10.09.2015

TINFO-tiedote 30 / 10.9.2015

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

KURSSEJA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA


Pieniä ovat silakat joulukaloiksi

Opetus- ja kulttuuriministeriön kärkihankehippunen taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamiseksi tuo mieleen vanhan suomalaisen sananparren.

Teatterin vallankumous

Lainsuojattomat-festivaalilla etsittiin konkreettisia parannus- ja korjausehdotuksia teattereiden tulevaisuuteen. Niitä tulikin. Laitan ne tähän pötkössä.

Ketteryyttä ja joustavuutta rakenteisiin, kaikenlaiset raja-aidat (VOS-vapaat, teatteri-esitystaide, teatteriammattien väliset hierarkiat…) murtukoot, lisää ylirajaista yhteistyötä, taiteelliselle teatterille enemmän elintilaa, uudistetaan rahoitusta siten, että rahaa ohjautuu suoraan taiteilijalle, taloissa hierarkiaan piilottuva taiteellinen potentiaali paremmin näkyviin ja käyttöön, tuottajat taiteellisen prosessin osaksi, tuottajakoulutus Teatterikorkeakouluun, otetaan ihmisiä sisään kertomaan instituutioihin mitä he haluavat, varataan tilaa erikoistumiselle, keskittymiselle, siihen, mitä osataan, otetaan käyttöön yhteiset kiertueviikot, rundausviikot, jolloin koko teatteri-Suomi kiertää, saatetaan alan koulutus purkamaan kaikenlaisia dikotomioita ja vallitsevia rakenteita, kehitetään esityspankki, kiinnitetään taiteilijalähtöisiä yleisötyöntekijöitä teattereihin, viedään teatteria sinne, missä on yleisöjä, rukataan työehtosopimuksia, VOS-teattereita kevennetään ja joustavoitetaan teatteri-tessiä avaamalla ja räjäyttämällä, perustetaan residenssejä, tehdään aluetuista kiertuetukia, annetaan aluerahaa ryhmille, otetaan enemmän maahanmuuttajanuoria Teatterikorkeakouluun, avarretaan työnkuvia.

Linda Wallgrenin loppuhuuto: ”Jokainen voi tehdä jotain. Aika loppuu! Tehkää töitä. Jatkuu!”

Tunnustus vallankumouksen tekijöiden tavalle hoitaa vaativa moderointi ystävällisen napakasti kotiin. Ei pitkiä omaa ääntään rakastavien yksinpuheluita. 

Projektiyhteiskunnassa tarjolla hyvinvointihommia

Lainsuojattomissa keskusteltiin taiteilijan työskentelystä sosiaali- ja hyvinvointisektorilla. Mantra ”taide tekee hyvää” pitää purkaa. Kulttuurisen terveyden ja hyvinvoinnin tutkimuksen professori Marja-Liisa Honkasalon mukaan projektiyhteiskunnaksi muodostuneessa Suomessa on koko 2000-luvun ollut käynnissä kulttuurin hyvinvointihankkeiden buumi. Välineelliseksi muodostuneessa kulttuuripolitiikassa on korostettu kaikkea sitä hyvää – osallisuutta, yhteisöllisyyttä, arjen luovuutta, työhyvinvointia – jota kulttuuri saa aikaan. Sektorille on myös osana EU-politiikkaa virrannut melkoisen runsaasti rahoitusta. Honkasalo muistutti, että projektilogiikka on kilpailtuna rahana aina osa yhteiskunnallista hallintaa ja tuloksellisuusajattelua. Projektivallankäyttö on tuhoisaa tieteelle ja taiteelle. Honkasalon pahoitteli sitä, että sivistys on heitetty romukoppaan ja kehotti meitä ottamaan haltuun myös puheenparren, ne sanat, joilla me taiteesta puhumme. Ja kun rakenteita puretaan, syntyy markkinoita, oli sitten kyse hyvinvointimarkkinoista tai kulttuurimarkkinoista. Hyvä pitää mielessä.

Virkistävän tiukkaa ja analyyttistä puhetta taidekentän ulkopuoliselta asiantuntijalta, kulttuurintutkijalta. Oli pakko tutustua tarkemmin Honkasalon ajatteluun. Sosiaalisesta aikakauskirjasta löysin artikkelin, jossa Honkasalo pohti, mitä annettavaa etnografialla voisi olla terveyden, sairauden ja terveydenhuollon tutkimukselle.  Erot ja vaihtelevuudet pitäisi ottaa tutkimuksen lähtökohtaisiksi kysymyksiksi. Etnografia auttaa kysymään, millaisin ehdoin lääketieteellistä tietoa tuotetaan, ja tunnistamaan vallan ja hallinnan ongelmia. Etnografiassa asetutaan heikoimpien ja yhteisön huono-osaisten puolelle, siten tulee näkyviin sairauden ja kärsimyksen ympäristöissä sekin, joka muutoin jää piiloon.  – Käypää ajattelua muuallekin.

Luota vaistoosi!

24 Hour Plays -konseptin luoja Philip Naudé kertoi oman työnsä taustoista. Amerikkalaisessa yhteiskunnassa on hienoa työskennellä alalla, jolla ei tuota kenellekään tai millekään vahinkoa. 24 Hour Playsin Naudé halusi luoda, jotta päästäisiin samoille yhteisen tekemisen lähteille kuin High Schoolin kouluesityksissä, joissa kaikki tekivät kaikkea eikä kyse ollut kilpailusta. Hän halusi saattaa luovat kummajaiset – creative freaks – yhteen, mutta myöntää että Yhdysvalloissa esityksistä tulee helposti showcaseja: ”olen yksilö, jolla on näitä taitoja ja tällainen talentti, minulla on jotain tarjottavaa, ota minut”.   En usko Naudén olevan pelkästään diplomaatti ja vieraskorea, niin vuolassanaisen intoutuneesti hän kiittelee suomalaisia heittäytyjiä, näyttelijöiden fyysisyyttä. Hän ei lakkaa ihmettelemästä solidaarisuutta ja yhteisöllistä vastuuta, jota Suomessa tapaa ja sitä ylirajaista, omat ”toimenkuvat” ylittävää tapaa ajatella yhteistä esitystä.  Suomessa ollaan selvästi monta askelta pidemmällä ammattien välisten hierarkioiden purkamisessa ja ”toisin tekemisessä”.  Chekhov Machinen Three Sisters – Work in Progress  -elävän tilateoksen ”valintojen eleganssia” Naudé ylisti.

Matkalaukkuesityksiä

Show in a Bag on Dublinin Fringen, Fishamblen ja Irlannin ITIn vuonna 2010 käynnistämä hanke, jossa helpitään yhden tai kahden näyttelijän kiertue-esitysten syntyä. Lainsuojattomissa näistä oli nähtävissä kaksi. Kiinnostava konsepti. Hienoja näyttelijöiden synnyttämiä tekstejä ja esityksiä. Idea kiertoon.

Paperista tehty kanootti

Rantasalmelta käsin toimiva Laboratorioteatteri Fennica tekee teatterin sivistystyötä. Teatteri on aiemmin julkaissut Grotowskin Towards A Poor Theatre - Teatterin uuden testamentin ja nyt uudenuutukaisena Odin Teatretin Eugenio Barban teatteriantropologian oppaan Paperista tehty kanootti

Pieni suuri ihme

”Olinpa onnekas, kun vihdoin pystyin näkemään Teatteri Telakan Sodan ja rauhan (ohjaus Tuomo Rämö). Teatterin paradokseja: Köyhän teatterin estetiikalla saadaan aikaan rikasta mielikuvittelun laajakuvaa. Ei tarvita kuin neljä näyttelijää: Antti Mankonen, Petri Mäkipää, Kaisa Sarkkinen, Piia Soikkeli ja se on menoa! Teatterin ihmeitä.

Ei riitä rakkaus

Viiruksen kantaesitys Lucky, Maria Lundströmin teksti ja ohjaus, on pelottavan tarkka ja yksityiskohdissaan tosi kuva 30+ -keskiluokan suhdeangsteista. Kuulostaa banaalilta, mutta on kaikkea muuta kuin banaalia. Eikä jää oman napanöyhdän ympärillä pyöriskelyksi vaan aukeaa maailmaan. Hoffmannin kertomusten Barcarole saa uusia ulottuvuuksia – ja suojatie ja jokainen kyltti. Tilaratkaisu sen viimeistelee.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

TINFON ILMOITUKSIA

Seuraava TINFO e-News ilmestyy 22.9. | Aineistopäivä 18.9.

Vuoden 2015 kolmas englanninkielinen TINFO e-News ilmestyy tiistaina 22.9.2015. Voit lähettää tiedotteita tarjolle tähän editioon esimerkiksi ulkomaan vierailusta, kiertueesta, mielenkiintoisesta ajankohtaisesta esityksestä (On Stage - Now!) tai kansainvälisestä tapahtumasta, joka voisi kiinnostaa sekä Suomessa että ulkomailla toimivia teatterialan ammattilaisia ja muita lukijoita. Lähetä materiaali 18.9. mennessä osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi.

Katso edellinen TINFO e-News / Summer 2015

TINFO e-Newsin lisäksi lähetämme 29.9. saksankielisen uutiskirjeen TINFO-Newsletter Theater aus Finnland vuoden 2015 ensimmäisen edition. Kohderyhmänä ovat Saksan ja saksankielisten maiden teatterialan ammattilaiset. Materiaali saksankieliseen uutiskirjeeseen voi lähettää osoitteeseen tinfo(at)tinfo.fi 24.9. mennessä.

Lue edellinen TINFO-Newsletter aus Finnland


Teatterilaisen muistikirja 2016 – Ennakkotilaajan etu voimassa 20.9. asti

TINFO on varustanut vuoden 2016 muistikirjan tiedolla suomalaisesta teatterista pähkinänkuoressa: also in English! Pokkarikokoinen kirjanen on viimevuotista kevyempi ja ohuempi.

Hinnat:

 • 17,00 ¤/kpl (norm. 19,00 ¤/kpl)
 • 10 kappaleen ja sitä suuremmat tilaukset: 16,00 ¤ / kpl (norm. 17,00 ¤/kpl)

Hintoihin lisätään postimaksut.

Opiskelijat ja työttömät: 12,00 ¤/kpl

Teatterilaisen muistikirja 2016 ilmestyy syyskuussa.

Lisätietoja http://www.tinfo.fi/fi/Teatterilaisen_muistikirja_ja_kalenteri


Sähköinen osoitteisto Teatterialan Avain 2015/2016 on valmistunut

Osoitteisto sisältää yhdessä paketissa alan ihmisten ja organisaatioiden yhteystiedot (yli 500 kontaktitietoa). PDF-muotoisesta Avaimesta on helppo tehdä hakuja Adobe Readerin Etsi-komennolla sekä siirtyä tietoihin kirjanmerkkien tai linkkien avulla.

Sähköisen Avaimen hinnoittelu perustuu käyttäjien määrään per osoitteistoa tilaava teatteri /yhteisö.

 • 1-2 käyttäjää: 29,00 ¤
 • 3-9 käyttäjää: 85,00 ¤
 • Yli 9 käyttäjää: 125,00 ¤

Teatterialan opiskelijoille ja työttömille Avain maksaa vain 12,00 ¤.
Muille kuin teatterialan yrityksille ja yhteisöille hinta on 175,00 ¤.

Avaimen tilaajille lähetetään osoitteiston päivitetty versio tammikuussa 2016.

Osoitteiston voit tilata TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tinfo(at)tinfo.fi tai puhelimitse (09) 2511 2120

UUTISIA

OKM keskittyy kärkihankkeissaan koulutukseen – kulttuurille vain muutama prosentti

OKM:n hallinnonalaa koskeviin kuuteen hallituksen kärkihankkeeseen osoitetaan yhteensä 300 miljoonaa euroa. Taiteen ja kulttuurin osuus tästä on 10 miljoonaa.

Pääosin on kyse osaamisesta ja koulutuksesta sekä tutkimuksesta ja innovaatioista ja niiden kaupallistamisesta. Tavoitteena on luoda pysyvä muutos suomalaiseen koulutukseen.

”Kärkihankkeiden tavoitteena on tehdä Suomesta koulutuksen kärkimaa, jossa tekee mieli oppia koko ajan uutta.  300 miljoonan kasvupanos sivistykseen ja tutkimukseen vauhdittaa pysyvää muutosta koulutuskenttäämme”, toteaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen tiedotteessa.

Kulttuuria koskevan kärkihankkeen kohdalla puhutaan nimenomaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantamisesta. Siihen hallitus osoittaa suunnitelmissaan 10 miljoonaa euroa. Lopullinen euromäärä varmistuu budjettiriihessä myöhemmin syksyllä.

Pääosassa lapset

Tavoitteena on tuoda kulttuuri osaksi lasten arkea, vahvistaa lasten ja nuorten luovuutta sekä lisätä taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta.

Tämä aiotaan toteuttaa lisäämällä taiteen perusopetuksen ja muun taide- ja kulttuuritoiminnan tarjontaa kouluissa, kerhoissa ja iltapäivätoiminnassa.

Tiedotustilaisuudessa 4.9. opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen korosti, että kärkihankkeessa pyritään löytämään hyviä käytäntöjä ja uudenlaisia toimintamalleja, joita voidaan jatkossakin hyödyntää.

Prosenttiperiaate ulotetaan esittäviin taiteisiin

Taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta lisätään laajentamalla prosenttiperiaatetta koskemaan myös esittävää taidetta. Prosenttiperiaate on perinteisesti tarkoittanut, että noin prosentti rakennushankkeen kustannuksista käytetään taiteeseen. Periaatteen laajentamisessa tullaan tekemään yhteistyötä myös sosiaali- ja terveysalan kanssa. Myös tässä kohdassa on tähdätään sopivien mallien ja hyvien käytäntöjen löytämiseen.

Prosenttiperiaatetta aiotaan laajentaa kahdessa vaiheessa: keväällä 2016 alkaa ensimmäinen kokeilu ja reilun vuoden kuluttua siitä käynnistyy toinen vaihe. Se mitä näissä vaiheissa tapahtuu, selviää valtion budjetin vahvistuttua, kommentoi ministeri Grahn-Laasonen tiedotustilaisuudessa.

Taiteen perusopetuksen sekä muun kulttuuritoiminnan laajentamisesta on ministeriön suunnitelmien mukaan päätökset tehty ensi vuoden loppupuolella, ja uudenlaisen toiminnan aalto voisi käynnistyä jo syyskaudella 2016.

Lähde: Danceinfo.fi
Lue kirjoitus Tanssin tiedotuskeskuksen sivuilta

Lue lisää opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteesta

Tiedotustilaisuuden tallenne on katsottavissa valtioneuvoston verkkosivuilla


Taiteen freelancereille suunniteltu yhteisötila ja palvelukokonaisuus käynnistyi syyskuussa

Arts Management co-work on Arts Management Helsingin uusi palvelumuoto, joka on käynnistynyt syyskuun alussa. Konsepti perustuu Arts Management Helsingin pitkäjänteiselle kehitystyölle taiteen kentällä sekä kokemuksista vapaan kentän toiminnasta.

Taiteen freelancereille suunniteltu tila- ja palvelukokonaisuus on luotu helpottamaan epätyypillisen työn tekoa. Co-work -konseptissa freelancerit saavat vertaisverkoston ja työyhteisön, henkilökohtaista neuvontaa ja palvelua – paikan, mistä saa tukea, apua ja neuvoa.
 
Arts Management co-work toimii Kruununhaassa, osoitteessa Snellmaninkatu 15.
 
Co-work  toimii jäsenyysperiaatteella. Syyskuun alussa käynnistyneen yhteisön jäseniä ovat jo Hanna Brotherus, Anna Cadia, Reetta Honkakoski, Jenni Kivelä, Anni Klein, Nina Mamia, Heli Meklin, Eeva Muilu, Hanna Pajala-Assefa, Sari Palmgren, Eeva Putro, Janina Rajakangas, Anna Rosendahl, Jani-Matti Salo, Jaakko Simola, Virva Talonen sekä Favela Vera Ortiz. Uusia jäseniä otetaan mukaan.
 
Co-work -jäsenyyteen sisältyy yhteisöllisen työtilan käyttömahdollisuus (arkisin klo 12-16), ns. casual friday -ryhmätapaamiset joka perjantai, kuukausittaiset luennot sekä henkilökohtainen neuvonta. Jäsenyyden kuukausimaksu on 60 euroa.
 
Lisätietoa Arts Management co-workista, palveluista ja jäseneksi hakemisesta löytyy verkosta osoitteesta co-work.artsmanagement.fi
 
Toiminnasta vastaa Arts Management Helsinki.
 
Lisätiedot:
 
Isabel González
isabel(at)artsmanagement.fi
puh: 040 762 7377
 
Outi Järvinen
outi(at)artsmanagement.fi
puh: 041 545 6255


Kansainvälinen live art -palkinto Willoh S. Weilandille

ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja julkistettiin perjantaina 4.9. ANTI - Contemporary Art Festivalilla, Kuopion Musiikkikeskuksella. Arvostettu palkinto jaettiin nyt toista kertaa ja se myönnettiin australialaistaiteilija Willoh S. Weilandille.

Ainutlaatuinen palkinto on arvoltaan 30 000 euroa, mikä tekee siitä yhden Suomen suurimmista kulttuuripalkinnoista. Se jaetaan vuosittain yhdelle live art -taiteen kentällä toimivalle taiteilijalle tai ryhmälle. Vuoden 2015 palkinnonsaajan valitsi kolmihenkinen jury, jonka puheenjohtajana toimi nykytaiteen museo Kiasman johtaja Leevi Haapala (FI). Juryssa vaikuttivat lisäksi kuraattori Tang Fu Kuen (TH) ja arkkitehti Sami Rintala (FI/NO).

Julkistaessaan voittajataiteilijan nimen illan palkintojuhlassa juryn puheenjohtaja Leevi Haapala sanoi:

"Vuoden 2015 voittaja on hämmästyttävän kunnianhimoinen taiteilija. Hänen tähän astinen tuotantonsa ei tunne rajoja: se juontaa juurensa yhtä lailla kaupungista ja sen lähiöistä kuin luonnostakin, ja henkii varmuutta, eleganssia, älykkyyttä ja voimaa."

Maailman ainoan kansainvälisen live art -palkinnon voittaja saa 15 000 euron rahapalkinnon lisäksi samansuuruisen tuotantoavustuksen uuden teoksensa tuomiseksi ANTI-festivaalille 2016. Palkinnon rahoittaa Saastamoisen säätiö.

Willoh S. Weiland

Willoh S. Weiland on australialainen taiteilija, kirjailija ja kuraattori sekä taiteellinen johtaja APHIDS-ryhmässä, joka on melbournelainen monitaiteellinen, kokeellinen ryhmä. Viiden vuoden ajan hän on ohjannut ryhmälle suuren luokan, rajoja rikkovia ja sosiaalisesta todellisuudesta ammentavia esityksiä, joissa yhdistyy musiikki, performanssi, uudet teknologiat ja paikkasidonnaisuus.

Hänen esitystrilogiansa (2008-2015) - Forever Now, Void Love ja Yelling at Stars - tutkii taiteen ja äärettömyyden suhdetta. Weiland työskentelee usein ei-taiteellisten yhteistyökumppaneiden kanssa, tekee mahdottomia ehdotuksia ja sitten täyttää ne.

APHIDS-ryhmän (Liz Dunn, Tristan Meecham, Lara Thoms, Martyn Coutts ja Thea Baumman) kanssa hän on esiintynyt Australian merkittävimmissä taidekeskuksissa ja festivaaleilla. Hänen teoksiaan on esitetty muun muassa Australian Centre for the Moving Image -keskuksessa, Next Wave -festivaalilla, Museum of Contemporary Art -nykytaiteen museossa Sydneyssä sekä Centre for Contemporary Art -keskuksessa Glasgowssa.

Palkinnonsaajaehdokkaat ja lisätietoja palkinnosta


Nuori Näyttämö -hankkeen Neljä näytelmää julkaistu suomeksi ja ruotsiksi

Kustantamo ntamo on julkaissut suomeksi ja ruotsiksi antologian Nuoren Näyttämön näytelmistä (Anna Krogerus, Kaarna; Ari-Pekka Lahti, Senga Sengana; Tuomas Timonen, Keltainen pallo ja Tove Appelgren, ZOO). Näytelmien tekijänoikeudet siirtyvät 2016 alusta kirjailijoille ja ovat harrastaja- ja ammattikentän toteutettavissa. Näytelmien kohderyhminä ovat 13–19-vuotiaat, joko tekijöinä tai katsojina.

Antologiaa voi tilata TNL:n toimistosta sähköpostitse osoitteesta paivi.vuorinen(at)tnl.fi.
Hinta 20¤ + postitus- ja käsittelykulut 5¤.

Lue lisää


Neo noo –teatterirakennus valmistuu vuonna 2017

Virtasalmen kirkonkylän kesäasukas, Yhdysvalloissa talvehtiva tohtori Sirkku M. Sky Hiltunen on rakennuttamassa kirkonkylään Neo noo -teatterirakennusta, jossa esitetään niin japanilaiseen klassiseen teatteriin perustuvaa Neo noo -teatteria kuin muutakin esittävää taidetta.

– Neo noo -teatterissa yhdistyvät muinaiskulttuurit. Esimerkiksi kansanlaulut sopivat hyvin tälle areenalle, Hiltunen kertoo.

Yli 200-paikkaisen ulkoilmateatterin perustus ja runko ovat jo valmiit. Seuraavassa vaiheessa rakennus saa katon päälleen. Rakennuksen on määrä valmistua vuoden 2017 keväällä.

– Avajaisesitys on Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuovuoden kesällä.

Rakennushanke on edennyt verkkaisesti rahoituksen vaikeuden takia. Oman aikansa vei myös saada sopiva rakennuspaikka.

– Lahjoituksia ja talkooapua on tullut hankkeen kuluessa ja niitä toivotaan edelleenkin.

Hiltunen arvioi käyttävänsä rakentamiseen omaa rahaa yli 100 000 euroa.

Hiltunen asuu Yhdysvalloissa Washington DC:ssa, jossa hänellä on Taide- ja draamaterapiainstituutti. Hän on perehtynyt erityisesti kehitysvammaisten draamaterapioihin.

Lue uutinen Savon Sanomista

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Rituaalimuseon III riittipäivät 25.9-27.9.2015 Kemiönsaaressa

Sokerikulma, Kiilan kylä, Kemiönsaari.

Tämän vuotiset riitti- eli rituaalipäivät pureutuvat kauneuden ja terveyden teemaan. Luvassa on taidetta ja tiedettä, esitelmiä, riittejä, leikkiä ja huumoria sekä keskusteluja, joihin toivomme Sinun ottavan osaa.

PERJANTAINA 25.9.
AVAJAISET klo 18.00 Riitti sulle, kaunis mulle!
“Sano minulle" - Healing Words by Otso Kautto, TeM, kirjailija
Hullu tohtori - Max Bremer, näyttelijä
20.00 Evoluutio - Teatteri Quo Vadis (Erillinen lippu 15¤ -huom, max 40 katsojaa! Esityksen jälkeen tilaisuus keskustella ohjaajan ja näyttelijöiden kanssa.)
Metsädisco - with dj Samba Klaus

LAUANTAI 26.9.
ART, SCIENCE AND BEAUTY
8.00-10.00 Breakfast
Qi Gong vetäjänä muusikko Antti Tolvi
10.00-12.00
Beauty, art and landscape - phenomenological perspective on the concept of beauty
Guðbjörg R. Jóhannesdóttir, PhD., Philosophy (University of Iceland)
Beauty, landscape and paradise - an evolutionary perspective
Jani Närhi, Ph.D., Comparative Religion (University of Helsinki)
12.00-13.00 Lunch
13.30 -15.30 Beauty in Quantum Physics
Professor Sabrina Maniscalco, Theoretical Physics (University of Turku)
Cells in our beautiful and changing body
Docent Jorma Paranko, Cell and developmental biology
15.30-16.00 Coffee
16.00-18.00 Art, Science and Beauty
Beauty in Art
Visual Artist Sirkku Ketola, MA, presents her Artwork and talks about “Beauty in Art”
Panel Discussion together with the speakers of the day
19.00 - Dinner
Music. Paha Pyörä

SUNNUNTAI 27.9.
8.00-10.00 Aamiainen
Qi Gong vetäjänä muusikko Antti Tolvi
10.00 - 12.00 Maaginen ajattelu ja parantamisen kauneus
Outi Pohjanheimo, FM, uskontotiede (Helsingin yliopisto)
Klovnit, koomikot ja parantava huumori
Marianna Keisalo, VTT, antropologia (Helsingin yliopisto)
Lounas 12.00-13.00
13.30 - 15.30 Shamanistinen ympäristökäsitys – ajatuksia terveydestä ja kauneudesta
Jaana Kouri, FM, uskontotiede (Turun Yliopisto)
Ekokatastrofin kehollistuminen (performanssi)
Anu Koskinen, näyttelijä ja tuntiopettaja (TeaK)
Loppuriitti 15.30

Järjestäjät
Järjestelyistä ja ohjelman sisällöstä vastaavat Rituaalimuseon väki: Antropologi Maija Butters, kirjailija ja teatteriohjaaja Otso Kautto, antropologi Marianna Keisalo, folkloristi ja taiteilija Tuula Nikulainen sekä kulttuurituottaja Anu Taivainen. Ruuasta vastaa kokki Hanni Brotherus.
Paikka on Sokerikulma Kemiönsaaressa, Suomenkulmantie 1325.
Majoitus on retrohenkisessä Residenssi Revonhännässä, pääasiassa kahden hengen huoneissa ja paikkoja on rajoitetusti, joten toimi nopeasti!

Lue lisää Rituaalimuseon sivuilta ja Facebookista


Kulttuuria kaikille lapsille –seminaari 6.10.2015, Tammisaari

Paikka: Kulttuuritalo Karelia, Skillnadsgatan 11, Ekenäs
Aika: 6.10.2015, klo 14.30–17.00

Tervetuloa miniseminaariin, jonka aiheena on lasten oikeudet kulttuuriin!

Kuinka lasten oikeudet kulttuurielämään taataan käytännössä? Kuinka saavutettavaa on lastenkulttuuri Raaseporissa ja millaisia tarpeita on? Kuinka voimme yhdessä luoda kulttuurikentän, joka on avoin kaikille lapsille esimerkiksi toimintaesteistä tai kielestä riippumatta?

Seminaari on ruotsinkielinen. Seminaariin järjestetään tarvittaessa viittomakielen tulkkaus.

Seminaari on avoin kaikille, mutta osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 25.9.2015 ilmoittautumislinkin kautta. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset viittomakielen tulkkausta.

Lisätietoja

PÅ SVENSKA

Kultur för alla barn 6.10 i Ekenäs

Plats: Kulturhuset Karelia, Skillnadsgatan 11, Ekenäs
Tid: 6.10.2015, kl. 14.30–17.00

Välkommen att delta i ett miniseminarium kring barns rätt till kultur!

Enligt FNs deklaration för mänskliga rättigheter bör alla barn ha rätt att delta i kulturell och konstnärlig verksamhet på lika villkor, men hur ser det ut i praktiken? Hur tillgänglig är barnkulturen i Raseborg och vilka är behoven? Hur kan vi tillsammans skapa ett kulturfält som är öppet för alla barn oberoende av till exempel funktionsnedsättning eller språk? På seminariet ges konkreta redskap för och exempel på hur kulturaktörer kan göra barnkulturen tillgänglig.

Seminariet är öppet för alla, men deltagare ombeds anmäla sig via nedanstående länk senast 25.9.2015. Vänligen meddela i samband med anmälningen om du behöver teckenspråkstolkning.

Program
14.30–15.00 Kaffe
15.00–15.15 Inledningsord, Rita Paqvalén, Kultur för alla & Nina Hanson, Kulturhuset Karelia
15.15–15.30 Tillgänglighetens ABC för barnkulturen, Outi Salonlahti, Kultur för alla
15.30–15.45 Hur göra barnkultur tillgänglig?, Sanna Huldén, Luckan r.f.
15.45–16.00 Benstreckare
16.00–16.15 Case I: Tillgänglighet och barnkultur i Raseborg, Johanna Illman, Luckan i Raseborg
16.15–16.30 Case II: Luckans tillgänglighetsarbete, Zusan Söderström, Luckan r.f.
16.30–17.00 Gemensam slutdiskussion. Diskussionsledare Rita Paqvalén

För mer information om lokalens tillgänglighet och för hjälp kontakta Nina Hanson tel. 044–7447646 eller e-post nina.karelia.huset@gmail.com.

Arrangörer: Kultur för alla i samarbete med Kulturhuset Karelia, Luckan r.f. & Luckan i Raseborg

www.cultureforall.fi


PlayPenn - The 2016 Conference will be held in Philadelphia, PA from July 7 – 26

at The Drake our new home in Philadelphia PA.

Invited playwrights will have the opportunity to work with a director, dramaturg and Philadelphia-based professional actors over a 20 day period that allows for 29 hours of rehearsal and staged reading time along with time to reflect and write. The work will be preceded by a

three- day pre-conference roundtable (July 5 - 7) that will help in laying the collaborative groundwork for the development time ahead.

Playwrights will have the opportunity to hear their plays read aloud in three distinctly different scenarios:

1) by collaborating artists during the roundtable
2) in a first public reading before an audience midway through the process
3) in a second reading at the end of the process before an audience.

The two public staged readings are intended as a part of the process giving playwrights an opportunity to measure the efficacy of their work and to provide an opportunity to gauge the work ahead.

PlayPenn provides travel, housing, per diem and a comfortable stipend to support writers during their time in Philadelphia. Application is free, completely digital and open to any full-length play that has not had professional production.

Read the complete guidelines and apply online!

This service continues to reach playwrights across the country who are looking for an experienced eye to assist them on a work in progress. You can find information about the process and rave reviews from writers on our website.

HAKUJA

Taiteilijahuoneisto Ateenassa 2016 | Haku 30.9.2015 mennessä

Ateenassa, Gizin kaupunginosassa, on vuokrattavissa huoneisto (43 m2) eri alan taiteilijoiden käyttöön. Vuonna 2015 uudistettu huoneisto sijaitsee Suomen Ateenan-instituutin ylläpitämässä kuusikerroksisessa asuntolassa, jossa on kalustettuja huoneistoja tutkijoiden ja opiskelijoiden käyttöön. Taiteilijahuoneisto sijaitsee asuntolan viidennessä kerroksessa. Asuntoon kuuluu työhuone-olohuone, makuuhuone, keittiö, kylpyhuone ja parveke-terassi. Kuvia huoneistosta voit käydä katsomassa Suomen Ateenan-instituutin kotisivuilta: 

http://www.finninstitute.gr/huoneita.

Työhuone-olohuoneessa on pesuallas maalaustarvikkeiden pesemistä ja huoltoa varten. Työskentelytila on kalustettu kevyesti niin, että huonekaluja on helppo siirtää tarvittaessa työskentelyn tieltä pois. Seinille on mahdollista kiinnittää omia töitään (valokuvia, maalauksia, luonnoksia) oleskelun ajan. Kaikki tarpeelliset liinavaatteet ja keittiötarvikkeet ovat valmiina. Asunnossa on myös astianpesukone, televisio, radio ja tulostin sekä langaton internetyhteys.

Asuntolan yhteistiloihin kuuluvat talon kattoterassi, pesutupa, seminaarihuone ja oleskelutila sohvineen, kirjoineen, televisioineen ja dvd-soittimineen.

Lisätietoa Suomen Ateenan-instituutista ja asuntolasta löytyy instituutin kotisivulta www.finninstitute.gr Kuvia mm. taiteilijaresidenssistä löytyy välilehdeltä ”Huoneita”. Asuntolan sijaintia voi tarkastella esim. Googlen karttahaussa hakusanalla ”I. Soutsou 25, Ateena, Kreikka”. Taiteilijahuoneiston vuokra on 500 e/kk. Asuntoon voi myös majoittua yksi lisähenkilö 25 e/vko lisävuokralla.

Vapaamuotoiset hakemukset työsuunnitelmineen vähintään yhden kuukauden pituiselle jaksolle toimitetaan 30.9.2015 mennessä sähköisessä muodossa Suomen Ateenan-instituutin säätiön asiamiehelle, Manna Satamalle, osoitteeseen satama (at)finninstitute.gr.

Lisätietoja voi kysyä asiamieheltä sähköpostitse tai puhelimitse +358 50 434 5523.


Lasten teatteritapahtuma Kuulas 2016 | Haku 30.11.2015 mennessä

KUULAS-festivaali järjestetään seuraavan kerran 11.–14. toukokuuta 2016 Kouvolassa. Tapahtuman esityshaku on käynnissä 30. marraskuuta 2015 asti. Tapahtuman taiteellisena johtajana toimii Tikkurilan Teatteri- ja sirkuskoulun rehtori Carita Välitalo

Lisätietoja:
www.kuulas.info
www.tnl.fi
mikko.vaananen(at)tnl.fi / 09-2511 2170.

KURSSEJA

Teatteritieteen kursseja Avoimessa yliopistossa, Helsinki

Moderni teatteri ja draama (27.10.2015 -08.12.2015, ti ja to 14-16), FT Johanna Laakkonen
Kurssilla perehdytään modernin teatterin historian pääpiirteisiin ja tyylimurroksiin. Käsittelemme ajanjakson keskeisiä teatterin uudistajia ja heidän teoreettisen ajattelunsa ja teatteriestetiikkansa pääpiirteitä.  Lisäksi osallistujat perehtyvät aikakauden draamakirjallisuuteen.

Aikataulu ja lisätietoja

Teatteri ja draama antiikista moderniin (20.01.2016 -02.03.2016, ke 16-19), FT Riikka Korppi-Tommola
Tutustutaan sekä kansainväliseen teatterihistoriaan antiikista 1900-luvulle että teatterihistoriantutkimuksen lähtökohtiin.

Aikataulu ja lisätietoja

Esitysanalyysi (16.03.2016 -27.04.2016, ke 16-18), FM Marja Silde
Kurssilla esityksen eri elementtejä ja niiden keskinäisiä suhteita sekä katsojan/kokijan osaa lähestytään erilaisista teoreettisista näkökulmista tutustumalla artikkeleihin ja analysoimalla nähtyjä esityksiä sekä kuva- ja videomateriaaleja. Esityksellä viitataan sekä taidekontekstin esityksiin että kulttuurisiin ja jokapäiväisiin esityksiin. Tavoitteena on, että opiskelija tunnistaa esitysanalyysin keskeisiä nykyteorioita ja osaa soveltaa niiden lähestymistapoja ja terminologiaa asianmukaisesti.

Aikataulu ja lisätietoja


Suomen harrastajateatteriliiton kursseja syksyllä 2015

Intuitio ohjaajan työkaluna
Tampereella 3.10.2015 KLO 11-17.45, Salhojankatu 42 (Kumppanuustalo Artteli)

8 opintotuntia

Intuitio on tehokas arjen työväline. Se auttaa päätösten tekemisessä töissä ja kotona. Se ruokkii luovuuttasi, tekee kommunikoinnistasi sujuvaa ja antaa oivalluksia oman hyvinvointisi kehittämiseen. Intuition tiedostaminen ja herkistäminen lisää päättäväisyyttä ja itseluottamusta ohjaajuudessasi monella tavalla.

Aiheitamme ovat mm.:

- Mitä tiedät todeksi – minkä tunnet todeksi?
- Oman mukavuusalueesi rajat – mitä löytyy niiden toiselta puolelta?
- Keho – suora avain intuitiiviseen tietoon
- Sinulle tällä hetkellä luontaisin kanava ”kuulla” kehosi viestejä
- Intuitio ohjaajan työssä

Kurssi on tarkoitettu erilaisille harrastusryhmien ohjaajille, coacheille ja innostajille, joilla on jo kokemusta ohjaamisesta ja halua syventää ja monipuolistaa osaamistaan. Kurssi on suunniteltu palvelemaan erityisesti teatterin ja muiden taidealojen ohjaajia, mutta myös muut ohjaajantyötä tekevät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Kouluttaja: Pia Koponen, FM (teatterin ja draaman tutkimus) ja NLP Associate Trainer Kouluttajana erittäin pidetyn Koposen pedagogisia vahvuusalueita ovat vuorovaikutustaidot, ryhmien ohjaaminen, ilmaisu- ja esiintymistaito, improvisaatioteatteri ja kaikki sen sovellusalueet, käsikirjoittaminen, luova kirjoittaminen ja tanssiohjaus.

Hinta:80 ¤, sisältäen opetuksen

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Teatterituottamisen kurssi

Lähiopetus pidetään Tamperella, osoitteessa Satakunnankatu 13 (sisäänkäynti Pellavatehtaankadulta)

Lähiopetuspäivät ovat lauantai 24.10.2015 klo 11-17.45 (koulutustilana Monitoimitalo 13/ Stenvall 4. kerros) ja lauantai 14.11.2015 klo 11-17.45 (koulutustilana Monitoimitalo 13/ Vintti 5. kerros)
Vertaisoppiminen verkossa SKYPEN välityksellä (1. kerta) perjantaina 7.11. klo 17-19.30 (2. kerta) perjantaina 13.11. klo 17-19.30

Kurssilla pureudutaan harrastajateatterin tuottajan moniin eri rooleihin.

Koulutuksen tavoitteena on tutustuttaa osallistujat teatterituottamisen peruskäsitteistöön ja tarjota perusvalmiudet tarttua tuotannollisiin tehtäviin. Kurssillla aiheeseen perehdytään toiminnallisesti ja käytännönläheisesti. Tuottaja on usein työryhmässä se ”järjen” ääni, joka osaa myös sanoa ”ei”, taiteilijoiden mitä korkealentoisimmille ideoille.

Taitava tuottaja pystyy selvittämään, mitä nämä ideat käytännössä tarkoittavat ja mitä ne vaativat toteutuakseen. Harrastajateatterin tuottaja kohtaa matkallaan usein hyvin erilaisia haasteita kuin ammattituottaja. Tällä kurssilla tutustumme näihin erityispiirteisiin, jaamme kokemuksiamme ja etsimme yhdessä suuntia tulevaisuuden tuottajille.

Kurssi on suunniteltu kaikille, jotka haluavat oppia teatterituottamisen perusasioita. Sisällöt soveltuvat niin aloittelijoille kuin niillekin, joilla on jo kokemusta aiheesta. Tärkeintä on mielenkiinto asiaa kohtaan!

Kouluttaja Disa Kamula FM on pitkänlinjan harrastajateatterilainen, jolla on kokemusta erilaisten tuotantojen tekemisestä niin ohjaajana, tuottajana kuin opettajana. Kamula aloitti toimintansa Nilsiän Harrastajateatterissa, on toiminut pitkään Tampereen Ylioppilasteatterissa ja työskennellyt myös Messukylän Työväen Näyttämöllä. Nykyisin hän työskentelee yleisötyön parissa niin teatterin, tanssin kuin vapaan kentän taiteilijoiden kanssa ja pyrkii aktiivisesti etsimään uusia muotoja esittävän taiteen kentälle.

Kamula on perustanut poikkitaiteellisen Jotain Odottamatonta yhdistyksen vuonna 2015 ja etsii tätä kautta myös uudenlaisia tapoja ajatella taiteen tuottamista nyky-yhteiskunnassa. Kamula on iloinen ja avoin kouluttaja ja käyttää yhteisöllisiä toimintamalleja opetuksessaan. Tervetuloa oppimaan yhdessä tulevaisuuden tuottajien kanssa perusasioita harrastajateatterin tuottamisesta!

Hinta: 110¤, sisältäen opetuksen

Ilmoittaudu Kansalaisfoorumin sivuilla
tai sähköpostitse Minna Lepistö, minna.lepisto(at)kansalaisfoorumi.fi, 0442981708

Kurssi toteutuu, mikäli sille ilmoittautuu vähintään kahdeksan osallistujaa.
Koulutus järjestetään yhteistyössä Kansalaisfoorumin kanssa.

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Myynti- ja markkinointipäällikkö Lahden kaupunginteatteriin | Haku päättyy 15.9.2015

Lahden kaupunginteatterissa on avoinna myynti- ja markkinointipäällikön sijaisuus 29.10.2015 alkaen.

Hakuaika päättyy 15.9.2015. Palkkaus KVTES mukaisesti.

Lisätietoja myynti- ja markkinointipäällikkö Reetta Kaaprolta, reetta.kaapro(at)lahti.fi tai 050 383 6503.

Hakemukset pyydämme tekemään verkossa www.kuntarekry.fi -palveluun, työavain 89127.


Kouvolan teatteri hakee suunnittelevaa valo- ja tehostemestaria | Haku päättyy 18.9.2015

Kouvolan teatteri on keskisuuri ammattiteatteri, joka toimii kahdella näyttämöllä. Ensi-iltoja on vuosittain 5 – 7 ja esityksiä noin 200. Vakituista henkilökuntaa on hieman yli 40.

Suunnittelevan valo- ja tehostemestarin tehtäviin kuuluu näytelmien valo- ja äänisuunnittelu, esitysten pystytys ja ajaminen sekä kaluston ylläpito.

Toivomme, että hakijalla on kokemusta em. tehtävistä repertuaariteatterissa, tietokonepohjaisten ääni- ja valojärjestelmien tuntemusta sekä hyviä sosiaalisia taitoja.

Tehtävä täytetään aluksi määräaikaisena tämän näytäntökauden ajalle, jonka jälkeen se mahdollisesti vakinaistetaan.  Palkkaus Teatterialan TES:n mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa vastaava tehostemestari Riku Hämäläinen p. 044 709 5802. Hakemukset pyydetään lähettämään viimeistään 18.9.2015 sähköpostilla mervi.ihalainen(at)kouvolanteatteri.fi.


Teatterikorkeakoulu hakee opintokoordinaattoria | Haku 11.9.2015 mennessä

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu hakee määräaikaista opintokoordinaattoria ajalle 1.10.2015–30.9.2016

Opintokoordinaattorin tehtäviin kuuluu

 • käytännön kurssijärjestelyt (mm. työsopimukset, tuntilistat, matka – ja majoitusjärjestelyt, opetustarpeet, palautteet)
 • opintosuoritusten vieminen rekisteriin
 • kurssiviestintä
 • yhteydenpito opettajiin ja opiskelijoihin
 • valintakokeiden käytännön järjestelyt.

Lisäksi tehtäviin voi kuulua myös muita opintohallinnon tehtäviä.

Opintokoordinaattorilta edellytetään

 • soveltuvaa korkeakoulututkintoa
 • englanninkielen taitoa
 • kokemusta monipuolisista koordinointitehtävistä
 • aktiivisuutta ja joustavuutta sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin
 • yhteistyökykyä.

Opintokoordinaattori toimii Teatterikorkeakoulun hallintoyksikön opintohallinnon ryhmässä.

Palkkaus sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön vaatimustasolle 7, jolloin palkka on n. 2500 – 2770 ¤ riippuen henkilökohtaisen suoritustason osuudesta.

Tiedustelut: opintopäällikkö Susann Vainisalo, susann.vainisalo(at)uniarts.fi puh. 0400-792 020.  Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo. Hakemukset toimitetaan yhtenä pdf-tiedostona osoitteeseen teak.kirjaamo(at)uniarts.fi viimeistään 11.9.2015 klo 15.00.


Teatterikorkeakoulu etsii esittelyvideon toteuttajaa | Tarjoukset 22.9.2015 mennessä

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu (TeaK) antaa esittävien taiteiden ylintä opetusta Suomessa. TeaK tarjoaa koulutusta kandidaatin tutkinnosta tohtoritasolle ja meiltä voi valmistua valo- tai äänisuunnittelijaksi, tanssijaksi, koreografiksi, teatteri- tai tanssialan pedagogiksi, näyttelijäksi, ohjaajaksi, dramaturgiksi tai esitystaitelijaksi.

Etsimme nyt tarjoushaun kautta toteuttajaa TeaKin esittelyvideolle, joka näyttää TeaKin moniarvoisena, yhteisöllisenä ja erottuvana kansainvälisenä yhteistyökumppanina. Videossa tulee esitellä TeaKin toimintaa ja koulutustarjontaa.

Toteuttaja vastaa videon käsikirjoituksesta, kuvasuunnitelmasta, äänisuunnittelusta ja muusta suunnittelutyöstä, kuvaamisesta ja äänittämisestä sekä editoinnista, leikkauksesta ja muusta jälkituotannosta. Toteuttaja voi olla yksi henkilö tai työryhmä. Esittelyvideon pituus on noin 1,5-2 minuuttia. Kuvatun materiaalin tulee olla laadukasta ja sitä tulee voida hyödyntää myös Taideyliopiston esittelyvideossa sekä koulutusohjelmien omissa esittelyvideoissa. Videossa tulee tulla näkyviin Taideyliopiston ja Teatterikorkeakoulun visuaalinen ilme esimerkiksi alku- ja loppukuvan muodossa.

Taideyliopisto saa oikeuden käyttää kaikkea kuvattua materiaalia ja lopullista videota opetuksessa, tutkimuksessa sekä viestintä-, markkinointi- ja arkistointikäytössään sekä oikeuden luovuttaa nämä oikeudet kolmansille osapuolille vastaavaa ei-kaupallista tarkoitusta varten.

Pyydämme tarjouksia videon toteuttamisesta 22.9.2015 mennessä. Videon toteuttaminen alkaa heti sopivan toteuttajan löydyttyä syyskuun lopussa ja videon tulisi olla valmiina lokakuun loppuun mennessä.

Tarjouksesta tulisi ilmetä:

1) Videon konsepti
2) Suunnitelma videon toteuttamisesta
3) Toteutuksen hinta
4) Toteuttamisaikataulu
5) Tekijä / tekijät
6) Referenssejä aikaisemmista töistä

Lisätietoja ja sisältöbriiffi viestintäpäällikkö Saija Aalto, saija.aalto(at)uniarts.fi, p. 0400 792 042

Tarjoukset toimitetaan 22.9. mennessä osoitteeseen saija.aalto(at)uniarts.fi

http://www.uniarts.fi/tyopaikat/esittelyvideon-toteuttaja


CEFISTO rf söker projektkoordinator | Deadline för ansökan 21.9.2015

CEFISTO rf söker projektkoordinator på deltid (50%) för ett anställningsförhållande på 2,5 år från 2015 till 2017 för koordineringen av projektet Repertoar 2.0 – en mötesplats för teaterskapare och beställare. Projektkoordinator anställs omgående eller fr.o.m. 1.11. Ansökningar med löneanspråk skickas till sekreterare Enni Grundström, enni.grundstrom(at)gmail.com. Deadline för ansökan 21.9.2015.

www.cefisto.fi

MUITA ILMOITUKSIA

Lainsuojattomien satoa Kultakuumeessa

Kun taiteen rahoitusta leikataan, vapaat teatterit ja ryhmät joutuvat kilpailemaan keskenään. Vieraana Lainsuojattomat-festivaalin järjestäjä, teatterinjohtaja Angelika Meusel sekä teatteri Vanha Jukon tuleva johtaja Linda Wallgren.

Kuuntele radio-ohjelma tästä


Kutsu taiteilijoille Vapaaehtoinen ILONA -tapahtumaan

Sydämellisesti tervetuloa Vapaaehtoinen ILONA -tapahtumaan ja tuomaan hyvän mielen tunnelmaa sairaalaan

HUS, Potilastukipiste OLKA ja Espoon Järjestöjen Yhteisö EJY ry järjestävät Meilahden ja Jorvin sairaala-alueilla Vapaaehtoinen ILONA -tapahtumapäivän tiistaina 6.10.2015 kello 10–19. Päivän aikana sairaala täyttyy musiikista ja mielenkiintoisista esityksistä antaen potilaille, sairaalan vierailijoille ja henkilökunnalle iloa, kulttuurinautintoja ja pientä irtiottoa sairaala-arjesta.

Jo kolmannen kerran järjestettävän Vapaaehtoinen ILONA -tapahtuman tavoitteena on potilaiden ilahduttamisen lisäksi tehdä vapaaehtoistoiminta tutuksi sairaalan potilaille, vierailijoille ja henkilökunnalle. 

Miten voit osallistua?

Taitelija tai taideryhmä voi aikataulujensa sallimissa puitteissa osallistua koko päiväksi tai vaikkapa vain toviksi – pienikin teko ilahduttaa!

Vapaaehtoinen ILONA -päivänä taiteilijoiden ja esiintymisryhmien lisäksi vapaaehtoiset vierailevat osastoilla. Tapahtuman ohjelma sovitaan jokaisen kiinnostuneen kanssa erikseen, taiteilijoiden ja sairaalan toiveet huomioiden. Vapaaehtoinen ILONA -päivään osallistuneet taiteilijat, yhdistykset ja organisaatiot mainitaan tapahtuman kiitossivulla. Tapahtumasta lähetetään myös mediatiedote. 

Vuonna 2014 tapahtumassa oli mukana yli 20 vapaaehtoista taitelijaa ja esiintyjäryhmää. Uusien ja vanhojen vapaaehtoisten apu on korvaamattoman tärkeää – tervetuloa mukaan tapahtumaan!

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.9.2015 mennessä:

vapaaehtoinen.ilona(at)gmail.com ja 050 592 7695


twitter.com/tinfotweets