14.01.2016

TINFO-tiedote 1 / 14.1.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TYÖPAIKKOJA

 

twitter.com/tinfotweets

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Valoa älylliseen ja sosiaaliseen pimeyteen

Rankka vuosi 2015 on mennyttä. Voisiko LUX olla merkki paremmasta? Tapahtuma sai Helsingissä sankoin joukoin ihmisiä liikkeelle kokemaan valon ja ilon ihmeitä. Jos LUXin yhteen kokoontumisen ele voisi jatkua ihmislauman yhteisöllisyytenä myös muualla. Jos voisimme olla laumaa, jossa ketään ei suljeta ulkopuolelle ja jokainen kokisi olevansa turvassa. Rasistinen katupartiointi on kauhukuva yhteisöstä.

Vuorotteluvapaalla oleva tiedottajamme Sari Havukainen kirjoitti älyllisestä ja sosiaalisesta pimeydestä, joka on vallannut Puolan. Demokratia ja oikeusvaltio ovat vaarassa. Onko Puola astumassa kimppaan Unkarin kanssa? Mutta tässä teatterialan julkaisussa kuuluu toinen Puola.

En tiedä, onko kyseessä epätoivoinen toivon etsintäni, mutta suomalaisten teattereiden kevätkauden ohjelmistoista olen löytävinäni paljon sellaista, minkä koen valonpilkahduksiksi. Ei apatiaa. Valonpilkahduksista ja ravistuksista käy myös Teatterikorkeakoulu.

Häpeä

Raisa Omaheimon käsikirjoittama ja esittämä omaelämäkerrallinen monologi (ohjaus Elina Kilkku) Läski käy käsiksi häpeään ja tabuun, jonka lihavuus aiheuttaa, ja onnistuu samalla politisoimaan läskiyden. Stand-up komiikasta tulee stand-up-tragikomiikkaa ja tragiikkaa.

Ö-kirjaimen vallankumous – Sattumateatteria dadan hengessä

Tuomas Timosen Totem-teatterille kirjoittama ja ohjaama Sattumia ja sivupolkuja on riemastuttava dadapläjäys. Timonen liikkuu Tristan Tzaran ja John Cagen jalanjäljissä. Näyttelijät tekevät sattuman ohjaamina esitystä, jonka lähtökohtana ovat olleet Timosen kolme kokeellista pienoisnäytelmää Satukone, 26 kysymystä ja vastausta sekä Ö. Kymmenestä osasta koostuvassa esityksessä sattuma korjaa satoa myös jokaisella esityskerralla. Kysymys- ja vastauspakka tuottaa yhdistelmiä, jotka kirvoittavat yleisössä naurun. Nautin virallisen vakavan ja nonsensen yhdistelmästä. Leikkistä. Konsertto kahdelle konsolille, punaisia nappeja painamalla. JEE! Satukone taikoo mielivaltaisessa järjestyksessä tarinaa. Ehdoton suosikkini oli Ö-kirjainirrottelu. Miten ilmentää Ö:tä, mitä Ö on minussa. Eläköön Ö-kirjaimen vallankumous!

Sattumien ja sivupolkujen asennetta elämään ja teatteriin. Kyllä sillä apatia karkottuu. Turhat järjestykset veks. Mainiota grafiikkaa. Kieltoliikennemerkissä kaksi S-kirjainta kuin kiemurtelevaa pikatietä. Ja ässistä pääsee pois kieltomerkin ulkopuolelle sivupoluille.

Paljetinkokoisia partikkeleita – pieniä tekoja

Pukusuunnittelija Marja Uusitalo, Möhkö, kirjailee kaikkien halukkaiden takkeihin jonkun sanan. Ainoa, mistä Möhkö kieltäytyy, on S.O.O. eli Soldiers of Odin. Möhkö kertoo pelastelevansa maailmaa paljetinkokoisilla partikkeleilla.

Tekojen vuosi 2016

Me teatterialan järjestöt olemme sitkeästi jatkaneet itsensä työllistäjien aseman selvittämistä. Maaria Kuukorennon ja Kalle Ropposen kanssa teimme luetteloa kaikista niistä erilaisista asemista, joissa freelancerit itsensä löytävät. Ei voida puhua vain yhdestä freelancerista. Me löysimme 18 erilaista freelance-asemaa!

Freelance-näyttelijöiden asemaa selvittävä kysely on viimeistä silausta vaille valmis lähetettäväksi. Josko näyttämötaiteilijat pääsisivät perustulokokeilun piiriin ja saataisiin jokin Ruotsin Alliansenia vastaava järjestelmä. Joka tapauksessa me tulemme saamaan lisää todellista tietoa freelancereiden asemasta. Mutta ei pelkkä tieto vielä riitä.

Ei ole pelkkiä seiniä

Haluamme TINFOssa selvittää myös, millaisessa käytössä VOS-puheteattereiden tilat ovat, kuinka paljon niitä käyttävät ulkopuoliset ja minkälaiset tekijät estävät ulkopuolista käyttöä. VOS-puheteatterit ovat saaneet kyselyn, jonka vastausten toivomme antavan todellista luotettavaa tietoa tilanteesta ja oikovan vääriä olettamuksia.

Isämme Kremlin muurissa

Televisiossa nähty Punainen kolmio sai uudestaan tarttumaan Brita Polttilan 1970-luvulla kirjoittamaan Hertta Kuusisen elämäkertaan ja etsimään Tuija Kokkosen Isämme Kremlin muurissa käsikirjoituksen ja sen taustamateriaalia. Isämme Kremlin muurissa –näytelmä sai ensi-iltansa vapunaattona 1995, näytelmästä on sovitettu myös samanniminen kuunnelma, joka kuultiin radiosta syksyllä 1994. Yle voisi esittää sen uudelleen!

Tuija Kokkonen on meidän Heiner Müller. Isämme Kremlin muurissa oli teksti ennen aikaansa. Kokkonen kirjoitti 1990-luvulla aistillis-ideologisella raivolla tiheää postdraamaa. Se on moninaisia maisemia luovaa tekstiä vallan ja ruumiin yhteen kietoutumisesta. Isämme Kremlin muurissa kuuluisi suomalaisen kokeilevan draaman kaanoniin.

Tohveleissa teatteriin

Helsinkiläinen Teatteri Takomo on vanhustyön konkari, jolla on takanaan yli kymmenen vuoden kokemus vanhuksille suunnatun teatterin tekemisestä. Nyt teatteri on koonnut kokemuksensa käsikirjaksi Tohveleissa teatteriin – Teatteri Takomon käsikirja vanhustyön ja teatteritaiteen yhdistämiseen. Se sisältää käytännön työssä jalostunutta kokemusta, vinkkejä ja ideoita taiteilijoille, hoitoalan ammattilaisille ja kaikille niille, joita alue kiinnostaa ja jotka haluavat viedä taidetta hoivakoteihin. Se valottaa, miten Takomon teatterikerhot ovat toimineet, mitkä ovat olleet niiden tavoitteet ja miten ne ovat rakentuneet. Käsikirjassa on suuri määrä vaikeustasoltaan vaihtelevia harjoituksia. Se on kuin mainio reseptikirja. Kaikkea ei tarvitse keksiä itse. Tässä kirjassa kuuluu taiteilijoiden oma sitoutunut ääni. Siksi sitä luki niin mielellään. Sekin tärkeä asia käsikirjassa tulee sanotuksi, että taide ei korvaa hoivatyötä tai terapiaa eikä taide ole ihmelääke. Taide on taidetta, mutta teatterikerhoissa vanhukset ovat tulleet nähdyiksi kokonaisina ja täysiarvoisina ihmisinä.

Esitysradio alkoi

Koreografi ja esiintyjä Janina Rajakangas ja ohjaaja ja esitystaiteilija Tuomas Laitinen ovat käynnistäneet Esitysradion. Sen verkkosivuilla on mahdollisuus kuulla tekijäkeskusteluja. Hieno teko.

Tilkintää, muisteloa, maitoa

Pakkaset yllättivät. Ikkunasta kävi hitonmoinen veto. Ei ollut kotona ikkunatiivistettä. Sukkahousut saivat toimittaa tiivisteen virkaa. Ei mikään design-ihme, mutta toimii. Pikku-Martta. Falskaaminen ja huokoisuus ja sen vastakohtana tilkintä. Assosiaationi kulkevat kummasti. David Bowien kuolema sai palaamaan 1970-luvulle, muistelemaan sitä, mitä Bowie merkitsi 1970-luvun alun porilaisessa todellisuudessa. Performatiivista roolinottoa, leikittelyä. Toisaalla Bowien Ziggy Stardust, toisaalla Kihlmanin Ihminen joka järkkyi. Toisaalla roolileikit ja piiloutuminen, toisaalla itsensä paljastaminen. Katsoin dokumentin Bowiesta ja opin, että Lindsay Kemp oli yksi, joka Bowieta opetti.

Ja sitten vielä mennyttä. Lemmy ja maito.  

Kenen työ on arvokasta?

Tässä se tuli kerrotuksi. Talouskin on sukupuolittunutta.

 

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

Ammattiteattereiden kevään 2016 ensi-illat TINFO-verkkosivuilla

TINFO on kerännyt tietoja suomalaisten ammattiteattereiden ensi-illoista verkkosivuille. Tiedot perustuvat teattereiden ilmoittamiin tietoihin (tiedotteet, teattereiden verkkosivut).

Voit selata suomalaisten ammattiteattereiden kevään 2016 ensi-iltoja täältä. Oman teatterisi ensi-iltatiedoista voit ilmoittaa ympäri vuoden sähköpostilla osoitteeseen: tinfo(a)tinfo.fi

www.tinfo.fi/fi/Ensi-iltoja


Teatterialan Avain 2015/2016 -päivitysversio valmistunut

Teatterialan Avain 2015/2016 -osoitteiston puolen vuoden päivitysversio on valmistunut. Osoitteiston voit tilata TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tinfo(a)tinfo.fi tai puhelimitse (09) 2511 2120.

Teatterialan Avaimen hinnat alan toimijoille:

  • 1-2 käyttäjää: 29,00 €¤
  • 3-9 käyttäjää: 85,00 €¤
  • Yli 9 käyttäjää: 125,00 ¤ €
  • Teatterialan opiskelijat/työttömät: 12,00 ¤ €

*******

  • Yritykset (muut kuin teatterialan toimijat): 175,00 ¤

Lue lisää Teatterialan Avaimesta€

www.tinfo.fi/fi/Verkkokauppa


Tammikuun tarjous – Teatterilaisen muistikirja 2016

Puuttuuko vielä kalenteri vuodelle 2016? Teatterilaisen muistikirjan saa nyt tilattua tammikuun tarjoushintaan:

15,00 ¤ /kpl (Norm. 19,00)

Opiskelijat ja työttömät: 10,00 ¤/kpl (Norm. 12,00)

TINFO on varustanut vuoden 2016 muistikirjan tiedolla suomalaisesta teatterista pähkinänkuoressa: also in English! Pokkarikokoinen kirjanen on viimevuotista kevyempi ja ohuempi.

Hintoihin lisätään postimaksut.

Tilaa oma muistikirjasi verkkokaupasta.
Tilaukset ja tiedustelut myös: tinfo(a)tinfo.fi, (09) 2511 2120

www.tinfo.fi/fi/Teatterilaisen_muistikirja_ja_kalenteri


Apurahavahti auttaa sinua pysymään kärryillä hakuajoista

TINFO on luonut Apurahavahdin, joka ilmoittaa sähköpostitse uuden teatterialan apurahan tai avustuksen hakuajan alkamisesta. Se myös kertoo, mikäli jotain apurahahakua on päivitetty tai jos vahtiin on lisätty uusi apuraha.

Sinun tarvitsee vain antaa sähköpostiosoitteesi. Ota Apurahavahti käyttöön täältä.


Muutoksia TINFOn henkilökunnassa

Viestintäassistentti Jenni Heinonen on jäänyt äitiys- ja vanhempainvapaalle 24.12.2015 alkaen. Vuoden 2016 alusta hänen sijaisenaan toimii Mikko Karvinen, mikko.karvinen(a)tinfo.fi.

www.tinfo.fi/fi/Yhteystiedot

UUTISIA

Jari Juutinen ohjaa Tbilisissä

Helmikuun lopulla 2016 tbilisiläisessä Griboedov-teatterissa saa ensi-iltansa Jari Juutisen sovitus ja ohjaus Kristian Smedsin näytelmästä Jääkuvia. Kyseessä on suomalaisen teatteriryhmä sadsongskomplex:fi:n sekä georgialaisten Griboedov-teatterin ja Liberty-teatterin yhteistuotanto.

Juutisen lisäksi taiteellisista suunnittelijoista Georgiaan lähtee Suomesta ainakin valosuunnittelija Teemu Nurmelin. Näyttelijät ovat Georgiasta ja esityskieli on venäjä. Avtandil Varsimashvilin johtamat Liberty- ja Griboedov-teatterit lukeutuvat Kaukasian merkittävimpiin ja ne kiertävät jatkuvasti maailman festivaaleja.

Griboedov-teatteri keskittyy esittämään venäjänkielisiä näytelmiä ja sen esitykset vierailevat ahkerasti myös Venäjällä.

Jari Juutisen ohjauksia on aikaisemmin nähty Venäjällä, Yhdysvalloissa, Luxemburgissa, Liettuassa, Virossa, Georgiassa ja Kuubassa. Juutinen työskentelee parhaillaan valtion viisivuotisella apurahalla.

Lisätiedot:
Jari Juutinen, 044 339 4144

sadsongskomplex:fi teatteriryhmä – tulee Suomesta, työskentelee kansainvälisesti

http://sadsongskomplexfi.wordpress.com

http://griboedovtheatre.ge/

http://teatr.rena.ws/ka/


Tampereen Työväen Teatterin YT-neuvottelut päätökseen

Tampereen Työväen Teatterin marraskuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen taustalla ovat valtion tuen merkittävä, pysyvä lasku ja yleisen taloudellisen tilanteen heikkenemisen vaikutus teatterin lipunmyyntiin. TTT:n kohdalla julkisen rahoituksen menetykset ovat erityisen suuret, koska teatterin julkinen rahoitus painottuu valtion tukeen.

Neuvottelut koskivat teatterin koko henkilöstöä. Teatterissa työskentelee tällä hetkellä noin 135 vakituista ja 80 tilapäistä työntekijää.

Talouden sopeuttamiseksi teatterin toimintoja uudelleen organisoidaan ja tuotantoja vähennetään. YT-neuvottelujen tuloksena yhteensä 18 henkilöä irtisanotaan tai osa-aikaistetaan. Osa talouden tasapainottamisen edellyttämistä säästötoimenpiteistä toteutetaan eläköitymisten kautta ja lomautuksilla.

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Maarit Pyökäri
050 352 1652
maarit.pyokari(a)ttt-teatteri.fi

Lisää aiheesta:

Tamperen Työväen Teatterin tiedote

Yle.fi: Tampereen Työväen Teatteri irtisanoo 13 ja osa-aikaistaa 5 työntekijää


Suomen Komediateatterille Yhteiskunnallinen yritys- ja Avainlippu-merkit

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Suomen Komediateatterille Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeuden osoituksena hienosta kulttuurialan työstä ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä. Komediateatteri on ensimmäinen ammattiteatteri Suomessa, jolle tunnus on myönnetty. Suomen Komediateatteri on perheyritys ja ammattiteatteri, joka tekee teatteria sekä Helsingissä että vierailee muualla Suomessa. Komediateatteri sai samalla myös Avainlippu-merkin käyttöoikeuden palveluilleen osoituksena suomalaisesta työstä.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää vastuullisesti toimiville yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän.

– Teatterimme on ollut Suomalaisen Työn Liiton jäsen jo 20 vuoden ajan. Arvostamme heidän tekemäänsä työtä suomalaisten yritysten ja yhteiskunnan hyväksi. Nyt myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki syventää yhteistyötämme entisestään, kertoo Suomen Komediateatterin toimitusjohtaja Anna-Maija Nilsson.

– Suomen Komediateatteri tekee tärkeää työtä kulttuurin parissa ja työllistää laajasti teatterialan ammattilaisia, erityisesti heikossa työmarkkina-asemassa olevia kulttuurialan freelancereita sekä nuoria moniin produktioihinsa. Avainlippu-merkki viestii teatterin yhteiskunnallisista arvoista; se korostaa Suomen Komediateatterin suomalaisuutta, kertoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta. Ollikka toteaa, että on hienoa, kun Suomen Komediateatteri haluaa korostaa näitä hyviä arvoja Suomalaisen Työn Liiton merkkien avulla.

Lisätietoja:
Annika Grahn, markkinointijohtaja, Suomen Komediateatteri, p. 050 462 9660, annika.grahn(a)suomenkomediateatteri.fi

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, p. 040 674 8773, niina.ollikka(a)avainlippu.fi

Suomen Komediateatteri on Ere Kokkosen vuonna 1995 perustama helsinkiläinen ammattiteatteri ja perheyritys jo toisessa polvessa. Teatteri toimi vuoden 2015 loppuun saakka nimellä Komediateatteri Arena. Teatterin kasvatettua kiertuetoimintaa merkittävästi ympäri Suomea vanha nimi ei enää vastannut nykyistä laajentunutta toimintaa. Suomen Komediateatterin pääasiallinen tehtävä on laadukkaan kotimaisen ja komediallisen teatterin tekeminen. Teatterilla on 2-5 ensi-iltaa vuodessa, joista valtaosa on kotimaisia kantaesityksiä.

Suomalaisen Työn Liitto on asiantuntijaorganisaatio, jonka tehtävänä on edistää suomalaisen työn arvostusta ja menestystä. Liitto hallinnoi suomalaisen työn puolesta toimivia merkkejä. Vuonna 1912 perustetulla liitolla on yli 2 600 yritys- tai yhteisöjäsentä.

Yhteiskunnallinen yritys -merkin saaneet yritykset ratkovat liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia tai ympäristöongelmia. Ne käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tavoitteensa edistämiseen. Avainlippu on Suomessa valmistetuille tuotteille ja Suomessa tuotetuille palveluille myönnettävä alkuperämerkki. Avainlipun käyttöoikeus on myönnetty yli 3 500 tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle. www.suomalainentyo.fi

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Venäläinen teatteri eilen ja tänään -seminaari | 16.1.2016, Joensuu

Joensuun Venäjän ystävät yhdessä Cultura-säätiön ja Joensuun seutukirjaston kanssa käynnistävät vuoden perinteisellä kulttuuriseminaarilla.

Aika: lauantai 16.1.2016 klo 12.15-16.00
Paikka: Joensuu, seutukirjaston Muikku-Sali

Ohjelma
12.15-12.30   Avaus, Joensuun Venäjän Ystävien puheenjohtaja Marja Jänis

12.30-13.15   Suomalais-venäläiset teatterisuhteet, dosentti  Liisa Byckling

13.15-13.45   Venäläisestä teatterikoulutuksesta, näyttelijä Eeva Putro

13.45-14.15  Kahvitauko

14.15-15.00   Elääkö Stanislavskin perintö? Ohjaaja-dramaturgi Kristiina Repo

15.00-15.30  Kokemuksia ja elämyksiä venäläisestä teatterikoulusta 1990-luvun lopulta, näyttelijä Petteri Rantatalo

15.30-16.00 Seminaarin päättäminen

Lisää luennoitsijoista

Iltaohjelma: Talvisodan kirjeet, nukketeatteriesitys

Taidekeskus AHJO, SYSI-sali, klo 17

Tämä aikuisille tarkoitettu nukketeatteriesitys perustuu tositapahtumiin ja sen on tehnyt Suomessa asuva teatteriohjaaja Karim Tsarkov isoäitinsä päiväkirjojen pohjalta. Isoäiti Abika Kokova odotti miestään Mishaa kotiin Suomen talvisodasta, johon hänet oli lähetetty sotimaan 1939. Näytelmä koskettaa eri- ikäisiä ihmisiä ja perheitä monessa sukupolvessa ja sen esittää turkulainen teatteri Taiga-Matto. Esitys on suomenkielinen, kesto 50 min. Esitys ei sovellu alle 12-vuotiaille.

Seminaariin ja nukketeatteriesitykseen on vapaa pääsy!

Järjestäjät: Joensuun Venäjän Ystävät ry, Cultura-säätiö, Joensuun seutukirjasto


Hyvinvoinnin tulevaisuus on kulttuurinen -seminaari | 26.1.2016, Vaasa

Pohjalaismaakunnissa toteutettavan Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen ensimmäisen vuoden päätösseminaari järjestetään Vaasan pääkirjastossa tiistaina 26.1.2016 klo 12-16. Iltapäivän mittaisessa seminaarissa tarkastellaan taiteeseen pohjautuvien hyvinvointipalvelujen ja kulttuurisen vanhustyön tulevaisuutta eri näkökulmista.

Seminaarissa kuultava Anna Pylkkänen on monille tuttu vuoden takaisesta ja paljon huomiota saaneesta Hoivakodit kuntoon -tv-sarjasta. Vaasan seminaarissa Anna Pylkkäsen aiheena on Hyvinvoinnin tulevaisuus ikääntyvässä yhteiskunnassa.

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeessa toteutetun Vaasan kuntapilotin aiheena oli palvelumuotoilu kulttuurisessa vanhustyössä. Kaupunki lähti yhteistyöhön Muotoilukeskus Muovan kanssa, tavoitteena hyödyntää palvelumuotoilun mahdollisuuksia syksyllä Vaasaan valmistuneen vanhusten palvelukeskuksen toimintamallin suunnittelussa. Seminaarissa palvelumuotoilusta ja yhteistyöhankkeesta kertovat lisää Muovan Miia Lammi yhdessä Vaasan kaupungin edustajien kanssa.

Seinäjoen Kaupunginteatterissa esitettiin marras-joulukuussa 2015 täysille katsomoille paikallisten ikäihmisten tarinoista koostettua Vanharoosa -näytelmää. Esityksen tuottaneen Kulttuurikollektiivi Sillan edustajat saapuvat seminaariin kertomaan näytelmän syntyprosessista sekä siihen liittyneestä Kohtaaminen -projektista. Seminaarin avauspuheenvuorossa Vaasan kaupungin koti- ja laitoshoidon tulosaluejohtaja Matti Paloneva pohtii, tuoko sote vanhusten hyvinvointipalveluihin kunnissa lisää rajoja?

Seminaari on osallistujille ilmainen ja siihen sisältyy kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Ilmoittautumiset seminaariin 21.1.2016 mennessä alla olevan linkin kautta:
https://fi.surveymonkey.com/r/793KH8K

Lisätietoja seminaarista ja sen ohjelmasta voit lukea uutiskirjeestä Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -Uutiskirje 7/2015 http://www.epliitto.fi/images/Uutiskirje_Hyvinvointia_kuntiin_ilman_rajoja_072015.pdf

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Esa Vienamo
esa.vienamo(a)etela-pohjanmaa.fi
0400 883 317


Kestävän kehityksen laboratorio | 5.2.2016, Helsinki

Tapahtuma kehitysyhteistyön, taiteen ja yritysmaailman toimijoille

Aika: pe 5.2.2016 klo 10-17
Paikka: Kiasma nykytaiteen museo, Helsinki

Kaipaatko uusia, tuoreita näkökulmia ja yhteistyökumppaneita omaan projektiisi? Millaisia ovat tulevaisuuden uudet toimintamallit? Miten voimme siirtyä pelkästä puheesta tulokselliseen tekemiseen?

Luovuus, uudet näkökulmat ja toisin tekeminen ovat nykytilanteessa välttämättömiä. Kestävän kehityksen laboratorio tuo osallistujat yhteen ideoimaan ja inspiroitumaan konkreettisten projektien parissa.

Tapahtuma on koreografioitu niin, että osallistujien vuorovaikutusta tuetaan monenlaisilla luovuutta herättävillä rakenteilla. Aamupäivällä kuullaan ytimekäs paneelikeskustelu taiteen, järjestöjen ja yritysten näkökulmista (avoin kaikille). Iltapäivällä etukäteen valitut osallistujat jakaantuvat temaattisiin pientyöryhmiin, joissa työstetään muutamia osallistujien omia caseja. Osallistuminen edellyttää vain avointa mieltä ja valmiutta keskustella.

Kaikissa työryhmissä on eri alojen asiantuntijoita, jotta esimerkkitapauksiin saadaan mahdollisimman monipuolisia huomioita. Päivä tarjoaa yllättäviä näkökulmia ja konkreettisia ehdotuksia monesta eri perspektiivistä.

Onko sinulla oma projekti, johon kaipaisit näkökulmia? Mainitse siitä ilmoittautumisen yhteydessä ja esittele se työryhmässäsi!

Ohjelma (huom: ilmoittautuminen välttämätön!)

Ilmoittautuminen pe 22.1. mennessä: https://www.webropolsurveys.com/S/8016B29DD79445FC.par

Tapahtumaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia.

Tervetuloa mukaan ideoimaan ja etsimään kumppaneita!

Yhteistyön kehittämistä on mahdollista jatkaa kevään aikana Bobonton järjestökiihdyttämö -ohjelmassa: http://elevator.bobonto.com/   

Tapahtuman järjestää Taiteen edistämiskeskus – Taike, yhteistyössä Måndag, Kiasma ja Bobonto.

Lisätietoja:
Anna Jussilainen, taiteen kehitysyhteistyön läänintaiteilija / Taiteen edistämiskeskus
anna.jussilainen(a)minedu.fi
0295 330 808

www.taike.fi

https://www.facebook.com/events/205653206437858/


Elfriede Jelinek -seminaari 12.2.2016, Helsinki

Elfriede Jelinek -seminaarissa puidaan taiteen yhteiskunnallista vaikutusvaltaa ja vastuuta

Jalostamo-­kollektiivi​n, ​Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun (dramaturgian koulutusohjelma) ja ​Suomen arvostelijain liiton järjestämä seminaari rakentuu Nobel­-palkitun kirjailijan ​Elfriede​ Jelinekin teosten ja teemojen ympärille.

Seminaari pidetään perjantaina 12.2.2016 kello 14.00-17.30 Kiasmassa.

Jelinek käsittelee viimeisimmissä teoksissaan ajankohtaisia aiheita kuten muukalaisviha, äärioikeistolaisuus ja vaikeneminen. Seminaarin suojelijana toimii Presidentti Tarja Halonen, joka on pitkän uransa aikana kiinnittänyt paljon huomiota myös ihmisoikeuksiin ja demokratiaan. Muina puhujina ja keskustelijoina suomentaja Jukka-Pekka Pajunen, dramaturgi Seppo Parkkinen, koreografi Liisa Risu, näytelmäkirjailija Saara Turunen ja taiteilija Johanna Lecklin. Lisäksi ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanainen kertoo Jalostamo-kollektiivin Rechnitz (Tuhon enkeli) -esityksestä.

Ohjelma

Tilaisuuteen mahtuu 70 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Sitovat ennakkoilmoittautumiset 8.2. mennessä osoitteeseen tuotanto(a)jalostamokollektiivi.com

Lisätiedot:
Lani Nordlund, tuottaja, Jalostamo-kollektiivi
tuotanto(a)jalostamokollektiivi.com
puh. +358 44 210 6872

Sanni Pajula, tuottaja, Kiasma-teatteri
sanni.pajula(a)kiasma.fi
puh. +358 40 725 3819

www.jalostamokollektiivi.com

www.kiasma.fi

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaisia ja tulevia apurahoja myös Apurahavahdissa www.tinfo.fi/fi/Apurahavahti


Taiken apurahahakuja tammikuussa

Kirjailijoiden ja kääntäjien kirjastoapurahat | hakuaika 1.1.-1.2.2016

Iäkkäiden kirjailijoiden ja kääntäjien avustukset | hakuaika 1.1.-1.2.2016

Matka-apurahat | hakuaika 13.1.-29.2.2016

 

www.taike.fi


OKM:n tammikuun avustuksia

Suomalais-ugrilainen kulttuuriyhteistyö Venäjän kanssa | hakuaika päättyy 18.1.

Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman toimeenpano | hakuaika päättyy 29.1.

 

www.minedu.fi


Pohjoismaisen kulttuuripisteen avoinna olevia hakuja

NORDBUK-tukiohjelma | hakuaika 29.12.-1.2.

Residenssikeskusten tuki | hakuaika 4.1.-1.2.

Liikkuvuustuki | hakuaika 4.1.-3.2.

 

www.kulturkontaktnord.org/fi


SKR:n maakuntarahastot | hakuaika 10.1.-10.2.

Maakuntarahastot tukevat taiteen aloilla työskentelyä ja erilaisia hankkeita, tieteen apurahat on suunnattu erityisesti väitöskirjatöihin ja niiden jälkeiseen tieteelliseen työskentelyyn. Yhteisöt voivat hakea apurahoja erilaisten kulttuurihankkeiden toteuttamiseen. Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat maakunnassa asuvat tai syntyneet hakijat, maakunnassa suoritettava tai siihen kohdistuva työ sekä maakunnallisesti erityisen merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet.

Jokainen maakuntarahasto myöntää vähintään 40 000 euroa yhtenä tai kahtena apurahana maakunnan kärkihankkeisiin. Lisäksi jokainen rahasto myöntää lasten- ja nuortenkulttuuriin vähintään 20 000 euroa. Pienimmät myönnettävät apurahat ovat 2000 euroa, poikkeuksena opintoapurahat, jotka voivat olla pienempiä. Maakuntarahastoilla on myös omia painopisteitään, esimerkiksi alueen elinvoimaa ja identiteettiä uudistavat hankkeet, yhteisöllisyys sekä lasten- ja nuortenkulttuuri.

Apurahoja haetaan verkkopalvelussa hakuohjeiden mukaisesti. Apurahat jaetaan kunkin maakuntarahaston omassa vuosijuhlassa keväällä.

Käsiteltäväksi otetaan hakemukset, jotka on toimitettu maakuntarahastoihin sähköisessä verkkopalvelussa ja sieltä tulostettavana, allekirjoitettuna paperikopiona. Tietosisältöjen tulee olla yhdenmukaiset. Tulostettu paperikopio postitetaan maakuntarahastoon, ja niissä tulee olla viimeistään viimeisen 10.2. hakupäivän postileima. Ulkomailta tulevien hakemusten tulee olla perillä viimeiseen hakupäivään mennessä.

Lisätietoa apurahoista ja niiden hakemisesta:
www.skr.fi/apurahat

Lisätietoa maakuntarahastoista:
www.skr.fi/mkr


Pohjoismaisen kulttuurirahaston projektituki | haku 1.2. mennessä

Projektissa täytyy olla mukana vähintään kolme Pohjoismaata: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti.

Projektissa täytyy olla taiteellista tai kulttuurista sisältöä.

Hakemusten keskeisiä arviointikriteerejä ovat pohjoismainen osallistuminen ja ankkurointi sekä projektien laatu ja vaikuttavuus. Täällä voit perehtyä vaatimuksiin, joita Pohjoismainen kulttuurirahasto asettaa projekteille ja hakemuksille. Lisäksi voit lukea hakemusten arvioinnista. Kunnollinen perehtyminen helpottaa muodollisten vaatimusten täyttämistä ja säästää aikaa.

Tarkemmat tiedot: www.nordiskkulturfond.org/fi/hae-tukea/
 

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Bravo!-festivaali 13.-20.3.2016 etsii oheistoimintaa | hae 18.1. mennessä

Bravo!-festivaali tulee jälleen 13-20.3.2016. Nyt etsimme perinteiseen tapaan oheisohjelmaa festivaaliviikolle. Mikäli teatterinne ohjelmistosta löytyy jotakin lapsille ja nuorille sopivaa, kerro siitä meille. Oheisohjelma saa myös näkyvyyttä, sillä sitä mainostetaan festivaalin nettisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Lähetäthän vastauksesi Bravo!-tuottaja Venlalle osoitteesen venla.haanpaa(a)assitejfi.org viimeistään 18.1.2016.

Kirpeää tammikuuta!

 *********

Seuraa Assitej-kuulumisia Facebookissa www.facebook.com/suomenassitejry ja Instagramissa @assitej_finland

Suomen Assitej ry
Maiju Talvisto
Sihteeri
info(a)assitejfi.org

www.lastenteatteri.fi/suomen-assitej


Nuorten teatteriryhmien haku Loistefestarille 18.-20.3.2016 | hakuaika 11.1.-15.2.

Nuorten kulttuuritapahtuma Loistefestari järjestetään 18.–20.3.2016, ja teemana on tulevana keväänä teatteri. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii näyttelijä Chike Ohanwe. Loistefestari kutsuu pääkaupunkiseudun nuorten teatteriryhmät esiintymään suurelle yleisölle maaliskuussa. Nuorten teatteriryhmien ilmoittautuminen mukaan tapahtumaan on alkanut maanantaina 11.1. ja jatkuu maanantaihin 15.2.2016 asti. Ilmoittautuminen tapahtuu osoitteessa loiste.munstadi.fi.

Loistefestari on hieno mahdollisuus saada esiintymiskokemusta, uusia kavereita sekä asiantuntevia vinkkejä tulevaisuutta varten. Loistefestarilla teatterialan ammattilaisista koostuva raati antaa nuorille kannustavaa ja kehittävää palautetta. Loistefestariin voivat osallistua kaikki pääkaupunkiseudulla asuvat 10–25-vuotiaat taiteenharrastajat. Esityksen genre on vapaa.

Loistefestari on valtakunnallisen Nuori Kulttuuri -tapahtuman pääkaupunkiseudun aluetapahtuma. Valtakunnallinen TEATRIS 2016 järjestetään Vaasassa ensi toukokuussa. Loistefestarin mieleenpainuvimmat esitykset pääsevät edustamaan pääkaupunkiseutua Vaasaan 27.–29.5.2016.

Loistefestari starttaa avajaisilla Kansallisteatterissa perjantaina 18.3. Tapahtuman katselmukset pidetään 18.–19.3. Vernissassa Vantaalla, Narrin näyttämöllä ja Gloriassa Helsingissä sekä Kannusalissa Espoossa. Loistefestari huipentuu gaalaan Aleksanterin teatterissa sunnuntaina 20.3. klo 18 alkaen. Tapahtuman järjestävät Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten nuoriso- ja kulttuuritoimet. Katselmuksiin ja gaalaan on vapaa pääsy!

Maaliskuussa nuoret teatterinharrastajat saavat loistaa!

Lisätiedot:

loiste.munstadi.fi

#loistefestari #tämäonteatteria

Katri Pehkonen
Tiedottaja
Helsingin kaupunki, nuorisoasiainkeskus
PL 5000, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI
(käyntiosoite: Hietaniemenkatu 9 B)
040 334 6430, 09 310 89081
katri.pehkonen(a)hel.fi
nuoriso.hel.fi


Haku näytelmäkirjailijoille: PIIGS 2016 | haku 1.2. mennessä

Are you a playwright living in the EU? Or do you know any? Do you want to talk about what's happening right now to you, to your fellow citizens, to your family or country?

Till 1th February you have time to send us your proposal of play.

We want to hear your voice! Get inspire and participate!

You'll find all the information and basis at

http://piigs.perpetuum.cat/en/


Sirkuksen tiedotuskeskuksen CASA-hankkeen opintomatkat 2016 | haku 1.2. mennessä

Sirkuksen tiedotuskeskus on mukana neljän muun partnerin kanssa toteutettavassa kaksivuotisessa Circus Arts and Street Arts Circuit (CASA) -hankkeessa, joka saa tukea EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta. Projektin kautta on mahdollisuus verkostoida suomalaisia sirkusammattilaisia ja -yhteisöjä tiiviimmin vastaaviin eurooppalaisiin toimijoihin. Projektia koordinoi belgialainen MiramirO-festivaali ja muut kumppanit ovat Subtopia (SE), FiràTarrega (ES) ja Cirqueon (CZ).

Osana Circus Arts and Street Arts Circuit (CASA) hanketta järjestetään vuonna 2016 viisi kansainvälistä sirkuskentän taiteilijoille ja toimijoille suunnattua opintomatkaa hankkeen partnerimaihin Ruotsiin, Belgiaan, Suomeen, Espanjaan ja Tsekin tasavaltaan. Matkoilla tutustutaan kohdemaan sirkus- ja katutaidekenttään, toimijoihin, festivaaleihin, koulutukseen, residenssi- ja tuotantotahoihin sekä päättäjiin. Viikon mittaisille opintomatkoille valitaan kymmenen osallistujaa joiden matka-, majoitus- ja ateriakulut sekä liput esityksiin maksetaan hankkeen puitteissa.

Haku opintomatkoille on käynnistynyt ja se on auki 1.2.2016 asti.

Sisältökuvaus ja hakuohjeet liitteenä olevassa pdf:ssä. Haku opintomatkoille tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Vuoden 2016 CASA opintomatkat, joille suomalaisten sirkuskentän taiteilijoiden ja toimijoiden on mahdollista hakea: 
Ruotsi (Subtopia) 9.-15.5.2016
Belgia (Miramiro) 17.-23.7.2016
Espanja (FiraTàrrega) 5.-11.9.2016
Tsekin tasavalta (Cirqueon) lokakuu 2016, päivämäärät tarkentuvat lähiaikoina

www.casa-circuits.eu

www.sirkusinfo.fi
 


Tule rakentamaan ANTIn olohuonetta Kuopioon 22.2.-20.3.2016

14.-21.10.2015 Kuopiossa toteutettiin ANTI 200m2 -niminen pop-up-tilakokeilu. Tila oli kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä ja siellä järjestettiin yhdessä kuopiolaisten järjestöjen, taiteilijoiden ja kaupunkiaktiivien kanssa monipuolista toimintaa. Nyt suunnitteilla on vastaavanlainen, kuukaudenmittainen tila:

ANTIn olohuone ilmestyy Kuopioon 22.2.-20.3.2016!

Kutsumme jälleen paikallisia toimijoita mukaan suunnittelu- ja toteutustyöhön. ANTIn olohuoneessa on teemaviikot, joiden puitteissa voi järjestää monenlaista toimintaa:

22.-28.2. Talvi ANTI -festivaali (festivaalikeskus, vapaata oleskelu- ja työskentelytilaa)

29.2.-6.3. Hyvinvointiviikko (esim. taiteen parantava voima, liikunnallisia työpajoja, kansainvälisiä ruokailtoja)

7.-13.3. Rakkauden viikko (esim. kohtaamisia maahanmuuttajien ja kantakuopiolaisten, työttömien ja yritysten, sinkkujen - erilaisten ihmisten välillä, rakkautta kaikissa sateenkaaren väreissä)

14.-20.3. Tulevaisuuden viikko (esim. visioita pop-up-tilaprojektin jatkosta ja ympäristöystävällisemmästä, kansainvälisemmästä sekä yhteisöllisemmästä kaupungista)

Mikäli sinä tai edustamasi järjestö haluaa järjestää maksutonta toimintaa teemaviikoille tai osallistua ANTIn olohuoneen vapaaehtoiseen työryhmään, ota yhteyttä Jyri Väisäseen: jyri(a)antifestival.com tai pyydä pääsyä ANTIn olohuoneen Facebook-ryhmään!

Seuraava avoin suunnittelutapaaminen järjestetään tiistaina 19.1.2016 klo 17.00 Satamankulmassa (Tulliportinkatu 1). Tervetuloa!

ANTIn olohuone on osa ANTI-festivaalin Avoimet tilat -hanketta.

Avoimet tilat -hanketta koordinoi tuotantoassistentti Jyri Väisänen.

Lisätietoja: jyri(a)antifestival.com, 050 409 8519


Ohjaustarjoushaku Tampereen Ylioppilasteatteriin | hakuaika 1.-28.2.2016

Haemme ohjelmistoomme kolmea esitystä kaudelle 2016-2017. Esitysten ensi-illat tulevat ajoittumaan lähtökohtaisesti marraskuulle 2016, helmikuulle 2017 sekä huhtikuulle 2017.

Lisätiedot ja tarkat hakuohjeet: http://tampereenylioppilasteatteri.net/ota-yhteytta/ohjaustarjoukset


HIGH FEST  1.-10.10.2016, Armenia | haku 31.3. mennessä

We are happy to announce that we are now opening our registration for the HIGH FEST International Performing Arts Festival, which will take place from 1st till 10th of October, Yerevan, Armenia!!! This year it will be the 14th edition!

We are the main festival on the territory of the former USSR Countries (except of Moscow). So, apply and be part of us!!!

Our programs:
Main program
Fringe Program
Student Program
Ch/Puppet Program

Our application deadline is the 31st of March!!!!

We will be happy to answer any other question, so don't hesitate!

With the kind regards,
HIGH FEST Team

HIGH FEST International Performing Arts Festival / 1-10 October 2016
26 Amiryan st. / State Institute of Theatre and Cinema
Yerevan 0002, Armenia
Tel/Fax:  +374 10 53 62 33
info(a)highfest.am  
www.highfest.am


Artist-in-residence 2017: Nordic Artists’ Centre Dale, Norway | deadline 15 Mar 2016  

NKD is located just north of Sognefjorden, on the westcoast of Norway. It lies in a rather remote area, literally in the middle of nature. Dale is a typical small fjord community with a few shops and a small café. The nearest town, Førde is one hour away by bus. Bergen, the nearest city is three hours away by bus and boat.

Professional artists, designers, architects and curators are eligible to apply for residencies in 2017. Applicants from outside the Nordic region are expected to master the English language. The programme is not available for students.

ABOUT THE RESIDENCY The residency at the Nordic Artists’ Centre includes a monthly grant of NOK 9.000,- as well as covered travel expenses up to NOK 5.500,-. Living and working spaces for free. The centre has five private residency houses of various size for the selected artists. Five identical 50 m² north-lit panorama window studios, with an additional common workshop furnished with a variation of equipment and heavy machinery for wood work. The artists’ lodgings is fully equipped, and provided with wireless internet access.

Deadline: 15 March

Find all details online

 

KOULUTUSTA

Kansainvälinen kulttuuripolitiikan maisterinohjelma Jyväskylän yliopistossa –haku auki nyt

Jyväskylän yliopistossa on haku avoinna kansainväliseen kulttuuripolitiikan maisterinohjelmaan. Opiskelukieli on englanti. Lisätietoja alla englanniksi ja osoitteesta https://www.jyu.fi/en/studywithus/programmes/culturalpolicy

 

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

Sketsihahmoleiri 27.-28.2.2016, Oulu

Sketsihahmoleiri on taatusti tapahtuma joka naurattaa pitkään! Komediallisella uutuus viihdeleirillä vietetään kaksi päivää Oulun Hietasaaressa sketsihahmoja luoden. Tule tekemään Tripla-tupla ja luomaan 101 sketsihahmoa. Tältä leiriltä kukaan ei Putoa!

Showtime 27.-28.2. Hietasaaren Hietalinnassa. Maksuton kuljetus lentokentältä ja rautatie- sekä linja-autoasemalta.

Kurssin hinta: 73 euroa sisältäen opetuksen, yöpymisen, aamiaiset, lounaan, välipalat sekä iltapalan ja päivällisen lauantaina. Saunomismahdollisuus.

Leirin järjestää: Teatteri Syrjähyppy

Opettaja: Teatteriohjaaja Katri Aaltio

Ilmoittautuminen ja lisäinfo:
teatterisyrjahyppy(a)gmail.com
044-010 1802 / Iikka Paajala, tuottaja

Leiriohjelma | la 27.2.

9-10 aamukahvit
10-12 opetusta 1
12-13 lounas
13-16 opetusta 2
16-17 päivällinen
17-20 opetusta 3
20- Saunaa ja makkaran paistoa
Yöpyminen

Leiriohjelma |su 28.2.

9-10 Aamupala
10.00-12.30 opetusta 4
12.30-13.30 lounas
13.30-15.30 opetusta 5
15.30-16.00 Lopetuskahvit

https://www.facebook.com/events/219577521711916/

teatterisyrjahyppy(a)gmail.com   


Teatteri Metamorfoosin kursseja keväällä 2016

MetaWORKSHOP: Naamio- ja objektiteatterin viikkoharjoitukset 4.2.-26.5.

Teatteri Metamorfoosi käynnistää helmikuussa kauan kaivatut harrastajille suunnatut naamio- ja objektiteatterin viikkoharjoitukset. Kahden tunnin viikkoharjoitteluun sitoudutaan lukukaudeksi kerrallaan.

Harjoittelu kehittää fyysisen ilmaisun taitoja, ilmaisurohkeutta, luovuutta, mielikuvitusta ja ryhmätyötaitoja. Kevään aikana käydään läpi naamio-, objekti- ja varjoteatterin alkeita ja ryhmän kiinnostuksesta ja aiemmasta osaamisesta riippuen syvennytään joko larvaire­ tai ekspressiivisten naamioiden kanssa työskentelyyn. Opettajat Elina Putkinen ja Johanna Kultala.

AIKATAULU: Torstaisin klo 17-19:00.
HINTA: Kevätlukukausi 233 ¤ (tapaamiskertoja 15 kpl ja opetustunteja yht. 30 h)
ILMOITTAUTUMISET Ilmoittautumiset 20.1 mennessä. Kurssille otetaan maksimissaan 14 osallistujaa.

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä.

MetaWORKSHOP: Commedia dell'Arte-työpaja pääsiäislomalla

Täydensimme kevään 2016 kurssitarjontaa pääsiäislomalle sijoittuvalla Commedia dell'Arte-työpajalla. GROTESQUE COMEDY AND CONTEMPORARY DRAMATURGY (20 h)

25.-28.3.2016. Opettaja: Davide Giovanzana Lisätiedot ja ilmoittautumiset.

www.metamorfoosi.com


Tanssiteatteri MD:ssä nykytanssikursseja keväällä 2016

Tänä keväänä Tanssiteatteri MD järjestää esitystoiminnan lisäksi nykytanssikursseja. Tanssija-koreografien Elina Jakowlevan, Anniina Kumpuniemen, Ville Oinosen ja Samuli Roinisen vetämillä neljällä eri kurssilla yhdistetään nykytanssiin mm. akrobatian, tekstin ja äänenkäytön harjoitteita. Kursseille ilmoittautuminen on auki 28.1. saakka. Kurssit ovat suunnattu teatterin ja tanssin harrastajille, mutta osalle kursseista voi osallistua vaikka taustalla ei olisikaan tanssi- tai teatterialan kokemusta.

Kurssikuvaukset

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: tanssijat(a)tanssiteatterimd.fi

www.tanssiteatterimd.fi

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Lappeenrannan kaupunginteatteri: ohjaaja ja lavastaja/skenografi | haku 29.1. mennessä

Lappeenrannan kaupunginteatteri etsii uuteen teatteritaloon ohjaajaa sekä skenografia/lavastajaa määräaikaiselle kiinnitykselle 1.8.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Hakuaika päättyy pe 29.1.2016.

Lisätiedot:
Timo Sokura
timo.sokura(a)lappeenranta.fi

www.lprteatteri.fi/fi


Seinäjoen kaupunginteatteri hakee valosuunnittelijaa/suunnittelevaa valomestaria

Haluatko työskennellä innostavan työyhteisön jäsenenä aktiivisessa teatterissa? Tule meille!

Seinäjoen kaupunginteatteri hakee määräaikaiseen tai toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen valon ja videon ammattilaista.

Edellytämme alan tutkintoa sekä työkokemusta. Toivomme videosuunnitteluosaamista.

Työsuhde alkaa 1.8.2016.

Kysy lisää toimitusjohtaja Markko Heinoselta, puh. 0400 134 744, markko.heinonen(a)seinajoki.fi.

Lähetä hakemus suosituksineen ja palkkatoiveineen osoitteeseen markko.heinonen(a)seinajoki.fi tai Seinäjoen kaupunginteatteri, Markko Heinonen, Alvar Aallon katu 12, 60100 SEINÄJOKI.

http://seinajoenkaupunginteatteri.fi/


Turun kaupunginteatteri etsii laulutaitoista miesnäyttelijää | haku 29.1. mennessä

Turun Kaupunginteatteri Oy etsii määräaikaiseen työsuhteeseen ajalla 1.8.2016 - 31.7.2018 laulutaitoista MIESNÄYTTELIJÄÄ

Edellytämme valittavalta henkilöltä ylemmän korkeakoulutason koulutusta tai muuten ammatissa osoitettua vähintään viiden vuoden työkokemusta sekä solistisen laulutason osaamista. Arvostamme laaja-alaista kokemusta teatterityöstä sekä hyviä vuorovaikutustaitoja.

Palkkaus, työaika ja muut työehdot muodostuvat Näyttelijöiden Teatterityöehtosopimuksen (NäyTES) mukaan.

Työsuhde alkaa 1.8.2016. Ennen tehtävän vastaanottamista on esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilasta.

Hakemukset käsitellään luottamuksellisina.

Hakemukset pyydetään sähköpostitse osoitteeseen rekry.teatteri(a)turku.fi.

Lisätietoja antaa taiteellinen johtaja Mikko Kouki, mikko.kouki(a)turku.fi.

www.teatteri.turku.fi


Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu hakee äänisuunnittelun lehtoria | haku 29.1. mennessä

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu hakee äänisuunnittelun lehtoria (100 %) viisivuotiselle toimikaudelle alkaen 1.8.2016 tai sopimuksen mukaan.

Äänisuunnittelun lehtori vastaa omalta osaltaan äänen koulutus- ja maisteriohjelmien opetuksesta. Lehtori suunnittelee, kehittää ja arvioi opetusta voimassaolevien tutkintovaatimusten mukaisesti. Lehtori ohjaa ja tarkastaa opinnäytteitä ja osallistuu koulutusohjelman valintakokeiden raatityöskentelyyn. Lehtori on mukana Teatterikorkeakoulun hallinto- ja toimielimissä ja osallistuu Taideyliopiston kehittämiseen. Lehtori seuraa aktiivisesti esittävän taiteen ja äänisuunnittelun kenttää sekä osallistuu yhteiskunnalliseen ja kansainväliseen vuorovaikutukseen.

Taideyliopiston henkilöstösäännön mukaan taiteellisin perustein täytettävään lehtorin tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa tohtorintutkintoa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja/tai taiteellisia ansioita. Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää opetustaitoa. Opetustaitoa arvioitaessa otetaan huomioon aiempi opetuskokemus, pedagoginen koulutus ja opetusnäyte. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon kokemus kyseisen tehtävän alalta. Tällöin painotetaan erityisesti laajaa ja monipuolista kokemusta teatterin ja tanssin äänisuunnittelusta sekä erilaisista esittävän taiteen työtavoista, laitosteatterimallista aina ryhmälähtöisiin tuotantoihin. 

Äänen koulutusohjelmassa lehtori opettaa pääsääntöisesti äänisuunnittelun perusteita niin käytännön kuin teoriankin kautta sekä esitysteknologisten ratkaisujen suunnittelua produktioissa. Lehtoreiden valinnassa kiinnitetään huomiota siihen, että koulutusohjelmaan syntyy mahdollisimman laaja-alainen, innostunut ja inspiroiva ensemble.

Tehtävää hakeneiden tulee varautua antamaan opetusnäyte viikolla 7.

Palkkaus sijoittuu yliopistojen yleisen työehtosopimuksen opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasolle 6, jolloin kokonaispalkka on 3640–4040 euroa riippuen henkilökohtaisen suoritustason osuudesta.

Vapaamuotoinen hakemus (1-3 liuskaa), ansioluettelo sekä portfolio, jossa hakija esittelee kaksi viimeaikaista merkittävää äänisuunnittelutyötään  toimitetaan viimeistään 29.1.2016 klo 14 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kirjaamoon, teak.kirjaamo(a)uniarts.fi .

Lisätietoja: www.uniarts.fi

Tehtävän sisällöstä: Jari Kauppinen, äänisuunnittelun professori, jari.kauppinen(a)uniarts.fi, 0400 792154

Hakumenettelystä: Laura Jännes, hallintopäällikkö, laura.jannes(a)uniarts.fi, 0400 792043


Suomussalmen kunta hakee ohjaajaa (taidekasvatus, taideterapia) | haku 22.1. mennessä

Suomussalmen kunta hakee hallinnoimaansa ESR-rahoitteiseen sosiaalisen osallisuuden ja työllisyyden kehittämishankkeeseen ajalle 1.3.2016 - 28.2.2018

OHJAAJAA (taidekasvatus, taideterapia)

Hankkeen tavoitteena on taiteen ja luonnon keinoin vahvistaa ihmisen rohkeutta ja uskoa oman elämän hallintaan. Kohderyhmänä ovat heikossa työmarkkinatilanteessa olevat ja työmarkkinoiden ulkopuolella olevat työikäiset.

Haemme hankkeeseen ohjaaja, joka on perehtynyt/kouluttautunut taiteellisten ilmaisukeinojen käyttämiseen ohjaustyössä. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää työhön soveltuvaa koulutusta, organisointikykyä, oma-aloitteisuutta, tiimityöskentelytaitoja sekä oman auton käyttömahdollisuutta. Arvostamme monipuolista työkokemusta sekä päihde- ja mielenterveysalan tuntemusta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen tuntemus katsotaan eduksi.

Hankkeeseen kuuluu lisäksi projektipäällikkö, toimintaterapeutti ja toinen ohjaaja.

Palvelussuhteen ehdot ja palkka määräytyvät KVTES:n mukaan. Työaika on 38,25 tuntia/viikko. Koeaika 4 kk. Ennen työsopimuksen tekemistä valitun henkilön on toimitettava hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Hakemus ja siihen liitetty ansioluettelo tulee toimittaa 22.1.2016 kello 16:00 mennessä sähköisesti Kuntarekry-järjestelmän kautta.

Suomussalmi on savuton kunta ja savuton työpaikka.

Yhteystiedot:
Työpalvelukeskuksen johtaja Päivi Korja-Schepel, puh. 044 777 3126
Hallintosihteeri Anna Tolonen, puh. 044 777 3342

Jätä hakemus https://www.kuntarekrytointi.fi/recruitment/#/application/95742/basic_info?lang=fi_FI&portal=mol

 

twitter.com/tinfotweets