04.05.2016

TINFO-tiedote 17 / 4.5.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Asennetta ja sukupuolipoliittista syväkomiikkaa

Teatterikorkeakoulun esityssesonki jatkuu komeana! Anja-eno ja Beverly Hills 90210 -näytelmät saattavat sukupuolistetut stereotypiat, ylipäätään kaikenlaiset typistetyt identiteetit, liikkeeseen.

Sonja Kuittisen, Fanni Noroilan ja Mikki Noroilan Anja-eno alkaa esiintyjien teatterisalin tilaa haltuun ottavalla energiapumppauksella. Sitten Vanja-enon Sonjan työ ja raskas elämä -panttivankeudesta vapaudutaan heppatyttöjen maailmaan. Valkoisessa kuutiossa alkaa älykäs, taiturimainen ja hauska kyyti, jossa suurmiesprofessorien puntit tutisevat. Piirtoheitinesitelmässä ”Heppatytöt ovat seksikkäitä subjekteja. Heppatytöt ajattelevat, ovat siis olemassa…” ollaan tyttösubjektiuden ja identiteetin ytimessä. Tässä chick litin esitysvastine! Kuittinen ja Noroila ovat hulvaton kaksikko. Tarkasti tehdyt tyttöeleet, tietoinen kömpelyys ja kökköys ovat ihan parasta. Anja-enossa on asennetta, intohimoa, sukupuolipoliittista syväkomiikkaa. ”It´s our party. We can do what we want. We can´t stop and we won´t stop.” Ja stardustia tuulettimesta. Vuhuu!

Ja opin taas uutta. Kuittisen ja Noroilan SOFA: Tyttörukka ja Lisää lempee soikoon!

Kriittisenlempeä pervokatse

Beverly Hillsin tapahtumatila - mikä ihana huvipuisto, sen valot ja soundit, mikä puvustus pimppihousuineen, megasize blondikiharoineen ja bootseineen! Vaellan vapaasti saippuaoopperan pervoutetussa lumossa vähän kuin tirkistelijänä tai seksuaaliantropologina. Kuinka lähelle uskallan ja tohdin mennä? Piia Peltola on sukupuolivelho. Tv-teinisarjan Beverly Hills 90210 päällekirjoitus tutkii sukupuoliasenteita ja -rooleja äärimmäisen tarkasti sortumatta helppoon ironiaan tai parodiaan. Onnittelut näyttelijöille. Näyttelijänilmaisu, näyttelijöiden tapa tehdä roolejaan näyttää, miten sukupuolta esitetään ja miten sukupuoli- ja perhesuhteiden stereotypiat, mies- ja naistapaisuus, rakennetaan ja miten sukupuolistunut valta ja väkivalta toimivat. Sukupuoli ja esiintyjä ovat jatkuvassa liikkeessä: kuka esittää ja ketä, mitä ovat nämä feminiinisyyden ja maskuliinisuuden representaatiot, hyväksyttävät (hetero)mies- ja naisruumiit. ”Sukupuoliroolit pitää pitää suorassa.” ”Tytöt ovat eri asia.”

Beverly Hills näyttää, miten hieno väline teatteri on esityksellistää ihmisten lihallisuutta, fantasioita, haluja ja mielihyvää. Kriittisesti, ja samanaikaisesti jopa lempeästi, pienoisella nostalgialla.

”Hyvä peppu on tärkein. Olen peppuihminen.” Kirjoitan tätä samalla, kun katselen Sinkkuillallista. Sama meno jatkuu. ”Saako menyy kundin kuumaksi?” ”Miehellä ei saa olla pieniä käsiä ja pitkiä hiuksia”. Nyt ei puutu kuin Bachelor Island.

Lavaklubille nätyläisiä katsomaan

Tänä iltana Kansallisteatterin Lavaklubilla L12 Likainen tusina eli Nätyn toinen vuosikurssi esittää 12 Teatterikorkeakoulun dramaturgian opiskelijoiden kirjoittamaa monologia.

Superviikko ja kansallinen kesäteatteripäivä

Näillä keleillä voi jo siirtyä henkisesti kesäteatteriin. Sesonki on alkanut ja huipentuu superviikkoon heinäkuun alussa. TINFOn viestintä on julistanut 1.7. kansalliseksi Kesäteatteripäiväksi. TINFOn kesäteatteriensi-iltalistassa on jo reippaasti yli kolme sataa ensi-iltaa, ja lisää tulee. Viime vuoden katsojaluvut ja suosikkinäytelmäkirjailijat ovat selvillä, ja tulevan kesän ohjelmistoista löytyy analyysia.

Freelancerit boksin ulkopuolella

”Tanssin ja sirkuksen aloilla pätkätyöläisyys ei ole poikkeus vaan sääntö”, kirjoittaa Matti Tuomela Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehden artikkelissa. Jutussa selvitetään, mitä nykytanssin ja sirkuskentän freelancerius pitää sisällään. Harmin paikka, ettei tarkastelun kohteeksi ole otettu koko esittävän taiteen kenttää. Nyt artikkelista saa sellaisen käsityksen, että tilanne olisi teatterissa jotenkin toisenlainen ja että siellä freelancerius olisi se poikkeus. No eipä ole. Ei siellä boksin sisäpuolella ole kuin runsas 600 taiteilijaa. Freelance-näyttelijöitä on runsas 800, eli 65 % kaikista työikäisistä näyttelijöistä. Ohjaajista ja dramaturgeista, lavastajista ja pukusuunnittelijoista, valo-, ääni- ja videosuunnittelijoista 85 % on freelancereita. Kiinnitysmenneisyys heittää näemmä ikuiset pitkät varjonsa nykytietoisuuteen. Maailma, jossa puheteatterissa taiteilijat olivat vakikiinnityksellä teattereissa, on mennyt. Se boksikin työllistää teatterifreelancereitakin yhä vähemmän. TINFOn vuoden 2015 tilastoista saadaan näitä lukuja ja todennäköisesti laskevaa käyrää. Näyttelijöiden freelancer-kyselyyn vastasi yli 40 %. Sieltä tulee faktaa. Faktaa saadaan myös Temen freelancer-kyselystä.

Teatterirakkautta

Näinkin teatteri vaikuttaa. Tämä fanikirje koskettaa: ”Näin Vampyyrit Peacockissa 16 kertaa. Minusta taisi tulla näyttelijöillekin tuttu kasvo katsomossa sinisine hiuksineni. Varsinkin sen jälkeen kun siitä tuli yleistä tietoa, että tulin Oulusta asti aina vain uudestaan. Tämä produktio toi minulle energiaa, kun olin väsynyt elämääni. Se voimaannutti minua, kun en muuten jaksanut nousta ylös sängystä. Sain musikaalista voimaa hakeutua hoitoon masennukseni kanssa. Kun viimein pääsin hoitoon, hyppäsin taas öisen bussin kyytiin katsomaan Vampyyreitä. Hoitaja kun käski tehdä jotain, josta tulee hyvä mieli.”

Kiinnostavaa etänä

Tämän konferenssin ohjelma kiinnostaa. Jospa siitä kuulee myöhemmin.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

Varaa mainospaikkasi Teatterilaisen kalenteriin 2017

Teatterilaisen kalenteri ilmestyy vuodelle 2017. A5-kokoisesta julkaisusta löytyy päivyri sekä teatterifaktaa ja muuta hyödyllistä tietoa, mm. teattereiden yhteystietoja ja alan tapahtumia.

Ilmoitushinnat vuodelle 2017

Sivuilmoitukset:
1/1 (119 x 171 mm, leikkuuvarat 3 mm)
Hinta: 250,00 ¤

1/2 (119 x 85,5 mm, leikkuuvarat 3 mm)
Hinta: 150,00 ¤

1/4 (59,5 x 85,5 mm, leikkuuvarat 3 mm)
Hinta: 80,00 ¤

Päivyrinosan alalaitailmoitus: 74 x 28 mm
Hinta: 40,00 ¤/kpl

Kaikki ilmoitukset ovat nelivärisiä.

Toimi nopeasti ja varaa ilmoituspaikkasi jo nyt. Päivyriosan ilmoituspaikat jaetaan varausjärjestyksessä!* Jos haluat ostaa useampia ilmoituksia, ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

Aikataulu:
Ilmoituspaikan varaus:             15.5.2016 mennessä
Aineiston lähetys:                      15.6.2016 mennessä
Julkaisu ilmestyy:                       syksy 2016

* Päivyriosa: yhdellä aukeamalla on yksi viikko, aukeamalle tulee yksi ilmoitus oikean puoleiselle sivulle. Jos samalle viikolle on useampia ehdokkaita, jaamme ilmoituspaikan varaamisjärjestyksessä.  

Yhteystiedot:
Viestintäassistentti Mikko Karvinen
mikko.karvinen(a)tinfo.fi
(09) 2511 2120
www.tinfo.fi


TINFO-toimisto suljettu perjantaina 6.5.

Toimisto on kiinni helatorstain jälkeisenä perjantaina. Palvelemme jälleen maanantaina 9.5.

TINFO toivottaa aurinkoista helatorstain viikonloppua!

 

UUTISIA

Kesäteatterikausi 2016 käynnistyy

Kesäteatterien ohjelmistot toistavat perinteitä, mutta pureutuvat myös ajankohtaisaiheisiin, jotka kansalaisia askarruttavat, selviää Teatterin tiedotuskeskuksen TINFOn Kesäteatteriensi-iltalistasta. Kesä onkin todennäköisesti Suomen vilkkainta teatteriaikaa.

Kesäteatteri ei ole perinne ainoastaan katsojille, vaan myös monelle kesäteatterin tekijälle sekä isolle talkoolaisjoukolle. Vaatimattomastikin arvioiden kesäteatterit keräävät myös tänä kesänä reippaasti yli miljoona katsojaa. TINFOn kesäteatteritoimijoille syksyllä 2015 suunnattuun kyselyyn vastasi 144 teatteria, ja katsojalukuja saatiin 153 esityksestä (runsaasta kolmanneksesta). Jo tämän rajatun otoksen kokonaiskatsojamäärä oli 617 014. Esityskertoja oli yhteensä 2 574.

TINFOn kesäteatteriensi-iltalistalta selviää muun muassa, että suosikkikirjailijat Heikki Luoma ja Markku Hyvönen pitävät pintansa. Perinteisten aiheiden rinnalle kesäteattereissa käsitellään muun muassa maahanmuuttoa.  

Kaikkien aikojen ensimmäistä kansallista Kesäteatteripäivää vietetään keskellä supersesonkia 1.7.2016

Lue lisää verkkosivuiltamme:

www.tinfo.fi/fi/Kesateatteri-info

Kesän 2016 teatteriensi-iltoja: www.tinfo.fi/kesateatterit

Tiedustelut: tinfo(a)tinfo.fi


Tampereen Teatterikesän ohjelmisto julkaistu

Tampereen Teatterikesä järjestetään 1.–7. elokuuta 48. kerran. Tämän kesän esityksistä festivaalin taiteellinen johtoryhmä – Mikko Roiha, Milja Sarkola ja Miko Jaakkola – kertoo näin: ”Vuonna 2016 kukaan ei osaa varmuudella sanoa mihin suuntaan pitäisi lähteä. Eksyksissä olemisen tunne tuntuu koskevan niin politiikkaa, taloutta kuin henkilökohtaista elämääkin. Teatterikesän Pääohjelmisto heijastelee tätä hämmennystä ja etsii kadonneita suuntaviivoja tulevaisuuden suhteen.”

Festivaalin Pääohjelmistossa on tänä vuonna 20 teatteriryhmää, joista kansainvälisiä on seitsemän. Esityksiä on kaikkiaan 41.

Lue koko tiedote

Lisätietoja:
Hanna Rosendahl, toiminnanjohtaja, p. 040 5944 600
Tiina Hurskainen, tiedotussihteeri, p. 040 865 5852

www.teatterikesa.fi


Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen mukaan Mad Housen kuraattoriryhmään

Esitystaiteen talo Mad Housen kuraattoritiimi vahvistuu kolmella nuoren polven taiteilijalla, kun Sonja Jokiniemi, Mikko Niemistö ja Elina Pirinen liittyvät mukaan taiteellisen suunnitteluun. Mad Housen kuraattoreina jatkavat myös alusta asti mukana olleet taiteilijat Martina Marti, Annika Tudeer ja Juha Valkeapää. Lisäksi toisesta kaudesta asti mukana ollut performanssitaiteilija Leena Kela pysyy ryhmässä mukana, keskittyen suunnittelemaan tarkkaan kuratoituja performanssiklubeja Mad Houseen.

Kysyimme uusilta kuraattoreilta, mikä heitä Mad Housessa vetää puoleensa.

“Mad Housessa kiinnostaa uudet, ei-hierarkiset tavat lähestyä tuotantotalon toimintaa, seurata aikamme ilmiöitä ja ottaa niihin kantaa rakenteellisesti ja tuotannollisesti. Kiinnostuksen kohteenani on kuunnella taidekentän muutoksia ja tukea uusien lähestymistapojen kirjoa, taiteilijoiden välistä yhteistyötä sekä kansainvälisten verkostojen kasvattamista,” kertoo helsinkiläinen esitystaiteilija ja koreografi Mikko Niemisto. Hän on työskennellyt tanssin, fyysisen teatterin ja performanssitaiteen alueilla ja opiskellut Helsingissä, Madridissa ja Tukholmassa. 

“Mad Housen potentiaali on epäinstitutionalistisen sisällön tekemisessä institutionalistisissa puitteissa ja tällaista toimintaa on tärkeää olla kehittämässä. Lisäksi kuratointipositiot kuuluvat myös nuoremmille naistekijöille keski-ikäisten miesten rinnalla, joten rinnakkaisolollinen vallankumous kiinnostelee,” ynnää Elina Pirinen. Pirinen on koreografi, esiintyjä ja musiikintekijä, ja hän työskentelee pääosin psyykkis-ruumiillisten estetiikkojen, assosiatiivisen kielen ja klassisen musiikin sekä indierockin parissa viisaiden, villien ja sydämellisten tyyppien kanssa. Hänen pitkäaikaisiin tuotantoyhteistyötahoihinsa Suomessa kuuluvat Zodiak-Uuden tanssin keskus, Kiasma-teatteri ja Esitystaiteen seura. 

Sonja Jokiniemi puolestaan näkee asian näin: “Mad Housessa minua kiinnostaa projektin potentiaalisuus, joka painottaa yhteisö,- taide- ja taiteilijalähtöisyyttä instrumantaalisten arvojen ja taidemarkkinamentaliteetin sijaan. Mad Housessa on mahdollista ehdottaa jotain muuta: paikallisella tasolla erilaista, sekä sillä miten teemme asioita: mitkä ovat ne rakenteelliset mallit ja tavat joilla haluamme lähestyä taiteellisia prosesseja sekä erilaisia muotoja, tuottamista ja kuratointia.” Sonja Jokiniemi on Helsingissä asuva koreografi ja esitystaiteilija, joka työskentelee myös yhteisöllisten projektien parissa. Jokiniemi on opiskellut Hollannissa ja Lontoossa. Hänen viimeisimpiin sooloteoksiinsa kuuluvat Hmm (2015) ja RRRRR (2016). 

Lisätiedot:
Heidi Backström, 044-5396814, heidi(a)madhousehelsinki.fi
www.madhousehelsinki.fi


Henkilöstömuutoksia esitystaiteen kentällä

Esitystaiteen keskuksen toiminnanjohtajana aloitti 1.5.2016 alkaen Annamari Karjalainen (tuottaja ja yhteisöteatteriohjaaja). Karjalainen on toiminut teatterin vapaalla kentällä tuotannollisissa ja hallinnollisissa tehtävissä jo useamman vuosikymmenen ajan sekä erilaisissa luottamustehtävissä kulttuurialan järjestöissä. Karjalaisen tavoittaa puhelimitse numerosta 045 874 0470 ja sähköpostitse osoitteesta annamari.karjalainen(a)eskus.fi.

Lisätietoa Esitystaiteen keskuksesta: www.esitystaide.fi

Todellisuuden tutkimuskeskuksen (TTK) toiminnanjohtaja Annu Kemppainen (Yhteisöpedagogi YAMK, kulttuurituottaja AMK) palasi 1.4.2016 opintovapaaltaan ja toimii taas TTK:n toiminnanjohtajana. Kemppaisen tavoittaa numerosta 0400 641 989 ja sähköpostitse osoitteesta annu(a)todellisuus.fi. Kemppaista sijaistanut Hanna Kuustie (Kulttuurituottaja YAMK) siirtyi 1.4.2016 alkaen Todellisuuden tutkimuskeskuksen tuottajan tehtäviin.

Kuustien tavoittaa numerosta 040 416 1460 ja osoitteesta hanna(a)todellisuus.fi.

Lisätietoa Todellisuuden tutkimuskeskuksesta: www.todellisuus.fi


Raportti Kaupunginteatteri yhteiskunnallisen osallisuuden tilana -seminaarista julkaistu

Lähes 50 teatterialan ammattilaista vos-teattereista, vapaalta kentältä, järjestöistä sekä alan oppilaitoksista kokoontui Teatteri 2.0:n seminaariin 16.3.2016 Lahden kaupunginteatterin Ainonäyttämölle kuulemaan ja keskustelemaan kaupunginteatterista yhteiskunnallisen osallisuuden tilana. Tilaisuus toimi samalla Teatteri 2.0:n ja Lahden kaupunginteatterin yhdessä vuosina 2015-2016 toteuttaman ja näin ollen puoliväliin ehtineen Avoin näyttämö –pilottihankkeen välitilinpäätöksenä. Teatteri 2.0 järjesti seminaarin yhteistyössä Lahden kaupunginteatterin, Teatterin tiedotuskeskus TINFOn ja Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kanssa.

Seminaarin tavoitteena oli yhdessä alan ammattilaisten ja erityisesti omassa teatterissaan osallistavuutta lisääviä toimintamuotoja testanneiden kesken pohtia seuraavia kysymyksiä: Miten ja miksi tulisi pyrkiä laajempaan osallisuuteen yhteiskunnassa? Millaisia uusia merkityksiä osallistava toiminta voi tuoda kaupunginteatterille? Minkälaista imagoa, uutta ammatti-identiteettiä ja uudenlaista tietoisuutta teatterin vaikutusmahdollisuuksista? Entä minkälaisia uusia yleisöjä? Miten
kouluttaa tekijöitä, jotka asettuvat yhteiskunnallisen osallistamisen ja taiteen välimaastoon?

Lue raportti tästä (PDF)


Riihimäen Teatteri Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut

Riihimäen Teatteri Oy on antanut 4.5.2016 työntekijöilleen neuvotteluesityksen yhteistoimintamenettelyyn. Yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan 9.5.2016.

Yhtiön rahoituksessa vuodelle 2017 on merkittävä vaje, jonka vuoksi kulurakennetta ja toimintatapoja joudutaan arvioimaan kriittisesti. Neuvottelut koskevat tästä johtuvaa tarvetta henkilöstövähennyksiin. Neuvottelut koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä.

Yhtiön tulorahoitus vuodelle 2017 on noin 100 000 euroa pienempi kuin budjetoidut menot.

Yhteistoimintaneuvotteluista antaa lisätietoja Riihimäen Teatteri Oy:n toimitusjohtaja Matti Arnkil (matti.arnkil(a)riihimaenteatteri.fi tai 050 467 0276)

www.riihimaenteatteri.fi

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Cirko-festivaali 6.-15.5.2016

Cirko-festivaali innostaa, inspiroi ja yllättää Helsingissä ja Espoossa 6.–15. toukokuuta!

Huippuarvostelut kerännyt Smoke and Mirrors Cirko-festivaalin avajaisesityksenä!

Yhdysvaltalaisryhmä The Ricochet Projectin Smoke and Mirrors avaa Cirko-festivaalin. Esitys sai huikean vastaanoton Lontoossa huhtikuussa ja on kerännyt arvosteluissa neljää ja viittä tähteä. Smoke and Mirrors on myös Edinburgh Fringe –festivaalin Total Theatre Award for Circus 2015 voittaja.

Esitykset 6. ja 7.5. klo 19:00, Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Uusi WHS-tuotanto Dois

Luis ja Pedro Sartori Do Valen Dois yhdistelee vauhdikasta akrobatiaa, jousiammuntaa, jongleerausta ja visuaalista teatteria. Teos kertoo herkän humoristista tarinaa veljeydestä: luottamus ja empatia kulkevat käsi kädessä haasteiden ja veljesten välisen kilpailun kanssa. 

Esitykset 11. ja 12.5. klo 19:00

Monitaiteellinen uutuus Concerto Planos

"...Liike käynnistyi lähestymisestä ja loitontumisesta, edestakaisesta keinunnasta, ja kasvoi esityksen mittaan huikeaksi akrobatiaksi..."

★★★★ - Aamulehti                

Cirko-festivaalilla Helsingin ensi-iltansa saa Circo Aereon ja nykymusiikkiyhtye defunensemblen monitaiteellinen yhteisteos Concerto Planos. Rytmikäs akrobatia maassa ja ilmassa, kuvataiteilijan lavalla luoma taide ja elektroakustinen äänimaailma luovat yhdessä surrealistisen kertomuksen, joka kulkee arvaamattomia polkuja.

Esitykset 12. ja 13.4. klo 19, Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali

Cirko-festivaali sosiaalisessa mediassa

Seuraa Cirkoa Facebookissa /cirkokeskus, Twitterissä @cirkokeskus ja Instagramissa @cirkohelsinki. Festivaalin meininkiä voi jakaa ja seurailla hashtagilla #cirkofestivaali. Esitysten trailereita pääsee katsomaan Cirkon uudella YouTube-kanavalla, joka löytyy nimellä Cirko – Uuden sirkuksen keskus.

Festivaalin koko ohjelma: www.cirko.fi/ohjelma
Liput: www.ticketmaster.fi


The Visitors ed. 3 | 20.-30.5.2016, Helsinki

THE VISITORS ed. 3
@ Suvilahti, Kattilahalli
20.5.-30.5.2016
free entrance

An event of Catalysti - Transcultural Artists in Finland ry

Welcome to THE VISITORS ed. 3: a ten days festival taking place in Suvilahti, Kattilahalli, from May 20th to 30th 2016. It includes a contemporary art exhibition and a live program representative of the variety and diversity of transcultural artists in Finland. Exhibited works by Anna Ruth, Curt Richter, Egle Oddo, Erika De Martino Fatmir Mustafa, Marek Pluciennik, Oliver Whitehead, Sepideh Rahaa, Victor X.

Multimedia installations: Fuoco fatuo by Roberto Pugliese, motion0 by Ava Grayson, The Listening Maja by Ana Parra. An event curated by Marek Pluciennik and produced by Paola Livorsi for Catalysti, the network of transcultural artists working and living in Finland.

Festival programme (PDF)
Facebook event

Info: www.catalysti.fi | www.facebook.com/catalystisteering


Akustinen ruokapiha | 21.5.2016, Helsinki

Valtimonteatterin taiteilijat ja Kaarlenkadun turvapaikanhakijat kohtaavat Ravintolapäivänä Akustisella ruokapihalla

Herkkuja maailmalta! Akustisella ruokapihalla iranilainen, kurdilainen, kiinalainen ja välimerellinen ruokakulttuuri kohtaavat suolaisten ja makeiden herkkujen muodossa.  Ruoat kokkaavat Kaarlenkadun vastaanottokeskuksen turvapaikanhakija-asukkaat.

Kulttuuria akustisesti! Akustisella ruokapihalla kuullaan ja nähdään kulttuuriesityksiä eri alojen taiteilijoiden esittäminä. Esitykset toteutetaan ”open stage” –tyylisesti piha-alueella.

Valtimonteatteri, Kaarlenkadun vastaanottokeskus ja Teatterin tiedotuskeskus TINFO järjestävät yhteistyössä Akustinen ruokapiha –tapahtuman ravintolapäivänä lauantaina 21.5.2016 klo 12.00 – 16.00 Valtimonteatterin pihalla, Aleksis Kiven katu 22.

Tapahtuman tavoitteena on lähialueyhteistyön kehittäminen eri asukasryhmien kesken, vastaanottokeskuksen turvapaikanhakija-asukkaiden kotoutumisen ja osallisuuden edistäminen yhteisen tapahtuman kautta sekä monikulttuurisuuden lisääminen Kallion Harjun osakaupunginosassa ja kulttuuri-ilmapiirissä. Tapahtumasta saadut myyntituotot kohdennetaan pääosin tapahtumaan osallistuneiden turvapaikanhakijoiden vapaa-ajan virkistykseen ja aktiviteetteihin.

Lisätietoja:
Kati Hynninen, yhteistyöhankkeen koordinaattori
Valtimonteatteri yhdistys ry
Aleksis Kiven katu 22, 00500 Helsinki
toimisto(a)valtimonteatteri.fi
kati.hynni(a)gmail.com
p. 050 531 4326 / 050 305 0857
www.valtimonteatteri.fi

www.hel.fi > sosiaali- ja terveyspalvelut > Helsingin vastaanottokeskus > Kaarlenkadun toimipiste
www.tinfo.fi


Suomalaista esitys- ja performanssitaidetta Berliinissä | NoMad House 8.-11.6.2016

Esitystaiteen talo Mad House paketoi kolmen esityskauden aikana muovaantuneet ”talon tavat” eli konseptinsa ja lähtee Berliiniin kesäkuun alussa 2016. Lajissaan ensimmäinen NoMad House toteutetaan Berliinin Theaterdiscounterissa 8.-11.6.2016. Neljän päivän aikana teatterin tiloissa nähdään suomalaisten ja paikallisten taiteilijoiden esityksiä, työpajoja, keskustelutilaisuuksia, syödään soppaa ja vaihdetaan ajatuksia iltaklubeilla. Mad Housen ydinryhmä on kuratoinut Theatrediscounterin kanssa ohjelman, jossa kiteytyy Mad Housen ydin; Mad House on ”enemmän kuin esitykset”, se on keskusteluja, ajatusten ja tiedon ja taidon vaihtoa, niin esitysten kuin yhteisten kohtaamisten kautta.

Jokainen päivä noudattaa samaa päiväohjelmaa: Aamupäivisin (11-15) järjestetään taiteilijavetoisia työpajoja, kello 15 syödään Mad Housen valmistama soppalounas, lounaan jälkeen pidetään (16-19) Think Thank ja kello 20 eteenpäin ohjelmassa on esityksiä. Suomesta NoMad House Berlinissä esiintyvät Sonja Jokiniemi, Leena Kela, Martina Marti/Gnab Collective, Pasi Mäkelä, Mikko Niemistö, Annika Tudeer/Oblivia ja Juha Valkeapää.

Mad House on esitystaiteen talo, joka esittelee ja tuottaa kokeilevaa esittävää taidetta. Mad House ei ole lukkoon lyöty tapa toimia, vaan elävä ja kehittyvä konsepti. Mad Housen ensimmäinen kausi lokakuussa 2014 oli kuukauden mittainen, festivaalin kaltainen tapahtuma Suvilahden Tiivistämö-rakennuksessa. Myös toinen kausi, joka kesti kolme kuukautta (syys-marraskuu 2015) toi runsaan ohjelman Suvilahteen. Viime perjantaina päättynyt Mad Housen kolmas kausi oli menestys, helmikuun ensimmäisen ja huhtikuun lopun välisenä aikana talon katsoja-aste oli 80%. Kausitoiminta Suvilahdessa jatkuu seuraavan kerran keväällä 2017. Ennen sitä talon tavat kiertävät maailmaa NoMad House–muodossa.

NoMad House Berlin 8.-12.6.2016 ohjelma

Liput:
päivälippu 13/8 ¤,
4-päivän lippu 30/20 ¤,
tickets(a)theaterdiscounter.de

Työpajat:
10 ¤/päivä, ilmoittautumiset info(a)madhousehelsinki.fi

Lisätiedot:
Mad House Helsinki: Heidi Backström, +358 445396814, heidi(a)madhousehelsinki.fi
Theaterdiscounter: Kerstin Böttcher, presse(a)theatrediscounter.de

Rahoittajat ja yhteistyökumppanit: Kone Foundation / Svenska Kulturfonden / City of Berlin Senatskanzlei – Kulturelle Angelegenheiten / City of Helsinki Cultural Office / TINFO – Theatre Info Finland, Finnish Institute Berlin / Finnish Embassy

www.madhousehelsinki.fi
www.theaterdiscounter.de


Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali | 8.-12.6.2016, Imatra

13. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla 8.-12.6.2016. Imatra sykkii viiden päivän ajan kansainvälistä tunnelmaa, kun teatterit ympäri maailmaa valtaavat estradit. Festivaalin teemana on Uusi Draama.

Luvassa on jälleen monenlaista esittävää taidetta; musiikkia, tanssia, akrobatiaa, sirkusta, draamaa. Pääsääntöisesti tapahtumapaikkana on Kulttuuritalo Virta, Karelia-sali sekä myös Kävelykatu Koskenparras. Ohjelmaa täydentävät lapsille suunnatut esitykset päiväkodeissa, sekä päivittäiset ilmaisnäytökset kävelykatu Koskenpartaalla.  

Vuodesta 2004 alkaen vuosittain järjestetty Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on Kaakkois-Suomen suurin kansainvälinen ammattiteatteriteatterifestivaali. Vuosien aikana festivaali on vakiinnuttanut paikkansa Etelä-Karjalan tapahtumakentässä ja kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Tänä vuonna festivaali järjestetään jo 13. kerran.  

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali tuo Imatralle fyysisen teatterin Barcelonasta

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva, Barcelonassa asuva, argentiinalainen Loco Brusca tuo Imatralle kansainvälisesti mainetta saaneen esityksensä MrX. Näytelmä on fyysistä teatteria ja sisältää myös elementtejä klovneriasta ja sirkuksesta. Näytelmä saa yleisön samanaikaisesti sekä nauramaan että itkemään. Tarina kertoo siitä, miten vaikeaa tavallisen ihmisen on pysyä nykymaailmassa normaalina muuttumatta eläimeksi. Raivokas kapitalistinen elämäntyyli on ajanut meidät äärimmäisiin työolosuhteisiin, mikä ilmenee muun muassa kilpailuna, tekopyhyytenä, alistamisena. Näytelmässä ei ole ollenkaan puhetta. Näytelmä esitetään Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa pe 10.6.2016 klo 19.00. Liput myynnissä Ticketmasterissa to 5.5 alkaen.

Ohjelma

blackandwhitetheatre.net

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Apurahavahti auttaa sinua pysymään kärryillä hakuajoista

TINFOn Apurahavahti ilmoittaa sähköpostitse uuden teatterialan apurahan tai avustuksen hakuajan alkamisesta. Se myös kertoo, mikäli jotain apurahahakua on päivitetty tai jos vahtiin on lisätty uusi apuraha.

Sinun tarvitsee vain antaa sähköpostiosoitteesi. Ota Apurahavahti käyttöön: www.tinfo.fi/fi/Apurahavahti


Bassoradio ja Helen jakavat kulttuuritukea ajalla 2.5.-29.7.2016

Oletko järjestämässä tapahtumaa joka nostattaa mielialat korkeuksiin? Tai onko suunnitelmissasi hanke, jonka myötä kaupunkisi asukkaat pääsevät nauttimaan kesästään paremmin? Bassoradio ja Helen jakavat nimittäin jälleen yhteensä 30.000 euroa tapahtumille ja hankkeille, jotka tavalla tai toisella luovat hyvää kaupunkienergiaa ympärilleen.

 Maailman parasta kaupunkienergiaa -stipendeillä Helen haluaa tukea suomalaisia tapahtumajärjestäjiä jakamalla rahaa jopa 20:lle eri tapahtumalle tai hankkeelle. Mielenkiintoisimmat ehdokkaat pääsevät Bassoradion lähetyksiin kertomaan suunnitelmistaan. Osaan palkituista tapahtumista jalkaudutaan myös videotiimin voimin tuottamaan kaupunkireportaaseja. Viime vuonna moni projektiin osallistunut tapahtuma rikkoikin kävijäennätyksensä Bassoradion kautta saadun mediahuomion ja näkyvyyden ansiosta.
 
Edellisen vuoden stipendien saajia oli hyvin laidasta laitaan aina Muotiratikasta Cityfresbeegolf Touriin ja Leijafestivaalista Helsinki Samba Carnavaliin. Tänä vuonna odotetaankin jälleen paljon erilaisia hakijoita aina isoista musiikkifestivaaleista pieniin puistohankkeisiin. Parhaille perusteluille ja eniten tykkäyksiä saaneille hakemuksille myönnettävät stipendit valitsee Bassoradion ja Helenin tekijöistä koostuva asiantuntijaraati.

Maailman parasta kaupunkienergiaa -stipendien haku alkaa 2.5. ja jatkuu läpi kesän aina 29.7. saakka osoitteessa
helen.fi/kaupunkienergiaa.

#kaupunkienergiaa

Lisätiedot:
Bassoradio
Avainasiakaspäällikkö Jarkko Strömberg
050 304 2585
jarkko(a)basso.fi
 
Helen Oy
Viestintäpäällikkö Sanna Jääskeläinen
040 830 8104
sanna.jaaskelainen(a)helen.fi

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Avoin haku Taiteilijaresidenssiohjelmaan | viimeinen hakupäivä 27.5.2016

Uusi taiteilijaresidenssiohjelma ammattitaiteilijoille, paikkana vanhusten ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon yksiköt Jyväskylässä.

Hakuaika: 2.-27.5.2016

Taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Pauliina Lapio ja Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut ovat yhteistyössä rakentaneet taiteilijaresidenssiohjelmaa Jyväskylän kaupungin ympärivuorokautisen asumisen ja hoidon yksiköihin viime vuodesta alkaen suunnitelmallisesti. Tavoitteena on pitkäkestoinen yhteistyö taiteen käytön edistämiseksi hoivalaitoksissa. Residenssiohjelmassa korostuu ennen kaikkea asukkaiden elämänlaadun paraneminen pitkäkestoisen ja suunnitelmallisen taidetarjonnan myötä, taiteen ammattilaisten työllistyminen sote-sektorille sekä saavutettavuuden näkökulma asukkaiden kannalta ja taiteen käytössä.

Etsimme syyskaudelle taiteen ammattilaisia, jotka haluavat tehdä taidetta ja työskennellä hoivayhteisössä residenssitaiteilijana. Tässä on tekijöille mahdollisuus olla mukana kehittämässä residenssitoimintaa vanhusten ympärivuorokautisessa asumisessa. Haemme taiteilijoita residenssijaksolle kaikilta taiteen aloilta joko työparina tai yksin, ehdotetusta projektista ja sisällöstä riippuen. Teemana syksyn residenssijaksoilla on Elämämme tarinat. Valittujen taiteilijoiden kanssa tehdään lopullinen residenssisuunnitelma yhteistyössä arviointitiimin kanssa, joka koostuu laitoksen henkilökunnasta, esimiehestä ja taiteen edustuksesta. Residenssitaiteilija ei asu yksikössämme. Tehtävään valitaan joko kaksi taiteilijaa kymmeneksi viikoksi (2,5 kk) tai neljä taiteilijaa kukin viideksi viikoksi. Ajanjakso sovitetaan työn sisällön ja hoivayksiköiden mukaan. Residenssijaksot sijoittuvat 15.8.–30.11.2016 välille. Valinnat residenssitaiteilijoista tehdään kesäkuun aikana

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet


Open Call: Mad House Helsinki | haku 31.5.2016 mennessä

Mad Housen kuraattori, tanssitaiteilija-muusikko Elina Pirinen avaa hakuprosessin taiteellisille ulostuloille, jotka pohtivat, tutkivat, piirtävät, harovat, tukevat, koettelevat, kysyvät jne. halua asettaa jollain tavalla näkyväksi esitystaiteen ja psyykkisen ihmisyyden tarkastelun välinen mielekkyyssuhde.

Jos jokin, niin myös tämä tuntuu olevan syrjitty, vähätelty ja edelleen riittämättömästi käsitelty näkökulma näinä aikoina:

“Juuri nyt on tärkeää asettaa esitystaiteessa näkyväksi psyykkisesti rohkeasti itseään, toisia sekä ympäröiviä todellisuuksia reflektoiva ihminen, joka tarkalla ja sivistyneellä, laajalle alueelle lonkeroituvalla reflektiollaan, luo vastarintaa ajan hengen synnyttämälle ihmisvihamielisyydelle, kyynisyydelle, pinnallisuudelle ja taiteellis-ironisille väistöliikkeille. Tällainen reflektio voisi tarkoittaa nykyaikaista psykoanalyyttista, itsen ja ympäröivien todellisuuksien tarkastelua.

Tämä open call toimii avoimesti samalla taiteen autonomiaa puolustavassa hengessä, jotta taiteen tekeminen ei välineellisty ja järkevöidy ilmipolitiikan tekemisen ja ohikiitävien ilmiöiden pyörittelyn välineiksi. Tämä open call rohkaisee taiteilijoita tarkastelemaan syvällisesti ja reflektiivisesti omaa suhdettaan taiteen tekemiseen.

Vallalla oleva taiteen välineellist(ä/y)minen tuntuu ymmärrettävältä yritykseltä perustella taiteen merkitys ja mielekkyys yhteiskunnassamme tänä päivänä, mutta vaarana on, että ilmipoliittisen ajankohtaisuuden vaateessa unohdamme  ihmisen historiallisen muistin, minkä seurauksena maailman- ja olentokuva sekä todellisuuksien rakentuminen voi valjuuntua, yhdenmukaistua ja kaventua.” - Elina Pirinen

Pirinen valitsee yhdessä muun Mad Housen kanssa ehdotuksista kaksi, jotka asettuvat rinnakkain teospariksi huhtikuussa 2017 Mad Housessa.

Avoin haku on tarkoitettu mitä monimuotoisimmille ehdotuksille, praktiikoille, teosajattelulle, muodoille ja mediumeille rajauksen puitteissa. Ei tarvitse olla psykoanalyyttisen teorian asiantuntija, riittää että olet hakijana kiinnostunut asettamaan omaa taiteellista praksistasi syväluotaavamman psyykkisen reflektoinnin kanssa rinnakkain.

Kuinka haetaan?

Lähetä max. 2 sivun mittainen esittely ideastasi/tutkimuksestasi/ajatuksestasi/unelmastasi/suhteenotostasi sekä lyhyt tekijäbio (ei cvtä) osoitteeseen opencall(a)madhousehelsinki.fi 31.5.2016 mennessä.

Hakijat pidetään ajan tasalla prosessin etenemisestä 30.6. mennessä.

Mad House voi tarvittaessa pyytää hakijoita jatkokehittämään ehdotusta ja toimia näin tukevassa dialogisuhteessa hakijan ehdotuksen kanssa.

Mitä tarjoamme?

  • Esitys- ja harjoittelutilan (harjoitusaika teoksesta riippuen)
  • Teknikon ja tekniikan (ei sisällä taiteellista suunnittelua)
  • Markkinointi ja tiedotus
  • Teoskohtainen työskentelyapuraha yhdestä viikosta kahteen kuukauteen (teoksesta riippuen)

madhousehelsinki.fi


Esityshaku: Nuoria vieraita Universumissa | hakuaika 1.6.2016 asti

Onko sinulla esitys ilman tilaa? Idea esityksestä mutta ei harjoitus- eikä esitystilaa?
Jo vuodesta 2012 järjestetty tapahtuma saa jatkoa! Universum tarjoaa näyttämönsä nuorille taiteilijoille Taiteiden yönä 25.8.2016. Universum järjestää illan ohjelmistoon avoimen haun. UUTUUTENA järjestetään ohjelmistoon valituille taiteilijoille mahdollisuus harjoitella ja valmistella esitys heinäkuun (27.6.-29.7.) aikana Universumin tiloissa.

Haemme nuorten, aloittelevien, tekijöiden esittävän taiteen esityksiä, joiden tulee olla helposti liikuteltavia ilman pitkää rakennusta ja teknisesti suhteellisen kevyitä (nopeiden vaihtojen takia). Ohjelmistoon voi hakea valmiilla esityksellä, demolla tai esitysidealla. Valituille taiteilijoille tarjotaan harjoitteluaikaa ja -–tilaa. Käytössä on myös Universumin tilat, tekniikka ja tiedotus. Taiteiden yötä edeltävällä viikolla tekninen rakennus ja läpimeno.

Hakemukseen tulee lisätä

  • esityksen nimi/työnimi
  • kuvaus esityksestä
  • tekninen rider
  • esityksen työryhmä
  • esityksen kesto (noin)
  • kieli

Hakemukset tulee lähettää viimeistään ke 1.6.2016 sähköpostitse osoitteeseen andrea(a)universum.fi
 
Lisätietoja antaa:
Andrea Brandt
Tuottaja
+358 44 0506139
andrea(a)universum.fi

Universum
Perämiehenkatu 13
00150 Helsinki
www.universum.fi
 


Call for stories: Stories of the Anthropocene Festival (SAF) | deadline 15 June 2016

The KTH Environmental Humanities Laboratory, in collaboration with the Rachel Carson Center and the Nelson Institute Center for Culture, History, and Environment  at the University of Wisconsin, Madison, is currently seeking submissions for the Stories of the Anthropocene Festival (SAF), which will take place on the 27, 28 and 29 of October 2016 in Stockholm, Sweden.

The organisers invite scholars, artists, writers, filmmakers, and activists to propose a single story that can represent or encapsulate the Anthropocene. They welcome stories from all possible angles and scales, rejecting any pre-constituted hierarchy between fiction and non-fiction, local and global, scientific and vernacular, academic and pop.

At SAF, participants will have 30 minutes to narrate or tell their story to the public in any format, including (but not limited to) video, dance, song, or theater. The audience will select their favorite stories, and these will be curated into an online platform, the Anthropocene Library. Please see below for submission guidelines.

Abstracts should include the source of the story, the format of the presentation, how the story fits with the theme of SAF, and any technical or other support you may need. There are two methods by which you can submit an abstract:

Written abstract – please provide a 250-word abstract with the above information.
Video abstract – please send us a link to a max. 3-minute long video including the above information.

Along with your abstract, please also provide a max. 250-word accompanying biography, including your contact details.

A limited amount of funding is available to cover partially travel costs of participants. Please make sure to include a request for funds in your application if needed.

Deadline: 15 June

Find all details online

KOULUTUSTA

TINFO-tiedotteiden koulutustarjontaa löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


International Summer School | 11 – 19 June 2016, Prague, Czech Republic

Theatre in the Social Context

A platform for the development of practical skills and effective methods of cooperation in the creation of contemporary theatre. The summer school is intended for artists and students with an active interest in documentary theatre as well as theatre professionals. In English!

The viewpoints technique in the context of social-specific theatre | Jana Svobodová Video art and story | Jaroslav Hrdlička Music and sound as a starting point for drama | Jan Burian Objects in the context of personal stories | Philipp Schenker Light as space | Pavel Kotlík Theatre and sociology / The historical roots of social-specific theatre | Ondřej Hrab Creation and production of own text | Pieter De Buysser (Belgium)

Theatre in non-traditional locations (in the countryside, in prison and other places) | Henk Keizer (Netherlands)

Each course will revolve around the creation of a small performance, which will be presented at the end of the summer school in the Archa Theatre.

Tuition EURO 300 (CZK 8,000) – includes daily practical exercises, 16 lectures, study materials, refreshments and tickets to the accompanying program.

Deadline for applications: 15 May 2016. Selected applicants will be contacted by 21 May 2016.

More information

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Naisnäyttelijä – Turun Kaupunginteatteri | haku 30.5. mennessä

Turun Kaupunginteatteri Oy etsii määräaikaiseen työsuhteeseen ajalla 1.8.2017 - 31.7.2019 NAISNÄYTTELIJÄÄ

Edellytämme valittavalta henkilöltä ylemmän korkeakoulutason koulutusta tai muuten ammatissa osoitettua vähintään viiden vuoden työkokemusta. Arvostamme laaja-alaista kokemusta teatterityöstä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Palkkaus, työaika ja muut työehdot muodostuvat Näyttelijöiden Teatterityöehtosopimuksen (NäyTES) mukaan.

Työsuhde alkaa 1.8.2017. Ennen tehtävän vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilasta. Hakemukset käsitellään luottamuksellisina.

Hakemukset pyydetään jättämään 30.5.2016 klo 12.00 mennessä osoitteeseen rekry.teatteri(a)turku.fi

Yhteystiedot: mikko.kouki(a)turku.fi

Ilmoitus myös mol.fi -sivulla

www.teatteri.turku.fi


Vastaava kulttuurituottaja – Helsingin kaupunki | haku 27.5. mennessä

Kulttuurikeskus, Helsingin kulttuurikeskus Annantalo

Helsingin kulttuurikeskus on osa Helsingin kaupunkia. Kulttuurikeskus kehittää kulttuurisesti monimuotoista Helsingin seutua. Virasto on alansa keskeinen toimija, joka mahdollistaa monipuolisen taiteellisen ja kulttuurisen tekemisen ja kokemisen.

Tehtävän kuvaus: Vastaava kulttuurituottaja vastaa Annantalon esitys-, tapahtuma- ja näyttelyohjelmiston suunnittelusta ja toteutuksesta. Hänen työtehtäviinsä kuuluvat ammatilliset asiantuntija- ja tuotantotehtävät sekä tiimikohtainen lähiesimiestyö ja taloushallinto. Hän osallistuu Annantalon toiminnan kehittämiseen sen ohjausryhmän jäsenenä.

Tehtäväkohtainen palkka on 2 847,91 e/kk ja mahdolliset henkilökohtaiset lisät.

Hakemukset 27.5.2016 klo 16:00 mennessä www.erekryhelsinki.fi-järjestelmän kautta.

Avoimen työpaikan tiedot

Kelpoisuusehto: Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä tehtävään sopivaa kokemusta lastenkulttuurista, taidekasvatuksesta, tuottajan tehtävistä ja esimiestyöstä. Lisäksi edellytämme erinomaista suomen kielen ja hyvää ruotsin ja englannin kielen taitoa.

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

Yhteystiedot:
Annantalon johtaja Kaisa Kettunen, 050 3549018, kaisa.kettunen(a)hel.fi

MUITA ILMOITUKSIA

Toukokuun tarjous Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehdestä

Tarjous uusille tilaajille:
Kahdeksan numeroa nyt vain 39 ¤, normaalisti 59 ¤.

Tarjous on voimassa 31.5.2016 asti.

Katso koko maan esitystarjonta www.teatteritanssi.fi 


Suomen Komediateatteri etsii Suomen hauskinta komediaa

Kirjoita komedia, joka on Suomen hauskin!

Suomen Komediateatteri julistaa käsikirjoituskilpailun, jolla etsitään Suomen hauskinta farssi- tai komediakäsikirjoitusta. Komediateatterissa vietetään vuonna 2017 Kotimaisuuden vuotta, jolloin kaikki uudet esityksemme ovat suomalaisten tekstintekijöiden taidonnäytteitä. Oletko sinä yksi heistä?

Kilpailun tavoitteena on löytää riemastuttava, komediallinen tai tragikoominen sekä yhteiskunnallisesti kiinnostavaan aiheeseen pureutuva käsikirjoitus.

Kilpailun voittaja julistetaan 31.1.2017 mennessä. 

Palkinto

Paras käsikirjoitus palkitaan 10 000 eurolla ja esitys saa kantaesityksensä Suomen Komediateatterissa esityskaudella 2017-2018. Esityksen lipputuloista maksetaan käsikirjoittajalle 12%:n tekijänoikeuskorvaus.

Osallistumisohjeet

Kilpailu on suomenkielinen. Käsikirjoituksen tulee olla ennen esittämätön. Käsikirjoitukset toimitetaan Suomen Komediateatterille 30.11.2016 mennessä (saman päivän postileima riittää). Voit lähettää tekstisi joko sähköisesti PDF-tiedostona osoitteeseen teatteri(a)suomenkomediateatteri.fi tai postitse paperiversiona osoitteeseen Suomen Komediateatteri, Fredrikinkatu 40 A 2a, 00100 Helsinki. Liitäthän mukaan nimesi ja yhteystietosi. Vain yksi käsikirjoitus per osallistuja.

Suomen Komediateatteri saa etuoikeuden voittajakäsikirjoituksen lisäksi toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneiden käsikirjoitusten esittämiseen. Myös näiden käsikirjoitusten käytöstä ilmoitetaan käsikirjoittajille 31.1.2017 mennessä. 

Teatteri pidättää oikeuden olla palkitsematta ketään, jos voittajaa ei löydy.

Lisätietoja:
Annika Grahn, markkinointijohtaja
annika.grahn(a)suomenkomediateatteri.fi, p.050 462 9660
www.suomenkomediateatteri.fi

 

twitter.com/tinfotweets