08.01.2014

TINFO-tiedote 43 / 19.12.2013

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

USKO TOKI

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

 
JÄTÄ VÄLIIN

Joulukevyttä kaipaavien kannattaa jättää nämä merkinnät väliin.


MILLAISTA TEATTERIA KANSA TARVITSEE?

Heinrich Böllin säätiön unkarilaispäivillä keskusteltiin siitä, millaista teatteria kansa tarvitsee. Paradoksaalista, että unkarilaiskeskustelijoina saman pöydän ääressä istuivat nyt Unkarin Kansallisteatterin uusi johtaja Attila Vidnyánszky, Krétakörin taiteellinen johtaja ohjaaja Árpád Schilling sekä Nykytaiteen keskuksen Trafón toiminnanjohtaja György Szabó. Unkarissa heitä tuskin nähtäisiin yhdessä keskustelemassa.

You Tubesta voi seurata keskustelun sekä saksankielisenä että unkarinkielisenä.

Kaukanahan näkemykset ovat toisistaan. Vidnyánszky, joka tuli kansallisteatterin johtajaksi sen jälkeen kun kulttuuriministeriö ei enää uusinut Róbert Alföldin sopimusta, puhui patriotismista ja uskosta jumalaan: ”Yhteiskunta on menettänyt uskonsa. Tämä on ongelma.” Schilling puolestaan puhui yhteenkuuluvuuden tarpeesta, mutta ei suinkaan vain yhteen arvoon perustuen. Schilling ja Szabó olivat huolissaan yhteiskunnan jakautuneisuudesta. Ei mikään suoranaisesti ole kiellettyä, mutta tukipolitiikka vapaalle kentälle on mahtava ohjailun väline. Keskustelu siitä, jaetaanko vapaan kentän avustukset poliittisin vai laadullisin kriteerein sai jo kiihdyttäviä sävyjä. Keskustelusta voi lukea Vorbericht Berliner Zeitungista, Tagesszeitungista ja Berliner Zeitungista.

Fideszin valtaannousun jälkeen vuonna 2010 palkittu teatterimies, julkihomo Róbert Alföldi joutui kansallismielisten julkiseksi maalitauluksi. Kansallisteatterin johtoon valittu oikeistokonservatiivien Attila Vidnyánszkyn ohjaus Honeggerin Paul Claudelin librettoon säveltämästä oratoriosta Jeanne d´Arc roviolla (1935) on herättänyt ihmetystä. Tässä tulkinnassa Jeanne d´Arc nähdään poliittisen valtapelin uhrina. Esityksessä on kohtaus, jossa isoissa pelikorteissa on Unkaria kritisoineiden EU-poliitikkojen kuvia.

Pelottavaa jos kotimaa politisoituu. Pelottavaa, jos vaihtoehtona nähdään paluu menneisyyteen.


KENESTÄ VAIKUTUT?   ”HARHAANJOHTAVIA LISTOJA EI TARVITA!”

Suomen Kulttuurirahasto on teettänyt tutkimuksen Suomalaisten näkemykset kulttuurista 2013: Vaikuttuneisuus taiteilijoista ja tyylisuunnista.    Suomalaisia edustaa reilun 8000 otos 15-74-vuotiaita  ”ositettuna iän ja sukupuolen mukaan” ja tämä otos esittää mielipiteensä 32 taiteilijasta. Taiteilijoita on arvioitu viisiportaisella asteikolla, lisäksi vaihtoehtona oli se, ettei tunne taiteilijaa. Tutkimuksen mukaan asteikko kuvastaa sitä, ”missä määrin eri taiteilijat ja heidän edustamansa tyylisuunnat kiinnostavat suomalaisia”. 

Akateemikko teatteriohjaaja, kirjailija Ralf Långbacka  – hyvä Ralf! Sinä jaksat edelleen! – luonnehtii hanketta ”vinoon menneeksi tutkimukseksi” ja kritisoi aiheellisesti listan taiteilijavalintojen lähtökohtia: ”Minusta kyselyn laatijoiden lista on kaavamainen näkemyksessään siitä, mitä on taide ja millaista on taiteen vaikuttaminen. Tällaisia harhaanjohtavia listoja ei tarvita!” Vuoden ensimmäisessä Teatteri&Tanssi -lehdessä lisää.

Mikä tarve on tällaisiin perversseihin listauksiin? Tarkoitus oli ehkä hyvä, mutta toteutus heitti häränpyllyä. Viimeistään nyt tuli selväksi, ettei teatterin, tanssin, sirkuksen julmalla preesensillä ole mitään asiaa listoille. Ei näillä alueilla ole edes taiteilijoita…

Listauksilla on symbolivaltaa. Ne toimivat kaanonien tapaan: ohjaavat ja arvottavat tahtomattaankin.


MISTÄ HALUTAAN SÄÄSTÄÄ?

Kuntatyönantaja (6/2013) -lehdessä pohditaan kuntien taloutta ja palveluita. Kuntaliiton marraskuussa toteuttamassa kyselyssä haluttiin tietää, mistä kuntien luottamushenkilöt, kunnanjohtajat, toimialajohtajat ja kunta-alan tutkijat olisivat valmiita säästämään, mistä tehtävistä vähentämään. Teatteri sijoittuu 1-5 -asteikolla keskiväliin, mikä tarkoittaa tutkimuksessa, että alan tehtävistä oltaisiin valmiita vähentämään jonkin verran. Kaikki vähentämiskohteet asettautuivat vaihteluvälille 2,5 - 3,5 (vain vähän – jonkin verran). Kuntien virkamiehet ovat valmiimpia vähentämään kuin luottamusmiehet.


USKON LOIKKA

Kansallisteatterin julkaisusarjassa on ilmestynyt uusi kirja nimeltään Uskon loikka. Neuvostoliitto-projektia esittelevä ja kiertuenäyttämön eetosta pohtiva teos on tervetullut dokumentti siitä, miten teatteri tulee ulos omien seiniensä sisältä ja tavoittaa laitoksissa olevat, miten pitäisi kehittää uusia eri virastoja ja sektoreita yhdistäviä tukimuotoja ja miten laaja-alaista keskustelua taiteen roolista perinteisen taidekentän ulkopuolella tarvitaan jatkuvasti. 

Pidin äänensävystä, jolla mukana olleet ohjaaja, näyttelijät, käsikirjoittaja, tutkija, tuottaja ja toimittaja hankkeesta kirjoittivat. ”Kiertue-esityksen tavoitteena oli hakea näytelijäntyötä, joka vaikuttuu kehollisesti. Halusimme viedä ikäihmisille fyysisen esityksen, jonka katsominen nostaa hien pintaan ja saa ruumiin virtaamaan.” (Juhana von Bagh) ”Pois dynaamisesta teatterityöstä ja kantakaupunkielämästä. Keskittyä ihmiseen. - - - Lisäksi oli hyvä olla ihan tavallisten ihmisten parissa. Kuulla heidän huoliaan ja ilojaan. Oikea elämä tapahtuu sittenkin enemmän loisteputkien kuin teatterilamppujen loisteessa.” (Ilja Peltonen)


LOTTOMÄÄRÄRAHAT

Ehdin jo iloita innovaatiosta, jonka reilun parintuhannen asukkaan Pukkila oli keksinyt: kunta varaa 1872 euroa lottoamiseen. Nyt luin uutisista, ettei Pukkilassa sittenkään lotota kunnan rahoilla. Rahat menevät lastensairaalallle. TINFO rakentaa lastensairaalaa joulukorttien lähettämisen sijaan.

Ajatus korvamerkitystä lottomäärärahasta kyllä kiehtoo.


UUDELLE VUODELLE JÄÄ

Vuoden vaihteessa sulatellaan Theater der Zeitissa käytyä keskustelua, teatterin ja uuden teknologian suhdetta, immersiivistä teatteria – miten larp käy teatterissa. Näillä mennään.

 

USKO TOKI

 Usko Toki 43_2013

 

TINFON ILMOITUKSIA

 

Ammattiteattereiden ensi-iltalistaus TINFOn verkkosivuilla


Voit selata suomalaisten ammattiteattereiden kevään ensi-iltoja täältä. Oman teatterisi ensi-iltatiedot voit ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen: tinfo(at)tinfo.fi

www.tinfo.fi/ensi-illat


TINFO e-News ilmestynyt

 
TINFOn englanninkielinen uutiskirje TINFO e-News on ilmestynyt. 17.12.2013.

Lue uutiskirje:
TINFO e-News / Winter 2013

Seuraava TINFO e-News julkaistaan helmikuussa 2014.

Katso myös:
www.tinfo.fi/enVielä ehdit ilmoittaa muuttuneet tietosi Teatterialan Avain -yhteystietojulkaisuun


Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) julkaisee sähköistä Teatterialan Avain -osoitteistoa. Mikäli yhteystiedoissasi tai henkilöstössä on tullut muutoksia syksyn aikana, ilmoita uudet yhteystiedot 10.1.2014 mennessä osoitteeseen: tinfo(at)tinfo.fi

Päivitetty versio lähetetään Teatterialan Avaimen tilanneille tammikuussa.

Teatterialan Avaimen voit tilata TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tinfo(at)tinfo.fi tai puhelimitse (09) 2511 2120

Teatterialan Avaimen hinnat:

 • 1-2 käyttäjää, lisenssi maksaa 25 euroa.
 • 3-9 käyttäjää, lisenssi maksaa 75 euroa.
 • Yli 9 käyttäjää, lisenssi maksaa 120 euroa.


Vuoden 2014 ensimmäinen tiedote ilmestyy torstaina 9.1.


Mahdolliset tiedotemateriaalit pyydetään lähettämään viimeistään keskiviikkona 8.1. aamupäivän aikana.TINFOn toimisto on suljettu 23.12.2013 – 6.1.2014


TINFO toivottaa kaikille oikein rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta!


UUTISIA


OKM: Juha Jokela ja Jyrki Karttunen saivat vuoden 2013 Suomi-palkinnon


Teatteriohjaaja, näytelmäkirjailija Juha Jokela ja tanssitaiteilija, koreografi Jyrki Karttunen ovat saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän Suomi-palkinnon. Palkinto on suuruudeltaan 26 000 euroa.

Juha Jokelan vuonna 2003 Teatteri Jurkassa kantaesityksensä saanut esikoisnäytelmä Mobile Horror sekä vuonna 2006 samaisessa teatterissa kantaesitetty Fundamentalisti ovat olleet sekä kotimaisia että kansainvälisiä menestyksiä. Jokelan viimeaikaiset työt, Espoon kaupunginteatterin Esitystalous 1 ja 2, ovat olleet politiikkaan ja nykyaikaan laajasti pureutuvia eeppisiä komedioita.

Jyrki Karttunen lukeutuu kansainvälisesti tunnetuimpiin tanssitaiteilijoihimme, jonka teokset sekoittavat tanssia ja teatteria kahden taiteenalan välimaastossa.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta tai huomattavasta taiteellisesta saavutuksesta taikka lupaavasta läpimurrosta. Suomi-palkintoja on jaettu vuodesta 1993.

Muut palkitut ja koko tiedote OKM:n verkkosivuilla.

Lisätietoja: johtaja Hannele Lehto (OKM), p. 0295 3 30185Taike: Samuli Männistö aloittaa sirkustaiteen läänintaiteilijana Pohjois-Karjalassa


Taiteen edistämiskeskus on valinnut sirkustaiteilija Samuli Männistön sirkustaiteen läänintaiteilijaksi Pohjois-Karjalaan. Männistön kolmivuotinen toimikausi alkaa vuoden 2014 alussa.

Samuli Männistö on opiskellut sirkustaidetta Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksessa ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopistosta. Männistö on toiminut laaja-alaisesti sirkustaiteen kentällä esiintyjänä, ohjaajana, opettajana ja tapahtumien järjestäjänä. Sirkustaiteilijana Samuli Männistö tunnetaan omaperäisistä esityksistään, jotka yhdistävät vaikutteita aina nykyteatterista nukketeatteriin. Männistö on ollut perustamassa Sirkus Supiaista, joka pyrkii toiminnallaan kehittämään sirkusta taidemuotona järjestäen esityksiä, tapahtumia, työpajoja, leirejä ja yleisötyöprojekteja. Samuli Männistö on lisäksi toiminut sirkustaiteen ja -taitojen opettajana Turun ammattikorkeakoulussa sekä muissa oppilaitoksissa.

Sirkustaiteen läänintaiteilijan tehtävinä Pohjois-Karjalassa ovat sirkustaiteen toimintaedellytyksien edistäminen ja toimintojen juurruttaminen, esitys- ja kiertuetoiminnan kehittäminen, sirkustaiteen ja muiden taiteiden välisen yhteistyön edistäminen sekä sirkustaiteen harrastustoiminnan kehittäminen. Toimikauden aikana tehtäviä on mahdollista laajentaa usean alueen väliseksi tai valtakunnalliseksi.

”Läänintaiteilijoiden työ on nyt organisoitu entistä kiinteämmäksi osaksi koko Suomen kattavaa taiteen edistämistehtävää Taikessa.  Suomalainen sirkustaide on tällä hetkellä sekä kotimaassa että kansainvälisesti erittäin tunnettua ja tunnustettua. Nyt tehdyllä valinnalla vahvistamme sirkustaiteen asemaa osana suomalaisten arkea”, toteaa Taiken johtaja Minna Sirnö.

Taiteen edistämiskeskus valitsee läänintaiteilijan kolmen vuoden määräajaksi. Tehtävät voivat olla valtakunnallisia, alueiden yhteisiä tai alueellisia.  Vuonna 2014 keskuksella on 42 läänintaiteilijaa. Läänintaiteilijat työskentelevät taiteen edistämisen tehtävissä maan eri puolilla. Läänintaiteilijoiden työ rahoitetaan veikkausvoittovaroista.

Lisätietoja:
Hanna Susitaival
Erityisasiantuntija
Taiteen edistämiskeskus
Joensuun sivutoimipiste
Kauppakatu 11, 80100 Joensuu
p. 0295 330 910
hanna.susitaival(at)minedu.fi
www.taike.fiTAPAHTUMIA

 

Managerointityöpaja Case USA 22.1.2014, Sirkuksen tiedotuskeskus, Helsinki


Työpaja on suunnattu kaikille sirkustuottajille ja -taiteilijoille, joilla on lähitulevaisuudessa suunnitelmia tuottaa esitys tai kiertue Yhdysvaltoihin.

Työpajassa keskustellaan käytännön esimerkkien ja aiempien kokemusten kautta mm. työlupa/viisumiasioista, amerikkalaisten festivaalien profiileista, paikallisesta agentuurikäytännöstä sekä amerikkalaisista kiertueverkostoista.

Kokemuksiaan osallistujien kanssa ovat jakamassa:

Tuottaja Anni Hiekkala (ent. Puumalainen),  joka ennen nykyistä Hippalot-festivaalin tuotajan toimeaan työskenteli Circo Aereon tuottajana. Hän tuotti ryhmän Yhdysvaltain kiertueen, jolla toimi Tour Managerina tiiviissä yhteistyössä ryhmän amerikkalaisen agentin kanssa.

Tuottaja Saara Juvonen, joka työskentelee nykyisin Sairaalaklovnien kanssa ja toimi tätä ennen Cirko-keskuksen tuottajana. Saara oli viime kesänä Taivex-ohjelman kautta työvaihdossa new yorkilaisella Summer Stage -festivaalilla ja vieraili lukuisilla sirkukselle sopivilla venuilla. Saara myös tutustui paikallisiin kiertueverkostoihin ja keskeisiin nykysirkustoimijoihin. Tammikuussa 2014 Saara osallistuu Sirkuksen tiedotuskeskuksen edustajana esittävän taiteen kansainvälisille APAP-messuille New Yorkissa.

Tuottaja Sasu Paakkunainen, joka toimii Janne Raudaskosken/ TT13:n tuottajana. Sasu on TT13 edustajana osallistunut keskeisiin amerikkalaisiin esittävän taiteen konferensseihin ja messuille (mm. APAP ja ISPA) ja tuottaa Watti Valopää -esityksen show casea tammikuuksi New Yorkiin.

Työpajaan mahtuu max.10 osallistujaa. Osallistujia kehotetaan miettimään kysymyksiä ja itseä kiinnostavia aiheita etukäteen. Työpaja on maksuton. Tarjolla kahvia ja pientä suolaista.

Ilmoittautumiset 17.1.2014 mennessä sara.kuusi(at)sirkusinfo.fi

www.sirkusinfo.fiSeminaari lisenssibisneksestä 23.1.2014, Helsinki

Luovan Talouden Agentit, Agma ry järjestää tuotteistamista ja lisensointia käsittelevän seminaarin 23.1.2014 Astoria-salissa Helsingissä. Puhujina on alan ammattilaisia kotimaasta ja ulkomailta, mm. Johan Storgård / Ace-production / Svenska Teatern.

Seminaarin ohjelma: http://www.lisenssibisnes.fi/fi/salikohtaiset-ohjelmat

Osallistumismaksu 300-350 euroa + alv / hlö. Ilmoittautumiset http://www.lisenssibisnes.fi/fi/ilmoittautuminen.

Lisätietoja: Matilda Kalving / Agma ry, matilda.kalving(at)agma.fi tai +358 45 169 3666Taiken tanssin päivä 24.1.2014, Taiteen edistämiskeskus, Helsinki


Taike järjestää perjantaina 24.1.2014 klo 10 – 15 Taiken tanssin päivän Taiteen edistämiskeskuksessa, Vuorikatu 24, 1. krs, Kotus-sali. 

Tanssin päivä jakautuu kahteen osaan. Aamupäivällä puhumme tanssin rahoituksesta.  Rahoittajista keskustelussa ovat mukana Opetus- ja kulttuuriministeriö, Koneen Säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Helsingin kaupunki.

Iltapäivällä puheenvuoro on tanssin kentällä itsellään. Tarkoituksenamme on tutustua ja keskustella alan kehittämistarpeista ja -malleista, jotka voisivat hyödyntää tanssin kenttää laajemminkin.

Päivän puolivälissä on omakustanteinen lounaspaussi.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja tilaisuus on tarkoitettu sekä tanssin kentällä toimiville että tanssin asioista päättäville.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkkistä https://www.webropolsurveys.com/S/8EAD6813DBA8C82A.par.

Yhteistyöterveisin,
Minna Sirnö
Johtaja
Taiteen edistämiskeskus
Vuorikatu 24
PL 185, 00101 Helsinki
p. 0295 330 719
minna.sirno(at)minedu.fi

www.taike.fi


HAKUJA


Katso aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja.Zodiakin tuotantohaku vuodelle 2015, 16.12.2013 – 31.1.2014


Zodiakin vuoden 2015 tuotantohaku alkaa 16.12.2013 ja päättyy 31.1.2014.
Tuotantoehdotuksia voi tehdä alustavasti myös vuoden 2016 ohjelmistoon.

Zodiakin ohjelmistoon haetaan kantaesitysteoksia ja esityskonsepteja. Zodiak toimii
valittavan kantaesitysohjelmiston osalta teosten osatuottajana, tuotannoilta edellytetään
myös omarahoitusosuutta. Ohjelmistoa suunniteltaessa painotetaan rohkeita, liikelähtöisiä
ja kehollisia lähestymistapoja nykytanssiin ja esitystaiteeseen. Myös kotimaiset uusinta- ja
vierailuesitykset huomioidaan.

Lisäksi ehdotukset Z-freehen, yleisötyöhön, kursseiksi ja opettajiksi ovat tervetulleita. Zfree
on mahdollisuus teosideoiden kehittelyyn ja työprosessien avaamiseen yhdessä
yleisön kanssa.

Tuotantohakulomake löytyy 16.12.2013 – 31.1.2014 Zodiakin verkkosivuilta:
http://www.zodiak.fi/uutiset/2013-12/tuotantohaku-2015-alkanut

Hakemuksen liitteet:
• työsuunnitelma, max 3 sivua
• kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma
• työryhmän jäsenten ansioluettelot

Liitteet lähetetään tuotantohakemuslomakkeen yhteydessä. Hyväksyttäviä liitemuotoja ovat
pdf, doc, txt, rtf, xls.

Jos hakijan teoksia ei ole aiemmin esitetty Zodiakin ohjelmistossa, on teosnäytteiden
toimittaminen suotavaa. Käytä ensisijaisesti verkkovideoita ja merkitse videolinkki
hakulomakkeeseen. Mikäli näytettä ei ole mahdollista katsoa verkossa, voi sen lähettää
myös dvd:llä osoitteeseen Zodiak – Uuden tanssin keskus / Haku 2015, Tallberginkatu
1/154, 00180 Helsinki. Teosnäytteisiin tulee kirjata hakijan ja teoksen nimet, niiden ensiiltapäivämäärä
ja -paikka sekä kuvausajankohta ja -paikka. Teosnäytteitä ei palauteta.

Zodiakin ohjelmistovalinnoista 2015 vastaa Zodiakin taiteellinen johtaja Harri Kuorelahti
yhdessä taiteellisen työryhmän kanssa. Päätöksistä ilmoitetaan hakijoille huhtikuun
loppuun mennessä sähköpostitse. Vuoden kokonaisohjelmiston laatiminen edellyttää
joustoa produktioiden tarkemmassa aikatauluttamisessa ohjelmistovalinnan jälkeen.

Lisätiedot:
Harri Kuorelahti, taiteellinen johtaja, p. 040 7027399, harri.kuorelahti(at)zodiak.fiCall for application – residency program in Budapest, Spring 2014


Call for proposals:  RESEARCH INTO THE UNKNOWN – improvisational laboratory / 2014 SPRING

Concept: by Michaela Hargitay A/H, coordinator: Workshop Foundation/H,
Artistic coach: Eszter Gál/H

What is the program about?

Research into the Unknown is a residency program where artists/creators and the audience can research what improvisation means in the field of contemporary arts. The program offers an intensive researching opportunity for artists/creators and focusing on the creative process, on the research itself rather than creating a performance. The program is made up of three consecutive steps, in each step the research period is followed by a presentation where  audience plays an important role by giving feedback and dialogue with the artists / creators.

Read more

ietm.org

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA


Buto-työpaja 13. – 16.1.2014, Helsinki


Helsinki International Theatre – HIT järjestää Russian Nights Festival 2014 yhteydessä Buto työpajan ma – to 13.-16.1.2014 klo 17 – 21. Kurssi on suunnattu erityisesti esiintyville taiteilijoille, mutta myös muut ovat tervetulleita.

Kurssin vetäjinä ovat pietarilaisen Odd-Dance ryhmän esiintyjät Natalia Zhestovskaja ja Grigori Glazunov. Buto on Japanissa kehitetty nykytanssin muoto, jossa yhdistyy tanssi, teatteri ja improvisaatio. Työpajan tarkoituksena on tutkia liikkeiden motivaation tehoa ja sitä, mihin esiintyjän liikkeet perustuvat. Liikettä tutkitaan buto-ajattelun kautta, jonka tavoitteena on löytää monipuolisuutta ja uusia avaimia omaan liikekieleen ja pyrkiä eroon totutuista maneereista.

Kurssin hinta on kokonaisuudessaan 150 euroa, joka sisältää festivaalipassin Russian Nights festivaalille 17. – 19.1.2014 Teatteri Avoimissa Ovissa, jossa myös Odd-Dance esiintyy.

Kurssille otetaan osallistujia ilmoittautumisjärjestyksessä ja ilmoittautuminen on sitovaa. Vahvistat ilmoittautumisesi maksamalla ilmoittautumismaksun 50 euroa (maksuohjeet alla).

Työpaja järjestetään Suomen Näyttelijäliiton Ilmaisuverstaalla, Annankatu 31–33 D, ma, ti ja ke klo 17–21. Työpaja huipentuu kurssilla valmistettavaan demoesitykseen, joka esitetään julkisesti osana Russian Nights festivaalia torstaina klo 17 Helsingin keskustassa. Esiintymisen jälkeen on mahdollisuus nauttia opettajien Buto – luennosta ja katsoa The Dream of Neakira Nekurosawa –elokuva.

Paikka: Suomen Näyttelijäliiton Ilmaisuverstas, Annankatu 31–33 D, Helsinki
Aika: 13. – 16.1.2014 klo 17–21
Opetuskieli: Englanti
Hinta: 150 € (ilmoittautumismaksu 50 €)
Tilinro: Fi41 4055 0010 4837 70
Saaja: HIT
Viesti: Buto + oma nimi
BIC: HELSFIHH

Ilmoittautumiset ja lisätietoja:
helsinki.international.theatre(at)gmail.com
http://russiannightsfestival.blogspot.fi/p/buto-kurssi.html


APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

 
Katso aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja.


 

Kulturkontakt Nordin hakuaikoja tammikuussa 2014

 

KreaNord 2.12.2013 – 20.1.2014

NORDBUK Children's and Youth programme
Project Grants 2.1. – 3.2.2014

Liikkuvuustuki 4.1. – 5.2.2014

Liikkuvuustuki on suunnattu Pohjoismaiden ja Baltian maiden koko taide- ja kulttuurikentälle: kaikkien taiteenalojen ammattitaiteilijoille, kaunokirjailijoille, kääntäjille, kuraattoreille, tuottajille, kulttuuritoimittajille, kulttuurintutkijoille jne.

Lyhytaikainen verkostotuki 22.1. – 19.2.2014

Voit hakea rahoitusta uuden verkoston perustamiseen Pohjoismaiden ja Baltian taide- ja kulttuurikentän sisällä.

Yhteistyössä toimiminen eri toimijoiden kanssa, kumppanuuden kehittäminen ja toisilta oppinen on verkoston ydin. Verkosto lisää kontakteja, auttaa kokemusten vaihtoa sekä kehittää tietotaitoa. Verkosto on myös organisaatioiden, ryhmien ja/tai yksilöiden välinen kulttuurinen, taiteellinen ja sosiaalinen järjestäytymismuoto.


www.kulturkontaktnord.orgTYÖPAIKKOJA


Ahaa Teatteri hakee kahta naisnäyttelijää


Ahaa Teatteri hakee kahta naisnäyttelijää 1.8.2014 alkaen.

Ahaa Teatteri on kiertävä ammattiteatteri, joka on erikoistunut lasten- ja nuortennäytelmiin. Esityksiä on myös Tampereella kotinäyttämöllä.

Kirjalliset hakemukset pe 10.1.2014 mennessä osoitteella:
Ahaa Teatteri
Hatanpään valtatie 6
33100 Tampere

tai sähköpostilla:
pia.hakala(at)ahaateatteri.com

Olemme lomalla 20.12.-13 – 7.1.-14 välisen ajan.

Lisätietoja tarvittaessa antaa
Tiina Järvi
tuottaja
puh. 050 322 5644
ti 7.1.2014 alkaen arkisin klo 9 – 15.30

www.ahaateatteri.comSuomen arvostelijain liitto ry (SARV) hakee toiminnanjohtajan äitiysloman sijaista


Suomen arvostelijain liitto ry (SARV) hakee toiminnanjohtajan äitiysloman sijaista ajalle 17.2.2014 – 23.2.2015. Tehtävä on kokopäivätoiminen ja määräaikainen.

Suomen arvostelijain liitto on valtakunnallinen eri taiteenalojen arvostelijain ammatillinen järjestö. Sen keskeisenä tavoitteena on arvostelijoiden ammatillisen toiminnan edistäminen ja ammattitaidon kohottaminen. Liitto toimii jäsentensä taloudellisen, sosiaalisen ja oikeudellisen aseman parantamiseksi. SARV on perustettu vuonna 1950 ja sillä on nykyisin lähes tuhat jäsentä.

Toiminnanjohtajan työnkuva on laaja-alainen ja monipuolinen. Toiminnanjohtaja hoitaa liiton talousasioita, tiedotusta ja viestintätehtäviä, jäsenasioita sekä kokous-, seminaari- ja koulutustilaisuuksien suunnittelua ja järjestelyitä. Toiminnanjohtajan tehtäviin kuuluvat myös apuraha-asiat, edunvalvonta sekä yhteydenpito muihin järjestöihin ja alan toimijoihin.

Edellytämme:

 • Soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • Kokemusta järjestötaloudesta tai muuta taloushallinnon tuntemusta
 • Järjestökentän ja kulttuurialan tuntemusta
 • Kokemusta tiedottamisesta
 • Kokemusta seminaari- ja koulutustilaisuuksien järjestämisestä
 • Aktiivista ja itsenäistä työskentelyotetta
 • Hyviä vuorovaikutus- ja projektinhallintataitoja
 • Hyviä tietoteknisiä valmiuksia
 • Erinomaista kirjallista suomen kielen taitoa
 • Riittävän hyvää muuta kielitaitoa (englanti ja ruotsi)
 • Joustavuutta työaikojen suhteen (työhön kuuluu ajoittain ilta- ja viikonlopputöitä)

Arvostamme:

 • Monipuolista kokemusta viestintätehtävistä ja verkkoviestinnän tuntemusta
 • Edunvalvonta-asioiden ja apurahakäytäntöjen tuntemusta

Sijaisuuden kesto: 17.2.2014 – 23.2.2015 tai sopimuksen mukaan
Työaika: Kokopäivätoiminen
Palkkaus: Palkkatoive hakemuksen yhteydessä
Hakuaika: 12.12.2013 – 10.1.2014

Vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen 10.1.2014 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: info(a)sarv.fi.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Elisabeth Nordgren, 040 588 6974, puheenjohtaja(at)sarv.fi
Toiminnanjohtaja Riikka Laczak, 041 506 5594, riikka.laczak(at)sarv.fi, info(at)sarv.fi

MUITA ILMOITUKSIA

 

Ilmoittaudu yhteistyöhön SHTL:n ja Veikkauksen markkinointikampanjaan


Suomen Harrastajateatteriliitto SHTL jatkaa yhteistyötä Veikkaus Oy:n kanssa.
Veikkauksen tukema markkinointiohjelma toteutettiin ensimmäisen kerran
kesäteatterikaudella 2012. Yhteistyö jatkuu vuoden 2014 ajan. Veikkauksen
kanssa toteutettavaan markkinointikampanjaan voivat hakea kaikki halukkaat
Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt.

Veikkaus osallistuu yhteistyöhön tarjoamalla markkinointi- ja
mainontapalveluita. Kohdeasiakkaita ovat Veikkauskortin omaavat,
täysi-ikäiset henkilöt. Veikkaus tarjoaa ohjelmaan osallistuville
teattereille näkyvyyttä www.veikkaus.fi -sivujen
yhteistyökumppanit-osiossa, sähköisessä kohdemarkkinoinnissa (sähköposti-
ja tekstiviestirekisterit) sekä painetuissa tiedotteissaan.

Veikkaus toivoo ohjelmaan osallistuvien teattereiden antavan
Veikkauskortin haltijalle 2 € alennuksen normaalihintaisesta pääsylipusta,
sekä käsiohjelman veloituksetta. Ohjelmaan osallistuvalle näyttämölle
osallistuminen on maksutonta. Osallistuminen on sitova.

Teatterit pääsevät nauttimaan Veikkauksen 1,3 miljoonan kanta-asiakkaan
markkinointisegmentistä sekä näkyvyydestä mm. päivittäisen Keno-arvonnan
yhteydessä.

Ilmoita näyttämösi ohjelmaan 7.1.2014 mennessä. Ilmoittautuminen
osoitteeseen anne.palm(at)shtl.fi. Ilmoittautumisessa mainittava näyttämön

 • yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
 • sähköpostiosoite
 • teatterin www-sivujen osoite
 • postiosoite
 • sekä liitettävä mukaan lyhyt selostus teatterin ajankohtaisesta ohjelmistosta

Lisätietoja:
Anne Palm
Tiedottaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
anne.palm(at)shtl.fi
010 2816062
www.shtl.fiTampere Teatteripääkaupunki järjestää logosuunnittelukilpailun


Tampere Teatteripääkaupunki haluaa uudistaa ilmettään. Onko sinun kädenjälkesi pian manselaisten taiteen talojen tunnusmerkkinä? Suunnittele toimiva logo, joka kuvaa moninaista tamperelaista teatteria!

Tampere Teatteripääkaupunki eli lyhyesti TPK koostuu kahdestatoista tamperelaisesta teatteritoimijasta: Ahaa Teatteri, Tanssiteatteri MD, Teatteri Mukamas, Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Teatteri, Teatteri Siperia, Pyynikin kesäteatteri, Tampereen Komediateatteri, Teatteri Telakka, Sorin Sirkus, Musiikkiteatteri Palatsi sekä Tampereen Teatterikesä. TPK on toiminut vuodesta 2006.

TPK:n ajatuksena on yhdessä näkyminen ympäri Suomea mm. messuilla, kollegoiden tapaaminen ja suhteiden ylläpitäminen, tukiverkosto ja yhteistyö sekä Tampere Teatteripääkaupunki -käsitteen ylläpitäminen. Tiiminä teatteritoimijat puhaltavat yhteen hiileen, vaihtavat kuulumisia ja jakavat samoja huolia sekä oppivat toisiltaan. Yhdessä olemme vahvempia.

Ohjeet ja lisätietoa kilpailusta: www.teatteripaakaupunki.fi

Lisätiedot:
Hanna Romo, hanna.romo(at)tanssiteatterimd tai puh. 050 551 3525