16.06.2016

TINFO-tiedote 23 / 16.6.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TYÖPAIKKOJA

twitter.com/tinfotweets

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

24 päivää odotusta – Teatteritilastot 2015 julkaistaan digitaalisesti 9.7. ja printtijulkaisuna 3.8.

TINFOn ylpeydenaihe ja bestseller Teatteritilastot 2015 valmistuvat 9.7. Printtijulkaisuna saamme sen Tampereen Teatterikesään. Tulevana kolmena viikkona excelit soivat TINFOssa kiihkeämmin kuin koskaan, ja pitkän aikasarjan graafeja ja tilastoreikäleipiä rakennetaan. Kehityksestä numeroiden takana yritetään saada tolkkua. Numeroiden tueksi ja taustaksi tarvitaan analyysiä.

Miksi tilastoja? No siksi, että tilastot välittävät tietoa. Tilastot kuvaavat numeroin teattereiden toimintaa ja kehitystä. Luotettavat ja kattavat tilastot auttavat näkemään kokonaiskehitystä. Tilastot kertovat numeroina, mitä teatterit katsojilleen tarjoavat ja millä tavoin teatterit tehtäviään toteuttavat. Tilastot kertovat, miten paljon teatterit käyttävät julkisia varoja, miten paljon ne hankkivat omaa rahoitusta pääsylipputuloina ja muilla tavoin. Tilastot kertovat, miten resurssit teatterin sisällä jaetaan. Tilastot kertovat myös, mitä teatterissa esitetään ja kuinka paljon esityksiä katsotaan. Ja yhä tärkeämmäksi nousee tieto siitä, miten teatterit taiteilijoita pystyvät työllistämään. 

PANDA – 2000-luvun uustyöläinen

Janne Saarakkalan PANDA-hahmo (Todellisuuden tutkimuskeskus) SAK:n edustajakokouksessa. Vastaa PANDAn esittämään kahdeksaan kysymykseen ja testaa, oletko uustyöläinen. Saarakkalalle itsensätyöllistäjyyden popularisointipalkinto! Saarakkalan ja Louna-Tuula Luukan provokaatiointerventio tiivistää, mistä taiteen uustyöläisyydessä on kyse. JIIHAAA!

Entä jos teatteriinkin – osuuskuntamuotoinen palveluyhtiö

Journalistiliitto on perustanut media-alan osuuskunnan. Se auttaa liiton jäseniä freelancer- ja pätkätyön tekemisessä sekä hoitaa työnantajavelvollisuuksia (palkanmaksu, sotu- ja eläkemaksujen maksu, verojenmaksu, kirjanpito, tilinpäätös). Tällaista osuuskuntaa kaipaisi myös teatterialan kasvava freelancerjoukko.

Apuraha- ja hankeklinikalle

TINFOn ja Teatterikeskuksen palveluklinikat käynnistyvät elokuussa. Rahoituslain ulkopuolisille teatteritoimijoille ja freelancer-taiteilijoille on tarjolla asiantuntija-apua. Viikoilla 33 ja 34 ovat asiantuntijat antamassa räätälöityä neuvontaa apuraha- ja hankeanomusten teossa ja budjetoinnissa. Ei tarvitse kamppailla yksin. Lisää tietoa elokuun ensimmäisessä uutiskirjeessä.

3 Musketeers – East of Vienna

Hangö Teaterträffillä jaettiin 11. kerran Antonia-palkinto, joka kantaa tämän festivaalin perustajan Antonia Ringbomin nimeä. Antonialla halutaan tuoda esiin suomenruotsalaisen teatterin taiteellista rohkeutta ja moninaisuutta. Klockriketeaternin suomalais-liettualainen yhteistuotanto 3 Musketeers – East of Vienna sai palkinnon. Täydestä syystä tälle ajankohtaiselle, älykkäälle ja yleisöönsä luottavalle esitykselle palkinto kuuluu. Palkintoraadin sanoin: ”Föreställningen är samtidigt rolig, klumpig och politiskt inkorrekt på ett intelligent sätt som bevisar att skrattet är den kortaste vägen till tanke och insikt. Föreställningen har regisserats av Valters Sīlis och är ett finländskt-lettiskt samarbete. Föreställningen tar sats i klassiskt europeiskt allmängods – de tre musketörerna – som ger sig ut i ett nytt Europa som vi har svårt att förhålla oss till.”

Don't Be Quiet, Start a Riot!

Tämä mainio otsikko on Tiina Rosenbergin sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymyksiä pohdiskelevan uunituoreen esseekokoelman, joka on kätevästi ilmaisesti ladattavissa ja luettavissa. Rosenbergin eri julkaisuissa (jokunen myös suomeksi) aiemmin ilmestyneet artikkelit ovat nyt yhdessä. Minua kiinnosti erityisesti tuo nimiartikkeli feministi-aktivisti -esityksistä. Rosenberg käsittelee Pussy Riotia ja paljasrinta –sextremismiä Femeniä sitoen ne anarkismin ja avantgarden traditioon. Militantissa optimismissa ja utopistisuudessa Rosenberg kuulee Antigoneen äänen. Feministiryhmien anarkistisissa esityksissä lopputulosta enemmän painaa prosessi.

Performanssi- ja esitystaide – myös tilastoihin

Suomalaiseen performanssi- ja esitystaiteeseen voi tutustua performanssi.com -sivustosta ja performanssipankki-tietokannasta.

Ja toivon mukaan tekijöitä ja teoksia saadaan myös tilastoiduiksi ja sitä(kin) kautta tietoon. Jos hyvin käy, enemmän taiteilijoita mukana Teatteritilastot 2015:ssä.

Saavutettavuusnäkökulmaa enemmän ja syvemmälle

Yleisten kirjastojen saavutettavuussuositus on erinomainen ja tarpeellinen. Jo alun käsitteistö- ja sanastoselvitys raivaa tilaa laaja-alaiselle saavutettavuusajattelulle. Vinkkejä, ohjeita, esimerkkejä – vapaasti sovellettavaksi myös muilla aloilla, suositusten strategista työtä ja johtamista koskevat suositukset käytäntöön.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

Tärkeää: Lähetä harrastajateatterisi tilastotiedot vuodelta 2015

Keräämme tilastotiedot vuoden 2015 toiminnasta. Tilastojen merkitys on suuri. Harrastajateatteritilastot kaipaavat myös sinun teatterisi tietoja, jotta luvut saadaan vertailukelpoisiksi. Vastaa kesän aikana, tiedot kootaan heti syksyn alussa.

Pyydämme täyttämään kaksi lomaketta, joista toinen koskee ohjelmistoja ja toinen taloutta.

Täyttämänne lomakkeet vastaanottaa TINFO / tilastonlaatija Piia Volmari, piia.volmari(a)tinfo.fi.

Löydät lomakkeet: www.tinfo.fi/fi/teatteritilastot

Kiitos yhteistyöstä!

www.tinfo.fi


Muista kansallinen kesäteatteripäivä ja kesäteatterijulistus

TINFO on päättänyt julistaa vuodelle 2016 Kesäteatteripäivän. Kaikkien aikojen ensimmäistä Kesäteatteripäivää juhlitaan perjantaina 1.7.2016, joka on tänä vuonna ylivoimaisesti suosituin kesäteattereiden ensi-iltapäivä ja samalla kenties koko vuoden vilkkain teatteripäivä. TINFOn ylläpitämän ensi-iltalistan mukaan perjantaille 1.7. osuu 52 varmistettua ensi-iltaa.

Kesäteatteripäivän kunniaksi haastamme kesäteatterikansan ideoimaan oman vuoden 2016 kesäteatterijulistuksen. Julistuksen tulee ylistää kesäteatteriperinnettä, paikallisuutta ja kesää. Tyyli on vapaa! Julistus voi olla lyhyt, pitkä, runo, haiku, räppi, laulu... Se voidaan toteuttaa omalla tyylillä. Julistus esitetään yleisölle ennen esityksen alkua kansallisena Kesäteatteripäivänä. Kesäteatteri on kiinteä osa suomalaista teatterikulttuuria ja ansaitsee oman juhlapäivänsä. Jaa oma julistuksesi somessa #kesäteatterijulistus.

Hauskaa kesäteatterikautta 2016!

Kesäteatterit TINFOn ensi-iltalistassa


Tämä on kevätkauden viimeinen TINFO-tiedote

TINFO-tiedote jää tämän päivän jälkeen kesätauolle. Syyskauden ensimmäinen uutiskirje ilmestyy poikkeuksellisesti jo tiistaina 2.8. Tämän jälkeen jatkamme tutulla torstairytmillä. Tiedotteita voi lähettää pitkin kesää osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

Toivotamme kaikille TINFO-tiedotteen lukijoille oikein aurinkoisia kesäpäiviä!

www.tinfo.fi

P.S. TINFOn toimisto on suljettu ajalla 22.6.-31.7.

 

UUTISIA

TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen, 2016 toinen jakokierros

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) on jakanut vuoden 2016 toiset TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen. Koko vuodelle on jaossa 25 000 euroa, ja apuraha maksetaan aina suoraan kääntäjälle. Tällä jakokierroksella apurahaa myönnettiin viidelle käännöshankkeelle.

Apurahasta päättävä asiantuntijaraati painottaa tuen jakamisessa sitä, että suomalainen näytelmä on saamassa ulkomaisen tuotannon. Hakemuksia arvioidaan myös kääntämisen kannalta, raati haluaa varmistua, että kirjailija saa teokselleen parhaan mahdollisen kääntäjän ja laadukkaan käännöksen. Näytelmäkäännösapurahoista ei tällä hetkellä voida jakaa apurahoja AV-käännöksiin tai esimerkiksi esitysten tekstityksiin.

Lisätietoja TINFO-apurahasta ja sen yleisistä myöntämisperusteista: www.tinfo.fi/fi/tinfoapuraha

Vuoden 2016 toisella jakokierroksella TINFO-apuraha myönnettiin seuraaville hankkeille:

Bengt Ahlfors: MORGONGÅVA ja HISSVÄGRAREN, tsekiksi, kääntäjä Zbyněk Černík – Näytelmien esittämiseen Tsekissä.

Antti Hietala: IHANAT IHMISET, ruotsiksi, kääntäjä Eemil Johansson – Näytelmä on tulossa ensi-iltaan Tukholman kaupunginteatteriin marraskuussa 2016 osana FINNDrama-yhteistyötä (Riksteatern).

Emilia Pöyhönen: LEIPÄJONOBALLADI, englanniksi, kääntäjä Kristian London – Näytelmän promootiohankkeeseen englanninkielisiin maihin.

Emilia Pöyhönen: PRINSESSA HAMLET, saksaksi, kääntäjä Stefan Moster – Näytelmän promootiohankkeisiin saksankielisiin maihin.

Tiedustelut:
TINFO / Hanna Helavuori, johtaja, (09) 2511 2121, hanna.helavuori(a)tinfo.fi


Uuden näytelmän ohjelma – kohti suomalaisen näytelmän seuraavaa kultakautta

Teatteri 2.0:n Uuden näytelmän ohjelma tukee ammattinäytelmäkirjailijoita ja kokoaa alan toimijoita yhteistyöverkostoon

Teatteri 2.0:n käynnistämän Suomalaisen näytelmäkirjallisuuden kehittämishankkeen suunnitelmat etenevät. Tulevan toiminnan raamit on hahmoteltu ja hanke on saanut nimekseen Uuden näytelmän ohjelma (UNO). UNO on sillanrakentaja, uudenlainen tapa työskennellä yhdessä. Se on eri toimijoiden yhteinen alusta suomalaisen näytelmäkirjallisuuden edistämiseksi. Toiminta on käynnistetty Koneen säätiön rahoituksella.

UNO:n tavoitteena on parantaa ammattinäytelmäkirjailijoiden työn arvostusta  ja työskentelyolosuhteita sekä taata suomalaisen näytelmäkirjallisuuden laatu ja tulevaisuus. Ohjelma edistää laadukkaiden esitystuotantojen toteutumista ja uuden näytelmäkirjallisuuden esittämistä ympäri Suomen. Ohjelman avulla halutaan laajentaa suomalaisen nykydraaman yleisöpohjaa ja luoda suomalaisesta näytelmäkirjallisuudesta kansallinen ja kansainvälinen ilmiö.

Suunnittelutyön seuraavassa vaiheessa lanseerataan avoin haku kirjoittajaohjelmiin sekä kootaan ammattiteattereista ja muista alan toimijoista koostuva yhteistyöverkosto. Suunnittelutyötä jatketaan vuoden 2016 ajan. Varsinainen toiminta käynnistyy vuoden 2017 alusta.

Kolme toimintakokonaisuutta: kirjoittajaohjelmat, verkosto ja näyttämö

Uuden näytelmän ohjelman muodostavat kolme toimintakokonaisuutta, jotka ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään: kirjoittajaohjelmat, verkosto ja näyttämö.

Kirjoittajaohjelmissa – uransa keskivaiheen ammattikirjoittajille suunnatussa Residenssissä ja uransa alkuvaiheen kirjoittajien Hautomossa – tuetaan ammattinäytelmäkirjailijoiden työtä ja taiteellista kehittymistä. Ohjelmien avulla edistetään kirjoittajien ja heidän näytelmiensä kanssa työskentelevien taiteilijoiden sekä niitä tuottavien teattereiden välistä yhteistyötä.

Uudesta näytelmäkirjallisuudesta kiinnostuneiden ammattiteattereiden ja muiden alan toimijoiden verkosto toimii aktiivisessa vuorovaikutuksessa kirjoittajaohjelmien kanssa. Verkostossa kehitetään uuteen näytelmään liittyvää osaamista ja alan käytäntöjä. Se toimii alustana monipuolisen yhteistyön kehittämiselle. Verkoston avulla tarjotaan tuotantomahdollisuuksia ohjelman näytelmille.

Uuden näytelmän näyttämö kokoaa sateenvarjonsa alle kirjoittajaohjelmissa syntyneiden näytelmien tuotannot ympäri Suomen. Näyttämön avulla viestitään kootusti yleisölle missä ja milloin uutta näytelmää on koettavissa ja kehitetään uuden näytelmän yleisösuhdetta. Näyttämön toiminta myös mahdollistaa uuteen näytelmään perustuvien esitystuotantojen tutkimisen ja kehittelyn käytännössä.

Ohjelman vuoden 2017 käytännön toiminnasta sekä yhteistyöverkostoon osallistuvista toimijoista tiedotetaan syksyn 2016 aikana.

Avoin haku kirjoittajaohjelmiin elokuussa

Uuden näytelmän ohjelman ensimmäinen kirjoittajahaku avautuu elokuun alussa. Vuodeksi 2017 ohjelmiin haetaan yhteensä viittä (5) kirjoittajaa, joilla on jo aiempaa kokemusta näytelmien kirjoittamisesta. Ohjelmat on tarkoitettu ammatikseen näytelmiä kirjoittaville tai ammattinäytelmäkirjailijan uraa tavoitteleville.

Lue lisää hausta

Mukaan UNO:n verkostoon?

Uuden näytelmän verkoston kokoaminen on parhaillaan käynnissä. Huhtikuussa toteutetussa kyselyssä alustavan kiinnostuksensa ilmaisseiden teattereiden kanssa käydään yhteistyökeskusteluja kesän ja alkusyksyn aikana. Näille teattereille on toimitettu tarkemmat tiedot alustavista suunnitelmista, joita vielä kehitetään eteenpäin keskustelujen perusteella.

UNO:sta kiinnostuneiden teattereiden, jotka eivät ole aiemmin ilmaisseet kiinnostustaan olla mukana toiminnassa, tulee olla yhteydessä ohjelman johtajaan viimeistään 7.8. mennessä, mikäli haluaisivat osallistua toimintaan vuonna 2017.

Verkoston toimintaan pilottivuonna 2017 osallistuvat toimijat valitaan yhteistyökeskusteluiden perusteella syyskuussa. Seuraavan kerran teattereita voidaan ottaa mukaan toimintaan vuoden 2018 alusta.

Lisätiedot:
Uuden näytelmän ohjelman johtaja, Teatteri 2.0:n toiminnanjohtaja
Saara Rautavuoma
p. 050 302 0706
saara(a)teatterikaksipistenolla.fi

www.teatterikaksipistenolla.fi/uno


Joonas Lahtisen EIN.KÜCHEN.BAU Soho in Ottakring -festivaalissa Wienissä

Stage Helsingin teatterifestivaalissakin 2013 nähty, nykyaikaisen valmiskeittiön poliittisia, esteettisiä ja historiallisia ulottuvuuksia luotaava installaatio EIN.KÜCHEN.BAU on parhaillaan esillä Soho in Ottakring -festivaalissa Wienissä.

Urbaaniin, paikkasidonnaiseen ja osallistavaan taiteeseen keskittyvän, joka toinen vuosi järjestettävän festivaalin tämänvuotisena teemana ovat ruokaan ja syömiseen liittyvät valtakäytännöt. Festivaali pidetään Sandleitenhofin alueella Ottakringin kaupunginosassa. Arkkitehtuurihistoriallisesti merkittävä Sandleitenhof on suurin Wienin kaupungin 1920-luvulla rakennuttamista vuokrataloalueista. EIN.KÜCHEN.BAU-teoksesta on julkaistu juttuja mm. Itävallan yleisradion ORF:in “Wien heute”-TV-ohjelmassa, W24-televisiokanavalla sekä Die Presse-sanomalehdessä.

http://joonaslahtinen.wordpress.com


E-kirja performanssitaiteen ja tieteen välisestä toiminnasta julkaistu

New Performance Turku Festivalin ja Aboagora-symposiumin Floating Platforms – tieteen ja performanssitaiteen kohtaamisia -hankkeen audiovisuaalinen e-julkaisu julkaistaan parhaillaan käynnissä olevan Aboagora-symposiumin yhteydessä.

Vuonna 2015 pilotoineen Floating Platforms -projektin tarkoituksena oli löytää tasavertaisia työskentelytapoja performanssitaiteilijoiden ja tutkijoiden välisessä kanssakäymisessä. Vuoden 2015 aikana kuusi työparia työskenteli performanssitaiteen ja kansainvälisen politiikan, kosmologian, ekologian, ääniarkeologian, assyriologian ja neurotieteen parissa. Kaikille ilmaiseksi tarjolla oleva laaja audiovisuaalinen julkaisu tarjoaa näkökulmia hankkeen prosesseihin ja tuloksiin.

Suomen Kulttuurirahaston rahoittama suurhanke järjestettiin yhteistyönä Turussa järjestettävien tapahtumien, kansainvälisen New Performance Turku Festivalin ja Turun yliopiston, Åbo Akademin ja Stiftelsen för Åbo Akademin järjestämän Aboagora-symposiumin välillä.

Julkaisun voi ladata ilmaiseksi pdf- tai epub-muodossa osoitteessa www.floatingplatforms.fi.

Lisätiedot:
Anni Välimäki
Floating Platforms -hankkeen koordinaattori, New Performance Turku ry:n toiminnanjohtaja
info(a)newperformance.fi
0400 510 730

www.newperformance.fi

www.aboagora.fi

 

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Lumottu Saari -nukketeatterifestivaali | 2.-3.7.2016, Savonlinna

Tervetuloa LUMOTTU SAARI festivaalille Savonlinnaan!

LUMOTTU SAARI festivaalilla nähdään uutta nukketeatteria ja esitystaidetta luonnonhelmassa. LUMOTTU SAARI on nukkien luoma fantasia, onnellinen viikonloppu ja erilainen luontokokemus kaikenikäisille.

Pienillä ulkonäyttämöillä, luonnontilassa, sekä teltassa nähdään esityksiä suomalaisilta ja kansainvälisiltä esitystaiteilijoilta. 

Sulosaari sijaitsee Itä-Suomessa, Savonlinnassa. Onnellisten saareksi kutsuttuun luonnonpuistoon pääsee kävellen kaupungin keskustasta. Käynti Kylpylähotelli Casinon takaa lähteviä puisia kävelysiltoja pitkin.

 TERVETULOA LUMOTULLE SAARELLE 2.-3.7.2016!

Sulosaari, Savonlinna
(Kylpylaitoksentie 7, Kylpylähotelli Casinon takaa kävellen puusiltoja pitkin)

lumottusaari(a)gmail.com

http://lumottusaari.wix.com/festivaali


Jyväskylän Kesä 12.-17.7.2016

Suomen vanhin kaupunkifestivaali Jyväskylän Kesä järjestetään 61. kerran 12.-17.7.2016.

Koko ohjelma löytyy osoitteesta http://jyvaskylankesa.fi/category/koko-ohjelma/

www.jyvaskylankesa.fi


Harrastajateatterikesä | 15.-17.7.2016, Jyväskylä

Lämpimästi tervetuloa ensimmäisille Jyväskylän Harrastajateatterikesä-festivaaleille!

Vuodesta 1973 Seinäjoella järjestetty Harrastajateatterikesä on löytänyt uuden kodin Jyväskylästä. Harrastajateatterikesä kiittää lämpimästi Seinäjokea kuluneista vuosista ja siirtyy iloisin sekä jännittynein mielin kohti uusia haasteita ja kuvioita.

Harrastajateatterikesän yhteistyökumppaneina toimivat Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän Kesä-kaupunkifestivaali. Tapahtumassa mukana myös Suomen Nuorisoseurat. Harrastajateatterikesän pääjärjestäjänä toimii Suomen Harrastajateatteriliitto.

Ohjelmisto

Lisäksi tänä vuonna ohjelmistosta löytyy kaksi keskustelutilaisuutta, "Vastuunkantajian roolit" ja "Teatteri itseään isommalla asialla", joihin on erittäin tervetulleita myös ammattilaiset ja opiskelijat keskustelemaan harrastajien ja muun yleisön lisäksi. Molempiin on vapaa pääsy. Lisätietoja löytyy tapahtuman sivuilta.

Mihin tahansa tapahtumaan liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä vastaavaan tuottajaan, Mari Saariseen.

Mari Saarinen
Tuottaja
Suomen Harrastajateatteriliitto
mari.saarinen(a)shtl.fi
puh. 050 4682138

www.harrastajateatterikesa.fi


Tampereen Teatterikesä 1.-7.8.2016

Tampereen Teatterikesän runsaan esitystarjonnan ohessa 1.–7. elokuuta keskustellaan teatterialan ajankohtaisista aiheista ja visioidaan tulevaisuutta paneelikeskusteluissa ja seminaareissa. Ammattilaisille ja muillekin kiinnostuneille suunnatut tapahtumat ovat maksuttomia ja pääosin kaikille avoimia.
 
Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton, Näyttelijäliiton ja Teatterin tiedotuskeskus – TINFO:n järjestämässä seminaarissa Teatterialan työn tulevaisuus? tarkastellaan työn ja työvoiman tulevaisuudennäkymiä oppilaitosten ja järjestöjen näkökulmasta perjantaina 5. elokuuta.

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry kutsuu taiteen tekijät puhumaan ”tuntemattoman aiheen” kanssa työskentelemisestä torstaina 4. elokuuta. Tilaisuudessa jaetaan myös Lea-palkinto vuoden 2015 parhaasta näytelmätekstistä.

Tampereen kaupungin, Aamulehden, Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry:n, Teatterikesän ja Ylen järjestämä Asiaa torilta! -tapahtuma tuo lastenohjelmaa ja paneelikeskusteluja Laikunlavalle torstaina 4. elokuuta. Paneelikeskustelujen aiheina ovat Mitä journalismia??!! sekä Saanko puhua – onko sana vapaa taiteessa?. Keskusteluja voi seurata suorana Yle Areenassa.

Rikos radiossa -kuunnelmatapahtuma on Ylen toinen satsaus Teatterikesään. Komisario Koskinen – Viha on paha vieras -kuunnelma saa ensi-iltansa Vanhalla kirjastotalolla Tapahtumien yönä 4. elokuuta. Paikalla ovat kirjailija Seppo Jokinen ja kuunnelman työryhmän jäseniä. Ensimmäisen jakson kuuntelemisen jälkeen tilaisuudessa pohditaan rikos-aihetta radiossa: televisiossa rikossarjoja riittää, tarvitaanko niitä myös radiossa?

Viidettä kertaa järjestettävä Finnish Showcase esittelee suomalaista teatteria festivaalin kansainvälisille vieraille. Teatterikesän ja Teatterin tiedotuskeskus – TINFO:n järjestämä tapahtuma koostuu englanniksi tekstitetyistä kotimaisista esityksistä sekä tilaisuuksista, joissa perehdytään tarkemmin sisältöihin ja tekijöihin sekä keskustellaan teatterin kansainvälisistä, ajankohtaisista ilmiöistä.

Ammattilaisille suunnattuja tapahtumia ovat Suomen Radio- ja TV-selostajat ry:n Kriitikkoseminaari sekä Suomen Kansallisteatterin Yleisötyökillan järjestämä tapaaminen.  Lisäksi Thaimaan suurlähetystö ja Tampereen kaupungin Tapahtumatoimisto järjestävät lauantaina 6. elokuuta Laikunlavalla piknik-tapahtuman Thailand Festival.

Tutustu tapahtumiin tarkemmin täällä.

www.teatterikesa.fi


URB-festivaali | 3.-18.8.2016, Helsinki

Kiasma-teatterin tuottama URB-festivaali järjestetään tänä vuonna 3.-12.8. 

URB 16 -ohjelma on monitaiteellinen ja temaattisesti runsas kokonaisuus tanssia, teatteria, kuvataidetta, elokuvaa.

Festivaalin missiona on tuoda esiin ja tukea nuoremman sukupolven taiteilijoita, luoda paikallista ja kansainvälistä yhteistyötä, sekä kehittää kanssakäymistä nuoren yleisön kanssa.

Festivaaliohjelmaan valikoituneet teokset ja projektit tarjoavat yleisölle monta roolia: katsojana, teokseen toteutumiseen ja muotoon vaikuttavana osallistujana tai uutta oppivana ja luovana työpajaan osallistujana.

Ohjelma

www.urb.fi


Korjaamo Teatterin Stage-festivaali | 17.-29.8.2016, Helsinki

10 vuotta täyttävä Korjaamo Teatterin Stage -teatterifestivaali ilakoi juhlatunnelmissa. 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi ohjelmisto on huomattavan kansainvälinen. Juhlavuoden teema on arjen absurdius.

Stagen kansainväliset teokset ovat saksalaisen Markus&Markus -ryhmän Ibsen: Ghosts, irlantilainen Pan Pan Theatren Newcastlewest, puolalaisen Teatr 21:n Downfalls, Episode 2, saksalaisen Dorkypark-ryhmän ensi-ilta -teos I Am With You, uusiseelantilainen Calypso Nights -ryhmän Juan, Two? jasaksalaisen Rimini Protokoll -ryhmän teos Remote Helsinki. Kotimaisia ensi-iltoja ovat milleniaalisukupolvea käsittelevä teater 90°:n Wunderkinder ja Tuomas Timosenrunoille tehty Asetelmia-näyttämöteos.

Lue lisää

Lisätiedot:
Festivaalin johtaja Jonatan Fogelholm, jonatan.fogelholm(a)korjaamo.fi, p. 050 330 0632

Tiedottaja Salla Matilainen, salla.matilainen(a)korjaamo.fi, p. 044 331 0653

www.korjaamo.fi/fi/stage


Helsingin juhlaviikot 19.8.-4.9.2016

Helsingin juhlaviikot on Suomen suurin monitaidefestivaali, joka järjestetään vuosittain elo-syyskuun vaihteessa. Juhlaviikkojen tehtävänä on tarjota laajalle kotimaiselle ja ulkomaiselle yleisölle ainutlaatuisia taide-elämyksiä.

www.helsinginjuhlaviikot.fi/ohjelma/

www.helsinginjuhlaviikot.fi


Valko-Venäjän teatteri avautuu – Belarus Open | 28.9.-5.10.2016, Minsk

The Belarusian theater showcase Belarus Open will be traditionally held from September 28 to October 5 2016 as part of the TEART festival. This year, coordinator of a program Ludmila Gromyko has chosen 13 performances to participate in Belarus Open. In general, 36 applications were sent in showcase from different cities of Belarus.

www.teart.by/en/

 

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ota käyttöön Apurahavahti

TINFOn Apurahavahti ilmoittaa sähköpostitse uuden teatterialan apurahan tai avustuksen hakuajan alkamisesta. Se myös kertoo, mikäli jotain apurahahakua on päivitetty tai jos vahtiin on lisätty uusi apuraha.

Sinun tarvitsee vain antaa sähköpostiosoitteesi. Ota Apurahavahti käyttöön täältä.


Kulturkontakt Nord: Liikkuvuustuki | hakuaika 21.7.-22.8.2016

Liikkuvuustuki tarjoaa taitelijoille ja kulttuuritoimijoille mahdollisuuden matkustaa ja luoda uusia yhteyksiä alueella, hyödyntää toistensa voimavaroja ja osaamista, esitellä taide- ja kulttuurituotantoja, lisätä kiinnostusta pohjoismaiseen ja balttilaiseen taiteeseen sekä saada virikkeitä alueen taide- ja kulttuurikentältä.

Matkan tavoitteena voi esimerkiksi olla yhteistyö toisen maan kollegoiden kanssa, vierailunäytös, näyttely, osallistuminen konferenssiin, kokoukseen tai työpajaan tai tutkimustyö.

Liikkuvuustukea myönnetään matkoihin Pohjoismaiden ja/tai Baltian maiden ja alueiden välillä: Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Latvia, Liettua, Norja, Ruotsi, Suomi, Tanska ja Viro.

Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taiteenalojen ammattimaisesti toimivat taiteilijat ja kulttuuritoimijat (esim. kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat ja kulttuurintutkijat):

  • yksityishenkilöt
  • enintään kuuden henkilön ryhmät

Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita.

Ammattimaisesti toimivalla tarkoitetaan, että hakijalla on todennettua kokemusta työskentelystä taiteen tai kulttuurin alalla ja/tai taide- tai kulttuurialan koulutus.

Järjestöt ja yritykset eivät voi hakea liikkuvuustukea.

Hakuaika: 21.7.-22.8.2016

Lue lisää

www.kulturkontaktnord.org


OKM: Avustus valtionosuuden piirissä oleville valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille sekä teattereiden ja orkestereiden kehittämishankkeet | hakuaika päättyy 31.8.2016

1. Avustus valtionosuuden piirissä oleville valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi valtion talousarvion rajoissa päättää myöntää harkinnanvaraista valtionavustusta valtakunnallisesti tai alueellisesti merkittäville teattereille ja orkestereille (730/1992, 6 a § 2 mom.). Tällainen peruste voi olla esimerkiksi teatterin tai orkesterin toiminnan erikoisluonne kuten valtakunnallinen tanssi- tai nukketeatteritoiminta, valtakunnallinen lastenteatteri tai -orkesteritoiminta tai muu valtakunnallisesti merkittävä teatteri- tai orkesteritoiminta taikka alueellinen teatteri- tai orkesteritoiminta.

Kyseessä on yleisavustus. Avustus on tarkoitettu edellä mainituista toiminnoista syntyviin menoihin, joita voivat olla esimerkiksi henkilöstökulut tai kiertuetoiminnasta aiheutuvat menot. Hakemuksessa tulee selvittää avustuksen käyttötarkoitus, siihen liittyvä kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Rahoitussuunnitelmassa tulee selvittää myös muu käyttötarkoitukseen liittyvä rahoitus.

2. Avustus valtionosuuden piirissä olevien teattereiden ja orkestereiden kehittämishankkeisiin

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi valtion talousarvion rajoissa myöntää valtionavustusta teattereiden ja orkestereiden toiminnan kehittämistä varten (730/1992, 6 a § 3 mom.). Avustus on tarkoitettu kehittämistoiminnasta syntyviin menoihin. Tällaiseksi menoksi ei katsota perustoiminnan laajentamista tai teatteri- ja orkesterilain 6 a §:n 2 momentissa tarkoitettua toimintaa. Määrärahasta ei myönnetä tukea investointeihin tai laitehankintoihin.

Kyseessä on erityisavustus. Hakemuksessa tulee olla selkeä hankesuunnitelma. Suunnitelmassa kuvataan hankkeen tavoitteet ja toteutustapa, hankkeeseen sitoutuneet yhteistyökumppanit sekä hankkeen toteuttamisaikataulu. Lisäksi tulee esittää hankkeen kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma. Rahoitussuunnitelmassa tulee selvittää hankkeen muu rahoitus. 

Tarkemmat tiedot

Hakuaika päättyy: 31.8.2016

Lisätietoja:
Teatterit: Katri Santtila puh. 0295 3 30285

Orkesterit: Mervi Tiensuu-Nylund 0295 3 30312

Sähköposti: etunimi.sukunimi(a)minedu.fi

www.minedu.fi

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Uuden näytelmän ohjelman kirjoittajahaku | hakuaika 1.-28.8.2016

Uuden näytelmän ohjelman ensimmäinen kirjoittajahaku avautuu elokuun alussa. Vuodeksi 2017 ohjelmiin haetaan yhteensä viittä (5) kirjoittajaa, joilla on jo aiempaa kokemusta näytelmien kirjoittamisesta. Ohjelmat on tarkoitettu ammatikseen näytelmiä kirjoittaville tai ammattinäytelmäkirjailijan uraa tavoitteleville.

Sekä uransa keskivaiheen kirjoittajille suunnattuun Residenssiin että uran alkuvaiheen kirjoittajien Hautomoon etsitään omaäänisiä ja kunnianhimoisia tekijöitä, joilla on halua kehittyä taiteilijana ja paloa päästä ammatillisesti eteenpäin. Valinnoissa painotetaan omaperäistä ja kiinnostavaa taiteellista ideaa, kirjoittajan aiempien näyttöjen osoittamaa vahvaa taiteellista näkemystä ja potentiaalia sekä motivaatiota osallistua aktiivisesti ohjelman toimintaan.

Haku on käynnissä 1.8.-28.8. Valinnat tehdään kahdessa vaiheessa: esikarsinta tehdään syyskuun aikana ja lopulliset valinnat varmistuvat lokakuun aikana.

Tarkemmat tiedot kirjoittajaohjelmista, valintaperusteista ja hakuohjeet on luettavissa Teatteri 2.0:n nettisivuilta www.teatterikaksipistenolla.fi/uno

Lue myös: Teatteri 2.0:n Uuden näytelmän ohjelma – kohti suomalaisen näytelmän seuraavaa kultakautta


RUUKKU 7: Harjoittelu ja harjoittaminen taiteessa

Harjoittelun ja harjoittamisen sekä niiden kautta avautuvan taidon rooli eri taiteen alueilla vaihtelee suuresti. Esiintyvälle taiteilijalle harjoittelu on osa päivittäistä arkea. Muusikolle se on perusrutiini, jota ilman hän tuntee olonsa vajaaksi. Soitto- ja laulutaitoa on pidettävä säännöllisesti yllä, jotta instrumentinhallinta ei katoa. Jos ja kun soittamisesta tulee ammatti, tulee harjoittelusta merkittävä osa päivittäistä elämää hyvin pitkäksi aikaa, ehkä loppuelämäksi. Kuinka löytää itselle sopiva tapa? Harjoittelun ja harjoittamisen tapoja on epäilemättä monia – ehkä yhtä monia kuin tekijöitäkin. Keskittynyt työskentely oman soittimen kanssa voi olla jopa jotain meditaation kaltaista. Mieli, keho, soitin, tila ja teos virittyvät kohtaamaan toisensa ja synnyttämään joka kerta jotain ainutlaatuista.

Tanssijalle ruumis on se instrumentti, jonka hienosyinen tuntemus on taiteellisen työskentelyn perusedellytys. Kuvataiteilija harjoittaa silmän ja käden yhteispeliä sekä käyttämiensä materiaalien tuntemusta. Nykytaiteessa taitojen ja taiteilijana toimimisen suhde on taas pitkälti kontekstisidonnainen asia. Tarvittavat taidot voivat olla esimerkiksi sosiaalisia tai käsitteellisiä. Taitojen kehittäminen ja jopa päämäärähakuinen harjoittelu alkavat usein jo lapsena, monilla muusikoilla jo alle kouluikäisenä, ja ammattiopintojen alkaessa aikuisuuden kynnyksellä säännölliseen harjoitteluun on syntynyt jo kiinteä suhde. Miten taitojen harjoittelu muuntuu taiteen harjoittamiseksi?

Harjoittelu liittyy useimmiten työn alla olevaan teokseen. Teoksista irrallaan voi toki harjoitella kaikenlaisia perustaitoja – kuten asteikkoja, harjoituksia, improvisointia – mutta keskeisin työ kohdistuu teoksiin, joista moni päätyy tarjottavaksi yleisölle. Harjoitellessaan taiteilija työstää päivittäin omaa taidekäsitystään, tulkintaansa työn alla olevasta teoksesta sekä laajemmin, omaa taiteilijuuttaan. 

***

Mitä on harjoittelu tai harjoittaminen?
Mitä ja miten harjoitellaan/harjoitetaan?
Miten harjoittelu opitaan?
Millaista on hyvä tai huono harjoittelu?
Mikä on harjoittelun/harjoittamisen merkitys eri taiteissa?

Pyydämme taiteilija-tutkijoilta teemaamme liittyviä ekspositioita ja puheenvuoroja RUUKKU 7 -numeroon. Numeron toimittavat Markus Kuikka ja Anu Vehviläinen.

Ehdotukset tai luonnokset tutkimusekspositioiksi pyydetään laatimaan RC-luetteloon. Huom. Luettelon käyttö edellyttää käyttöoikeuksien hankkimista ja rekisteröitymistä (ks. kohta "register"). Ehdotukset tulee lähettää RC-luettelon kautta (kohdasta "publish", "submit" ja "Ruukku") 31.7.2016 mennessä.

Ruukku – Taiteellisen tutkimuksen kausijulkaisu


Summer Artist-in-Residence Program in Chekhov's Melikhovo | 7 – 17 August 2016

“We are going to create a theatre that has a universal language. This is the language of the human heart …” — One of the most remarkable actors of our time, Michael Chekhov, predicted this about the theatre of the future. Today, we still so ardently and passionately seek for new means of theatrical expression. At Chekhov Theatre School in Melikhovo, we are marking the 125th anniversary of the greatest actor of the 20th century – Michael Chekhov. 

If you are an actor, stage director or acting coach looking for new inspiration and discoveries within your artistic work, you will want to embrace this exceptional opportunity to discover and learn one of the most inspiring techniques within the Art of Acting – the technique of Michael Chekhov. During 2016, the Chekhov Theatre School invites the most innovative masters within the Art of Acting to share their skills and inspiration in our leading Master Courses, which take place in the most remarkable pearl of Russian theatre history — in Anton Chekhov’s village of Melikhovo.

ONLY A FEW SPOTS LEFT!
07 – 17 August 2016 (Residential setting)
THE IMPROVISING ACTOR – FINDING THE ARTIST WITHIN
with GRAHAM DIXON (United Kingdom)

Participants have an opportunity to share their artistic work at presentational showcase and symposium on the open-air theatre stage and in Chekhov’s theatre yard at The State Literary and Memorial Museum of Anton Chekhov in Melikhovo.

VISIT chekhovtheatreschool.com for more information on the venues and how you can APPLY today. If you have any questions about participation, please contact Viktor Melnikov at Feedback(a)chekhovtheatreschool.com.


Open Call Audition: Sol Pico's New Project | deadline 1 August 2016

CALL FOR AUDITION-LABORATORY/ SOL PICO'S NEW PRODUCTION

From Sol Picó cia, we would like to invite you to participate in a call for our new production, which we will do at a pre-selection on the september 15th where we will select the participants for the Audition-laboratory which will take place from september 19th to 23th in Barcelona, and where we will finally choose the performers who will be part of the new production.

This new production will reflect on masculinity and the role of the male in the 21st century. What is what makes him strong? What is what makes him weaker? Who is man and what is to be a man in today's world? To laugh of him and with him, criticize him, worship him, loathe him and all framing it within an artistic context.

We are looking for professional men from different ages and from different artistic disciplines (contemporary dance, classical dance, new circus, theatre, cabaret, etc.) wanting for fun, madness and with risky proposals.

To access the selection for the audition-laboratory, just send a link to a video of two minutes, which respond to the question-answer (as you want to present it) I am the man I want to be. You can dance, sing, talk, do whatever you want in those two minutes, for us it is more important to see your inner world and what you are able to.Don't be shy!

Remember to include your contact details within the video and send your proposal to solpicodiffusion(a)solpico.com

Reception deadline 01/08/2016

Good luck to all of you!!

www.solpico.com/index.php
 

KOULUTUSTA

TINFO-tiedotteiden koulutustarjontaa löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Festival Production Management Training, module I | deadline 16 September 2016

Module I of the second edition of the Festival Production Management Training will take place in Antwerp, Belgium, from 18-21 January 2017, hosted by deSingel International Art Campus. Young production managers from all over the world will meet and exchange with experienced production managers. The deadline is 16 September 2016.

Apply now

www.thefestivalacademy.eu/en/home/

 

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Teatteri Metamorfoosin MetaWORKSHOP, syksy 2016

www.metamorfoosi.com/koulutus/


Tanssiteatteri MD:n kurssit syksyllä 2016

Tanssiteatteri MD:n kanssa voi tutustua nykytanssitaiteen maailmaan ja tanssiteatteriteosten valmistamiseen myös kurssien kautta.

Kurssit on suunnattu teatterin ja tanssin harrastajille, mutta osalle kursseista voi osallistua vaikka taustalla ei olisikaan tanssin tai teatterialan kokemusta.

Tanssiteatteri MD:n koreografien Elina Jakowlevan, Anniina Kumpuniemen, Ville Oinosen ja Samuli Roinisen sekä tanssinopettajaopiskelija Sonja Pällin vetämillä kursseilla yhdistetään nykytanssiin mm. akrobatian ja äänenkäytön harjoitteita. Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostitse tanssijat(a)tanssiteatterimd.fi.

Syksyn kurssitarjonta

www.tanssiteatterimd.fi


Zodiakin kurssitarjontaa, syksy 2016

Zodiakin syksyssä odottaa jälleen mehevä valikoima kursseja ja työpajoja. Kurssiohjelmisto on julkistettu ke 15.6. Samalla käynnistyy ilmoittautuminen kursseille.

Kurssiohjelmassa ovat jälleen mukana suositut senioreiden ja miesten kurssit sekä Heittäydy liikkeeseen -kurssit. Heittäydy liikeeseen -opettajina toimivat syksyllä Anni Rissanen, Anna Maria Häkkinen ja Elina Pirinen.

Syksyn ohjelmasta löytyy useampia kursseja, joissa pureudutaan liikkeen ja musiikin suhteeseen. Tällaisia ovat muun muassa Maria Nurmelan ohjaama Improvisationes Intermediaes -viikonloppukurssi sekä Soiva liike: kehollista tanssi- ja musiikki-improvisaatiota.

Syksyn ohjelmistossa on neljä pelkästään ammattilaisille suunnattua kurssia. Niiden lisäksi peräti kuusi kaikille avointa kurssia on suunniteltu soveltuvaksi myös ammattilaisille.

Tutustu koko kurssiohjelmaan 15.6. alkaen osoitteessa: www.zodiak.fi/kurssit

 

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Järjestösihteeri – Suomen PEN | haku 27.6. mennessä

Kirjoittajien sananvapausjärjestö Suomen PEN etsii osa-aikaista järjestösihteeriä avustamaan järjestön toiminnassa. Tehtävä sopii hyvin pientä lisäansiota ja työkokemusta etsivälle kirjallisuuden kenttää tuntevalle henkilölle, joka on kiinnostunut sananvapaus- ja ihmisoikeusasioista sekä järjestötoiminnasta. Työajasta ja palkkauksesta sovitaan erikseen.

Järjestösihteeriltä vaaditaan molempien kotimaisten kielten ja englannin hallintaa sekä hyviä viestinnällisiä ja IT-taitoja. Suomen PEN:illä ei ole toimitiloja, mutta tehtävää on mahdollista hoitaa esim. kotoa käsin.

Järjestösihteerin tehtäviin kuuluu:

  • Jäsenlaskutus (kerran vuodessa) ja jäsenrekisterin ylläpito
  • Johtokunnan sihteerinä toimiminen ja kokousjärjestelyt (kokouksia keskim. 6–8 vuodessa)
  • WordPress-pohjaisten kotisivujen päivittäminen
  • Tiedotustehtäviä sähköpostitse ja sosiaalisen median kautta.

Henkilön oman kiinnostuksen ja käytettävissä olevan ajan mukaisesti järjestösihteerin on mahdollista avustaa PEN:in tapahtumajärjestelyissä, tuottaa erilaisia tekstejä ja ottaa isompi rooli järjestön tiedotuksessa. Tehtävä on määräaikainen, aluksi ajalla 1.8.–31.12.2016. Valittava henkilö perehdytetään tehtävään ja järjestön toimintaan heinäkuussa.

Kysy lisätietoja ja lähetä vapaamuotoinen hakemus ansioluettelosi kera 27.6.2016 mennessä toiminnanjohtaja Johanna Sillanpäälle, os. pentiedotus(at)gmail.com tai puheenjohtaja Sirpa Kähköselle, os. sirpanen(at)gmail.com.

Suomen PEN on vuonna 1928 perustettu kirjailijoiden sananvapausyhdistys, joka kuuluu yli 100 maassa toimivaan kansainväliseen PEN-järjestöön, PEN Internationaliin. Peruskirjansa mukaisesti PEN puolustaa ja edistää kirjallisuutta sekä taiteen- ja ilmaisunvapautta kaikkialla maailmassa. Tavoitteidensa toteuttamiseksi Suomen PEN tekee aloitteita ja kannanottoja, harjoittaa tiedotus- ja julkaisutoimintaa, järjestää keskustelu-, esitelmä- ja kulttuuritilaisuuksia sekä muuta vastaavaa tarkoitustaan edistävää toimintaa.

www.suomenpen.fi


Tuottaja – Alpo Aaltokoski Company | haku 10.7. mennessä

Alpo Aaltokoski Company on helsinkiläinen vuonna 1995 perustettu nykytanssiryhmä, jonka teoksia on esitetty lähes 30 maassa viidellä mantereella. Koreografi ja tanssitaiteilija Alpo Aaltokoski (s. 1958) on Aleksanterin teatterin vieraileva residenssitaiteilija 2015–2017. Ryhmän toimistotilat sijaitsevat Kaapelitehtaalla.

Tuottaja vastaa Alpo Aaltokoski Companyn hallinnollisista ja tuotannollisista tehtävistä kotimaassa ja kansainvälisesti sekä ryhmän toiminnan kehittämisestä pitkällä aikajänteellä. Työtehtävät sisältävät muun muassa myyntiä ja markkinointia, viestintää sekä talous- ja henkilöstöhallintoa.

Hakijalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja/tai käytännössä hankittua vankkaa kokemusta tuotantotehtävistä kulttuurin kentällä, matkustusvalmiutta ja kiinnostusta kansainvälistä yhteistyötä kohtaan. Suomen ja englannin kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen ilmaisutaito on välttämättömyys, espanjan kielen taito katsotaan eduksi.

Etsimämme henkilö on aloitteellinen, innovatiivinen ja priorisointikykyinen. Hän työskentelee mielellään sekä itsenäisesti että ryhmässä ja omaa hyvät sosiaaliset taidot, joustavuutta ja paineensietokykyä. Kulttuurialan rahoitusjärjestelmien tuntemus tukee tehtävän menestyksellistä hoitamista.

Tarjoamme monipuolisen tehtäväkentän, luovan ja dynaamisen toimintaympäristön ja mahdollisuuden työskennellä nykytanssin kärkijoukoissa.

Vakinainen työsuhde alkaa elokuussa tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on 3 kk koeaika.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi palkkatoiveen kera (yht. max. 1 liuska) ja CV:si relevantteine suosittelijoineen (yht. max. 2 liuskaa) yhtenä pdf-tiedostona 10.7.2016 mennessä osoitteeseen haku(at)aaltokoskicompany.fi. Otsikoksi: ”Hakemus / tuottaja”. Haastatteluun kutsuttaviin otetaan yhteyttä viikolla 28.

Lisätietoja tehtävästä antaa:

  • 20.6. ja 21.6. klo 11–15 Helmi Saksala, p. 044 323 3509
  • 29.6. ja 30.6. klo 16–17.30 sekä 7.7. klo 12–18 Alpo Aaltokoski, p. 050 596 7917

www.aaltokoskicompany.fi

twitter.com/tinfotweets