12.12.2012

TINFO-tiedote 45 / 12.12.2012

 
MUUAN JOULUTARINA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

TYÖPAIKKOJA

Lue aiempia TINFO-tiedotteita tästä

MUUAN JOULUTARINA

Tonttu ja koira. Credit Vilma

Satu Rasilan Muuan joulutarinan myötä TINFO toivottaa kaikille hyvää joulua!

TINFOn hyvän joulun toivotus tulee joulutarinan muodossa. Tämänvuotisen joulutarinan on kirjoittanut näytelmäkirjailija, dramaturgi Satu Rasila. Uskon, että Korvatunturin lelutehtaan työntekijöiden Lahja Säkkimäen ja Marme Laadidaadin filosofointi Topin lahjatoivomuksen äärellä innoittaa lukijoitaan. Toivon myös salaa, että saisin tutustua Lahjan ja Marmen ajatustenvaihtoon myös joulusesonkien välillä.

- Hanna Helavuori

Lue Satu Rasilan Muuan joulutarina tästä

TINFON ILMOITUKSIA

Vuoden viimeinen TINFO-tiedote ilmestyy keskiviikkona 19.12.2012


TINFOn toimisto on suljettuna joulun ajan 20.12.2012.-6.1.2013. Vuoden viimeinen TINFO-tiedote ilmestyy keskiviikkona 19.12. Mahdolliset tiedotemateriaalit pyydetään lähettämään viimeistään tiistaina 18.12. aamupäivällä osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi

Vuoden 2013 ensimmäinen TINFO-tiedote ilmestyy torstaina 10.1.2013.


TINFO e-NEWS / New Year 2013 on julkaistu

TINFO - Teatterin tiedotuskeskuksen englanninkielinen uutiskirje TINFO-e-news / New Year 2013 on julkaistu. Uutiskirjeessä luettavana ovat mm. Tuomas Timosen haastattelu: A conversation with Tuomas Timonen, author of Megan’s Story   sekä poimintoja suomalaisista teatterintekijöistä maailmalla.

UUTISIA

Vuoden 2012 viimeiset TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen jaettu

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) jakaa vuosittain 20 000 euroa suomalaisten näytelmien kääntämiseen. Apurahoja myönnetään ensisijaisesti sellaisille käännöshankkeille, joissa on tiedossa esitys ulkomaisessa teatterissa. TINFO-apurahalla voidaan tukea vuosittain 10-15 näytelmän kääntämistä. Apurahan hakuohjeisiin ja -lomkkeeseen voi tutustua TINFO-verkkosivuilla.

Vuoden 2012 viimeiset TINFO-apurahat myönnettiin seuraaville käännöshankkeille:

Bengt Ahlfors: ASKA OCH AKVAVIT, viroksi, kääntäjä Ülev Aaloe
Eesti Draamateater ottaa näytelmän Tuhk ja akvaviit ohjelmistoonsa kevätkaudella 2013.

Sirkku Peltola: SUOMEN HEVONEN, ruotsiksi, kääntäjä Pekka Sonck
Finsk häst on tulossa Teater Västernorrlandin ohjelmistoon Stefan Mobergin ohjaamana maaliskuussa 2014.

Johan Bargum: FRÖKEN CHAMPAGNER, saksaksi, kääntäjä Regine Elsässer
Näytelmä esitetään Museum der Unerhörten Dinge -galleriassa maaliskuussa 2013 Berlin-Schönebergissa. Myöhemmin saksankielinen Champagner on tulossa myös teatteriohjelmistoon Berliinissä.

Milja Sarkola: PERHEENJÄSEN, ruotsiksi, kääntäjä Milja Sarkola
Perheenjäsen, En familj esitetään Ruotsissa maaliskuussa 2013 alkavalla Riksteaternin kiertueella.


Tea Istalle näyttämötaiteen valtionpalkinto

Näyttämötaiteen valtionpalkinnon on saanut näyttelijä Tea Ista. Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki luovutti 15 000 euron tunnustuksen Istalle perjantaina Helsingissä. Näyttämötaiteen vuotuisen valtionpalkinnon myöntää näyttämötaidetoimikunta.

Palkintoperustelut:

Näyttelijä Tea Ista on tänä vuonna 140 vuotta täyttäneen Suomen Kansallisteatterin ikoni, jolla on takanaan yli puolivuosisatainen ura kotinäyttämöllään.

Istan näyttelijän ura on yksi Suomen pisimmistä. Roolitöitä on kertynyt yli 100.

Koko elämäntyönsä hän on tehnyt Suomen Kansallisteatterissa, jossa hän on kokenut johtajien ja ohjaajien, teatterityylien ja kansainvälisten vaikutteiden vaihtuvan kirjon.

Ista on vuosikymmenien taiteilijamatkallaan ollut myös suurten kansainvälisten ohjaajagurujen lempinäyttelijä: älykäs, avoin ja eläytyvä. Hänet kiinnitettiin Wilho Ilmarin suosituksesta suoraan Teatterikoulusta Kansallisteatteriin 1956. Ista sai nuorimpana tulokkaana heti näyteltäväkseen uuden modernin draaman nuoret naiset. Näköala sillalta, Nuori Viha, Kuka Pelkää Virginia Woolfia ja lukuisat muut teatterin kieltä ja mieltä mullistaneet draamat henkilöityivät Tea Istassa. Hän valloitti yleisöt yhdessä läheisten näyttelijätovereidensa Tauno Palon, Pentti Siimeksen tai Jussi Jurkan kanssa.

Yhteistyössä ohjaajamiehensä ja teatterin apulaisjohtajan Jack Witikan kanssa Ista toi suomalaiseen teatteriin vapaan ja itsenäisen, ajassaan kumouksellisen nuoren naisen.

Hänen suuriin rooleihinsa kuuluivat sittemmin maailmankuulujen venäläisten vierailijoiden ohjaamat,  Anton Tshehovin klassikoiden pääroolit. Yhtä vahvana on aikalaisten muistiin syöpynyt saksalaisen Peter Palitzschin ohjaaman Faustin hyväksikäytetyn nuoren naisen, Margareetan traaginen tulkinta.

Uudet ohjaajanimet ovat myös löytäneet Istan. Viime vuosien suuri menestys oli Sofi Oksasen Puhdistuksen kantaversion raastavan ristiriitainen hahmo Aliide Truu Mika Myllyahon ohjaamassa tulkinnassa, jota kirjailija itse pitää parhaana Puhdistuksena.

Ista tulkitsee Kansallisteatterissa parhaillaan Paul Austerin ja Kristian Smedsin Mr Vertigossa kansansa muistia kantavaa intiaaniäitiä ja samalla Kansallisteatterin muistia kirkastavaa omaa itseään. Pietarin kansainvälisellä European Theatre Prize -festivaalilla 2011 esitys ja Istan tulkinta keräsivät erityisen näkyvät kiitokset.

Lisätietoja: suunnittelija Anni Tappola, Taiteen keskustoimikunta, puh. 0295 3 30723Näytelmäkirjailija Anna Krogerukselle ja valosuunnittelija Heikki Paasoselle Suomi-palkinnot

Vuoden 2012 Suomi-palkinnon saivat näytelmäkirjailija Anna Krogerus ja valosuunnittelija Heikki Paasonen. Suomi-palkinnon saivat myös sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Matti Hagelberg, säveltäjä, muusikko ja tuottaja Jarmo Saari, keittiömestari, villiyrttimestari Sami Tallberg, toimittaja/valokuvaaja-työpari Kaisa Viitanen ja Katja Tähjä sekä pop/rockyhtye 22-Pistepirkko.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki jakoi Suomi-palkinnot maanantaina Helsingissä. Vuodesta 1993 jaetut Suomi-palkinnot ovat suuruudeltaan 26 000 euroa, ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista.

Raatia johtavan kulttuuri- ja urheiluministerin Paavo Arhinmäen mukaan tänä vuonna palkintojen jaossa haluttiin nostaa esiin taiteen ja kulttuurin kiinnostavia tekijöitä ja ehkä myös jossain määrin helposti katveeseen jääviä alueita, jollaisia ovat esimerkiksi ääni- ja valosuunnittelu tai ruokakulttuuri.

- Toisin kuin eri taiteenalojen edustajille myönnetyt valtionpalkinnot, Suomi-palkinto on niin sanotusti ministerin oma palkinto. Kulttuuri- ja urheiluministeri voi myöntää Suomi-palkinnon monilla eri perusteilla. Sillä voidaan palkita ansiokkaasta elämäntyöstä, merkittävästä kulttuurityöstä tai kannustaa lupaavan taiteellisen läpimurron tehnyttä taiteilijaa. Sen avulla voidaan myös nostaa jokin taiteenala huomioon kohteeksi tai tuoda esiin taide- ja kulttuuripoliittisesti tärkeiksi koettuja painopisteitä. Taiteilijoiden palkitsemisella valtio haluaa osoittaa taiteen ja kulttuurin luovan työn keskeisen merkityksen ihmisille ja yhteiskunnalle, sanoi kulttuuri- ja urheiluministeri Arhinmäki.

Näytelmäkirjailija Anna Krogerus
Anna Krogerus on suomalainen kirjailija ja dramaturgi. Hän on opiskellut draamaa ja kirjoittamista sekä Tampereen yliopistossa että Teatterikorkeakoulussa. Krogerus on palkittu Kritiikin kannuksilla ja Savonia -kirjallisuuspalkinnolla. Krogerus on työskennellyt KOM-teatterin päädramaturgina ja Kajaanin kaupunginteatterissa kirjailija-dramaturgina. Krogerus on tehnyt useita näytelmiä, lastennäytelmiä, dramatisointeja, sovituksia ja ohjauksia. Hän on tuonut esiin tärkeitä puheenaiheita teatterin kielellä kotimaisen alkuperäisnäytelmän loistavana edustajana. Krogerus on puolustanut herkkävaistoisena ihmismielen tulkkina näytelmissään lapsia ja muita yhteiskuntamme haavoittuvimpia jäseniä. Hänen näytelmiään ovat muun muassa Kuin ensimmäistä päivää, Parhaissakin perheissä, Palopukki ja Kutistettu poika. Anna Krogeruksen näytelmiä on esitetty viime vuosina lukuisissa teattereissa eri puolilla Suomea. Krogeruksen työ osoittaa, että taiteellisesti kunnianhimoista uutta draamaa voi tehdä menestyksellä muuallakin kuin Helsingin tunnetuimmilla näyttämöillä.

Valosuunnittelija Heikki Paasonen
Valo- ja äänisuunnittelu ovat itsenäisinä taiteenaloina ja ilmaisukielinä jääneet esittävän taiteen katvealueelle, vaikka niiden merkitys taiteen kokemiselle ja tulkinnalle on olennainen. Valot luovat lavastuksen ja esiintyjien kanssa yhteisen esteettisesti tinkimättömän ja tasapainoisen kokonaistaideteoksen. Valosuunnittelija Heikki Paasonen on taiteellisessa työssään tehnyt monia merkittäviä produktioita, joista mainittakoon muun muassa Uuden tanssin keskus Zodiakin Pannuhallissa esitetty Meidän sosiaalidemokraattiset kehomme. Tästä teoksesta Heikki Paasonen sai Suomen Valo- ja Äänisuunnittelijoiden liiton Valo-säde -palkinnon vuonna 2011 ansioituneesta suunnittelutyöstä. Paasonen on työskennellyt usean vuoden ajan eri produktioissa, pääasiassa Kiasma-teatterissa.


TAIVEX² hankkeen ensimmäiset matkaraportit luettavissa


TAIVEX² on vuosina 2012–2013 toteutettava teatterin, tanssin ja sirkuksen tuotantoportaan ammattilaisten työvaihto-ohjelma. Ohjelmaan osallistuu 30 kokenutta ammattilaista. TAIVEX² lisää osallistujien ammattitaitoa kansainvälisessä tuotantotoiminnassa sekä edistää suomalaisten esittävien taiteiden kansainvälistymistä. Ohjelman aikana jokainen osallistuja suorittaa ulkomaisessa yhteistyöorganisaatiossa työvaihtojakson, joka kestää kahdesta viikosta kahteen kuukauteen.

TAIVEX² hanke on nyt niin pitkällä, että ensimmäiset matkaraportit ovat luettavina TAIVEX²n verkkosivuilla. Toinen raporteista on suomeksi ja toinen englanniksi.

Hankkeen toteutuksesta vastaa TINFO – Teatterin tiedotuskeskus yhteistyökumppaneinaan Tanssin tiedotuskeskus,Sirkuksen tiedotuskeskus sekä Helsingin, Turun, Tampereen ja Porin kaupungit. Hanke on osa opetusministeriön valtakunnallista, Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuella toteutettavaa Luovien alojen yritystoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen kehittämisohjelmaa. Hankkeen päärahoittaja on Hämeen ELY-keskus.

TAPAHTUMIA

Näyttämötaide saavutettavaksi -seminaari 21.1.2013

21.1.2013 klo 10.00-16.00, Klockriketeatern, Erottajankatu 7 B (sisäpiha), Helsinki
 
Kuuloliiton Näyttämötaide saavutettavaksi -yhteistyöhanke (2009-2012) loi mallia teattereille teatteriesitysten tekstityksen järjestämiseen ja edisti erityisesti kielensisäistä tekstitystä, josta hyötyvät esimerkiksi kuulovammaiset henkilöt ja muunkielinen yleisö. Seminaarissa tuodaan esiin hankkeen tuloksia sekä esimerkkejä tekstitysten tuottamisesta Suomessa ja ulkomailla.
 
Tapahtuman pääpuhujaksi saapuu General Manager Lissy Lovett, StageText, joka kertoo teatteritekstitysten toteuksesta Lontoossa.
 
Seminaariin on vapaa pääsy (lounas omakustanteinen), mutta se edellyttää ennakkoilmoittautumista. Sitovat ilmoittautumiset seminaariin toivomme oheisen linkin kautta pe 11.1.2013 mennessä.
 
Seminaarissa on kirjoitustulkkaus suomeksi, paitsi Lissy Lovettin puheenvuoro kirjoitustulkataan englanniksi. Liikkuminen teatterin tiloissa on esteetöntä.
 
Hankkeessa ovat olleet yhteistyökumppaneina Suomen Teatterit ry, Taideteollinen korkeakoulu, Teatterikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja sen Tutkivan teatterityön keskus, Helsingin yliopisto sekä Valtion taidemuseon Kulttuuria kaikille -palvelu.
 
Katso seminaarin koko ohjelma tästä (pdf 475 kt)

Lisätietoja:
Kuuloliitto ry
Sirpa Laurén
Puh. 0400 016308
sirpa.lauren(at)kuuloliitto.fi

HAKUJA

Seinäjoen Harrastajateatterikesän haku

Seinäjoen Harrastajateatterikesä järjestetään 23.-25.8.2013 Seinäjoen kaupunginteatterissa.

Haku alkaa 2.1.2013 ja päättyy 18.3.2013. Haku tapahtuu osoitteessa www.harrastajateatterikesa.fi, josta löytyy hakulomake haun alkaessa.

Festivaali on tärkeä kohtauspaikka harrastajateatterin tekijöille. Ryhmät saavat mahdollisuuden tuoda esityksensä uuteen tilaan, saada vaikutteita ja ideoita muiden esityksistä sekä luoda uusia kontakteja muihin teatterintekijöihin. Yleisöllä taas on mahdollisuus nähdä viikonlopun aikana laaja katsaus maan harrastajateatterikentän osaamisesta.


Taidelaitos Haihatuksessa haettavisssa tuettuja residenssejä tammi-, helmi- ja maaliskuulle 2013

Taidelaitos Haihatuksessa on haettavissa tuettuja residenssejä tammi-, helmi- ja maaliskuulle 2013. Kaikkien alojen kotimaiset taiteilijat voivat hakea kahden ja neljän viikon jaksoja.
 
Taidelaitos Haihatus on taiteilijavetoinen, monialainen taiteen keskus Joutsassa, Keski-
Suomessa. Residenssiohjelman tavoitteena on tarjota taiteilijoille resursseja luovaan
työskentelyyn ja mahdollistaa kansainvälistä vuorovaikutusta taiteilijoiden ja eri taiteen lajien
välillä. Residenssitoiminnan haihatus aloitti 2012, joten se on vielä uutta ja muokkautumassa
taiteilijoiden toiveiden mukaiseksi. Tiloissa työskennelleet tanssitaiteilijat, kuvataiteilijat ja
kirjailijat ovat kiitelleet tiloja hyvin toimiviksi. Vahvuudeksi on koettu taiteilijoiden ja taiteen
alojen välinen vuorovaikutteisuus, silti oma työskentelyrauhakin on ollut saavutettavissa.
 
Residenssihuoneet, 6 kpl 17 – 23 m2 sijaitsevat Utopiatalon yläkerrassa ja niissä on
jokaisessa oma pienoiskeittiö. Saman rakennuksen alemmissa kerroksissa on 10 – 60 m2
kokoisia työskentely- ja harjoitustiloja. Käytettävissä on myös esiintymistilaa, näyttelytilaa,
oleskelutilaa, sauna, ym.
 
Tuettuun residenssiin sisältyy huone 17-23 m2, oikeus työskentelytilan, harjoittelutilan ja
yhteisten tilojen käyttöön sekä vesi ja sähkö. Matka- ja elinkustannukset taiteilija maksaa
itse.
 
Hakemuksen voi täyttää ja lähettää Haihatuksen kotisivuilla olevalla lomakkeella.
 
Taidelaitos Haihatus
Merja Metsänen
Jousitie 68-70
19650 Joutsa
haihatus(at)haihatus.fi
www.haihatus.fi


Call for presentations, workshops, papers - International conference Theatre Between Tradition & Contemporaneity

December 17 - 21, 2013 - Austria

The international conference is open to performers, performing arts educators, teachers, artists, playwrights, theatre critics, journalists, theatre researchers, arts managers, arts administrators, arts management educators and consultants, arts entrepreneurs, fundraisers, producers, arts agents and talent managers and from all over the world interested in the research of traditional methods as applied to contemporary performing arts work. The event working language is English.

You are welcome to take part in the conference as a Speaker, Presenter, Participant, Observer!
At the moment we are accepting presentation proposals!

Presentation formats: practical workshop/master class, work in progress, performance fragment not requiring special technical conditions, reading/lecture, other way of demonstration offered by Speaker/Presenter can be considered.

Submission guidelines and practical details: http://www.iugte.com/projects/theatretradition

Welcome to our Photo Gallery
and Facebook page


Call for puppetry research residencies applicants

Through two programs of residencies (with or without grant) proposed by its Research pole, the Institut International de la Marionnette (International Institute of Puppetry) wants to encourage the scientific research about puppetry, to accompany the process of creation of the artists, and to strengthen the links between Research and Creation communities.

The Research residencies of the Institut International de la Marionnette (IIM) are open to scholars, creators and postgraduate students, whatever their nationality.

Read more here (pdf)

http://www.marionnette.com/fr/Residence/Recherche


 

BIG House Festival (Ireland) calls for Artists

BIG House is a Cultural Carnival taking place in the beautiful surroundings of Castletown House, Co Kildare (Ireland) next August. We're looking for Artists of all disciplines to transform this historic estate for the festival. 

We are looking for proposals from artists of all disciplines (from theatre to music to visual art and everything in between) to feature in the inaugural BIG House festival. This 3-day site-specific event will take place at Castletown House, County Kildare over the August bank holiday weekend, 2013. We are looking for contemporary, adventurous, playful, thought-provoking ideas that respond to Castletown House and its surrounding parklands. We welcome ideas that transform a space or the landscape, offer fresh and intriguing experiences, or make us see our surroundings differently. We are happy to accept a range of ideas from the intimate, to the spectacular, to participatory work.

Interested artists are strongly encouraged to attend a site visit at Castletown House on Wednesday January 9th (10am to 3pm) when they will be shown the house and grounds and provided with further information and background on the festival. For further information and to register for the site visit please email aisling(at)theperformancecorporation.com. Deadline for proposals is January 20th.

Find all the details online.


TYÖPAIKKOJA

Ahaa Teatteri hakee nais- ja mies näyttelijää

AHAA TEATTERI hakee nais- ja miesnäyttelijää 1.8.2013 alkaen.

Kirjalliset hakemukset (ei sähköposti) 4.1.2013 mennessä osoitteella:
Ahaa Teatteri
Hatanpään valtatie 6
33100 Tampere

Lisätiedot:
Tiina Järvi
tuottaja
puh. 03 – 222 487, 050 322 5644
arkisin klo 9 – 15.30 19.12.-12 asti
www.ahaateatteri.com

Ahaa Teatteri on kiertävä lasten- ja nuorten ammattiteatteri. Esityksiä myös Tampereella kotinäyttämöllä.


Ett häftigt jobb! Hango Teaterträff söker festivalkoordinator

Kan du hålla många bollar i luften?
Kan du dra i rätta trådar?
Kan du organisera, improvisera, kommunicera?
Fungera på svenska ( + finska, engelska)?
Har du dessutom humor, sisu och intresse för teater?

Då finns det ett par stora, spännande
stövlar att stiga i:

Hangö teaterträff efterlyser en festivalkoordinator för år 2013

Hangö Teaterträff är Finlands största svenskspråkiga teaterfestival, som i mer än 20 år samlat teaterpublik och scenkonstnärer i Hangö i början av juni. Här spelas årets bästa – flyttbara – föreställningar, både inhemska och utländska. Dessutom står diskussioner, planering och utvecklande av den finlandssvenska scenkonsten på agendan. I jobbet ingår ansökningar, administration, festivalplanering och -organisering, samt kommunikation. Som koordinator får du en diger erfarenhet av scenkonstfältet i Finland, ett brett nationellt och internationellt kontaktnät och stor gemenskap.

Arbetet är utspritt över hela året, med skarpläge i april – juni. 5 månaders lön utbetalas (2000 €/mån). Arbetet börjar 1.2.2013.

Om du är intresserad, skicka din fritt formulerade jobbansökan (max 1 A4) och din CV tillinfo(at)hangoteatertraff.org senast 22.12.2012. För mer information ring Matilda Sundström 0400-419537 (vardagar kl.14-16).


Tuottaja Are you sex? -teatteriproduktioon


Hei kulttuurituottaja tai kulttuurituottannon opiskelija!
Haemme ensikesän produktioomme tuottajaa tai tuottajaparia. Tuottajan pääasiallinen työnkuva muodostuu tiedotuksen avustamistaesta, tapaamisaikojen jäsentämisestä sekä erityisesti rahoituksen suunnittelusta ja -hankinnasta. Palkkaus perustuu apurahoihin, joiden päätökset tulevat vuoden 2013 alussa. Apurahahakemusten kirjoittaminen ja päätösten seuranta sekä raportointi kuuluu tuottajan työnkuvaan.

Työsuunnitelma:
”Are you sex?” on syksyn 2013 esityksellinen työpaja ja ensimmäinen vaihe kaksiosaisesta esityskokonaisuudesta. "Are you sex?" tutkii rakkauden mahdollisuutta väkivaltaisessa ympäristössä. Esityksen aihe on ehdottoman rakkauden valtarakenteet ja väkivalta.

Työryhmä:
Ohjaaja Joel Neves, koordinaattori/filosofinen konsultti Sanna Uuttu, koreografi Jarkko Partanen, Dramaturgi Henriikka Himma, valosuunnittelija Ada Halonen ja graafikko Jaakko Suomalainen.

Aikataulu:
Näytelmätekstin kirjoittaminen on alkanut syyskuussa 2012 ja se jatkuu toukokuuhun 2013. Yhteistyötahojen kanssa allekirjoitetaan sopimukset jvuodenvaihteeseen mennessä. Residenssissä työstetään esityksellinen työpaja, joka esitetään syksyllä 2013. Työpajasta saatujen kokemusten perusteella materiaalista työstetään esityksen keväällä 2014.

Hakeminen:
Hakemukset ja tiedustelut voi lähettää osoitteeseen joelteixeiraneves(at)hotmail.com 30.12. mennessä.


Chamber Made Opera (Australia) is recruiting a new Artistic Director


Celebrating its 25th anniversary, CHAMBER MADE OPERA  continues to be Australia’s most audacious and experimental opera company. In the last three years, the company has undergone radical transformation under the artistic directorship of David Young, with the creation of the Living Room Opera Series as well as presenting in major festivals and venues, international collaborations and community engagement programs.

NEW ARTISTIC DIRECTOR – NOW RECRUITING

Chamber Made Opera’s hunt for its new Artistic Director has begun, and just as opera employs all the artforms, remarkable individuals from all areas of art and design, and all parts of the world, are encouraged to apply.

http://www.chambermadeopera.com/about/NEW_ARTISTIC_DIRECTOR_PD


http://au.artshub.com/au/job/victoria/arts-management/artistic-director-136382


BIG House Festival - Employment  Opportunity

BIG House is a Cultural Carnival taking place in the beautiful surroundings of Castletown House, Co Kildare (Ireland) next August. We're looking for Artists of all disciplines to transform this historic estate for the festival. And we're also hiring a Marketing and Commercial Manager to help make this happen.

We are seeking to recruit a Marketing and Commercial Manager to join our team. The selected candidate will commence work in early 2013 and will be a key part of the team for the company’s inaugural BIG House festival at Castletown House, as well as for theatre production and commercial work with the museums and historic homes sector in Ireland and internationally.

The Marketing and Commercial Manager is a critical role within the organisation, with responsibility to devise, develop and implement a comprehensive marketing and communications strategy for the broad range of the company’s work. The ideal candidate will also be responsible for maximising business opportunities for the company’s commercial work.

The post is offered as a full time position, subject to successful completion of a six-month probationary period.

The deadline for applications is Friday December 14th.

Find all the details online.


Call for puppetry research residenies