01.11.2012

TINFO-tiedote 39 / 1.11.2012

 
MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA JA RESIDENSSEJÄ

TYÖPAIKKOJA

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


VIRASTO TARKASTAA

Minusta löytyi perverssi halu kaivautua johonkin sellaiseen kuin Valtiontalouden tarkastusviraston tarkastuskertomukseen 14/2012. Tässä laillisuustarkastuskertomuksessa virasto kohdistaa tarkastavan silmänsä veikkauksen ja raha-arpajaisten voittovaroista jaettuihin avustuksiin. Ei mitään diipadaapaa, koskee meistä monia ja osoittautui oikeasti tärkeäksi luettavaksi. Huomiota kiinnitettiin avustuksen saajien talouden sisäiseen valvontaan, työajan hallintaan, myös menojen tarpeellisuuteen ja kohtuullisuuteen. 

Tarkastajien mukaan ”avustusten käytön tuloksellisuuden seurantaa” tulisi erityisesti kehittää. Tämä puolestaan edellyttää täsmennettyjä tavoitteita, mittareiden ja tunnuslukujen kehittämistä ja parempia tapoja raportoida tuloksista toimintakertomuksissa. Tällaista odotettavissa!

Tästä Laillisuustarkastuskertomuksesta löytyy myös tarkastusviraston näkemys OKM:n  Turku – Euroopan kulttuuripääkaupunki  -hankkeeseen myöntämän avustuksen ehdoista. Turku 2011 -säätiöllä ja OKM:llä on toisistaan tyystin poikkeavat näkemykset näistä avustusehdoista.


MIHIN LIIKKUU AUDIOVISUAALINEN KULTTUURI?

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on linjattu audiovisuaalista kulttuuria poliittisesti.  Tällaisia linjauksia on aina kiinnostavaa lukea, ja ne liippaavat läheltä myös teatteria.  Opin uutta. Linjauksissa puhutaan sisällöistä, itse ytimestä ja esitetään 30 toimenpide-ehdotusta. Selväsanaisella kielellä tähdennetään, miten tärkeätä on turvata ammattimaisen tekemisen mahdollisuudet: ”Sivistys- ja hyvinvointivaltion tehtäviin kuuluu, että korkeatasoisten kulttuuristen ilmaisujen ja omalla kielellä tuotettujen tarinoiden tekijät saavat luovasta työstään korvauksen, jolla voi kulttuuriammattilaisena tai taitelijana elää.” 

Taloustieteessä kannustin on se, joka motivoi tiettyyn toimintaan. Josko vihdoin saataisiin alalle kannustinjärjestelmä, joka houkuttelee ulkomaisia tuotantoyhtiöitä tuottamaan tai kuvaamaan Suomeen.  Suomalainen verojärjestelmä vain kannustaa kovin nuivasti, eikä täällä ole ollut halua toimialaerityisten ratkaisujen luomiseen.

Erityistoimia kaipaavat edelleen lasten- ja nuorten elokuvat ja muut audiovisuaaliset sisällöt.  Samaa ajattelen lasten- ja nuortenteatterista ja -näytelmistä.  Liputan linjauksissa esiin tuodun ajatuksen puolesta, että kaikkialla Suomessa olisi mahdollisuus nähdä elokuvissa myös reaaliaikaisia teatteriesityksiä.  Se on yksi keino parantaa teatteriesitysten saavutettavuutta. Live on live, mutta sen rinnalla voi olla muita vaihtoehtoja. 

Sitten seuraakin linjausten saattaminen käytäntöön. Ei varmaan ihan pikkuhomma.


TEATTERI JA AVOIN JOURNALISMI

Taas kerran Guardianista – sähköisesti ja ilmaiseksi – on voinut seurata, miten teatteria ja esitystä avataan avoimen journalismin keinoin.  Alueteatteri West Yorkshire Playhousen Kissa kuumalla katolla -esitys on saanut osallistavan läpivalaisun ja tuonut esityksen vuoropuheluun tavallisten katsojien kanssa. Ylellistä. Missä meillä vastaavat esimerkit? 


TAIKE ON ANNETTU

Laki Taiteen edistämiskeskuksesta on hyväksytty eduskunnan ensimmäisessä käsittelyssä.  Nyt voidaan enää/vielä kamppailla asetuksen puolesta. 


BERLINKI: 15:15

Haluan ehdottomasti nähdä, miten käy yhteisökirjoittaminen internetitse ja mitä neljä helsinkiläistä ja neljä berliiniläisnuorta – tämä Berlinkiksi nimetty kollektiivi – on kirjoittanut yhteisöllistä käsikirjoitustyökalua Noodia hyödyntäen. Ensi viikolla teksti on suomenkielisenä esityksenä nähtävissä Helsingin Kaupunginteatterissa, saksalaisversio esitetään tammikuussa.  Tämä on taas kerran yksi esimerkki EU-rahoituksen hyvää tekevyydestä.


KORKEATAIDETTA MADRIDISTA

Quo Vadisin Madridin elämän ensimmäinen esitys BurningBurning espanjankielisenä versiona nähdään ensi viikolla. Jurtta on pystytetty Circulo de Bellas Artesin kattoterassille. Ah!


KUTSUMATTOMIA VIERAITA

Elämän haurauden edessä tulin miettineeksi, minkälaisena teatterissa näyttäytyy kuolema, joka läpimedikalisoituneessa yhteiskunnassa on jopa lääkäreille ongelma, se, jonka nimeä ei saa sanoa. Kuolema on ikään kuin virhe tai ikävä häiriö. Miten näyttää hidasta haurastumista ja hiipumista, asteittaista luopumista ja menettämistä sellaisena kuin kuolema tekee tehtäväänsä esimerkiksi Alzheimerin taudissa tai syövässä tai vain vanhuudessa?  Ei näissä kuolemissa ole suuria tunteita, ei konflikteja, ei kuolemattomia viimeisiä sanoja. Tässä ei draaman koneeseen tarjota toimintaa. On hiljaisuutta ja uupumusta. ”Katharsis on olemisen hyväksymistä.” Näin kirjoitti Reko Lundán Teatterikorkeakoulun kirjallisessa työssään Tragedian jälkeen (-) jääneet paperit: katharsis ja kipu. Kutsumattomissa vieraissa Lundánin kuoro sanoi jotenkin näin: ”Ihminen on niin hauras/ niin ohuilla säikeillä kiinni”. Hyvää pyhäinpäivää! Blaue Fraun Marian sairaalaan tekemä I stopped my body on esitys joka ehkä vastaa kysymyksiini siitä miten kuoleman kohtaamista esitetään.


TINFO PÅ SVENSKA

Suomenruotsalainen teatterikenttä elää vilkkaasti ja teatterisilta Suomen ja Ruotsin välillä on vahvistunut.  I taket lyser stjärnorna Lilla Teaternissa oli yksi tähänastisen syksyn suuria katsomiskokemuksia, samoin Woyzeckmaterial Viiruksessa. Pian pääsen Teater 90° Edeniin. Odotan jo nyt, mitä tapahtuu kun Erik Söderblom ohjaa Dea Loherin Oskuldin Teater Viiruksen ja Klockriketeaternin yhteistyönä helmikuussa. Helmikuussa Wasa Teaterissa nähdään Tom Wilhelmsin Fristad.

Meillä ilmestyy hienoja näytelmiä ruotsiksi, meillä on upeita ruotsinkielisiä nykyteatterin ryhmiä ja meillä on veretseisahduttavia suomenruotsalaisia näyttelijöitä!  Ruotsissa ollaan kiinnostuneita siitä, mitä Suomessa oikein tapahtuu, siis molemmilla kielillä. Suomenruotsalaiset teatterikeskustelut rikastuttavat ja tarjoavat uusia näkökulmia teatteritodellisuuteemme.  Tarvitaan vuorovaikutusta, liikettä kielestä toiseen. Sitä ovat parhaimmillaan myös kiertue-esitykset Suomeen ja vastavuoroisesti Ruotsiin. Dramatenin Idlaflickorna-esityksen Suomen kiertue on juuri päättymässä. Riksteaternin Strindbergin Dödsdansen (Kuolemantanssi) ja sitä kommentoiva Camilla Blomqvistin Vi har det bra (Meillä menee hyvin) nähdään pian Suomessa. Ensi keväänä Ruotsissa kiertää Teatteri Takomon Perheenjäsen. Jos suunnitelmat toteutuvat, niin helmikuussa lähtee teattereiden ohjelmistoista vastaavat vastavuoroiselle vierailulle Ruotsiin.

Haluamme TINFOssa entistä paremmin välittää suomenruotsalaisen teatterikentän uutisia ja Suomen ja Ruotsin välistä yhteistyöstä ja ylipäätänsä myös pohjoismaisesta yhteistyöstä kertovia uutisia ruotsiksi ja linkittää uutisia ja tapahtumia toisiinsa.
Hyvää Svenska Dagenia!  Ensimmäinen ruotsinkielinen uutiskirjeemme ilmestyy Runebergin päivänä 5.2.2013. 

SALAKUUNTELUA JULKISISSA LIIKENNEVÄLINEISSÄ
Nainen 20+ v miesystävälleen: ”Tää oli kyllä niin Brechtiä.”
(Ylihuomenna hän tulee, Ryhmäteatteri, Raitiovaunu 3B Hämeentie)
Nainen 60+ v naisystävälleen: ”On käyty miehen kanssa teatterissa Lahdessa. Mieskin suostui tulemaan, kun oli se Varasto.”  (Raitiovaunu 3T Rautatientori)

USKO TOKI

 Usko Toki 39 011112


UUTISIA

Muistathan äänestää Thalia-, TINFO-, ja Silmänkääntäjä -palkintojen saajia

Vuoden esitys palkitaan Thalia -palkinnolla, ansioituneita teatterintekijöitä ja -vaikuttajia etsitään Silmänkääntäjä ja TINFO -palkintojen saajiksi.

Palkinnot jaetaan Thalia-gaalassa Seinäjoen kaupunginteatterissa 10.3.2013. Ehdotusten takaraja Thalia palkinnon saajaksi on 15.11.2012 ja TINFO- ja Silmänkääntäjä -palkintojen saajiksi ehdotusten tulee olla perillä 30.11.2012 mennessä.

Lue lisää palkinnoista


Ralf Långbackan rahaston ensimmäisen apurahan saaja julkistetaan 15.11.2012 

Akateemikko, teatteriohjaaja Ralf Långbackan (s. 1932 Närpiössä) täyttäessä 80 vuotta hänen nimikkorahastonsa jakaa ensimmäistä kertaa apurahan. Rahaston apurahoilla halutaan tukea nuorten teatterintekijöiden Berliiniin suuntautuvia opintomatkoja. Ensimmäisen apurahan saajan nimi julkistetaan torstaina 15. marraskuuta 2012.

Jakopäivä tulee jatkossa olemaan Långbackan syntymäpäivä 20. marraskuuta. Rahaston historian ensimmäinen matka-apuraha jaetaan poikkeuksellisesti jo 15. marraskuuta, koska Ralf Långbacka on tänä vuonna merkkipäivänään matkoilla. Ralf Långbackan rahastosta myönnetään apurahoja sen taloudellisen tilanteen salliessa.

Ralf Långbackan syntymäpäivän johdosta mahdollisesti osoitetut huomionosoitukset pyydetään ystävällisesti Ralf Långbackan rahaston tilille FI20 15723000382010 (Nordea).

Det första stipendiet ur Ralf Långbackas fond skall delas ut den 15 november 2012


Akademiker, teaterregissör Ralf Långbacka (f. 1932 i Närpes) fyller i november 80 år och i samband med det delar fonden som bär hans namn ut ett första stipendium. Fonden genom sin utdelning vill stöda unga teaterskapare för studieresor till Berlin. Fonden delar ut stipendier, när den ekonomiska situationen tillåter det. Utdelningsdag är den 20 november som är Långbackas födelsedag.
Det första stipendiet kommer emellertid undantagsvis att utdelas den 15 november, eftersom Ralf Långbacka på sin bemärkelsedag är bortrest.

Eventuella hedersbevisningar i samband med Ralf Långbackas 80-årsdag ombeds vänligen riktas till Ralf Långbackas fond FI20 15723000382010 (Nordea).


Mika Myllyahon näytelmä Kaaos Belgiaan

Mika Myllyahon näytelmä Kaaos nähdään belgialaistuotantona maan suurimmilla teatterifestivaaleilla Spassa kesällä 2013. Festivaalin jälkeen esitys nähdään osana l'Atelier Théâtre Jean Vilar -teatterin ohjelmistoa Louvain-La-Neuvessa.

Kaaos esitettiin ensimmäisen kerran Suomen Benelux-instituutin ja belgialaisen draamatekstien edistämisorganisaation Magasin d’Ecriture Théâtralen (MET) yhteistyönä järjestämässä lukudraamatapahtumassa Brysselissä kesäkuussa 2012. Tulkinnan perusteella Span teatterifestivaalin johtaja Cecile Van Snick poimi näytelmän ensi kesän festivaaliohjelmaan.
 
Näytelmän ohjaa lukudraamatapahtuman Benelux-instituutin kanssa järjestänyt MET:n johtaja, näyttelijä ja ohjaaja Jean-Claude Idée. Hän ohjasi Myllyahon näytelmän Paniikki pariisilaiselle Théâtre Saint-Georgesille vuoden 2012 alussa.
 
Näyttelijöinä jatkavat kesäkuisessa lukudraamatapahtumassa esiintyneet Isabelle Paternotte, Stéphanie Van Vyve ja Nathalie Willame. Paternottella on jo aikaisempia yhteyksiä suomalaiseen teatteriin. Hän ohjasi Bengt Ahlforsin ja Johan Bargumin näytelmän Onko Kongossa tiikereitä? suositun belgialaisversion Brysseliin vuonna 2010. Näytelmä lähti uusintakierrokselle vuoden 2011 alussa.
 
Tuotannon toteutuminen vahvistaa Suomen Benelux-instituutin jo pitkään rakentamaa yhteistyötä kohdemaidensa ranskankielisen teatterimaailman kanssa. Hankkeen suomalaiskumppanit ovat Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Nordic Drama Corner.
 
Span teatterifestivaalin kotisivu: www.festivaldespa.be
Lisätietoja: Riikka Thitz, Cultural and Communication Manager
riikka.thitz(at)finncult.be | +32 495 363380 | www.finncult.be


Vanja-eno sai kutsun Kultainen Naamio -festivaalille

Klockriketeaternin tuotanto ja Andriy Zholdakin ohjaama Vanja-eno, menestyi myös Baltic House-festivaalilla Pietarissa lokakuussa. Zholdakin teatterityyli oli tuttu yleisölle entuudestaan, mutta suomalaiset näyttelijät ja kokonaisuus häikäisivät sekä venäläisiä, että kansainvälisiä festarivieraita. Mahtavan palautteen lisäksi Klockrike sai kutsun Venäjän tärkeimmälle festivaalille, Moskovan Golden Maskille eli Kultaiseen Naamioon maaliskuussa 2013.

Golden Mask on sekä kilpailu, että katselmus edelliskauden parhaasta näyttämötaiteesta koko Venäjän alueelta. Kilpailusarjoja on draamalle, oopperalle, baletille, musikaaleille, nukketeatterille jne. Kilpailukategorioita on kolmisenkymmentä. Vanja-enoa esitetään ei-venäläisenä esityksenä Golden Mask Plus -sarjassa. Klockrike on tiettävästi ensimmäinen länsieurooppalainen teatteri tällä areenalla.

Muut vahvisteutut vierailut kaudelle 2012-13 ovat:
Lódz, Puola; International Theatrical Festival of World Classics, 1.-2.12. 2012
Moskova; Golden Mask Plus, maaliskuu 2013
Kuopion kaupunginteatteri, huhtikuu 2013
Uppsala stadsteater, Ruotsi, toukokuu 2013 (lisäksi ainakin yksi toinen paikkakunta)
Omsk (Siperia), Venäjä; Festival of Young Theatres of Russia, toukokuu 2013

Vanja-enon viimeiset esitykset Helsingissä 6.-17.11.2012 Klockriken Diana-näyttämöllä. Vain kahdeksan kertaa!

Morbror Vanja till Golden Mask

Klockriketeaterns produktion Morbror Vanja, regisserad av Andriy Zholdak, blev en succé även på Baltic House-festivalen i S:t Petersburg i oktober. Publiken var bekant med Zholdaks teater, men de finska skådespelarna och helheten bländade både ryssarna och de internationella festivalgästerna: stående ovationer och bravorop. Förutom översvallande kommentarer av publik, kritiker och kolleger fick Klockriketeatern en inbjudan till Rysslands mest prestigefyllda festival, Golden Mask i Moskva i mars 2013.

Golden Mask är både en tävling - "Rysslands Oscar för scenkonst" - och kavalkad av säsongens bästa föreställningar från hela landet. Morbror Vanja inbjuds som icke-rysk föreställning till Golden Mask Plus-programmet. Klockriketeatern blir veterligen den första västeuropeiska teatern som ingår i programmet.

Övriga bekräftade inbjudningar för Morbror Vanja är:
Łódź, Polen; International Theatrical Festival of World Classics, 1-2 dec. 2012
Moskva, Ryssland; Golden Mask Plus, mars 2013
Kuopio stadsteater, april 2013
Uppsala stadsteater, Sverige, maj 2013 (därtill minst en annan svensk teater)
Omsk (Sibirien), Ryssland; Festival of Young Theatres of Russia, maj 2013

Morbror Vanja spelas för sista gången i Helsingfors den 6-17 november 2012 på Klockrikes Dianascen. Endast åtta gånger!


Heikki Paavilainen sai kiitoksen uudesta kesäteatterista

Heikki Paavilainen on saanut Valkeakosken vuoden 2012 kulttuuripalkinnon uuden kesäteatterin perustamisesta ja merkittävästä työstään näyttämötaiteen alalla.

Tällä hektellä Hämeenlinnan Teatterin johtajana toimivalla Heikki Paavilaisella on ollut keskeinen rooli vuonna 2010 aloittaneen Valkeakosken kesäteatterin perustamisessa. Valkeakosken kesäteatteri on kolmen kesän aikana kerännyt yli 60 000 katsojaa. Heti ensimmäisenä kesänä Paavilaisen kirjoittaman ja ohjaaman Pirkko & Åke -musikaalin näki y li 20 000 katsojaa. Kuin helminauhaa houkutteli viime vuonna katsomoon noin 24 000 katsojaa. ja viime kesän villit vuodet yli 20 000 katsojaa.


Stefan Bremerin ja DuvTeaternin valokuvanäyttely Pariisissa

Mitä on kauneus? Kuka on todellinen diiva? Stefan Bremerin ja DuvTeaternin valokuvanäyttely pohtii kysymyksiä kauneudesta.
 
Suomen Ranskan instituutissa marraskuussa avautuva näyttely on sarja valokuvaaja Stefan Bremerin henkilökuvia, joiden pääosassa ovat teatteriryhmä DuvTeaternin ja tanssikoulu Blue Flamencon kehitysvammaiset esiintyjät.
 
- Ei ole itsestäänselvää, kuka saa ottaa tilan haltuun. Kuvissa näyttelijät istuvat ikään kuin valtaistuimella, ylväinä arvokkaimmalla paikalla. Näyttelyssä he saavat loistaa erityisyydellään, Stefan Bremer kertoo.
 
Duva/Diva-kuvasarja on DuvTeaternin, Stefan Bremerin ja pukusuunnittelija Paula Variksen yhteisprojekti. Idea diivateeman tutkimiseen syntyi DuvTeaternissa Mustien siipien lintu – variaatio Carmenista -esityksen yhteydessä. Tulkinta klassikko-oopperasta toteutettiin yhteistyössä Suomen Kansallisoopperan ja tanssikoulu Blue Flamencon kanssa vuonna 2011.
 
- Ammensin maalaustaiteesta, mutta kuvissa spontaanisuus on tärkeä elementti. DuvTeaternin näyttelijät eivät piiloudu rooliensa taakse, vaan oikeat tunteet ovat jatkuvasti pinnassa, Bremer kertoo.
 
DuvTeatern on ohjaaja Mikaela Hasánin johdolla vuodesta 1999 Helsingissä toiminut teatteriryhmä, joka koostuu kehitysvammaisista ja ei-kehitysvammaisista näyttelijöistä ja teatterialan ammattilaisista. DuvTeaternin toiminnan lähtökohtana on kohtaamisten luominen ja toisilleen vieraiden maailmojen yhteen saattaminen.
 
Duva/Diva -näyttely on aiemmin ollut esillä Washingtonissa helmikuussa 2012.
 
Stefan Bremer & DuvTeatern: Duva/Diva
Näyttely Suomen Ranskan instituutissa 2.11.–15.12.2012

www.institut-finlandais.asso.fr/programme/expositions/item/724-duvadiva
 
Lisätietoja:
Laura Vanto, tuottaja, Suomen Ranskan instituutti
laura.vanto(at)institut-finlandais.asso.fr
+33 1 40 51 89 09


Valtakunnallisen nukketeatterikilpailun ensimmäinen sija Likinäköinen prinsessa ja muita kehyskertomuksia -näytelmälle

Vuoden 2012 Valtakunnallisen Nukketeatterikilpailun loppukilpailu käytiin The End of Daylight Saving Time -festivaalin yhteydessä.

Kilpailun ensimmäinen sija, 2500 euron stipendi, myönnettiin Kuuman Ankanpoikasen näytelmälle Likinäköinen Prinsessa ja muita kehyskertomuksia, toinen sija, 1000 euron stipendi, myönnettiin Ryhmän Kiusallinen tilanne näytelmälle Rauni O. ja kolmas sija, 500 euron stipendi, myönnettiin Sixfingers Theatren näytelmälle Kovaksi keitetyt – Tarina Viikinkirakkaudesta.

Nukketeatterikilpailu käynnistyi keväällä 2012. Osallistuminen kilpailuun tapahtui lähettämällä näytelmän tiedot ja DVD –taltiointi esityksestä, joiden perusteella Nukketeatteri Akseli Klonkin taiteellinen johtaja Janne Kuustie valitsi loppukilpailuun päässeet teokset.

Kilpailu oli avoin ammattilaisille ja harrastajille. Esityksen kestoa, kokoa tai aihetta ei rajattu, kaikki nukketeatterin muodot olivat sallittuja. Seitsemännen kerran järjestettävän Valtakunnallisen Nukketeatterikilpailun tavoitteena oli ensisijaisesti suomalaisen nukketeatteritaiteen nykytilanteen tutkiminen ja edistäminen.

Loppukilpailussa ei kilpailtu videoilla, vaan ihka oikeasti näyttelemällä elävästi.

Loppukilpailijat:
Teatteri Soiva Sammakko (Vaasa), Bremenin soittoniekat Kuuma Ankanpoikanen (Turku), Likinäköinen prinsessa ja muita kehyskertomuksia Kompiainen (Kolari), Päänalle, Toinen ja Pupu Pyh Sixfingers Theatre (Turku), TraFika Pois Suljettuja –työryhmä (Lahti), Pois Suljettuja Sixfingers Theatre (Turku), Kovaksi keitetyt – Tarina Viikinkirakkaudesta Kiusallinen Tilanne (Helsinki), Rauni O.
Mama Anes (Turku), My Little Underground

Kilpailutuomareina toimivat Sini-Sisko Kalajoki (Nukketeatteri Akseli Klonk), Mika Kiviniemi (Kulttuuriosuuskunta ILME), Elina Korhonen (Oulun kaupunginteatteri) ja Antti Kairakari (vapaa kenttä, freelancer)

Lisätiedot:
Janne Kuustie, Taiteellinen Johtaja
0400-963 145
Nukketeatteri Akseli Klonk
050-3166488
akseliklonk(at)gmail.com


Rigoletto ja Robin Hood tulkataan viittomakielelle Oopperassa

Viittomakielelle tulkatut oopperaesitykset jatkuvat Suomen Kansallisoopperassa. Viime esityskaudella tulkattiin kaksi Carmenin esitystä ja kaksi Puhdistuksen esitystä. Tällä kaudella viittomakielinen tulkkaus on mukana Rigoletton esityksissä 10.12. ja 18.12. sekä Jukka Linkolan koko perheelle suunnatun Robin Hoodin esityksissä 26.3. ja 11.4. Myös Rigoletton esitystä edeltävä maksuton teosesittely tulkataan 10.12.

Kussakin esityksessä on kaksi viittomakielistä tulkkia, jotka tulkkauksessaan keskittyvät sekä tarinaan että musiikin kuvailuun. Tulkkaus tapahtuu näyttämön vasemmasta sivusta käsin, ja se toteutetaan yhteistyössä Viittomakielialan Osuuskunta Vian ja iTaito Oy:n kanssa.

Liput ovat varattavissa Oopperan myyntipalvelusta liput(at)opera.fi tai p. (09) 4030 2210. Permantopaikat ovat 54/60/67 euron hintaisia (lapset ja opiskelijat 27/30/33,50 e, eläkeläiset 54/55/62 e). Oma paikkansa kannattaa varata hyvissä ajoin.

Georg Rooteringin ohjaama, dramaattisen elokuvallinen Rigoletto tuo tarinan kyttyräselkäisestä hovinarrista, hänen tyttärestään ja naisia metsästävästä herttuasta nykypäivään. Gilda-tyttären roolissa vuorottelevat Hanna Rantala ja Anna-Kristiina Kaappola. Molemmissa esityksissä hovinarri Rigoletton roolissa on italialainen Paolo Gavanelli ja Mantovan elostelevana herttuana Mika Pohjonen. Esitykset johtaa kapellimestari Mikko Franck. Esitys kestää 2 h 40 minuuttia ja siinä on yksi väliaika.

Jukka Linkolan Robin Hood kantaesitettiin tammikuussa 2011, Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlavuonna. Koko perheen seikkailuooppera tarjoaa runsaasti näyttämön taikaa, trikkejä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Sherwoodin metsässä joukkoineen elävää Robin Hoodia esittää Jyrki Anttila ja ilkeää sheriffiä Nicholas Söderlund. Marian-neidon roolissa vuorottelevat Hanna Rantala ja Mari Palo. Oopperan on käsikirjoittanut Jukka Virtanen ja ohjannut Kari Heiskanen. Esitykset johtaa kapellimestari Kurt Kopecky. Yli 7-vuotiaille suositeltu esitys kestää 2 h 50 minuuttia ja siinä on yksi väliaika.

Rigoletto lauletaan italiaksi ja Robin Hood suomeksi. Molemmat teokset on tekstitetty suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

TAPAHTUMIA


Tuottajatapaaminen Sven Åge Birkelandin kanssa yhteistyötä Norjan suuntaan suunnitteleville 7.11.2012

TINFO ja TAIVEX² järjestävät Baltic Circle – festivaalin yhteydessä tuottajatapaamisen norjalaisen Sven Åge Birkelandin kanssa. Tapaaminen järjestetään Suvilahdessa, Esitystaiteen keskuksen Peilisalissa 7.11. klo 15-16.45. “Touring in Norway and different ways of Norwegian – Finnish collaboration” -tapaaminen on tarkoitettu kaikille niille tuotantotehtävissä työskenteleville, joilla on yhteistyösuunnitelmia Norjan suuntaan.

Sven Åge Birkeland on bergeniläisen BIT Teatergarasjen -näyttämön ja Meteor-festivaalin taiteellinen johtaja, joka vaikuttaa myös APAP-verkostossa (Advancing Performing Arts Project). Sven on ollut Baltic Circle -festivaaalin neuvonantajana vuosina 2000 ja 2003.

Tapaamiseen mahtuu vain kymmenen (10) henkilöä. Vielä mahtuu muutama, joten ilmoittauduthan heti, tai viimeistään 2.11.2012
TAIVEX²-hankkeen projektikoordinaattorille osoitteeseen jonna.leppanen[at]taivex.fi.


Kotimaisen näytelmän festivaali Kansallisteatterin Lavaklubilla 8.-10.11.2012

Suomalainen näytelmäkirjallisuus ja kirjailijat saavat puheenvuoron, kun näytelmäkirjailijayhteisö TEKSTI yhdessä Kansallisteatterin kanssa järjestää jälleen Kotimaisen näytelmän festivaalin.  
 
Tapahtuman tarkoitus on tehdä näytelmäkirjailijan työtä tunnetuksi yleisölle, tuoda esiin suomalaisia nykynäytelmiä sekä tarjota ammattilaisille mahdollisuus kollegiaaliseen kohtaamiseen.
 
Festivaalin avajaiset ovat torstaina 8.11. klo 16.00. Avajaisissa julkistetaan TEKSTIN uunituore kirja Jumalainen näytelmä - dramaturgisia työkaluja, jossa näytelmäkirjailijan työstä kirjoittavat mm. Laura Ruohonen, Paavo Westerberg, Saana Lavaste, Kirsi Porkka, Marjo Niemi, Saara Turunen, Tuomas Timonen, Emilia Pöyhönen, Ilkka Laaskonen, Milja Sarkola, Laura Gustafsson, Juha Jokela, Seppo Parkkinen ja Anna Krogerus.
 
Festivaalilla nähdään neljä kantaesittämätöntä nykynäytelmää lukudraamaesityksinä: Okko Leon, Miko Kivisen, Robert Alftanin sekä Paula Salmisen teokset. Kirjailijat ovat tavattavissa lukudraamaesitysten jälkeen.
 
Lukudraamat Lavaklubilla :
To 8.11 klo 19 Robert Alftan: Sagolika dagar. 1918. Ohjaus Akse Pettersson.
Pe 9.11. klo 19 Miko Kivinen: Kali Yuga - Pimeyden aika. Ohjaus Katja Krohn.
La 10.11 klo 16 Paula Salminen: Erkat ja tavikset. Ohjaus Salla Taskinen.
La 10.11 klo 19 Okko Leo: The Everlast. Ohjaus Lauri Maijala
 
Torstai- ja perjantai-iltoina ohjelmassa on klo 21.30 nopeatahtisempi dramaslam. Dramaslamissa kotimaiset näytelmäkirjalijat lukevat viiden minuutin otteita työn alla olevista näytelmistään. Kun gongi kumahtaa, vuoro siirtyy seuraavalle. Mukana mm. Sofia Aminoff, Juha Jokela, Elisa Salo, Sami Keski-Vähälä, Elina Kilkku sekä dramaturgian opiskelijoita Teatterikorkeakoulusta. Lauantaina päivällä kuullaan lastennäytelmiin keskittyvä dramaslam.
 
Lukudraamojen ja dramaslamien lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoisia keskusteluja, tekijävieraita sekä työpajoja ammattilaisille. Ammattilaisille suunnatuissa työpajoissa  keskitytään tänä vuonna nk. "vaikeisiin teksteihin." Ammattinäyttelijät Kaisa-Liisa Logrenin ja Vihtori Rämän johdolla testaavat uusia tekstejä näyttämöllä. Työpajademossa pe 9.11 klo 16.00 yleisö saa nähdä kuinka nämä haastavat tekstit taipuvat teatteriksi.
 
Lauantaipäivänä järjestetään keskustelupaneeli otsikolla Miten romaanidramatisointi eroaa alkuperäisnäytelmästä? Paneelin moderaattorina toimii näytelmäkirjjailija Heini Junkkaala.
 
Lavaklubin baari on avoinna tapahtuman ajan. Festivaalille on vapaa pääsy.
 
Kotimaisen näytelmän festivaalia tukevat Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry, Taiteen Keskustoimikunta, Taiteen Keskustoimikunnan Uudenmaan rahasto, Agency North sekä Nordic Drama Corner.
 
Lisätiedot ja kyselyt
 
Melli Maikkula
p. 040 5905 666 tai pohjateksti(at)gmail.com
www.pohjateksti.fi/kotimaisen-naytelman-festivaali/


Kekäläinen & Company juhlii 15-vuotista toimintaansa festivaaliohjelmistolla 9.11.2012 alkaen, Helsinki

K&C Kekäläinen & Companyn festivaaliohjelmisto kertoo sekä taiteellisesta menestyksestä että taidepoliittisesti myrskyisästä historiasta. Teatteri perustettiin syyskuun alussa 1996 ja se toimi aluksi nimellä Ruumiillisen Taiteen Teatteri / Physical Art Theatre. Ensimmäinen teos oli Acts of Desire / Halun tekoja, jonka kantaesitys oli Budapestissa Mu-teatterissa marraskuussa 1996.
 
Juhlia voi sekä ajankohtaisia ilonaiheita että selviytymisiä aiemmista vaikeuksista.

15-vuotisjuhlafestivaali alkaa 9. marraskuuta 2012 Sanna Kekäläisen THE BEAST - A Book in an Orange Tent (2011) -teoksella. Ohjelmistossa myös uudelleentulkinnat Kekäläisen 2000-luvun alun toisen sooloperiodin teoksista IHO - SKINLESS (2001), UHRI - SACRE (2001) ja VERSO (2002).

Kokonaistaltioinnit alkuperäisistä teoksista (Vimeo)
Lue lisää ja katso ohjelmisto täältä

THE BEAST - A Book in an Orange Tent (2011): 9./11.11. ja 15.12.
IHO - SKINLESS (2001): 22./24./25.11.
UHRI - SACRE (2001): 29.11. ja 1./2.12.
VERSO (2002): 7./8./9.12.

Kaikki esitykset klo 19.00
K&C Tila, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 4 krs.
Liput 20/12€, Festivaalipassi 35€
Lippuvaraukset: kc(at)kekalainencompany.net / 09 694 1201

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Tiedottaja Aino Järvi-Eskola, 044 729 9503 / kc(at)kekalainencompany.net

www.kekalainencompany.net


ROLLOTTAA 2012 -tanssitapahtumassa teemana eri taiteenlajien yhdistäminen 2.–4.11.2012, Rovaniemi

Teemana vuoden 2012 ROLLOTTAA -tapahtumassa on eri taiteenlajien yhdistäminen tanssiin. Rovaniemen Tanssi Ry:n järjestämä ROLLOTTAA -tanssitapahtuma tarjoaa keskusteluja, työpajoja sekä eri taiteenlajeja yhdistäviä esityksiä. Tapahtuma huipentuu 4.11. pidettävään konserttiin, jossa esiintyvät sekä alueen jäsenharrastajat että ammattilaiset. ROLLOTTAA -konsertit su 4.11.2012 klo 15 ja klo 18 Rovaniemen teatterissa, Paavo-näyttämöllä.

Katso ROLLOTTAA-tapahtuman muu ohjelma oheisesta ohjelmasta tai osoitteesta: www.rovaniementanssi.com

Järjestäjät: Lapin taidetoimikunta, Rovaniemen tanssi ry, Rovaniemen kulttuuripalvelukeskus, Lapin yliopisto

Katso ohjelma liitteestä


Psykoanalyysi, diagnostiikka, taiteilijuus – keskustelua nerouden ja hulluuden rajanvedoista / 8.11.2012, Espoo

Hanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus torstaina 8. marraskuuta klo 15 – 18
(Hanasaarenranta 5, 02100 Espoo)  
 
August Strindbergin juhlavuoden ja ruotsalaisen Riksteaternin vierailuesityksen kunniaksi Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus järjestää Hanaforum-keskustelutilaisuuden aiheena psykoanalyysi, diagnostiikka ja taiteilijuus.

Tilaisuus alkaa professori Johan Cullbergin alustuksella Strindbergin infernokriisistä, minkä jälkeen asiantuntijapaneeli jatkaa keskustelua luovuuden ja ”hulluuden” mahdollisista yhteyksistä sekä siitä, miten asiaa on lähestytty psykoanalyysin ja taiteen näkökulmasta.
Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista.

Keskustelutilaisuuden kielinä on suomi ja ruotsi, joiden välillä on simultaanitulkkaus.

Tervetuloa!

Ohjelma
15.00 Tervetuloa: Gunvor Kronman, Hanasaaren toimitusjohtaja
15.10 Strindbergin Inferno-kriisi: prof. Johan Cullberg, psykiatri, kirjailija   
15.40 Paneelikeskustelu – Luovuus ja mielenterveys: Johan Cullberg, Claes Andersson, Leea Klemola, Agneta Rahikainen, Tuomas Nevanlinna (puheenjohtaja)
17.30 Vapaata seurustelua Hanasaaren ravintolassa

Hanaforumin jälkeen on järjestetty bussikuljetus Espoon kulttuurikeskuksen Louhisaliin katsomaan Riksteaternin vierailuesitystä Dödsdansen (Kuolemantanssi) & Vi har det bra (esityksessä suomenkielinen tekstitys). Hanasaari tarjoaa bussikuljetuksen, mutta lippu esitykseen tulee varata itse Espoon kaupunginteatterista. Ilmoittamalla seminaarikiintiö lipunvarauksen yhteydessä saa lipusta kahden euron alennuksen.

18:00 Bussi Espoon kulttuurikeskuksen Louhisaliin, varaa paikkasi ilmoittautumislomakkeella
19:00 Esitys – Dödsdansen & Vi har det bra (Riksteatern)

Lisätietoja esityksestä ja lipunvarauksia Espoon kaupunginteatterista.
Tiedustelut: Projektiassistentti Jonas Welander jonas.welander(at)hanaholmen.fi puh. 09 4350 2417 www.hanasaari.fi

Tapahtuman järjestäjät: Hanasaari -ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Ruotsin suurlähetystö, Svenska litteratursällskapet i Finland, Rajaton näyttämö

Psykoanalys, diagnostik och konstnärskap – Samtal om gränsdragningar mellan genialitet och galenskap

Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland torsdagen 8 november kl. 15-18
(Hanaholmsstranden 5 02100 Esbo)

I samband med Strindbergåret och Riksteaterns gästspel på Esbo stadsteater med Dödsdansen & Vi har det bra arrangerar Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland ett Hanaforum på ämnet Psykoanalys, diagnostik och konstnärskap.

Hanaforumet inleds med en presentation av prof. Johan Cullberg om August Strindbergs infernokris. Efter presentationen fortsätter en expertpanel diskutera hur och om kreativitet och mental ohälsa hänger ihop och hur ämnet behandlats inom psykoanalytisk forskning och konsten.

Tillfället är avgiftsfritt och öppet för alla men kräver förhandsanmälan . Diskussionen förs på svenska och finska med simultantolkning mellan språken.
Välkommen! 

Program
15.00 Välkommen: Gunvor Kronman, VD, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland
15.10 Strindbergs Infernokris: prof. Johan Cullberg, psykiater och författare   
15.40 Paneldiskussion - Kreativitet och psykisk (o)hälsa: Johan Cullberg, Claes Andersson, Leea Klemola, Agneta Rahikainen, Tuomas Nevanlinna (moderator)
17.30 Mingel i Hanaholmens restaurang Johannes

Efter Hanaforumet erbjuder Hanaholmen busstransport till Esbo kulturcentrums Louhisal och Riksteaterns gästspel Dödsdansen & Vi har det bra. Hanaholmen bjuder på transporten men biljetter bokas skilt från Esbo stadsteater. Meddela seminariekvot vid bokningen så erhåller du en rabatt på 2 euro.

18:00 Buss till Esbo kulturcentrum, Louhisalen, kryssa för intresse i samband med anmälan.  
19:00 Föreställning – Dödsdansen & Vi har det bra (Riksteatern) Mer info och biljetter från Esbo stadsteater.

Förfrågningar: Projektassistent Jonas Welander jonas.welander(at)hanaholmen.fi tel. 09 4350 2417 www.hanaholmen.fi
Arrangör: Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland, Sveriges ambassad i Finland, Svenska litteratursällskapet i Finland, Scen utan gränser


HAKUJA JA RESIDENSSEJÄ


ANTI - Contemporary Art Festival ja islantilainen A Public Space Programme avaavat haun residenssiprojektiin vuodelle 2013

Pohjoismaissa (Tanska, Ruotsi, Suomi, Islanti, Norja, Färsaaret, Grönlanti ja Ahvenanmaa) työskenteleviltä taiteilijoilta pyydetään ideoita teemalla ”lämpö”.

Teemaa ”lämpö” voi lähestyä monella tavalla, kuten liittyen ilmastoon, säähän, innostukseen, hellyyteen, kiltteyteen, energian ja lämmön tuotantoon sekä lämmittämisen sosiaalisiin ja kulttuurisiin käytäntöihin. Projektissa taiteilijat työskentelevät residenssissä Islannissa, Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa kevään ja kesän 2013 aikana, ja tekevät yhteistyötä muiden residenssiin valittujen projektien kanssa. Viimeiset versiot residensseissä työstetyistä teoksista nähdään vuoden 2013 ANTI-festivaalin ohjelmistossa.
 
Lisätietoja ja hakukaavake
 
Lisätietoja antaa:
Vilja Ruokolainen
producer
ANTI - Contemporary Art Festival
+358 50 305 20 05
info(at)antifestival.com
www.antifestival.com


Helsingin kulttuuriteko 2012 -palkinnon saajaa etsitään

Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta myöntää Helsingissä tehdylle kulttuuriteolle 5 000 euron palkinnon. Palkinnon saaja valitaan kaupunkilaisilta kerättyjen ehdotusten pohjalta.

Helsingin kulttuuriteko muuttaa tai haastaa olemassa olevaa tilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla. Palkittava teko voi olla suuri tai pieni. Se osoittaa rohkeutta luoda jotain uutta ja erilaista. Kulttuuriteko voi olla muutakin kuin esitys tai tapahtuma.

Palkittavan teon vaikutus kohdistuu helsinkiläisiin. Palkinto voidaan myöntää yhteisölle tai yksittäiselle henkilölle. Palkinto jaetaan tammikuussa 2013.

Vuoden 2011 Helsingin kulttuuriteko -palkinnon sai Ravintolapäivä. Ehdotuksia palkinnon saajaksi tuli yhteensä 1693, joista Ravintolapäivä oli kaupunkilaisten suosikki 888 ehdotuksella. Vuonna 2010 palkinto myönnettiin We Love Helsinki -kaupunkikulttuuritapahtumille ja vuonna 2009 Suvilahden graffitiaidan toteuttajille.

Tämän vuoden Helsingin kulttuuritekoa voi ehdottaa 18.11.2012 saakka osoitteessa www.annakulttuurinvarittaa.fi. Ehdotuksen voi myös postittaa osoitteeseen “Kulttuuriteko”, Helsingin kulttuurikeskus, PL 4710, 00099 Helsingin kaupunki. Ehdotusten jättäneiden kesken arvomme Finnkinon elokuvalippuja.

Lisätiedot:

viestintäpäällikkö Terttu Sopanen, puh. (09) 310 29870, terttu.sopanen(at)hel.fi
ts. viestintäsuunnittelija Sanni Huvinen, puh. (09) 310 37007, sanni.huvinen(at)hel.fi


Call for international artists in residence (Japan)

A call for international artists in the music, performing art and visual art fields on the theme: A Course Throughout Beppu City to create a poetic and artistic discourse through this happening creative city of southern Japan and its unique environment.

The BEPPU PROJECT is opening an International Artist in Residence program for artists in the music field and the contemporary art field (visual arts and performing arts). We are offering artists a place in Beppu city (Kyushu island in the South of Japan) for artistic stimulus and production. Artists will be invited to realize a new art project, or a workshop with Beppu citizens, or talk series, from the theme: A Course throughout Beppu City. The theme we choose refers to BEPPU PROJECT’s aims and to the characteristic of Beppu city:

A COURSE… The water, the flux, the powerful energy coming from everywhere underground the city is strongly present in Beppu (Beppu is very famous for its numerous hot-springs).

The idea of this residency is to create a poetic and artistic course throughout the city and its environment that will emerge from the imagination of artists who will discover the place with a fresh new look.

The residency will take place from January 21st to March 24th 2013 (minimum 31 days). Travel costs - amongst others - are covered.

Deadline for application: November 23rd.

Find the complete call online.

TYÖPAIKKOJA


Riihimäen Teatteri etsii ammattitaitoista valomiestä määräaikaiseen työsuhteeseen

Riihimäen Teatteri etsii ammattitaitoista valomiestä määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 15.1.-15.2.2013. Työ sisältää pääasiassa valotekniikkaan liittyviä tehtäviä, mutta myös ääni- ja videotekniikan tuntemus on eduksi.

Työ on osa-aikainen n. 20h / vko. 15.2.2013 jälkeen luvassa on yksittäisiä esitysajovuoroja tuntisopimuksella. Palkka määräytyy TeaTESin mukaan.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 15.11. sähköpostitse osoitteeseen saara.rautavuoma(at)riihimaenteatteri.fi. Lisätietoja voi kysellä samaisesta osoitteesta.

Riihimäen Teatteri, Hämeenaukio 1, 11100 Riihimäki www.riihimaenteatteri.fi


Cupore hakee työsuhteeseen kahta erikoistutkijaa ja yhtä määräaikaista tutkijaa

Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö on vuonna 2002 perustettu kulttuuripoliittista tutkimusta edistävä ja toteuttava tutkimuskeskus.

Vuosina 2013 - 2015 säätiön tutkimushankkeet kohdistuvat mm. luoviin aloihin, kulttuuritoiminnan rakenteisiin ja rahoitukseen, taidelaitoksiin ja kolmanteen sektoriin, kulttuuriseen osallisuuteen ja osallistumiseen sekä monikulttuurisuuteen.

Säätiö hakee kahta erikoistutkijaa 1.1.2013 alkaen. Hakijalta edellytetään akateemista tutkijakoulutusta sekä kokemusta kansallisten ja kansainvälisten tutkimushankkeiden suunnittelussa, johtamisessa, koordinoinnissa ja verkottamisessa.

Hakijalta edellytetään lisäksi hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa. Muu kielitaito on tehtävien hoidossa eduksi.

Erikoistutkijan tehtäväpalkka on 3 600 euroa ja henkilökohtainen lisäosa enintään 1 800 euroa kuukaudessa.

Hakemukset pyydetään lähettämään ansioluetteloineen 15.11.2012 mennessä osoitteeseen Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö, Tallberginkatu 1 C 137, 00180 Helsinki.

Säätiön kotisivut: www.cupore.fi
Lisätietoja antaa tarvittaessa tutkimusjohtaja Ritva Mitchell, puh. 0400 812 568.

Cupore hakee määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa

Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö Cupore on vuonna 2002 perustettu kulttuuripoliittista tutkimusta edistävä ja toteuttava tutkimuskeskus.  Säätiö hakee määräaikaiseen työsuhteeseen tutkijaa.

TUTKIJAN toimensijaisuus ajalle 1.1.2013 – 31.12.2013

Hakijalta edellytetään akateemista loppututkintoa ja käytännön kokemusta tutkimustehtävistä. Tutkijan tehtäväpalkka on 2700 euroa ja henkilökohtainen lisäosa enintään 1 300 euroa kuukaudessa.

Hakemukset pyydetään lähettämään ansioluetteloineen 15.11.2012 mennessä osoitteeseen Kulttuuripoliittisen tutkimuksen edistämissäätiö, Tallberginkatu 1 C 137, 00180 Helsinki.

Säätiön kotisivut: www.cupore.fi
Lisätietoja antaa tarvittaessa tutkimusjohtaja Ritva Mitchell, puh. 0400 812 568.


Vaasan kaupungin kulttuurikeskus etsii projektikoordinaattoria

Vaasan kaupungin kulttuurikeskuksessa on haettavana projektikoordinaattorin määräaikainen tehtävä ajalle 1.12.2012–31.1.2014.

Projektikoordinaattorin tehtävät liittyvät Vaasan Kasarmialueen kulttuurilliseen kehittämiseen, sisällöllisten toimintamallien luomiseen ja Kasarmilla toimivien eri tahojen välisen yhteistyön tiivistämiseen. Alue on kulttuurihistoriallisesti ja rakennustaiteellisesti merkittävä vanha puukasarmialue, jossa osa toimijoista työskentelee kulttuurinalalla, osa muilla aloilla. Kulttuurikeskus on projektilla luomassa alueesta yhtenäistä kokonaisuutta, Kulttuurikasarmia, joka tulevaisuudessa toimii luovien alojen keskuksena, eläväisenä ja kiinnostavana kulttuurikeskittymänä Vaasassa.

Projektin tavoitteena on nostaa Kasarmialueen kulttuurillista profiilia, laajentaa alueen liiketoimintaa ja verkostoitumista sekä houkutella ihmisiä löytämään ja ottamaan alue omakseen. Projektilla ollaan kehittämässä Kasarmin vetovoimaisuutta ja luomassa Vaasalle nähtävyyttä, joka tarjoaa vaasalaisille ja matkailijoille elävää toimintaa ja monipuolista kulttuuritarjontaa.

Tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään taide-, kulttuuri- tai markkinointialan koulutusta ja työkokemusta, sekä kokemusta projektityöskentelystä. Työ on itsenäistä ja vaatii organisaatiokykyä sekä valmiutta toimia yhteistyössä erilaisten toimijoiden kanssa. Kielivaatimuksena edellytetään suomen ja ruotsin kielen hyvää suullista ja kirjallista taitoa.

Projekti toteutetaan Pohjanmaan liiton myöntämällä EAKR-rahoituksella.

Vapaamuotoinen hakemus, cv ja mahdolliset liitteet toimitetaan osoitteella:
Sanna Bondas, Kulttuurikeskus/Vaasan kaupunginkirjasto, PL 235, 65101 Vaasa   

Hakuaika: 1.-14.11.2012, klo 16.15 mennessä
Työn kesto: määräaikainen 1.12.2012 – 31.1.2014 (14 kk)
Palkka: 2 276,40€/kk
Työaika: 36h 15min/vko

Lisätietoja:
Sanna Bondas
Kulttuurijohtaja I Kulturchef

PL 235, 65101 Vaasa I PB 235, 65101 Vasa
Puh I Tfn +358 6 325 3700, +358 40 139 4048
sanna.bondas(at)vaasa.fi
www.vaasa.fi I www.vasa.fi

Vasa stads kulturcenter söker projektkoordinator

På Vasa stads kulturcenter ledigförklaras en visstidsuppgift som projektkoordinator för tiden 1.12.2012–31.1.2014.

Projektkoordinatorns uppgifter ansluter sig till kulturellt utvecklande av Kasernområdet i Vasa, skapande av innehållsliga verksamhetsmodeller och förtätande av samarbetet mellan de olika aktörerna som fungerar i Kasernen. Området är kulturhistoriskt och arkitektoniskt ett betydande gammalt träkasernområde, där en del av aktörerna arbetar inom det kulturella området, en del inom andra områden. Kulturcentrets avsikt med projektet är att skapa en enhetlig helhet av området, Kulturkasernen, som i framtiden fungerar som ett centrum för kreativa branscher, som en livfull och intressant kulturkoncentration i Vasa.

Projektets mål är att höja Kasernområdets kulturella profil, att utvidga företagsverksamhet och nätverkande på området samt att hjälpa människorna att hitta området och lära känna det. Projektet utvecklar Kasernens attraktivitet och ger Vasa synlighet genom livfulla aktiviteter och ett mångsidigt kulturutbud för stadsborna och turisterna.   

Av den som väljs till uppgiften förutsätts utbildning och arbetserfarenhet inom konst-, kultur- eller marknadsföringsbranschen samt erfarenhet av projektarbete. Arbetet är självständigt och kräver organisationsförmåga samt färdigheter att samarbeta med olika aktörer.  Språkkunskapskravet är god förmåga att i tal och skrift använda finska och svenska språken.  

Projektet genomförs med ERUF-finansiering beviljad av Österbottens förbund.

Fritt formulerad ansökan, cv och eventuella bilagor inlämnas till:  
Sanna Bondas, Kulturcentret/Vasa stadsbibliotek, PB 235, 65101 Vasa.    

Ansökningstid: 1.-14.11.2012, före kl. 16.15
Arbetet pågår: visstidsanställning 1.12.2012 - 31.1.2014 (14 mån.)
Lön: 2 276,40 €/mån.
Arbetstid: 36h 15 min./vecka

Tilläggsinformation:
Sanna Bondas
Kulttuurijohtaja I Kulturchef

PL 235, 65101 Vaasa I PB 235, 65101 Vasa
Puh I Tfn +358 6 325 3700, +358 40 139 4048
sanna.bondas(at)vaasa.fi
www.vaasa.fi I www.vasa.fi


tämän TINFO-tiedotteen liitteitä:

Rollottaa tiedote