät muuten hakeudu kulttuurin pariin.

Lisätietoja: valtiosihteeri Kari Anttila, OKM, p. 0295 3 30130

Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen tervehdys Syksyn Runopäivien avajaisissa maanantaina 3.11.2014 klo 12.00 Vanhan kirjastotalon musiikkisali, Tampere

Lähde: OKM


Nukketeatterikoulutus jatkuu Turun AMK:n Taideakatemiassa


Turun AMK:n Taideakatemian tiloissa pidettiin 20.10.2014 nukketeatterialan koulutusta käsittelevä kokous, jossa olivat läsnä Taideakatemian edustajat Timo Tanskanen, Eero Linjama, Marja Susi ja Ari Ahlholm sekä Suomen Uniman edustajat Marjut Tawast ja Roosa Halme, nukketeatterin läänintaiteilija. Lisäksi kokoukseen osallistui Varsinais-Suomen läänintaiteilija Leena Kela.

Uudessa opintosuunnitelmassa opiskelija voi suorittaa opinnoissaan yhteensä 173 opintopistettä nukketeatterin ammattiosaamisen kehittämiseen tähtäävää opintosisältöä. 

Lue lisää oheisesta tiedotteesta (PDF).

Suomen Unima, puheenjohtaja Marjut (Maiju) Tawast          
unimafinland(a)gmail.com
www.unima.fi

TAPAHTUMIA


Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna  


UrbanApan TaideOlohuone 7.-8.11.2014, Helsinki

UrbanApa TaideOlohuone on rento ja helposti lähestyttävä kahden tapahtumapäivän kokonaisuus Ateneum-salissa! Tapahtuma saattaa yhteen esittävän taiteen ammattilaisia nykytaiteen ja eri urbaanin taiteen aloilta. Olohuone tarjoaa alustan niin demoille kun genrerajat ylittäville kokeiluillekin. Lavalla nähdään rinta rinnan ainakin katutanssia, nykytanssia, sirkusta ja steppiä!

Ateneum-salissa (Kaivokatu 2, 00100 Helsinki)
Pe 7.11. klo 16-18
La 8.11. klo 15-17

Liput 5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Varaukset ja lippujen lunastus Ateneumin lipunmyynnistä ainfo(a)ateneum.fi, p. 0294500401

Lisätietoja:
UrbanApan taiteellinen johtaja
Sonya Lindfors p. 040-5164420, sonya(a)urbanapa.fi
urbanapa.fi


Suomen Taidepoliittinen Tapahtuma 10.11.2014, Helsinki

 
Suomen Taidepoliittisen Tapahtuman yhteydessä järjestetään Taidepoliitinen Huippukokous, joka kokoaa politiikan ja taiteen samalle näyttämölle ja herättelee kulttuuripolitiikkaa puheenaiheena. Taidepoliittinen Huippukokous järjestetään maanantaina 10.11. Helsingin kaupungin juhlasalissa (Pohjoisesplanadi 11-13). Ovet avautuvat klo 15.30 ja itse tilaisuus alkaa klo 16.00. Tilaisuus on avoin kaikille ja etukäteen sinne on ilmoittautunut jo yli 400 osallistujaa.

Huippukokouksessa 10 eri puoluetta esittelee heidän taide- ja kulttuuripoliittiset linjauksensa sekä kuullaan Opetus- ja Kulttuuriministeriön ja Helsingin kulttuurikeskuksen tervehdys.

Puhujiksi Huippukokoukseen ovat tulossa seuraavat poliitikot:

Outi Alanko-Kahiluoto (Vihreät)
Tuomo Puumala (Keskusta)
Päivi Lipponen (SDP)
Päivi Storgård (RKP)
Juho Eerola (Perussuomalaiset)
Silvia Modig (Vasemmistoliitto)
Sauli Ahvenjärvi (Kristillisdemokraatit)
Timo Vuori (Kokoomus)
Juha-Pekka Väisänen (SKP)
Arto Lampila (Piraattipuolue)

Poliittisia puheenvuoroja värittää taiteen ja politiikan diskurssiivinen yhteispeli samalla näyttämöllä. Lisäksi tilaisuudessa on asiantuntijahuone, joka koostuu erialojen asiantuntijoista esimerkiksi toimittajista, tutkijoista, poliitikoista ja taiteen kentän experteistä. Asiantuntijahuone pitää yllä mielenkiintoista ja intensiivistä keskustelua ja toimii myös kommentaattorina juhlasalin tapahtumille, jossa poliittiset ja taiteelliset puheenvuorot käydään.

Baltic Circle –festivaali, Checkpoint Helsinki ja Public Movement –ryhmä järjestää Suomen Taidepoliittisen Tapahtuman, joka koostuu kolmesta toisiaan täydentävästä kokonaisuudesta; Taidepoliittisesta Huippukokouksesta, Teossarjasta ja Käsikirjasta. Teossarja koostuu suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksista, jotka ovat esillä ympäri Helsinkiä 9.-16.11.2014 osana Baltic Circle –nykyteatterifestivaalin ohjelmistoa. Osa Teossarjan teoksista esitellään myös Taidepoliittisessa Huippukokouksessa. Käsikirja kokoaa Taidepoliittisen Huippukokouksen materiaaleista julkaisun, joka käsittelee Suomen kulttuuripolitiikan tämän hetkistä tilannetta ja sen tulevia suuntaviivoja. Käsikirjan koostaa taiteilija-kuraattori Jussi Koitela.

Lisätietoa tapahtumasta www.suomentaidepoliittinentapahtuma.fi

Lisätietoja:
Sanna Taskinen
Tuotantoassistentti/ Production assistant
sanna(a)balticcircle.fi
+358 (0) 44 201 00  07

Suomen Taidepoliittinen Tapahtuma – Make Arts Policy Event
www.suomentaidepoliittinentapahtuma.fi
www.facebook.com/makeartspolicy


VALO lastenteatteritapahtuma 15.-23.11.2014, Joensuu


Marraskuun puolivälissä Joensuuhun ja Joensuun ympäristöön tuo iloa seitsemännen kerran
järjestettävä VALO –lastenteatteritapahtuma. VALO­ Viikon aikana luvassa on sanataideleirejä,
Tarinatähtikisa, improtyöpajoja, näyttelyitä, satutunteja, Lastenoikeuksien päivän juhla ja
nukketeatteri­ ja tanssiesityksiä läheltä ja kauempaa. VALO­ -lastenteatteritapahtuman paikkoina
ovat muun muassa Pakkahuone, Joensuun seutukirjaston kirjastot, Lehmon monitoimitalo,
Joensuun Taidemuseo ja Joensuun kaupunginteatteri.

Lue lisää

Lisätiedot ja puhelinhaastattelut:
Jaana Palve­Karppanen
Satuteatteri Punahilkka ry vpj. 040 913 4009
https://satuteatteri.wordpress.com/


Kulttuurin saavutettavuus ja moninaisuus -seminaari 19.11.2014, Helsinki


Miten turvataan kieli- ja kulttuurivähemmistöjen, vammaisvähemmistön ja muiden erityisryhmien mahdollisuudet osallistua kulttuuriin ja tuoda yhdenvertaisesti esiin omaa luovuuttaan? Miten edistetään kulttuuristen oikeuksien toteutumista?

Taiteen ja kulttuurin saavutettavuustyöryhmän loppuraportissa (2014) käsitellään taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta ja moninaisuutta osana kulttuurisia oikeuksia. Kulttuuristen oikeuksien perustaksi nähdään mahdollisuus oman kielen ja kulttuurin ylläpitämiseen ja kehittämiseen, mikä toteutuu eri tavoin eri väestöryhmien kohdalla. Työryhmä esittää loppuraportissaan useita toimenpiteitä oman kielen ja kulttuurin ylläpitämisen ja kehittämisen sekä taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi.

Seminaarin tavoitteena on jatkaa työtä saavutettavuuden, moninaisuuden ja osallisuuden edistämiseksi ja saada eväitä asioiden eteenpäin viemiseksi. Tilaisuudessa pohditaan myös konkreettisten esimerkkien kautta keinoja saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi.

Seminaari on tarkoitettu taide- ja kulttuuripolitiikan vaikuttajille, taide- ja kulttuuripalveluiden tuottajille, kansalaisjärjestöjen edustajille sekä eri hallinnonalojen viranomaisille. Tilaisuuteen voidaan ottaa enintään 100 osallistujaa.

Kulttuurin saavutettavuus ja moninaisuus -seminaari
19.11.2014 klo 13.00 - 15.30. Kahvitarjoilu klo 12.00
Finlandia-talo, B-sali, Mannerheimintie 13 e, Helsinki (M1 sisäänkäynti)
Ilmoittautuminen viimeistään 11.11.2014 tästä

Tiedustelut:
Kulttuurisihteeri
Lea Halttunen
0295 3 30097
lea.halttunen(a)minedu.fi
www.minedu.fi


Alumniklubi: Teatteriväen kauneimmat joululaulut 20.11.204, Kansallisteatterin Lavaklubi

Tervetuloa alumniyhdistyksen jäsenet, alumnit ja laulujen ystävät marraskuiseen lauluiltaan Teatteriväen kauneimmat joululaulut Kansallisteatterin Lavaklubilla to 20.11.2014 klo 20 alkaen.

Lauluillan avaa alumniyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Oksanen.
Lauluja säestää Markku Luuppala ja esilaulajana toimii näyttelijä Sinikka Sokka.
Laulujen sanat saat paikan päällä.

Tilaisuudessa julkistetaan Vuoden alumni 2014.

Ilta jatkuu klo 21.30 jälkeen Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön opiskelijoiden musiikkiesityksillä!

Tilaisuus on kaikille avoin, pääsymaksu 2 €.

Liput ovelta sekä ennakkoon Kansallisteatterin lippumyymälästä / 010 733 1331.

(Kansallisteatterin esitysten saman illan lipulla sisään ilmaiseksi.)

Baari on auki!

Tervetuloa!

Lauluillan järjestää Teatterikorkeakoulun alumnit ry hallitus

Raija Vuorio
sihteeri
Teatterikorkeakoulun Alumnit ry
suhdetoimintapäällikkö
0400 792025
raija.vuorio(a)uniarts.fi


Murros – Nuorten teatterifestivaali 21.-23.11.2014, Tampere


MURROS on nuorille suunnattu teatterifestivaali Tampereella. Festivaalin  järjestää Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Tampereen Yhteiskoulun Ilmaisutaidon erityislukion kanssa. Festivaalin tavoitteena on luoda kaikille avoin korkeatasoinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen nuorten teatterifestivaali.

Tapahtumassa nähdään pääsääntöisesti 13-20-vuotiaiden nuorten esittämiä esityksiä. Päämääränä on tarjota katsojille mielenkiintoisia ja tasokkaita esityksiä, antaa nuorille teatterintekijöille mahdollisuus tuoda esille esityksiään, järjestää kohdennettua koulutusta sekä edistää kansainvälistä vaihtoa esitys-, ohjaaja- ja kouluttajavaihdon kautta.

Facebook sivuillemme pääset tästä.

www.murros.info


Kulttuurienvälinen Pohjola -seminaari 26.11.2014, Helsinki


”Kulttuurienvälinen Pohjola” on yksi Pohjoismaiden ministerineuvoston kulttuuriyhteistyön strategian 2013 -2020 teemoista. Tavoitteena on, että "Kaikki Pohjoismaiden asukkaat tuntevat olevansa kotonaan Pohjoismaissa ja olevansa osa Pohjoismaiden kulttuuria."

Pohjoismainen kulttuuripiste haluaa esittää kysymyksiä ja keskustella teemasta ja tavoitteesta. Siksi kutsumme sinut osallistumaan ”Kulttuurienvälinen Pohjola” -seminaariimme kulttuurienvälisyydestä ja kulttuurien monimuotoisuudesta Pohjolassa.

Heijastaako Suomen ja muun Pohjolan kulttuurielämä niitä monikulttuurisia yhteisöjä, joissa elämme? Mitä voisimme tehdä paremmin? Seminaarin tarkoitus on myös inspiroida taiteilijoita, kulttuurituottajia ja kuraattoreja, jotka työskentelevät – tai haluavat työskennellä – kulttuurienvälisissä hankkeissa.

Seminaarissa ovat mukana mm.:

 • Pasi Saukkonen, Erikoistutkija, CUPORE (FI)
 • Ida Burén, Toiminnanjohtaja, Intercult (SE)
 • Anna-Maria Liukko, Johtaja, Cultura-säätiö (FI)
 • Niels Righolt, Toiminnanjohtaja, Danish Centre for Arts and Interculture (DK)
 • Petr Potchinchtchikov, Freelancer ja monikulttuurisuusasiantuntija (FI)
 • Henrik Melius, Toiminnanjohtaja, Spiritus Mundi (SE)
 • Kristian Meisingset, Toimittaja, Minerva (NO)

Seminaarin moderaattori on Cátia Suomalainen Pedrosa, Toiminnanjohtaja, Interkult Kassandra (FI).

Paikka: Pohjoismainen kulttuuripiste, Helsinki, Suomi
Kieli: Englanti, suomi ja skandinaaviset kielet, simultaanitulkkaus

Tervetuloa osallistumaan ja keskustelemaan!

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Søren Staun, soren.staun(a)kulturkontaktnord.org
Vanhempi erityisasiantuntija Tarja Terävä, tarja.terava(a)kulturkontaktnord.org

Muista päivämäärä tai rekisteröidy jo nyt tästä linkistä.

www.kulturkontaktnord.org


Tampere-2: Kansainvälinen näyttämöanimaation konferenssi 27.-28.11.2014, Tampere

Toista kertaa Tampereen yliopistossa järjestettävä nukketeatterin ja näyttämöanimaation tutkimukseen keskittyvä konferenssi kutsuu kaikkia alasta kiinnostuneita, erityisesti teatterin ja animaation opiskelijoita, mukaan keskustelemaan katsojuuden teemasta. Esitelmissä avataan elollistettujen esineiden katsojuutta niin yksittäisen kokijan kuin yhteiskunnallisen tai poliittisenkin näkökulman kautta.

Konferenssin järjestäjät ovat UNIMA (Union Internationale de la Marionnette) ja Viestinnän, median ja teatterin tieteenalayksikkö / Tutkivan teatterityön keskus.

Suomen UNIMA ry. tarjoaa konferenssin osallistujille päätöskaronkan, jolla juhlistetaan järjestön 30-vuotista toimintaa maassamme.

Ilmoittautumiset pyydetään 23.11. mennessä osoitteeseen kati(a)kiito.fi

Tervetuloa!

Ohjelma (PDF)

Tiedustelut
Kati Andrianov, kati(a)kiito.fi, 040-586 1967

www.kiito.fi | www.unima.fi | http://t7.uta.fi/fi/


Tulokulmia (nyky)nukketeatteriin -symposium 29.11.-1.12.2014, Teatterikorkeakoulu


Paikka: Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, 00530 Helsinki, auditorio 1

Symposiumiin on vapaa pääsy. Ilmoittautuminen 17.11.2014 mennessä anna.nybondas(a)uniarts.fi

Opintosuoritus (1 op) on mahdollinen kirjoittamalla raportti symposiumin aiheista. Tällöin opintomaksu 10 €.

Ohjelma (PDF)

Tiedustelut:
Anna Nybondas, anna.nybondas(a)uniarts.fi, 0400 792 008

www.teak.fi


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia)


Taike: Matka-apurahat 1.11.-1.12.2014


Matka-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille, taiteen asiantuntijoille ja työryhmille taiteellisesti tai taiteenalan kannalta merkittäviin hankkeisiin liittyvien ulkomaanmatkojen kustannuksiin.

Vuodessa on neljä hakuaikaa: helmikuussa, huhtikuussa, elokuussa (saman vuoden matkat) ja marraskuussa (saman ja seuraavan vuoden matkat).

Taiteen edistämiskeskus edellyttää, että hakija on perehtynyt hakuilmoitukseen ja hakuohjeisiin ennen hakemuksen täyttämistä.

Hakemus on aina jätettävä ennen matkaa.

Tarkemmat tiedot täältä.

www.taike.fi


Framen apurahahaku 10.-30.11.2014


Apurahoja myönnetään suomalaisten ja Suomessa työskentelevien taiteilijoiden ulkomaiseen näyttelytoimintaan, esilläoloon messuilla, vieraskielisiin julkaisuihin sekä asiantuntijavierailuihin.

Apurahoilla tuetaan uusia avauksia ja vahvistetaan jo syntyneitä suhteita. Apuraha toimii taiteilijalle ponnahduslautana ja sen vaikutukset kansainvälistymiseen ovat moninkertaiset.

Apurahojen myönnöt perustuvat vertaisarviointiin. Apurahatoimikunta, jonka jäsenet ovat Framen johtaja Raija Koli, amanuenssi Mikko Oranen, professori, taiteilija Jorma Puranen sekä intendentti Anna-Kaisa Rastenberger, käy läpi hakemukset ja tekee ehdotuksen myönnöistä. Myönnöistä päättää Framen hallitus.

Hakeminen tapahtuu sähköisen apurahajärjestelmän kautta. Hakuaika on yleensä noin kolme viikkoa. Apurahahaun tulokset julkistetaan noin kahdeksan viikon kuluttua haun päättymisestä. Apurahoja ei voi hakea takautuvasti.

Tutustu Framen sähköiseen apurahahakujärjestelmään

Lisätietoja:
koordinaattori Karoliina Korpilahti, puh. 044 728 9914 arkisin kello 10–12


HAKUJA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


Esityshaku: InterKultFEST 2015, hakuaika 31.1.2015 asti


Vuoden 2015 InterKultFEST järjestetään 9.-12.9.2015 edellisvuoden tapaan Stoassa ja Vuotalossa, oheistapahtumat InterKultYOUTH 11.9.2015 Stoassa ja Itä-Helsingin kouluissa sekä InterKultSEMINAR 10.9.2015 kulttuurikeskus Caisassa. Ohjelma kokonaisuudessaan julkistetaan toukokuussa 2015.
 
Interkult Kassandra avasi 29.10.2014 avoimen teoshaun kolmen kotimaisen festivaaliesityksen löytämiseksi. Esityksen tulee olla ammattilaisryhmän esittämä taiteellisesti korkeatasoinen tanssi-, teatteri-,  sirkus-, musiikki- tai eri esittävän taiteen muotoja yhdistelevä teos. Toivomme esitykseltä rohkeaa kantaaottavuutta ja interkulttuurisuutta käsittelevää teemaa.

Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää 31.1.2015 mennessä osoitteeseen festival(at)kassandra.fi otsikolla InterKultFEST 2015. Pyydämme liittämään hakemukseen mahdollisimman paljon lisätietoa antavaa kuva- ja videomateriaalia. Festivaaliesityksiä kuratoi taiteellisista neuvonantajista koostuva ryhmä, joka tekee valintansa alkukevään 2015 aikana.

Lisätietoja:
Venla Martikainen
venla.martikainen(a)kassandra.fi
010 4399 190
www.kassandra.fi


 

TYÖPAIKKOJA


Aiemmissa TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja: www.tinfo.fi/hakuja


Seinäjoen kaupunginteatteri hakee toimitusjohtajaa

 
Seinäjoen kaupungin omistama, osakeyhtiönä toimiva Seinäjoen kaupunginteatteri tarjoaa korkeatasoisia taide-elämyksiä. Teatteri on kaupunkikonsernin suurimpia työllistäjiä, talossa työskentelee 67 ammattilaista.

Teatteri hyödyttää merkittävästi alueen talouselämää. Strategiaan kirjattuina tavoitteina ovat: korkeatasoinen, monipuolinen ja innovatiivinen ohjelmisto, vakaa talous sekä haluttu ja hyvämaineinen työpaikka.

Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksen päätöksen mukaisesti haemme osakeyhtiön toimitusjohtajaa, jolta edellytetään:
- korkeakoulututkintoa tai muuten hankittua osaamista
- johtamis- ja/tai esimieskokemusta
- vahvaa liiketoimintaosaamista sekä kykyä luoda ja kehittää uusia rahoituskanavia
- teatterialan kokemusta ja verkostoja
- yhteistyökykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja
- sitoutumista teatterin perustehtävään.

Uuden toimitusjohtajan tehtävät alkavat keväällä 2015 tai viimeistään 1. elokuuta 2015.

Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen, ansioluetteloineen sekä suosituksineen 5. joulukuuta 2014 kello 16 mennessä Seinäjoen kaupunginteatterin hallituksen puheenjohtajalle, Ilkka Mäkelälle, osoitteeseen ilkka.makela(a)netikka.fi tai postitse Seinäjoen kaupunginteatteri, Ilkka Mäkelä, Alvar Aallon katu 12, 60100 SEINÄJOKI.

Lisätietoja antavat:
- hallituksen puheenjohtaja Ilkka Mäkelä, puh. 040 593 9694
- toimitusjohtaja Marja-Leena Kallantie, puh. (06) 416 2607.

www.seinajoenkaupunginteatteri.fi


Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa haettavana kolme professorin tehtävää


Haussa ovat seuraavat tehtävät:

Ohjaajantaiteen professori: www.uniarts.fi/fi/ajankohtaista/avoimet-tyopaikat/taideyliopiston-teatterikorkeakoulu-hakee-ohjaajantaiteen-professoria/

Ruotsinkielisen näyttelijäntyön professori: www.uniarts.fi/fi/ajankohtaista/avoimet-tyopaikat/professor-i-skadespelararbete/

Tanssipedagogiikan professori: www.uniarts.fi/fi/ajankohtaista/avoimet-tyopaikat/taideyliopiston-teatterikorkeakoulu-hakee-tanssipedagogiikan-professoria/

Tehtävät alkavat 1.1.2016 ja hakuaikaa on 28.11.2014 klo 15 asti.

Tiedustelut
Lisätietoja tehtävien sisällöllistä kysymyksistä antaa dekaani Maarit Ruikka, 050-5812649, maarit.ruikka(a)uniarts.fi. Hakumenettelyyn liittyviin tiedusteluihin vastaa hallintopäällikkö Laura Jännes, 0400-792 043, laura.jannes(a)uniarts.fi.

www.uniarts.fi | www.teak.fi


Taike hakee läänintaiteiljoita taiteen edistämisen tehtäviin


Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) avoimista työpaikoista ilmoitetaan valtionhallinnon Heli-työnhakupalvelussa valtiolle.fi

Tällä hetkellä avoinna olevat tehtävät näet täältä.

www.taike.fi


Suomen Kulttuurirahasto hakee palvelukseen verkkotiedottajaa


Haemme palvelukseemme verkkotiedottajaa. Tehtävä on äitiysloman sijaisuus, joka alkaa 1.2.2015 ja jatkuu helmikuun 2016 loppuun.

Verkkotiedottajana tehtäviisi kuuluvat ensisijaisesti

 • sisällön tuottaminen verkkosivuillemme ja sosiaalisen median kanaviin
 • verkkosivujen ja somekanavien ylläpito, kehitystyö ja analytiikka yhdessä teknisten yhteistyökumppaneiden kanssa
 • sisäinen viestintä ja sen kehittäminen mm. intranetin kehitystyön kautta
 • muut viestintäyksikön tehtävät

Edellytämme sinulta

 • aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä ja projektinhallinnasta
 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa
 • Drupal-julkaisujärjestelmän hyvää hallintaa
 • kokemusta organisaatioviestinnän toteuttamisesta somekanavissa (vähintään Twitter, blogit ja YouTube)
 • Office- ja Adobe-ohjelmien (erityisesti Photoshop ja Illustrator) hyvää hallintaa
 • kykyä itsenäiseen työskentelyyn, vastuullisuutta sekä hyviä valmiuksia yhteistyöhön muiden kanssa.

Tarjoamme näköalapaikan suomalaiseen kulttuuriin ja tieteeseen, hyvät työsuhde-edut sekä monipuolisen tehtävän mukavassa työyhteisössä.

Lähetä työhakemuksesi, joka sisältää linkkejä sähköisiin työnäytteisiin sekä ansioluettelosi ja palkkatoiveesi perjantaihin 14.11. mennessä osoitteella hakemus(a)skr.fi, laita viestin otsikoksi verkkotiedottaja.

Lisätietoja tehtävästä antaa viestintäpäällikkö Annakaisa Tavast päivittäin klo 9-12, puh. 6128 1216.

www.skr.fi


Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry hakee toiminnanjohtajaa


 Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry hakee palvelukseensa 2.1.2015 alkaen tai sopimuksen mukaan osa-aikaista toiminnanjohtajaa. Yhdistys on Suomen ulkomailla toimivien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien ja niitä ylläpitävien säätiöiden muodostaman verkoston palveluelin. Yhdistyksen tehtävä on tukea ja kehittää kulttuuri- ja tiedeinstituuttien toimintaedellytyksiä ja yhteistyötä.

Toiminnanjohtaja vastaa kokonaisvaltaisesti yhdistyksen taloudesta, toiminnasta ja sen kehittämisestä. Päätehtäviä ovat instituuttien yhteiskuntasuhteiden hoitaminen kotimaassa, instituuttien avustaminen hallinnon kehittämisessä, yhteydenpito instituuttiverkostoon ja sen sidosryhmiin, tiedotus Suomessa sekä instituuttien yhteistyöhön liittyvien kokousten valmistelu. Osa-aikainen tehtävä on noin 25 tuntia viikossa.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää monipuolista kokemusta Suomen kulttuuri- ja tiedekentästä ja hyviä yhteyksiä sen eri toimijoihin, soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä yhteistyö- ja organisointikykyä. Arvostamme kykyä itsenäiseen työhön, hallinnollista ja taloushallinnon osaamista, hyvää kotimaisten kielten ja englannin kielen taitoa sekä kokemusta varainhankinnasta ja projektihallinnasta.

Nykyinen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís aloittaa vuoden 2015 alusta Lukukeskuksen toiminnanjohtajana.

Hakemukset ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen toimitetaan 12.11.2014 mennessä osoitteella Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ry, hallituksen puheenjohtaja Liisa Savunen, Hallituskatu 2 B, 00170 Helsinki.

Lisätietoja: www.instituutit.fi ja toiminnanjohtaja Ilmi Villacis, ilmi.villacis(a)instituutit.fi, 040 830 5936 tiistaisin ja perjantaisin 9.00-11.00 ja 15-17.


TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA


Lisää TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja löydät: www.tinfo.fi/minnemenna ja www.tinfo.fi/hakuja.


Draaman keinot identiteetin ja osallisuuden tukena -lyhytkurssi 24.11.2014, Tampere


Paikka: Tampere, Satakunnankatu 13 (Monitoimitalo 13, koulutustilana Vintti)
Aika: 24.11.2014 klo 17-20
Laajuus: 4 opintotuntia

Sisältö:
Mielenkiintoa herättänyt Draaman keinot identiteetin ja osallisuuden tukena -kurssi saa nyt jatkoa lyhytkurssin muodossa.
Tule makustelemaan, kokeilemaan ja tutkimaan, miten eri tavoin draaman ja teatterin keinot voivat tukea ihmisen identiteettiä ja sen kehittymistä.
Tämän intensiivisen "teaser"-illan pääaiheena ovat palautteen antamisen tasot ja muodot. Keskitymme tarkastelemaan mm. sitä, miten omaa fokusta muuttamalla saat ohjattavistasi ja ryhmäläisistäsi aivan uudenlaista informaatiota ja kehität näin omia palautetaitojasi. Harjoittelemme näkökulman vaihtamista, etäisyyden ottamista ja sitä, mitkä kaikki asiat vaikuttavat palautteen antamis- ja vastaanottamistilanteeseen.
Ilta on maistiainen aiheesta ja siitä järjestetään kysynnän mukaan myös pidempiä kursseja ja koulutuksia.

Kenelle:
Kurssi sopii mainiosti kaikille, jotka haluavat kehittää omia palautteen antamis- ja vastaanottamis sekä reflektointitaitojaan. Lyhytkurssi on mainio paketti esimerkiksi teatteriharrastajille ja harrastusryhmien ohjaajille. Se toimii myös erinomaisena kurkistuksena aiheeseen kasvatus- ja opetusaloilla työskenteleville, valmentajille ja sellaisiksi haluaville. Kurssille soveltuu yhtälailla kokeneille konkareille kuin uuden äärellä olevillekin. Aiempaa taideharrastuneisuutta ei edellytetä.

Kouluttaja:
Pia Koponen, FM (teatterin ja draaman tutkimus) ja NLP Master
Kouluttajana erittäin pidetyn Koposen pedagogisia vahvuusalueita ovat vuorovaikutustaidot, ryhmien ohjaaminen, ilmaisu- ja esiintymistaito, improvisaatioteatteri ja kaikki sen sovellusalueet, käsikirjoittaminen, luova kirjoittaminen ja tanssiohjaus.

Hinta:
Kurssin hinta on 30€.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
Ilmoittautumiset tästä linkistä

Lisätietoja kurssista saat Minnalta (minna.lepisto(at)kansalaisfoorumi.fi tai 044 298 1708)
Mahdolliset peruutukset tulee tehdä viimeistään seitsemän päivää ennen kurssin toteutumisajankohtaa.

Järjestäjät:
Suomen Harrastajateatteriliitto ja Kansalaisfoorumi


MUITA ILMOITUKSIA


Kaksiosainen tietokirja kirkkodraaman historiasta julkaistu

Mia Pätsin kirjoittama kaksiosainen tietokirja kirkkodraamasta on julkaistu.

Pyhimykset teatterissa, näyttelijät kirkossa, osa I
Paljon kiehtovaa faktaa kirkkodraaman synnystä, joka on ollut täynnä musiikkia ja tanssia!

Pyhimykset teatterissa, näyttelijät kirkossa, osa II
Käsittelee pohjoismaita, ensisijaisesti Tanskaa, Ruotsia ja Suomea keskiajalta tähän päivään. Kirjan lopussa on haastattelut suomalaisista ohjaajista Jouni Laineesta, Timo Sinivuoresta, Miira Sippolasta ja Mikko Lammista.

Tarkempia tietoja kirjoista löytyy esim. www.miapatsi.com. Kirjoja saa myös e-kirjoina.

Lisätietoja:
Mia Pätsi, teatteritaiteen maisteri ja tietokirjailija
patsi.mia(a)gmail.com, 040 7304306twitter.com/tinfotweets

tampere2_programme

nukketeatterikoulutus