17.03.2016

TINFO-tiedote 10 / 17.3.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Tasa-arvoista päivää – Minna Canthia tarvitaan edelleen

Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää, jota vietetään 19. maaliskuuta! Ei mieltä ylentäviä uutisia: Laskimme VOS-puheteattereiden ja Suomen Kansallisteatterin kotimaisten kantaesitysten näytelmäkirjailijoiden ja käsikirjoittajien määriä sukupuolen mukaan. Tarkastelussa olivat viisi viimeistä näytäntökautta. Hämmentävää. Näytäntökautena 2014–2015 49 % (71 kpl) kotimaisista kantaesityksistä oli miehen tai useampien miesten kirjoittamia, naisen tai useiden naisten kirjoittamia oli 31 % (44), loput olivat työryhmien. Laskevalla käyrällä naisten osuus, miesten nousevalla.

Onko naisen teksti suurempi riski kuin miehen? Onko nainen suurempi riski kuin mies? Onko mieskirjailija tunnetumpi kuin naiskirjailija? Valitsevatko miesjohtajat ja miesohjaajat miesten kirjoittamia tekstejä?

Suomen Kansallisteatterin Pohjalla ja Taikateatteri 13:n Outsider Kolumbiassa

Bogotássa Kolumbiassa järjestetään joka toinen vuosi yksi maailman suurimmista teatterifestivaaleista, Festival Iberoamericano de Teatro. Festivaali kohdistaa tänä vuonna katseensa Pohjoismaihin. Tälle tarkkaan kuratoidulle festivaalille on Suomesta valittu kaksi esitystä. Kovassa seurassa ollaan. Taikateatteri 13:n (Janne Raudaskoski) Outsider-esitykset on festivaalilla jo nähty. Hyvä tunnelma ja vastaanotto! Pohjalla-esityksen (ohjaus Janne Reinikainen) matkassa on 12 näyttelijää, yhteensä 27 ihmistä. Ensimmäinen veto ensi keskiviikkona 23.3. ”If you have never seen this classic piece by Maxim Gorky, this Finnish mise-en-scène, unbridled and poetic, will only force you to love it.” 

Melkoinen yhteinen voimanponnistus oli saattaa Pohjalla Bogotáan. Vierailun rahoitus tuli pääosin pohjoismaisista rahastoista. Useilla mailla on tämäntyyppisiä vierailuja varten erillistä kansallista tukea. Ei meillä.

Maailman teatteripäivä 27.3.

Maailman teatteripäivä osuu tänä vuonna pääsiäissunnuntaihin. Niinpä viestiä kaiutetaan jo aikaisemmin. Tämän vuoden julistuksen on kirjoittanut Anatoli Vasiljev. Julistuksensa lopuksi hän puhuu teatterista, jota emme tarvitse: ”On vain yhdenlaista teatteria, jota kukaan ei tarvitse: poliittisten pelien, poliittisten ”hiirenloukkujen”, poliitikkojen ja politiikan teatteria. Ei tarvita yksilöiden tai yhteisöjen päivittäisen terrorin teatteria, ei ruumiiden, veristen katujen ja aukioiden teatteria kaupungeissa tai maaseudulla, ei uskontojen ja etnisten ryhmien välisten yhteenottojen teatteria.”

ITI on julkaissut aiempina vuosina Maailman teatteripäivän julistuksia videoina eri maista. Hienoa, että saamme Suomen Kansallisteatterin ja Svenska Teaternin videojulistukset. Kiitokset myös Teatteri Totille, jolta saimme jo julistuksen viittomakielellä. Teatteri Totti, TINFO ja Suomi ovat tässä edelläkävijöitä!

Ei ranking-mantraa

Yliopistot kamppailevat rakenteellisen kehittämisen ja leikkausten kurimuksessa. Rakenteellista kehittämistä tehdään sekä yliopistojen sisällä että niiden välillä. Yksikkörakenteita mietitään uusiksi, kenen kanssa mennä kimppaan isommiksi yksiköiksi. Yliopistoissa työskentelevät ovat kovilla. Saavutuksia pisteytetään, vaikuttavuutta mitataan. Erilaista ranking-listaa riittää.

Kansainvälisellä kilpailukyky-, innovaatio- ja huippututkimuslogiikalla humanistiset ja yhteiskuntatieteet voi lopettaa saman tien, lyödä pienten yliopistojen ja vähän suurempienkin hynttyyt yhteen ja ryhtyä ostamaan huippuja.

Taidealan RAKE-selvityksessä todetaan, ettei ole järkeä kilpailuttaa taidealalla toimivia yliopistoja keskenään. Sen sijaan on huolehdittava siitä, että ”Suomi tunnistetaan kansainvälisen taiteen ja luovuuden kärkimaana”, löydetään Suomen kehittämiseen ”uusia, luovia ja ennakkoluulottomia näkökohtia” tai että innovaatioajattelua laajennetaan taiteella, luovuudella ja kulttuurisella osaamisella”. Lisäksi Taide-RAKEn mielestä pitäisi selvittää taiteentutkimuksen ja taidekasvatuksen tilanne. Tällaista selvitystähän oli turha etsiä torsosta humanististen tieteiden RAKEsta.

Luovuus, tuotteistaminen, innovaatio, talouskasvu, vaikuttavuus

Taiteesta ja kulttuurista on tullut 2000-luvun kuluessa osa taloutta ja innovaatioihin perustuvaa kilpailukykyajattelua. Tony Blairin New Labour toi luovat alat osaksi puolueensa kulttuuripolitiikkaa. Tässä nyt sitten sinnitellään. I blame you, Tony Blair! Kiasmassa tuli juuri sopivaan saumaan. Kohta tarvitaan taiteilijoiden, humanistien ja yhteiskuntatieteilijöiden suojeluohjelma. Uhanalaisia lajeja. Tässä artikkelissa kritisoidaan taloudellista toimeliaisuutta korostavaa yrittäjyyseetosta. Kansalaisuus kateissa, tilalla ihmiset, jotka ovat itse itsensä yrityksiä. Että sillee.

Taide uhan alla

Muusikoiden ja säveltäjien ilmaisuvapautta puolustava Freemuse on julkaissut vuosittaiset tilastonsa. Vuonna 2015 kolme taiteilijaa kuoli, 15 uutta vankeutta, 31 jatkaa vankeuttaan, fyysisiä hyökkäyksiä, syytteitä, 292 sensuuritapausta.

Näyttelijä ja robotit

AlphaGO -tekoäly voitti GO-lautapelin maailmanmestarin.

Tämä uutinen laittoi miettimään, miten kaikin tavoin tekoäly voi matkia ihmisen hermostoa. Tutkijat miettivät, mitä näyttelijät voivat opettaa roboteille vuorovaikutuksesta. HRI – Human Robot Interaction. Kiehtovaa!

Kirjallisuus ilman rajoja – suorana verkkolähetyksenä

Monikielisyysnäkökulmaa tarvitaan. Kirjallisuus ilman rajoja -seminaari 18.3. on täynnä. Ei ihme, ohjelma on suunnattoman mielenkiintoinen. Seminaarin voi onneksi nähdä suorana verkkolähetyksenä. Seminaarissa pohditaan monikielisten kirjailijoiden asemaa Pohjoismaissa ja kirjallisuuden liikkuvuutta yli kieli- ja kansallisuusrajojen.

Teatteri ilman rajoja – Teatteri Telakan Digihattupelissä

Vuoden teatteriksi valitussa Teatteri Telakassa on juuri ollut Hassan Blasimin Digihattupelin ensi-ilta.

”Eräänä tämän katoavaisen maailmamme talviyönä eräs melankolinen hiiri päätti tehdä lopun siitä kauhusta, nöyryytyksestä, avuttomuudesta ja voimattomuudesta, jonka vangiksi oli joutunut. Ensimmäinen kohtalonaskel oli uhmata Jumalaa, rikkoa Herran opetuksia, joiden mukaan jokainen luojanluoma puhuu omalla kielellään. Hiiri päätti alkaa puhua ihmisten kielellä tietäen, että joutuisi vastuuseen kielletyn teon seurauksista. Varhain seuraavana päivänä perhe istui raukeina aamiaispöytänsä turvassa. Hiiri pamautti 'Huomenta!' ja sillä hetkellä muuttuivat asemat pelon pelilaudalla: hiiri kasvoi hirmuliskon kokoiseksi.”

Pakolaisesta suomalaiseksi

Punainen Risti ja Teatterikorkeakoulu järjestävät rasisminvastainen päivän ja tapahtuman Pakolaisesta suomalaiseksi – kotoutumista ja yhdenvertaisuutta yhteisvoimin.

Mihin taidetta tarvitaan?

Martti Suosalo Kansallisgalleria kampanjassa.

Ei teatterilaiva uppoa!

Kaikki Svenskaniin tähän immersiiviseen kokemukseen! Titanic on kaikkea muuta kuin katastrofi. Se on ylösnousemus, uusi alku. Uusi alku omalla tavallaan oli jo Sånger vid randen av ett grått hav. Jos teatteri johonkin kuolee, niin se kuolee varman päälle pelaamiseen. Eikö juuri näin suomenruotsalaisen teatterin identiteettiään tule pohtia, näyttää mitä kaikkea teatterin halukone voi tuottaa ja hamuta kohti tuntematonta. Se tulee myös näyttäneeksi, miten kaukana eri teatterisukupolvien maailmat toisistaan ovat.

Onnittelut Svenskanille, onnittelut Johan Storgårdille, joka on antanut leikkikentäksi suuren näyttämön ja tekee munaskuitaan myöten häpeilemättömän roolityön teatterinjohtajana tässä metateatterileikissä, joka ei silkkihansikkain johtajaansa käsittele. Onnittelut koko ensemblelle, Svenskanin omille näyttelijöille ja S-laitoksen näyttelijäopiskelijoille. Onnittelut Akse Petterssonille, Tom Kumlinille, Ville Seppäselle, Kasperi Laineelle ja Pirjo Ristolalle. Tässä on sellainen äänimaisema, että ryhdyin tosissani katselemaan ympärilleni, rysähtävätkö seinät ja rakenteet. Ja maaginen hetki ennen väliaikaa: Johan tanssii kevein askelin. Titanicin haluan nähdä monta kertaa, erityisesti sen lopun. Vain teatteri pystyy tähän!

Dramapoddenilta kuultavissa Tomas Janssonin ja Akse Petterssonin keskustelu.

Kieli ei tule olemaan kenellekään este. Esitys tullaan tekstittämään suomeksi! Hyvä Svenska Teatern! Lisää saavutettavuutta.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

#MunTeatteri käynnissä – kampanja jatkuu 10.4. asti

#MunTeatteri #MinTeater -kampanja käynnistyi Thalia-juhlassa maanantaina ja jatkuu aina 10. huhtikuuta asti. Kampanjaan on virallisesti ilmoittautunut jo lähes 70 teatteria ja organisaatiota ympäri Suomen! Mukaan ehtii vielä ja tervetulleita ovat myös teatterikatsojat ja -harrastajat!

Ensi lauantaina 20.3. vietetään Kansainvälistä lastenteatteripäivää ja ensi viikolla juhlitaan Maailman teatteripäivää. Tervetuloa mukaan juhlimaan teatteria!

www.tinfo.fi/fi/MunTeatteri
www.tinfo.fi/se/MinTeater


Ensi viikon TINFO-tiedote ilmestyy keskiviikkona 23.3.

TINFO-tiedote ilmestyy pääsiäisviikolla poikkeuksellisesti jo keskiviikkona 23.3. Mahdolliset tiedotteet pyydämme lähettämään viimeistään maanantaina 21.3.

TINFOn toimisto on kiinni pääsiäisenä 24.-28.3. Olemme jälleen avoinna tiistaina 29.3.

www.tinfo.fi

UUTISIA

Teatteriala jakoi palkintoja Thalia-juhlassa 14.3.

Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ja muut teatterialan yhteisöt palkitsivat vuonna 2015 teatterialalla ansioituneita tekijöitä Thalia-juhlassa Espoon kaupunginteatterissa maanantaina 14.3.2016. Suomen Teatterit ry palkitsi Vuoden teatterina Teatteri Telakan Tampereelta. Ria Kataja voitti Suomen Näyttelijäliiton jäsenäänestyksen vuoden teatterinäyttelijänä.

Tänä vuonna palkintopöydän putsasivat lähes kokonaan naiset. Suomen teatteriohjaajat ja dramaturgit STOD palkitsi Maarit Pyökärin (Tampereen Työväen Teatteri) ja Anna Veijalaisen (KokoTeatteri) ohjaaja-dramaturgipalkinnolla. Teatterikeskus ry:n Vuoden teatteriteko -palkinto myönnettiin porilaisen Rakastajat-teatterin Angelika Meuselille esimerkillisestä toiminnasta lainsuojattomien teatterintekijöiden hyväksi.

Lavastus- ja pukusuunnittelijat LP palkitsi pukusuunnittelija Joanna Weckmanin Illusion-palkinnolla huomionosoituksena tuoreesta tohtorinväitöstutkimuksesta. Sirkuksen tiedotuskeskuksen Sirkuksen Lumo -palkinto myönnettiin Ilona Jäntille ja Tanssin ja sirkuksen mainetekopalkinto (Suomen Tanssi- ja Sirkustaiteilijat STST) turkulaiselle Barker-teatterille. Valosuunnittelija Max Wikström palkittiin Valosäde- ja äänisuunnittelija Hannu Hauta-aho Äänisäde-palkinnolla. Säde-palkinnot jakaa Suomen valo-, ääni- ja videosuunnittelijat SVÄV.

Katso kaikki palkitut ja perustelut

Lisätietoa teatterialan palkinnoista

Yhteystiedot:
Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto
c/o Suomen Näyttelijäliitto
Meritullinkatu 33 C
00170 HELSINKI
sihteeri(a)teatterijarjestojenkeskusliitto.fi
045 8964024
www.teatterijarjestojenkeskusliitto.fi


Maailman teatteripäivän julistus on julkaistu

”Mitä teatteri voi meille sanoa? Kaiken! Teatteri voi sanoa kaiken.

Miten jumalat asustavat taivaissa ja vangit nääntyvät luolissaan maan alla, ja miten intohimo ylentää ja rakkaus tuhoaa, ja miten kukaan tässä maailmassa ei tarvitse hyvää ihmistä, ja miten petollisuus hallitsee, ja miten ihmiset elävät huoneistoissaan samaan aikaan kun lapset nääntyvät pakolaisleireillä ja miten heidän kaikkien täytyy palata takaisin autiomaahan, ja miten ihmiset päivästä toiseen joutuvat eroamaan rakkaistaan – teatteri voi kertoa kaiken.

Teatteri on aina ollut ja tulee aina olemaan.”

Vuonna 2016 Maailman teatteripäivän julistuksen on kirjoittanut venäläinen teatteriohjaaja Anatoli Vasiljev. TINFO sai julistuksen alkuperäistekstin ja on toimittanut siitä suomenkielisen käännöksen jaettavaksi teattereille. TINFO on lähettänyt suomenkielisen käännöksen myös Kansainväliselle teatteri-instituutille (ITI), joka kerää julistuksen käännöksiä omille verkkosivuilleen.

Lue Anatoli Vasiljevin Maailman teatteripäivän julistus.

Tulostusversio (PDF)

****

Koska varsinainen juhlapäivä osuu tänä vuonna pääsiäiselle, tapahtumien ja teatteripäivän julistuksen lukemisen voi ajoittaa esityksiin edellisenä viikonloppuna tai viikon 12 (21.3. alk.) aikana ennen Maailman teatteripäivää.

Maailman teatteripäivänä tapana on ollut, että

 • teattereissa juhlaliputetaan Maailman teatteripäivänä 27.3.,
 • Maailman teatteripäivän julistus pannaan esille yleisön nähtäville – sen voi panna esille ilmoitustauluille lippumyymälään tai muualle jo ennen varsinaista päivää,
 • Maailman teatteripäivän julistus luetaan teattereissa ennen esityksen alkua näyttämöltä 27.3, tai mikäli tuolloin ei ole esitystä, Maailman teatteripäivän lähelle sijoittuvan muun esityksen yhteydessä,
 • 27.3. esityksiä koskevassa ilmoittelussa huomioidaan Maailman teatteripäivä.

Ilmoita Maailman teatteripäivän tapahtumastasi

TINFO päivittää Maailman teatteripäivä 2016 -sivustoa jatkuvasti. Sivustolta löydät Maailman teatteripäivän julistuksen suomeksi ja pohjoissaameksi sekä viittomakielisen videotaltioinnin.

Keräämme sivustolle teatterien omia Maailman teatteripäivään liittyviä tapahtumia. Voit ilmoittaa tapahtumastasi osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

****

Kansainvälisen teatteri-instituutin (ITI) julistamaa Maailman teatteripäivää on vietetty 27.3. vuodesta 1961 lähtien. Aloitteen Maailman teatteripäivästä teki professori Arvi Kivimaa Kansainvälisen teatteri-instituutin kongressissa Suomessa 1959. Juhlinnan perinteisiin kuuluu Maailman teatteripäivän julistus, jonka kirjoittajaksi ITI valitsee vuosittain maineikkaan teatterintekijän jostakin jäsenmaastaan.

TINFO on Suomen ITI-keskus.

Lisätietoa Maailman teatteripäivästä


Kansallisteatteri Kolumbiaan

Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá 11.–27.3.2016 on maailman suurin teatterifestivaali. Kansallisteatterista lähtee festivaalille ensi viikolla Janne Reinikaisen ohjaama kiitetty versio Maksim Gorkin teoksesta Pohjalla.

Pohjalla-esityksestä nähdään viisi näytäntöä: ke 23.3. klo 20.30, to 24.3. klo 20.30, pe 25.3. klo 15.30 ja klo 20.30, la 26.3. klo 20.30.

Maksim Gorki: Pohjalla (Los bajos fondos)

Ohjaus: Janne Reinikainen

12 näyttelijää, yhteensä 27 työntekijää

Teatro Libre de Chapinero (654 paikkaa). Esitys tekstitetään espanjaksi.

Tarkkaan kuratoitu festivaali keskittyy tänä vuonna pohjoismaisiin esityksiin, joiden ohella nähdään myös venäläistä ja eurooppalaista teatteria, muiden muassa Berliinin maineikkaan Schaubühnen vierailu.

Latinalaisamerikkalaisia esityksiä festivaalilla on noin sata.

Pohjalla-esityskuvat

Vierailua tukee: Suomen Madridin Instituutti

www.kansallisteatteri.fi/kansallisteatteri-kolumbiaan


Kalle Lambergista Linnateatterin uusi taiteellinen johtaja

Linnateatterissa on luvassa sukupolvenvaihdos, kun taiteellisen johtajan tehtävässä aloittaa 1.8. näyttelijä Kalle Lamberg. Samaan aikaan teatterin hallinto- ja talousjohtajana aloittaa Henni Syrjänen. Linnateatteri on myös kiinnittänyt Anniina Kuulan pukusuunnittelijaksi teatteriin.

Petteri Summanen on toiminut Linnateatterin taiteellisena johtajana syksystä 2014 alkaen. Nyt hän tekee tilaa uudelle taiteelliselle johtajalle: ”Alkuperäisen sitoutumisen taustaksi sovimme, että ratkaisu on väliaikainen ja voimassa toistaiseksi. Pesäpallotermein. Pesien tyhjennys on ohi ja peli on käynnissä täydellä teholla. Poikkeustila on hiljalleen kääntynyt normaaliksi arjeksi. Emme enää elä siirtymäkautta. Nyt koen, että voin hyvillä mielin antaa tehtävän eteenpäin.”

”Taiteellisen johtajan tehtävää ei tarjota kenelle tahansa. Työ vaatii moniosaamista, ja siksi olemme jo pidempään arvioineet tilannetta ja seuranneet mahdollisuuksia jatkuvuuden turvaamiseksi. Tälle on onneksemme löytynyt erinomainen mahdollisuus. Kyseessä on henkilö, jolla on vahva suhde teatteriin. Hän on kovan luokan ammattilainen, jolla on nuoresta iästään huolimatta kokemusta muun muassa ohjaamisesta, johtamisesta ja yhteisötyöstä. Hän tuntee teatterin näyttämöt, yleisön ja paikallisen yhteisön” Summanen kertaa Lambergin avuja.

Lamberg on syntynyt vuonna 1987 ja on koulutukseltaan teatteritaiteen maisteri. Hän on näytellyt useissa Linnateatterin tuotannoissa, kuten parhaillaan pyörivässä Otossa vai Panossa sekä tulevan kesän kesäteatterikomediassa Myyntimies Berthold. Lamberg tähditttää parhaillaan televisio-ohjelmaa Saturday Night Live Suomi. Lamberg on toiminut myös Turun Nuoren Teatterin taiteellisena johtajana.

www.linnateatteri.fi


OKM: Kulttuuritilojen rakentamista ja korjaamista tuetaan 5,4 miljoonalla eurolla

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt tukea kulttuuritilojen perustamiseen ja peruskorjauksiin tälle vuodelle yhteensä 5 430 000 euroa. Avustusta myönnettiin 10 hankkeelle. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista. Määrärahaa haki yhteensä 16 hanketta noin 23,5 miljoonalla eurolla.

Suurimpia avustuksen saajia ovat Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus (1 000 000 ¤), Lallukan taitelijakodin peruskorjaus (1 000 000 ¤), Imatran kaupunginteatterin uudisrakennus (1 000 000 ¤) ja Turun kaupunginteatterin peruskorjaus ja laajennus (1 000 000 ¤).

Suurimmat avustukset kohdistuvat kaupunginteattereiden peruskorjaamisiin: suuret kaupunginteatterit on Suomessa rakennettu pääosin 1960-luvulla ja siten ne ovat myös samaan aikaan peruskorjauksen tarpeessa.

Valtionavustukset on tarkoitettu kuntien kulttuuritoimintalain mukaisien kulttuuritoimintaa varten tarvittavien tilojen, valtionosuutta saavien museoiden, teattereiden ja orkestereiden tilojen sekä muiden valtakunnallisesti merkittävien kulttuuritilojen perustamis- ja peruskorjaushankkeisiin.

Lisätietoja:

- kulttuuriasiainneuvos Tiina Eerikäinen (opetus- ja kulttuuriministeriö), p. 0295 3 30081, 040 722 1321.

Myönnetyt avustukset 2016 (pdf)

Lisätietoja avustuksesta

www.minedu.fi

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Kirjallisuus ilman rajoja -seminaari striimataan perjantaina 18.3.

Kirjallisuus ilman rajoja -seminaaria voi seurata suorana verkkolähetyksenä 18.3. klo 9-11 ja 13-17. Seminaarin koko ohjelma striimataan työpajoja lukuunottamatta. Lähetystä voi seurata osoitteessa www.ustream.tv/channel/issetv.

Huom, kun lähetyksen avaa, alussa näkyy mainos, joka ei liity seminaariin tai ole järjestäjien valitsema.

Seminaarin ohjelma


Rasisminvastaisen päivän iltatapahtuma | 21.3.2016, Helsinki

Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piiri juhlistaa rasisminvastaista päivää 21.3.2016 iltatilaisuudella performanssin, paneelin ja palkitsemisen merkeissä – paikkana Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (TeaK) Helsingissä osoitteessa Haapaniemenkatu 6.

Finnish Red Cross Helsinki and Uusimaa district celebrates International Day Against Racism 21.3.2016 and brings on stage Made in Baghdad -performance, panel discussion & ”Trailblazer for diversity” award - the venue is Theatre Academy Helsinki, The University of the Arts Helsinki, Haapaniemenkatu 6.

Ilmoittautuminen / Enrolment

Pakolaisesta suomalaiseksi –kotoutumista ja yhdenvertaisuutta yhteisvoimin

OHJELMA (only in Finnish)

18:00 Tekemään tänne on tultu eikä olemaan!

 • paneelikeskustelu pakolaisprosessin vaikutuksista yksilöön sekä toiminnallisuuden ja osallisuuden merkityksestä kotoutumiseen
 • Keskustelijoina SPR:n maahanmuuttajaohjelman päällikkö Johanna Matikainen, Turun kriisikeskuksen Serene-hankkeen kriisipsykologi Antti Klemettilä, Monik ry:n projektipäällikkö Liban Ismail, SPR:n vapaaehtoiset ystävätoimijat Kaisa Berg ja Anneli Davidsson sekä turvapaikanhakijoita pääkaupunkiseudulta

19:00 Made in Baghdad –performanssi

 • Forssassa asuvan irakilaistaustaisen teatteriohjaajan, Bakr Hassan:on, esitys kuvaa pakolaisuuden tarinaa koskettavasti ja vaikuttavasti. Ensiesitys pääkaupunkiseudulla!

19:30 Ennakkoluuloton edelläkävijä-tunnustus

 • SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila luovuttaa vuoden 2016 tunnustuksen.

20:00 Tilaisuus päättyy

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa.

Tapahtuma Facebookissa


Spotti – Lasten Teatteripäivät | 26.-27.3.2016, Riihimäki

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki lasten ja nuorten teatteriryhmät sekä muut teatterin ystävät ympäri Suomen.  

Spotti – Lasten Teatteripäivät järjestetään Riihimäellä 26.–27.3.2016. Tapahtuma järjestetään Riihimäen Pääsiäisen yhteydessä, ja sen pääjärjestäjät ovat Suomen Harrastajateatteriliitto, Riihimäen kaupunki, Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri.

Spotti järjestetään vuonna 2016 Teatris-katselmuksen yhteydessä. Kanta-Hämeen alueelta tulevat ryhmät voivat osallistua sekä Spottiin että Teatris-katselmukseen. Lauantaiaamu alkaa juhlallisella teatterikulkueella klo 10 vanhalta kauppaoppilaitokselta (Kalevankatu 5-11), johon kaikki ovat tervetulleita osallistumaan. Kulkue päättyy avajaisjuhliin Pompotin pihalle (Asemakatu 10). Lauantaina nähdään lasten ja nuorten teatteriesityksiä Kino Sammossa, Riihimäen kaupunginteatterissa, kansalaisopistossa, kirjastossa sekä Teatteripohjassa. Lauantai-iltana järjestetään suosittu lasten disko, jossa tanssitaan ja mm. kisaillaan hauskoissa lajeissa. Teatteriesitykset jatkuvat sunnuntaina. Tapahtuman päätteeksi pidetään päätöstilaisuus Riihimäen kaupunginteatterissa sunnuntaina. Yöpyvät ryhmät majoittuvat koulumajoituksessa. Matkakorvauksia maksetaan yöpyville ryhmille max. 500e/ryhmä. Saadakseen matkakorvauksen tulee ryhmän olla SHT:n jäsennäyttämö.

Lippuja esityksiin myydään esityspaikassa 1/2 h ennen esitystä. Osaan esityksistä on vapaa pääsy.

Spotti on tapahtuma, jossa lasten oma kulttuuri on iloisesti esillä. Tunnelma tapahtumassa on ainutlaatuinen. Ohjelmistossa on tuttuun tapaan klassikkosatuja, lasten omia tekstejä ja myös musikaaleja.

Ryhmien ohjaajille, muille aikuisille sekä kasvatustyöstä kiinnostuneille järjestetään ohjattu juttutuokio ”ohjaajien olohuone” lasten diskon aikana. Juttutuokio järjestetään diskopaikan (majoituskoulu) yläkerrassa lauantaina 22.3. klo 20 alkaen. Tilaisuuden on tarkoituksena toimia vertaistukiryhmänä ohjaajille ja keskustelu määräytyy paikallaolijoiden aiheiden mukaan. Keskustelutuokion vetäjänä toimii Riihimäen Nuorisoteatterin rehtori, teatteritaiteen maisteri, pedagogi, Sanna Saarela.

Tapahtuman ohjelma on nyt julkaistu, ja se löytyy TÄSTÄ

Lisätietoja:
Minna Ahlfors
010 281 6064
minna.ahlfors(a)shtl.fi
www.shtl.fi/spotti


Nordic Performing Arts Days: Last call for entries! | 24.-28.5.2016, Färsaaret

Teatterimatka Färsaarille – Faroe Islands calling theatre people to join!

Important update from Nordic Performing Arts Days – Dagarnir 2016.

http://www.nordicperformingartsdays.fo/last-call-for-entires/

 

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset ja tulevat apurahahaut löydät Apurahavahdista.


Taike: Valtionavustus – Kohtaamispaikka taide | hakuaika 16.3.-22.4.2016

Suomen taide- ja kulttuurikenttä on jatkuvassa muutostilassa. Myös väestörakenne uudistuu ja tämän moniäänisyyden esiintuominen taiteen kautta heijastaa todellisuutta, jossa elämme jo. Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja sen asiantuntijaelin taideneuvosto myöntävät avustuksen projektille tai projekteille, jotka mahdollistavat kohtaamisen Suomessa olevien taiteilijoiden ja Suomeen juuri saapuneiden taiteilijoiden kesken.

Etsimme nyt taide- ja kulttuurikentän toimintoja ja projekteja, jotka liittyvät tarinankerrontaan ja ihmisyyden moninaisiin ilmaisumuotoihin tämän päivän Suomessa. Kertaluontoista valtionavustusta voivat hakea ammattitaiteilijat tai heidän muodostamansa työryhmät sekä yhdistykset tai muut yhteisöt. Avustusta on jaettavana 30 000 euroa. Taideneuvosto jakaa sen yhdelle tai kahdelle hankkeelle.

Tukea myönnetään projektille tai projekteille, jotka mahdollistavat kohtaamisen Suomessa olevien ammattitaiteilijoiden ja Suomeen juuri saapuneiden taiteilijoiden kesken.

Etsimme taide- ja kulttuurikentän projekteja, jotka liittyvät tarinankerrontaan ja ihmisyyden moninaisiin ilmaisumuotoihin tämän päivän Suomessa.  

Projekti julkistetaan Taiteen edistämisen päivänä 1.12.2016.

Hakuohjeet

www.taike.fi


Luova Eurooppa -ohjelma: Tuki pakolaisten kotouttamishankkeille | haku 28.4. mennessä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelmassa on käynnistynyt haku hankkeille, joilla tavoitellaan pakolaisten kotoutumisen ja integraation helpottamista. Hakuaika päättyy 28.4.2016.

Rahoitusta voi hakea kulttuuri- ja audiovisuaalisen alan sekä muiden kotoutumista tukevien alojen kansainvälisille yhteishankkeille, jotka edistävät pakolaisten kotoutumista eurooppalaisiin yhteisöihin ja vahvistavat esimerkiksi monimuotoisuuden ymmärtämistä, demokraattisia arvoja ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta.

Lue lisää CIMOn verkkosivuilta.

Annamme Luova Eurooppa -yhteyspisteessä mielellämme lisätietoja rahoituksen hakemisesta.

Ystävällisin terveisin,
Aino Laine ja Hanna Hietaluoma-Hanin
Luova Eurooppa -yhteyspiste

****

Aino Laine
ohjelma-asiantuntija
Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO
Luova Eurooppa -yhteyspiste / Kulttuuri
Puh. 0295 338 509
aino.laine(a)cimo.fi | kulttuuri(a)cimo.fi

www.cimo.fi/ohjelmat/luovaeurooppa

www.luovaeurooppa.eu

#luovaeurooppa | @LEkulttuuri


Uudenmaan Suomi 100 -avustushaku käynnissä | hakuaika 31.1.2017 asti

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Suuri vuosi rakennetaan yhdessä – valtakunnallisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Uudenmaan liitto välittää avustuksia oman maakuntansa Suomi 100 -hankkeille. Haku on käynnissä ja jatkuu 31.1.2017 asti.

Uudenmaan Suomi 100 -avustusta myönnetään hankkeille, jotka toteutetaan Uudellamaalla ja on hyväksytty mukaan Suomi 100 -ohjelmaan. Hakija voi olla henkilö, ryhmä tai organisaatio. Käynnissä oleva haku ohjeineen ja lisätietoineen löytyy osoitteesta www.uudenmaanliitto.fi/suomi100avustus.

Hakemusten arvioinnissa painotetaan hankkeiden vaikutuksia ja sitä, miten uusmaalaisuus ja eri toimijoiden yhteistyö näkyvät niissä.  Arviointiin vaikuttaa myös Uudenmaan juhlavuoden kokonaisuus. Tavoitteena on, että ohjelma jakautuu sekä sisällön että sijainnin puolesta tasaisesti eri puolille maakuntaa.

Uusimaa on Suomen väkirikkain maakunta, erilaisten ihmisten ja kulttuurien mosaiikki. Hakemusten arvioinnissa painotetaan hankkeiden vaikutuksia ja sitä, miten uusmaalaisuus ja eri toimijoiden yhteistyö näkyvät niissä.

Myönnettävä avustus on harkinnanvaraista, ja sen maksimisumma on 10 000 euroa. Alueellisesti merkittävä hanke voi erityisharkinnalla saada myös enemmän tukea. Yhteensä Uudenmaan liitto välittää hankkeille noin 150 000 euroa.

Ensimmäiset avustuspäätökset tehdään kesä-heinäkuussa hakemuksista, jotka ovat saapuneet Uudenmaan liittoon 15.5.2016 mennessä.

Suomen suuri vuosi rakennetaan yhdessä

Itsenäisen Suomen juhlavuosi tehdään yhdessä, ja merkkivuotta juhlitaan vuoden 2017 alusta itsenäisyyspäivään. Ohjelma muodostuu itsenäisistä, erilaisten toimijoiden toteuttamista hankkeista. Vuoden aikana tarkastellaan satavuotiaan Suomen menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta. Ohjelma on avoin kaikille, ja mukaan voi hakea mukaan osoitteessa www.suomifinland100.fi.

Valtakunnallisesta juhlavuodesta vastaa valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke. Toteutuksesta eri puolilla Suomea huolehtivat maakunnan liitot ja suuret kaupungit.

Seuraa juhlavuoden valtakunnallista etenemistä osoitteessa www.suomifinland100.fi.

 

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Esiintyjähaku Barker-teatterin Incognito-iltamiin 2.4.2016 | haku 27.3. mennessä

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö hakee esiintyjiä lauantaina 2.4 järjestettäviin INCOGNITO-iltamiin!

Iltamat on vapaamuotoinen foorumi, jossa voi esittää lyhyitä kokeiluasteella olevia esityksiä, tai myös valmiita esityksiä.

Iltamiin ovat tervetulleita esitykset jokaiselta taiteen alalta. Myös spontaanit tilanteen inspiroimat ilmestymiset ovat tervetulleita. Iltamissa järjestetään "wokki-pannu" -improsessio johon kaikilla osallistumismahdollisuus.

Barker-teatteri ei maksa esiintymispalkkiota. Iltamat toimivat mahdollisuutena tekijöille kokeilla omaa työn alla olevaa materiaalia, sekä tavata kollegoja ja yleisöä välittömässä ilmapiirissä.

Laita lyhyt esitysehdotuksesi su 27.3 mennessä osoitteeseen info(at)barkerteatteri.fi.

Esitettäväksi valitaan 5-10 ehdotusta. Iltamat on ensisijaisesti suunnattu ammattilaisille ja ammattiin opiskeleville.

Incognito-iltamia on järjestetty vuodesta 1997.

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
Raunistulantie 25 H, 20300 Turku
Puh. 022383903
info(at)barkerteatteri.fi

www.barkerteatteri.fi


RaumArsin taiteilijaresidenssihaku 2017 | hakuaika 17.3.-17.4.2016

RaumArs tarjoaa residenssipaikan usealle taiteilijalle yhtäaikaisesti, asunto sijaitsee Vanhassa Raumassa. RaumArs on itsenäinen yhdistys ja se toimii Satakunnan alueella. RaumArsin yhteisötaideprojektien kautta taide siirtyy lähemmäksi kansalaisia. Ensimmäinen taiteilija saapui 1997.

RaumArs -taiteilijavierasohjelmaan voivat hakea eri alojen taiteilijat. Ohjelmassa olevat taiteenlajit ovat arkkitehtuuri, esittävät taiteet (mm. musiiki, tanssi, teatteri, ääni), muotoilu, taidekäsityö ja visuaaliset taiteet (sis. uusi media, valokuvaus, video). Myös kuraattorit, taidehistorioitsijat ja tutkijat voivat hakea.

RaumArs ry tekee yhteistyötä paikallisten koulujen, museoiden - erityisesti Rauman taidemuseon - taidelaitosten, kuvataidekoulun, musiikkiopiston, tanssikoulun, yhdistysten - kuten Sinisen Meren Elokuvajuhlien, Rauman Seudun Katulähtyksen ja heidän puu/metallityöpajojen työkokeilijoiden - sekä erilaisten festivaalien kanssa. Taiteilijajärjestöistä Raumalla toimivat mm. Rauman taiteilijaseura, Rauman taidegraafikot ja Keramos ry sekä Porissa Nyte ry ja Tehdas ry. RaumArsin taiteilijavieraat ovat toteuttaneet on taideprojekteja myös esimerkiksi merimiesten, marttojen, nyplääjien, suunnistajien, Silakkamarkkinoiden ja Inspira ry:n jäsenten (harrastajataiteilijat) kanssa.

Residenssejä on kahdenlaisia: yhteisötaiteen residenssi ja itsenäisen työskentelyn residenssi.

Lisätiedot


Katos! Kallion kesäteatterifestivaali 2016 etsii esityksiä

Katos! 2016 etsii esiintyjiä! Katos! Kallion kesäteatterifestivaali järjestetään 15.–17. kesäkuuta. Jos tiedossasi on mahdollinen festariesitys, kerro siitä toki meille! Esitys voi olla näytelmä, teatterillinen musiikkiesitys, esitystaide-esitys tai jokin muu draamallinen esitys. Toivomme monimuotoisuutta sekä esiintyjien että esitysten suhteen. Katos! on tarkoitettu areenaksi ilman vakinaisia tiloja toimiville teatterintekijöille. Kannatamme kierrätystä eli vanhojen esitysten tuomista uudelleen yleisön eteen.

Katos! 2016 is looking for performers! Katos! Kallio Summer Theatre Festival will be held on 15–17 June. We are looking for performers, so if you or someone you know would be able to perform at the festival, don't keep it a secret! The performance can be a play, a theatrical music show, performance art or another type of drama act. We embrace diversity of performances and performers. Katos! is an arena for theatre makers operating without permanent premises. We encourage recycling old performances at the festival.

Yhteydenotot/contact: satu.h.ekman(a)gmail.com, 040 7269 367

https://www.facebook.com/katosfestivaali/


Open call: Perform Perform Festival 27-28 Aug 2016, Switzerland | Deadline 15 Apr

PERFORM PERFORM is a newly initiated festival dedicated to contemporary performance art and uniting theoretical and practical aspects of performance art. It takes place during two days in August 2016 in Düdingen (Fribourg, Switzerland).

The project was born from the initiative of the young association PERFORM – consisting of a volunteer working, dynamic and bilingual group, who are interested in exploring the artistic boundaries of performance art. Bad Bonn in Düdingen will offer its space as well as its idyllic surroundings for the duration of the event.

The aim of the festival PERFORM PERFORM is to create a platform for experimentation and exchange for the local performance scene, and to think through interdisciplinary cooperation performative art afresh. On the one hand, the possibility of exchange between experts and emerging artists is created, on the other hand the limits of the medium performance are to be explored. Within PERFORM PERFORM performance will be understood as a contemporary medium of expression and a bridge between different disciplines.

The festival consists of two parts: During the first day there will be shown a total of ten performances. The programme consists of already established, emerging, local, and experimental positions.The festival PERFORM PERFORM brings together different disciplines (performance / music, performance / language, performance / theater, performance / theory). Furthermore the heterogeneous approaches towards performance of each artistic work as well as the focus on interdisciplinarity is contributing to the character of the festival.

What is offered? (selection)

 • An opportunity for national and international artists to present their work to a wider audience in an unique setting
 • CHF 300.- per performance (+ max CHF 200.- for production and travelling costs
 • Accommodation in Guin/Düdingen (27th - 28th of August 2016), as well as 3 drinks and 2 meals for free
 • Photo documentation

Deadline: 15 April

Find all details online (EN / DE / FR)


The 2017 Watermill Center Artist Residency Program | Deadline 29 Apr 2016

The Watermill Center is now accepting applications for our 2017 Artist Residency Program. Watermill invites artists to submit ambitious proposals for the creation of work that critically investigates, challenges, and extends the existing norms of performance practice, while supporting human rights and social justice. Our Artist Residency Program gives artists the opportunity to utilize The Watermill Center as a home and a workshop to create and develop their own work.

Each residency varies in length, according to artists’ and project needs and generally lasts from one to six weeks. Resident artists are chosen by a distinguished international selection committee composed of artists, academics, and cultural leaders across all disciplines. In addition to creating and developing their work, artists share their creative process at Watermill with the community through open rehearsals, workshops, and artist talks.

I invite you to share this unique opportunity with your contacts, colleagues, students, and friends. Applications close April 29, 2016 at 5pm EST. Please do let me know if you have any further questions and thank you for your support!

For more information about the 2017 Watermill Center Artist Residency Program


CROSS International Performance Award | Deadline 16 May 2016

The second edition of CROSS International Performance Award aims to promote research and artistic expression related to the combination of different styles and genres, considering multi-language practices and the mix of techniques and codes pertaining to the various performing arts. CROSS is looking for projects that put dialogue the language of the body and of the stage with musical composition, without restrictions or constraints, kind, class or practice.

The call is open to individual artists, professionals, companies and collectives able to present a new project to be developed during the residency, and that includes the most diverse expressive practices.

For the three selected projects, the phase of residency is held in Verbania from 2nd to 8th of July 2016. During this period the organization will cover the costs of room and board and it will be made available technical staff of the Festival Villaggio d'Artista for assistance to the production of the work. There will be a fee of ¤ 200.00 for each selected project.

The resulting performances will be presented to the public and the Jury in the areas of the residency of each hosted company, in between Verbania and Cannobio, on the 8th of July 2016, in the occasion of the Festival 'Villaggio d'artista'.

At the end of the presentation will be proclaimed the winner of the first edition of CROSS International Performance Award to be awarded of a prize of ¤ 4,000.00.

Deadline: 16 May

Find all details online

 

KOULUTUSTA

TINFO-tiedotteiden koulutustarjontaa myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Summer University of the Arts Berlin Jun 6 – Oct 7 2016 (stipendejä saatava)

Enclosed you will find the programme for the Berlin Summer University of the Arts 2016 at the Berlin University of the Arts (UdK).

A wide spectrum of courses in Music, Fine Arts, Design/Service Design and the Performing Arts as well as interdisciplinary workshops is supplemented by seminars in Creative Entrepreneurship, Self-Marketing and Arts Management. All current information about the courses (deadlines, fees, accommodation) as well as online registration is available on our website: www.summer-university.udk-berlin.de

We would be very grateful if you could share the programme with your network or forward it to anyone who might be interested. If you would like more information or course material, or if you have any further questions about our programme please feel free to contact us at any time at: summer-courses(a)udk-berlin.de.

Announcement of partial Scholarships for the Summer University of the Arts 2016 by the President of the Berlin University of the Arts.

The scholarships cover half of the respective course fee (max. 200 Euros).

Young Artists – those beginning their careers (up to one year after graduation) and advanced students (in their final semester) – can apply for partial scholarships for the following courses. The deadline for applications is April 15th, 2016.

www.summer-university.udk-berlin.de/service/scholarships/

 

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Toiminnanjohtaja – Esitystaiteen keskus | haku 22.3. mennessä

ESITYSTAIDE KAIPAA SINUA! Ja Esitystaiteen keskus toiminnanjohtajaa!

Eskus - Esitystaiteen keskus kehittää esitystaiteen alaa, parantaa alan tunnettavuutta ja tarjoaa toimintamahdollisuuksia myös muille kentän taiteilijoille sekä laajentaa esitystaiteen toimintaa kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Toiminnanjohtaja pääsee mukaan rakentamaan esitystaiteen kehittyviä rakenteita yhdessä Eskuksen hallituksen kanssa. Työhön kuuluu niin arkista aherrusta kuin ideointia uudenlaisista toimintatavoista, joilla esitystaiteen ammattimaisen toiminnan edellytykset parantuisivat kautta maan.

Hoitaakseen menestyksellä toiminnanjohtajan työtä, on hakijalla oltava tuntemus esitystaiteen moniäänisestä kentästä, sen tukipilareista ja rakennusmateriaaleista.

Työ on puolipäiväinen (50 %) ja työsuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Tarkempi työnkuva suunnitellaan ja sovitaan yhdessä työntekijän kanssa työsopimuksen laatimisen yhteydessä.

Vapaamuotoiset hakemukset 22.3.2016 kello 16.00 mennessä osoitteeseen vihtori(at)vihtorirama.com. Liitä hakemukseen palkkatoiveesi (muista, että kyseessä on puolipäiväinen työ).

ESITYSTAIDE KAIPAA SINUA!

Esitystaiteen keskus
esitystaide.fi


HIT hakee esiintyjiä kesäteatteriesitykseen | haku 25.3. mennessä

HIT-Helsinki International Theatre etsii näyttelijää, nukketeatteritaiteilijaa (sisältää nukenrakennusta) ja sirkusartistia (ulkotilaan soveltuvat lajit, permantoakrobatia) esiintyjiksi kesällä 2016 totetutettavaan poikkitaiteelliseen lasten kesäteatteriesitykseen. Työhön sisältyy myös työpajan pitämistä lapsille omasta taiteenalastaan.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen helsinki.international.theatre(a)gmail.com. Liitä hakemukseen ansioluettelosi sekä kasvo- ja kokovartalokuvat.

Alan koulutus ja työkokemus katsotaan eduksi.

Hakuaika päättyy 25.3. Mahdollinen casting 29.3.-1.4.

Esiintyjien lisäksi haemme projektiin äänisuunnittelijaa, puvustajaa ja lavastajaa.

Harjoituskausi alkaa toukokuussa; esityskausi sijoittuu kesä-, heinä- ja elokuulle. Projekti toteutetaan Helsingin kantakaupungissa.

www.hitheatre.com/

www.facebook.com/HIT-Helsinki-International-Theatre-100135116757166/?fref=ts


Johtaja – Kulttuurikeskus Caisa | haku 3.4. mennessä

Caisalle johtajaa vakituiseen työsuhteeseen

Caisan tehtävänä on toimia kansainvälistyvän Helsingin kulttuurikeskuksena sekä tukea monimuotoisen kaupungin kehitystä kulttuurin ja taiteen keinoin.

Johtaja on vastuussa Caisan toiminnasta, viestinnästä, taloudesta, henkilöstöstä ja kehittämisestä.

Caisan johtajan toimi sijoittuu kulttuuripalveluiden osastolle. Johtajan tehtäväkohtainen palkka on 3 946,17 euroa sekä mahdolliset kokemus- ja henkilökohtaiset lisät.

Tavoitteena on täyttää tehtävä 1.8.2016 alkaen.

Hakuaika päättyy 3.4.2016  kello 23:00

Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa , Mikonkatu 17 C  00100 Helsinki

Tarkemmat tiedot


Taidekoulu Estradi hakee rehtoria sekä sirkus- ja teatteriopettajia | haku 15.4. mennessä

Taidekoulu Estradi on Lappeenrannassa toimiva taiteen perusopetusta antava koulu. Koulussa on bändi-, sirkus- ja teatterilinja. Meillä opiskelee vajaa 600 oppilasta ja henkilökuntaa on nelisenkymmentä.
 Nykyisen rehtorin siirtyessä eläkkeelle, etsimme hänen seuraajakseen REHTORIA.
Rehtori johtaa Etelä-Karjalan Estradi ry:n ylläpitämää koulua.

Arvostamme vahvan johtajuuden lisäksi hyvää pedagogista osaamista ja innovaatiokykyä. Rehtorin odotetaan hyväksyvän koulumme arvot; ”kasvaminen, elämän kunnioitus ja laatu”.

Hakuaika päättyy 15.4.2016 klo 12.00.

Hakemukset, joita ei palauteta, osoitetaan Etelä-Karjalan Estradi ry:n hallitukselle, Teollisuuskatu 9, 53600 Lpr. Sähköpostitse hakemukset osoitteeseen ritva.aalto(a)taidekouluestradi.fi.

Tehtävään valitun on esitettävä ote rikosrekisteristä ja hyväksyttävä lääkärintodistus 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaamisesta. Palkkauksessa sovellamme yksityistä opetusalaa koskevaa sopimusta.

Lisätietoja:
rehtori Ritva Aalto, 050-556 7692, ritva.aalto(a)taidekouluestradi.fi
hallituksen puheenjohtaja Virpi Junttila, 050-331 6465, virpi.junttila(a)lut.fi

Etsimme joukkomme täydennykseksi myös
 sirkus- ja teatteriopettajia.

Lisätietoja 040-700 1379, sirkus(a)taidekouluestradi.fi

040-575 0511, teatteri(a)taidekouluestradi.fi

www.taidekouluestradi.fi

 

MUITA ILMOITUKSIA

Global Call for Actors for Lesvos Island

Dear friends and colleagues,

This is an invitation to all actors globally, Oscar winning to struggling, to all performing artists, with any form and style of acting – traditional, classical, contemporary.

From Sunday 17th (arrival) to Sunday 24th (departure) of April let’s all go to Lesvos island. We can go, on our own expenses, for any or as many of these  days  depending  on  our  busy  schedule.  During  the  daytime  we  could volunteer and assist the NGO’s which are based now on the island, we could welcome the refugees when they arrive at the shore, we could give them any kind of help. During the evening we could rehearse a piece of monologue, dialogue or any scene of any size, on our own or with others or with refugee actors and directors. Each scene could be from any form of performing arts, style, aesthetics, artistic and speaking language.

All of the scenes will be from only one play: The Tempest by Shakespeare thus celebrating his 400 years anniversary - 23rd April (the presentation of The Tempest will be Saturday 23rd April). A play which has a very relevant theme of who are Prospero and his daughter and who is Caliban? What’s the meaning of a sinking boat, getting stuck on an island etc.? A play which at the end has hope, where good and right prevails.

More info:
http://www.iti-worldwide.org/pdfs/Lesvos_Island.pdf

www.youtube.com/watch?v=FsSHjJM6cqE&feature=youtu.be


Ehdota naisteatterintekijää kansainvälisen palkinnon saajaksi

The Gilder/Coigney International Theatre Award was established in 2011 in honor of Rosamond Gilder and Martha Coigney, two legendary theatre women whose work on the international stage proved that theatre knows no boundaries. Presented every three years, this award acknowledges the exceptional work of theatre women around the world and aims to make a difference in the life and career of an international woman theatre artist.

The Award includes a cash prize of U$1,000 plus travel expenses to New York City for the recipient to be honored. A series of special events surround the award ceremony to showcase the winner’s work, and provide artistic and professional networking opportunities. Once nominees have been submitted for consideration by League members at large, the Committee selects the Awardee based on the following criteria: artistic excellence in the field of theatre; work that has a visible impact in the home country and abroad; the ability to inspire and educate across cultures; clear support of women’s work and issues.

For the first time, the organisers are excited to announce that, beyond LPTW (Legue of Professional Theatre Women) members, artistic and cultural leaders and institutions from around the world are eligible to nominate a women theatre artist whom they believe fulfills the criteria of the award.

Nominations till 30 June

Find all details online

 

twitter.com/tinfotweets