01.12.2016

TINFO-tiedote 41 / 1.12.2016 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

VUODENVAIHTEEN MUISTILISTA

TINFO E-NYTT ILMESTYNYT – POIMINTOJA SISÄLLÖSTÄ

MUITA UUTISIA

TAPAHTUMIA

HAKUJA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TYÖPAIKKOJA

MUITA ILMOITUKSIA

twitter.com/tinfotweets

Tilaa TINFO-tiedote sähköpostiisi

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA 

Vähintään klikkaamisen arvoinen – TINFO e-Nytt

Olemme pohtineet paljon suomenruotsalaisia teatteri-identiteettejä, taiteilijoiden erilaisia toimintatiloja, kielisiiloja tai -siltoja. Meidän taiteenalamme on sidoksissa myös kieleen. TINFO pitää tärkeänä myös kielivähemmistön taiteilijoiden huomioonottamisen. Pienet eleet ovat tekoja.

Yritämme toteuttaa enemmän kielellisen rinnakkaiselon periaatetta. Ruotsinkielinen uutiskirjeemme TINFO e-Nytt ei ole jälkijättöinen käännös suomeksi ilmestyneistä uutisista. Me tuotamme nyt kokonaan uusia sisältöjä på svenska. Uunituore TINFO e-Nytt on tällä kertaa pieni Pjäsextra.  On vähintäänkin klikkaamisen arvoinen, mutta minusta paljon enemmän.

Ja kun nyt identiteeteistä kirjoitan, niin mieleen nousee heti kysymys Teater Viiruksen tulevasta elämästä ja suunnasta Viktoria-korttelissa Jätkäsaaressa, samoin Hangö Teaterträffin uusista festivaalituulista. Ja mitä tulee tapahtumaan Viiruksen nykyisille tiloille Teatterikulmassa?

Zombit, ingvarit ja globaalikapitalismin banaalius

Guggenheim on kuollut ja kuopattu – tai mene ja tiedä, josko vielä neljäs ylösnousemus.  Kasvuyritystapahtuma Slushissa on huippumäärä start-upeja ja pääomasijoittajia etsimässä toisiaan.

Guggenheim-hankkeen dramaturgia muistuttaa musiikkipitoista mööpelitarinaa Ingvar! Paitsi sillä erotuksella, että Guggenheimiin olisi laitettu julkista tukea 80 miljoonaa. IKEA on tehnyt maailmanvalloituksensa meidän tavisten varastosta itse noutamilla ja itse kokoamilla mööpeleillä, joilla on nimet.

Svenskanin Ingvarissa me katsojat olemme kuin uususkonnollisen liikkeen kokouksessa kuulemassa liituraitaihmisten meille julistamaa ilosanomaa kapitalismin pelastajasta, yrittäjä-Ingvarista, joka jo pienenä teki ihmetekoja. Alttaritauluna on ryvettynyt 500 euron seteli, INRI-tekstin tilalla EURO. Tämä on ilolaulu voittomarginaalien hyvää tekevästä voimasta, yrittäjän ikuisesta ideapussista: Hopsulahei, jag har en idé.

Kaikki on suhteellista. IKEA ei mennyt pörssiin, Ingvar Kamprad asuu veropakolaisena Sveitsissä. Hannah Arendt kirjoitti Eichmannista ja fasismin arkipäiväisestä pahuudesta. Kapitalismin banaaliuden ruumiillistaa Marcus Groth. Hänen jokamies-Ingvarinsa on kuin Vaahteramäen Eemeli!

Ingvar! on älykästä musikaalin lajityypin ja ruotsalaisuuden parodiaa kaupan päälle.

Eläköön tekijäesiintyjä – virhe estä

Noora Dadun FAIL – Virheellinen esitys ja Emilia Kokon Genderfuck-sukupuolipoetiikkaa todistavat, kuinka  älykkäitä ja taitavia tekijäesiintyjiä meillä on ja miten omalajistaan esityksellisyyttä he luovat.    

Dadun Minun Palestiinani -esityksen jälkipohdinnoista kasvanut FAIL on henkilökohtainen virheentunnustus. Se on syvällistä, esityksellis-eettistä ja -poliittista pohdintaa totuuksien ja esittämisen toden tai epätoden suhteellisuuksista ja väärässä olemisesta.  Se ottaa kantaa myös siihen, kuka saa esittää ketä.  

Minulle ravistelevinta oli tapa, jolla Dadu pystyy näennäisen keveän ja viihdyttävän intiimin jutustelun muodon sisällä käsittelemään virhettä ja väärässä oloa poliittisella ja hengellisellä tasolla. Tämän soisi pappien näkevän. Yksi vahvimmista poliittis-hengellisistä puheenvuoroista, joita olen kokenut.

Eläköön tekijäesiintyjä – turisevasta tissistä

Mitä tapahtuu, kun esiintyjä ja esitys ei pätkän vertaa välitä juuri mistään esittämisen tai sukupuolen normista. Fuck kaikelle.  Mitä ajatella jätesäkin mustan muovikuoren sisällä olevasta, itseään raahaavasta jalattomasta oliosta, muodottomasta möhkäleestä, jolla on pilailuvappusilmälasit silmillään ja joka vaivalloisesti raahautuessaan munii punaisia ilmapallomunia.

Tämä on Emilia Kokon Turiseva tissi -hahmo, joka paukauttaa hajalle kolme ilmapallotissiään ja johdattaa meidät olevaisen äärelle pohtimaan desertin ja dessertin eroa ja identiteettejä suhteessa aavikkoon ja jälkkäriin tai sisäistettyyn järjestykseen parkkipaikalla. Meitä istuu viisi ihmistä pienenpienessä huoneessa kuuntelemassa seminaariturinaa. Tässä vaellusesityksessä kuljemme 1960-luvun brutaalibetonin kellareissa ja teollisuushisseissä, koetaan yhden hahmon dragshow, kultainen möhkäle muuntamossa, siirrymme parkkipaikalle meren ääreen ja toiseen tilaan, kokemaan auringonlasku.

Käveleminen on poliittista! Mitä kaikkea ruumis voi tehdä? Miten ruumista saa käyttää, miten liikuttaa ja kävellä?

Ja entä tämä muovi? Tämä notkea materiaali, joka verhoaa seminaarihuoneessa olevien hahmojen kasvot, joka täyttää maailman ja joka ei koskaan katoa. Me kuulimme myös muovin historian. Queerimmäksi ei päästä. Älykästä sukupuolipolitiikkaa.

Juurensa irti repinyt meets juuret: suomi, mari, venäjä

Esitys-lehden vierailuextrassa on Janne Saarakkalan itseironista (masturbaatio-teemaisessa lehdessä tietty muutoinkin) reflektiota ja analyysiä. Miten juurensa irti repinyt globaali nykykulttuurin ja imperialististen kielten kannattaja kohtaa vähemmistöidentiteetit ja juuret, eri politiikat ja arvot? Janne Saarakkala toimi suomalais-ugrilaisen Majatuli-teatterifestivaalin asiantuntijaraadin jäsenenä. Joshkar-Olassa Marin-tasavallassa Venäjällä 12.-19.11.2016. Hänen tehtävänään raatilaisena on antaa palautetta festivaalilla nähtyjen esitysten työryhmille ja palkita eri tavoin ansioituneita esityksiä ja niiden työryhmien jäseniä.

Taiken toimikunnat ja asiantuntijapaneelit

Taiken järjestöpäivä antoi pohtimisen aihetta. Yritän selvittää, mitä tarkoitetaan näillä asiantuntijapaneeleilla, joista alun alkaen ei ollut mitään puhetta. Vai olenko ymmärtänyt jotain perustavanlaatuisesti väärin?

Taide ja sukupuoli IETM:n julkaisuna

IETM:ltä on ilmestynyt taidetta ja sukupuolta pohtiva julkaisu Of Boxes and Ceilings. Arts and Gender.

Jättipotti teatterille – lajilehmän tunnustus

Yritän olla harjoittamatta taiteenlajien välistä maaottelua päässäni. Silti minussa asuva pieni lajiuskollinen lehmä ilahtuu, kun valtionpalkinnon sai Reita Lounatvuori, joka on ennen kaikkea suomentanut näytelmiä. Iloitsen myös siitä, että valtionpalkinnon sai Johan Bargum, joka on kirjoittanut myös näytelmiä. Iloitsen siitä, että koreografi Carl Kniff sai tanssin valtionpalkinnon. Minulle Kniffin Förvandlingen on teatteria, koreografin ohjaamana. Ja tietenkin iloitsen Aura of Puppetsin saamasta palkinnosta, kunnianosoitus tämän nukketeatteriverkoston kautta kaikelle sille työlle, jota Turussa on tehty – Tehdasteatterissa ja tietenkin alan koulutuksessa. 

Nitistä pieni lajilehmä sisältäsi. Eläköön kaikenlainen sekamuotoisuus!

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

 

VUODENVAIHTEEN MUISTILISTA 

TINFO palvelee – vai mitä mieltä olet? Vastaa nopeaan kyselyyn

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) kysyy viestintä- ja tietopalvelujensa käytöstä. Meitä kiinnostaa, mitä mieltä olet meistä, teemmekö oikeita asioita ja teemmekö niitä käyttäjien mielestä hyvällä tavalla. 

Vastaa kolmeen kysymykseen, kyselyyn pääset tästä linkistä:

https://www.webropolsurveys.com/S/466CBE2574824DB8.par

Lisätietoja tarvittaessa: (09) 2511 2120, tinfo(a)tinfo.fi

www.tinfo.fi


Apurahavahti ei nuku – tilaa muistutin sähköpostiisi

Apurahavahti ilmoittaa sähköpostitse uuden teatterialan apurahan tai avustuksen hakuajan alkamisesta. Se myös kertoo, mikäli jotain apurahahakua on päivitetty tai jos vahtiin on lisätty uusi apuraha.

Sinun tarvitsee vain antaa sähköpostiosoitteesi. Ota Apurahavahti käyttöön täältä.


Ilmoita ammattiteattereiden kevään 2017 ensi-illoista 

Keräämme ammattiteattereiden kevään 2017 ensi-iltatietoja verkkosivuille. Muista lähettää oman teatterisi ja ryhmäsi tiedot sähköpostitse osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.

Kirjoita viestin otsikoksi "ensi-illat". Ensi-iltatiedoissa tulisi näkyä esityksen nimi, ensi-iltapäivämäärä, kirjailija, ohjaaja, dramaturgi tai muut työryhmän tiedot sekä lyhyt sisältökuvaus. Merkitse myös onko teksti kotimaisen tekstin kantaesitys, lasten- tai nuortenteatteria, yhteistuotanto tms.

Päivitystyö kevään 2017 osalta on käynnissä. Tietokantaan jo lisättyjä ensi-iltoja voit käydä selaamassa osoitteessa www.tinfo.fi/fi/Ensi-iltoja. Vastaanotamme ensi-iltatietoja jatkuvasti!

www.tinfo.fi


Ilmoita muuttuneet kontaktitiedot Teatterialan Avaimeen

On aika päivittää muuttuneet yhteystiedot Teatterialan Avain 2016/2017 puolen vuoden päivitysversioon, joka valmistuu tammikuussa 2017. Tiedot voi lähettää osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi.  

Teatterialan Avain on oikea kontaktien pikkujättiläinen: sähköisestä hakemistosta löytyy 500 teatteri- ja kulttuurialan toimijan yhteystiedot. Osta omasi esimerkiksi TINFO-verkkokaupasta

Mitä tarkoittaa, että Teatterialan Avain on sähköinen hakemisto? 

 • se on PDF-muotoinen, josta löytää nopeasti etsimänsä yhteystiedon
 • PDF-julkaisusta pääsee suoraan siirtymään yhteisöjen verkkosivuille tai sosiaalisen median kanaviin
 • tieto ei ole levällään verkon syövereissä, vaan kasassa yhdessä paketissa
 • emme tuhlaa luonnonvaroja painotuotteeseen
 • sähköinen tiedosto ei paina kassissa
 • sen hinta on todella edullinen 

Tätä kaikkea tietoa et muualta löydä! 

Teatterialan Avaimen julkaisija on Teatterin tiedotuskeskus (TINFO). 

Tutustu Teatterialan Avaimeen ja tilaa

Tiedustelut myös: tinfo(a)tinfo.fi tai (09) 2511 2120 

Katso myös: www.youtube.com/watch?v=E_g5WcNpLFw


Teatterin ystävälle lahjaksi Teatterilaisen muistikirja ja kalenteri 2017 

Teatterilaisen muistikirja ja kalenterista 2017 on paitsi suuri hyöty alalla työskentelevälle myös iso ilo jokaiselle teatterinystävälle. 

Muistikirjasta on vaikka persoonalliseksi pikkujoululahjaksi!

Hinta 17 euroa / kpl + postikulut. 10 kappaleen ja sitä suuremmissa tilauksissa hinta on 16 euroa / kpl. Hinta opiskelijoille ja teatterialan työttömille 13 euroa. 

Lahjoitamme euron per ostettu Teatterilaisen muistikirja Syyria-keräykseen

TINFO lahjoittaa jokaista loppuvuoden aikana ostettua Teatterilaisen muistikirja ja kalenteria kohden euron Punaisen Ristin Katastrofirahastoon, josta nyt tuetaan mm. sodan uhreja Syyriassa.

Kaamoksesta jouluun kestävään kampanjaan osallistut tilaamalla kirjan TINFO-verkkokaupasta, sähköpostitse tai puhelimitse. 

Yhteystiedot: (09) 2511 2120 tai tinfo(a)tinfo.fi

 

MUITA UUTISIA 

Näyttämötaiteen valtionpalkinnon sai nukketeatteritaiteilijayhdistys Aura of Puppets 

Valtion esittävien taiteiden toimikunnan myöntämän palkinnon jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. Arvoltaan 13 500 euron suuruinen palkinto maksetaan veikkausvoittovaroista. 

Toimikunnan perustelut:

Aura of Puppets on 45 nukketeatteriammattilaisen verkosto Turusta. Viidessä vuodessa siitä on kasvanut nykynukketeatterin dynamo, joka kehittää koko alan toimintaedellytyksiä. Verkosto kattaa yli puolet taidealan koulutetuista ammattilaisista ja tarjoaa esitysten ja tekijäpankin lisäksi työpajoja, kursseja ja seminaareja. Taidekentän rakenteiden kehittäjänä Aura of Puppets rohkaisee myös taiteiden rajojen ylittämiseen. Strategia kansainvälistymiseen on mallikelpoinen. 

Turusta on verkoston voimin tullut nukketeatterin pääkaupunki. Toimintamalli on moninkertaistanut taiteelliset tulokulmat sekä tekijöiden ja yleisön määrän. Valtaosa esityksistä on aikuisille suunnattuja, Shakespearen Myrsky sekä Romeo ja Julia ovat suurimmat Suomessa tehdyt nukketeatteriesitykset. 

Aura of Puppets on tärkeä työllistäjä. Esityksiä sekä soveltavan nukketeatterin projekteja on tehty teattereiden lisäksi uimalassa, vankilassa, kaduilla, kouluissa, päiväkodeissa, museoissa, hoitolaitoksissa sekä vastaanottokeskuksissa. 

Näyttämötaiteen valtionpalkinnon myöntää valtion esittävien taiteiden toimikunta. 

Muut palkitut olivat: 

 • musiikin valtionpalkinto: säveltäjä Kalevi Aho
 • elokuvataiteen valtionpalkinto: ohjaaja Juho Kuosmanen, tuottaja Jussi Rantamäki ja kuvaaja J-P Passi elokuvasta Hymyilevä mies
 • tanssitaiteen valtionpalkinto: tanssitaiteilija Carl Knif
 • sirkustaiteen valtionpalkinto: sirkustaiteilijat Rauli Kosonen, Kalle Lehto ja Petri Tuominen
 • kirjallisuuden valtionpalkinto: kirjailija Johan Bargum ja suomentaja Reita Lounatvuori.

Valtionpalkinnot 2016 palkintoperustelut

www.minedu.fi | www.taike.fi


Uutta Suomessa: Rajaton teatterinäytäntö Tampereella

Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantona valmistunut syyskauden lastenteatteriuutuus Vesta-Linnea ja aavelapsen arvoitus nähdään perjantaina 9.12. klo 18.30 erityisenä rajattomana esityksenä. Tämä tarkoittaa erikoisnäytäntöä, joka on suunniteltu sellaisille katsojille, joille teatteriin tuleminen on ollut aikaisemmin vaikeaa tai mahdotonta. 

Rajaton esitys soveltaa Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa jo vuosien ajan käytettyä mallia, joka tunnetaan nimellä ”relaxed performance” tai ”Autism friendly performance”. Siinä esitys fasilitoidaan siten, että erityisesti autismin kirjoon kuuluvat lapset sekä perheet voisivat kokea olonsa teatterissa lämpimästi tervetulleeksi. Rajaton esitys järjestetään nyt tiettävästi ensimmäistä kertaa Suomessa.

Lue tarkemmin, mitä rajaton esitys tarkoittaa.


Selvitys taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen rakenteellisesta kehittämisestä valmistunut

Selvitys esiteltiin yliopistojen rehtoreille 30.11.2016.

UNIFI ry:n hallitus päätti 19.2.2016, että taidealojen rakenteista tehdään lisäselvitys, jolla täydennetään aiempaa Aalto-yliopiston, Taideyliopiston ja Lapin yliopiston yhdessä tekemää selvitystä. Lisäselvityksellä haluttiin kartoittaa taiteiden koulutuksen ja tutkimuksen työnjako, kehittämismahdollisuudet, mahdolliset päällekkäisyydet ja epätarkoituksenmukaiset rakenteet kaikissa Suomen yliopistoissa. Selvitystyön lähtökohdaksi määriteltiin kansainvälistyvän yhteiskunnan muuttuvat ja laajentuvat osaamis- ja tietotarpeet. Yliopistojen tavoitteena on parantaa alojen koulutuksen ja tutkimuksen laatua sekä luoda edellytyksiä yliopistojen profiloitumiseen. Tavoitteeksi asetettiin myös, että alojen koulutusta ja tutkimusta tulee tarkastella ennakkoluulottomasti ja että sen pohjalta tulee tehdä ehdotuksia riittävän vahvojen kokonaisuuksien luomiseksi. UNIFIn hallitus kutsui selvityshenkilöksi Taideyliopiston vararehtori Paula Tuovisen.

Tuovisen selvitys tilattiin yliopistojen omaan käyttöön ja se sisältää ehdotuksia yliopistoille jatkoselvitettäväksi. Yliopistot päättävät itse mahdollisista jatkoselvityksistä ja työskentelytavoista.

Olennaisimmat kysymykset taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisen kannalta ovat:

 • miten vähenevät resurssit voidaan jakaa paremmin ja muodostaa kansainvälisesti kilpailukykyisempiä ja opiskelijoille laajempia opintopolkuja sekä laadukasta ohjausta tarjoavia yksiköitä?
 • millainen oppiainevalikoima aloilla tarvitaan yksittäisissä yliopistoissa ja valtakunnallisesti?

Selvityksen yhteyshenkilöinä ovat toimineet: Aalto-yliopisto vararehtori Anna Valtonen; Helsingin yliopisto vararehtori Anna Mauranen; Jyväskylän yliopisto vararehtori Helena Rasku-Puttonen, Lapin yliopisto taiteiden tiedekunnan dekaani Timo Jokela, Oulun yliopisto vararehtori Helka-Liisa Hentilä; Taideyliopisto rehtori Jari Perkiömäki, Tampereen yliopisto johtaja Heikki Hellman; Turun yliopisto vararehtori Riitta Pyykkö; Åbo Akademi vararehtori Christina Nygård-Landgärds; Itä-Suomen yliopisto professori Helmi Järviluoma-Mäkelä.

Selvitys on luettavissa UNIFI:n nettisivuilla: www.unifi.fi/toiminta/rake/

Lisätietoja:
selvityshenkilö Paula Tuovinen, s-posti: paula.tuovinen(ät)uniarts.fi, puh. 040 583 8549
toiminnanjohtaja Leena Wahlfors, s-posti: leena.wahlfors(ät)unifi.fi, puh. 050 522 9421

www.unifi.fi

TAPAHTUMIA 

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Lectures: Introducing a political actor | 7 – 8 Dec 2016, Helsinki 

December 7 at 15-17 Consequence Strikes Back – a lecture/performance by Trine Falch December 8 at 10-12 Not Just a Mirror – a lecture by Florian Malzacher

LUST arranges two open lectures as part of the project The Autonomous Actor (Den autonoma skådespelaren) at Eskus in Suvilahti. The lectures are free of charge but requires registration by e-mail to lustrf(a)gmail.com. The lectures are in English.

December 7 at 15-17 Consequence Strikes Back – a lecture/performance by Trine Falch 

In her lecture, Trine Falch asks what moves the world – bacteria? Politics? Or theatre? And: What happens with (political) theatre when we learn that gut bacteria might have a greater impact on us than politics? 

It is also the beginning of a reflection on how causality might once again be relevant as a narrative tool after a long period of absence in a performance based context. Falch attempts to play with both language and seriousness in her critical approach to “political theatre” as a label.

Trine Falch (NO) – artist with background in theatre studies (UiB), Verdensteatret and the artist collective Baktruppen. Work includes theatre (writing, directing, acting, stage design), performance art, visual art, and more.

December 8 at 10-12 Not Just a Mirror – a lecture by Florian Malzacher

Whom to represent, in which way, and with what right? The recent crisis of representation in democracy has also hit the representation machine of theatre at its core. Theatre, long considered to be the political art form, now struggles with how to relate adequately to society. This lecture looks at a theatre that seeks to engage with society in both its content and its form, creating a contemporary community in which social and political actions can be deployed and in which societies in their existing or possible varieties can be performed, expanded, tested, or even invented to begin with.

Florian Malzacher is artistic director of Impulse Theater Festival in Cologne, Dusseldorf and Mulheim/Ruhr, Germany as well as an independent performing arts curator, dramaturge and writer. His latest publications include “Truth is concrete. A handbook for artistic strategies in real politics” (Sternberg Press 2014) and “Not Just a Mirror. Searching for the Political Theatre of Today“ (Alexander Verlag 2015).

About the Autonomous Actor

The workshop series The Autonomous Actor provides the participating actors with practical and theoretical tools to strengthen their competence as independent artists, both in their own practice as performers and as a part of a collective. The starting point for this work is examination of the participants’ own practices in an exploratory meeting on general practices within contemporary continental theater, which is meant to provide a deeper understanding of differing artistic processes in order to support their development as independent artists. This year’s program will focus more on the political aspect of acting and producing.  

More info at www.lust.fi

The lectures are produced by LUST with the support of Svenska kulturfonden and the Goethe Institut Helsinki. 

More information:
Jonas Welander
lustrf(a)gmail.com
+358 45 164 6004 


Kaikuja – keskustelua Kaikukortista ja kulttuurista | 13.12.2016, Kajaani 

Tule Kaikuja-tilaisuuteen kuulemaan tutkija Piia af Ursinia (Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus/Turun yliopisto), joka alustaa lasten oikeuksista osallistua kulttuurielämään sekä keinoista lasten kulttuuriosallisuuden eriarvoisuuden kaventamiseen. 

Tilaisuudessa sukelletaan myös Kainuun Kaikukortti-toimintaan ja kuullaan mm. toiminnassa mukana olevien kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan kohteiden kokemuksia. Paneelissa on mukana myös Kaikukortin haltija, Taiteen edistämiskeskuksen nuortenkulttuurin läänintaiteilija Julian Owasu ja tutkija Piia af Ursin.

Kaikukortti on koko Kainuun maakunnassa käytössä oleva kortti, jolla pienituloiset nuoret, aikuiset ja perheet voivat hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuripalveluihin. Lisätietoa Kainuun Kaikukortti-toiminnasta.

Tilaisuus on tarkoitettu sosiaali-, terveys- ja kulttuurialan toimijoille, opiskelijoille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton. Alustuksen ja keskustelujen jälkeen on tarjolla glögiä. Lämpimästi tervetuloa!  

Tilaisuuteen mahtuu 160 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. 

Ilmoittautuminen viimeistään 7.12.2016 klo 12:00 tämän linkin kautta.

Aika ja paikka 

13.12.2016 klo 14–16:00 Kajaanin kaupunginkirjaston Kalevala-sali. Seminaarinkatu 15, 87100 Kajaani. 

Ohjelma 

13:30          Iltapäiväkahvit tarjolla

14:00          Tervetuliaissanat 

14:05          Alustus, tutkija Piia af Ursin, Lapsi- ja nuorisotutkimuskeskus 

14:45          Sukellus Kainuun Kaikukortti-toimintaan 

15:30          Yleisökeskustelu 

15:55          Loppusanat, Kainuun Kaikukortti-toiminnan jatkosta

16:00          Tilaisuus päättyy

16:00–16:30 Glögitarjoilu

Kalevala-sali on esteetön ja tilassa on induktiosilmukka. Kirjastossa on esteetön wc. Pääsisäänkäynnin läheisyydessä on kaksi esteetöntä autopaikkaa. Avustavat koirat ovat tervetulleita.

Lisätietoa:
Mira Haataja, hankekoordinaattori, Kulttuuripassin jatkohanke, mira.haataja(a)cultureforall.fi , puh. 040 213 6339. 

Lisätietoa Kaikukortista

Lisätietoa Kaikukortin taustalla olevasta Kulttuuripassin jatkohankkeesta.

Kaikukortti Facebookissa

Tilaisuuden järjestää Kulttuuria kaikille -palvelu / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry 

www.kulttuuriakaikille.fi


Näyttämöllinen kuvittelu -luentodemonstraatio | 15. & 20.12.2016, Helsinki 

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu / esittävien taiteiden tutkimuskeskus TUTKE 

Mikko Bredenberg: NÄYTTÄMÖLLINEN KUVITTELU 

Mikko Bredenbergin taiteellisen väitöstutkimuksen Näyttämöllinen kuvittelu viimeinen osa on luentodemonstraatio. 

Tutkimuksessaan Bredenberg kohdistaa huomion siihen kuinka hänen työskentelynsä näyttelijänä etenee silloin, kun työskentelyn lähtökohtana on näyttelijän näyttämöllinen mielikuva. Bredenbergin taiteellis-tutkimuksellisessa työssä näyttelijästä tulee ”näyttämöllepanija” ja tässä mielessä myös ohjaaja. Bredenberg avaa näkökulmia näyttämölliseen kuvitteluun ankkuroituvaan taiteelliseen työhön. Tutkimus koostuu kahdesta esityksestä ja niihin liittyvistä työprosesseista sekä kirjallisesta osasta. 

Tutkimuksen ensimmäinen taiteellinen osa oli vuonna 2010 Teatteri Siperiassa ensi-iltansa saanut Meille jäävät salaisuudet -esitys. Toinen taiteellinen osa Taideyliopiston Teatterikorkeakoululla joulukuussa 2016 näyttämöllistää tutkimuksen johtopäätökset. Tutkimuksen kirjallinen osa Näyttämöllinen kuvittelu ilmestyy keväällä 2017 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun Acta Scenica julkaisusarjassa. 

Esityskonsepti, ohjaus ja esiintyminen: Mikko Bredenberg 

Esitykset to 15.12.2016 klo 18–20 ja ti 20.12.2016 klo 13–15 

Tila: Studio 2 

Lisätietoja esityksestä ja yhteydenotot mikko.bredenberg(a)uniarts.fi 


Visuaalinen ääni näyttämöllä – seminaari teatterialan ammattilaisille | 16.12.2016, Helsinki 

Save the date

Visuaalinen ääni näyttämöllä – seminaari teatterialan ammattilaisille

16.12.2016 klo 13–16 Svenska Teaternin NICKEN-näyttämöllä (Pohjoisesplanadi 2, Helsinki)

Svenska Teaternissa esitetään joulukuussa Näktergalen-näytelmää, jonka kielet ovat suomenruotsalainen viittomakieli ja ruotsi. Näytelmään liittyen järjestetään teatterialan ammattilaisille suunnattu seminaari 16.12. Kuinka taiteellinen ilmaisu muodostuu, kun visuaalinen viittomakieli ja ruotsi kohtaavat näyttämöllä? Kuinka työskennellään käsikirjoituksen kanssa? Mitä tapahtuu tekniikalle?

Seminaarissa saamme mm. kuulla ja keskustella siitä, kuinka työskentelyprosessi on edennyt, millaisia kulttuurien yhteentörmäyksiä tuli esiin kaksikielisessä työryhmässä, millaisia taiteellisia ratkaisuja löydettiin, millaisia ajatuksia teatterin työntekijän roolissa herää kun työskennellään yli kielirajojen ja seminaarissa saadaan myös lisää tietoa suomenruotsalaisesta viittomakielestä.

Tarkempi ohjelma julkaistaan pian. Silloin avataan myös ilmoittautuminen seminaariin.

Seminaarin kielet ovat suomenruotsalainen viittomakieli ja ruotsi.

Suomenruotsalainen viittomakieli on uhanalainen kieli. Sitä puhuu äidinkielenään noin 90 henkilöä ja kieli on mukana UNESCOn listalla maailman kaikkien uhanalaisimpien kielten listalla.

Lisätietoja Näktergalen-esityksestä Svenska Teaternin kotisivuilla: www.svenskateatern.fi/sv/repertoar/naktergalen/

Saavutettavuus 

NICKEN on esteetön tila ja teatterissa on esteetön wc. Teatterin esteetön sisäänkäynti on oikea sisäänkäynti, Erottajankadun puolella. NICKEN-näyttämöllä on myös induktiosilmukka.

Seminaarin järjestävät teatteriryhmä Ursa Minor, Svenska Teatern, Kulttuuria kaikille -palvelu, Finlandssvenska teckenspråkiga rf ja HUMAKin LIVS-hanke.

Sydämellisesti tervetuloa!

Lisätietoja:
Riikka Wallin  
Nicken NU -koordinaattori 
050-4311 112 
 
Svenska Teatern 
Pohjoisesplanadi 2 
00130 Helsinki 
www.svenskateatern.fi

 

HAKUJA 

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Haihara-Liikelaituri taiteilijaresidessi 2017 | hakuaika 1.-17.12.2016

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus / Pirkanmaa julistaa haettavaksi Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssin maaliskuulle 2017. Kyseessä on valtakunnallinen haku ja hakuaika on 1.12.-17.12.2016.

Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssi myönnetään maaliskuun 2017 ajaksi yhdelle tanssitaiteilijalla tai työryhmälle. Residenssiin kuuluu asunto ja harjoitustila Haiharasta sekä Liikelaiturilta lisätyöskentelytilaa tarpeen mukaan. Lisäksi valitulle taiteilijalle maksetaan aluekeskuspalkka 2 300 ¤ maaliskuun residenssityöskentelystä.

Haiharan asunto on käytössä koko maaliskuun ajan. Asunnossa voi majoittua yhteensä neljä henkilöä, joko residenssitaiteilijan perhe tai työryhmän jäseniä. Asunto on 80 m² pitäen sisällään 3h ja keittiön. Makuupaikat ovat seuraavasti: makuuhuone 2 sänkyä, työhuone 1 sänky ja olohuone vuodesohva. Lisäksi asunnossa on wc ja suihku. Residenssitaiteilijalla on mahdollisuus käyttää sopimuksen mukaan samassa pihapiirissä olevaa saunaa. Petivaatteet, pyyhkeet ja ruoanlaittovälineet kuuluvat residenssiasuntoon.

Haiharan harjoitustila on käytössä maaliskuun 2017 ajan seuraavasti: ma klo 14-20 sekä ti ja to klo 9-16. Harjoitustila sijaitsee samassa pihapiirissä olevassa päätalossa ja se on kooltaan n. 120 m². Lisäksi Liikelaituri on tarvittaessa käytössä harjoitustilana pe-su pääsääntöisesti klo 9-16 välillä seuraavina ajankohtina: 10.-12.3., 17.-19.3. ja 24.-26.3.2017.

Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssi myönnetään vapaan kentän tanssitaiteilijalla taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla teoskeskeistä, work in progress -työskentelyä tai taiteellista hanke- tai projektitoimintaa. Uudella tanssitaideresidenssillä tarjotaan vapaalle kentälle kaivattuja resursseja työskentelyyn valtakunnallisesti. Lisäksi residenssitaiteilijaa rohkaistaan vuorovaikutukseen alueen tanssitaiteilijoiden kanssa.

Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, joka lähetetään sähköpostitse 17.12.2016 klo 14.00 mennessä osoitteeseen: haku(a)sisasuomentanssi.fi Kirjoita otsikoksi: Haihara residenssi. Vapaamuotoisen hakemuksen tulee sisältää:

 • hakijan tiedot ja lyhyt esittely sekä mahdollisten työryhmän jäsenten esittelyt
 • tiivis työskentelysuunnitelma, jossa tuodaan esille työskentelyn tavoitteet sekä mahdollinen Haiharan alueen asukkaille tai alueen ammattilaisille suunnattu toiminta esim. avoimet harjoitukset, työpaja, demo, esitys tmv.
 • lisäksi liitteeksi hakijan cv (max. 2 A4)

Haihara-Liikelaituri taidetanssiresidenssi toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Lisätiedot

Haihara: www.tampere.fi/kulttuuripalvelut/toimipisteet/haihara/residenssitoiminta/haiharanresidenssi.html

Liikelaituri: www.liikelaituri.fi/

Tiedustelut

Toiminnanjohtaja Piia Kulin p. 050 552 1138 / piia.kulin(a)sisasuomentanssi.fi

Päätökset Haihara-Liikelaituri tanssitaideresidenssistä tehdään viikon 51 aikana.

www.sisasuomentanssi.fi
www.liikelaituri.fi


Esitys ja toiseus -julkaisu – kirjoituskutsu (TeaTS) | ehdotusten jättö 21.12. mennessä 

Teatterintutkimuksen seura hakee kirjoituksia Näyttämö ja tutkimus -julkaisusarjaan. Julkaisun teemana on Esitys ja toiseus ja toimituskuntaan kuuluvat Anna Thuring, Tuija Kokkonen ja Anu Koskinen.  

Tutkimusartikkeleiden ja muiden tekstiehdotusten viimeinen jättöpäivä on 21.12.2016

Kirjoituskutsu (suomeksi sekä englanniksi) sekä tarkemmat tiedot: http://teats.fi/call-papers-nayttamo-ja-tutkimus-7-esitys-ja-toiseus/

http://teats.fi/


Ohjelmistohaku: Tanssin Aika -festivaali 2017 | haku 6.1.2017 mennessä 

Tanssin Aika -festivaalin ohjelmistohaku vuodelle 2017 alkaa 1.12. 

Kahdestoista Tanssin Aika -festivaali järjestetään Jyväskylässä 21.-24.9.2017. Festivaali etsii ohjelmistoonsa monimuotoisia teoksia ja projektiehdotuksia niin näyttämö- ja klubitiloihin kuin erilaisiin julkisiin tiloihin ja urbaaneihin ympäristöihin. Hakuun voi osallistua myös ehdotuksilla, joiden ensi-ilta on hakuajan jälkeen.

Tanssin Aika -festivaalin tuottaa Keski-Suomen Tanssin Keskus. Hakemusten tulee olla perillä perjantaina 6.1.2017. Taiteellinen johtaja tekee ohjelmistovalinnat tammi-helmikuussa 2017. 
 
Hakemuksessa tulee olla: 

 • Hakijan nimi, osoite ja yhteystiedot
 • Teoksen nimi ja teoskuvaus
 • Koreografin ja/tai työryhmän lyhyt esittely
 • Esityksen kesto ja ikäsuositus
 • Tilavaatimus/tilatoive ja rakennusaika
 • Linkki teoksen taltiointiin (jos teos ei ole valmis, niin taltiointiin harjoituksista tai saman työryhmän aiemmasta työstä) 

Hakemukset lähetetään osoitteeseen antti.lahti(a)tanssinkeskus.fi

Lisätietoja: 
info(a)tanssinkeskus.fi 
http://tanssinaika.tanssinkeskus.fi 
www.facebook.com/tanssinaika/


2017 International Festival of Ancient Greek Drama | deadline 16 Jan 2017

Call for submission of proposals by theatre groups or individuals 

The Cultural Services of the Ministry of Education and Culture, the Cyprus Centre of the International Theatre Institute and the Cyprus Tourism Organisation (the “Οrganisers”), announce the “2017 International Festival of Ancient Greek Drama”, which will be held during the entire month of July 2017, in Cyprus.

The International Festival of Ancient Greek Drama is characterized by its international identity and the selected performances are presented in open-air amphitheatres, such as the Ancient Odeon in Paphos, the Curium Ancient Theatre in Limassol and the Makarios III Amphitheatre in Nicosia. The Festival presents performances of Ancient Greek Drama that project the specific nature of ancient Greek drama and submitted proposals must be based on the original text of the tragedians and comedians of Greek antiquity.

The “International Festival of Ancient Greek Drama” has been honored with the EFFE Label 2015-2016, as one of Europe’s finest festivals.

All performances of the “2017 International Festival of Ancient Greek Drama” are included in the official events programme of events of “Pafos2017 - European Capital of Culture”.

All proposals from theatre groups or individuals expressing interest in participating in the “2017 International Festival of Ancient Greek Drama” should be submitted using the form available at www.greekdramafest.com.

The deadline for submissions is January 16, 2017.

Submission of a proposal is equal to acceptance of ALL terms and conditions of the Organisers.

For more information please visit Festival’s website www.greekdramafest.com or contact +357 2267 4920 [Weekdays: 10:00 – 17:00 EET] or by email to ccoiti(a)cytanet.com.cy 

 

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA 

Lisää kursseja ja työpajoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Chekhov Theatre School: The Method with Lola Cohen | 4-10 Jun 2017, Copenhagen 

From June 04 – 10, 2017 in Copenhagen, as a part of the major international Danish theatre festival: CPH STAGE, Chekhov International Theatre School is hosting the educational venue Within the Art of Acting: “DISCOVER THE METHOD” — under the artistic direction of the most innovative master teacher of Lee Strasberg’s Method today, an actress, stage director, writer and editor of “The Lee Strasberg Notes” & “The Method Acting Exercises Handbook” – LOLA COHEN (USA). 

This highly intensive seven-day course will help actors to finesse their understanding of Lee Strasberg’s Method. Participants will learn and practice the foundation exercises of The Method, as well as experience a training of the imagination, the senses, and emotions, including relaxation and sense and emotional memory exercises. These Method exercises develop a strong will through a process of exploration and discovery, which leads to a more truthful and organic expression of behavior.

We firmly expect that our time together with Lola Cohen in Copenhagen will give our participants the tools for applying Lee Strasberg’s Method to their own work, and will further their acting craft with an even greater and more realistic expression in their work as artists. “DISCOVER THE METHOD” will unfold as part of the CPH STAGE theatre festival at one of the most historic and atmospheric gems in the City of Copenhagen — The Chapel at The Assistens Cemetery. 

June 04 – 10, 2017 (NON - Residential setting)

DISCOVER THE METHOD with LOLA COHEN (USA) – editor and writer of “THE LEE STRASBERG NOTES” & “THE METHOD ACTING EXERCISES HANDBOOK”

Participants will have an opportunity to share their artistic work at presentational showcase and symposium afternoon on Sunday June 10th, 2017 at The Theatre Chapel at The Assistens Cemetery in the City of Copenhagen.

VISIT chekhovtheatreschool.com for more information on the venues and how you can APPLY today. If you have any questions about participation, please contact Viktor Melnikov at Feedback(a)chekhovtheatreschool.com.

 

TYÖPAIKKOJA 

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja avoimia työpaikkoja löydät myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Vielä ehtii: Tiedottaja-tuottaja – Kulttuuritalo Lilla Villan | haku 1.12. mennessä 

Kulttuuritalo Lilla Villan etsii tiedottaja-tuottajaa osa-aikaiseen (40%) työsuhteeseen ajalle 1.1.-31.5.2017 (tai sopimuksen mukaan). Tiedottaja-tuottaja vastaa Lilla Villanin tiedottamisesta ja markkinoinnista sekä tapahtumien järjestämisestä yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Työtehtävät: 

 • tiedotus ja markkinointi sisältäen tiedotteet, sosiaalinen media, nettisivujen päivitys, kontaktien ylläpito -tapahtumien, konserttien ja teatteriesitysten tuotannolliset tehtävät  

Työtehtävään vaadittavat osaamisalueet: 

 • sujuva ruotsin ja suomen kielen taito
 • osaat tuottaa tyylinmukaista tekstiä ja ilmaista itseäsi kirjallisesti sekä ruotsiksi että suomeksi -vahvaa osaamista ja kokemusta tiedottamisesta ja markkinoinnista -sosiaalisen median kanavat ja niiden sujuva hyödyntäminen -pystyt työskentelemään itsenäisesti usean projektin kanssa saman aikaisesti -talousosaaminen -tunnet taidetta monipuolisesti ja ainakin joku taiteenala on sinulle erityisen tuttu.
 • ymmärrät vapaan kentän realiteetteja ja osaat toimia niiden puitteissa luovasti.
 • lastenkulttuuri kiinnostaa sinua. 

Lähetä hakemus 1.12. mennessä osoitteeseen: info(a)lillavillan.fi

Lisätietoja:
juulia.salonen(a)@lillavillan.fi
tel. 044-7551001 

www.lillavillan.fi


Kulttuuriasiainneuvos – Opetus- ja kulttuuriministeriö | haku 16.12. mennessä 

Opetus- ja kulttuuriministeriössä on haettavana

KULTTUURIASIAINNEUVOKSEN virkasuhde (Id-numero 29-207-2016). 

Kulttuuriasiainneuvoksen tehtäviin kuuluvat kulttuurin pohjoismaisen yhteistyön koordinointi, Suomen kulttuuri-instituutit ja kulttuurin kansainvälisiä tehtäviä. Lisäksi tehtäviin kuuluvat muut vastuualueen päällikön määräämät tehtävät.  
 
Virkasuhde on ministeriön yhteinen ja se on sijoitettu ministeriön kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston tekijänoikeuden ja audiovisuaalisen kulttuurin vastuualueelle. Vastuualue käsittelee asioita, jotka koskevat mm. audiovisuaalista kulttuuria ja elokuvataidetta, kulttuurin vientiä ja vaihtoa, Suomen ulkomailla tapahtuvaa kulttuuritoimintaa, tekijänoikeutta sekä Pohjoismaiden ministerineuvostoa. Kyseessä on määräaikainen virkasuhde, joka kestää enintään 5.2.2019 saakka.

VAATIMUKSET

Virkasuhteen menestyksellistä hoitamista edesauttavat hallinnollinen kokemus, erinomainen ruotsin kielen taito ja mahdollinen muu pohjoismaisten kielten taito sekä muu kielitaito.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto ja perehtyneisyys viran tehtäväalaan sekä suomen kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. 

Kielitaitoa koskevat vaatimukset

Kielitaito tulee osoittaa ensisijaisesti asetuksessa 481/2003 mainitulla tavalla (esim. valtionhallinnon kielitutkinnot, kielitaidon osoittaminen yleisillä kielitutkinnoilla tai kielitaidon osoittaminen opintojen yhteydessä). 

 • Suomi - Suullinen: Erinomainen , Kirjallinen: Erinomainen , Ymmärtäminen: Erinomainen
 • Ruotsi - Suullinen: Tyydyttävä, Kirjallinen: Tyydyttävä, Ymmärtäminen: Tyydyttävä 

Virkasuhteen tehtäväkohtainen palkanosa on 4 173,60 euroa/kk (vaativuusryhmä 11). Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa palkanosaa enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta. Palvelussuhteen alkuvaiheessa kokonaispalkka on noin 5000 euroa kuukaudessa.

Haku päättyy: 16.12.2016 klo 16:15 

Lisätietoja:

Jorma Waldén, Johtaja, 0295 3 30338 
Annika Söderlund, Kulttuuriasiainneuvos, 0295 3 30382 

Jätä hakemus: https://haku.valtiolle.fi/Public/Apply.aspx?guidAssignment=24021b36-b668-4388-b07c-377ad3acae14 

Voit hakea työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksen oheiseen osoitteeseen. Hakemuksessa ja kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID. Hakemuksia ei palauteta.

Postitse: Opetus- ja kulttuuriministeriö PL 29 (käyntiosoite: Valtioneuvoston jakelukeskus, Ritarikatu 2 B, Helsinki) 00023 Valtioneuvosto.  

www.minedu.fi


Tanssitaiteilija-koreografi – Keski-Suomen Tanssin Keskus | haku 17.12. mennessä 

Haetaan tanssitaiteilijaa suunnittelemaan Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylä Sinfonian, Keski-Suomen Tanssin Keskuksen ja Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa yhteistyönä toteutettavan Glamour & Glam –illan elokuva- ja tanssiosuuden koreografia. Koreografia suunnitellaan neljälle tanssijalle. Koreografi on itse yksi tanssijoista. Glamour & Glam toteutetaan Jyväskylän kaupunginteatterilla 28.4.2017. 
 
Elokuvana on Suomifilmi sing along: https://kavi.fi/fi/elokuva/1547617-suomifilmi-sing-along 
Palkka: 1 kk 80 % 1840 euroa

Haku 17.12.2016 mennessä.

Hakemukset osoitteeseen info(a)tanssinkeskus.fi 
 
Lisätietoja: Mari Hautala | mari.hautala(a)tanssinkeskus.fi | p. 044-3992234 
 
Tapahtumakuvaus: www.facebook.com/events/315042552222266/ 


Valosuunnittelun lehtori – Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu | haku 30.12. mennessä 

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu hakee valosuunnittelun lehtoria (100 %) viisivuotiselle toimikaudelle alkaen 1.8.2017 

Valosuunnittelun lehtori vastaa omalta osaltaan valosuunnittelun koulutus- ja maisteriohjelman opetuksesta. Lehtori suunnittelee, kehittää ja arvioi opetusta voimassaolevien tutkintovaatimusten mukaisesti. Lehtori osallistuu myös koulutuksessa käytettävien oppimisympäristöjen kehittämiseen. Lehtori ohjaa ja tarkastaa opinnäytteitä ja osallistuu koulutus- ja maisteriohjelman valintakokeiden raatityöskentelyyn. Lehtori on mukana Teatterikorkeakoulun hallinto- ja toimielimissä ja osallistuu Taideyliopiston kehittämiseen. Lehtori seuraa aktiivisesti esittävien taiteiden ja valosuunnittelun kenttää ja osallistuu yhteiskunnalliseen ja kansainväliseen vuorovaikutukseen. 

Kelpoisuus- ja osaamisvaatimukset

Taiteellisin perustein täytettävään lehtorin tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa tohtorintutkintoa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja/tai taiteellisia ansioita. Tehtävään valittavalta edellytetään hyvää opetustaitoa. Hakijan ansioita arvioitaessa otetaan huomioon kokemus kyseisen tehtävän alalta (Taideyliopiston henkilöstösääntö, 10 §). 

Opetustaitoa arvioitaessa otetaan huomioon aiempi opetuskokemus, pedagoginen koulutus ja mahdollinen opetusnäyte. 

Lisäansiona otetaan huomioon kokemus oppimisympäristöjen kehittämisestä ja suunnittelusta. 

Yliopiston opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan, että hän hallitsee sen kielen, suomen tai ruotsin, jolla hänen on annettava opetusta. Yliopistoissa, joissa voidaan suorittaa tutkinto sekä suomeksi että ruotsiksi, opetus- ja tutkimustehtävää hoitavalta vaaditaan lisäksi, että hänellä on suomen ja ruotsin kielen vähintään tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito (VN:n asetus yliopistoista 770/2009, 1 §). 

Tehtävää hakeneiden tulee varautua antamaan opetusnäyte ja haastattelu tammi-helmikuun vaihteessa. 

Palkkaus sijoittuu yliopistojen yleisen työehtosopimuksen opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuustasolle 6, jolloin kokonaispalkka on 3662-3862 euroa riippuen henkilökohtaisen suoritustason osuudesta. 

Hakemusasiakirjoina pyydetään toimittamaan vapaamuotoinen hakemus sekä ansioluettelo. Ne pyydetään lähettämään yhtenä PDF-tiedostona viimeistään 30.12.2016 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun kirjaamoon, teak.kirjaamo(a)uniarts.fi.

Lisätietoja 

Tehtävän sisällöstä: valosuunnittelun professori Tomi Humalisto, tomi.humalisto(a)uniarts.fi  

Hakumenettelystä: Laura Jännes, hallintopäällikkö, laura.jannes(a)uniarts.fi, 0400 792 043 

www.uniarts.fi


Metallimies – Kemin kaupunginteatteri | haku 31.12. mennessä

Kemin kaupunginteatteri hakee METALLIMIESTÄ vuorotteluvapaan sijaiseksi 21.2. - 31.5.2017.
Metallimies osallistuu näytelmien lasvasteiden rakentamiseen ja siksi haemme todellista moniosaajaa. Edellytämme hakijalta seuraavia taitoja: hitsaus, metallityöt, puutyöt, työpiirrosten lukutaito ja sekä itsenäinen- että parityöskentely.
Palkkaus määräytyy kunnallisen TS:n mukaan.

Hakemukset 31.12.2016 mennessä osoitteeseen sarianne.paasonen(a)kemi.fi.

Lisätietoja antavat: Juha Goman, lavastamon esimies, 0400-185872 ja Sarianne Paasonen, teatterinjohtaja, 040-5294019

www.keminteatteri.com

MUITA ILMOITUKSIA 

Taiteilija-asuntoja haettavana Helsingin Jätkäsaaressa

Kymmenen taiteilijoille haettavaksi korvamerkittyä vuokrayksiötä on valmistunut Jätkäsaareen.

Lisätietoja asunnoista ja hakuohjeet: artistrum.fi


Of Boxes an Ceilings, Arts and Gender ja muita IETM-julkaisuja 

Kansainvälinen esittävien taiteiden verkosto IETM julkaisee verkkolehtiä, raportteja ja työkalupakkeja, jotka voi ladata ja lukea IETM:n verkkosivuilta.

https://www.ietm.org/en/publications


Uusi englanninkielinen verkkojulkaisu eurooppalaisesta esittävästä taiteesta

East European Performing Arts Platform (EEPAP) tarjoaa englanniksi paljon aineistoa 12 maan esittävästä taiteesta.

http://eepap.culture.pl/feuilleton/platform-east-european-performing-arts-companion-publication-eepap

 

twitter.com/tinfotweets