19.12.2014

TINFO-tiedote 44 / 18.12.2014

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA

MUITA ILMOITUKSIA

 

twitter.com/tinfotweets


MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


APURAHASEMINAARI – TYYDYMMEKÖ KILTTEINÄ LIIAN VÄHÄÄN – 1 % TAITEELLE JA KULTTUURILLE!

Teatterikeskuksen, Suomen Näyttelijäliiton, TINFOn apurahaseminaari yhteistyössä Taiken kanssa nosti esiin sen suuren ahdistuksen, hädän ja jopa toivottomuuden tunteen, jota teatterin VOSin ulkopuolisen kentän taiteilijat kokevat ”julman talouden säästökuurissa” ja arvottomuuden ilmapiirissä. Jo seminaarin osanottajamenestys kertoi yhteen kokoontumisen tarpeesta.

Apurahaseminaarin raportti jatkotoimenpide-ehdotuksineen ja työlistoineen julkaistaan vuoden ensimmäisessä TINFO-tiedotteessa 8.1.2015. Laitan tässä kuitenkin joitakin huomioita, ja liitteenä on kulttuurintutkija Pauli Rautiaisen suomalaisen teatteripolitiikan pitkän linjan tarkastelu (PDF). Tarvitaan nykyistä pitkäjänteisempää taiteellisen työn apurahoitusta, tuottaja-apurahoja ja Helsingin tarkastelua omana kokonaisuutenaan. Vastausta vaille jäi kysymys siitä, pitäisikö jakaa vähemmän useammille vai harvemmille enemmän.

VOSin ulkopuolisella kentällä on ristiriitaisia intressejä ja moninaisuutta, jota on tarve puolustaa yhdenmukaistamisen sijaan. Toimenpide-ehdotuksissakin tämä kirjo on uskallettava reilusti kohdata. Tavoitteita on jaksettava jumpata yhdessä. Tällaiset seminaarit ovat vielä sisäisiä työseminaareja. Kun konkreettisia toimenpide-ehdotuksia ja yhteiset tahdonilmaukset ovat kasassa, voidaan opetus- ja kulttuuriministeriön virkamiehet ja poliitikot kutsua mukaan keskusteluun.

Seminaarin ydinteeman sivutuotteena syntyi kosolti ehdotuksia. Enemmän kuin kohtuullista olisi vaatia 1 % taiteelle ja kulttuurille 0,8 %:n sijaan. Lisää valtaa Taikelle. 

Next step on Teatteri 2.0:n kanssa järjestettävä tilaisuus Lahden kaupunginteatterissa viikolla 11.  
Se on teoksen Avoin näyttämö – Käsikirja teatterin uudistajille julkaisuseminaari, jonka aiheena on suomalaisen teatterikentän rakenteiden ja ammattikuvien muutos ja tulevaisuuden visiot. Tästäkin lisää ensi vuonna.


VASTATUULTA VENÄJÄLTÄ

Ei teatteriyhteistyö ole helppoa, kun yhteistyökumppanina on valtiollinen toimija. TINFOn Venäjä-hankkeen Savotan ”Finnish Theatre. First Time in Russian” yhteistyö Moskovan Taiteellisen Teatterin kanssa vihellettiin poikki. Me saimme jo paljon aikaan. Kaksi suomalaisnäytelmää käännettiin venäjäksi (Anna Sidorova) ja ohjattiin puolitoistatuntisiksi demoversioiksi: Sirkku Peltolan Mummon saappaissa soi fox (ohjaus Davide Giovanzana) ja Laura Ruohosen Sotaturistit (ohjaus Lauri Maijala). 

Taiteellisen henkilökunnan ja katsojien vastaanotto Moskovassa oli innostunut. Kaksi ilman kolmatta. Leea Klemolan ja Klaus Klemolan Maaseudun tulevaisuus jäi tekemättä. Me jatkamme.


JOULULAHJA PÖRSSIYHTIÖIDEN JOHTAJILTA VAPAALLE KENTÄLLE

Vuonna 2014 on puhuttu ja kirjoitettu pörssiyhtiöiden johtajien huikeista palkoista. Pörssiyhtiön toimitusjohtaja tienasi keskimäärin 419 000 euroa vuodessa. Teatteritilastojen palkkatilastojen mukaan VOS-teattereissa säännöllisen työajan keskimääräinen kuukausiansio oli 2 802,21 euroa. Pörssijohtajien ansiot olivat siis huimasi yli kymmenkertaiset. 

Jos 100 pörssijohtajaa lahjoittaisi 1 %:n tuloistaan vapaalle kentälle, siinä olisi kasassa vähintään 419 000 euroa. Tämä tarkoittaisi yli neljäätoista prosenttia lisää 2,9 miljoonan pottiin, joka jaettavana oli tänä vuonna. Osakepalkkioita en ottanut mukaan. 


RIIHIMÄELTÄ MASENTAVAA

Riihimäki leikkaa teatteriltaan 110 000 euroa. Kuuleman mukaan oli kovempiakin leikkaussummia ollut esillä. Tässä on yksi näkökanta


JOENSUUSTA ILAHDUTTAVAA, LAPPEENRANNASTA ILAHDUTTAVAA

Ylen kulttuuritoimitus on valinnut Joensuun kaupunginteatterin maan virkeimmäksi maakuntateatteriksi. Toimitus perustelee: "Joensuun kaupunginteatterin kotimaiset kantaesitykset, supisuomalaiset klassikot tanssilla maustettuina ja pienimuotoiset nopeasti työstetyt esitykset ovat uudistaneet kuvaa pienen kaupungin teatterista."

Lappeenrannan kaupunginteatteri saa pienen näyttämön, ja uusi johtajakin on valittu, Timo Sokura.
Onnea!


NÖYRÄ KIITOS ESITYSILOISTA

Vuoden päättyessä mieli käy lävitse esitysten tuottamia järistyksiä, liikutusta, oivallusta, häiriötä, lohtua, voimaa, uskoa, jakamisen ja kohtaamisen syvää onnea. Olen etuoikeutettu. Den brinnande vargen, Europaeus, Raajarikko, Finnphonia Emigrantica, Veistäjät, Järki ja tunteet, Aikaero, Orkesteri, Court of Helburg, Kaspar Hauser, Moottoritie on meidän, Spessun och tavisar, Tulilla, Transfinlandia, Raatteentie On the Road, Paras mahdollinen maailma ja hyviä ehdotuksia vieläkin paremmasta, Ihanat ihmiset, Palsa, Kainon laulu, Dibbuk, Pohjalla, Seitsemän broidia Sipoosta eli Kiven (sisältä) Seitsemän veljestä… Teksti-yhteisön kotimaisen draaman festivaali, ne hienot näytelmät ja Teatterikorkeakoulun ja Nätyn yhteistyönäytelmät/esitykset.

Pyydän anteeksi, että olen tänä vuonna istunut kuin tatti vain Helsingissä.


KLIKKAUSTA JA KIIMAA

Yllä olevaa listaani voi syyttää klikkaus- ja peukutuskulttuuriksi. Sitähän se. Toivottavasti tulevaan vaalivuoteen mahtuu muutakin kuin populistista kiimaa ja mediapyrkyryyttä.


TIERNAPOHJAT JOULUNTOIVOTUKSEKSI

Meissä tinfolaisissa tämä reipas husaariviritys herätti uinuvat muistomme ja haaveemme. Jos nyt olisi pahnoilla makoilevan lampaan tai porsaan paikka. Sopisi minulle.twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA


TINFOn toimisto on suljettu 22.12.2014 - 6.1.2015

Olemme avoinna jälleen loppiaisen jälkeen keskiviikkona 7.1.2015.

Toimiston aukioloajat 2015: ma-to klo 9-16, pe klo 9-15.


Vuoden 2015 ensimmäinen tiedote ilmestyy torstaina 8.1.


Tämä on vuoden 2014 viimeinen TINFO-tiedote. Jatkamme jälleen ensi vuoden puolella torstaina 8.1. Mahdolliset tiedotemateriaalit pyydetään lähettämään viimeistään keskiviikkona 7.1. aamupäivän aikana.


TINFO toivottaa hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta


TINFO toivottaa kaikille oikein rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta! Tänä jouluna olemme tukeneet Maailman luonnonsäätiön (WWF) tekemää työtä Saimaan norpan hyväksi.


www.tinfo.fi

UUTISIA


Moskovassa uusi Mika Myllyahon näytelmän ensi-ilta


Lauantaina Moskovassa tuli uusi ensi-ilta Mika Myllyahon näytelmästä Paniikki, joka esitetään Lekur-teatterissa nimellä Egoistit. Työryhmä päätyi Egoistit-nimeen esitykselle, sillä kaupungissa pyörii samaan aikaan Paniikki-nimellä oleva Myllyahon tekstiin perustuva produktio Teatr Kinoaktorassa. Lekur-teatteri on yksityisesti rahoitettu, Kinoaktora puolestaan valtiollinen laitos. Egoistit-esityksen on ohjannut Garold Strelkov, ja näytelmän ovat kääntäneet Pavel Rudnev ja Joel Lehtonen.

Paniikin ensimmäinen Moskovan ensi-ilta oli helmikuussa Teatr Kinoaktorassa ja toukokuussa samaan teatteriin ohjattiin Kaaos-näytelmä.  Mika Myllyahon näytelmätrilogian toisen osan, Kaaoksen ovat venäjäntäneet Anna Sidorova ja Aleksandra Belikova.

- Esitykset pyörivät yli 800-hengen saleissa. Egoistit on Paniikin 11. tuotanto ja Kaaos 6. tuotanto Venäjällä, kertoo näytelmien Venäjän-oikeuksien agenttina toimiva teatteriohjaaja Joel Lehtonen.


Timo Sokurasta Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja

Lappeenrannan kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi on valittu Kansallisoopperan tuottaja Timo Sokura. Teatterinjohtajan valintaan liittyi yllätysmomentti, sillä kulttuuritoimenjohtaja Päivi-Linnea Pötry esitti lautakunnalle Rauman kaupunginteatterinjohtajan valitsemista teatterin johtoon.

Sokura valittiin Lappeenrantaan selvällä kannatuksella. Kulttuurilautakunta äänesti johtajavalinnasta, äänestyksessä 11 jäsentä kannatti Sokuraa ja yksi Ranniota. Sokura aloittaa työnsä Lappeenrannassa ensi elokuussa. Kevään aikana hän kuitenkin suunnittelee teatterin ensi kauden ohjelmiston.

Lähde: Yle

Uutinen kokonaisuudessaan: Timo Sokurasta Lappeenrannan kaupunginteatterin johtaja


Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinto ohjaaja Eino Saarelle

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on myöntänyt vuoden 2014 taidepalkinnon  teatteriohjaaja Eino Saarelle (s. 1979) Kajaanista hänen pitkäjänteisestä ja omaäänisestä työstään. Palkinto on suuruudeltaan 5000 euroa. Palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista.

Ohjaaja Eino Saaren ansiosta suomalainen yhteiskunta on ainakin askelen edellä siinä, miten teatteri ja taide voivat olla hedelmällisessä vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteisön kanssa. Saari työstää esityksissään fiktion ja faktan suhdetta toisiinsa, taiteen ja todellisuuden. Hänen filosofisena ajatuksenaan on, että näyttämölle on mahdollista viedä lähestulkoon mitä materiaalia tahansa ympäröivästä yhteiskunnasta.

Runsaan 10 vuoden aikana Saari on ohjannut 25 näytelmää, joista 80 % on ollut itse kirjoitettuja. Saaren vaikutus on ulottunut 2000-luvun alun Generaattori-toiminnasta uuteen vapaaseen ammattiteatteriryhmä Vaaraan. Viime aikoina Saari on ohjannut myös Kajaanin kaupunginteatterille. Saaresta on sanottu, että hän on kajaanilaista teatterikenttää yhteenliimaava tekijä.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikuntaa on erityisesti kiinnostanut Eino Saaren tie taiteilijana: miten nuoresta, vihaisesta miehestä kuoriutuu vahva, omaääninen, viisas Eino-niminen mies, taiteilija.

Lisätietoja:
erityisasiantuntija Ulla Lassila, 0295 330 860, ulla.lassila(a)minedu.fi
Taiteen edistämiskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste

www.taike.fi


ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinto saa jatkoa

 
Syyskuussa 2014 nykytaidefestivaali ANTI – Contemporary Art Festivalin yhteydessä ensimmäistä kertaa jaetun ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon jatko on varmistunut. Palkintoa rahoittava Saastamoinen säätiö on päättänyt jatkaa live art -taiteen alalla uraa uurtavan palkinnon tukemista.

Maailman ensimmäinen kansainvälinen live art -palkinto jaettiin 24.9.2014 ANTI – Contemporary Art Festivalilla Kuopiossa. Palkinnon sai kanadalainen Heather Cassils, jonka tilausteos nähdään vuoden 2015 ANTI-festivaalilla. Palkinnon kokonaisarvo on 30 000 € ja se koostuu 15 000 € rahapalkinnosta ja 15 000 € tuotantotuesta. Palkinnon merkittävyydestä vakuuttuneena Saastamoisen säätiö on päättänyt uusia tukensa palkintoa kohtaan.

Palkinnon saajan päättää vuosittain vaihtuva kolmihenkinen, kansainvälinen tuomaristo. Vuoden 2015 palkinnon juryn jäsenet ja ehdokkaat tullaan julkaisemaan kevään aikana. Seuraava ANTI - Contemporary Art Festival järjestetään 1.-6.9.2015 yhteistyössä Kuopio Maratonin kanssa ja sen teemana on pitkäkestoisuus, kehollisuus, urheilu ja harjoittelu. Kumppanuus ei-taiteellisen organisaation kanssa on osa ANTI-festivaalin uutta toimintamallia. Teoshaku vuoden 2015 festivaalille on auki 16.12.2014 saakka.

Lisätietoja antaa:
Asta Elijoki
Tuotantoassistentti
050 409 8519
asta(a)antifestival.com

Johanna Tuukkanen
Taiteellinen johtaja – vastaava tuottaja
050 305 2485
johanna(a)antifestival.com

www.antifestival.com


Riihimäen teatterilta leikattiin avustusta 110 000 euroa


Riihimäen teatteri harkitsee useita vaihtoehtoja taloutensa oikaisemiseksi.

Kaupunginvaltuusto niisti budjettikokouksessaan 15.12. teatterilta 90 000 euroa. Lisäksi teatterilta lähti kaupungin toiminta-avustusta 20 000 euroa.

Riihimäen teatterin hallituksen puheenjohtaja Reima Ojanen sanoo, että teatteri joutuu nyt miettimään vaihtoehtoja taloustilanteen korjaamiseksi. Ojanen myöntää, että yt-neuvottelut ovat yksi vaihtoehto. Muita vaihtoehtoja ei Ojanen halunnut avata.

Teatterin hallitus kokoontuu seuraavan kerran tammikuussa pohtimaan tilannetta.

Lähde: Yle


TAPAHTUMIA


Aiemmissa TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/minnemenna APURAHOJA JA AVUSTUKSIA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia).


OKM: Suomalais-ugrilainen kulttuuriyhteistyö Venäjän kanssa | hakuaika 19.1.2015 asti

Suomalaiset toimijat voivat hakea avustusta Suomen ja Venäjän välistä suomalais-ugrilaista kulttuuriyhteistyötä edistäviin yhteistyöhankkeisiin.

Avustus on tarkoitettu Venäjän kanssa suomensukuisten kielten ja kulttuurien parissa yhteistyötä tekeville järjestöille ja yhteisöille, joiden tulee olla oikeustoimikelpoisia.

Suomalais-ugrilainen kulttuuriyhteistyö Venäjän kanssa perustuu vastavuoroiseen kumppanuuteen ja hankeyhteistyöhön seuraavilla painopistealueilla:

 • Suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuurien ylläpito ja kehittäminen monikulttuurisessa yhteiskunnassa
 • Suomalais-ugrilaisten kansojen kielten ylläpito ja kehittäminen
 • Kansalaisjärjestöjen tekemän suomalais-ugrilaisen kulttuurialan yhteistyön kehittäminen

Tarkemmat tiedot täältä.

Hakuaika päättyy: 19.1.2015

Lisätietoja:
Kulttuuriasiainneuvos Maija Lummepuro
puh. 0295 3 30198, etunimi.sukunimi(a)minedu.fi

www.minedu.fi


Pohjoismaisen kulttuuripisteen hakuja tammikuussa 2015


Liikkuvuusohjelma

Residenssikeskusten tuki 7.1.-4.2.2015

Liikkuvuustuki 7.1.-6.2.2015

Lyhytaikainen verkostotuki 19.1.-23.2.2015www.kulturkontaktnord.org

HAKUJA


Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


Suomalaisia ehdotuksia kaivataan – Dante Cappelletti -palkinto 2014 | haku 12.1.2015 asti  


Italialainen Tuttoteatro.com, Mariateresa Surianellon johtama kulttuuriyhdistys, on julkaissut vuotuisen palkinnon ”Dante Cappelletti” esittäville taiteille, jonka tarkoituksena on edistää vielä julkaisemattomia näytöksiä.

Kilpailu on avoinna sekä Euroopan että Euroopan ulkopuolisille yksittäisille taiteilijoille tai ryhmille, mutta tänä vuonna yhdistys haluaa erityisesti painottaa Suomen mukaantuloa.

Kilpailu päättyy maanantaina 12. tammikuuta 2015 klo 18.00.

Tuomaristo valitsee kaikista saapuneista hankkeista kaksikymmentä, joista neljä on varattu Suomesta saapuneille ehdotuksille. Nämä esitetään tutkimusmuodossa (enintään 15 minuuttia), Ladispolissa – Rooman kaupungin alueella 13.-15.2.2015 - Centro d’Arte e Cultura.

Näistä semifinalisteista tuomaristo valitsee seitsemän finalistia (kaksi Suomesta), joiden hankkeet esitetään tutkimusmuodossa (enintään 20 minuuttia), Teatro Palladium - Università Roma Tre, 27.-28.2.2015. Näistä tuomaristo valitsee voittajan, joka saa palkinnoksi € 3,000.00 hankkeensa tuotantoon.

Tuomaristo Grazia Maria Bellarini johdolla koostuu seuraavista ammattilaisista: Roberto Canziani, Gianfranco Capitta, Massimo Marino, Laura Novelli, Attilio Scarpellini, Mariateresa Surianello. Tuomariston kunniajäsen Aggeo Savioli myöntää myös palkinnon "Renato Nicolinin” kulttuurihenkilölle, joka on ansioitunut kulttuurin ja taiteellisen toiminnan suunnittelussa, hoidossa ja tukemisessa ja joka työssään uudistaa kulttuuripolitiikkaa.

Molempien kilpailujen palkintojenjako tapahtuu lauantaina 28.2.2015.

Ilmoittautumisohjeet ja kilpailun säännöt löytyvät liitteenä (PDF) sekä sivuilta www.tuttoteatro.com.

Yhteystiedot:
Carla Romana Antolini
crantolini(a)gmail.com
+39 393 99 29 813

Suomalaisille osallistujille:
Eija Tarkiainen
eija(a)minuksi.it
+ 39 346 16 30 946


Improvisaatioworkshop/audition 26.1.2015, Tampere | hakuaika 19.1.2015 asti


Aika: ma 26.1.2015 klo 10-13.30
Paikka: Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D, 33100 Tampere
Koreografi: Noora Nenonen
 
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää improvisaatioworkshopin / auditionin Liikelaiturilla 26.1.2015. Workshop on kohdistettu pirkanmaalaisille tanssin ammattilaisille sekä Tampereen konservatorion tanssijakoulutuksen opiskelijoille. Tilaisuus toimii workshopin lisäksi kevään 2015 Liikelaiturin House-taiteilijaksi valitun Noora Nenosen Nouse ja käy! (työnimi) -teoksen maaliskuun tutkimusjakson koetanssitilaisuutena.

Päivän workshopista palkataan yksi pirkanmaalainen tanssin ammattilainen Nouse ja käy! –teoksen tutkimusjaksolle. Lisäksi teokseen valitaan 0-5 harjoittelijaa Tampereen konservatoriosta. 
 
Nouse ja käy! -teoksen maaliskuun tutkimusjakson aikataulu on seuraava:
Vko 10: ma, ke, pe klo 10-16, ti, to klo 11-17
Vko 11: ma, ke klo 10-16, ti, to klo 11-17, pe klo 12-18
Vko 12: ma, ke, pe klo 10-16, ti, to klo 11-17
Vko 13: ma, ke klo 10-16, ti, to klo 11-17, pe klo 14-20

Tarkemmat tiedot: http://www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/audition-kevat-2015/

Ilmoittautuminen:
Sitovat ilmoittautumiset ma 19.1.2015 klo 15.45 mennessä osoitteeseen: haku(a)sisasuomentanssi.fi
Viestin otsikoksi: Audition 2015
 
Ilmoittautumiseen vaaditaan:
- mitkä ihmiskehon /-mielen parantamisen tekniikat kiinnostavat sinua, max 10 virkettä sähköpostikenttään
- hakijan lyhyt esittely max. 10 lausetta sähköpostikenttään
- hakijan cv liitteeksi max. 2 sivua
 
Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Piia Kulin
puh. 050 552 1138
piia.kulin(a)sisasuomentanssi.fi
www.sisasuomentanssi.fi


Zodiakin tuotantohaku vuodelle 2016 | hakuaika 31.1.2015 asti


Haku Zodiakin vuoden 2016 ohjelmistoon alkaa 15.12.2014. Haku on auki 31.1.2015 saakka.

Zodiakin ohjelmistoon haetaan kantaesitysteoksia ja esityskonsepteja. Lisäksi ehdotukset Z-freehen, yleisötyöhön, kursseiksi ja opettajiksi ovat tervetulleita. Tuotantoehdotuksia voi tehdä alustavasti myös vuoden 2017 ohjelmistoon.

Tarkempia tietoja löytyy täältä.

www.zodiak.fi


Residencies at Das Weisse Haus 1 Mar - 26 Apr 2015, Austria | deadline 12 Jan 2015

Since spring 2013, studio das weisse haus offers residencies for young international artists, curators and theorists who work and/or have academic experience in the fields of fine art, photography or media art.

This call is addressed to artists and theorists that want to conduct research on topics related to our call during the spring residency. As we want the group of residents to be as diverse in terms of employed media as possible, we also encourage artists who work in performance and conceptual art as well as artists who use strategies of net art to apply for the program. Nevertheless, we want to emphasize that we do not favour one medium over another. studio das weisse haus will offer four spots for Artists in Residence and one spot for a Theorist in Residence. 

Deadline: 12 Jan 2015

Find all details online.


TYÖPAIKKOJA


Aiemmissa TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja: www.tinfo.fi/hakuja


Ylioppilasteatteri ry etsii teatterisihteeriä | hakuaika 31.12.2014 asti


Ylioppilasteatteri ry etsii teatterisihteeriä vakituiseen, osa-aikaiseen työsuhteeseen 9.1.2015 alkaen. Työaika on 30 tuntia viikossa ja palkka 1532,38 euroa kuukaudessa.

Ylioppilasteatteri ry on 240 jäsenen aktiivinen ja intohimoinen harrastajateatteri. Teatterilla on oma studiotila Helsingin keskustassa, ja kesäteatterinäyttämö Mustikkamaalla. Ylioppilasteatteri tuottaa 4-5 ensi-iltaa vuodessa, ja korostaa ennakkoluulotonta ja kunnianhimoista otetta taiteen tekoon. Ylioppilasteatteri pyrkii tuottamaan ajassa kiinni olevaa korkeatasoista teatteria. 

Toimenkuva ja vastuualueet

Teatterisihteeri

 • vastaa virka-aikanaan yhdistyksen posti- ja puhelinliikenteestä, teatterin taloudenhoidosta, kirjanpidosta ja vuosittaisista apuraha-anomuksista. Myös produktioiden tuotannot kuuluvat teatterisihteerin työhön.
 • huolehtii teatterin sisäisestä ja ulkoisesta tiedottamisesta, teatterin jäsenten työpalveluvelvoitteen toteutumisesta ja teatterin arjen toimivuudesta.
 • toimii myös hallituksen ja jäsenkokousten sihteerinä (vuoroviikoin maanantai-iltaisin).

Teatterisihteerin työaika on 30 h/viikko, ja työaika on ma-ti klo 11-17, ke-pe klo 9-15. Ajoittain joustavuus on kuitenkin välttämätöntä.

Vapaamuotoiset hakemukset ja ansioluettelo tulee toimittaa 31.12.2014 mennessä sähköisesti osoitteeseen teatterisihteerihakemukset(a)gmail.com. Kutsumme hakemusten perusteella osan hakijoista työhaastatteluun. Haastattelut pidetään 5.1.2015.

Lisätietoja voi kysellä puhelimitse 19.12. asti numerosta 045 348 1555 (ma-pe klo 12-15) tai osoitteesta teatterisihteeri(a)ylioppilasteatteri.fi

Katso myös: www.ylioppilasteatteri.fi


Checkpoint Helsinki etsii viestintävastaavaa | hakuaika 5.1.2015 asti


Checkpoint Helsinki on nykytaidetta tilaava ja tuottava organisaatio. Se kutsuu nousevia kansainvälisiä taiteilijoita ja kuraattoreja työskentelemään Helsinkiin ja toimii näin taiteellisen työskentelyn mahdollistajana. Checkpoint Helsinki haluaa tehdä ajankohtaisesta nykytaiteesta näkyvän osan Helsingin kaupunkikuvaa ja avata nykytaiteen eri muotoja erilaisille yleisöille. Checkpoint Helsingin taustaorganisaatio on Checkpoint Helsingin Tukiyhdistys ry.

Nyt etsimme joukkoomme Kaapelitehtaalla sijaitsevalle toimistolle viestintävastaavaa.

Tehtävänkuvaan sisältyy:

 • CPH:n viestintästrategian suunnittelu, kehittäminen ja toteutus yhdessä toiminnanjohtajan kanssa
 • Yhteistyösuhteiden kehittäminen yhdessä toiminnanjohtajan kanssa
 • CPH:n yhdistyksen sisäinen viestintä
 • Mediasuhteiden kehittäminen ja ylläpitäminen, mediayhteydet
 • Sosiaalisen median ylläpito
 • Tiedotteiden, verkkosivujen ja muun viestintämateriaalin laatiminen sekä muu sisällöntuotanto

Tehtävä edellyttää tehtävään soveltuvaa tutkintoa, laajaa kokemusta viestinnästä, taide- ja kulttuurialan tuntemusta, sujuvaa kynää sekä erinomaista suomen ja englannin kielen taitoa. Arvostamme oma-aloitteisuutta ja hyviä mediakontakteja.

Työsuhde on kokopäiväinen ja määräaikainen vuoden 2015 loppuun. Vapaamuotoisen hakemuksen ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen voi lähettää os. info(a)checkpointhelsinki.org 4.1.2015 mennessä. Osa hakijoista haastatellaan viikolla kaksi. Haastattelu on mahdollista järjestää Skypen kautta. Työ alkaa mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
koordinaattori Saara Karhunen
saara.karhunen(a)checkpointhelsinki.org
www.checkpointhelsinki.org


Masalan Nuorisoteatteri hakee teatteriohjaajaa | hakuaika 19.1.2015 asti

Masalan Nuorisoteatteri etsii vakituiseen työsuhteeseen TEATTERIOHJAAJAA 1.7.2015 alkaen.

Masalan nuorisoteatteri on kirkkonummelainen Masalan kylässä toimiva vuonna 1981 perustettu ammattijohtoinen harrastajateatteri, jolla on oma teatterikäyttöön suunniteltu tila, Ljusdala.

Työtehtäviin kuuluu lasten ja nuorten teatteri-ilmaisun ryhmien opettaminen, erilaisten esitysten ohjaaminen sekä teatterin toiminnan suunnittelu ja kehittäminen.

Hakijalta edellytetään vahvaa ja monipuolista teatterialan osaamista sekä kokemusta lasten ja nuorten kanssa työskentelystä. Tehtävien hoitamisen kannalta hyvä yhteistyökyky, aito innostus ja kyky kestää painetta ovat välttämättömiä.

Pätevyysvaatimuksena on alan ammattikorkeakoulututkinto (esim. teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK).
Toimeen valittavan on esitettävä rikosrekisteriote ennen toimen vastaanottamista. Palkkaus
määräytyy KVTES:n mukaisesti. Työaika on yleistyöaika. Työ sijoittuu pääosin iltoihin ja viikonloppuihin.

Lisätietoja antavat teatteriohjaajat Hannele Tuominen puh.040-533 0461 ja Maija Lauri puh.050-414 3643 tai nuorisotoimenjohtaja Seppo Savikuja, puh.040-588 4925.

Hakemukset opinto- ja työtodistuksineen, joissa eriteltynä keskeiset teatterialan koulutukset ja työkokemus, toimitetaan Kirkkonummen kunnan nuorisopalveluihin 19.1.2015 klo 15 mennessä sähköisesti www.kuntarekry.fi tai osoitteella Kirkkonummen kunta, nuorisopalvelut PL 20, 02401 Kirkkonummi tai kirjaamo(a)kirkkonummi.fi (aihekenttään teksti: Työhakemus: TEATTERIOHJAAJA)”

www.masalannuorisoteatteri.net


Teatterimuseo hakee museonjohtajaa | hakuaika 31.1.2015 asti


Teatterimuseo on valtakunnallinen esittävien taiteiden, erityisesti teatterin ja tanssin erikoismuseo, jonka yhteistyöverkoston muodostaa teatterin kenttä. Museon painopistealue on teatterikasvatus.

Etsimme
MUSEONJOHTAJAA
16.3.2015 alkaen tai sopimuksen mukaan

Museonjohtaja vastaa museon sisällöllisestä suunnittelusta ja kehittämisestä ja taloudesta sekä osallistuu museotyöhön omalla erikoisalueellaan. Museonjohtaja toimii esittelijänä Teatterimuseon säätiön hallituksessa ja edustajistossa.

Edellytämme vankkaa teatterialan tuntemusta, soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, yhteistyökykyä ja hyviä esimiestaitoja sekä hyvää molempien kotimaisten kielten ja englannin kielen hallintaa. Arvostamme johtamiskokemusta ja hankeosaamista.

Hakemukset palkkatoivomuksineen 31.1. mennessä sähköpostitse osoitteeseen museonjohtaja(a)teatterimuseo.fi tai kirjallisesti osoitteella Teatterimuseo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 / 73, 00180 Helsinki, kuoreen merkintä museonjohtaja.

Lisätietoja:
museonjohtaja Helena Kallio (040 827 9597)
säätiön hallituksen puheenjohtaja Antti Mattila (040 715 0653)

http://www.teatterimuseo.fi/ajankohtaista/avoimet-tyopaikat


TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA


Lisää TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja löydät: www.tinfo.fi/minnemenna ja www.tinfo.fi/hakuja


Tanssin- ja teatteriopettajan pedagogiset opinnot, Teatterikorkeakoulu | hakuaika 7.-27.1.2015

Tanssin tai teatterin alalla maisterin tutkinnon suorittaneet voivat hakea opiskelemaan erillisiä opettajan pedagogisia opintoja. Opinnot antavat laaja-alaisen opettajankelpoisuuden. Syksyllä 2015 käynnistyvät opettajan pedagogiset opinnot toteutetaan monimuoto-opetuksena, jolloin ne voi suorittaa työn ohella. Opetusohjelma tarkentuu keväällä 2015. Koulutus kestää 1,5 vuotta.

Hakuaika: 7.- 27.1.2015

Valintaopas löytyy osoitteesta: www.uniarts.fi/hae-opiskelijaksi/teak

Tiedustelut:
suunnittelija Justiina Westerinen
justiina.westerinen(a)uniarts.fi
puh. 0400-792 078
www.uniarts.fi


Yuko Takedan teatterityöpajat 13.1.-26.5.2015 | Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki 


Yuko Takeda´s actor´s training workshops in Cultural Centre Caisa in 13.1.-26.5. on Tuesdays at 17.00-20.00.
 
Project title: 
“I <3 Helsinki”
 
What:
Training sessions, creative workshops, and the opportunities to make work in local environment for theatre and performing artists. Working language English.
 
Goals:

 • To forge a steady group of artists for training and the composition work
 • To explore the non-theatre spaces for theatrical expressions
 • To invent various ways to tell stories about Helsinki and its residents

How:

 • A group of artists meet once a week to train together, exchange ideas, and develop them for the composition work.
 • Viewpoints, Suzuki Method of actor training, and various other acting methods and exercises are used in training.
 • Composition (a short theatrical piece) is an opportunity to apply the skills acquired in training to an actual creative process. A specific location, usually a non-theatre place, is chosen to perform a piece. The theme and content of the composition is inspired by the location and the tales that relate to it.

When:
Training and workshops 13.1 - 26.5. 2015. Public presentation in June at Caisa Festival
 
Where:
Cultural Center Caisa (Room #4, gallery space), Mikonkatu 17 C, 00100 Helsinki + various places in Helsinki.
 
How to join?
Please, send an email along with your CV to Yuko Takeda (yukotakeda(a)gmail.com) latest in Dec 31st 2014. A group of 4-8 people, both Finnish and foreign will be selected and be sent a confirmation.
 
Collaborators:
Cultural Center Caisa, www.caisa.fi


Kuriton Companyn taiteelliset teatterityöpajat kevät 2015 | Kulttuurikeskus Caisa, Helsinki


Helsinkiläinen teatteriryhmä Kuriton Company järjestää Caisassa keväällä 2015 kolme teatterityöpajaa. Työpajat ovat osa Kuriton Companyn GRIEFBOOK tutkimus-ja esitysprojektia (www.kuriton.com). Kaikki työpajat ovat avoimia eri alojen taiteilijoille. Työskentelykielenä englanti ja suomi. Voit osallistua vain yhteen tai kaikkiin työpajoihin.
 
Vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa! Ilmoittautuminen ja lisätiedot: info(a)kuriton.com

Kulttuurikeskus Caisa, Mikonkatu 17 C, 00100 Helsinki, www.caisa.fi

********
Lisäksi Caisassa keväällä 2015:

18. ja 19.3.2015 klo 16-20 Sensitivity and Articulation of the Performing Body. Vetäjä: Yuko Takeda
 
22. ja 23.4.2015 klo 16-20 How is our culture written? Whose drama/tragedy/comedy are we living? Vetäjä: Erich Weidle
 
27. ja 28.5. 2015 klo 16-20 Ugly Singing? – Physical Voice Workshop. Vetäjä: Heidi Syrjäkari


Ilmoittaudu mukaan Zodiakin kevään kursseille


Ilmoittautuminen Zodiakin kevään kursseille on käynnistynyt. Tammikuussa alkavien ensimmäisten kurssien viimeinen ilmoittautumispäivä on jo tammikuun alussa.

Kevään kurssitarjonnasta löytyvät muun muassa suositut Heittäydy liikeeseen – nykytanssia kaikille -kurssit, miesten kurssit sekä seniorikurssit. Mukana on myös kaksi Tanssi kokemuksena kehossa ja mielessä -kurssia, Liike kuvaksi -valokuvauskurssi sekä espanjan alkeet liikkuen.
Ammattilaisille on tarjolla keväällä viisi erilaista työpajaa tai kurssia, ohjaajina muun muassa Sivuaskeleen vieraat Adrienn Hód ja Gob Squad.

Tutustu koko tarjontaan osoitteessa www.zodiak.fi/#kurssit. Ilmoittautumislomakkeet kursseille löytyvät kurssikuvausten yhteydestä.

www.zodiak.fi


Teatteri Metamorfoosin kevään kurssit


MetaWORKSHOPS
Teatteri Metamorfoosin järjestämä kurssimuotoinen fyysisen teatterin opetus on suunnattu esittävän taiteen tekijöille jotka kaipaavat lisäpotkua keholliseen ilmaisuunsa.

Kevät 2015

 • Neutraalinaamio, viikkotunnit keskiviikkoisin 14.1.-13.5. klo 17-19:00. Opettaja: Soile Mäkelä
 • Teatteripeli -neutraalinaamiosta kohti henkilökohtaista klovnia 16.-20.2. (25h) Opettaja: Soile Mäkelä
 • Karmee Ämmä -teatraalinen kehonrakennuskurssi ihanille naisille 3.-6.4. (20h) Opettaja: Soile Mäkelä
 • Commedia Dell’Arte: Archetypes and Dramaturgy From Tradition to Nowadays 17.-19.4 ja 24.-26.4 (30h). Teacher: Davide Giovanzana
 • Kuuntele, hengitä ja näe 23.-24.5 (12h). Opettaja: Marc Gassot

Kesä 2015

 • Naamionvalmistuskurssi 23.6-3.7 (53h). Opettajat: Laura Mäkelä ja Soile Mäkelä


Lisätietoa ja ilmoittautumiset: www.metamorfoosi.com/koulutus/MUITA ILMOITUKSIA


Teatterintekijä: Vastaa kyselyyn taiteen tekijöiden tilatarpeista

Projektihalli-hankkeen tarkoitus on muodostaa monipuolisesti taidekenttää palveleva työskentely- ja kohtaamispaikka. Tilakokonaisuuteen on suunnitteilla mm. avokonttorimaista työskentelytilaa / työpöytäpaikkoja, vapaamuotoisia studio- / projekti- sekä tapahtumatiloja sekä metalli- ja puuverstas.

Koordinaattori Esa Kandelberg haluaisi kuulla myös teatterin vapaan kentän ajatuksia hankkeesta sekä siitä että onko vastaavia tiloja teatterialalla käytettävissä?

Hanketta koordinoi Checkpoint Helsinki.

Lisätietoa:
Esa Kandelberg
Projektihalli-hanke
Koordinaattori
esa.kandelberg(a)checkpointhelsinki.org

Lisätietoja ja kyselylomake:
http://www.checkpointhelsinki.org/fi/nyt/tervetuloa-ideoimaan-projektihallia


Suomen Harrastajateatteriliiton yhteistyö Veikkauksen kanssa – ilmoita näyttämösi mukaan


Suomen Harrastajateatteriliitto jatkaa yhteistyötä Veikkaus Oy:n kanssa.

Veikkauksen tukema markkinointiohjelma toteutettiin ensimmäisen kerran kesäteatterikaudella 2012. Yhteistyö jatkuu vuoden 2015 ajan. Veikkauksen kanssa toteutettavaan markkinointikampanjaan voivat hakea kaikki halukkaat Suomen Harrastajateatteriliiton jäsennäyttämöt.

Veikkaus osallistuu yhteistyöhön tarjoamalla markkinointi- ja mainontapalveluita. Kohdeasiakkaita ovat Veikkauskortin omaavat, täysi-ikäiset henkilöt. Veikkaus tarjoaa ohjelmaan osallistuville teattereille näkyvyyttä www.veikkaus.fi -sivujen yhteistyökumppanit-osiossa, sähköisessä kohdemarkkinoinnissa (sähköposti- ja tekstiviestirekisterit) sekä painetuissa tiedotteissaan.

Veikkaus toivoo ohjelmaan osallistuvien teattereiden antavan Veikkauskortin haltijalle 2 € alennuksen normaalihintaisesta pääsylipusta, sekä käsiohjelman veloituksetta. Ohjelmaan osallistuvalle näyttämölle osallistuminen on maksutonta. Osallistuminen on sitova.

Teatterit pääsevät nauttimaan Veikkauksen 1,3 miljoonan kanta-asiakkaan markkinointisegmentistä sekä näkyvyydestä mm. päivittäisen Keno-arvonnan yhteydessä.

Ilmoita näyttämösi ohjelmaan 5.1.2015 mennessä. Ilmoittautuminen osoitteeseen anne.palm(a)shtl.fi. Ilmoittautumisessa mainittava näyttämön *yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero *sähköpostiosoite *teatterin www-sivujen osoite *postiosoite *sekä liitettävä mukaan lyhyt selostus teatterin ajankohtaisesta ohjelmistosta

Anne Palm
Tiedottaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
anne.palm(a)shtl.fi
010 2816062
www.shtl.fi
 


twitter.com/tinfotweets

norppa

kilpailu_saannot