01.09.2016

TINFO-tiedote 28 / 1.9.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFO PALVELEE

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

PERUSTULOKOKEILUEHDOTUS – MISSÄ ITSENSÄTYÖLLISTÄJÄT

Hallituksen kärkihankkeesta, perustulokokeilusta, uhkaa tulla torso. Kun kerran laajaa kokeilua vuosina 2017-2018 ollaan tekemässä, niin harmin paikka, jos kokeilu rajoittuu vain työttömiin ja heidän työllistymiseensä. Työn murros ja yhä tyypillisemmäksi käyvä ns. epätyypillinen työ ei tässä ehdotuksessa näy. Kokeilusta puuttuvat itsensätyöllistäjät, esimerkiksi meidän freelancer-taiteilijamme.

Sosiaali- ja terveysministeriö kyselee lausuntoja perustulokokeiluehdotuksista.  Kokeiluun on tarkoitus ottaa mukaan 2000 ihmistä, jotka nyt saavat työttömyysturvaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Verovapaata perustuloa ihmiset saisivat 560 euroa kuussa.


KATSE ROHKEASTI ETEENPÄIN

Vuosi 2016 on Kajaanin kaupunginteatterin 110-vuotisjuhlavuosi, Riihimäen Teatteri puolestaan juhlii 70-vuotista taivaltaan. Mennyt ei takaa tulevaisuutta. Tulevaisuutta tehdään jokaisella teatterin nykyratkaisulla.

Kajaanissa on uskallettu venyttää rajoja ja uskottu katsojaan. Suhdetta Kajaanin ja alueen yleisöihin on rakennettu sitkeästi vuosikymmeniä. Kajaani on yksi liikkuvimmista teattereista. Se toden totta tekee alue- ja yleisötyötä.

Juhlavuonna Kajaanin kaupunginteatteri tarjoaa kaksi mielenkiintoista ja omaperäistä ohjelmistovalintaa. Elokuvaklassikon Valkoinen peura päällekirjoitus (dramatisointi ja ohjaus Hanna Kirjavainen) on arktisen alueen ekosysteemin puolustus. Veden muistista, joka pohjautuu Emmi Itärannan dystopiaromaaniin Teemestarin kirja (dramatisointi ja ohjaus Helka-Maria Kinnunen) aukeaa kuva henkilökohtaisiin valintoihin.

Riihimäen Teatteri on rohkeasti rakentanut tulevaisuuttaan uudenlaisen toimintamallin pohjalta. Riihimäen Teatterin ja Tanssiteatteri Minimin kolmivuotinen akseliteatteritoiminta alkaa ensi vuonna. Sen puitteissa tehdään vuosittain yhteistuotantoja ja esitysvierailuja. Yhteistuotantoja tehdään myös kansainvälinen liikkuvuus mielessä yhteistyössä Mikko Roihan Vapaan Teatterin kanssa.

Teatteri Telakalla ja Teatteri Takomolla on menossa puolestaan 20-vuotisjuhlavuodet.


SYKSYN OHJELMISTOSADON RUNSAUTTA

Minua kiinnostavat teatteriohjelmistojen antamat vinkit siitä, missä mennään. Suomen henkistä ja taloudellista tilaa, yhteenkuulumisen ja ulossulkemisen tuntoja ja elinympäristön tilaa, moraalisia valintoja pohditaan useassa esityksessä.

Klockriketeaternin ja Teatteri Takomon yhteistuotanto Noitavaino. Kokoteatterin Varjot syvenevät -komediassa aikajana kulkee elokuun 1944 tappion ja eksyksissä olon maisemista nykyhetkeen: ”Voimieni ehtyessä alkaa uskonikin horjua”. Tässäkö me olemme nyt. Minua uteluttaa myös Kokoteatterin 3D. Ja Koko on lisäksi Kajaanin kaupunginteatterin ja Routa Companyn kumppani, niissä merkeissä Valkoisen peuran pääsee näkemään Helsingissäkin.

Me olemme Venäjän kanssa taloudellisissa ja poliittisissa kytköksissä. Millaista etiikkaa ja moraalia harjoitetaan, kun Venäjän kanssa käydään kauppaa. Jostain tämänkaltaisista kysymyksistä on sakeana Suomen Kansallisteatterin Sumu.   

Vaimoni Casanova Kuopiossa on takuulla poliittisesti epäkorrektia ja vinksahtaneen terävänäköistä. 

Moni esitys kietoutuu historiallisten henkilöiden elämänkohtaloiden ympärille: Sara Hildénin ja Erik Enrothin suhde, Hagar Olssonin ja Edith Södergranin suhde, Tyko Sallisen tyttären suhde isäänsä, Lauri Viita… Minna Canth, Kaarlo Bergbom…

Teatterit myös luottavat paikallisuuden voimaan. Hienoa. Niin kuin esimerkiksi Teatteri Vanhassa Jukossa tai Imatran Teatterissa tehdään.

Ja uutta musiikkiteatteria. Ooppera Skaalan Bollywood Kaboom törmäyttää eri lajeja. Ja Lauri Viitakin kääntyy siis musiikkiteatteriksi TTT:ssä.

Lisää päällekirjoituksia tai dramatisointeja lähtökohtina Woyzeck, Orwellin Eläinten vallankumous tai Hurmeen Hullu.

Minä odotan jo Todellisuuden tutkimuskeskuksen TYÖ 4.0 – tulevaisuuden työn lanseeraustilaisuutta. Eläköön Panda!

Entä pieni helmi Osiriksen Tsunamika, tyttö, joka etsi aurinkoa – koko perheen musiikkinäytelmä suomeksi ja arabiaksi.


POHJOIS-KARJALASSA ETSITÄÄN SANKARUUTTA

Hieno idea! Joensuun kaupunginteatterin 15-25-vuotiaille pohjoiskarjalaisille nuorille suunnattu kirjoituskilpailu innoittaa pohtimaan sankareita ja sankaruutta. Tässä kirjoituskisassa voittaja saa palkintona itselleen ja 59 kaverilleen teatteriesityksen. Maa, jossa sankarit saavat elää on Teatteri 2.0:n ja Lahden kaupunginteatterin yhteistuotanto, joka vierailee Joensuun kaupunginteatterissa.


MITÄ TAPAHTUU TURKISSA?

Nachkritikistä voi lukea, kuinka poliittinen tilanne heijastuu Turkin teatteriin ja teatterintekijöihin.

Turkissa teatterintekijät rinnastetaan valtion virkamiehiin. Työsopimuksia lopetetaan. Avustusjärjestelmiä rukataan uuteen uskoon. Taide ei ole pelkureiden ammatti, mutta itsesensuuri ja erilaiset varotoimenpiteet alkavat vallata alaa. Surullista ja pelottavaa.


EI LÄSNÄOLOA JA KASVOKKAISTA KESKUSTELUA MIKÄÄN KORVAA

KVG. Ei me mihinkään liikuta, me ollaan internetissä. ”Suomessa vallitsee liian pitkälle viety usko internetin kaikkivoipaisuuteen”, kiteyttää Suomen Kroatian, Bosnian ja Hertsegovinan suurlähettiläs Timo Rajakangas. Ei sitten ihme, jos suomalaisia tuotteita ei osteta. Uskoa antava tapaaminen Rajakankaan kanssa. Keskustelemme mahdollisuuksista käynnistää yhteistyötä. Löytyi heti yhteinen suunta. Nyt etsitään omistajuuksia.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFO PALVELEE

Teatterilaisen muistikirja ja kalenteri 2017

Teatteri-ihminen, nyt pääset tekemään ennakkotilauksen uudesta päivyristä, joka ilmestyy syyskuussa.

Teatterilaisen muistikirja ja kalenteri 2017 – mitä kaikkea siinä on?

 • paljon tilaa muistiinpanoille
 • vuoden päivyri 2017, yksi viikko aukeamalla
 • vuosisuunnittelusivut seuraavalle vuodelle 2018
 • teattereiden yhteystiedot
 • teatterialan tapahtumia meillä ja muualla
 • Suomen teatterikartta
 • suomalainen teatteri numeroina ja pähkinänkuoressa, myös englanniksi
 • pieni teatterisanasto: suomi – englanti – ruotsi
 • Koko: A6 (171 x 119 mm), lukunauhallinen pokkari
 • Sivumäärä: 176
 • Kansi: mattalaminoitu pahvimateriaali
 • Taskut: etu- ja takakansissa on liepeestä tehdyt taskut
 • Päivyriosion kielet: suomi/ruotsi/englanti

Ennakkotilaajalle hinta on koomisen edullinen.

Teatterilaisen muistikirja ja kalenteri 2017 maksaa 16 euroa (+ postikulut).
Yhteistilaus kannattaa, sillä yli 10 kirjan tilauksissa kappalehinta on vain 15 euroa.
Hinta opiskelijoille ja teatterialan työttömille on 13 euroa.

Tilaa itsellesi, koko porukalle ja lahjaksi teatteria harrastavalle ystävällesi. Iloksi ja hyödyksi!

Ennakkotilaushinta on voimassa 16.9.2016 saakka.

Lisätiedot ja tilaukset:

TINFO-verkkokauppa: www.tinfo.fi/verkkokauppa

sähköpostitse: tinfo(a)tinfo.fi

puhelimitse: (09) 2511 2120


TINFO-apuraha näytelmien kääntämiseen

TINFO tukee suomalaisten teatterille kirjoitettujen tekstien kääntämistä muille kielille. TINFO-apuraha näytelmäkäännöksille on jatkuvasti haettavissa. Tutustu hakuohjeisiin.

Myönnetyt TINFO-apurahat

Lue myös: TINFO-apurahat näytelmien kääntämiseen, 2016 toinen jakokierros

www.tinfo.fi/fi/tinfoapuraha


Jo 765 ensi-iltaa – TINFO listaa esityksiä kesät talvet

TINFO kerää tiedot ammattiteatterien ensi-illoista ja lisäksi kesäteatterien esityksistä.

Tällä hetkellä on kasassa jo 765 ensi-iltaa vuodelle 2016. Lisää tulee ja mahtuu!

Selaa TINFO-ensi-iltatietokantaa.

Helpoilla hakutoiminnoilla saat listaukset niin tulevista kuin menneistäkin ensi-illoista, lajitella voi mm. teatterittain tai kaupungin perusteella.

Ensi-iltatietoja on kartutettu tähän verkkopalveluun jo vuodesta 2011.

www.tinfo.fi/fi/Ensi-iltoja

 

UUTISIA

Teatteriduo Livsmedlet tekee teatteria Pietarin nuorison kanssa

Teatteriduo Livsmedlet on kutsuttu marraskuussa Pietariin tekemään esitystä paikallisen nuorison kanssa. Livsmedlet eli suomalainen nukketeatteritaiteilija Ishmael Falke ja ruotsalainen koreografi-esiintyjä Sandrina Lindgren on kutsuttu Critical Mass -kaupunkitapahtumien sarjaan, joka jatkuu Pietarin kaduilla ja nuorisotiloissa vuoteen 2017.

Venäläisen taidekuraattorien yhteisön TOK:in järjestämän Critical Mass -sarjan aihe on urbaani nuorisokulttuuri. Kansainväliset taiteilijat ottavat haltuun Petrogradskin kaupunginosan julkista tilaa ja tekevät yhteisötaidetta nuorten pietarilaisten kanssa.  Livsmedletin Falke ja Lindgren tulevat käyttämään kehittämäänsä Urban Animation -tekniikkaa, jossa hyödynnetään nukke- ja fyysisen teatterin keinoja katuympäristössä. Livsmedlet tulee työskentelemään Pietarissa nuorisoklubi Art-Radugan ja teatteriryhmä Rain Peoplen kanssa.

Syksyn aikana Livsmedletin voi nähdä myös Suomessa. Se vierailee esityksellään Näkymättömät maat / Invisible Lands Porin Lainsuojattomat-festivaalilla ja Turussa TIP-Festissä, joka on kansainvälinen nukketeatterifestivaali. Tekijäparin toinen esitys, Trafika on puolestaan kutsuttu Lappeenrannan kaupunginteatteriin.

www.ishmaelfalke.com


OKM: Asiantuntijatyöryhmä valmistelemaan valtionosuusjärjestelmän uudistamista

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on asettanut asiantuntijatyöryhmän, jonka tehtävänä on valmistella ehdotus museoiden, teattereiden (mukaan lukien tanssi ja sirkus) ja orkestereiden valtionosuusjärjestelmän uudistamiseksi. Työryhmän toimikausi kestää 31.10.2017 asti. Työryhmän puheenjohtajana on muusikko Jaakko Kuusisto.

Kulttuurin valtionosuusjärjestelmän uudistuksen tavoitteena on kehittää rahoitusjärjestelmää siten, että se ottaa paremmin huomioon toimijakentässä ja yhteiskunnassa tapahtuneet muutokset ja tulevaisuuden haasteet, tukee laadukasta ja vaikuttavaa toimintaa sekä kannustaa uudistuksiin. Lähtökohtana on, että taide- ja kulttuuripalveluiden alueellinen saatavuus turvataan myös tulevaisuudessa. 

- Teatterin, tanssin, sirkuksen, museoiden ja orkesterien rahoituksen perusta on valtionosuusjärjestelmä, joka on tuonut vakautta ja pitkäjänteisyyttä kulttuurin tekemiseen. Valtionosuudet ovat turvanneet mahdollisuuden osallistua kulttuuriin eri puolilla Suomea. Osin juuri tästä syystä kulttuurikenttämme on laaja ja monipuolinen. Valtionosuuksien saajien lisäksi myös niin sanotut vapaat kentän toimijat tuottavat korkeatasoista kulttuuria ja antavat lisää potkua kulttuurielämään, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. 

- Valtionosuusjärjestelmällä on ehdottomat vahvuutensa. Samalla nykyinen järjestelmä on jäykkä ja sulkee uusia toimijoita rahoituksen ulkopuolelle. Vaatimukset järjestelmän remontista ovat siis hyvin ymmärrettäviä. Asiantuntijatyö kulttuurin rahoituksen uudistamiseksi jatkuu syksyn aikana asiantuntijaryhmän ja Sitran koolle kutsumien sidosryhmätapaamisten muodossa. Haluaisin, että uusi järjestelmä tukisi ammattilaistemme tekemää korkeatasoista kulttuuria, toisi lisää liikettä ja kannustimia toiminnan kehittämiseen ja antaisi mahdollisuuksia uusille toimijoille, myös vapaalle kentälle, ministeri Grahn-Laasonen sanoo.

Työryhmän työ jakautuu kahteen vaiheeseen: Syksyn aikana työryhmä valmistelee yhteistyössä Sitran ja kulttuurialan edustajien kanssa ehdotuksen uuden rahoitusjärjestelmän pääperiaatteiksi. Valmistelussa hyödynnetään Sitran syksyn 2016 aikana järjestämiä sidosryhmätapaamisia, joihin kutsutaan koko kulttuurikentän edustajat. Toisessa vaiheessa (1.2.2017 - 31.10.2017) työryhmä laatii ehdotuksen rahoitusjärjestelmän uudistamiseksi ja valmistelee tarvittavat säädösmuutosehdotukset.

Työryhmän puheenjohtajana on muusikko Jaakko Kuusisto. Jäseniä ovat museonjohtaja Kati Kivimäki (Forssan museo), museonjohtaja Kalle Kallio (Työväenmuseo Werstas), pääsihteeri Kimmo Levä (Suomen museoliitto), museotoimenjohtaja Päivi Partanen (Lappeenrannan museot), toiminnanjohtaja Maaria Kuukorento (Teatterikeskus ry), näyttelijä Jarkko Lahti, ohjaajantaiteen professori Saana Lavaste (Taideyliopisto), toiminnanjohtaja Tommi Saarikivi (Suomen Teatterit ry), johtaja Joachim Thibblin (Espoon kaupunginteatteri), sirkustaiteilija Petri Tuominen, toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson (Flame Jazz), intendentti Teemu Kirjonen (Sinfonia Lahti), lehtori Tapani Länsiö (Sibelius-Akatemia), toiminnanjohtaja Aila Sauramo (Suomen Sinfoniaorkesterit ry), erityisasiantuntija Johanna Selkee (Suomen Kuntaliitto), erityisasiantuntija Veli-Markus Tapio (Suomen Kulttuurirahasto) sekä projektijohtaja Helena Mustikainen (Sitra, varapuheenjohtaja 1-vaiheessa, jäsen 2-vaiheessa) ja ylijohtaja Riitta Kaivosoja (opetus- ja kulttuuriministeriö, jäsen 1-vaiheessa, varapuheenjohtaja 2-vaiheessa).

Valtionosuusjärjestelmä on olennainen osa taide- ja kulttuuripolitiikan ohjausjärjestelmää. Valtionosuuksia kohdentamalla kehitetään alaa ja turvataan palveluiden saatavuus. Valtionosuuden piirissä on tällä hetkellä 121 museota, 57 teatteria ja 28 orkesteria.

Lisätietoja:
- ylijohtaja Riitta Kaivosoja (opetus- ja kulttuuriministeriö), puh. 02953 30129
- erityisavustaja Heikki Kuutti Uusitalo, puh. 02953 30164

www.minedu.fi


Oulun kaupunginteatteri aloittaa yt-neuvottelut

Oulun kaupunginteatteri on aloittanut maanantaina 29.8. yt-neuvottelut.

Neuvotteluiden piirissä on koko teatterin henkilöstö, noin 130 työntekijää. Vähennystarpeeksi on arvioitu enintään yhdeksän työntekijää.

Teatteriyhtiön toimitusjohtajan Maija Palonheimon mukaan neuvottelut tulevat kestämään noin kaksi viikkoa.

Yt-neuvottelujen perusteena ovat taloudelliset ja tuotannolliset syyt. Palonheimo kertoo, että teatterin lipputulot ovat lisääntyneet, mutta teatteri teki silti esimerkiksi viime vuonna tappiota.

Toimitusjohtaja kertoo, että teatterin toiminnalle tärkeät valtionosuudet ovat vähentyneet ja samalla kiinteät kulut ovat kasvaneet.

Palonheimon mukaan yhteistoimintaneuvotteluissa tullaan käymään laajalti läpi koko teatterin toiminta tehtävänkuvia, toimintamalleja ja eläköitymisiä myöten.

Lähde: Yle


Zodiak käynnistää teosalustukset

Tästä syksystä lähtien Zodiakin katsojilla on mahdollisuus sukeltaa nykytanssin ja esitystaiteen maailmaan kiinnostavasti, turvallisesti ja ennen kaikkea mukavasti uusien teosalustusten myötä.

Teosalustukset pitää tanssi- ja esitystaiteilija Sonja Jokiniemi. Alustusten pitäjä valittiin keväällä avoimen haun perusteella.

- Nykytanssia pidetään usein vaikeana lähestyä. Haluamme teosalustusten myötä madaltaa varsinkin uusien katsojien kynnystä uskaltautua nykytanssikatsomoon, toteaa Zodiakin yleisötyövastaava Katja Kirsi.

Ensimmäinen teosalustus pidetään lauantaina 10.9. klo 18.15. Sen aiheena on samana iltana esitettävä Laura Pietiläisen Michaela - the Queen of Fucking Everything. Teosalustukset järjestetään yhtä poikkeusta lukuun ottamatta Kaapelitehtaan Hima & Sali -ravintolassa klo 18.15–18.45.

Syksyn teosalustusten aikataulu:

La 10.9. Laura Pietiläinen: Michaela – The Queen of Fucking Everything
La 1.10. Carl Knif: The emotional life of a dog & Ninu Lindfors: Come Undone
La 29.10. Eeva Muilu: 〰 〰 〰
La 12.11. Sari Palmgren: Licking Things
La 26.11. Ima Iduozee: The Body Of Work
La 10.12. W A U H A U S: Flashdance*

*Poikkeuksellisesti klo 21.45–22.15 Zodiakin lämpiössä.

Lisätiedot: Tiedottaja Piia Ahonen, piia.ahonen(a)zodiak.fi, puh. 040 719 2016

www.zodiak.fi

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Tehdasfestivaali Manifesti | 2.-18.9.2016, Turku

Tehdasfestivaali Manifesti on Manillan 1860-luvulta peräisin olevassa tehdaskiinteistöissä vuodesta 1994 lähtien järjestetty monitaiteellinen tapahtuma.

Tapahtuman perusti vuonna 1994 Manillassa toimiva Aurinkobaletti, joka tuotti tapahtuman vuoteen 2001 asti. Vuodesta 2002 lähtien festivaalin on tuottanut Pro Manillasäätiö, ja Aurinkobaletti on edelleen mukana pääyhteistyökumppanina. 

Tapahtumaa tukevat vuonna 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö, Turun Teatterisäätiö ja Turun kaupunki.

www.manillantehdas.fi/manifesti/


Epäinhimillisyyden museo | 2.-29.9.2016, Helsinki

Museum of Nonhumanity. Epäinhimillisyyden museo siirtää epäinhimillistämisen historiaan Auki: 2.- 29.9.2016, Tiivistämö (rakennus 5), Suvilahti

Museo- ja tapahtumakeskus Museum of Nonhumanity – Epäihmisyyden museo tarkastelee eläimen ja ihmisen välistä rajanvetoa, joka määrittää sen, kenellä on oikeuksia ja ketä voi kohdella resurssina, hyödykkeenä tai tuholaisena. Epäinhimillistämisen valtavaa historiaa tutkitaan muun muassa Suomen sisällissodan naissotilaiden ja Kongon kolonialistisen menneisyyden kautta. Näyttely on osa kuvataiteilija Terike Haapojan ja kirjailija Laura Gustafssonin Toisten historia -projektia.

Ulossulkevien, epäinhimillistävien rakenteiden tilalle museossa etsitään uudenlaista etiikkaa ja yhteiskuntaa, jossa toiset ihmiset ja toiset lajit nähdään arvokkaina itsessään eikä vain hyödyn tai haitan lähteinä sille ryhmälle, jolla on suurin päätäntävalta.

Museossa järjestetään syyskuun kolmena viikonloppuna kuusi seminaaria. Sarjan avaa 10.9. toimittaja Maryan Abdulkarimin kuratoima ohjelma. Muiden päivien ohjelmasta vastaavat Amnesty Suomen vt. ihmisoikeustyön johtaja Pia Puu Oksanen, Animalian Salla Tuomivaara ja Mai Kivelä, loso Elisa Aaltola ja tutkija Sami Keto empatiaa käsittelevällä luennollaan sekä HIAP-residenssikeskuksen kuraattori Jenni Nurmenniemi.

Museossa toimii Osuuskunta Juurikkaan luotsaama Café Empathy. Vegaanista ruokaa tarjoilevan kahvilan käyttämien raaka-aineiden alkuperä on jäljitettävissä mahdollisimman pitkälle. Lisäksi museon tiloihin nousee Rosebudin pop up -kirjakauppa.

Museon avajaiset pidetään 1.9.2016.

Avoinna:

Ma suljettu
Ti-pe 13-19

La-su 12-18


Vapaa pääsy.

museumofnonhumanity.org


Nukketeatterin Näyteikkuna 2016 | 9.-10.9.2016, Vantaa

Nukketeatterialan suurtapahtuma Nukketeatterin Näyteikkuna 2016 valtaa kulttuurikeskus Vernissan Vantaalla 9.-10.9.2016.

Suomen Unima ry ja festivaalimme Nukketeatterin Näyteikkuna on muuttanut Vantaalle. Tämänvuotisen festivaalin teemana on ”Ihmeiden äärillä”. ja se esittelee teemansa mukaisesti kotimaisen nukketeatterin ihmeitä. Festivaalilla nähdään kahtena päivänä korkeatasoisia esityksiä nykynukketeatteria, klassikoita unohtamatta.

Festivaalilla nähdään mm. Vauva- ja taaperoteatteri AIEOU:n Kehoko, lapsille suunnattu hauska, moniaistinen taideteos kehon toiminnoista. Kehoko yhdistelee nukketeatteriesityksen, taidenäyttelyn ja leikin rakenteita ja se palkittiin Slovenian Nukketeatteripalkinnolla vuonna 2015.

Aikuisille on suunnattu mm. Teatteri Metamorfoosin Anatomy of Fear. Näyttelijä-ohjaaja Davide Giovanzanan suunnitteleman neliosaisen esityssarjan ensimmäinen osa käsittelee epäonnistumisen pelkoa. Monitaiteellisessa esityksessä aihetta käsitellään fyysisen teatterin, nukketeatterin, videotaiteen ja livemusiikin avulla. Lisäksi aikuisille on tarjolla nukketeatteriklubi Punch Night Fever!

Festivaali tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Sen yhteydessä tarjotaan työpajoja, alan infopiste, katuteatteria perjantaina ja lauantaina Tikkurilassa sekä TehdasTeatterin Paleleva elefantti-esityksen teatterinukkien näyttely. Uutuutena festivaalilla nähdään animaatioita, aamupäivisin lasten- ja nuorten animaatioita ja iltapäivisin mm. Katariina Lillqvistin animaatioita aikuisille.

Nukketeatteri avaa ovia mielikuvituksen maailmaan. Se yllättää, ilostuttaa, mietityttää ja innostaa. Se muistetaan, se leikitään. Tarinat voivat olla uusia tai vanhoja, hauskoja, havahduttavia, opettavaisia tai filosofisia. Teatterina se on ihmeitä täynnä.

Suomen Unima ry on nukketeatterialan yhteistyö- ja tiedotusjärjestö. Kuulumme kansainväliseen nukketeatterijärjestö Unimaan, joka on perustettu Prahassa v. 1929. Unima –järjestöjä löytyy yli 90 maasta, kaikilta viideltä mantereelta.

Tapahtuman järjestävät Suomen Unima ry ja kulttuurikeskus Vernissa Vantaalla.

Lisätiedot: Suomen Unima ry: Jaana Lallukka, puh. 046 811 4024, unimafinland(a)gmail.com

Koko festivaaliohjelma verkossa: www.unima.fi/p/nukketeatterin-nayteikkuna-2016.html


Koneen Säätiön apurahaneuvontaa | 15. ja 21.9.2016, Helsinki

Minkälaisia hankkeita Koneen Säätiö tukee? Miten tiede ja taide voivat yhdistyä projekteissa, entä monialaisuus ja marginaali?

Järjestämme syyskuussa Helsingissä yleisiä hakuinfotilaisuuksia, joissa kerromme uudistetusta hakuprosessista. Tilaisuuksissa esittäytyy myös aina yksi tukemamme hanke.

Ajankohdat:

Koneen Säätiön vuosittainen apurahahaku alkaa 1.9. ja päättyy 30.9. klo 16. Lisätietoa hakemisesta voi lukea ohjeista apurahan hakijalle

www.koneensaatio.fi


INTERCULTfest | 20.-24.9.2016, Helsinki

Kansainvälinen esittävän taiteen festivaali 20.-24.9.2016 Helsingissä

Näillä festareilla monikulttuurisuus on tavallinen juttu! Kolmatta kertaa järjestettävä INTERKULTfest käsittelee interkulttuurisuutta eri taiteen muodoin rohkeasti ja kantaaottaen. Tekijät ovat nuoria, jotka näyttävät, että näyttämö kuuluu kaikille sosiaalisesta, etnisestä tai muusta taustasta huolimatta.

Ohjelma: www.kassandra.fi/interkultfest/


Seminaari: Helsinkiläisen esittävän taiteen tarjonnan kehittäminen | 22.9.2016, Helsinki

Esittävä taide kehittyy koko ajan Helsingissä. Esittävän taiteen kentän tarjonta on runsasta ja taiteellisesti korkeatasoista. Mutta puuttuko jotain? Tavoittaako se yleisönsä parhaalla mahdollisella tavalla? Kohtaako se kaupunkilaisten tarpeet? Mitkä ovat kaupungin tarpeet?

Onko esittävän taiteen toiminta niin turvattua, että se voi kehittyä? Mitä kehitys edellyttää?

Mitä esittävältä taiteelta odotetaan?

Palveleeko kaupunki vain kaupunkilaisen tarpeita? Mikä on taiteen asema helsinkiläisen arjessa? Miten kaupunki tukee taiteilijoitaan ja taiteen tekemistä? Ottaako kaupungin taidepolitiikka huomioon taiteilijan tai taideyhteisön? Minkälaista taidepolitiikkaa Helsingin kaupunki tekee?

Tule keskustelemaan ja pohtimaan asiaa kanssamme yhteiseen tapaamiseen 22.9.2016 klo 13.30 – 17 Teatterikulman Komedia-saliin.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu! Ilmoittautumiset 16.9.2016 mennessä osoitteeseen info(a)teatterikeskus.fi.

Tervetuloa mukaan!


Kansainväliset Soolonukketeatterifestivaalit | 23.-25.9.2016, Rovaniemi

23.-25.9.2016 järjestetään Kansainväliset Soolonukketeatterifestivaalit Rovaniemellä.

Esityksiä Suomesta ja maailmalta, niin aikuisille kuin lapsillekin.

Lisätietoja www.facebook.com/events/164049797358959/

Lapin Nukketeatteriyhdistys ry


Laadukas lastenteatteri -tapaaminen | 18.10.2016, Hämeenlinna

Laadukas lastenteatteri -tapaamisen ilmoittautuminen on nyt avattu! 

Tervetuloa Hämeenlinnaan tiistaina 18.10.2016 Laadukas lastenteatteritapaamiseen.  Valtakunnallinen kokoontuminen on avoin kaikille lastenteatterin ammattilaisille ja siitä kiinnostuneille taidekasvattajille. Ilmoittautuminen tapaamiseen on auki syyskuun ajan ja löytyy tästä linkistä: www.webropolsurveys.com/S/A04E224F0B4840E4.par

Tapaamisen tavoitteena on jakaa ajatuksia ja kokemuksia siitä, mitä on laadukas lastenteatteri – näkökulmia aiheeseen kuullaan mm. Teatteri Ilmiöstä, Teatteri Hevosenkengästä, Miniteatterista sekä Tampereen Yliopiston näyttelijäntyön laitokselta ja Teatterikorkeakoulusta. 

Tapaamisen aikana muotoillaan myös Lastenteatterin manifesti, joka tiivistää yhteisen, kaikille lastenteatterin ammattilaisille suunnatun pohdinnan siitä, miten lastenteatterin maisemaa voisi kehittää valtakunnallisesti sekä millä keinoin voidaan vahvistaa lastenteatterin ammattilaisten asemaa taidekentällä. Manifestin tuottamiseen voi osallistua syyskuun ajan täällä:

Laadukas lastenteatteri-tapaaminen on osa Taiteen edistämiskeskuksen lastenkulttuurin teemavuotta #taideonlasten sekä valtakunnallisen Satupäivän ohjelmaa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton, Suomen Teatterit ry:n ja FIDEA ry:n kanssa. että Tapahtuman yhteydessä järjestetään myös FIDEAn syyspäivä ja syyskokous. Tapaamispaikkana toimii Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX (Keinusaarentie 1, Hämeenlinna).

Lisätietoja päivitetään Facebookin tapahtumasivulle, kts. linkki: www.facebook.com/events/1016098095140161

Tiedustelut:
Laura Arala
Valtakunnallinen lasten- ja nuortenkulttuurin läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Itä-Suomen aluetoimipiste
Haapaniemenkatu 40 E 2, 70110 Kuopio
puh. 0295 330 884
laura.arala(a)taike.fi

www.taike.fi

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Ajankohtaiset apurahahaut löydät Apurahavahdista.


Koneen Säätiön apurahat | hakuaika 1.-30.9.2016

Koneen Säätiön vuosittainen apurahojen hakuaika alkaa 1.9. ja päättyy 30.9. klo 16 Suomen aikaa. Apurahaa haetaan apurahahakemusten verkkopalvelussa.

Mihin apurahaa voi hakea?

Koneen Säätiö tukee tieteen ja taiteen rohkeita avauksia.

Apurahaa voi hakea:

 • tieteelliseen ja/tai taiteelliseen työskentelyyn
 • tieteellisen ja/tai taiteellisen työn edistämiseen (esimerkiksi alaa kehittävä hanke)
 • tieteelliseen tutkimukseen ja/tai taiteellisen työhön pohjautuvaan työhön (esimerkiksi tieteen ja taiteen saattaminen erilaisille yleisöille)
 • muuhun kulttuurityöhön.

Kuka voi hakea?

Koneen Säätiön apurahaa voi hakea yksittäinen ihminen, työryhmä tai Y-tunnuksellinen yhteisö. Jos hakijana on työryhmä tai yhteisö, on ryhmän jäsenten valittava keskuudestaan vastuullinen johtaja, joka lähettää hakemuksen. Lue lisää vastuullisen johtajan roolista (tulossa)

Yleensä Koneen Säätiön apurahat on tarkoitettu suomalaisille työskentelyyn Suomessa tai ulkomailla ja ulkomaalaisille työskentelyyn Suomessa. Ulkomailla työskentelevät ulkomaalaiset voivat hakea apurahoja, jos työn tekijöillä tai aiheella on yhteys Suomeen.

Teemahakujen hakuperusteista kerrotaan kunkin haun yhteydessä.

Lisätietoja ja tarkemmat hakuohjeet: www.koneensaatio.fi/apurahat/apurahan-hakijalle/

Hakuaika: 1.-30.9.2016

www.koneensaatio.fi


OKM: Taiteen ja kulttuurin valtakunnallisten yhteisöjen toiminta-avustukset | haku 18.10. mennessä

Tämä avustushaku korvaa aiemmat erilliset haut taiteen- ja kulttuurin eri alojen valtakunnallisista järjestöistä, taide- ja kulttuuripalveluja tuottavista yhteisöistä ja säätiöistä sekä taiteen tiedotuskeskuksista.

Avustuksella vahvistetaan taiteen ja kulttuurin valtakunnallisten yhteisöjen kulttuuripoliittisesti merkittävän toiminnan edellytyksiä.

Avustusta voidaan myöntää

 • taiteen ja kulttuurin alan järjestöille
 • taide- ja kulttuuripalveluja tuottaville yhteisöille tai säätiöille
 • kulttuurin ja taiteen harrastamista sekä kulttuurikasvatusta edistäville yhteisöille tai säätiöille.

Hakijan on oltava oikeuskelpoinen. Avustusta ei myönnetä yksityishenkilöille.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoite on, että avustus edistää

 • taiteen, kulttuurin ja kulttuuriperinnön merkitystä, arvostusta ja vaikutusta yhteiskunnassa
 • toimialan kehittymistä ja osaamista 
 • toimialan kansainvälistymistä.

Hakija voi toteuttaa tavoitteita mm. tiedotuksella, tilastoinnilla, neuvonnalla, koulutuksella, julkaisutoiminnalla, tapahtumien järjestämisellä, yleisötyöllä sekä kansallisella ja kansainvälisellä yhteistyöllä.

Ministeriö voi käyttää avustuksiin yhteensä noin 15 miljoonaa euroa, jos eduskunta myöntää tarkoitukseen määrärahat.

Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet

Hakuaika: 31.8. – 18.10.2016

www.minedu.fi


Svenska Kulturfondens aktuella ansökningstider

Stiftelsen Martha och Albin Löfgrens kulturfond är en privat fond vars syfte är att genom sin utdelning stöda kulturlivet i Åboland, den finlandssvenska kulturen och utbildningen på svenska i Finland.

Läs mer

Svenska kulturfonden lediganslår årligen ett sexmånaders stipendium till Grez-sur-Loing för tiden 1.7–31.12. Ansökningstid är i februari. Vistelsestipendiet kan sökas av i Finland verksamma svenskspråkiga professionella konstnärer inom visuell konst, litteratur eller scenkonst. Stipendiet innefattar fri tillgång till Carl Larsson-lägenheten och ateljén under ett halvår samt ett arbetsstipendium. Stipendiets storlek 12 000 ¤.

Vistelsestipendier till St Petersburg beviljas för perioderna 1.4 - 30.6.2017 och 1.7 - 30.9.2017. Stipendierna kan sökas av i Finland verksamma svenskspråkiga författare, konstnärer (ej bildkonst),journalister, pedagoger och forskare. Personer som planerar eller genomför projekt med anknytning till Ryssland prioriteras. Stipendiet innefattar fri tillgång till en lägenhet i Finlandshuset i St Petersburg samt ett stipendium på 6000 ¤.

Läs mer

www.kulturfonden.fi

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Liikelaiturin House-taitelija vuodelle 2017 | hakuaika 1.9.-7.10.2016

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Liikelaiturin House-taiteilijuuden vuodelle 2017.

Liikelaiturin House-taiteilijaksi haetaan vuodelle 2017 pirkanmaalainen tanssitaiteilija. Lisäksi valittu taiteilija pitää avoimen auditionin Pirkanmaan alueen tanssijoille ja valitsee heistä yhden tanssijan työskentelemään kanssaan. Työryhmään on mahdollista ottaa myös harjoittelijoita Tampereen konservatoriosta. House-taiteilijalle tarjotaan työskentely- ja esitystila Liikelaituri yhden kuukauden ajaksi. Lisäksi taiteilijat saavat kuukausipalkan työskentelyjaksolla. House-taiteilija voi työskennellä teoskeskeisesti tai halutessaan tehdä taiteellista työtään myös work in progress -periaatteella.

Liikelaiturin House-taiteilijat esittäytyvät julkisesti sekä ammattilaisille että suurelle yleisölle työskentelyjakson aikana. Yleisölle esiintymisen muotoja voivat olla esim. avoimet harjoitukset, luennot, keskustelutilaisuudet tai taiteilijatapaamiset. Alueen ammattilaisille House-taiteilijat antavat mahdollisuuden perehtyä syvällisemmin työskentelymetodeihinsa mm. avointen harjoitusten, työpajan, kurssin tai ammattilaistapaamisen kautta. Lisäksi Liikelaiturin House-taiteilijat pitävät julkisen näytön omasta työstään joko esityksen, presentaation, työpajan tai installaation muodossa.

Liikelaituri on House-taiteilijoiden käytettävissä neljän viikon ajan, viitenä päivänä viikossa ma-la välillä yhteensä 7 h / pvä. Työskentelyjakson täytyy ajoittua helmi-toukokuulle tai elo-joulukuulle 2017. Jos täysi kuukauden työskentelyjakso ei ole mahdollinen, niin halutessaan taiteilijat voivat jakaa työskentelyn kahden viikon jaksoihin. Huomioitavaa on, että residenssijakson aikana tilassa työskentelee myös muita taiteilijoita.

Liikelaiturin House-taiteilija -haun hakuaika on 1.9. – 7.10.2016. Hakemukset liitteineen toimitetaan määräpäivään klo 15.45 mennessä sähköisellä lomakkeella.

Hakemusta ja liitteitä ei oteta vastaan postitse, vaan kaikki materiaali lähetetään sähköisessä muodossa.

Hakulomake: www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/house-taiteilijahaku/

Hakuohjeet: www.sisasuomentanssi.fi/pirkanmaa/ajankohtaista/liikelaiturin-house-taiteilijan-haku-vuodelle-2017/

Tiedustelut:
Toiminnanjohtaja Piia Kulin | 050 552 1138 | piia.kulin(at)sisasuomentanssi.fi

Päätös Liikelaiturin House-taiteilijasta tehdään lokakuun 2016 aikana.

www.sisasuomentanssi.fi


Open Call: 6th Colombo International Theatre Festival 2017, Sri Lanka | deadline 25 Oct 2016

Inter act Art is happy to announce the Call for Participation in the sixth “COLOMBO INTERNATIONAL THEATRE FESTIVAL – 2017 (CITF)”

CITF 2017 will feature performances from across the globe, formal and informal interactions between artists from Sri Lanka and abroad. This festival is the sixth edition towards a sustained effort in curating a festival with a purpose of bringing innovative performances to Sri Lanka.

Once your performance is selected, we will send you a formal invitation letter to attend the festival.

The organizers will cover the local hospitality of the group & Up to 7) during the festival, and provide the meals, accommodation, performance venue, local transport and publicity.

The other expenses shall be borne by the participating group, including their travel to Sri Lanka and back visa if applicable and insurance, etc.

Send us an email on interactartsl(a)gmail.com for the detailed application form.

The festival is to be held in April 2017 in Colombo. Closing date for applications shall be 25th October 2016.

6th CITF Application

http://citfsrilanka.com


Call for Entries: Lucky Trimmer, April 2017 | deadline 30 Nov 2016

LUCKY TRIMMER spotlights both emerging and established artists by showcasing a selection of works that are engaged with physicality, movement and performance. For each edition, their curatorial team selects short pieces that touch their hearts out of a pool of international applications and assembles them to form an extravagant feature-length programme. LUCKY TRIMMER stands between worlds by bridging the avant-garde and the mainstream and by combining artistic excellence with the lightness of entertainment.

Lucky Trimmer's world revolves around contemporary dance but is open to all genres as long as the 3 LUCKY-rules are followed: be original, be bold and keep it under 10 minutes! Thanks to itsever growing global exposure and worldwide reputation, they have been able to invite international artists and professionals of the cultural and art sectors as regular guests of our platform. They have developed a network of co-production partners and collaborators with whom we now nurture close relationships providing our featured artists with additional performance opportunities. 

Funding: 500 ¤ per piece + a small financial contribution will be offered towards the coverage of travel and lodging costs (depending on budget).

Please note that there is a 15 euros application fee.

Deadline: 30 November

Find all details online


Avoin haku Kutomon syksyn 2017 ja kevään 2018 ohjelmistoon | hakuaika 1.-30.9.2016

Ehkä-tuotanto hakee nykytaidetila Kutomon syksyn 2017 sekä kevään 2018 ohjelmistoon ehdotuksia tanssi- ja esitystaiteen aloilta. Vapaamuotoinen ehdotus voi olla vierailuesitys, projekti, työpaja, yhteistuotantona tuotettava kantaesitys tai 1-3 viikon työskentelyresidenssi. Hakemuksia otetaan vastaan tanssi- ja esitystaiteen ammattilaisilta, ja hakijana voi olla yksittäinen taiteilija tai työryhmä.

Haun kautta valitun ehdotuksen toteutuksesta neuvotellaan Ehkä-tuotannon ja tekijän välillä. Kaikki Kutomolla toteutuva toiminta perustuu yhteistyöhön, jolloin tekijöiltä edellytetään omarahoitusosuutta sekä omaa panosta työn kokonaistoteutuksessa. Taiteilijavetoisen Ehkä-tuotannon taloudellinen tuki eri ehdotuksille määräytyy aina käytettävissä olevien taloudellisten resurssien mukaan.

Hakuaika on 1.-30.9.2016.

Hakemuksen tulee sisältää:

- hakijan yhteystiedot
- työsuunnitelma
- aikataulu
- kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma
- ansioluettelo(t)
- työnäyte/-näytteet

Hakemus lähetetään sähköpostitse 30.9.2016 mennessä osoitteeseen ehkatuotanto@gmail.com.

Valinnoista päättää Ehkä-tuotannon taiteellinen työryhmä eli tanssitaiteilijat Mira Kautto, Maija Mustonen, Maija Reeta Raumanni, Masi Tiitta ja Anna Torkkel. Päätöksistä ilmoitetaan kaikille hakijoille sähköpostitse 31.10.2016 mennessä.

Turkulainen Ehkä-tuotanto mahdollistaa ja yhteistuottaa uuden tanssin ja esitystaiteen tekijöiden, työryhmien ja kollektiivien teoksia. Ehkä hallinnoi Turussa poikkialaista nykytaidetila Kutomoa, jossa järjestetään ympäri vuoden esityksiä, tapahtumia ja opetustoimintaa eri taiteen aloilta. Kahdesta kauniista studiosta – Studio 1 & Studio 2 – koostuva Kutomo on tila, paikka, näyttämö, galleria ja huone, jonka vuosittainen ohjelmisto valikoituu eri reittejä: vapaamuotoisten ehdotusten, avoimien hakujen ja eri toimijoiden välisen yhteistyön kautta.

Lisätiedot:
ehkatuotanto(at)gmail.com
www.ehka.net


KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


CIMO: EU:n Luova Eurooppa -ohjelman hakemustyöpaja 21.9.2016 | ilmoittaudu 16.9. mennessä

Alkaa: 21.9.2016 12.00
Päättyy: 21.9.2016 16.00
Tapahtumapaikka: CIMO
Osoite: Helsinki, Hakaniemenranta 6 (Karppi, 1 krs.)

Luova Eurooppa-ohjelman yhteistyöhankkeiden työpaja hakemusta valmisteleville

CIMOn Luova Eurooppa -yhteyspiste järjestää hakemustyöpajan syksyn yhteistyöhankkeiden hakukierrokseen hakemusta valmisteleville.

Työpaja järjestetään CIMOssa Helsingissä keskiviikkona 21.9.2016 klo 12-16.

Ohjelma

Hakemustyöpajassa tutustutaan Luovan Euroopan yhteistyöhankkeiden hakuprosessiin. Iltapäivän aikana käydään läpi mm. ohjelman painotuksia ja hakukriteereitä, hakulomaketta ja -prosessia, hankkeiden taloussääntöjä sekä annetaan vinkkejä hankevalmisteluun.

Sisältö sopii sekä koordinaattorin roolissa toimiville että partnereina hankkeeseen osallistuville suomalaisille toimijoille.

Tilaisuudessa saat vastauksia hakuun liittyviin kysymyksiisi. Erityisesti työpajan viimeinen tunti käyetään hakijoiden omiin kysymyksiin ja voit varata meiltä etukäteen ajan henkilökohtaiseen neuvontaan klo 15 jälkeen.

Ilmoittautumiset

Ilmoittaudu työpajaan viimeistään maanantaina 16.9. osoitteeseen kulttuuri(a)cimo.fi.
Voit samassa yhteydessä lähettää hankkeen tiivistelmän meille etukäteen tutustuttavaksi. Mainitse myös haluatko jäädä klo 15 keskustelemaan tarkemmin hankeideastanne.

Taustamateriaalia

www.cimo.fi

TYÖPAIKKOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Kulttuuripäällikkö — Espoon kaupunki | haku 12.9. mennessä

Kulttuuripäällikkö vastaa yhteistyön ylläpitämisestä ja kehittämisestä kumppaneiden ja kulttuuriyhteisöjen kanssa. Hänen vastuullaan on avustusten valmistelu, seuranta ja kehittäminen. Kulttuuripäällikkö koordinoi tulosyksikkötasoisia hankkeita sekä edistää ja toteuttaa yhdessä kumppaneiden kanssa Espoolaista kulttuuripolitiikkaa. Tulosyksikkötasoisten asioiden lautakuntavalmistelu sekä hallintoon liittyvä yhteistyö muiden yksiköiden ja toimialojen kanssa on kulttuuripäällikön vastuulla. Kulttuuripäällikkö toimii kulttuurijohtajan suorassa alaisuudessa. Hän toimii kulttuurin tulosyksikön asiantuntijoiden esimiehenä.

Kelpoisuusvaatimus: Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto

Tehtävässä edellytetään hyvää julkishallinnon ja kulttuuripolitiikan tuntemusta sekä laaja-alaista näkemystä ja kokemusta kunnallisesta kulttuuritoiminnasta. Avustustoiminnan perusteellinen tunteminen, talousosaaminen ja esimieskokemus ovat välttämättömiä taitoja Kulttuuripäällikön tehtävässä. Tehtävän hoitaminen edellyttää erinomaista suomenkielen ja hyvää ruotsin kielen osaamista. Arvostamme monipuolista kielitaitoa, hyviä yhteistyö- ja verkostoitumistaitoja sekä kykyä tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa.

Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja

Tehtäväkohtainen palkka: 4182,78 ¤/kk

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Työaika: 36 h 15 min viikossa

Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikköön kuuluu neljä palvelualuetta: kaupunginkirjasto, kaupunginmuseo, kaupunginorkesteri sekä tapahtuma- ja kulttuuripalvelut. Tulosyksikön esikunta vastaa muun muassa avustusten valmistelusta, strategia- ja tuloskorttityöstä, kulttuuripolitiikasta, arvioinnista, kehittämis- ja yhteistyöhankkeista sekä Kulttuuria kaikille -palveluiden kokonaisuudesta. Tulosyksikköä kokonaisuudessaan johtaa kulttuurijohtaja.

Haku päättyy: 12.9.2016

Lisätietoja tehtävästä antaa:

Kulttuurijohtaja Susanna Tommila | 043 825 5074 |  susanna.tommila(a)espoo.fi

Hakemukset: www.tyonhaku.espoo.fi/frmCheckAndList.asp?J=29451&AL=1&L=1&IE=2&SUMMER=&PRACTICE=&Z=E&TITLE=Kulttuurip%E4%E4llikk%F6


Turun kaupunginteatteri hakee näyttelijöitä musikaaliin | haku 23.9. mennessä

Turun Kaupunginteatteri etsii peruskorjatun teatteritalon avajaismusikaaliin nuorta naista ja miestä.

Turun Kaupunginteatteri etsii uusitun teatteritalon avajaismusikaaliin isoihin rooleihin laulutaitosta nuorta naista ja miestä (näyttämöikä 16 vuotta).

Musikaalin ohjaa Mikko Kouki, kapellimestarina toimii Jussi Vahvaselkä ja koreografiasta vastaa Jouni Prittinen. Harjoitukset alkavat huhtikuussa 2017 ja ensi-ilta on syksyllä 2017 remontoidun teatteritalon Päänäyttämöllä.

Lähetä kuvalla varustettu CV (mainitse myös ikä, pituus ja paino) perjantaihin 23.9. mennessä Sari Läikelälle, sari.laikela(a)turku.fi

Koe-esiintyminen pidetään maanantaina 3.10. Koe-esiintymiseen valitaan hakemusten perusteella.

Haemme musikaaliin myös miesensembleä. Lue lisää.

http://teatteri.turku.fi/


Tiedottaja-myyjä – Tanssiteatteri Minimi | haku 30.9. mennessä

Tanssiteatteri Minimi hakee myyntihenkistä tiedottajaa määräaikaiseen, osa-aikaiseen työsuhteeseen Kuopioon. Tiedottaja-myyjän vastuulla on Minimin omista tuotannoista sekä teatterin koordinoimista esitysvierailuista tiedottaminen sekä niiden myynti. Työ on osa-aikaista, kestää kuusi kuukautta ja on helposti soviteltavista muiden töiden tai opiskelujen oheen. 

Odotamme tehtävään hakevalta henkilöltä:

 • tehtävän kannalta relevanttia koulutusta
 • esittävän taiteen alan tuntemusta ja henkilökohtaista kiinnostusta
 • kokemusta monipuolisesta sisällöntuotannosta ja eri medioissa viestimisestä
 • kokemusta kulttuurialalta tai yhdistys- ja järjestötoiminnasta
 • organisointikykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja
 • myyntihenkistä ja rivakkaa työotetta

Tanssiteatteri Minimi on monialainen esittävän taiteen yhteisö, joka tuottaa lajityyppirajoja tottelemattomia fyysisiä esityksiä. Omien esitysten lisäksi Minimi järjestää Sotkulla vierailuesityksiä, tapahtumia ja erilaisia yleisötyöprojekteja sekä kiertää Suomessa ja ulkomailla aktiivisesti. Minimin kotinäyttämö Sotku ja toimistotilat sijaitsevat Kuopion keskustassa Kasarminpuistossa (Sotku, Suokatu 42/2).

Vapaamuotoiset hakemukset palkkatoivomuksineen pyydämme toimittamaan perjantaihin 30.9. klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen minimi(a)minimi.fi. Työ alkaa 1.1.2017, perehdytys työhön marraskuussa 2016.

Lisätietoja työtehtävästä antaa Minimin taiteelliset ja tuotannolliset johtajat Riikka Puumalainen ja Liisa Ruuskanen.

Yhteydenotot arkisin riikka(a)minimi.fi / puh. 050 376 4824 tai liisa(a)minimi.fi.

www.minimi.fi


Freemuse (Denmark) looks for a new Executive Director | deadline 30 Sep 2016

Freemuse – the world’s leading organisation defending artistic freedom – requires a dynamic, skilled and experienced person to head the organisation, which is based in Copenhagen.

The Executive Director is responsible for developing and implementing Freemuse’s strategic vision, ensuring necessary funding and representing Freemuse in meetings with donors, policy makers and the extensive Freemuse network.

The Executive Director reports to the Executive Committee (The Board of Freemuse) and is responsible for leading a team of approx. five at the Copenhagen secretariat and three Programme Officers overseas.

The current Executive Director, a co-founder of Freemuse, will retire early 2017 and will assist the incoming Executive Director during a short period of handover and transition.

Funding for Freemuse’s core programmes and secretariat is secured for the current project period 2016-2018 and a programme of work has been agreed with key stakeholders for this period.

Working language is English.

The position is open to any nationality.

Freemuse will assist with visa procedures if necessary.

Deadline: 30 September

Find all details online

 

MUITA ILMOITUKSIA

Ehdota Lasten- ja nuortenteatteritekopalkinnon 2017 saajaa | ehdotukset 14.10.2016 mennessä

Suomen Teatterit ry ja Suomen Assitej ry etsivät ehdokkaita Lasten- ja nuortenteatteripalkinnon 2017 saajaksi. Palkinnon voi saada mikä tahansa lasten- tai nuortenteatteriin liittyvä teko, esimerkiksi teatteri, ryhmä, esitys, esiintyjä, ohjaus, käsikirjoitus, koreografia, visuaalinen suunnittelu, musiikki, suomennos/ruotsinnos/saamennos, projekti, yleisötyöhanke tai muu lasten- ja nuortenteatteria edistänyt tapahtuma.

Viimeksi palkinnon voitti elämäntyöstä espoolaisen Teatteri Hevosenkengän johtaja Kirsi Siren.

Palkinnon finalistit ja voittajan valitsee raati, jonka muodostavat Suomen Teatterit ry:n ja Suomen Assitej ry:n valitsemat asiantuntijat. Kilpailuun voi ehdottaa omaa teatteria tai muuta erinomaista teatterialan tekoa perjantaihin 14.10. mennessä ensisijaisesti osoitteeseen info(a)assitejfi.org tai tarvittaessa postitse merkinnällä:

Lasten- ja nuortenteatteripalkinto 2017
Suomen Assitej ry
Meritullinkatu 33 A 35
00170 Helsinki

Valintaperusteluita toivotaan korkeintaan kahden liuskan verran ja perusteluissa on hyvä mainita vähintään kolme keskeistä tekijää, miksi juuri tämä teatteriteko on merkittävä. Perustelujen lisäksi mukaan voi laittaa rajoitetusti muuta materiaalia, mieluiten sähköisinä linkkeinä. Teatterialan teon on tullut tapahtua suomalaisessa ammattiteatterissa vuosien 2014-2016 aikana. Raati voi halutessaan tehdä finalistivalinnan myös ehdotusten ulkopuolelta. Palkinto jaetaan Thalia-juhlassa maaliskuussa 2017.

Lisätietoja kilpailusta Suomen Teatterit ry:n sivuilla.

Tietoa kilpailukutsusta saa mielellään jakaa eteenpäin!

Raadin puolesta,
SUOMEN TEATTERIT – FINLANDS TEATRAR RY ja SUOMEN ASSITEJ RY

Lisätietoja:
Järjestöasiantuntija Hanna-Reetta Schreck | (09) 2511 2150 | hanna-reetta.schreck(a)suomenteatterit.fi
Järjestösihteeri Maiju Talvisto | 044 0866 355 | info(a)assitejfi.org


Kutsu taiteilijoille Vapaaehtoinen ILONA -päivään 6.10.2016

Olet sydämellisesti tervetullut osallistumaan Vapaaehtoinen ILONA-päivän hyvänmielen tapahtumaan!

OLKA-toiminta järjestää Meilahden sairaala-alueella Vapaaehtoinen ILONA -tapahtumapäivän torstaina 6.10.2016 jo neljättä kertaa. Kutsumme taiteilijoita, vapaaehtoisia ja järjestöjä ilahduttamaan sairaalassa kävijöitä.

Päivän tarkoitus on tarjota vapaaehtoisvoimin kulttuurinautintoja sairaalan potilaille, läheisille sekä henkilökunnalle ja tehdä vapaaehtoistoimintaa tutuksi. Täytetään sairaala kauniilla musiikilla, runonlausunnalla, tanssiesityksillä tai miten haluatkaan ilahduttaa muita. Sinä tai ryhmäsi voitte omalla panoksellanne tehdä hyvää tarjoamalla kanssakulkijoille pienen irtioton sairaalan arjesta.

Viime vuoden tapahtumassa oli mukana yli 20 vapaaehtoista taiteilijaa ja esiintyjäryhmää. ILONA-päivänä taiteilijoiden ja esiintymisryhmien lisäksi useat vapaaehtoiset vierailevat osastoilla seurustelemassa potilaiden kanssa. Tänä vuonna vietämme myös samaan aikaan OLKA.Kolmiosairaalan avoimia ovia.

Miten voit osallistua?

Vapaaehtoinen ILONA -päivään voit ilmoittautua tästä.

Ilmoittautuminen 12.9.2016 mennessä. Päivän tapahtumat toteutuvat klo 9-19 välillä. Taiteilija tai taideryhmä voi aikataulujensa sallimissa puitteissa osallistua koko päiväksi tai vaikkapa vain toviksi. Tapahtuman ohjelmasta tiedotetaan lähempänä ajankohtana.

Tule jakamaan iloa kanssamme!

Vapaaehtoinen ILONA -päivään osallistuneet taiteilijat, yhdistykset ja organisaatiot mainitaan tapahtuman kiitos-sivulla (HUS, EJY ry, OLKA).

OLKA.Kolmiosairaala

Haartmaninkatu 4, Helsinki

Lisätietoja:
Hanketuottaja Sanna Salmevaara | vapaaehtoinen.ilona(a)gmail.com | 046 950 3202

OLKA netissä: www.hus.fi/OLKA

Facebook: www.facebook.com/OLKAtoiminta

Twitter: OLKA


Teatterimatka Petroskoihin 28.-31.10.2016

Suomi-Venäjä-Seuran Itä-Suomen piiri järjestää ainutlaatuisen teatterimatkan Petroskoihin osana OKM:n rahoittamaa hanketta nimeltä Karjalan Kansallisen teatterin näyttelijöiden kielitaidon parantaminen ja teatterin tunnetuksi tekeminen Suomessa. Matkan tarkoituksena on tehdä Petroskoin teatterikenttää ja erityisesti Karjalan Kansallisen teatterin toimintaa tutuksi suomalaisille teatterialan ammattilaisille ja harrastelijoille, matkailualan toimijoille sekä ystävyysseurojen aktiivisille matkanjärjestäjille. Matka sisältää menopaluubussimatkat Kuopio-Joensuu-Petroskoi, majoituksen 2hh Hotelli Pohjolassa***, täyshoidon sekä ohjelmanmukaiset teatterivierailut ja teatteriesitykset ja työpajat.

Alustava ohjelma

Perjantai 28.10.
Lähtö bussilla klo 7 Kuopiosta bussilla ja klo 9 Joensuusta. Rajanylityksen jälkeen lounas Värtsilän Jänismäellä. Saapuminen Petroskoihin noin klo 15.30 paikallista aikaa, majoittuminen Hotelli Pohjolaan ja päivällinen. Klo 19 Kirovin Musiikkiteatterissa komediallinen ooppera Sevillan parturi venäjän kielellä.

Lauantai 29.10.
Aamiaisen jälkeen klo 10 kaupunkikierros bussilla. Sen jälkeen tutustuminen Nukketeatteri Pieneen Maahan ja venäläiseen kansansatuun pohjautuva Taikasana-nukketeatteriteatteriesitys suomen kielellä. Esiintyjänä Boris Kudrjavtsev, kesto 30 min. Lounaan jälkeen klo 14.30 ilmaisutaidon työpaja Karjalan Kansallisella teatterilla, vetäjinä Kansallisen Teatterin näyttelijät Slava Portretov ja Olga Portretova. Opetus venäjäksi, tulkkaus suomeksi. Sen jälkeen opastettu kierros kaupungin taidemuseolla. Päivällisen jälkeen klo 19.30 Kansallisten Kulttuurien keskuksessa nukketeatteriryhmä Sisiliskon esitys Kuin akat muzikan juattih karjalan kielellä. Esitykseen osallistuu myös Karjala-tanssiryhmä sekä kansansoittimia soittavia muusikoita. Lopuksi lyhyt esittely Nuori Karjala -järjestön toiminnasta.

Sunnuntai 30.10.
Aamiainen jälkeen klo 11 Karjalan Kansallisessa Nukketeatterissa lapsille suunnattu musiikillinen nukketeatteri esitys Muha-Tsokotuhka venäjän kielellä, kesto 45 min. Lounaan jälkeen klo 15 Tarja-Liisa Qvintuksen ohjaama teatteriesitys Kun on tunteet suomen kielellä Karjalan Kansallisella teatterilla. Esitys tarjoaa Maria Jotunin ja Aleksis Kiven elämänmakuista komediaa. Esityksen jälkeen tutustuminen Karjalan Kansalliseen teatteriin. Illallisen yhteydessä musiikillinen illanvietto.

Maanantai 31.10.
Aamiaisen jälkeen tutustuminen Petroskoin Valtion konservatorion teatterikoulutukseen. Lounaan jälkeen kotimatkalle. Noin klo 19 saapuminen Joensuuhun ja noin klo 21 Kuopioon.

Matkan hinta: 185 ¤ (sis. kuljetukset, majoitukset 2hh, ruokailut ja ohjelman)

Lisämaksusta ryhmäviisumi: 78 ¤
Ryhmäviisumia varten tarvitaan:
- Kopio passin nimisivuaukeamasta (passin on oltava voimassa vähintään 6 kk matkan päättymisen jälkeen)
- Yksi virallinen passivalokuva (enintään 6 kk vanha)
- Matkavakuutustodistus
- Täytetty ja allekirjoitettu viisumihakemuskaavake.

Ilmoittautuminen matkalle

Matkalle mahtuu mukaan 44 matkustajaa. Koska osa matkan kuluista katetaan hankerahoituksella, on matkan hinta varsin edullinen. Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme lyhyen kirjallisen perustelun siitä, miten matka hyödyntää sinua ja miten omalta osaltasi voit tehdä petroskoilaista teatterikenttää tunnetuksi suomalaisille. Hakemukset/ilmoittautumiset 30.9. mennessä os. ita-suomi(a)venajaseura.com. Hakemusten perusteella matkaan valituille ilmoitetaan valinnasta 3.10. mennessä.

Lisätietoja antaa Tiina Ynnilä 0400-640 526. Vastuullinen matkanjärjestäjä on VenäjänMatkat.

twitter.com/tinfotweets