02.06.2016

TINFO-tiedote 21 / 2.6.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

OKM:n ulostulo yksi: VOS:n putkiremppa

Perjantai 3.6. on superpäivä kahdella rintamalla: valtionosuus- ja valtionavustusjärjestelmän. Ministeriön ja kentän keskustelut koskettavat siis likipitäen kaikkia.

Säätytaloon kokoontuu täyssalillinen kuulemaan ja keskustelemaan opetus- ja kulttuuriministeriön VOS-järjestelmän remontoinnista. Jukola-saliin kokoontuvat iltapäivällä ne, joille OKM jakaa harkinnanvaraisia avustuksia.

VOS-remontti meni puihin pari vuotta sitten. Kannustinkriteerien pohjalta tehdyt teatteri-, orkesteri- ja museokohtaiset laskelmat tuottivat osittain mielivaltaisia tuloksia, joista kentät antoivat huolestuneita ja paheksuvia lausuntojaan. Tuolloin muistuteltiin myös laadun arvioinnin tärkeydestä ja erilaisista laaduista. Mittariston oli tarkoitus vaikuttaa valtionosuuksiin tänä vuonna, mutta sen käyttöönottoa siirrettiin. Uudistuksen valmistelu jäi naftaliiniin.

Uunituoreen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen viimesyksyinen ulostulo VOS-kaapista aiheutti nikottelua kentällä, takuulla myös ministeriössä. Nyt ääni on ehkä toinen, dialogisempi. Hyvä, että nyt voidaan edes keskustella eikä harjoiteta sanelua.

Ans kattoo, mitä perjantai tuo tullessaan. Tulevat putkiremontit mieleen. Kaikki ovat yksimielisiä rempan tarpeesta, mutta siihen se yksimielisyys sitten loppuukin. VOS-uudistus ei ole mennyt kuin Strömsössä, eikä jatko nykyisessä talous- ja yleisessä poliittisessa ilmapiirissä varmaan lupaa mitään helpotuksia. Niin tai näin. Nyt VOS-maali on vuodessa 2019.

Teatteri&Tanssi -lehdestä 4/2016 on luettavissa mielenkiintoinen Turun kaupunginteatterin johtaja Mikko Koukin ja esitysdramaturgi Timo Heinosen keskustelu siitä, miten he uudistaisivat teatteriverkostoa.

OKM:n ulostulo kaksi: kuria varpusparviin

Valtionavustusjärjestelmän uudistaminen puolestaan koskettaa sitten meitä loppua VOS-rakenteen ulkopuolella toimijoita. OKM:n muistio antaa suuntaa. Kiinnostavaa on tietää, minkälaisia olivat meille valtionavustusten saajille kohdennetun kyselyn tulokset. Mitä mieltä tai mieliä me olimme?

Nykyistä avustuspalettiahan voisi kutsua sirpaloituneisuudessaan ja siiloutuneisuudessaan tuhannen p*llun päreen järjestelmäksi. Sen monimuotoisen ja rikkaan rönsykasvillisuuden kokonaisuudesta ei erkkikään ota selvää. Ja päätöksenteon yhteismitallisuuden ja läpinäkyvyyden kanssakin saattaa olla ongelmia. On vaikea uskoa, että kenelläkään olisi mitään sitä vastaan, että avustuksia koottaisiin isommiksi kokonaisuuksiksi, purettaisiin päällekkäisyyksiä ja arvioitaisiin vaikuttavuutta ja valvottaisiin rahoitusta ehkä nykyistä paremmin: ”onko lähtökohtana tukea toimijaa vai toimintaa”, kysytään muistiossa. Mutta sitten törmätäänkin jo ongelmiin. Olisiko löydettävissä yhteisiä vaikuttavuuden indikaattoreita? Epäilen. Ja vielä suurempi kysymys: pelataanko samalla pudotuspeliä?

Muistion toimenpidesuositusten mukainen tulevaisuus tulee tarkoittamaan seuraavia asioita: Lisää tavoitteellisuutta ja vaikuttavuutta, avustuspolitiikka tukee ministeriön strategisia tavoitteita. Ministeriö selkiyttää linjauksiaan ja lisää keskinäistä yhteistyötään. Avustuksista muodostetaan nykyistä suurempia kokonaisuuksia, päällekkäisyyksiä puretaan. Esittelijöiden osaamista kehitetään ja arvioinnissa hyödynnetään myös ulkopuolista arviointiosaamista. Suosituksissa mainitaan arviointielimet ja ulkopuoliset selvitykset tällaisina keinoina. Ministeriön sisällä vahvistetaan valtionavustuksia valmistelevien virkamiesten keskinäistä tiimityötä. Kokeillaan esittelijöiden kierrättämistä ja laaturyhmiä (?!), jotka toimisivat avustusprosessien tukena.

Ja sitten on myös se ohjausjärjestelmä.

Vetoomus itsensätyöllistäjille – kysely käynnissä

Tämä on vetoomus itsensä työllistäjille, erityisesti ohjaajille, dramaturgeille, lavastajille, pukusuunnittelijoille, valo-, ääni- ja videosuunnittelijoille. Vastatkaa Temen kautta lähetettyyn kyselyyn! Mitä korkeampi vastausprosentti, sen suurempi tosiasioiden todistusvoima!  

Vapaalle Vyöhykkeelle ja vapaalla vyöhykkeellä

Vapaan Vyöhykkeen Toivo KokoTeatterissa jatkaa työskentelyä runoilija Henriikka Tavin kanssa. Lija Fischerin ohjaus ja esitysdramaturgia, Kristiina Männikön valokuvat ja Jussi Matikaisen äänimaailma, ääninäyttelijöinä Ragni Grönblom-Jolly, Emmi Pesonen ja Sonja Westerberg.

Tässä Tavin ajattelua omasta teoksestaan. Minua elävien ja kuolleiden rajalla olo, muodonmuutokset, muistot ja muistaminen koskettavat, erityisesti juuri nyt.

Vapaa Vyöhyke – osuva nimi freelancetaiteilijoiden ryhmälle, joka haluaa ”tehdä esityksiä, jotka ovat omaperäisiä mutta kykenevät kommunikoimaan yleisön kanssa”. Vapaa Vyöhyke kuvaa nimenä laajemmin yhä kasvavaa joukkoa erilaisia produktiokohtaisia ryhmittymiä ja freelance / itsensä työllistäviä taiteilijoita. Tästä joukosta saamme pian kaivattua tietoa.

Vielä teatteriin, ytimeen ja sykkivään sydämeen. Tänään pystyn kykenemään Teatterikorkeakouluun klo 17:ksi katsomaan Tikkasen Miestä ei voi raiskata -romaanin pohjalta tehtyä sovitusta, jossa esiintyjinä ovat klovnit.

P*llurallin kyytiin kotisohvalta

LCE  - Life Changing Experience on kollektiivi, joka on synnyttänyt esitystapahtuma P*llurallin, tämän mainion ite-tapahtuman, jossa jokainen on tekijä. Ralli on sellainen, miksi sen teemme. Kajaanin Runoviikkojen liput suhahtivat käsistä. Joukkorahoituskampanja mahdollisti osallistumisen etänä kotisohvalta.

Liikkuvat katsojat ja pelastusohjelma

Ihmiset vaihtavat puoluetta mielellään ja tarpeen mukaan. Puolueiden ei pidä betonoitua. Jos nykyinen kehitys jatkuu, puolueiden merkitys hiipuu. On mahdollisuus uudistua. On mahdollisuus tehdä asioita paremmin. On hoksattava, että maailmassa on erilaisia mahdollisuuksia. Tämän kaltaisia viestejä sisältyy EVAn julkistamaan Pelastakaa puolueet -pamflettiin.

Pamfletin sisällöt eivät koske pelkästään puolueita. Puolue-sanan voi vaivatta korvata teatteri-sanalla. Vaikka myytyjen lippujen luvut ovat ilahduttavasti kasvaneet sitten liki katastrofaalisen vuoden 2013 ja laskuvuoden 2014, ei pidä tuudittautua tyytyväisyyteen.

Viime viikolla suunniteltiin Stefin kutsumana yleisötutkimuksen tekemistä. Tarpeellista, ajatellen myös ensi kevään kunnallisvaaleja. Kokouksessamme Tanssin tiedotuskeskuksen Sanna Rekola kiteytti oivallisesti kysymyksen liikkuvista katsojista. Juuri heistä on kyse, ja siitä, että saavutettavuuden erilaisia esteitä puretaan, muutetaan toimintatapoja. Kansalaisyhteiskunnasta ideoita. Palvelumuotoilua tässäkin peliin.

Kiky ja kipu

Hallitus arvioi tänään kilpailukykysopimuksen kattavuutta ja mahdollista veroalea, jotka ovat kimpassa toisiinsa. PAMin (naiset) ja Metallin (miehet) – mitä ollaan mieltä?  

Teatterialan työehtosopimukset eivät Kikyyn liity. Niistä neuvottelevat parhaillaan Suomen Näyttelijäliitto ja Teatteri- ja mediatyöntekijät Suomen Teatterit ry:n kanssa.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

Saksankielinen uutiskirje TINFO-Newsletter – Theater aus Finnland ilmestynyt

Tämän vuoden ensimmäinen saksankielinen uutiskirje TINFO-Newsletter 1 / 2016 – Theater aus Finnland on ilmestynyt.

Lue uutiskirje

www.tinfo.fi/en


Muista kansallinen kesäteatteripäivä ja kesäteatterijulistus

TINFO on päättänyt julistaa vuodelle 2016 Kesäteatteripäivän. Kaikkien aikojen ensimmäistä Kesäteatteripäivää juhlitaan perjantaina 1.7.2016, joka on tänä vuonna ylivoimaisesti suosituin kesäteattereiden ensi-iltapäivä ja samalla kenties koko vuoden vilkkain teatteripäivä.

Kesäteatteripäivän kunniaksi haastamme kesäteatterikansan ideoimaan oman vuoden 2016 kesäteatterijulistuksen. Julistuksen tulee ylistää kesäteatteriperinnettä, paikallisuutta ja kesää. Tyyli on vapaa! Julistus voi olla lyhyt, pitkä, runo, haiku, räppi, laulu... Se voidaan toteuttaa omalla tyylillä. Julistus esitetään yleisölle ennen esityksen alkua kansallisena Kesäteatteripäivänä. Kesäteatteri on kiinteä osa suomalaista teatterikulttuuria ja ansaitsee oman juhlapäivänsä.

Ilmoita kesäteatterijulistuksesi myös Teatterin tiedotuskeskukseen, osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.
#kesäteatterijulistus

Tässä inspiraatioksi:

Aplodeja hyvä yleisö! Te teitte loistavan valinnan, kun annoitte itsellenne tämän hetken, kun toitte pihakeinuun pesiytyneet mökkivieraanne tänään tänne, kun läksitte ikävystymistä pakoon tai jätitte kiireelliset mutta mitättömät arkiaskareenne ja keksitte, mitä oikeaan kesään kuuluu.

Kansallisteatterin katto on korea ja korkealla, mutta katsokaa missä me tänään olemme: kesän teatterissa! Käykää näihin puupenkkeihin, istukaa lumettomaan rinteeseen, hiekkakentälle, nurmikolle, katoksen alle tai taivasalle. Löytäkää paikkanne naapurin vierestä tai sen tuiki tuntemattoman katsojan vierestä, hymyilkää ja sanokaa tälle päivää, kesäpäivää, teatteripäivää!

Nauttikaa esityksestä, sillä se mitä näette tänään, tapahtuu vain tänään. Naurakaa, jos tuntuu aiheelliselta: ropiskaa, tihkukaa ja pisaroikaa iloa - älkää sadetta. Tuntekaa kaikki muukin, mitä esitys mieleenne tarjoilee ja läikytelkää sitä sisällänne.

Aploodeja yleisö! Ilman teitä ei olisi meitä. Ilman teitä teatteri ei näkisi kesää. Ilman teitä tämä näyttämö kasvaisi sammalta, penkit lahoilisivat ja päätieltä kukaan ei edes huomaisi paikkaa. Ilman teitä tarina jäisi paperiin, se jäisi takahuoneisiin, se jäisi syntymättä, se jäisi elämättä.

Aplodeja lavalle saapuvat sankarimme, roolihahmot, näyttelijät, eläytyjät, tarinan kertojat, ja kaikki ne muut tämän mahdollistajat, jotka ovat antaneet ison osaan keväästään, jotta meillä olisi tämä kesä, teatterikesä. Aplodeja, kesä!

Kirjoittaja: Paula Pasanen, Jyväskylä

Kesäteatterit TINFOn ensi-iltalistassa


Toimiston kesäaukioloajat

Toimistomme on siirtynyt kesäaikaan 1.6. alkaen. Toimisto on avoinna ma-pe klo 9-15. Normaaliaikaan siirrytään jälleen 1.9. alkaen.

Toimisto on suljettu 22.6.-31.7.

www.tinfo.fi

 

UUTISIA

Anna-Elina Lyytikäinen kirjoittaa Tampereen Teatteriin näytelmää vuoden 1918 sisällissodasta

Tampereen Teatterin tuore pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen kirjoittaa näytelmää vuoden 1918 sisällissodan tapahtumista. Näytelmä saa kantaesityksen Tampereen Teatterin päänäyttämöllä alkuvuonna 2018, jolloin sodan alkamisesta tulee kuluneeksi sata vuotta. Näytelmän tapahtumat keskittyvät sodan yhtenä näyttämönä toimineeseen teatterirakennukseen, ja näytelmän kohtaukset levittäytyvät ympäri teatteritaloa. Tuotannossa on mukana koko teatterin ensemble.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Anna-Elina Lyytikäinen valmistelee Tampereen Teatterin päänäyttämölle esitystä sisällissodan tapahtumista. Uuden näytelmän ensi-ilta sijoittuu alkuvuoteen 2018, jolloin sodasta tulee kuluneeksi sata vuotta. Käsikirjoitustyöhön Lyytikäinen on saanut Taiteen Edistämiskeskuksen apurahan.

Sodan väkivaltaiset ja ristiriitaiset tapahtumat jättivät koko suomalaiseen yhteiskuntaan syvät arvet. Kaikkiaan sota vaati noin 38 000 uhria. Tampereella oli merkittävä osa sisällissodan tapahtumissa, ja sisällissodan kaupunkitaistelut ja vankileirit kuuluvat Tampereen paikallishistoriaan.

Näytelmä kertoo vuoden 1918 tapahtumista Tampereella ja Tampereen Teatterissa. Käsikirjoitus pohjautuu historiallisiin faktoihin, kirjeisiin ja muistelmiin. Näytelmässä seurataan erilaisia ihmiskohtaloita, tarkoituksena on kuvata yksilön hämmennystä yhteiskunnan murroksessa. Lyytikäinen pyrkii tarkastelemaan sodan inhimillistä puolta, ei syyttämään tai puolustamaan. Apunaan esityksen kehittelyssä hänellä on historiantutkija ja filosofian tohtori Tuomas Hoppu.

Tapahtumat keskittyvät yhtenä sodan näyttämönä toimineeseen teatterirakennukseen ja esityksen kohtaukset levittäytyvät ympäri taloa, sen käytäville, sivunäyttämöille, auloihin ja kellareihin. Lavastaja Marjatta Kuivasto ”entisöi” autenttisia tapahtumapaikkoja sodanaikaisiksi. Videosuunnittelija Joonas Tikkanen puolestaan tyylittelee kuvaa suuren näyttämön seinille. Osa katsojista seuraa esitystä näyttelijäryhmän mukana kiertäen ympäri teatteria, osa katsojista istuu katsomossa. Koko Tampereen Teatterin ensemble on mukana tuotannossa.

Lisätietoja:
Reino Bragge, teatterinjohtaja 040 552 7271
Anna-Elina Lyytikäinen, pääohjaaja p. 050 598 4196

www.tampereenteatteri.fi


Taike: Taide ankkuroituu osaksi sote-palveluita 12 maakunnassa

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on jakanut ensimmäistä kertaa valtionavustukset taiteen juurruttamiseksi sosiaali- ja terveyssektorille. Avustuksen sai viisi toimijaa, joiden verkostot ulottuvat 12 maakunnan ja 32 kunnan alueelle. Avustukset ovat osa hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihanketta, jolla parannetaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.

Kärkihankkeella pyritään vaikuttamaan taiteen ja kulttuuripalvelujen vakiintumiseen osaksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Nyt jaetulla avustuksella kehitetään viisi erilaista tapaa ankkuroida taide- ja kulttuuri osaksi sosiaali- ja terveyspalveluita. Taike sai kaikkiaan 80 hakemusta.

Kärkihankkeelle on varattu kahden miljoonan euron rahoitus kolmivuotiskaudelle 2016–2018, josta ensimmäisen haun yhteydessä Taike jakoi 400 000 euroa.  Saajat voivat käyttää avustuksia vuosien 2016–17 aikana. Kolmannen vuoden rahoitus on mahdollista hakea erikseen seuraavissa hauissa.

Kärkihankkeen ensimmäisellä avustuskierroksella painotettiin hankkeita, joissa sote-uudistuksen tuomat muutokset nähtiin mahdollisuutena ja vaikuttamisen paikkana. Hanke-esityksissä lähdettiin etsimään ratkaisuja rahoitusmalleihin.

Rahoitettavat hankkeet tuovat viisi erilaista tulokulmaa taiteen ja kulttuurin juurtumiseen sote-sektorille:

1) Kolmannen sektorin kulttuuri- ja sote-toimijoiden verkoston toiminnallinen yhteistyö

2) Kaupunkien välinen kulttuurisen vanhustyön verkostomalli yhteistyössä kaupunkien kulttuuri- ja sote-palvelut.

3) Taiteilijat osana rakenteita kuntaorganisaatiossa ratkaisuna taiteen saavutettavuuteen ja saatavuuteen

4) Ratkaisujen etsiminen niihin kriittisiin kohtiin, jotka estävät taiteilijoiden työllistymistä sosiaali- ja terveyssektorille

5) Sairaanhoitopiirin malli taiteen saavutettavuuden parantamiseksi ja taidetoiminnan juurruttamiseksi osaksi hoitolaitosten toimintaa.

Avustuksen saivat:

 • Kulttuurikeskus PiiPoon kannatusyhdistys ry
 • Helsingin kaupunki
 • Lahden kaupunki
 • Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom
 • Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Tarkemmat tiedot hankkeista

Lisätietoja Taiken päätöksestä: erityisasiantuntija Johanna Vuolasto, Taiteen edistämiskeskus, p. 0295 330 870, johanna.vuolasto(a)taike.fi

www.taike.fi


Ohje kulttuurikohteen saavutettavuustiedoista viestimiseen nyt myös ruotsiksi

Kerrotko verkkosivuillasi ja esitteissäsi tilojesi ja palvelujesi saavutettavuudesta ja esteettömyydestä? Onko asiakkaasi helppo tarkistaa, onko tiloissasi esimerkiksi esteetön wc tai induktiosilmukka, tai onko esityksissä tarjolla tulkkausta?

Kulttuuria kaikille -palvelu ja Luckan r.f. julkaisivat 30.5.2016 kättä pidempää -ohjeen Hur är det med tillgängligheten? Anvisningar gällande ett kulturobjekts tillgänglighetsinformation. Julkaisu antaa konkreettiset ohjeet siihen, mitä saavutettavuustietoja tulisi kertoa, miten ja missä. Ohje on suunnattu kaikenlaisille kulttuuritoimijoille.

Saavutettavuustiedoista on hyötyä kaikille kävijöille. Tiedot auttavat käynnin suunnittelussa ja paikan päällä toimimisessa. Saavutettavuusratkaisuista kertominen edistää yhdenvertaisuutta ja voi olla myös kilpailuvaltti!

Ohjeen ovat kirjoittaneet Aura Linnapuomi ja Outi Salonlahti. Se on julkaistu aiemmin suomeksi.

Ohje on luettavissa Kulttuuria kaikille -palvelun verkkosivuilta DOC- ja PDF-versioina osoitteessa www.kulturforalla.fi/tillganglighet_guider (ja suomeksi osoitteessa www.kulttuuriakaikille.fi/saavutettavuus_tietopaketit_ja_oppaat_viestinta)

Lisätietoja:
Outi Salonlahti
suunnittelija
outi.salonlahti(a)cultureforall.fi
+ 358 (0)40 963 9908
www.kulttuuriakaikille.fi


Kandidaterna för Antonia-priset 2016 är nominerade

Detta år har juryn bestått av Tom Lindblom, Marianne Möller, Harriet Sevelius och Maya Tångeberg, som alla har erfarenhet av teaterpedagogik. Marianne Möller har fungerat som juryns ordförande. Jurymedlemmarna har under spelåret 2015-2016 sammantaget sett över 40 föreställningar som på ett eller annat sätt kan betecknas som finlandssvenska och juryn konstaterar att spelåret har haft en stor variation av föreställningar inom alla genrer, allt från nytolkningar av klassiker till ny dramatik.

Antoniapriset offentliggörs på Hangö Teaterträff lördag den 11.6.2016.

De nominerade föreställningarna är:

SIRIUS TEATERN / MONOLOGER I DIALOG

Monologerna är skrivna av Anders Larsson och Susanne Ringell och spelas av Paul Holländer och Paul Olin. Föreställningen har modet att utsätta sig för texterna, litar på dem och låter vemodet, saknaden och sorgen tala i två olika men säreget vackra, utsökta texter.
http://universum.fi/ohjelmisto/monologer-i-dialog/

WUSHENG COMPANY / SIGURD RING

Föreställningen kombinerar klassisk kinesisk teaterestetik och nordisk mytologi till en fungerande dramaturgi och ett fysiskt formspråk som bär föreställningen. Elias Edström står för föreställningens koncept och regi. Sigurd Ring är ett modigt experiment som pekar på att vi måste ta in nya intryck och uttryck i vår inhemska scenkonst.
http://wushengcompany.com/sigurd-ring/?lang=sv

KLOCKRIKETEATERN & ĢERTRūDES IELAS TEāTRIS / 3 MUSKETEERS EAST OF VIENNA

Föreställningen är samtidigt rolig, klumpig och politiskt inkorrekt på ett intelligent sätt som bevisar att skrattet är den kortaste vägen till tanke och insikt. Föreställningen har regisserats av Valters Sīlis och är ett finländskt- lettiskt samarbete. Föreställningen tar sats i klassiskt europeiskt allmängods – de tre musketörerna – som ger sig ut i ett nytt Europa som vi har svårt att förhålla oss till.
www.klockrike.fi/svenska/repertoar/3musketeers/

*****
Vid sidan om de nominerade föreställningarna vill juryn rikta uppmärksamheten på ett projekt som mer än mycket annat kommer att påverka de finlandssvenska scenerna under kommande år

REKO-PROJEKTET

Reko-projektet är ett treårigt projekt för ny dramatik på svenska, som stöds av Svenska kulturfonden och som samarbetar med de svenska teatrarna och teatergrupperna i Finland. Hittills har projektet resulterat i mer än 10 nyskrivna och uppförda pjäser – och mer är att vänta under kommande år. Årets jury som har ett pedagogiskt öga ser Reko-projektet som ett enormt konstnärligt och pedagogiskt samarbetsprojekt som sysselsätter teatrarna och flera yrkesgrupper; författare, dramatiker, dramaturger, regissörer, scenografer, kostymplanerare, ljus- och ljusplanerare, skådespelare, musiker etc... och som ger publiken något nytt!
www.projektreko.com/projektet

Syftet med Antonia-priset är att lyfta fram betydelsen av konstnärligt mod och mångfald inom svenskspråkig teater i Finland. Sedan priset instiftades 2006 har juryn bestått av olika yrkesgrupper inom teatervärlden. Priset är uppkallat efter Antonia Ringbom, som var med och grundade Hangö Teaterträff år 1991 och är ordförande för Hangö Teaterträff r.f.

Hangö 25:e teaterträff ordnas 9-12.6.2016. Temat på årets festival är ”Lyckträff”.

Ackrediteringar:
ona(a)hangoteatertraff.org
040 536 0404
www.hangoteatertraff.org

 

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Costume and Research -seminaaripäivä | 3.6.2016, Aalto Yliopisto (Helsinki)

3.6.2016 Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Costume in Focus -tutkimusryhmä järjestää englanninkielisen Costume and Research -seminaaripäivän kaikille näyttämö- ja elokuvapukututkimuksesta kiinnostuneille.

Paikka: Arabian kampus, Hämeentie 135 C, klo 9-17.30

Vielä viime hetken ilmoittautumiset: joanna.weckman(a)aalto.fi

Lisätietoa ja ohjelma (PDF)


Taike: Displaced artists and art as a tool for inclusion in Finland | 7.6.2016, Helsinki

Taiteen edistämiskeskus järjestää tapahtuman 'Displaced artists and art as a tool for inclusion in Finland' tiistaina 7.6. klo 10-13 Kansainvälisessä kulttuurikeskus Caisassa Helsingissä.

Tilaisuus on maksuton, ennakkoilmoittautuminen tarvitaan. Lisätietoja alla englanniksi.

Displaced artists and art as a tool for inclusion in Finland

07.06.2016
Klo 10:00 - 13:00
Date: Tuesday 7.6.2016, from 10 am to 13 pm
Venue: International Cultural Centre Caisa, Mikonkatu 17 C / Vuorikatu 14, Helsinki

Arts Promotion Centre Finland (Taike) and Yhteismaa are organizing an event to bring together displaced artists and people working in the fields of art and culture to promote inclusion in Finland.

The event will include a panel discussion and workshops. The aim is to discuss about themes such as the status and experiences of displaced artists now living in Finland as well as art in inclusion processes.

The event takes place on Tuesday 7th of June at 10 am at The International Cultural Centre Caisa, Helsinki. The event will be held in English, but there is also an option for Arabic interpretation.

Free entry – registration required.

Please register in advance, and click on to the registration form.

For further information, please contact:
Anna Jussilainen (regional artist), anna.jussilainen(a)minedu.fi

Pia Mouazan (regional artist), pia.mouazan(a)minedu.fi

Taija Roiha (project worker), taija.roiha(a)taike.fi

www.facebook.com/events/997239893723910/

www.taike.fi/fi/web/monikulttuurisuus/tapahtumat/-/event/kB6k/view/979400


Rooli-festivaali | 11.-12.6.2016, Helsinki

Esittävän taiteen Rooli-festivaali 2016 järjestetään Helsingissä Kaiku-klubin tiloissa (Iso puoli, Peräkammari ja Kuistinen) päiväsaikaan 11.6.-12.6.2016.Rooli-festivaali on toista kertaa järjestettävä esittävän taiteen tapahtuma, joka tutkii tällä kertaa kollektiivisuuden käsitettä. 

Kesäkuussa kahden päivän ajan Kaiku-klubilla pureudutaan esityksin, paneelein ja työpajoin siihen, mitä tekijyys voisi olla esittävissä taiteissa.

Mitä postmoderni ajatus ajatus tekijän kuolemasta tarkoittaa esittävälle taiteelle? Esittävä taide on kollektiivinen tapahtuma, mutta se nojaa voimakkaisiin taiteilijahahmoihin, auteureihin ja tähtiin. Jos tekijä on kuollut, missä taide tapahtuu?

Mukana Helsingin Feministinen Salaseura, Helsinki International Theatre, My Drag Bodies, Selfies-kollektiivi, “Toinen keskus” -esityksen demo sekä paneelikeskustelu kollektiivisuudesta.

Vuoden 2016 festivaalin aikataulu ja lisätietoa osoitteesta: http://rooli-festivaali.tumblr.com/ sekä facebook: www.facebook.com/roolifestivaali/

Rooli-festivaalin vastaava tuottaja
Olga Palo, puh. 050 573 6950
roolifestivaali(a)gmail.com


Lyhytteatterifestivaali | 18.6.2016, Helsinki

Lyhytteatterifestivaalit Mustikkamaalla

Ylioppilasteatterin 22. Lyhärit menevät metsään: Mustikkamaalle! Festivaalin teemana on luonnontilainen.

Juha Hurmeen perustama festivaali on järjestetty Ylioppilasteatterissa vuodesta 1995 alkaen. Perinnettä kunnioittaen avoimessa teatterifestivaalissa esitykset voivat olla mitä tahansa siman pullottamisesta poikkitaiteellisiin kannanottoihin. Siis mitä tahansa; ulkomaankielistä nukketeatteria, tuijotusta, huru hurua, sumopainia, ääntä valossa, valoa äänessä, hurmosta, hiljaisuutta, sinua! Esityksen ainoa rajoitus on sen kesto, joka voi vaihdella minuutista puoleen tuntiin.

Mustikkamaan festivaaleilla on äänentoistomahdollisuudet ja tarvittava tekniikka esimerkiksi lyhytelokuvien esittämiseen. Esityspaikkana on Mustikkamaan näyttämö, joka ei ole katettu. Katsomo on katettu ja videoteokset esitetään katsomon puolella, jolloin säällä ei ole väliä. Juhlallisuudet alkavat iltapäivästä ja klo 22 eteenpäin festivaalit muuttuvat lähialueen asukkaita kunnioittaen akustisiksi. Festivaalille on vapaa pääsy.

Ilmoittaudu esiintymään! Ilmoittautuminen päättyy 5.6.

Kerro ilmoittautuessasi seuraavat faktat osoitteeseen lyharit(a)gmail.com

 • esityksen nimi (voit avata sisältöä enemmän tai vähemmän)
 • esityksen kesto
 • tekijät + yhteyshenkilön puhelinnumero
 • tarvittava tekniikka
 • mahdollinen toive esiintymisajankohdalle

Huom! Esiintyjillä tulee olla esitysoikeudet esityksessä käytettäviin elementteihin. Esiintyjät huolehtivat itse tekijänoikeuksiin liittyvistä kustannuksista.

www.ylioppilasteatteri.fi


Seminaari ”Keskusteluja tuntemattoman kanssa” ja Lea-palkinnon jako | 4.8.2016, Tampere

Tampereen Teatterikesässä Sunklon seminaari ja Lea-palkinnon jako

AIKA: TO 4.8.2016 klo 14-17.00
PAIKKA: Kulttuuritalo Telakka, Tullikamarinaukio 3, 2. krs

”KESKUSTELUJA TUNTEMATTOMAN KANSSA”

Kuinka taiteilija lähestyy itselleen tuntematonta aihetta?

Miten oman välittömän kokemuspiirin ulkopuolella olevia tapahtumia ja asetelmia voi kuvata, mikä on riittävää taustatyötä? Millaisin praktiikoin taiteellista työtä tehdään oman "kielialueen" ulkopuolella?

Tervetuloa kuuntelemaan, kun kotimaiset näytelmäkirjailijat ja taiteen tekijät puhuvat työnsä tekemisen ehdoista.

Keskustelun moderoi näytelmäkirjailija Taija Helminen.

Keskustelutilaisuuden jälkeen jaetaan perinteikäs Lea- palkinto ja nostetaan malja kotimaiselle näytelmäkirjallisuudelle. Lopullisen valinnan voittajasta on tehnyt raadin "diktaattori” Laura Ruohonen, joka saapuu paikalle julistamaan voittajan.

Lämpimästi tervetuloa!

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry

www.sunklo.fi

 

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Apurahavahti auttaa sinua pysymään kärryillä hakuajoista

TINFOn Apurahavahti ilmoittaa sähköpostitse uuden teatterialan apurahan tai avustuksen hakuajan alkamisesta. Se myös kertoo, mikäli jotain apurahahakua on päivitetty tai jos vahtiin on lisätty uusi apuraha.

Sinun tarvitsee vain antaa sähköpostiosoitteesi. Ota Apurahavahti käyttöön täältä.


Pohjoismainen kulttuurirahasto: lähetä OPSTART-hakemus 5.6. mennessä

OPSTART-apurahalla halutaan tukea ideointivaihetta, jonka tavoitteena on uudenlaisen pohjoismaisen yhteistyön syntyminen innovatiivisen taide- tai kulttuuriprojektin ympärille. 

OPSTART-tuen avulla voit parantaa projektisi laatua. Sinulla on oltava pitkäntähtäimen projekti-idea ja selkeä kuva siitä, minkälaisia toimijoita haluat saada mukaan projektiisi. Et siis voi hakea OPSTART-tukea pienempien ja jo valmisteltujen projektien toteuttamiseen.'

HUOM! Lähetä OPSTART-hakemuksesi meille viimeistään 5. kesäkuuta 2016, jos haluat että se käsitellään ennen kesää. Otamme vastaan hakemuksia jälleen 15. elokuuta.

https://opstart.nordiskkulturfond.org/fi/


Taike: Matka-apurahat | hakuaika 1.6.-31.8.2016

Taiteen edistämiskeskus myöntää matka-apurahoja ammattitaiteilijoille tai heidän muodostamilleen työryhmille sekä eri taiteenalojen asiantuntijoille.

Matka-apurahat on tarkoitettu yksityishenkilöille.

Matka-apurahat on tarkoitettu Suomessa asuvien taiteilijoiden kansainvälisen liikkuvuuden edistämiseen.

Matka-apurahaa voi saada ulkomaanmatkojen välittömiin matkakuluihin edullisinta julkista liikennevälinettä käyttäen sekä kohtuullisiin majoituskuluihin.

Matkan tulee liittyä taiteellisesti tai taiteenalan kannalta merkittävään hankkeeseen, jonka yhteydessä hakija esiintyy tai esittää taidettaan Suomen ulkopuolella.

Apurahaa voi saada myös matkakuluihin taiteilijaresidenssiin ulkomailla.

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet

www.taike.fi


Euroopan komission rahoitushaku kulttuuriyhteistyöhön Libanonin kanssa | haku 11.7. mennessä

Euroopan komissio on käynnistänyt rahoitushaun (EuropeAid/152087/DD/ACT/LB), jolla halutaan tukea EU:n ja Libanonin välillä tapahtuvaa kulttuuriyhteistyötä.

Rahoitusta voi hakea Libanonissa toteutettaville hankkeille, joiden puitteissa voidaan järjestää esim. festivaaleja, näyttelyitä ja tapahtumia sekä kilpailuja ja työpajoja. Hankkeet voivat myös liittyä kulttuurialan toimijoiden osaamisen vahvistamiseen.

Rahoitettavien hankkeiden avulla halutaan lisätä ihmisten välistä keskinäistä ymmärrystä ja vuoropuhelua. Nuoret ovat yksi hankkeiden keskeinen kohderyhmä.

Hakukierroksen kokonaisbudjetti on 120 000 euroa. Hanketukea voi hakea 40 000 – 60 000 euroa (tuen osuus toiminnan kokonaisbudjetista voi olla peräti 80 %).

Hakuaika päättyy 11.7.2016 klo 13 (Suomen aikaa).

Tarkemmat tiedot

www.cimo.fi

 

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


4th Baku International Theatre Conference | 7–8 Nov 2016, Azerbaijan
 

Theme: Multiculturalism and Theatre

“We have the honor to invite you to the IV Baku International Theatre Conference (BITC) which will be held in the city of Baku, Azerbaijan, on 7-8 November 2016. BITC is organized by the Ministry of Culture and Tourism of Azerbaijan Republic within the frame of “The Azerbaijan State Program of Theatre Development in 2009-2019”.

The main purpose of BITC is to provide tribune to the prominent theatre performers and experts, directors and producers from all over the world to discuss the common challenges and opportunities facing contemporary theatre. You are welcome to take part in the conference as a speaker/presenter (10 min) or as an observer/listener. During BITC various master classes, workshops and trainings will be held by international experts on 6 and 9 of November.”

Deadline: 1 June 2016

More info >> Letter of the Ministry of Culture and Tourism of the Republic of Azerbaijan (PDF)


International Conference for Young Theatre Critics | 29 Sep – 1 Oct 2016, Vilnus

The Lithuanian Theatre Agency would like to invite the young theatre critics (students or graduates under 35 years old) to take part in the 6th of the International Conference for Young Theatre Critics that will be held in VILNIUS, LITHUANIA, 29 SEPTEMBER – 1 OCTOBER, 2016.

The 6th International Theatre Conference for Young Theatre Critics "(re)FRESH" will be held in frames of 13th Vilnius International Theatre Festival "Sirenos". The participants of the conference will be provided with free passes to the performances of Lithuanian program of the festival and an opportunity to attend the newest productions of the Lithuanian theatre directors. Moreover, there will be a possibility for the participants of the conference to meet and discuss with Lithuanian theatre artists as well as researchers.

The Conference will be MODERATED BY OTT KARULIN (ESTONIA) AND ANDREW HAYDON (UK). Lithuanian Theatre Agency will provide accommodation (for foreign participants) and meals for all of the participants of the Conference as well as the formal invitations for visas if necessary. The organizers of the Conference do not cover the travel expenses.

The working language of the Conference is English.

For the sixth time the Conference invites young theatre professionals from different countries to discuss relevant issues of contemporary performing arts. This year we offer to concentrate on the issues of young theatre and young theatre makers under the title “(RE)FRESH”: The role of the new generation in the dynamics of theatrical life is obvious. As is the demand for new and unique voices of theatre makers. Every country has a different theatre tradition and history of theatre: how does today's generation react to it? Are they rebelling or are they continuing the tradition? What is the situation of the young theatre makers today? Young theatre: is it refreshing or repeating?

Please find more information attached (PDF).

THE DEADLINE FOR THE PROPOSALS TO BE SENT IS THE 24TH OF JUNE 2016.

The proposals have to be sent to: viktorija(atheatreagency.lt

Will be eagerly waiting to hear from you.

Best wishes,

VIKTORIJA IVANOVA | Lithuanian Theatre Agency Organizer of the International Conference for Young Theatre Critics
viktorija(a)theatreagency.lt
phone: +370 679 079 52

www.theatreconference.wordpress.com | www.facebook.com/youngtheatrecriticsconferece


35th International Fadjr Festival |20 – 31 Jan 2017, Teheran/Iran

The Iranian Centre of ITI (Dramatic Arts Center of Iran) is calling for performances for the next Fadjr festival. They are looking for new theatre productions. The festival’s priority is focused on the use of “Technology & New Methods for Theatre” (other productions are welcome as well).
 
Deadline: 22 November 2016

More info >> Call for Entries (jpg) in English

>> Application Form

 


KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Taiteellis-tuotannollinen ajattelu teatterissa -kurssi | syksy 2016, Teatterikorkeakoulu

Teatteri 2.0:n perustajien, ohjaaja Saana Lavasteen ja tuottaja Saara Rautavuoman vetämällä kurssilla perehdytään taiteellisen teatterituotannon teoriaan ja käytäntöön.

Taiteellis-tuotannollisen ajattelun kehittyminen lisää taiteilijan vapautta eli mahdollisuuksia itsenäisiin valintoihin oman työnsä sisältöjen ja työtapojen suhteen. Tuottajalle kurssi antaa ymmärrystä taiteellisen työn luonteesta teatterissa sekä siitä miten tuotantotapa on osa sisältöä ja miten tuotannolliset ratkaisut vaikuttavat taiteelliseen sisältöön. Kurssi kehittää taiteilijan ja tuottajan välistä vuoropuhelua sekä valmiuksia perustaa oma teatteri, tuottaa itse omia produktioita ja muokata valmiita tuotantorakenteita omaan työtapaan sopivammaksi.

Kurssilla opiskelijoista muodostetaan taiteilija-tuottaja-työparit sekä tutustutaan erilaisiin teatterirakenteisiin: kurssilla käydään tutustumassa kolmen erilaisen teatterin produktiotyöskentelyyn. Kurssi koostuu luento-opetuksesta Teakilla, vierailuista teattereihin Helsingissä ja Lahdessa, seuranta- ja analyysitehtävästä sekä yhdessä työparin kanssa tehtävästä harjoitustyöstä.

Kurssille voi hakea 12.6. asti. 

Kurssille valitaan Avoimen kautta viisi (5) kentällä toimivaa tuottajaa tai sellaiseksi aikovaa hakemusten perusteella. 

Lisätiedot:
www.avoinyliopisto.fi/fi-FI/Opetustarjonta/StudyUnit.aspx?StudyUnitId=ad1dd3ba-6164-449d-b31a-ab65d3512c9a


Klovnerian peruskurssi | 12.-14.8.2016, Helsinki

Sairaalaklovnit ry järjestää elokuussa Helsingissä klovnerian peruskurssin. Kurssi on tarkoitettu kaikille klovneriasta kiinnostuneille, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kurssi soveltuu sekä esiintymisestä kiinnostuneille, että henkilöille joita kiinnostaa klovnerian vuorovaikutuksellisuus (esim. hoitoalalla työskentelevät).

Kurssi ei liity sairaalaklovnityöhön, vaan sen aikana käydään läpi klovnerian perusasioita. Mitä klovnina oleminen tarkoittaa? Mistä onnistuneet klovnihetket syntyvät? Kurssilla ei yritetä olla väkisin hauskoja, vaan pyritään kuorimaan esille sellainen hetkessä kiinni oleva läsnäolo, joka toimii hyvänä lähtökohtana avoimelle vuorovaikutukselle. 

Kurssin aikana tehdään harjoituksia jossa pyritään päihittämään epäonnistumisen pelko ja tutustutaan omaan keholliseen ilmaisuun. Miten tuoda luovalla tavalla esille omat erikoispiirteensä? Kuinka tulla sinuiksi oman ulosannin ja esiintymistilanteen kanssa? Tutkimme myös miten tekniikka ja luova vapaus lyövät kättä toisilleen klovneriassa. 

Kurssin opettajana toimii sairaalaklovni ja kouluttaja Dan Söderholm. Hän on opiskellut alaa mm. Pariisissa Ecole Internationale de Theatre Jacques Lecoq’ssa. Teatteriklovnina hän on toiminut 1990-luvun alusta lähtien tehden sekä yhden miehen esityksiä, että ohjaten isompia klovniesityksiä. Tällä hetkellä hän tekee klovneriaa myös vanhushuollon puolella.

Kurssille valitaan hakemusten perusteella enintään 16 osallistujaa. Kurssimaksu on 150 euroa. Lähetä vapaamuotoinen hakemus, jossa selvität lyhyesti taustasi ja kerrot miksi klovnikurssi kiinnostaa sinua. Hakemukset toimitetaan pe 17.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen dan(a)sairaalaklovnit.fi

Lisätietoja:
www.bit.ly/klovneriakurssi 

Kurssiesittely pdf-muodossa: www.dropbox.com/s/rldlb2lnm8le19v/klovnikurssi2016.pdf?dl=1

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Vastaava tuottaja – Tanssin Talo ry | haku 8.6. mennessä

Tanssin talon rakennuttamispäätös syntyi joulukuussa 2015. Toiminta käynnistyy vuonna 2020.

Rakennushankkeen lisäksi seuraavien vuosien tavoitteena on hioa organisaation toimintamallia, rekrytoida osaajia, rakentaa kumppanuuksia kansallisesti kansainvälistä toimintaympäristöä unohtamatta sekä testata erilaisia toimintatapoja. Luomme rakenteita tanssitaiteen ja -kulttuurin toteuttamiselle.

Tiimissä ovat tähän asti mukana olleet toiminnanjohtaja, sisältöasiantuntija sekä joukko projektituottajia. Nykyisen sisältöasiantuntijan siirtyessä toisiin tehtäviin 30.6. alkaen yhdistys hakee kesäkuussa tuotannollista vahvistusta ja elokuussa sisältöasiantuntemusta joukkoonsa.

Nyt avautuva vastaavan tuottajan tehtävä on tarkoitettu sinulle, joka innostut kokonaisvaltaisesta asioiden kehittämisestä. Olet tottunut toimimaan taiteellisten suunnittelijoiden työparina. Olet se, joka vie projektit käytännön tasolle ja pidät tuotannolliset langat käsissäsi. Kestät painetta ja nopeastikin muuttuvia olosuhteita.

Työtehtävä on määräaikainen ja alkaa aikaisintaan 1.8.2016. Kesto sovitaan erikseen, vähintään vuoden 2017 loppuun.

Työtehtäviisi kuuluu:

 • tuotantojen ja palvelujen operatiivinen suunnittelu ja kehittäminen
 • sisältöjen tuotannosta, taloudesta, viestinnästä ja markkinoinnista vastaaminen
 • sisältötiimin työn koordinointi ja muun tuotantotiimin esimiehenä toimiminen
 • osallistuminen talon toiminnan kehittämiseen

Edellytämme:

 • vankkaa tanssin tai muun esittävän taiteen tuotantokokemusta
 • erinomaisia toimialaverkostoja sekä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja
 • projektinhallintataitoja, oma-aloitteisuutta ja kykyä itsenäiseen työskentelyyn
 • kiinnostusta Tanssin talon toiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen

Hakuaika 26.5.- 8.6., haastattelut 10.-14.6.

Vapaamuotoiset hakemukset, palkkatoive, CV (max 1 sivu) sähköpostitse hanna-mari.peltomaki(a)tanssintalo.fi

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Hanna-Mari Peltomäki puh. 044 5131069

www.tanssintalo.fi


Lavastemaalari – Helsingin kaupunginteatteri | haku 15.7. mennessä

Helsingin Kaupunginteatteri hakee LAVASTEMAALARIA toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.10.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Lavastemaalarin tehtäviin kuuluvat mm. teatterin fondien ja lavasteiden maalaus sekä pintakäsittely lavastussuunnitelmien mukaisiksi. Tehtävässä edellytetään erinomaista kuvallista hahmotuskykyä, piirustus- ja maalaustaitoa sekä näkemyksellistä otetta ja tietoa erityisesti fondien maalauksesta. Lavastemaalarilta edellytetään alan soveltuvaa koulutusta, työkokemusta teatterialalta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. 

Väriopin hyvän hallinnan lisäksi odotamme osaamista teatterivalojen, fondien sekä lavasteiden värien hallinnasta. Muita toivottavia taitoja ovat kuvankäsittelyohjelmien ja perustietokonetaitojen hallinta. Suomen kielen lisäksi tehtävä edellyttää englannin kielen hallintaa.

Palkkaus on teatterialan työehtosopimuksen mukainen.

Lisätietoja tehtävästä antaa lavastamon päällikkö Tuomas Antikainen 2.6.2016 ja 9.6.2016 klo 9:00-11:00 välisenä aikana numerossa 0400-696898.

Hakemukset (sekä CV ja portfolio) pyydetään toimittamaan 15.7.2016 mennessä sähköpostilla osoitteeseen rekry(a)hkt.fi

Helsingin Kaupunginteatteri on Suomen suurin ja monipuolisin ammattiteatteri, jonka ohjelmistossa on kuudella eri näyttämöllä ulkomaisia ja kotimaisia puhenäytelmiä, komedioita, musiikkiteatteria, oman tanssiryhmän tuotantoja ja perheteatteriesityksiä. Ensi-iltoja on vuosittain yli 20 ja esityksiä yli 1000.

hkt.fi


Försäljningskoordinator och grafiker – Svenska Teatern I Helsingfors

Svenska Teatern I Helsingfors söker

FÖRSÄLJNINGSKOORDINATOR

Moderskapvikariat från 8.8.2016.

Försäljningskoordinator arbetar I gruppbokningen och till arbetsuppgifterna hör försäljning och marknadsföringsuppgifter samt övriga uppgifter som definieras vid anställningen.

Vi förväntar oss att sökande har lämplig utbildning, kan arbeta bade självständigt och I grupp och har erfarenhet av kundservice. Arbetsspråket är svenska och goda kunskaper I finska räknas som fördel.

GRAFIKER

Deltidsanställning på 80 % fr.o.m. 1.8.2016.

Till arbetsuppgifterna hör planering av grafiskt material, bl.a. produktionernas visualiseringar, tryckprodukter, annonser, hemsida och övrigt grafiskt arbete.

Vi förväntar oss att sökanden har lämplig utbildning och kunskaper, kan arbeta självständigt och har relevant erfarenhet av ovan nämnda uppgifter. Kunskap I fotografering, filmning och editing räknas som fördel. Den som kallas på intervju kommer att få göra ett arbetsprov samt presentera sin portfolio.

Fritt formulerade ansökningar kan skickas till Frida Staffans, frida.staffans(a)svenskateatern.fi.

För mera information: Thomas Forsström, thomas.forsstrom(a)svenskateatern.fi

Sista ansökningsdag är den 6.6.2016.

www.svenskateatern.fi

MUITA ILMOITUKSIA

Seuraa OKM:n vos-keskustelua suorana netissä pe 3.6.

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää museoiden, teattereiden ja orkestereiden rahoituksen uudistamista
koskevan keskustelutilaisuuden pe 3.6.2016 klo 9-12 (Säätytalo, Snellmaninkatu 9-11).

Koska tilaisuuden osanottajamäärä täyttyi hetkessä ja kiinnostus uudistusta kohtaan on suuri, lähetämme tilaisuuden suoratoistona.

Suoratoisto päättyy ennen työpajojen alkua. Päivän työpajojen anti tallennetaan ministeriön sivuille myöhemmin.

Tilaisuutta voi seurata suorana ja myöhemmin tallenteena osoitteessa http://videonet.fi/web/minedu/201606/


Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) sähköposti vaihtuu

Uusi sähköpostiosoite 1. kesäkuuta alkaen on etunimi.sukunimi(a)taike.fi

Asiakaspalvelu palvelee osoitteessa asiakaspalvelu(a)taike.fi

Verkkoasioinnin ongelmatilanteissa ota yhteyttä asiointi(a)taike.fi

Kirjaamon osoite on kirjaamo(a)taike.fi

Taiteen edistämiskeskus
Hakaniemenranta 6
PL 1001
00531 Helsinki

www.taike.fi

 

twitter.com/tinfotweets