11.06.2015

TINFO-tiedote 23 / 11.6.2015

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA
UUTISIA
TAPAHTUMIA
APURAHOJA JA AVUSTUKSIA
HAKUJA
TYÖPAIKKOJA
TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA

twitter.com/tinfotweets

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


YHTEISTUOTANTOSEMINAARI – PILOTEISTA PIDEMMÄLLE!

STEFIn, Teatterikeskuksen ja TINFOn järjestämässä yhteistuotantoseminaarissa oli hyvä meno päällä. Teatterikeskuksen Maaria Kuukorento selvitti käsitteitä, etteivät vierailut ja yhteistuotannot sotkeutuisi. On eri asia ottaa joku valmis esitys vierailemaan kuin jakaa alusta alkaen tuotantoprosessin taiteelliset ja taloudelliset riskit. Tosin esimerkiksi VOS-teattereissa teattereiden omalta tuotantopaikalta vierailuslotin varaaminen alkaa jo olla tulkittavissa yhteistuotannoksi.

Sopimuspohjia tarvitaan, vastuista ja velvoitteista kannattaa sopia ja paljosta muustakin. Kiintoisaa oli kuulla myös siitä harmaasta vyöhykkeestä, jolla yhteistuotantokumppanit liikkuvat, kun kahden tai useamman tahon toimintakulttuurit ja -käytännöt kohtaavat. Tarvitaan yhteistuotantojen hyvien käytäntöjen juurruttamista, ettei jokaisen tarvitsisi keksiä yhteistuotantopyörää uudelleen tai kompastua samoihin erheisiin. Suomi on pilottien luvattu maa. Piloteista pidemmälle!

Meiltä puuttuu posttuotantoajattelu. Sopia pitäisi siitä, mitä esitykselle tapahtuu yhteistuotannon jälkeen, kuka sen omistaa ja mitä sillä voi tehdä. ”Liputan byrokratian nimiin! Sopimus on metafora sille, että tämä on olemassa oleva itsestään selvä tuotantotapa! Sitä ei enää ihmetellä ja pidetä kummallisena vaan tietenkin: että näin toimitaan!” kiteytti Mikko Roiha (yhteistuotantojen grand old man!)

Kun vertaa teatterin kenttää sirkuksen ja tanssin kentän yhteistuotantokulttuurin kukoistukseen, olemme vielä kovasti jäljessä. VOS-teattereiden keskinäiset yhteistuotannot muodostavat vain parisen prosenttia tuotannoista. Ei rahoituslain ulkopuolisella (puhe)teatterin kentälläkään olla likimainkaan tanssin ja sirkuksen vilkkaudessa. Mikähän tähän on syy? Puhuimme tuotantojen omistajuudesta, puhuimme esteistä, jos teatteri ”hylkii” yhteistuotantoa, ei miellä sitä omakseen.  

”Teatteria voi tehdä toisellakin tavalla, yhteistuotantoina. Yksittäisen teatterin ohjelmistosta osa voi syntyä muuallakin, kaiken ei tarvitse olla minun!” tiivisti Mikko Roiha pohtien mahdollisuutta, että teatteritalot ja ensemblet voitaisiin erottaa toisistaan.

Pohdimme myös yhteistuotantojen määrittelyä tilastoinnin näkökulmista. Tilastot eivät ole mikään itseisarvo vaan väline. Vähän pelkäsimme tilastojenlaatijamme Piia Volmarin kanssa, josko puheemme tulkitaan poliisi- ja valvontatoimeksi, mutta helpotukseksemme ja iloksemme, ei. Monimuotoisuus kukoistakoon, mutta oikeudenmukaisuuden ja läpinäkyvyyden nimissä.

LUODAAN VAPAAN KENTÄN VIERAILUNÄYTTÄMÖ!

Vapaa kenttä ei ole yksikössä, se on vapaat kentät! Seminaarin jälkipuinnissa syntyi ideoita yhteiseksi vierailunäyttämöksi, rakenteeksi, joka toimisikin jossain kunnassa. Kuntakorttia kääntämään. Löytyisikö kuntaa, joka ottaisi nomaditeattereiden esityksiä suojelukseensa ja saisi näin kuntalaisilleen teatteria? Ruvetaan rakentamaan alhaaltapäin, katsotaan, mitä resursseja jo on olemassa, yhdistetään voimat. VOSin ulkopuolinen kenttä tulee turhan usein toisintaneeksi uhridiskurssia – niin kuin feminismi yhdessä vaiheessa.

KESÄTEATTERITIHEYTTÄ – ELÄKÖÖN SAVO JA POHJANMAA!

Kesäteatteritiheydet maakunnittain antavat yhden näkövinkkelin suomalaisen teatterin kokonaisrakenteeseen. Ei nyt ihan vimpan päälle laskettua, mutta suuntaa antavaa. Maakuntien väestömäärät voi suhteuttaa TINFOn kesäteatterilistauksessa olevien teattereiden lukumäärään maakunnittain. Etelä- ja Pohjois-Savossa on yksi kesäteatteri jokaista 7000 asukasta kohden. Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla kesäteatteri 7644 asukasta kohden. Tällainen oli tilanne viikko sitten! Vertailun vuoksi: Uudellamaalla yksi kesäteatteri 40 000 asukasta kohden.

UUSIA YLEISÖJÄ!

CIMO järjesti yleisötyöseminaarin, jossa pohdittiin miten tavoittaa uusia yleisöjä, miten syventää suhdetta olemassa oleviin yleisöihin ja miten löytää uusia jakelukanavia. Britit ovat niin hiton pitkällä tässä toiminnassaan. Oheisesta linkistä pääsee katsomaan caseja, joissa mukana on tapausesimerkkinä myös Teatteri Viiruksen Meeting the Odyssey. 15 maan oopperatalojen digitaalinen verkkopalvelu on ollut hitti ainakin Suomessa. Meillä portaaliin on sivukäyntejä rekisteröity Suomesta. 

Guardianissa julkaistiin hiljan blogikirjoitus, joka muistuttaa, että teattereiden tulisi nähdä yleisöt yhteistyökumppaneinaan. Kirjoittajan teatterissa yleisö kutsuttiin yökylään keskustelemaan esityksen jälkeen ja nukkumaan makuupusseissa teatterissa.

OTE HERVAHTAA!

Alkaa olla sopivan irtonainen olo. Sähköposti on rahoittumassa – siis raUhoittumassa. Rahoittuminenkin olisi varteenotettava vaihtoehto. Juhannuksen jälkeen saan keskittyä liki kokopäivätoimisesti teatteritilastoihin. Dagens Nyheterissä on ollut After Work -kirjoitussarja, jossa on pohdiskeltu työn  muutosta ja mitä muuta olemassaolon muotoa me tulemme harjoittamaan.

Katson Spot-robottikoiraa.  Koska meidän koteja hallinnoi ja valvoo Google-nallekarhu? Apuva!  

Minä rakastan tätä lajiamme ja näyttelijän työtä, jota robotti ei voi korvata. Minä rakastan tätä hidasta, ihmisenä (jonain muuna) olemisen ja toistemme kanssa olemisen muotoa, joka vaivoin taipuu ostettavaksi tai myytäväksi tuotteeksi.

ARVOKKUUTTA JA ARVONANTOA NÄYTTELIJÄLLE, ESIINTYJÄLLE, TARINANKERTOJALLE

Sain Suomen Näyttelijäliiton Elina Kuusikolta Irlannin presidentti M.D. Higginsin FIA:n kongressissa pitämän puheen. Higgins puhuu näyttelijöiden prekaarista asemasta, taiteen ja kulttuurin arvosta. Higgins puhui kansallisesta mielikuvituksesta, jonka avulla me ymmärrämme itseämme paremmin. Kestävässä kulttuurisessa tilassa on tilaa erilaisille kulttuurin muodoille, erityisesti kriisiaikoina, jolloin kansakunta joutuu arvioimaan itseään uudelleen ja harjoittamaan itsereflektiota. Higgins puhui myös saavutettavuudesta. Mutta ennen kaikkea puheesta huokui suuri ymmärrys, arvonanto ja kunnioitus esittävää taiteilijaa kohtaan.

Koska viimeksi meidän maan korkein johto, presidentti tai pääministeri olisi puhunut tuolla tavoin?

KESÄLLÄ RAVINTOKETJUA, SYKSYLLÄ TYÖTTÖMYYSMUSIKAALIIN

Vaara-kollektiivin teatteri-ilmaisun ohjaajat järjestävät Kajaanissa Ravintoketju 2015 kaupunkitaidetapahtuman. Mahtava ajoitus. Keskellä kukkeinta kesää. Ja syksyllä sitten Suuri työttömyysmusikaali (Eino Saari). Sen haluan nähdä!

 

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

TINFO-verkkosivut ovat uudistuneet


Verkkosivuillemme tehtiin maanantaina 8.6. suuri järjestelmäpäivitys. Sivujemme käyttäjille tämä näkyy ennen kaikkea uudistuneena ulkoasuna. Myös sisältöjä on järjestetty uusiin paikkoihin ja joidenkin alasivustojen otsikointia on muutettu. Tällä uudistuksella toivomme, että palvelumme löytyvät sivuilta entistä paremmin.

Järjestelmäpäivityksen seurauksena jotkin toiminnon (esim. linkit, liitetiedostot) saattavat olla jonkin aikaa epäkunnossa, mutta näitä virheitä korjataan sitä mukaa, kun niitä tulee vastaan.

www.tinfo.fi.


Syksyn 2015 teatteriensi-iltalistaus käynnissä


Ammattiteattereiden syksyn ensi-iltalistaus on käynnissä TINFO-verkkosivuilla. Tähän mennessä listalta löytyy 138 teoksen ensi-iltatiedot. Tietokantaan jo lisättyjä ensi-iltoja voit käydä selaamassa osoitteessa www.tinfo.fi/ensi-illat.

Jatkamme listan päivittämistä koko alkukesän ajan. Lähetä oman teatterisi tiedot sähköpostitse osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi. Kirjoita viestin otsikoksi "ensi-illat". Ensi-iltatiedoissa tulisi näkyä esityksen nimi, ensi-iltapäivämäärä, kirjailija, ohjaaja, dramaturgi tai muut työryhmän tiedot sekä lyhyt sisältökuvaus. Merkitse myös onko teksti kotimaisen tekstin kantaesitys, lasten- tai nuortenteatteria tai yhteistuotanto.

www.tinfo.fi/ensi-illat


Seuraavat TINFO-tiedotteet


Kevätkauden viimeinen TINFO-tiedote ilmestyy ensi viikolla juhannuksen johdosta jo tiistaina 16.6. Mahdolliset uutiset ja muut tiedotettavat asiat pyydämme lähettämään viimeistään maanantaihin 15.6. mennessä sähköpostilla osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

Aloitamme syksyn TINFO-tiedotteiden lähettämisen Tampereen Teatterikesän johdosta poikkeuksellisesti jo tiistaina 4.8. Muuten torstai tulee olemaan myös syksystä eteenpäin normaali tiedotepäivä.

www.tinfo.fi


Toimisto kesätauolla 18.6.-2.8.2015


TINFOn toimisto jää kesälomalle torstaina 18.6. alkaen. Olemme avoinna jälleen maanantaina 3.8.

Kesä-elokuussa toimisto noudattaa kesäaikaa. Toimiston aukioloajat 31.8. saakka: ma-pe klo 9-15.

www.tinfo.fi

 

UUTISIA

Kaisa Korhonen ohjaa teoksen Minna Canthista Kansallisteatteriin


Minna Canthin elämään, ajatteluun ja teoksiin pureutuva teos kantaesitetään Kansallisteatterissa syksyllä 2016.

Suomalaisen dramatiikan uranuurtajiin lukeutuvan Minna Canthin (1844-1897) elämä ja taide valloittavat näyttämön. Canth-projektin (työnimi) ohjaa legendaarinen teatterintekijä Kaisa Korhonen, ja näytelmän kirjoittaa pitkän uran tehnyt näytelmäkirjailija Seppo Parkkinen.

Canth-projekti tarjoaa tuoreita näkökulmia Canthin ajatteluun ja teoksiin. Keskeistä siinä on Canthin suhde omaan aikaansa, sen tapahtumiin ja henkilöihin. Näyttämölle nousevat lukuisat Canthin aikalaiset, kuten Kansallisteatterin perustaja Kaarlo Bergbom, näyttelijätär Ida Aalberg ja kirjailija Émile Zola.

Merkittävässä roolissa teoksessa on Canthin suhde teatteriin. Canth oli teatterin uudistaja, jonka aihevalinnat olivat radikaaleja. Esityksessä pureudutaan siihen, miksi hän valitsi nimenomaan teatterin ja ryhtyi kirjoittamaan näyttämölle.

Canth-projektin rooleissa nähdään muiden muassa Jukka Puotila, Cécile Orblin ja Kristiina Halttu.

Työparin Kaisa Korhonen ja Seppo Parkkinen edellinen yhteistyö oli menestysesitys Vuosisadan rakkaustarinat, joka perustui Märta Tikkasen tuotantoon.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
pääjohtaja Mika Myllyaho, mika.myllyaho(a)kansallisteatteri.fi
tiedotuspäällikkö Mia Hyvärinen, mia.hyvarinen(a)kansallisteatteri.fi, p. 050 540 5062

www.kansallisteatteri.fi


Opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiouudistus vahvistaa kärkihankkeiden toimeenpanoa


Hallituksen kärkihankkeiden tehokkaan toimeenpanon varmistamiseksi opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiota uudistetaan. Koulutuspolitiikan osastosta muodostetaan yleissivistävän koulutuksen osasto ja ammatillisen koulutuksen osasto elokuun alusta 2015. Aikuiskoulutuspolitiikan yksikön tehtävät integroidaan kiinteäksi osaksi eri osastojen toimintaa.

- Johtamalleni opetus- ja kulttuuriministeriölle osoitettiin hallitusohjelmassa kuusi kärkihanketta. Niiden tehokkaaksi toteuttamiseksi ministeriön toimintatapoja ja organisaatiota uudistetaan. Näin saamme ministeriön henkilökunnan osaamisen ja asiantuntemuksen parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

Perusopetuksen oppimisympäristöjen kehittäminen, digitalisaatio ja pedagogiikan uudistaminen luovat pohjaa tulevaisuuden osaamiselle. Ammatillisen koulutuksen reformissa kootaan yhteen ohjaus- ja rahoitusjärjestelmään ammatillinen peruskoulutus ja aikuiskoulutus. Korkeakouluja koskevana kärkihankkeena on opintojen vauhdittaminen, tutkimuksen vaikuttavuuden parantaminen ja talouden pohjan vahvistaminen pääomittamalla korkeakouluja. Koulutusviennin edistäminen tuo uusia mahdollisuuksia koko koulutusjärjestelmälle.

Taiteen ja kulttuurin saatavuutta vahvistetaan erityisesti taiteen perusopetuksessa ja lasten- ja nuorten kulttuurissa. Kouluihin tuodaan myös liikuntaa jokaiseen koulupäivään laajentamalla Liikkuva koulu -hanketta. Nuorten osallisuutta vahvistavaa ja syrjäytymistä ehkäisevää yhteisötakuuta viedään eteenpäin yhdessä muiden ministeriöiden kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön organisaatiouudistus astuu voimaan 1.8.2015.

Lisätietoja:
- kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, puh. 0295 3 30182
- erityisavustaja Kristiina Kokko puh. 050 342 3654, kristiina.kokko(a)minedu.fi

www.minedu.fi


Raportti Avoin näyttämö – Käsikirja teatterin uudistajille -teoksen julkaisuseminaarista valmistunut


Uusia muotoja tarvitaan! – Teatterikenttä muutoksen kourissa

Teatteri 2.0:n julkaisuseminaari oli ma 9.3.2015 klo 14-18 Lahden kaupunginteatterin Eero-näyttämöllä

Teatteri 2.0 järjesti maaliskuussa Avoin näyttämö – Käsikirja teatterin uudistajille -teoksen julkaisuseminaarin, jonka aiheena olivat suomalaisen teatterikentän rakenteiden ja työnkuvien muutos ja tulevaisuuden visiot. Teatteri 2.0 järjesti seminaarin yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kanssa.

Suomalaisen teatterikentän kehittäminen on kinkkinen tehtävä. Uudistusten miettiminen vie välittömästi tunteita herättävien ja monimutkaisten periaatteellisten kysymysten äärelle: Mikä on taiteen merkitys, mikä teatterin tekemisen tarkoitus? Kenellä on oikeus työskennellä taiteilijana ja minkälaisissa olosuhteissa? Kenellä on oikeus päättää kuka saa työskennellä taiteilijana? Onko työ teatteritaiteen parissa kutsumus vai työpaikka muiden joukossa? Minkälaisissa olosuhteissa teatteritaide kukoistaa, minkälaiset olosuhteet toimivat sitä vastaan? Mikä on taiteen vapauden edellytys ja miten se voidaan turvata? Kenelle teatteria tehdään?

Helmikuussa 2014 Teatteri 2.0:n taiteellinen johtaja, ohjaaja Saana Lavaste kohahdutti teatterinkenttää ehdottamalla teatterialan työsuhteiden määräaikaistamista. Ehdotus herätti välittömästi alan ammattilaisten keskuudessa värikästä keskustelua. Teatteri 2.0:n julkaistussa teoksessa esitellään lisäksi yhdeksän muuta ehdotusta, joista muodostuu kirjoittajien visio suomalaisen teatterikentän tulevaisuudesta. Seminaarissa tätä visiota kehitettiin eteenpäin yhdessä.

Seminaariohjelma oli kaksiosainen: ensin julkaisun kirjoittajat ohjaaja Saana Lavaste, tuottaja Saara Rautavuoma ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Kati Sirén esittelivät valmistuneen teoksen. Toisessa osassa seminaarin osallistujat työskentilevät yhdessä kehittämisehdotusten parissa. Tilaisuus päättyi avoimeen keskusteluun.

Tilaisuutta moderoi TINFOn johtaja Hanna Helavuori. Mukana keskustelussa oli vos-teattereiden johtajia, vapaiden ryhmien edustajia, oppilaitosten sekä järjestökentän edustajia sekä freelancereita.

Raportti seminaarista

Lisätiedot:
Saara Rautavuoma, Teatteri 2.0:n toiminnanjohtaja
p. 050 302 0706 | saara(a)teatterikaksipistenolla.fi

www.teatterikaksipistenolla.fi


Tampereen Teatterikesän Muu ohjelmisto -kokonaisuus julkaistu


Teatterikesässä kohtaamispaikkoja teatterin ystäville

Tampereen Teatterikesä tarjoaa varsinaisen festivaaliohjelman ohella liudan tapahtumia niin teatterialan ammattilaisille kuin muillekin kiinnostuneille 3.–9.8.2015. Festivaaliviikon aikana järjestetään seminaareja, työpajoja, paneelikeskusteluja sekä katutapahtumia.

Tilaisuudet ovat pääasiassa maksuttomia ja kaikille avoimia.

Torstaina 6.8. Asiaa torilta! -tapahtuma tuo lastenohjelmaa ja kiinnostavia paneelikeskusteluja Tampereen Laukontorille. Laajan tapahtuman järjestää Tampereen kaupunki yhteistyössä Aamulehden, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry:n, Tampereen Teatterikesän ja Yleisradion kanssa. Torilla nähdään Pikku Kakkosen Maltti ja Valtti live-show!, Aamulehden ja Tampereen Teatterikesän yhteinen Hoivataide tulee, tositaide menee? -paneelikeskustelu sekä Ylen, Aamulehden ja Media & Message -konferenssin järjestämä paneelikeskustelu Digitaalisuus – Suomen suuri pelastaja?.

Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Näyttelijäliiton ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) järjestämässä  seminaarissa  Muuttuva työ ja toimeentulo – Aina joku tulee ilmaiseksi pohditaan teatterialan työkentän muutosta erityisesti freelancereiden näkökulmasta.

Näytelmäkirjailijat kertovat ajan ja kokemuksen vaikutuksesta työhönsä Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry:n seminaarissa, jonka päätteeksi jaetaan myös perinteikäs Lea-palkinto vuoden parhaalle näytelmäteokselle.

Hämeenpuisto 28 D:n kulttuurikerros (4. kerros) aukeaa Tapahtumien Yönä yleisölle. Kulttuuriosuuskunta Kaje, Teatteri Siperia sekä Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli kutsuvat tutustumaan uuteen tilaansa ja sen toimijoihin. Luvassa on muun muassa avoimia lauluharjoituksia ja esityksiä.

Tampereen kaupungin tapahtumatoimiston ja Kulttuuripalveluiden järjestämä katutapahtuma Puistofiesta tarjoaa kaupunkilaisille musiikkia, teatteria, taidetta, tanssia, leikkiä ja liikuntaa täyttäen Hämeenpuiston kymmenillä toimipisteillä sunnuntaina 9.8.

Festivaaliviikon tilaisuuksista viisi on suunnattu teatterialan ammattilaisille. Työväen Näyttämöiden Liitto ry järjestää Alexander-tekniikan kurssin ja Tampereen yliopiston Viestinnän, median ja teatterin yksikkö Näyttelijälähtöinen harjoittelu -työpajan. Tutkivan teatterityön keskuksen Technical Picnic -työpaja kerää yhteen pohjoismaisia esittävän taiteen toimijoita interaktiivisen esitysteknologian sovellusten pariin. Suomen Radio- ja TV-selostajat ry järjestää perinteiseen tapaan Kriitikkoseminaarin, minkä lisäksi Suomen yleisötyöntekijät kokoontuvat keskustelemaan ammatillisesta järjestäytymisestään.

Tutustu tapahtumiin tarkemmin osoitteessa www.teatterikesa.fi/muu-ohjelmisto

Lisätietoja:
Emilia Kiuru
emilia.kiuru(a)teatterikesa.fi

www.teatterikesa.fi


ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon saajaehdokkaat julki


Toisen kerran jaettavan ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon vuoden 2015 ehdokkaat on julkistettu Kuusi ehdokasta ovat Marilyn Arsem (US), Saara Hannula (FI), Myriam Lefkowitz (FR), Bob & Roberta Smith (UK), Voina Collective (RU) ja Willoh S.Weiland (AU).

ANTI-festivaalin taiteelliset johtajat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan sanovat:

“Nämä poikkeukselliset taiteilijat haastavat monimuotoisten taiteellisten prosessien kautta meidät kyseenalaistamaan suhdettamme sekä taiteeseen että ympäröivään maailmaan. Perustuipa heidän taiteellinen työskentelynsä poliittiseen tai ympäristöaktivismiin, urbaaniin kokemuksellisuuteen tai tieteelliseen tutkimukseen, kaikki kuusi kysyvät olennaisia kysymyksiä ihmisyyden nykytilasta.”

Palkinnonsaajan valitsee kolmihenkinen jury, johon kuuluvat kuraattori Tang Fu Kuen (TH), arkkitehti Sami Rintala (FI/NO) ja puheenjohtajana nykytaidemuseo Kiasman uusi johtaja Leevi Haapala (FI). Haapala kommentoi:

“Nyt toisen kerran jaettava palkinto on nopeasti muodostunut tärkeäksi kansainvälisellä taidekentällä. Se juhlii elinvoimaista, älykästä ja kulttuurisesti merkittävää live art -taidetta sen kaikissa muodoissa.”

Maailman ainoa kansainvälinen live art -palkinto jaetaan ANTI – Contemporary Art Festivalilla 1.-6.9.2015 Kuopiossa. Palkinnon kokonaisarvo on 30 000 euroa. Palkittu taiteilija tai -ryhmä saa rahapalkinnon (15 000 euroa) lisäksi samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi ANTI-festivaalille 2016. Palkinnon rahoittaa Saastamoisen säätiö.

Ehdokkkaat

www.antifestival.com

 

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/fi/Tapahtumia 


Sateenkaarevaa Espoota rakentamassa kulttuurin keinoin -keskustelu 23.6.2015, Leppävaara


Kulttuuri on ihmisoikeus, mutta kuinka avoin on Espoon taide- ja kulttuurikenttä LHBTI-näkökulmasta? Kenen näkemys ja mitkä normit ohjaavat taiteellisten sisältöjen, kirjallisten aineistojen sekä tapahtumien valintoja?

Tervetuloa keskustelemaan siitä, miten Espoon taide- ja kulttuurikenttä tehdään sateenkaarevammaksi! Sellon kirjasto ja Kulttuuria kaikille -palvelu järjestävät keskustelutilaisuuden ”Sateenkaarevaa Espoota rakentamassa kulttuurin keinoin” Sellon kirjastossa Leppävaarassa 23.6.2015 klo 16-18. Paneelikeskusteluun osallistuvat suunnittelija Jaakko Tiinanen (Espoon kaupunginkirjasto), museonjohtaja Pilvi Kalhama (EMMA – Espoon modernin taiteen museo) sekä kuvataiteilija ja kirjailija Katriina Rosavaara. Paneelikeskustelua johtaa toiminnanjohtaja Rita Paqvalén (Kulttuuria kaikille -palvelu).

Paikka: Sellon kirjaston lava, 1. krs, Sellon kirjasto, Leppävaarankatu 9, Espoo

Esteettömyys: Tila on esteetön. Käytössä on induktiosilmukka. Lisätietoa Sellon kirjaston esteettömyydestä ja sijainnista: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Sellon_kirjasto/Esteettomyys

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja
Rita Paqvalén
Kulttuuria kaikille -palvelu
rita.paqvalen (a) cultureforall.fi
puh. +358 (0)40 674 3528
www.kulttuuriakaikille.fi


Helsingin Juhlaviikot 14.-30.8.2015


Juhlaviikot viettää kiinalaisen taiteen teemavuotta ja Huvilan 20-vuotisjuhlia
 
Osana vuoden 2015 festivaaliaan Helsingin juhlaviikot esittelee Fokus: Kiinan, laa-jimpia kiinalaisen kulttuurin katselmuksia, mitä Euroopassa on viime vuosina näh-ty.

Huvila-teltta täyttää 20 vuotta ja festivaali juhlii omaa ainutlaatuista tapahtuma-paikkaansa monin eri tavoin.  

Suomen ja koko Pohjoismaiden suurin monitaidefestivaali tuo pääkaupunkiin maailmantähtiä kuten minimalisti, säveltäjä Steve Reichin, Kiinan kansainvälisesti tunnetuimman nykysäveltäjän Tan Dunin ja huippuorkesterit Wienin filharmonikot ja Concertgebouw-orkesterin. Lisäksi ohjelmassa on kotimaisia eri taiteenalojen huippuja: mm. sopraanotähti Karita Mattila, tanssija-koreografit Tero Saarinen ja Kaari Martin sekä metallikitaristi ja säveltäjä Alexi Laiho.

Lisätietoa liitteessä (PDF)

Helsingin juhlaviikkojen vuoden 2015 ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta www.helsinginjuhlaviikot.fi

Lisätiedot:
www.helsinginjuhlaviikot.fi
Vastaava tiedottaja Sini Koskimies, puh. 050 358 2440, koskimies(a)helsinkifestival.fi
Valokuvat medialle http://uusipressi.helsinginjuhlaviikot.fi
Median akkreditointi 1.6. alkaen www.helsinginjuhlaviikot.fi -> media


Teatteri- ja tapahtumatuotantopäivät 17.-18.8.2015, Oulu


Aika: ma 17.8.- ti 18.8.2015
Paikka: Oulun kaupunginteatteri, Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu

Oulun kaupunginteatterissa järjestetään elokuussa teatteri- ja tapahtumatuotantopäivät. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelmassa on tietoiskuja ja seminaareja muun muassa esitystekniikan uusista mahdollisuuksista, 4K-kuvansiirrosta, virtuaalilavastuksista ja digitaalisista audioverkoista sekä maahantuojiien laite- ja tuote-esittelyitä. Lisäksi osallistujilla on mahdollista osallistua esitysten teknisiin harjoituksiin ja teatterin tutustumiskierroksiin.

Tapahtuman ohjelma ja ilmoittautuminen: http://teatteri.ouka.fi/ilmoittautuminen
 
Ilmoittautumiset 7.8. mennessä.

http://teatteri.ouka.fi


International Street Theatre Festival 22-26 Jul 2015, Halmstad, Sweden


An exciting blend of commedia, wandering performances, Arab guest appearance, philosophical reasoning, two Canadian sisters, juggling, African rhythm and dance, performances from Catalonia, city tours and much, much more...

The festival progamme

www.halmstad.se/gatuteater

 

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja TINFO-verkkosivuilla (Välittää -> Apurahoja ja avustuksia).


Taiken syksyn hakuajat muuttuvat – apurahat haettavissa sähköisesti


Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) apurahojen syksyn hakuajat muuttuvat.

Vuoden 2016 valtakunnallisten kohdeapurahojen sekä alueiden työskentely- ja kohdeapurahojen hakuaika on 1.10.–6.11.2015. Hakemuksen tulee olla perillä 6. marraskuuta klo 16.

Ensimmäistä kertaa Taiken kaikki apurahat ovat sähköisesti haettavissa. Verkkopalvelu edellyttää hakijalta tunnistautumista esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla.

Verkkohakemusten rinnalla Taike ottaa edelleen vastaan myös paperihakemuksia. Niidenkin on oltava perillä hakuajan päättyessä kello 16.00. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Hakijoiden kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä ja jättää hakemus ennen viimeistä hakupäivää.  Viime syksynä Taike sai reilut 5 000 apurahahakemusta. Vain määräajassa saapuneet hakemukset huomioidaan.

Yhteisöavustusta haetaan paperilomakkeella

Vuoden 2016 yhteisöjen erityis- ja toiminta-avustukset ovat haettavana 1.–30.10.2015. Yhteisöavustusta haetaan edelleen paperilomakkeella. Hakuaika päättyy perjantaina 30.10. klo 16, jolloin hakemuksen tulee olla perillä Taiteen edistämiskeskuksessa. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Hakemuksen voi jättää joko Taiken päätoimipisteeseen tai aluetoimipisteeseen.

Tarkemmat tiedot syksyn hauista julkaistaan Taiken verkkosivuilla syyskuussa.

Lisätietoja:
Tiina Kuoppa, suunnittelupäällikkö
p.0295 330 801
www.taike.fi

 


OKM: Avustus valtionosuuden piirissä oleville valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille | haku 31.8. mennessä


Avustus valtionosuuden piirissä oleville valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi valtion talousarvion rajoissa päättää myöntää harkinnanvaraista valtionavustusta valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille (730/1992, 6 a § 2 mom.). Tällainen peruste voi olla esimerkiksi teatterin tai orkesterin toiminnan erikoisluonne kuten valtakunnallinen tanssi- tai nukketeatteritoiminta, valtakunnallinen lastenteatteri tai -orkesteritoiminta tai muu valtakunnallisesti merkittävä teatteri- tai orkesteritoiminta taikka alueellinen teatteri- tai orkesteritoiminta.

Kyseessä on yleisavustus. Avustus on tarkoitettu edellä mainituista toiminnoista syntyviin menoihin, joita voivat olla esimerkiksi henkilöstökulut tai kiertuetoiminnasta aiheutuvat menot. Hakemuksessa tulee selvittää avustuksen käyttötarkoitus, siihen liittyvä kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Rahoitussuunnitelmassa tulee selvittää myös muu käyttötarkoitukseen liittyvä rahoitus.

Kulttuurin yleisavustuksiin liittyvät ehdot ja rajoitukset (pdf)

Tarkemmat tiedot

Hakuaika päättyy: 31.8.2015

Lisätietoja:
Teatterit: Katri Santtila puh. 0295 3 30285  
Orkesterit: Mervi Tiensuu-Nylund 0295 3 30312
sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)minedu.fi

www.minedu.fi


OKM: Teattereiden ja orkestereiden kehittämishankkeet | haku 31.8. mennessä


Avustus valtionosuuden piirissä olevien teattereiden ja orkestereiden kehittämishankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi valtion talousarvion rajoissa myöntää valtionavustusta teattereiden ja orkestereiden toiminnan kehittämistä varten (730/1992, 6 a § 3 mom.). Avustus on tarkoitettu kehittämistoiminnasta syntyviin menoihin. Tällaiseksi menoksi ei katsota perustoiminnan laajentamista tai teatteri- ja orkesterilain 6 a §:n 2 momentissa tarkoitettua toimintaa. Määrärahasta ei myönnetä tukea investointeihin tai laitehankintoihin.

Kyseessä on erityisavustus. Hakemuksessa tulee olla selkeä hankesuunnitelma. Suunnitelmassa kuvataan hankkeen tavoitteet ja toteutustapa, hankkeeseen sitoutuneet yhteistyökumppanit sekä hankkeen toteuttamisaikataulu. Lisäksi tulee esittää hankkeen kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Rahoitussuunnitelmassa tulee selvittää hankkeen muu rahoitus.

Kulttuurin erityisavustuksiin liittyvät ehdot ja rajoitukset (pdf)

Tarkemmat tiedot

Hakuaika päättyy: 31.8.2015

Lisätietoja:
Teatterit: Katri Santtila puh. 0295 3 30285  
Orkesterit: Mervi Tiensuu-Nylund 0295 3 30312
sähköpostit: etunimi.sukunimi(a)minedu.fi.

www.minedu.fi


OKM: Kulttuuriviennin hankkeiden hankevalmistelu | haku 1.9. mennessä


Avustuksella kulttuuriviennin hankkeiden hankevalmisteluun toteutetaan hallitusohjelman tavoitetta edistää kulttuurivientiä ja luovien alojen markkinointiosaamista.

Avustuksella edistetään kulttuurivientiin liittyvän liiketoiminta- ja yrittäjäosaamisen ja tuottaja- ja manageriosaamisen kehittämistä sekä tuotekehitys- ja innovaatiotoimintaa. Tavoitteena on lisätä vientiä ja työpaikkoja.

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa kulttuuriviennin hankevalmistelutuella näiden tavoitteiden mukaisia hankkeita. Käytännössä tuettavat hankkeet voivat liittyä konkreettisten vientihankkeiden valmisteluun, ml. osatuottajien, jakelijoiden ja rahoituksen hankkimiseen tai markkinoinnin ja myynnin valmisteluun.

Hakemuksia arvioitaessa otetaan erityisesti huomioon hankkeen todennettu tarve ja toteuttamiskelpoisuus sekä vaikutus hakijan viennin kehittymiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämiin avustuksiin sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001).

Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on valtionavustuslain (L 688/2001) 16 §:n mukainen oikeus suorittaa valtionavustuksen maksamisessa ja käytön valvonnassa tarpeellisia valtionavustuksen saajan talouteen ja toimintaan kohdistuvia tarkastuksia.  

Tarkemmat tiedot

Hakuaika päättyy: 1.9.2015

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, puh. 0295 3 30067, etunimi.sukunimi(a)minedu.fi

www.minedu.fi


Pohjoismaisen kulttuurirahaston seuraava hakukierros | haku päättyy 1.9.


Pohjoismaisen kulttuurirahaston apurahan saaminen edellyttää sitä, että projektilla on selkeä pohjoismainen ulottuvuus. Rahasto tukee näin ollen projekteja, jotka tematisoivat ja kehittävät pohjoismaista kulttuuriyhteistyötä ja joissa on huomattava pohjoismainen sisältö.

Pohjoismaisen ulottuvuuden vaatimus täyttyy, mikäli projektiin osallistuu vähintään kolme Pohjoismaata (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti) ja mikäli projekti on luonteeltaan yhteistyö-, vaihto- tai vuorovaikutusprojekti.

Kolmen Pohjoismaan lisäksi projektissa voidaan tehdä yhteistyötä Pohjoismaiden ulkopuolisten kumppanien kanssa.

Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet: www.nordiskkulturfond.org/fi/hae-tukea

Hakuaika päättyy: 1.9.2015

www.nordiskkulturfond.org

 

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/hakuja


Den autonoma skådespelaren – Autonominen näyttelijä | haku 26.6.2015 asti


LUST aloittaa näyttämötaiteellisen täydennyskoulutusprojektin Den autonoma skådespelaren – Autonominen näyttelijä. Haku on auki 26.6.2015 saakka.

Den autonoma skådespelaren (DAS) on taiteellinen täydennyskoulutusprojekti, jonka tavoitteena on luoda merkityksellistä ja taiteellisesti haastavaa teatteritaidetta. Projekti tutkii teoriassa ja käytännössä, normikriittisellä lähestymistavalla, mitä taiteellinen autonomia on näyttelijälle tänä päivänä. Projektiin voi hakea näyttelijöiden lisäksi myös muut esittävien taiteiden ammattilaiset (koreografit, dramaturgit, suunnittelijat sekä muita kentällä toimivat, tai ohjelmasta kiinnostuneita)

Projekti koostuu työpajoista, avoimista luennoista ja mentoroinnista. Tarkoituksena on tarjota teatterintekijöille työvälineitä osaamisen laajentamiseksi sekä yksilöllisessä että kollektiivisessa työskentelyssä. Lähtökohtana on osallistujien oma toiminta ja halu kehittyä itsenäisinä näyttämötaiteilijoina sekä eurooppalaisen nykyteatterin eri metodeihin tutustuminen. Neljän ensimmäisen kurssin vetäjinä toimivat teoreetikot ja taiteilijat Haiko Pfost (Wien), Knut Ove Arntzen (Bergen), Jørgen Knudsen (Bergen), Sebastian Bark ja Ilia Papatheodorou (Berliini).

Lue koko ohjelma täältä.

Hakuohjeet löytyvät ruotsiksi mutta ohjelma on pääasiassa englanniksi. Myös suomenkieliset voivat hakea. 

Projektikokonaisuus on LUSTin johtama ja toteuttama. Taiteellisena nevonantaja toimii Rickard Borgström, Stavangerin Tou Scenenin taiteellinen johtaja. LUST r.f. on aatteellinen yhdistys, joka toimii kehittääkseen teatterin ammattikenttää lähtökohtanaan Suomen ruotsinkielinen teatterikenttä.

Lisätietoja:
Jonas Welander - toiminnanjohtaja
lustrf(a)gmail.com | welanderj(a)gmail.com
+358 45 164 6004
www.lust.fi


Open call for choreographers – Apply to Aerowaves now!


Aerowaves is now accepting applications from early-career choreographers who wish to become one of the Aerowaves Twenty artists for 2016.

Dance artists selected to the Aerowaves Twenty will have their work promoted for one year via the Aerowaves network and everyone who applies has a chance to have their work programmed by the partners of the Aerowaves network. Additionally, choreographers who apply have the chance to be programmed in Spring Forward festival in Pilsen, Czech Republic in April 2016. Spring Forward is a key international dance festival that attracts more than one hundred dance and performing arts programmers each year.

More information online.

Application deadline: 14 September

http://aerowaves.org

 

TYÖPAIKKOJA

Aiemmissa TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja: www.tinfo.fi/hakuja


Korjaamo Group Oy hakee tekniikan päällikköä


Korjaamo Group Oy on kaupunkikulttuurin alueella toimiva yritys, joka tarjoaa asiakkailleen palveluita ja elämyksiä Kulttuuritehdas Korjaamolla, Jääpuistossa ja Allas pop up -kahvilassa.

Kulttuuritehdas Korjaamo tuottaa vuosittain noin 400 kulttuuritapahtumaa ja noin 250 yritystapahtumaa. Sisältöalueidensa musiikin, teatterin, kuvataiteen, puheohjelman ja markkinoiden lisäksi Korjaamolla on monipuolista ravintola- ja tilapalvelutoimintaa.

Haemme nyt Korjaamo Groupiin tekniikan päällikköä.

Tehtävänäsi on vastata Korjaamon kulttuuri- ja yritystapahtumien teknisestä toteutuksesta ja toimia tekniikan työntekijöiden esimiehenä.

Työtehtäviisi kuuluvat muun muassa tuotantojen suunnittelu yhteistyössä tapahtumien tuottajien ja mestareiden kanssa, kaluston hallinta ja sekä aktiivinen yhteistyö esimerkiksi kiinteistönhuollon ja vartiointiyhtiön kanssa.

Tehtävään valittavalta henkilöltä toivomme laajaa kokemusta kulttuuri- ja yritystapahtumien järjestämisestä sekä kykyä ja intoa tuotannollisten prosessien ja työtapojen jatkuvaan kehittämiseen.

Kiinnostuitko? Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi palkkatoivomuksineen 17.6. mennessä sähköpostitse osoitteeseen rekry(a)korjaamo.fi.

Lisätietoja tehtävästä saat tekniikan päällikkö Niko Kurolalta puh. 044 767 1324 tiistaina 16.6. klo 13–14.

www.korjaamo.fi


Erzsébet Workshop etsii tuottajaa


Erzsébet Workshop unelmoi omintakeisesta, kunnianhimoisesta ja rohkeasta osaajasta, jolla on rohkeutta tarttua haastavaan työhön sekä kykyä vastata rahoitusmaailman haasteisiin.

Erzsébet Workshop on ammattilaisvetoinen ryhmä, jolla ei ole vakituista tilaa. Pyrimme tuottamaan poikkitaiteellisia ja monikielisiä esityksiä, jotka etsivät uusia esittämisen tapoja.

Ryhmä työstää syksyn aikana lyhyitä kokeilevia otoksia ja performansseja joiden kautta etsimme tulevalle kokopitkälle esitykselle muotoa sekä tutkimme Erzsébetin tarinan eri osa-alueita. Pelikenttänämme on pääasiassa Turku mutta toimimme myös Helsingissä sekä tulevaisuudessa mahdollisuuksien mukaan myös muualla Suomessa ja Euroopassa.

Tehtävänäsi on kehittää tuotantorakennetta yhdessä tuotantotiimin kanssa, osallistua Workshopin taiteellisiin tuotantoihin, hankkia tarvittavaa rahoitusta, huolehtia toiminnan tiedotuksesta ja markkinoinnista, kirjanpito sekä muut tuottamiseen liittyvät työt kuten budjettien laatiminen, apurahojen hakeminen yhdessä muun työryhmän kanssa, esitystilojen ja yhteistyökumppaneiden etsiminen jne.

Tulet toimimaan taiteellisen johdon aktiivisena ja tasavertaisena kumppanina. Työaika on liukuva ja sinulla on mahdollisuus työskennellä ainakin osittain kotoa käsin. Rahoituskanavien auetessa on ensisijaista turvata taiteilijoiden palkkiot, tuotantokulut ja lisäksi luonnollisestikin myös tuottajaksi pestautuvan palkkio. Tule siis tekemään itse oman palkkasi! Kemioiden kohdatessa ja rahoituksen löytyessä takaamme sinulle haastavan mutta mielenkiintoisen vuoden esitystaiteen parissa.

Edellytämme:

  • kokemusta tapahtumien tai produktioiden tuotannoista ja myynnistä
  • oma-aloitteisuutta, järjestelmällisyyttä, paineensietokykyä ja hyvää kommunikointikykyä
  • vastuullista ja käytännöllistä otetta työhön, sekä hyvää asikaspalveluasennetta

Toivomme hakijalta taide- ja/tai teatterialan tuntemusta sekä tehtäviin soveltuvaa koulutusta.

Tarjoamme:

  • ainutlaatuisen työympäristön ja loistavat työkaverit
  • mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä
  • tuotantotiimin ja työyhteisön tuen
  • mahdollisuuden kehittyä ja kasvaa suurempiin haasteisiin

Hakemukset CV:n kera ja yhteydenotot 19.7.2015 mennessä sähköpostilla senja.sidoro(a)gmail.com. Työ alkaa osittain jo elokuussa 2015 ja jatkuu kevätkaudelle 2016.

https://www.facebook.com/ErzsebetWorkshop

 

TYÖPAJOJA JA KOULUTUKSIA

Lisää TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja löydät: www.tinfo.fi/fi/Tapahtumia ja www.tinfo.fi/hakuja


Näyttelijälähtöinen harjoittelu 5.-6.8.2015, Tampere | haku 8.7. mennessä


Näyttelijälähtöinen harjoittelu – yhteinen työpaja ammattinäyttelijöille ja näyttelijäopiskelijoille

Esa Kirkkopellon ja Minna Hokkasen vetämä kaksipäiväinen kurssi Tampereella 5.-6.8.2015, molempina päivinä klo 9–14.
Näty Tampereen yliopisto, Kalevantie 4

Jo ammatissa toimiville näyttelijöille ja näyttelijäopiskelijoille järjestettävässä yhteisessä työpajassa kokeilemme keinoja, joiden avulla ruumiillinen kuvittelu ja teksti voidaan yhdistää luovasti, nautittavasti ja yhteisesti kommunikoitavalla tavalla. Keinot voi ottaa heti käyttöön oman maun ja tarpeen mukaan, ja ne soveltuvat erilaisiin työskentelytapoihin. Keinoja on tähän mennessä testattu menestyksekkäästi monissa kotimaisissa ammattiteattereissa, joissa niiden avulla on myös valmistettu esityksiä.

Työpajaan osallistumisen hinta on 150 euroa.

Lisätietoa http://www.uta.fi/cmt/taydennyskoulutus/Nayttelijalahtoinen-harjoittelu.html sekä pdf-liitteessä.

http://naty.uta.fi/


Ilmaisuverstas: CVT-tekniikka 5.-6.9.2015 | haku päättyy 10.8.


CVT-tekniikan perehdytyskurssi la-su 5.-6.9.2015 klo 11-16

Alussa teoriaosuus ja sen jälkeen masterclassit (20-30 min).

Kurssille voi osallistua aktiivisena, eli laulavana tai passiivisena kuunteluoppilaana!

Paikka: Ilmaisukellari, Helsinki
Osallistumismaksu: 30 ¤
Hakuaika päättyy ma 10.8.2015

CVT-tekniikka on Tanskasta Suomeen rantautunut laulutekniikka (Complete Vocal Technique), jonka ytimessä on terve äänenkäyttö.

Kahden päivän intensiivinen ja uusia näkökulmia herättelevä laulukurssi perehdyttää CVT-tekniikan perusteisiin, ja Master Class hengessä teoria saadaan heti myös käytäntöön.

Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka perustuu uusimpaan tutkimukseen, fysiologiaan ja anatomiaan. Kaikki laulutyylit ovat tervetulleita ja opetus on aina laulajalähtöistä.

Opettajana toimii Katri Kauppala, joka on Tanskalaisesta Complete Vocal Instituutista valmistunut valtuutettu CVT-opettaja. Hän on myös Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK (Stadia), sekä muusikko (Pop & Jazz konservatorio). Tällä hetkellä hän tekee teatteripedagogiikan maisteriopintoja teatterikorkeakoulussa. 

Hae kurssille

www.nayttelijaliitto.fi/ilmaisuverstas


Tero Saarinen Companyn vientivalmennusohjelma, syyskuu 2015 | haku 14.8. mennessä


Tero Saarinen Company käynnistää syyskuussa vientivalmennusohjelman, jonka tavoitteena on tukea esittävän taiteen parissa työskentelevien suomalaistaiteilijoiden, -managerien, -tuottajien ja ryhmien kansainvälistymistä ja vientiä. Toimintansa alusta asti kansainvälisille markkinoille suuntautunut Tero Saarinen Company jakaa ohjelman avulla käytännön vientiosaamistaan, joka on taiteellisen substanssin ohella edellytys kansainvälisillä markkinoilla menestymiselle.

Räätälöity valmennusohjelma on suunnattu niille esittävän taiteen – tanssin, sirkuksen ja teatterin – parissa toimiville nuorille ammattilaisille, joilla on jo näyttöä ja edellytykset pärjätä ja erottautua taiteellisilla sisällöillään ja osaamisellaan entisestään kovenevilla kansainvälisillä markkinoilla.

Ohjelma koostuu teemoitetuista workshopeista sekä yksilöllisestä sparrauksesta. Syksyn workshop-päivät ovat 2., 9. ja 23. syyskuuta klo 10.00 - 17.00 ja niihin valitaan mukaan noin 15 osallistujaa. Workshop-työskentelyn lisäksi ohjelmaan sisältyy kaksi tuntia henkilökohtaista valmennusta. Ohjelman valmentajina toimivat toiminnanjohtaja Iiris Autio, taiteellinen johtaja Tero Saarinen, myyntipäällikkö Johanna Rajamäki, markkinointi- ja viestintäpäällikkö Terhi Mikkonen ja tuotantopäällikkö Maiju Lempinen.

Haku tapahtuu avoimella hakemuksella, josta tulee käydä ilmi hakijan kokemus ja kansainvälisen toiminnan tavoitteet sekä aiheet, joihin hakija toivoo erityisesti sparrausta. CV tulee liittää mukaan hakemukseen. Yksittäisiin workshop-päiviin tai henkilövalmennukseen ei voi osallistua erikseen.

Hakemukset tulee lähettää Tero Saarinen Companyyn 14. elokuuta mennessä osoitteeseen valmennus(a)terosaarinen.com.

Lisätietoja ohjelmasta antaa toiminnanjohtaja Iiris Autio sähköpostitse (iiris.autio(a)terosaarinen.com) kesäkuussa tai puhelimitse 10. elokuuta alkaen (040 589 2400).

Hinta 248 ¤ (sis. alv) sisältää lounaan kaikkina workshop-päivinä. Toinen osallistuja samasta organisaatiosta saa -25 % alennuksen. Valmennusohjelmaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoa vientivalmennusohjelman workshopeista ja valmentajista.

www.terosaarinen.com

 

twitter.com/tinfotweets