04.08.2015

TINFO-tiedote 25 / 4.8.2015

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAMPEREEN TEATTERIKESÄ 3.-9.8.2015

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

HYYTÄVÄ HEINÄKUU KUTISTUVASSA YHTEISKUNNASSA

Nyt ei kyse ole ilmoista vaan railo-Suomen poliittisesta ilmanalasta: vihapuheesta, potentiaalisesta väkivallasta, todellisesta väkivallasta, ylemmyydentuntoisesta ja sulkevasta retoriikasta, jolla meiksi ja muiksi luokittelua tehdään stereotyyppisten ryhmäniputusten pohjalta. Libanonilaissyntyinen Melbournen yliopiston antropologian ja sosiaalisen teorian professori Ghassan Hagen 2000-luvun alussa kirjoittamat White Nation. Fantasies of White supremacy in a multicultural society (2000) ja Against paranoid nationalism: searching for hope in a shrinking society (2003) kertovat kutistuvasta yhteiskunnasta ja vainoharhaisesta nationalismista. Nyt eletään Hagen näkemyksen mukaan puolustusyhteiskunnassa, joka kärsii toivon puutteesta. Puolustusyhteiskunta luo kansalaisia, jotka näkevät kaikkialla uhkia. Puolustusyhteiskunta luo vainoharhaista nationalismia. Tällaisesta maaperästäkö ääriliikkeet sikiävät? Hagen haastattelu kiteyttää hänen ajatteluaan.

Katariina Mäkisen pari vuotta vanha artikkeli Hommaforumin maahanmuuttovastaisesta keskustelusta on edelleen ajankohtainen.

Hyytäviksi koin myös asenteet Kreikkaa kohtaan. Hyytäviksi olen kokenut kehitysavun leikkaukset. Kreikkalaisten ja portugalilaisten kollegojen kanssa nolostuttaa puhua.   

SUOMI EI OLE TEATTERIBOIKOTISSA

No, teatteriulkkarit eivät boikotoi onneksi Suomea. Tampereen Teatterikesään on tulossa suuri joukko ruotsalaisia Riksteaternista ja muualtakin lähialueilta, Saksasta Ruhrfestspielestä, Wienin juhlaviikoilta, Meksikon Dramafestistä, Tuttoteatrosta Roomasta, Koreasta, Sloveniasta… Yli viisikymmentä kansainvälistä vierasta.

FREELANCEREISTA KESKUSTELEMAAN TAMPEREELLE – AINA JOKU TULEE ILMAISEKSI

Odotan Tampereen Teatterikesän seminaaria freelancereista, muuttuneesta työstä ja toimeentulosta. Vakinaiset henkilötyövuodet VOS-teattereissa ovat jatkaneet laskuaan. VOS-teatterit pystyivät työllistämään 647 näyttämötaiteilijaa vakinaisesti (marraskuun 2014 otos). Vierailijatehtäviä oli vuonna 2014 10 % vähemmän näyttelijöille, 12 % vähemmän lavastajille ja pukusuunnittelijoille, 14 % vähemmän ohjaajille kuin vuonna 2013. Ei sitten ole ihme, että esimerkiksi Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton jäsenten keskimääräiset työttömyysjaksot vuonna 2014 olivat noin neljä kuukautta – kolmannes vuodesta. Lasken parhaillaan kuumeisesti näyttelijöiden tilannetta.

 OLE VALMIS, TEATTERITILASTOT TULEVAT

Tällä viikolla ilmestyvät Teatteritilastot 2014. Antavat taas aihetta pohdiskeluun. Saturaatiopiste lienee saavutettu, (puhe)teattereiden yleisöt tuskin tulevat kasvamaan. Keskitytään katsojalukuja enemmän teatterin laatuun, arvioidaan esityksiä sen perusteella, miten esitykset saavuttavat ja koskettavat erilaisia yleisöjä, minkälaisia suhteita teatterit solmivat esityksillään yleisöihin, omaan aikaansa ja ympäristöihinsä, joissa teatterit toimivat. Miten hitossa raivata enemmän tilaa myös riskinotolle, uusien yleisöjen tavoittamiselle – tämän ei tarvitse merkitä jo olemassa olevien yleisöjen hylkäämistä. Miten ottaa potentiaaliset yleisöt yhä enemmän mukaan teattereiden toiminnan suunnitteluun, jotta teattereista saataisiin enemmän ”ihmisten omia”?

Jos teatteriverkkomme tahdotaan säilyvän, vaaditaan teattereilta kovenevassa kilpailussa halua, kykyä ja uskallusta uudistaa teatteritaidetta ja kykyä kriittisesti ja ennakkoluulottomasti arvioida uudelleen ja uudistaa omia rakenteitaan ja toimintakulttuurejaan. Jos rahoituslain ulkopuolisten teattereiden kaikki energia kuluu hengissä pysyttelemiseen, ei strategiseen pitkäntähtäimen kehittämiseen riitä resursseja. Huolestuttavinta on, jos rahoituksen puutteessa erilaiset kehittämishankkeet jäävät toteutumatta.

VALOPILKKUJA HEINÄKUUSSA

Kaksi heinäkuun huippua – äärest laidoilta. Niin sen pitää olla. Kerimäen Pitäjänteatterin Noitatohtorissa  viestiä monikulttuurisuuskeskusteluun. Teatterilla on mahtava komedienne Maritta Luukkanen. Ikuisesti mielessäni Luukkasen Selma Kaappinen. Millä tyylillä, hersyvällä älyllä ja tunteella Luukkanen tekikään tämän miehiä rakastavan, elämää nähneen, viinalle person Selma Kaappisen.

Savonlinna Oopperajuhlilla vieraili Dresdenin Semperoperin nuorten ensemble Figaron häiden esityksellä. Se leikitteli siekailemattoman suvereenisti eri tyylilajeilla, nuoret laulajat lauloivat kuin enkelit ja venyivät katu-uskottavasti vaikka minkälaisiin fyysisiin suorituksiin. Miksei kaikissa taloissa voisi olla nuorten ensemble? Nurkkaa muutokselle ja uudistukselle?

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

Ennakkotieto: Teatteritilastot 2014 ilmestyy tällä viikolla

Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) laatimat vuoden 2014 teatteritilastot julkaistaan tällä viikolla. Tilastokirja postitetaan kaikille tilastoinnin piirissä oleville teattereille ja sidosryhmille. Painettua julkaisua on myös mahdollista ostaa esim. TINFO-verkkokaupasta tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

Aiempaa tilastotietoa: www.tinfo.fi/fi/teatteritilastot

www.tinfo.fi


Ammattiteattereiden syksyn ensi-iltalistaus TINFO-verkkosivuilla

TINFO kerää suomalaisten ammattiteattereiden ensi-iltoja verkkosivuille. Voit selata syksyn ensi-iltoja täältä. Oman teatterisi ensi-iltatiedoista voit ilmoittaa ympäri vuoden sähköpostilla osoitteeseen: tinfo(a)tinfo.fi

www.tinfo.fi/fi/ensi-illat


Syksyn TINFO-tiedotteiden aikataulut

Syyskauden ensimmäinen TINFO-tiedote ilmestyy Tampereen Teatterikesän johdosta poikkeuksellisesti näin tiistaina. Ensi viikolla palaamme normaaliin viikkorytmiin, eli TINFO-tiedote jatkaa ilmestymistään torstaisin. Mahdolliset uutiskirjeeseen tulevat tiedotteet pyydetään lähettämään viimeistään tiistaipäivän aikana osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

Muut uutiskirjeet:

 • TINFO e-Nytt: tiistai 1.9. | tiistai 6.10. | tiistai 3.11.
 • TINFO e-News: tiistai 22.9. | tiistai 8.12.
 • TINFO-Newsletter | Theater aus Finnland: tiistai 29.9.

Uutiskirjeiden postituslistalle voit liittyä täältä tai lähettämällä sähköpostia: tinfo(a)tinfo.fi


TINFOn toimiston aukioloajat

TINFOn toimisto noudattaa elokuussa kesäaikaa. Toimisto on avoinna ma-pe klo 9-15.

Syyskuusta alkaen palaamme normaaliaikaan: ma-to klo 9-16, pe klo 9-15.

www.tinfo.fi

 

UUTISIA

TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen, toinen jakokierros

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) on jakanut vuoden 2015 toiset TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen. Koko vuodelle on jaossa 25 000 euroa, ja apuraha maksetaan aina suoraan kääntäjälle. Toisella jakokierroksella apuraha myönnettiin kahdelle käännöshankkeelle.

Apurahasta päättävä asiantuntijaraati painottaa tuen jakamisessa sitä, että näytelmä on saamassa ulkomaisen esityksen. Hakemuksia arvioidaan myös kääntämisen kannalta, raati haluaa varmistua, että kirjailija saa teokselleen parhaan mahdollisen kääntäjän ja laadukkaan käännöksen.

TINFO järjestää näytelmäkääntäjille koulutusta, käännöstyöpajoja on vetänyt suomentaja ja dramaturgi Jukka-Pekka Pajunen.

Lisätietoja TINFO-apurahasta ja sen yleisistä myöntämisperusteista: www.tinfo.fi/fi/tinfoapuraha


Vuoden 2015 toisella jakokierroksella TINFO-apuraha myönnettiin seuraaville hankkeille:

Eeva Turunen: MUUTAMA SANA ULLASTA, saksaksi, kääntäjä Katja von der Ropp

Suomalaisen nykynäytelmän promootiohankkeeseen Saksaan.

 

Heikki Huttu-Hiltunen – Pekka Heikkinen: NÄILLÄ MENNÄÄN, englanniksi, kääntäjä Nely Keinänen

Näytelmän esittämiseen englanninkielisillä teatterifestivaaleilla.

Tiedustelut:
TINFO / Hanna Helavuori, johtaja , (09) 2511 2121, hanna.helavuori(a)tinfo.fi


Näyttämötaiteen taiteilija-apuraha 39 ammattilaiselle

Esittävien taiteiden toimikunta on jakanut vuonna 2016 alkavat näyttämötaiteen taiteilija-apurahat. Apurahan sai 39 teatterin ammattilaista.

Viisivuotisen apurahan saivat ohjaaja, näytelmäkirjailija Jari Juutinen Lahdesta sekä näytelmäkirjailija Pipsa Lonka ja näyttelijä Taisto Reimaluoto Helsingistä. Kolmivuotinen apuraha meni nukketeatteritaiteilija Merja Pöyhöselle Turkuun. Merja Pöyhönen ohjasi ja dramatisoi Shakespearen Myrskyn (2013), josta tuli suurin koskaan Suomessa tehty nukketeatteriesitys.

Näyttämötaiteeseen tuli kaikkiaan 229 hakemusta.

Esittävien taiteiden toimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelimistä. Se päättää muun muassa näyttämötaiteen, tanssitaiteen, sirkustaiteen sekä performanssi- ja esitystaiteen taiteilija-apurahoista. Esitykset valmistellaan eri taiteenalojen jaostoissa.

Katso kaikki apurahan saajat

Lisätietoja:
Ansa Aarnio, erityisasiantuntija, ansa.aarnio(a)minedu.fi, p. 0295 330 701

www.taike.fi


Näytelmäkirjallisuuden kantaesitystukea 76 näytelmäkirjailijalle

Esittävien taiteiden toimikunta on jakanut 210 000 euroa näytelmäkirjallisuuden kantaesitystukeen vuodelle 2015. Kantaesitystuki oli tänä vuonna viimeistä kertaa haettavissa tammikuussa.

Kantaesitystukea on jaettu kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistämiseen 1970-luvun alusta alkaen. Ensi syksystä alkaen kantaesitystuen haku yhdistetään kohdeapurahojen hakuun ja ohjeet päivitetään. Hakijalta edellytetään työsuunnitelmaa seuraavalle vuodelle. Näytelmäkirjallisuuden edistämiseen varataan edelleen 210 000 euroa. Muutoksella lisätään näyttämötaiteen jaoston ja esittävien taiteiden toimikunnan harkintavaltaa. Tavoitteena on edelleen jakaa apurahoja laadukkaiden näytelmien kirjoittajille.

Tänä vuonna eniten tukea saivat näytelmäkirjailijat Juha Hurme ja Juha Siltanen, kumpikin 7 240 euroa, kahdesta kokoillan näytelmästä.

Kantaesitystukea jaetaan ammattiteattereissa edellisen vuoden aikana kantaesitettyjen näytelmien perusteella. Esityksen laadun ja laajuuden sekä näytelmäkirjailijan oman työn osuuden perusteella tuki on jaettu joko kokonaisena tai puolitettuna. Hakemuksia saapui 114 ja tukea sai 76 hakijaa tai työryhmää.

Kaikki tuen saajat

Lisätietoja:
Ansa Aarnio, erityisasiantuntija, ansa.aarnio(a)minedu.fi, p. 0295 330 701

www.taike.fi


Aura of Puppets ja Antti Mikkola saavat Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinnon

Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän rahaston palkinto myönnetään tänä vuonna nukketeatteriyhteisö Aura of Puppetsille ja teatterintekijä Antti Mikkolalle, molemmille 9 000 euroa. Turkulainen Aura of Puppets on tuonut nukketeatterin lähemmäs katsojia ja edistänyt nykynukketeatterin tunnettuutta paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Antti Mikkola on laaja-alainen ja monipuolisesti lahjakas teatterintekijä, joka on onnistuneesti kehittänyt uudenlaista teatterin tekemisen työtapaa ja nykyteatteria.

Olavi Veistäjän palkinto jaetaan valtakunnallisesti merkittävästä tuoreesta, ajankohtaisesta teatteriteosta. Palkinnot luovutetaan Tampereen teatterikesän avajaisissa tiistaina 4.8.2015.

Aura of Puppets

Aura of Puppets on vuonna 2012 perustettu turkulaisten nukketeatterien ja nukketeatterintekijöiden yhteistyöverkosto, joka toimii Turun nukketeatterikentän yhteisenä tiedotus-, markkinointi- ja tuotantokoneistona. Aura of Puppets on pyrkinyt kehittämään alan rakenteita ja toimintaa ja on tehnyt merkittävää  työtä nukketeatterin arvostuksen ja saavutettavuuden lisäämiseksi sekä paikallisesti, kansallisesti että kansainvälisestikin.

Yhteistyöverkosto on tuottanut esityksiä, järjestänyt  seminaareja sekä työpajoja. Jo viidesti järjestetyssä nukketeatterifestivaali TIP-festissä on esitelty nukketeatterin eri tyylilajeja ja nähty niin kotimaista nykynukketeatteria kuin tutustuttu jaavalaiseen varjoteatteriperinteeseen. Yhdessä TEHDAS Teatterin kanssa on toteutettu vahvasti visuaalinen näytelmä Myrsky ja koko perheen musiikillinen nukketeatterinäytelmä Noiduttu leikki.

Turusta onkin Aura of Puppetsin ansiosta tullut suomalaisen nykynukketeatterin vilkas keskittymä. Nykynukketeatteri näyttäytyy taiteellisesti kunnianhimoisena, omintakeisena ja rikkaana ilmaisumuotona, joka nyt tunnetaan aikaisempaa paremmin.  Aura of Puppetsin toiminnan ansiosta yleisön on ollut helpompi löytää tiensä nukketeatteriesityksiin ja yhä uusille katsojille on tarjoutunut tilaisuus nähdä ja ihmettyä taiteenlajin moninaisuudesta.

Antti Mikkola

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Antti Mikkola (s. 1978) on laaja-alainen ja monipuolisesti lahjakas teatterintekijä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002 ja on sen jälkeen työskennellyt Tampereen Työväen Teatterissa sekä Vaasan ja Hämeenlinnan kaupunginteattereissa. Hän on myös yksi Tampereella vuonna 2005 perustetun Teatteri Siperian perustajajäsenistä ja on toiminut näyttelijänä, käsikirjoittajana tai ohjaajana lähes jokaisessa Siperian esityksessä.

Antti Mikkola ottaa näytelmiensä aiheet usein tämän päivän Suomesta ja on olosuhteiden muutosten tarkka havainnoija. Vahvan paikallisuuden tunnun rinnalla Mikkolan teksteissä säilyy tietty yleispätevyys, ja näyttelijäkokemuksensa ansiosta hän on suvereeni dialogien kirjoittaja.

Käsikirjoittamassaan ja ohjaamassaan teoksessa Kuningatarleikit Mikkola sukelsi ajankohtaisiin naisten, vallan ja kontrollin kysymyksiin tavalla, joka herätti myös kansainvälistä huomiota. Näytelmä sai kutsun Mexico Cityn Dramafest -teatterifestivaaleille, yhdelle Väli-Amerikan suurimmista teatterifestivaaleista, jossa se sai kiitosta omaperäisestä näkemyksestään ja näyttelijäntyöstään.  Esitys on nähty myös Tampereen Teatterikesässä, Porin Lainsuojattomat-festivaaleilla, Hämeenlinnan ja Seinäjoen kaupunginteattereissa sekä Stage-festivaaleilla.

Omien sanojensa mukaan Antti Mikkola on tehnyt työtään halusta kuvitella, kertoa ja tulla kuulluksi. Näyttämölle on ajanut kertomisen halu, etsintä, kokeilu, oma sisäinen ääni ja vaisto. Esiintyjyys on sen jatke, välttämättömyys.

Lisätiedot:
Palkintolautakunnan puheenjohtaja Martti Silvennoinen, puh. 0400 702 535
Ilona Numminen, Aura of Puppets ry, puh. 040 460 4851
Antti Mikkola, puh. 050 562 0820
Suomen Kulttuurirahasto, kulttuurisihteeri Jaana Leivo, puh. 09 6128 1235

Palkintolautakunta

Aamulehden pitkäaikaisen teatteritoimittajan ja kriitikon Olavi Veistäjän (1908-1988) rahaston palkintolautakuntaan kuuluivat toimittaja Kirsti Pohjonen (Alma Media); kulttuuritoimittaja Ilkka Kuosmanen (teatteriarvostelijat); taloustiet. maisteri Martti Silvennoinen (Tampereen Teatterikerho); johtaja Hanna Helavuori (Teatterin tiedotuskeskus) ja teatterinjohtaja Reino Bragge (Tampereen Teatteri).

Aikaisemmat palkinnot:

2013
Teatteri 2.0 ja teatterinjohtaja Vesa Tapio Valo

2011
ohjaaja, näyttelijä ja näytelmäkirjailija Anna-Elina Lyytikäinen ja dramaturgi Seija Holma

2009
näyttelijä Heikki Kinnunen jaTeatteri Quo Vadiksen Pelastetaan Äiti -esityksen työryhmä

2007
teatterinjohtaja, näyttelijä Esko Roine ja näytelmäkirjailija Laura Ruohonen

2005
näyttelijä, näytelmäkirjailija ja ohjaaja Leea Klemola ja näytelmäkirjailija, ohjaaja Sirkku Peltola

2003
näyttelijä, ohjaaja Kari Heiskanen ja näytelmäkirjailija, ohjaaja Juha Jokela

2001
näytelmäkirjailija Kristian Smeds ja Teatteri Takomon Jumala on kauneus -työryhmä produktiosta Jumala on kauneus

1988
Suomen Kansallisteatterin työryhmä Lyle Kesslerin Orvot-näytelmän tulkinnasta

Suomen Kulttuurirahasto on yksityinen säätiö. Se tukee maamme kulttuurielämää myöntämällä apurahoja keskusrahastosta ja 17 maakuntarahastosta tieteen, taiteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteisöille. Kulttuurirahastolla on myös omaa kulttuuritoimintaa. Lisätiedot osoitteesta www.skr.fi.


Suomalaisille palkintoja Prague Quadrennial 2015 –skenografiatapahtumasta

Suomalaiset voittivat kolme kultamitalia maailman suurimmassa lavastustaiteen tapahtumassa PQ15:ssä kesäkuussa. Aalto-ARTS/ELO/lavastustaiteen & Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun opiskelijoiden THE OTHER SIDE -näyttely ja Suomen ääni-tila -lähtöinen WEATHER STATION -näyttelypaviljonki Prahan Quadrennialen päänäyttelyssä saivat kultaiset pokaalit Praha Quadrennialen palkintoseremonioissa.

Opiskelijoiden projekti sai pääpalkinnon sarjassa THE BEST STUDENT EXPOSITION IN PQ15. Näyttely valittiin myös PQ:n lapsikävijöiden suosikiksi. Mukana projektissa on Aalto-ARTS ELOn lavastusopiskelijoita, median, arkkitehtuurin ja Taideyliopiston valo- ja äänisuunnittelun opiskelijoita. Projektia ovat vastuuopettajina ohjanneet lavastustaiteen lehtori Sampo Pyhälä, pukusuunnittelun professori Sofia Pantouvaki ja Teatterikorkeakoulun valosuunnittelun lehtori Kimmo Karjunen.

Palkintoperusteet:
Gold Medal PQ 2015 for the Best Exposition in the Student Section
Finland: The Other Side

"In this exhibition we admired the bold choice of a single material that has the capacity to reveal many aspects of performance design. It is a responsive material, inviting visitors to touch and feel. It is playful and interactive but it also establishes a really interesting dynamic between the visitors and the unseen operators; in that it has the potential to speak about the unknown and otherness."

WEATHER STATION oli voittoisa PQ:n päänäyttelyn sarjassa BEST USE OF MEDIA IN PERFORMANCE DESIGN.

Palkintoperusteet:
Gold Medal PQ 2015 for Use of Media in Performance Design
All the works in the exhibition of Finland: Weather Station. Staging Sound

"Although sound is the focus of this exhibition, the jury was struck by how sound, video, still images and material objects are combined here, as a way both of documenting as well as creating work. This provides a rich and complex communication of ideas and a sophisticated appreciation of what media in combination can do."

WEATHER STATION oli myös nimettynä kolmen parhaan joukkoon kilvassa Prahan Quadrennialen pääpalkinnosta, Golden Trigasta.

Weather Stationin taiteilijat ovat Kasperi Laine, Heidi Soidinsalo, Jani-Matti Salo, Ville Seppänen (teoksella THE SOUND OF MUSIC (IN A BOX),  Elina Lifländer, Kristian Ekholm, Nanni Vapaavuori ja Leila Kourkia (Water Tower), Antti Mäkelä (Melting point, assistenttina Markus Linden), ja Antti Nykyri (Sound forest). Näyttelyn kuraattorit ovat Maiju Loukola ja Timo Heinonen. Tuottaja on Mia Kivinen ja tekninen tuottaja Ada Halonen.

Linkkejä:
www.hs.fi/kulttuuri/a1305964943468
www.facebook.com/events/667039756733206/

Lisätietoja:
Maiju Loukola
050 433 5668
maiju.loukola(a)aalto.fi
WEATHER STATIONin kuraattori, yhdessä Timo Heinosen kanssa

Lisätietoja opisk. näyttelystä
Sampo Pyhälä
sampo.pyhala(a)aalto.fi

www.aalto.fi
www.oistat.fi


Maisteriohjelmapilotti MAECP keskittyy ekologisen kriisin kysymyksiin esittävissä taiteissa

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa käynnistetään syksyllä 2016 uusi englanninkielinen esittävän taiteen maisteriohjelmapilotti MA in Ecology and Contemporary Performance (MAECP).

MA in Ecology and Contemporary Performance –ohjelmapilotti tarkastelee maailmaa ekologisen kriisin keskellä suhteiden ja riippuvuuksien näkökulmasta. Se tutkii esityksen ja esittävän taiteen muotoja, menetelmiä ja teoriaperustaa tieteiden ja taiteiden välissä posthumanismin viitekehyksessä. Sen lähtökohtana on kehittää yhteistyön, vuorovaikutuksen ja esityksen tekemisen tapojen sekä taiteen ja tieteen rajat ylittävän työskentelyn perustaa ja käytäntöjä. Näin se pyrkii vastaamaan ekologisen kriisin mukana tuomiin, lajien rajat ylittäviin haasteisiin.

– Esittävän taiteen kentällä tehdään jo yhteistyötä, luodaan uusia muotoja sekä hakeudutaan erilaisille taiteen, tieteen ja aktivismin rajapinnoille, jotta myös esitys osaltaan vastaisi ekologisen kriisin haasteisiin. Koulutuksessa tulee huomioida tämä ja kouluttaa opiskelijoita tähän todellisuuteen, toteaa ohjelmapilotin projektiryhmän vetäjä Aune Kallinen.

Vuonna 2014 koreografi Maija Hirvanen teki laajan selvitystyön ohjelman taustoittamiseksi. Selvityksessä kartoitettiin eurooppalaisia MA-ohjelmia sekä haastateltiin laajasti suomalaisia nykyesityksen tekijöitä. MAECP:n projektiryhmän jäsenet Aune Kallinen, Saara Hannula, Tuija Kokkonen, Kirsi Monni ja Katariina Numminen ovat työstänet ohjelman tutkintovaatimusten luonnokset. Asiantuntijoina tutkintovaatimuksia kommentoivat myös Annette Arlander, Ulrika Ferm ja Irmeli Kokko.

Ohjelmapilotin ensimmäiset opiskelijat valitaan kevään 2016 valintakokeissa ja opetus käynnistetään syksyllä 2016.

MAECP-ohjelmapilottia tehdään Taideyliopiston sisällä tiiviissä yhteistyössä Kuvataideakatemian kanssa. Yhteistyötä on tarkoitus tehdä myös tiedeyliopistojen kanssa.

MAECP-ohjelmapilotti on yksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kärkihankkeista, joilla toteutetaan Taideyliopiston tavoitetta innostavan oppimisen, tutkimuksen ja taiteellisen toiminnan ympäristön kehittämisestä.

www.uniarts.fi/maecp

Lisätietoja:
Aune Kallinen, aune.kallinen(a)uniarts.fi, 040 703 0071

www.uniarts.fi


Taideyliopistoon valittiin 318 uutta opiskelijaa

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 318, joista 55 Kuvataideakatemiaan, 207 Sibelius-Akatemiaan ja 56 Teatterikorkeakouluun. 96 % valituista oli asettanut Taideyliopiston ensisijaiseksi hakutoiveekseen.

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 4243 hakemusta (hakijoita oli yhteensä 3784). Hakemuksista 979 oli Kuvataideakatemiaan, 1517 Sibelius-Akatemiaan ja 1747 Teatterikorkeakouluun. Taideyliopisto kuuluukin Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 8 % hakeneista tuli valituksi.

Suosituimpia koulutuksia olivat näyttelijäntyön koulutusohjelma (1 177 hakemusta / 12 hyväksyttyä), Kuvataideakatemian päävalinta (684/29), klassisen musiikin instrumenttiopinnot (410/77), Kuvataideakatemian maisterivalinta (295/26) sekä musiikkikasvatus (256/30).

Sibelius-Akatemiassa kokeiltiin tänä keväänä videohakua useissa klassisen musiikin instrumenttiopintojen maisterikoulutuksissa.

Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen valittiin 26 uutta opiskelijaa 96 hakijasta.

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Tiedot uusista perustutkinto-opiskelijoista sekä hakijatilastot löytyvät osoitteesta www.uniarts.fi/hae-opiskelijaksi.

Www-sivujen listalla lukevat vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.

Lisätiedot:
Hanna Hakala, suunnittelija, hanna.hakala(a)uniarts.fi, puh. 040 7104 361

www.uniarts.fi

 

TAMPEREEN TEATTERIKESÄ 3.-9.8.2015

Teatterikesä 2015 kysyy: Mihin me kuulumme toistemme keskellä?


Tämän kesän esitykset käsittelevät kuulumista ja liittymistä. Millä tavoin liitymme toinen toisiimme, mihin me kuulumme perheemme, sukumme, yhteisömme historiassa? Miten löydämme paikkamme ja miten toiset muokkaavat sitä?
 
Belfast Boy ja Sister kertovat siitä miten kauas on lähdettävä ollakseen oma itsensä ja miten omaan henkilöhistoriaan luodaan suhde. Islantilainen Petra, ruotsalainen Vanja-eno ja suomalaiset Traumaruumis ja Kattona tähtitaivas asettavat henkilönsä perheen ja suvun kehykseen ja kysyvät kuinka pitkälle niitä ihmisiä, joille kuulut, on mahdollista ymmärtää?
 
Meganin tarina, Tänään koulun jälkeen ja hollantilainen Woe asettavat kuulumisen laajemman yhteisön tematiikaksi – miten meidän olisi mahdollista elää yhdessä ilman, että meistä koituisi toisillemme liikaa surua, miten voisimme jakaa yksinäisyytemme toinen toistemme kanssa. Jotain toista pohtii kaikkia edellisiä: omaa henkilöhistoriaa, ammatillista kokemusta ja laajempaa kuulumista kulttuurin tapoihin.
 
Helene ja Request Concert kertovat yksinäisyydestä ja ihmisen eksistentiaalisesta oikeudesta valita itse kohtalonsa. Harmony Sisters ja Vallankumous taas käsittelevät kuulumista historian katsannosta – keiden historia on meidän historiaamme?
 
Mad in Finland, Dirty Dancing ja Personal Symphonic Moment ottavat kulttuurin aineksia omiin käsiinsä ja katsovat mitä niistä voi tehdä, miten tehdä peritystä itselle uutta ja henkilökohtaista – hollantilainen A Bebop Story näyttää mitä tämä on käytännössä ja Perplex puolestaan kertoo siitä tyhjyydestä, kun oikein mitään jaettavaa ja rakennettavaa ei enää ole.
 
Me emme ole olemassa yksin, muttemme myöskään ilman yksilöllisyyttämme.
 
Tervetuloa Teatterikesään!

Teatterikesän Pääohjelmiston on valinnut taiteellinen johtoryhmä, johon kuuluvat Kaarina Hazard, Mikko Kanninen ja Mikko Roiha. Festivaalin toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl kuuluu ryhmään työnsä puolesta.
 
Lisätietoja:
Tiedottaja Eevamaija Miettinen-Kopsa
p. 046 5454 800
 
Toiminnanjohtaja Hanna Rosendahl
p. 040 5944 600

www.teatterikesa.fi


OFF Tampere 3.-9.8.

Tampereen Teatterikesän oheisohjelmisto OFF Tampere tuo Teatterikesäviikolle 3.–9.8. teoksia teatterin ja taiteen ammattilaisilta sekä harrastajilta. Monipuolinen kokonaisuus tarjoaa katsojalle ohjelmaa katusirkuksesta ja akrobatiasta tanssiin sekä revyystä varjoteatteriin. Tänä vuonna mukana on 39 ryhmää, 43 esitystä ja 100 näytöstä.

Sirkus saapuu Teatterikesään

Yhteistyössä Sorin Sirkuksen ja Circus Ruska Festivalin kanssa OFF Tampereessa on mukana oma sirkuskokonaisuus. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Caravan – kansainvälinen nuorisosirkusfestivaali tuo Sorin Sirkukselle esityksiä kuudelta sirkuskoululta ympäri Eurooppaa. Mukana esiintymässä on myös itse isäntäsirkus.
 
Katusirkuksesta ja kabareesta vastaa Circus Ruska Festival, jonka OFF-ohjelma keskittyy Tullikamarin alueelle. Kansainvälistä katusirkusta nähdään mm. yhdysvaltalais-saksalaiselta Space Flight -ryhmältä. Kahden jonglöörin ja yhden rumpalin esitystä on luonnehdittu ”räjähtäväksi hard core -showksi”.
 
Circus Ruskan perustajajäsen Pasi Nousiainen palaa kotikaupunkiinsa pariakrobatiaesityksellä Kate&Pasi. Ruskan kotimaista varustusta vahvistaa myös Race Horse Companyn kolmen akrobaatin voimailua ja vipulautahyppyjä sisältävä esitys Motosikai.

Lauantaina sirkuskokonaisuuden päättää Circus Cabaret Club: lavalle nousee runsas kavalkadi esiintyjiä sirkustaiteilijoista muusikoihin.
 
Monologien juhlaa
 
Kati Outisen ja TEIJO – Tee itse taidetta ja osallistu -hankkeen toteuttama esitys Niin kauas kuin omat siivet kantaa osallistuu OFF Tampereeseen kahdella näytöksellä. Outisen monologiesitys kertoo työikäisestä, muistisairaasta Allista, jonka selviytyminen uudessa elämäntilanteessa on sarja hauskan absurdeja ja liikuttavia tilanteita. TEIJO-hankkeen keskiössä on mm. lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten sekä laitoksissa asuvien ikäihmisten osallisuuden lisääminen ja hyvinvoinnin tukeminen taiteen keinoin.
 
Lisäksi OFF-ohjelmistoon osallistuu tänä vuonna jo viidettä kertaa suosiota kerännyt Hurma Monologifestivaali, jossa esiintyvät mm. Juha Varis ja Taisto Reimaluoto.
 
Klassikoita Tolstoista Canthiin
 
Teatteri Telakan huomiota herättänyt Sota ja rauha pohjautuu Leo Tolstoin kirjaan. Tuomo Rämön ohjaus teoksesta pohtii, kuinka yksilö ymmärtää oman osansa suuressa historian juoksussa. Tarina nivoo yhteen neljän aatelisen kohtalot ja kuvaa hyväosaisen elinoloja sekä vastoinkäymisiä kaoottisessa maailmassa.
 
Missä onni? Minna Canthin naisia kertoo uhrien tarinaa. Ohjaaja Eija Vilpas on luonut näytelmän henkilöistä kaikessa traagisuudessaan kujeilevia ja sanavalmiita. Näytelmä kysyy, onko maailma muuttunut 1800-luvusta yhtään ihmisarvoisemmaksi. Teos on osa Wings to Fly – Haaveille siivet -kampanjaa, joka on eri alojen taiteilijoiden kansainvälinen projekti. Sen avulla kerätään varoja kehitysmaiden tyttöjen suojeluun ja koulutukseen.
 
Lasten ja nuorten teatteria Venäjältä
 
Festivaaliviikonloppuna OFF Tampereen kansainvälistä esiintyjäkaartia värittää myös pietarilainen lasten ja nuorten teatteri Ne-Kabuki Theatre. Monikielisen nukketeatterikonsertin lisäksi ryhmä esittää venäjäksi kaksi tunnettua venäläistä tarinaa Lastenkulttuurikeskus Rullassa.


Parsifal-pukunäyttely 4.-8.8.

Aika: ti 4.8.– la 8.8. klo 12.00–16.00
Paikka: Vanha kirjastotalo, luentosali

Ainutlaatuinen tilaisuus nähdä otteita Parsifal-spektaakkelin ekologisen puvustuksen helmistä. Vanhalla kirjastotalolla näytetään myös spektaakkelin esitystaltiointia (2h) tiistaina 4.8.,torstaina 6.8. ja lauantaina 8.8. klo 13.15.

Tapahtuma on avoin kaikille.

Esitystaltiointiin vapaaehtoinen pääsymaksu 5¤.

 www.parsifal.fi


Näyttelijälähtöinen harjoittelu 5.-6.8.

Aika: ke 5.8.–to 6.8. klo 9.00–14.00
Paikka: Nätyn harjoitussali, Kalevantie 4

Esa Kirkkopellon (Taideyliopisto, TeaK) ja Minna Hokkasen (Näty & TTT) vetämä työpaja jo ammatissa toimiville näyttelijöille ja näyttelijäopiskelijoille.

Tavoitteena on kohtauksen ja esityksen luominen esiintyvästä ruumiista lähtien. Opimme tarkastelemaan kieltä ja ruumista samanarvoisina näyttämöllisinä komponentteina ja harjoittamaan näyttelijän dramaturgiaa näiden osasten avulla. Opimme puhumaan näyttelijän ruumiillisesta työskentelystä tavalla, joka mahdollistaa näyttelevän ryhmän itseorganisoitumisen ja -ohjautumisen.

Koulutuksen järjestävät Tampereen yliopisto , CMT ja Taideyliopiston Aikuiskoulutuskeskus 

Hinta: 150 euroa.

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt.


TEIJO-hanke: Tee itse taidetta ja osallistu 5.8.

Aika: ke 5.8. klo 10.00–14.00
Paikka: Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D, 1. krs

Tule tutustumaan TEIJO-hankkeen taidemenetelmiin itse kokeillen. Työpajoissa esitellään toiminnallisesti TEIJO-hankkeessa käytettäviä yhteisötaiteen soveltavia menetelmiä.

Kaikille avoimiin työpajoihin osallistuminen on maksutonta. Ilmoittaudu Liikelaiturille viimeistään 10 minuuttia ennen työpajan alkua. Maksimi osallistujamäärä on 20 henkilöä/työpaja.

Klo 10.00–10.45 Yhteisötanssityöpaja
Ohjaaja Marjo Hämäläinen, Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Yhteisötanssityöpajassa saa maistiaisia omasta liikkeestä ja tanssista yhdessä muiden osallistujien kanssa rennossa ja turvallisessa ilmapiirissä tanssin iloa tavoitellen. Ei tarvita ennakkotietoa tai -taitoa. Tarvitaan liikkumiseen sopivat vaatteet, mieluiten paljaat jalat tai luistamattomat tossut. Tässä työpajassa riität sellaisena kuin olet.

Klo 11.00–11.45 Sosiaalisen sirkuksen työpaja
Ohjaaja Kamilla Nisso, Sorin Sirkus

"Sukella sirkukseen!” -työpajassa tutustutaan sirkuksen maailmaan hauskojen harjoitusten kautta ja ihmetellään erilaisia sirkusvälineitä. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta sirkustelusta, vaan mukaan tarvitset ainoastaan avoimen mielen. Sirkusta voidaan käyttää välineenä hyvinvoinnin lisäämiseen ja uuden oppimiseen monenlaisten ryhmien kanssa.

Klo 12.00–12.45 Teatterista voimaa vuorovaikutukseen
Ohjaaja Petri Mäkipää, Teatteri Telakka

Työpajassa tutustutaan Teatteri Telakan ja Kehitysvammaisten tukiliitto ry:n hankkeeseen "Teatterista voimaa vuorovaikutukseen". Työpaja on sipaisu iholle ja virkistys mielelle. Sitähän vuorovaikutus on parhaimmillaan. Työpajaa johdattaa opettaja-ohjaaja Petri Mäkipää (TeM) yhdessä Hämeenkyrön toimintakeskuksen ryhmäläisten kanssa.

Klo 13.00–13.45 Yhteisönukketeatterityöpaja
Ohjaaja Riku Laakkonen, Kulttuurikeskus PiiPoo

Työpajassa perehdytään esineanimointiin ja yhteisönukketeatterin perusteisiin. Tilaisuudessa tutkitaan, miten esineiden maailma voi auttaa meitä kommunikoimaan toistemme kanssa ja kuinka tämä kommunikaatio on mahdollista kaikille. Tule tutustumaan nukketeatteriin ja kokeilemaan kuinka esineen elollistuminen tapahtuu.

TEIJO –hankkeen (v. 2015-2016) keskiössä ovat lastensuojelun piirissä olevien lasten ja nuorten, erityistä tukea tarvitsevien aikuisryhmien sekä laitoksissa asuvien ikäihmisten osallisuuden lisääminen ja hyvinvoinnin monimuotoinen tukeminen esimerkiksi sirkuksen, tanssin, teatterin, kuvataiteen ja musiikin keinoin. Projektissa on mukana neljä kulttuurialan ja yhdeksän sosiaali- ja terveysalan yleishyödyllistä toimijaa Pirkanmaalta. Hanke toteutetaan Suomen kulttuurirahaston, OKM:n ja hankekumppanien rahoituksella.

Lisätietoja:
Pilvi Kuitu, Kulttuurikeskus PiiPoo
0400 433 722, pilvi.kuitu(a)kulttuuripiipoo.fi.

www.kulttuuripiipoo.fi/content/fi/1/20212/TEIJO%20%20tee%20itse%20taidetta%20ja%20osallistu.html


Eeva-Liisa Mannerin aukion avajaiset 5.8.

Aika: ke 5.8. klo 11.00–12.00
Paikka: Ojakatu

Jos ihmisellä on koti, se on kai siellä missä hän ymmärtää ympäristönsä.

Tampereen kaupunki on nimennyt kirjailija Eeva-Liisa Mannerin (1921-1995) mukaan aukion Ojakadulla, Tampereen keskustassa. Avajaistilaisuudessa näyttelijä Sanna Majanlahti tulkitsee Mannerin runoja ja Janne Marja-aho (laulu) ja Jussi Tuurna (säestys) esittävät sävellettyjä runoja.

Kirjailija asui Mäntykadulla, sitten Ojakatu 1:n vinttikerroksessa. Viereisessä kahvilassa, nykyisessä Runossa, hän toisinaan kävi aamupuurolla illansuussa.

Manner kirjoitti yksitoista runoteosta sekä lukuisia kuunnelmia, romaaneja ja näytelmiä, joista tunnetuin lienee Poltettu oranssi (1968). Sitä Tampereen Työväen Teatteri esitti 1969-1979. Mannerin tuotantoa on käännetty useille eri kielille.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

www.nimikot.fi/nimikkoseurat/eeva-liisa-manner/


Asiaa torilta! 6.8.

Aika: to 6.8. klo 13.00–18.30
Paikka: Laukontori

Lastenohjelmaa ja kiinnostavia paneelikeskusteluja Tammerkoski-laivan kannelta Tampereen Laukontorilla. Yleisö on tervetullut seuraamaan kaikille avointa tilaisuutta Laukontorin katetusta katsomosta. Iltapäivän tapahtumat ovat nähtävissä suorana live-lähetyksenä Yle Areenassa osoitteessa yle.fi/areena. Tapahtuman juontajana toimii Salla Paajanen.

Tapahtuman ohjelma:

Klo 13.00–13.45 Pikku Kakkonen esittää: Maltti ja Valtti -show
Tuttujen poliisihahmojen musiikillinen live-show lapsille ja lapsenmielisille.

Klo 15.00–16.30 Hoivataide tulee, tositaide menee?
Aamulehden ja Tampereen Teatterikesän yhteisessä paneelikeskustelussa pohditaan, mihin taidetta tarvitaan ja mihin taidetta saa käyttää.

Hyvä taide saa ihmisen voimaan paremmin. Taide jalkautuu nykyään niidenkin ihmisten ulottuville, jotka eivät itse pääse teatteria, konsertteja ja näyttelyjä seuraamaan.

Taiteilijan rooli on muuttumassa. Taidetta sovelletaan projekteissa, joissa vaikkapa vammaiset tai vanhukset antavat aiheen esitykseen ja ovat itse tekemässä sitä. Taide terapoi ja antaa merkityksiä ihmisten elämälle.

Uhkaako kaikki tämä taiteen ja taiteilijan vapautta? Onko taiteen rahoitus sidottu liikaa hyvinvointia edistäviin hankkeisiin? Siirretäänkö sosiaali- ja terveystoimen perustehtäviä nyt taiteilijoille?

Aamulehden teatteritoimittaja Anne Välinoron ja uutispäällikkö Markus Määttäsen vetämässä tilaisuudessa taiteen uusista tehtävistä keskustelevat mm. näyttelijä Pekka Heikkinen, teatterintekijä ja opiskelija Meri-Maija Näykki, taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Arttu Haapalainen, Teatteri Vanha Jukon taiteellinen johtaja Jussi Sorjanen, Suomen Kulttuurirahaston asiamies Juhana Lassila sekä Suomen Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen.

Klo 17.00–18.30 Digitaalisuus – Suomen suuri pelastaja?
Ylen, Aamulehden ja Media & Message -konferenssin yhteinen paneelikeskustelu digitalisaation mukanaan tuomista mahdollisuuksista ja uhista.

Salla Paajasen (Yle) ja Jorma Pokkisen (Aamulehti) vetämässä keskustelussa mukana ovat twitter-aktiivi ja mediayrittäjä Lotta Backlund, sisällöntuottaja ja vloggaaja Toni Nummela, Alma Diverson johtaja Minna Nissinen ja sosiaalineuvos Arja Ojala. Tilaisuuden päätteeksi jaetaan Formaatti-Finlandia -palkinto (20 000 ¤) parhaalle suomalaiselle TV-ohjelmaformaatille.

Musiikillista väliaikaohjelmaa tarjoaa Leningrad Dixieland Jazz Band suoraan Pietarista.


Seminaari näytelmäkirjailijan työstä ja Lea-palkinnon jako 6.8.

Aika: to 6.8. klo 14.00–16.00
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, Martikainen-Sali (Pirkankatu 2)

Miten eletty elämä näkyy näytelmäkirjailijan aiheissa ja käsittelytavoissa? Miten ikä vaikuttaa kirjoittamiseen? Onko kokeneilla näytelmäkirjailijoilla sanottavaa – entä kuullaanko heitä?

Tervetuloa kuuntelemaan, kun kotimaiset kokeneet näytelmäkirjailijat Lauri Sipari, Anneli Kanto, Jorma Kairimo, Rauli Jokelin ja käsikirjoittaja Tove Idström puhuvat ajan vaikutuksesta työhönsä.

Keskustelutilaisuuden jälkeen jaetaan perinteikäs Lea-palkinto, joka myönnetään tekstin perusteella näytelmäkirjailijalle vuoden parhaasta näytelmäteoksesta. Lopullisen valinnan voittajasta on tehnyt raadin "diktaattori" Pekka Milonoff.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

TERVETULOA!

Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat – Finlands Dramatiker och Manusförfattare ry
www.sunklo.fi
p. 0443388871
info(a)sunklo.fi


Kulttuuria kellon ympäri 6.8.

Aika: to 6.8. klo 9.00–21.00
Paikka: Hämeenpuisto 28 D, 4 krs.

Tervetuloa tutustumaan uuteen kulttuurikerrokseen ja sen toimijoihin Hämeenpuisto 28 D, 4. kerrokseen!

Avoimien ovien päivänä on mahdollisuus tutustua tilan toimijoihin ja toimintaan. Luvassa on mm. aamuista kahvittelua tuottajien ja tekijöiden kesken, avoimia lauluharjoituksia ja esityksiä. Paikalla vierailevat myös lasten suosikit Maltti ja Valtti!

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Teatteri Siperia, Kulttuuriosuuskunta Kaje ja Improvisaatioteatteri Snorkkeli. Tarkempi päivän ohjelma löytyy järjestäjien verkkosivuilta ja Facebookista.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

www.kaje.fi

www.teatterisiperia.net

www.snorkkeli.fi


Kriitikkoseminaari 6.8.

Aika: to 6.8. klo 13.00–16.00
Paikka: Kangasalan Kisapirtti

Seminaarissa käsitellään kriitikko Teuvo Laineen Kriitikon näkökulma -radio-ohjelmien pohjalta tekemiä teatteriarviointeja.

Seminaariin voidaan ottaa enintään 20 osanottajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset: 050-4619840 tai srtvs(a)kolumbus.fi

Tilaisuus on maksuton ja suunnattu kaikille.

www.kolumbus.fi/srtvs


Muuttuva työ ja toimeentulo – aina joku tulee ilmaiseksi 7.8.

Aika: pe 7.8. klo 10.00–13.15
Paikka: Tampereen pääkirjasto Metso, Pietilä-sali

Suomen Teatterit ry:n, Teatterikeskus ry:n, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto ry:n, Näyttelijäliiton ja Teatterin tiedotuskeskuksen yhdessä järjestämässä, Teatterikesän kaikille avoimessa seminaarissa tarkastellaan tänä vuonna teatterialan työkentän muutosta erityisesti freelancereiden näkökulmasta.
Mitä muuttuva työ tarkoittaa taiteilijan toimeentulon kannalta?

Tilaisuuden pääpuhujina ovat Tarja Cronberg ja Jaakko Kiander.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.
Liikkuminen kirjaston tiloissa on esteetöntä.

Tilaisuuden ohjelma (PDF)

www.suomenteatterit.fi | www.teatterikeskus.fi | www.teme.fi | www.nayttelijaliitto.fi | www.tinfo.fi


Yleisötyöntekijöiden ja teatterikuraattorien tapaaminen 7.8.


Aika: pe 7.8. klo 12.30–16.00
Paikka: Tampereen Teatteri, yläsali

Yleisötyöntekijät koolle! Mihin ammattijoukkoon teattereiden yleisötyöntekijät kuuluvat? Keskustelua yleisötyöntekijöiden ammatillisesta järjestäytymisestä herättelee TAM:n puheenjohtaja Sisko Jaako. Tapaamisessa esitellään myös työn alla olevaa Yleisötyön käsikirjaa. Tervetuloa vaihtamaan kuulumisia kollegojen kanssa! Tampereen Teatteri tarjoaa iltapäiväkahvit.

Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu alan ammattilaisille.

www.kansallisteatteri.fi


Puistofiesta 9.8.

Aika: su 9.8. klo 11.00–16.00
Paikka: Hämeenpuisto

Tule kokeilemaan harrastuksia ja viettämään hauskaa sunnuntaita! Puistofiestassa Hämeenpuisto täyttyy kymmenistä toimintapisteistä. Luvassa on musiikkia, teatteria, taidetta, tanssia, leikkiä ja liikuntaa.

Esiintymislavoilla on luvassa monipuolista ohjelmaa, puisto on täynnä tekemistä ja tällä kertaa mukana on myös sisätila rauhallisemmille harrastuksille.

Puistofiesta on kävijämäärältään Tampereen suosituimpiin lukeutuva kaupunkitapahtuma, jota vietetään nyt jo kuudetta kertaa.

Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton.

 www.hameenpuistonystavat.fi

 

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/fi/tapahtumia


Väitöstilaisuus: Näyttämö utopioiden ja ideologioiden kohtaamispaikkana 22.8.2015, Helsinki

FM Jukka von Boehm väittelee 22.8.2015 kello 10 Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa aiheesta "Näyttämö utopioiden ja ideologioiden kohtaamispaikkana - Richard Wagnerin Lohengrin-oopperan esitys- ja vaikutushistoriasta Saksassa ja Neuvosto-Venäjällä". Väitöstilaisuus järjestetään osoitteessa Metsätalo, sali 6, Unioninkatu 40.

Vastaväittäjänä on professori Hannu Salmi, Turun yliopisto, ja kustoksena on professori Hanna Korsberg.

Väitöskirjan tiivistelmä on luettavissa E-thesis -palvelussa.

Väitöskirjan myyntikappaleita ei ole toistaiseksi saatavissa, lisää tietoa myöhemmin.

Väittelijän yhteystiedot:
Jukka von Boehm
jukka.vonboehm(a)helsinki.fi


Lain§uojattomat-teatterifestivaali 2.-6.9.2015, Pori

Vapaiden ammattiryhmien ja teattereiden teatterifestivaali Lain§uojattomat tulee taas! Se järjestetään Porissa jo kuudettatoista kertaa. Festivaali on tärkeä kohtaamispaikka meille teatterin lainsuojattomille. Pidämme huolen, että osallistujilla on festivaalilla aikaa ja mahdollisuus vuoropuheluun sekä ajatusten vaihtoon!

Festivaaliohjelmisto

PST. VARASLÄHTÖ FESTIVAALEILLE: KAUPUNKIPIKNIK TIISTAINA 1.9.

Klo 12:00–14:00, Kulttuuritehdas Kehräämön piha

Varaslähtö festivaaliin! Tervetuloa nauttimaan ulkoilmasta hyvän seuran sekä teatteritaiteen parissa. Piknikiä varten katetaan valkoisin liinoin koristeltuja pöytiä ruokailua varten. Tilaisuus on maksuton, eikä tulijoiden tarvitse tuoda mukanaan kuin positiivinen mieliala sekä haluamansa eväät ja välineet. Istumapaikkoja on rajoitetusti.

TÖIHIN FESTIVAALILLE?

Haluatko olla mukana toteuttamassa ainutaaluista teatterifestivaalia? Ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi festivaaliorjaksi, pääset suoraan menon keskelle. Eri toimenkuvia ovat artistiopastus (kielitaito suotavaa), lipunmyynti, tekniikka (roudaus, lavaste-, valo- ja äänirakennus), catering, toimisto ja teatteriravintola (kahvio ja anniskelu esitysten yhteydessä). Orjien työnkuva määräytyy pitkälti oman tiimin mukaan. Orjat saavat festivaalipaidan, festaripassin ja lämpimän lounaan päivittäin.

Ilmoittaudu: lainsuojattomat(a)rakastajat.fi | 02 633 0126

AKKREDITOINTI

Tiedotusvälineiden edustajat voivat ilmoittautua ja pyytää lisätietoa tuotantotoimistoltamme. Lehdistökuvat tulevat näkymään Media-osiossa.

Ilmoittaudu & lisätietoa: lainsuojattomat(a)rakastajat.fi | 02 633 0126

www.rakastajat.fi


ANTI-seminaari: Art of Endurance 3.9.2015, Kuopio

Osallistuminen, kestävyys, draama, viihde, hyvinvointi, katsojuus;
mikä on urheilun ja taiteen yhteinen perusta?

Kuopio Maratonin innoittamana ANTI-festivaali järjestää tieteellis-taiteellisen Art of Endurance -seminaarin Kuopiossa torstaina 3.9.2015 klo 13-18.

Urheilun ja taiteen esteettisessä, poliittisessa ja sosiaalisessa dynamiikassa on nähtävissä monenlaisia yhtäläisyyksiä. Art of Endurance -seminaarissa festivaalin pääesiintyjät, kirjoittajat ja alan tutkijat kohtaavat ja pohtivat eteenpäin, miten nämä kaksi sosiaalista ilmiötä voisivat keskustella keskenään.

Seminaarissa esiintyvät:

Matti Tainio (FI): kuvataiteilija ja taiteen tohtori, jonka väitöskirjatutkimus "Parallel Worlds" (2015) käsittelee taiteen ja urheilun rinnakkaisia maailmoja nykykulttuurissa.

Pia Houni (FI): kirjoittaja ja teatteritaiteen tohtori, joka on tutkinut muun muassa taiteilijan työhyvinvointia Työterveyslaitoksella.

Penny Andrews (UK): vammaisurheilija (T36-pikajuoksija), tutkija ja taiteilija.

Heather Cassils (CA/US): esitystaiteilija ja queer-aktivisti, jolla on tausta kehonrakennuksen, nyrkkeilyn ja elokuvastunttien parissa. The Powers That Be (210 Kilometers) festivaaliohjelmistossa.

Vicki Weitz (UK): esitystaiteilija, joka tutkii kriittisesti motivaation, tuen ja saavutusten sosiaalisia merkityksiä epätavallisten, fyysisten ponnistelujensa kautta. Running Beyond Language festivaaliohjelmistossa.

Kai Syng Tan & Alan Latham (UK): taiteilija ja tutkija, jotka vetävät RUN! RUN! RUN! International Body for Research -nimistä tutkimusprojektia. ANTI-ADULT RUN! RUN! RUN! MASTERCLASS #antiadultrun festivaaliohjelmistossa.

Tarkka seminaariohjelma aikatauluineen julkaistaan elokuussa.

Työkieli: Englanti

llmoittautuminen sähköisellä lomakkeella!

Osallistumismaksu: 40 ¤ / henkilö

25 ¤ / Itäisen tanssin aluekeskuksen, Luovien alojen keskus Myllyn, Ars Liberan, Isak ry:n, Minimin, Valmed ry:n ja VB-valokuvakeskuksen jäsenet sekä opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset

Kysy ryhmätarjousta!

Hinnat sisältävät iltapäiväkahvin.

Lisätietoja: Elisa Itkonen, info(a)antifestival.com, 050 305 2005

www.antifestival.com


NORDWIND Festival 14 November - 23 December 2015 | Berlin, Hamburg, Dresden, Bern

The 6th edition of the NORDWIND Festival with its focus on exploring the North European and Baltic performing arts scene this time also throws a spotlight on Russia and other countries of the former Soviet Union. It runs under the title “BALAGAN!!! – Zones of Resistance”* and will take place in Berlin, Hamburg, Dresden and – for the first time – in Bern between 14 November and 23 December 2015.

*Balagan is a Russian slang word meaning a chaotic or glorious mess that is often extended to a social or political state of being. Historically, it referred to a fairground, particularly the puppet shows that took place in them, and that made in an anarchic way fun of the ones with power by turning the established world upside down.

Artistic director Ricarda Ciontos presents performances, choreographies and installations by some of the most exciting artistic teams and directors from Northern and North-Eastern Europe such as Stina Nyberg, Verdensteatret, Mungo Park and Elina Pirinen. A special program concentrating on contemporary performance in Russia, curated by Jens Dietrich, will show, for the first time outside Russia, controversial, innovative and formally sophisticated productions by artists such as Dmitry Krymov, Mikhael Patlasov, Olga Jitlina and Petr Pavlensky. “BALAGAN!!! – Contemporary Art from the Former Soviet Union and Other Mythical Places”, an exhibition curated by David Elliott, in cooperation with MOMENTUM, the international platform for time-based art, in three venues across Berlin will feature works by over 50 artists from Russia and the former Easter Blok, as well as the first retrospective outside Russia of Vladislav Mamyshev-Monroe (1969-2013), comprising his paintings, films, photography and performance.

The NORDWIND Festival 2015 is hosted by four cities: Berlin (14.11.–23.12.), Dresden (20.–29.11.), Hamburg (23.11.–06.12.) and Bern (25.11.–05.12.) Performance and exhibition venues in Berlin include the Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz, the Sophiensæle, Stiftung Brandenburger Tor / Max Liebermann Haus, the KühlHaus Berlin am Gleisdreieck, Ikono TV, the Institute for Cultural Inquiry (ICI) and MOMENTUM in Kunstquartier Bethanien. The Dresden venue and partner is HELLERAU – European Center for the Arts, whereas the festival’s host and partner in Hamburg is Kampnagel and in Bern the Dampfzentrale.

Photos and further information on the NORDWIND Festival 2015 can be accessed on the festival’s website: www.nordwind-festival.de. The complete festival program will be available at the end of September.

The Nordwind Festival / Balagan!!! is a project by SISUTheater e.V. in cooperation with MOMENTUM.

Supported by Kulturstiftung des Bundes, Berlin Kulturverwaltung, Kulturbehörde Hamburg, Svenska Institutet, Swedish Arts Council, Danish Arts Foundation, Stikk, Willy-Brandt-Stiftung, the Norwegian Foreign Mnistry and Ministry of Culture, Finnland Institut, Goethe-Institut, ifa (Institut für Auslandsbeziehungen), Dans og Teatercentrum, Zodiak, den Botschaften von Finnland, Schweden, Norwegen und Island, der Wilhelm Hansen Stiftung and der Bikuben Stiftung. Sponsored by Volvo and WOW Air.

Contact NORDWIND Festival:
Christin Prätor, Public Relations NORDWIND Festival / Balagan!!!
c.praetor(a)nordwind-festival.de

www.nordwind-festival.de

 

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja apurahahakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja
Apurahoja myöntäviä tahoja löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/apurahoja


Kulturkontakt Nord: Liikkuvuustuki | haku 20.8. saakka

Liikkuvuustuki on osa Pohjoismaiden ja Baltian maiden kulttuurialan liikkuvuusohjelmaa. Ohjelman yleisenä tavoitteena on vahvistaa kulttuuri- ja taidealan yhteistyötä Pohjolassa ja Baltiassa tukemalla liikkuvuutta, verkostoja ja residenssitoimintaa. 

Kyse on matka- ja oleskelutuesta matkoilla Pohjois- ja Baltian maissa. Tarkoituksena on, että yksityishenkilöt tai pienehköt ryhmät saavat yhteyksiä, virikkeitä, osaamista ja tietoa alueen eri osista. Liikkuvuustuki tarjoaa myös mahdollisuuden esitellä taide- ja kulttuurituotantoja ja lisätä kiinnostusta Pohjoismaissa ja Baltian maissa tuotettuun taiteeseen ja kulttuuriin.

Kuka voi hakea?

Tukea voivat hakea kaikkien kulttuuri- ja taiteenalojen ammattimaisesti toimivat taiteilijat ja kulttuuritoimijat (esim. kuraattorit, tuottajat, kaunokirjallisuuden kääntäjät, kulttuuritoimittajat ja kulttuuritutkijat):

 • yksityishenkilöt
 • enintään kuuden henkilön ryhmät

Liikkuvuustuen ehtona on asuminen Pohjolassa (Ahvenanmaa, Färsaaret, Grönlanti, Islanti, Norja, Ruotsi, Suomi tai Tanska) tai Baltiassa (Latvia, Liettua tai Viro), mutta jonkin mainitun maan kansalaisuutta ei vaadita

Tarkemmat hakuohjeet

www.kulturkontaktnord.org

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Saaren Kartanon residenssi | hakuaika 1.-31.8.2015

Saaren kartanon residenssi on eri alojen taiteilijoiden ja tutkijoiden rauhallinen työskentely-ympäristö ja hedelmällinen kohtauspaikka. Residenssi tarjoaa syys–huhtikuussa suomalaisille ja ulkomaisille eri alojen taiteilijoille, kriitikoille ja kääntäjille mahdollisuuden kahden kuukauden mittaiseen intensiiviseen työskentelyjaksoon rauhallisessa maaseutuympäristössä. Myös taiteilijaryhmät voivat hakea tiloja käyttöönsä määräajaksi touko–elokuussa.

Residenssivierailla on käytössään asunto ja työhuone, ja heille maksetaan työskentelyapurahaa 2 350 tai 2 700 euroa/kk. Ryhmät voivat hakea oleskelun ajaksi ryhmäresidenssitukea.

Hakuaika vuodelle 2016 on 1.–31.8.2015.

Lue lisää residenssihausta.

www.koneensaatio.fi


UrbanApa, syksy 2015 | haku 22.8.2015 mennessä

Syksyllä UrbanApa valtaa Ateneumin. Etsimme joukkoomme taiteilijoita ja tekijöitä, esityksiä, esityskonsepteja, koreografisia käyttöliittymiä, demoja, work – in progress – teoksia, sooloja, ryhmäbiisejä ja palopuheita, pientä ja suurta. Millaisia mahdollisuuksia/ulottuvuuksia/tarpeita museokonteksti tarjoaa? 

Vuoden kattoteemana on "FAKE IS THE NEW REAL!"

HALUATKO MUKAAN? 

Lähetä vapaamuotoinen hakemus (max A4 tai linkki max 3min videoon) 22.8.2015 mennessä osoitteeseen sonya(a)urbanapa.fi. Lisätiedot ja tarkemmat hakutiedot nettisivuilta http://urbanapa.fi/event/urbanapa-open-call-fall-2015/


Avoin haku Kutomon syksyn 2016 ja kevään 2017 ohjelmistoon | haku 31.8.2015 mennessä

Ehkä-tuotanto hakee nykytaidetila Kutomon syksyn 2016 sekä kevään 2017 ohjelmistoon ehdotuksia tanssi- ja esitystaiteen aloilta. Vapaamuotoinen ehdotus voi olla vierailuesitys, projekti, työpaja tai yhteistuotantona tuotettava kantaesitys. Hakemuksia otetaan vastaan tanssi- ja esitystaiteen ammattilaisilta, ja hakijana voi olla yksittäinen taiteilija tai työryhmä.

Haun kautta valitun ehdotuksen toteutuksesta ja tuotantomallista neuvotellaan Ehkä-tuotannon ja tekijän välillä. Ehkä-tuotannon tuki eri ehdotuksille määräytyy aina käytettävissä olevien taloudellisten resurssien mukaan. Tekijältä edellytetään omarahoitusosuutta.

Hakuaika on 1.-31.8.2015.

Hakemuksen tulee sisältää:

 • hakijan yhteystiedot
 • työsuunnitelma
 • aikataulu
 • kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma
 • ansioluettelo(t)
 • työnäyte/-näytteet

Hakemus lähetetään sähköpostitse 31.8.2015 mennessä osoitteeseen ehkatuotanto(a)gmail.com.

Mikäli työnäytteitä ei ole mahdollista katsoa verkkovideoina, postita näyte-DVD osoitteeseen: Ehkä-tuotanto, Kalastajankatu 1 B, 20100 Turku.

Valinnoista päättää Ehkä-tuotannon taiteellinen työryhmä. Päätöksistä ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse 10.9.2015 mennessä.

Turkulainen Ehkä-tuotanto mahdollistaa ja tuottaa uuden tanssin ja esitystaiteen tekijöiden, työryhmien ja kollektiivien teoksia. Ehkä hallinnoi Turussa poikkialaista nykytaidetila Kutomoa, jossa järjestetään ympäri vuoden esityksiä, tapahtumia ja opetustoimintaa eri taiteen aloilta. Kahdesta kauniista studiosta – Studio 1 & Studio 2 – koostuva Kutomo on tila, paikka, näyttämö, galleria ja huone, jonka vuosittainen ohjelmisto valikoituu vapaamuotoisten ehdotusten, avoimien hakujen ja eri toimijoiden välisen yhteistyön kautta.

Lisätiedot:
ehkatuotanto(a)gmail.com
www.ehka.net


34th Fadjr International Theater Festival 21 Jan – 1 Feb 2016, Iran | deadline 22 Sep 2015

We are pleased to inform you that the Dramatic Arts Center of Iran will hold the 34th International Fadjr Theater Festival from January 21st to February 1st, 2016 in Teheran.

We highly appreciate it if you could send us the new productions of your theater company. The festival priority is use of Technology & New Methods in theater field; however, it is welcomed to other performances.

The application should reach secretariat of the festival by the specific deadline 22, Nov, 2015.

Up to the end of 10 Dec, the selection committee will announce the invited international guest performances through International Affairs Office of Dramatic Arts Center.

You are kindly requisted to include the following in your submission:

 1. A synopsis of the play in English
 2. The directors and playwright's CV
 3. The number of the troupe (including actors, technicians, etc.)
 4. DVD of the performance
 5. Duration of the play
 6. Photos of the performance
 7.  Telephone & cell phone number, email address

The information should be mailed (just by post) through the following address to Director of Intyernational Affairs Office, Mr.. Mehrdad Rayani-Makhsous
Vahat Hall, Ostad Shahryar St., Hafez Ave., Teheran, 1133914934 IRAN

Dramatic Arts Center of Iran
Tel: +9821 66 70 88 61
Fax: +98 21 66 72 53 16
dramatic.artcenter.iran(a)gmail.com
www.theater.ir
www.fadjrtheaterfestival.com


Global Playwriting Competition on Climate Change 2015 | deadline 31 Aug 2015

The competition is open to all playwrights without regard to age, sex, nationality or membership in any organisation.

The theme of the competition is "Confronting Climate Change and  Defying Disasters." The term "climate change" is defined the way it is defined in Article 1 of the United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), as well as in the Sendai Declaration on Disaster Reduction and the  websites of the United Nations Office for Disaster Risk Reduction (UNISDR), UNESCO, United Nations Environment Programme (UNEP), and Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

More details about the competition online. (PDF)


7th Fujairah International Monodrama Festival 20-28 Jan 2016, UAE | deadline 30 Sep 2015

We are pleased to inform you that the 7th Fujairah International Monodrama Festival will be held from 20-28 January 2016 in Fujairah/United Arab Emirates. The festival is organized by the Fujairah Culture and Media Authority and the Fujairah ITI Centre.

We are accepting entries for Monodrama performances to be staged during the festival. Please send us the information of your new monodrama productions, making sure you provide us with a video of the full performance so the Selection Committee can view it and select the best performances for the festival.

The information about the performance should be emailed to the festival's secretariat, by 30 September 2015.

More information online. (PDF)

 

TYÖPAJOJA JA KOULUTUSTA

Lisää TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja koulutuksia ja kursseja löydät: www.tinfo.fi/fi/tapahtumia ja www.tinfo.fi/fi/hakuja


Ilmaisuverstas: Elokuvakurssi 29.-31.8.2015 | haku päättyy 10.8.

Elokuvanäyttelemisen kurssi
la-ma 29.-31.8.2015 (3 pv) klo 10-17

Kurssi sisältää tutustumista mm. Chekhov-tekniikkaan, ja kurssin aikana harjoitellaan kameratyötä.

Chekhov-tekniikan lisäksi kurssilla tutustutaan muihinkin elokuvanäyttelemisen eri tekniikoihin, joiden tarkoituksena on luoda rentoa, kiinnostavaa, sisäistynyttä, läsnäolevaa, pakotonta, totuudellista ja rohkeaa näyttelemistä kameran edessä.

Kurssin vetäjät:
Ohjaaja,  näyttelijä ja näyttelijäntyönopettaja
Marjo-Riikka Mäkelä ja
käsikirjoittaja, ohjaaja ja näyttelijä
Paavo Westerberg

Kurssilla kuvaajana Marko Pekkanen

Paikka: Ilmaisukellari, Helsinki
Osallistumismaksu: 90 ¤

Hakuaika päättyy ma 10.8.2015

Yhteistyökurssi Helsingin freelancenäyttelijäyhdistyksen kanssa.

Hae kurssille.

Helsingin freelancenäyttelijäyhdistyksen jäsenten kiintiöpaikkoihin haku: helsinginfreet(a)gmail.com

www.nayttelijaliitto.fi/ilmaisuverstas


Ilmaisuverstas: CVT-tekniikka 5.-6.9.2015 | haku päättyy 10.8.

CVT-tekniikan perehdytyskurssi la-su 5.-6.9.2015 klo 11-16

Alussa teoriaosuus ja sen jälkeen masterclassit (20-30 min).

Kurssille voi osallistua aktiivisena, eli laulavana tai passiivisena kuunteluoppilaana!

Paikka: Ilmaisukellari, Helsinki
Osallistumismaksu: 30 ¤
Hakuaika päättyy ma 10.8.2015

CVT-tekniikka on Tanskasta Suomeen rantautunut laulutekniikka (Complete Vocal Technique), jonka ytimessä on terve äänenkäyttö. 

Kahden päivän intensiivinen ja uusia näkökulmia herättelevä laulukurssi perehdyttää CVT-tekniikan perusteisiin, ja Master Class hengessä teoria saadaan heti myös käytäntöön. 

Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka perustuu uusimpaan tutkimukseen, fysiologiaan ja anatomiaan. Kaikki laulutyylit ovat tervetulleita ja opetus on aina laulajalähtöistä.

Opettajana toimii Katri Kauppala, joka on Tanskalaisesta Complete Vocal Instituutista valmistunut valtuutettu CVT-opettaja. Hän on myös Teatteri-ilmaisun ohjaaja AMK (Stadia), sekä muusikko (Pop & Jazz konservatorio). Tällä hetkellä hän tekee teatteripedagogiikan maisteriopintoja teatterikorkeakoulussa. 

Hae kurssille.

www.nayttelijaliitto.fi/ilmaisuverstas

MUITA ILMOITUKSIA

Taiteilijahuonesto Ateenassa

Ateenassa, Gizin kaupunginosassa, on vuokrattavissa huoneisto (43 m2) eri alan taiteilijoiden käyttöön. Vuonna 2015 uudistettu huoneisto sijaitsee Suomen Ateenan-instituutin ylläpitämässä kuusikerroksisessa asuntolassa, jossa on kalustettuja huoneistoja tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Taiteilijahuoneisto sijaitsee asuntolan viidennessä kerroksessa. Asuntoon kuuluu työhuone-olohuone, makuuhuone, keittiö, kylpyhuone ja parveke-terassi. Kuvia huoneistosta voit käydä katsomassa Suomen Ateenan-instituutin kotisivuilta: www.finninstitute.gr/huoneita.

Työhuone-olohuoneessa on pesuallas maalaustarvikkeiden pesemistä ja huoltoa varten. Työskentelytila on kalustettu kevyesti niin, että huonekaluja on helppo siirtää tarvittaessa työskentelyn tieltä pois. Seinille on mahdollista kiinnittää omia töitään (valokuvia, maalauksia, luonnoksia) oleskelun ajan. Kaikki tarpeelliset liinavaatteet ja keittiötarvikkeet ovat valmiina. Asunnossa on myös astianpesukone, televisio, radio ja tulostin sekä langaton internetyhteys.

Asuntolan yhteistiloihin kuuluvat talon kattoterassi, pesutupa, seminaarihuone ja oleskelutila sohvineen, kirjoineen, televisioineen ja dvd-soittimineen.

Lisätietoa Suomen Ateenan-instituutista ja asuntolasta löytyy instituutin kotisivulta www.finninstitute.gr.  Asuntolan sijaintia voi tarkastella Googlen karttahaussa hakusanalla ”Ioannou Soutsou 25, Ateena, Kreikka”.

Taiteilijahuoneiston vuokra on 500 e/kk. Asuntoon voi myös majoittua yksi lisähenkilö 25 e/vko lisävuokralla.

Vapaamuotoiset hakemukset työsuunnitelmineen vähintään yhden kuukauden pituiselle jaksolle toimitetaan 13.9.2015 mennessä sähköisessä muodossa Suomen Ateenan-instituutin säätiön asiamiehelle, Manna Satamalle, osoitteeseen satama(at)finninstitute.gr.

Lisätietoja voi kysyä asiamieheltä sähköpostitse tai puhelimitse 050 434 5523.

www.finninstitute.gr

twitter.com/tinfotweets