03.03.2016

TINFO-tiedote 8 / 3.3.2016

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

TINFON ILMOITUKSIA

UUTISIA

TAPAHTUMIA

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

HAKUJA

KOULUTUSTA

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TYÖPAIKKOJA

 

twitter.com/tinfotweets

 

 

MERKINTÖJÄ HANNA HELAVUOREN TYÖPÄIVÄKIRJASTA

Historiaa pakkoraossa

Hallitus on hyväksynyt yhteiskuntasopimuksen. Nähtäväksi jää, paraneeko nyt kilpailukyky, kurotaanko nyt kiinni ”kilpailukykyvajetta” ja tehdään ”kilpailukykyloikkaa”, niin saadaan kiinni Ruotsi, sitten Saksa… Tällä sisäisellä devalvaatiollako, kolmella lisätyöpäivällä, lomarahojen leikkauksilla, palkkamalteilla, nollakorotuksilla luodaan ne 35 000 työpaikkaa? Erilaiset joustokertoimet tuottavat erilaisia laskelmia. Putoan kärryiltä jo heti kättelyssä. Tuleeko veronkevennyksiä? Miten käy tulevaisuudessa, mistä kaikesta paikallisesti tullaan sopimaan, kun se nyt selvästi on agendalla? Ans kattoo. Pakkorako. Kymmenen vuoden nollakorotukset, palkkojen alennukset, Saksan malliinko ollaan menossa? 

Teatteria viittomakielellä

Suomen ainoa viittomakielinen ammattiteatteri Teatteri Totti oli yksi Suomen Kulttuurirahaston apurahan saajista. Hienoa! Jyväskylässä esitetään parhaillaan kahdella kielellä suomeksi ja viittomakielellä Janssonin Kuka lohduttaisi Nyytiä -musiikkinäytelmää, ei nyt ensimmäisenä, mutta kuitenkin.

Tottilaiset kävivät tutustumassa Teatterikulmaan. Puhuimme vähemmistökielen ja kulttuurivähemmistön asemasta. Pohjoismaat, erityisesti Norja ja Ruotsi, ja sitten Suomi, ovat tällä saralla pitkällä. Jälkikäteen ryhdyn sivistämään itseäni. Tajuan, kuinka vähän oikeastaan tiedän. Onneksi meillä on Kulttuuria kaikille -järjestö ja sen ylläpitämät verkkosivut. Suomessa on noin 14 000 viittomakielistä, joista noin 5000 käyttää viittomakieltä äidinkielenään.

Maailman teatteripäivänjulistus välitetään nyt myös suomalaisella viittomakielellä. Tottilaiset sen tekevät.

Maailman teatteripäivänä ei unohdeta muitakaan vähemmistökieliä

Suomalaisen viittomakielen lisäksi Suomessa puhuttuja virallisia vähemmistökieliä ovat inarinsaame, pohjoissaame ja koltansaame, fennoromani ja tataari. TINFO käännättää teatteripäivänjulistuksen myös näille kolmelle saamen kielelle. Käännös pohjoissaameksi on jo olemassa, Leena Aikion ansiosta. Olen tästä suunnattoman ylpeä.

Alumniklubille – uusi uljas sukkuloija

Teatterikorkeakoulun alumniklubilla keskustellaan näyttelijöiden urapoluista ja työllistymisestä. Tuiki tärkeää! 65 % työikäisistä näyttelijöistä on freelancereita. Vakinaisten työsuhteiden ja vierailusopimusten määrä VOS-teattereissa on laskenut kuin lehmän häntä, ja jatkaa takuuvarmasti laskuaan, jos/kun VOSit kamppailevat leikkausten ja vähenevien katsojalukujen kurimuksessa. Rahoituslain ulkopuolisella kentällä ollaan käytännössä apurahojen, projektirahoituksen ja talkootyön varassa. Taiken avustuksilla ei pitkälle pötkitä. Freelancer löytää itsensä erilaisista asemista, joista yleisin on ehkä ns. sukkuloija. Sukkuloija on se, joka pendelöi erilaisissa työsuhteissa, apurahahommissa, omalla riskillä tehtävissä proggiksissa, talkooduuneissa, keikoilla – jossakin niistä liki paristakymmenestä asemasta, joita Temen puheenjohtajan, valosuunnittelija Kalle Ropposen ja Teatterikeskuksen toiminnanjohtaja Maaria Kuukorennon kanssa hahmottelimme. Itsensä työllistäjän elämä on jatkuvaa katkolla olemista. Tähän silpputyön kurimukseen toisi perustulo helpotusta.

3 K-verkosto (Kuka kuuntelee köyhää) järjesti keskustelutilaisuuden siitä, onko Suomessa enää sosiaaliturvaa. Syystä.

#MunTeatteri – kohta se alkaa

Some-kampanjamme juhlii rakkauttamme tähän lajiin. Kampanja kutsuu jakamaan kokemuksiamme, muistojamme. Ajattelen ilon, mielihyvän, ymmärryksen, hämmästyksen, ravistuksen, lohdun ja kauneuden kokemuksia. Ajattelen teatterin, esitysten, näyttelijöiden, tilan, valon, äänen välittämiä aistikokemuksia. Ajattelen niitä mentaalimatkoja, joille esitykset ovat minut kutsuneet. Ajattelen jälkijäristyksiä, ajattelen uteliaisuutta, tietä uusien havaintojen äärelle, halua tietää enemmän. Ajattelen naurua, joka tuntuu vatsanpohjassa asti. Ajattelen musiikkia, joka resonoi minussa. Ajattelen liikettä, joka näkymättömästi liikuttaa minua. Esityksen hetkinä saatat tulla kosketetuksi niin, että iho nousee kananlihalle, imet kaiken, toiset, aistit joka solullasi, olet vahvemmin elossa. Tätä kaikkea sometetaan!

Meidän viestintäkoordinaattori Elina Knaapi vinkkasi joitakin vuosia sitten ilmestyneestä Addiktioyhteiskunta -teoksesta. Siinä on Mikko Salasvuon artikkeli omistautumisesta. Riippuvuudet eivät ole pelkästään kielteisiä. Ne voi nähdä myös myönteisesti – omistautumisena. Joskus kauan sitten valitsin katsojan osan. Meitä on monia. Omistautuneita.   

Kohtaamme Paluulennolla

Hetken tasavertaisuutta. Hetkiseksi kohtaamme ihmisinä. Sörnäisten vankilan liikuntasalista tulee näyttämö, jolla näyttelijät esiintyvät. Nyt ei olla vangin roolissa. Taittuu ry:n ja Koko Teatterin Paluulennon uloin kehys on se todellinen pakkolaitos. Sörnäinen unohtuu hetkeksi. Paluulennossa ollaan mielisairaalassa, toisessa pakkolaitoksessa, joka on erikoistunut vapauden riistoon. Mielivaltaa, korruptiota, talousrikollisuutta, mutta myös kumppanuutta tässä Fukoo-Mengelen hallitsemassa maailmassa. Näyttämöllä tuttuja näyttelijöitä aiemmasta teoksesta Seitsemän broidia Sipoosta (2014). Paluulento – minne? Eikö paluulento olekin se, jossa tullaan takaisin, palataan kotiin. Koti tarkoittaa sitä, että tulee nähdyksi sellaisena kuin on, tulee hyväksytyksi nahkoineen karvoineen – ihmisenä. Siitä puhuu Fukoo Paluulennon loppumonologissa.

Vankilateatteri tarvitsee rahoitusta. Meillä on yhä kasvava joukko teatterintekijöitä, jotka tekevät teatteria yhdessä vankien kanssa. Paluulennon pitää olla mahdollinen.

Aiemmat Hanna Helavuoren työpäiväkirjamerkinnät

twitter.com/tinfotweets

 

TINFON ILMOITUKSIA

TINFO e-Nytt ilmestyy 8.3. – aineistopäivä 4.3.

TINFO e-Nytt ilmestyy tiistaina 8.3. Meille voit lähettää tarjolle ruotsinkielisiä tiedotteita sellaisista asioista, jotka voisivat kiinnostaa suomalaisten teatteriammattilaisten ja alaa seuraavien lisäksi myös ruotsalaisia kollegoita. Aineistopäivä on perjantai 4.3.

Lähetä tiedotteet osoitteella: tinfo(a)tinfo.fi

www.tinfo.fi/se


Ilmoita teatterisi mukaan #MunTeatteri –kampanjaan

#MunTeatteri 14.3.-10.4.2016 antaa mahdollisuuden jakaa teatteriarkea. Mitä tapahtuu esiripun takana ja mitä kaikkea kuuluu teatterin tekemiseen? Millaista on teatterintekijän oma teatteri?

Kertokaa meille, jos haluatte olla mukana kampanjassa. Jaamme tietoa tekijöiden ja teattereiden omasta ohjelmasta eteenpäin omissa verkostoissamme sekä medialle. Ilmoittaudu mukaan tämän kyselyn kautta.

Mukaan ovat ilmoittautuneet jo mm. Ooppera Skaala, Turun Kaupunginteatteri, Aurinkobaletti, Ahaa Teatteri, Jyväskylän kaupunginteatteri, Åbo Svenska Teater, Kemin kaupunginteatteri, Teatteri Rollo, Tampereen Työväen Teatteri, Tanssiteatteri Raatikko ja Teatteri Jurkka.

#MunTeatteri-kampanjan järjestävät:
Teatterin tiedotuskeskus TINFO/ Suomen Teatterit STEFI / Teatterikeskus / Näyttelijäliitto / Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto Teme / Työväen Näyttämöiden Liitto TNL

Lisätietoja:
elina.knaapi(a)tinfo.fi ja hanna-reetta.schreck(a)suomenteatterit.fi


Ilmoita kesäteatterisi esitystiedot TINFO-verkkosivuille

Kesä 2016 on tulossa. TINFOn ensi-iltalistalla on tällä hetkellä jo 174 kesäteatteriensi-iltaa. Löytyykö sinun kesäteatterisi ensi-ilta jo listalta?

Päivitystyö on tällä hetkellä kiivaimmillaan. Voit ilmoittaa oman teatterisi tiedot osoitteeseen tinfo(a)tinfo.fi. Tarvitsemme tietojen päivittämiseen seuraavat tiedot:

 • Kesäteatterin nimi
 • Lyhyt esittelyteksti
 • Yhteystiedot (osoite, kunta, maakunta, verkkosivut, puhelinnumero, sähköposti)
 • Esityksen nimi ja ensi-illan päivämäärä
 • Tekijät: käsikirjoittaja, dramaturgi, ohjaaja, muu työryhmä
 • Muita tietojat: onko esitys kotimaisen tekstin kantaesitys, suunnattu lapsille ja/tai nuorille, musiikkiteatteria tms?

Vuoden 2015 osalta saimme kasaan mahtavat 423 kesäteatteriesitystä!

www.tinfo.fi/fi/Ensi-iltoja

 

UUTISIA

Kari Arffman Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi

Helsingin teatterisäätiön hallitus päätti yksimielisesti nimittää Helsingin Kaupunginteatterin johtajaksi teatteritaiteen maisteri Kari Arffmanin. Teatterin henkilökuntayhdistykset olivat lausunnoissaan puoltaneet Arffmanin valintaa. Uusi johtaja aloittaa tehtävässään loppuvuonna 2016.

Arffman on 47-vuotias ja valmistunut teatteritaiteen maisteriksi 1997. Hän on toiminut Kotkan ja Jyväskylän kaupunginteattereiden johtajana yhteensä lähes 10 vuoden ajan. Hän on näytellyt tai ohjannut mm. Helsingin Kaupunginteatterissa, Tampereen Teatterissa, Lahden kaupunginteatterissa, Jyväskylän kaupunginteatterissa, Kotkan Kaupunginteatterissa ja Pyynikin kesäteatterissa. Kari Arffman työskentelee parhaillaan Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saavan Shrek-musikaalin ohjaajana ja näyttelijänä.

Lisätietoja:
Helsingin teatterisäätiön hallituksen puheenjohtaja Jorma Bergholm, p. 050 5252581.
Teatteritaiteen maisteri Kari Arffman, p. 040 7034735

www.hkt.fi


Työväen Näyttämöiden liitolle Kulttuurirahaston suurapuraha

Suomen Kulttuurirahasto jakoi apurahoina ennätykselliset 25 miljoonaa euroa vuosijuhlassaan 27.2. Tieteen hakemusmäärä kasvoi, mutta taiteen laski.

Taiteen aloilla isoimmat apurahat myönnettiin Työväen Näyttämöiden Liitolle, joka sai 100 000 euroa Nuori Näyttämö 2016–2018 -hankkeen toteuttamiseen ja Suomen New Yorkin kulttuuri-instituutin säätiölle, joka niin ikään sai 100 000 euroa suomalaisten kuvataiteilijoiden työskentelyresidenssihankkeeseen. Itsenäisyyden juhlavuonna 2017 avautuvaa Tekniikan museon säätiön Tekniikan maa - näyttelyä Kulttuurirahasto tuki samoin 100 000 eurolla.

Hakijoista 12 % sai apurahan. 30 000 euron suuruisen palkinnon saivat evoluutioekologian professori Hanna Kokko, muusikko Karri ”Paleface” Miettinen sekä valtio-opin professori emeritus Jaakko Nousiainen.

Yhteensä apurahoja myönnettiin 1 064 henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle (edellisvuonna 1 018). Taiteen hakemusten määrä laski viidelläsadalla, tieteen taas lisääntyi sadalla. Jaettavaa oli peräti kaksi miljoonaa edellisvuotta enemmän, joten hakemusten läpimenoprosentti nousi sekä tieteessä että taiteessa ollen nyt 12 % (edellisvuonna 11 %). Myös apurahojen keskisuuruus kasvoi, tieteen aloilla se oli 22 700 euroa (21 900) ja taiteessa 16 600 (15 700). Tiede sai apurahoista 54 % (edellisvuonna 50 %) ja taide 46 % (50 %). Eniten rahaa myönnettiin taiteelliseen työskentelyyn (33 %) ja toiseksi eniten väitöskirjatyöhön (28 %). Post doc -tutkimuksen osuus kasvoi edelleen ja oli nyt 14 %. Naisten osuus apurahansaajista laski hieman ja oli nyt 56 % (59 %). Apurahansaajista ulkomaalaisten osuus kasvoi ja oli nyt 10 % (8 %).

Taidetta hoitolaitoksiin -apurahoja myönnettiin tänä vuonna 33. Apurahojen avulla taidetta viedään mm. vanhustyön yksiköihin, mielenterveyden hoitolaitoksiin, pitkäaikaistyöttömien ja asunnottomien pariin, lapsipotilaille, kehitysvammaisille, syömishäiriöisille, vankiloihin ja turvapaikanhakijoille. Tieteen työpajat - apurahan (50 000 euroa) sai kaksi hakijaa ja Eminentia-apurahan (25 000 euroa) kuusi hakijaa. Keskusrahaston vuosijuhlassa jakamien apurahojen lisäksi Kulttuurirahasto rahoittaa sekä säätiöiden Post doc -poolin että Post docs in Companies -ohjelman hakijoita. Näin keskusrahaston kokonaisjako nousee 25 miljoonaan euroon (23 milj. euroa vuonna 2015). Lisäksi maakuntarahastot jakavat kevään vuosijuhlissa 11,5 miljoonaa euroa. 

Lisätiedot:
Yliasiamies Antti Arjava, puh. 050 385 7600
Viestintäpäällikkö Annakaisa Tavast, puh. 050 518 5970

Lista apurahan saajista: www.skr.fi/jako2016


Taike: Avustus tukee taide- ja kulttuuripalveluja osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa

Valtionavustus on osa hallituksen osaamisen ja koulutuksen kärkihanketta 4: Parannetaan taiteen ja kulttuurin saavutettavuutta. Kolmivuotisen kärkihankkeen aikana pyritään vaikuttamaan taiteen ja kulttuuripalvelujen vakiintumiseen osaksi sosiaali- ja terveydenhuoltoa. Taiteen edistämiskeskus käynnistää valtionavustuksen ensimmäisen haun 1. maaliskuuta.

Avustus on tarkoitettu kehittämishankkeisiin pääasiallisesti sosiaali- ja terveyspalveluja tuottaville oikeuskelpoisille toimijoille kuten kunnille, kuntayhtymille, järjestöille, yrityksille ja säätiöille. Hakijana voi myös olla kulttuuri- tai taidealan yhteisö, jos toiminta on suunniteltu ja se toteutetaan yhdessä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa ja toiminnan juurtumisen edellytykset täyttyvät.

Juurrutettava toiminta edistää ihmisten hyvinvointia toimimalla ennaltaehkäisevästi, korjaavasti ja toipumista nopeuttavasti. Avustusta voi saada olemassa olevien hyvien käytäntöjen levittämiseen tai uusien toimintatapojen kehittämiseen ja toteuttamiseen. Avustuksen tarkoituksena on lisätä taiteen ja kulttuurin käyttöä osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa, kehittää taide- ja kulttuurilähtöisiä menetelmiä ja tehostaa eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Kärkihankkeelle on varattu kahden miljoonan euron rahoitus kolmivuotiskaudelle 2016-2018, josta jaetaan ensimmäisen haun yhteydessä 400 000 ¤.  Taiteen edistämiskeskus käynnistää valtionavustuksen ensimmäisen haun maaliskuun alussa, hakuaika 1.3.-15.4.2016.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Johanna Vuolasto
johanna.vuolasto(a)minedu.fi
puh. 0295 330 870

www.taike.fi


Taike: Performanssi- ja esitystaiteen hankkeisiin 53 000 euroa

Esittävien taiteiden toimikunta jakoi performanssi- ja esitystaiteen kohdeapurahoina 44 000 euroa. Lisäksi Taiteen edistämiskeskus myönsi tukea alan tapahtumille yhteensä 9 000 euroa.
 
Kohdeapurahan sai 12 hakijaa. Hakijoita oli yhteensä 41. Yhteisöjen hankkeisiin tukea haki 7 tahoa, joista avustuksen sai kaksi hanketta.
 
Esittävien taiteiden toimikunta on yksi Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelimistä. Se päättää vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille, taiteilijaryhmille ja yhteisöille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista. Esittävien taiteiden toimikunnan yhteydessä toimiva performanssi- ja esitystaiteen jaosto vertaisarvioi hakemukset.

Katso performanssi- ja esitystaiteen kohdeapurahojen ja erityisavustusten saajat

Lisätietoja:
Mari Karikoski, erityisasiantuntija
mari.karikoski(a)minedu.fi, p. 0295 330 706

www.taike.fi


Vaara-kollektiivin Valepidimaa kiertueelle Viroon

Vaara-kollektiivin lastenteatteriesitys Valepidimaa lähtee kesäkuussa 18 esityksen kiertueelle Viroon. Alun perin suomeksi lokakuussa 2014 nimellä Väärinpäinmaa kantaesitetty musiikkiteatteriesitys kiertää vironkielisenä versiona Tallinnassa, Rakveressä, Tartossa, Vorumaalla, Viljandissa, Raplassa ja Saarenmaalla 30.5.-8.6.2016.

Esityksen yhteistyökumppaneina ja tilaajina toimivat Viron lastenkirjallisuuden keskus sekä kaupunginkirjastoverkosto. Kiertueen esityspaikat vaihtelevat kirjastoista päiväkoteihin ja kulttuurikeskuksiin.

Eino Saaren ohjaamassa esityksessä näyttelevät Juho Hannikainen, Hanna-Mari Hotta, Karoliina Kuvaja ja Jonne Putkonen. Esityksen visuaalisen maailman on loihtinut Soile Savela. Vironnoksesta vastaa Marko Martinson.

Putkosta lukuun ottamatta näyttelijät ovat tutustuneet viron kieleen vasta esityksen käännösprosessin myötä. Kiertue toteutetaan Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunnan tuella.

Lisätiedot:
Eino Saari
Ohjaaja-tuottaja
eino.saari(a)gmail.com
www.vaarakollektiivi.fi


Kapsäkki tekee Chaplinin Nykyajan näyttämölle ensimmäistä kertaa maailmassa

Käsikirjoittaja-toimittaja Markus Leikola ja helsinkiläinen Musiikkiteatteri Kapsäkki ovat tehneet sopimuksen Charlie Chaplinin perikunnan kanssa Chaplinin Nykyaika-elokuvaan väljästi perustuvan musikaalin kirjoittamisesta. Kyseessä on ensimmäinen kerta maailmassa, kun Nykyajan pohjalta tehdään teatterituotanto. Elokuvaan pohjautuva musiikkinäytelmä saa ensi-iltansa Musiikkiteatteri Kapsäkissä alkuvuodesta 2017.
 
Lisätietoja:
Käsikirjoittaja Markus Leikola
puh: 050 563 0211
markus.leikola(a)delicateservices.com
 
Tiina Kristoffersson, toiminnanjohtaja, Musiikkiteatteri Kapsäkki,
puh: 0400 815912
tiina.kristoffersson(a)kapsakki.fi

Lue lisää
 

TAPAHTUMIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia tapahtumia: www.tinfo.fi/tapahtumia


Lastenteatteripäivä 5.3.2016

Suomessa on seitsemän teatteri- ja orkesterilain piiriin kuuluvaa lastenteatteria, kaksi Helsingissä, kaksi Espoossa, kaksi Tampereella ja yksi Vantaalla. Nämä teatterit tarjoavat kaikenikäisille lapsille ja nuorille ammatillista draama-, tanssi- ja nukketeatteria sekä omilla kotinäyttämöillä että kiertueilla ympäri Suomen.

Lastenteatteripäivässä 5.3. mukana olevat teatterit ovat vuosikymmenien ajan tehneet monipuolista, tinkimätöntä, vastuullista ja lasta kunnioittavaa taiteellista työtä nuoren yleisön parissa.

”Vietämme Lastenteatteripäivää omissa teattereissamme tai kiertueilla tekemällä sitä, missä olemme parhaita – hienoja esityksiä! ”

Tervetuloa teatteriin!

Lisätietoa päivän ohjelmasta teattereiden omilla sivuilla.

Nukketeatteri Sampo (Helsinki), Tanssiteatteri Hurjaruuth (Helsinki), Teatteri Hevosenkenkä (Espoo), Unga Teatern (Espoo), Tanssiteatteri Raatikko (Vantaa) Ahaa Teatteri (Tampere), Teatteri Mukamas (Tampere).


Tuntematon sotilas -seminaari | 5.3.2016, Kajaani

Tuntemattoman sotilaan vaikutus suomalaisuuteen -aiheen tiimoilta seminaarissa keskustelevat Suomen kirjallisuuden emeritusprofessori Yrjö Varpio Suomen ja Pohjois-Euroopan historian professori Tiina Kinnunen Oulun yliopistosta sekä ohjaaja Juha Luukkonen.

Lauantaina 5.3.2016 Kaukametsän Koutasalissa klo 10-12

Keskustelun kuljettaja teatterinjohtaja Helka-Maria Kinnunen

Keskustelijat:
Suomen kirjallisuuden emeritusprofessori Yrjö Varpio Suomen ja Pohjois-Euroopan historian professori Tiina Kinnunen, Oulun yliopisto
Ohjaaja Juha Luukkonen
Musiikkia: musiikkiopiston opettajat ja näyttelijät

TUNTEMATON SOTILAS, TEATTERIESITYS klo 14 Teatteritalossa, Kauppakatu 14

Keskustelutilaisuus, aiheena Sodan vaikutus ihmismieleen
Teatteritalossa 5.3.2016 esityksen jälkeen, noin klo 17.30.
Keskustelun johdattelija Kajaanin kaupunginteatterin Tuki ry:n puheenjohtaja Maija Rissanen
Keskustelijat:
Traumapsykoterapeutti Anne Ritoharju
Kapteeni Jukka Hoppania
Ohjaaja Juha Luukkonen

Seminaari ja keskustelutilaisuus toteutetaan Kajaanin Kaupunginteatterin Tuki ry:n, Kajaanin kaupunginteatterin, musiikkiopiston ja Kaukametsän opiston yhteistyönä.

Tilaisuuksissa on lipaskeräys sotiemme veteraaneille.

Lue lisää


Teakin Alumniklubi: Näyttelijän urapolku ja työllistyminen | 15.3.2016, Helsinki

Teatterikorkeakoulun alumnit ry  järjestää alumniklubin Näyttelijän urapolku ja työllistyminen

Aika: Tiistaina 15.3.2016 klo 18:00 - 21:00
Paikka: Teatterikorkeakoulu, Haapaniemenkatu 6, Auditorio 1

Alumniyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Oksanen avaa alumniklubin ja johtaa keskustelua.

Alumniklubilla keskustelevat kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila Opetus- ja kulttuuriministeriöstä, Suomen Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho ja näyttelijät Jarkko Niemi, Helmi-Leena Nummela, Anna-Leena Sipilä ja Vesa Vierikko.  Aikaa on varattu myös yleisökysymyksille ja -kommenteille.

Vapaa pääsy. Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille.

Tapahtuma Facebookissa


Musiikkiteatteriselvityksen julkistamistilaisuus | 21.3.2016, Helsinki

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun yhteisen Musiikkiteatteriselvityksen julkistamistilaisuus pidetään Musiikkitalon Sibelius-Akatemian siiven Agora-aulassa ma 21.3. klo 10–12.

Tilaisuudessa esitellään selvityksen keskeisiä tuloksia sekä keskustellaan – mistäpä muusta kuin musiikkiteatterin osaamistarpeista. Ilmoittautuminen tilaisuuteen pe 18.3. klo 12 saakka täältä.

***
Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman aloitteesta käynnistetyn projektin tavoitteena on luoda Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun yhteinen musiikkiteatterin opintokokonaisuus. Selvityksen laatija, kirjailija ja toimittaja Minna Lindgren haastatteli syksyllä 25 Taideyliopiston nimeämää musiikkiteatterin ammattilaista, joista useimmat toimivat Sibelius-Akatemian tai Teatterikorkeakoulun opettajina: professoreina, lehtoreina ja tuntiopettajina.Kaikille esitettiin samat kysymykset, joissa pohdittiin musiikkiteatterin olemusta, siihen liittyvää koulutusta ja koulutuksen tarvetta. Vastaajat olivat yksimielisiä siitä, että musiikkiteatterin yliopisto-opetusta on maassamme oltava.

Nyt suunnitteilla oleva maisteri-opintojen opintokokonaisuus sai haastatelluilta innostuneen vastaanoton, joskin epäileviäkin ääniä oli joukossa. Opetuksen sisällöstä annettiin vastauksissa konkreettisia ehdotuksia sekä haavekuvia. Minkälaista yhteisopetusta ja ristiin koulutusta Taideyliopistossa olisi tärkeätä järjestää? Selvitys palvelee paitsi musiikkiteatterista kiinnostuneita opettajia, myös koko taideyliopistoa, sillä samanlaisia tarpeita ja toiveita on muidenkin yhteishankkeiden liepeillä.

Lisätietoja:
Elisa Joro
Suunnittelija, Opintopalvelut / Näyttelijäntaiteen koulutusohjelma
p. +358-(0)400 792 048
elisa.joro(a)uniarts.fi

www.uniarts.fi


Women of the World Finland -festivaalin Think in -tilaisuus | 23.3.2016, Helsinki

Tervetuloa Helsinkiin Tavastialle tekemään suomalaisten naisten historiaa maaliskuun 23. päivä klo 10.00-12.00.

WOW – Women of the world on kansainvälinen kulttuurifestivaalien verkosto, jossa juhlitaan kaikkea sitä mitä tytöt ja naiset ovat saaneet aikaan. Varsinainen päätapahtuma – Women of the World Finland -festivaali järjestetään Tampere-talossa naistenpäivänä ja sen ympärillä maaliskuussa 2017 osana Suomi 100 -juhlavuotta.

Tapahtuma suunnitellaan yhdessä mahdollisimman monen ja monenlaisen henkilön kanssa. 23.3 klo 10.00-12.00 järjestettävä think-in -tilaisuus Tavastialla (Urho Kekkosen katu 6) on ensimmäinen mahdollisuus Helsingissä ideoida yhdessä keitä haluaisimme nähdä ja kuulla festivaaleilla, mistä aiheista keskustella, mitä oppia ja edistää.

Järjestämme vuoden 2016 aikana useita think in -tilaisuuksia eri puolilla Suomea. Jokainen on tervetullut think in -tilaisuuteen. Rohkaisemme sinut ottamaan mukanasi itsellesi merkityksellisen tutun naisen.

Tietoa siitä, miten WOW-festivaali on järjestetty aiemmin Lontoossa: http://wow.southbankcentre.co.uk/

Ilmoittautuminen viimeistään 15.3. verkkolomakkeella.

Lisätietoa: wowthink(a)gmail.com.

WOW Finland Facebookissa

WOW -ambassadorit: Maryan Abdulkarim,  Maria Veitola, Fatima Anttonen, Anna Jungner-Nordgren, Rosa Liksom, Marianne Heikkilä, Virpi Sarasvuo ja Riitta Uosukainen.

Toivomme kovasti näkevämme teidät Tavastialla maaliskussa!

Ystävällisin ja innokkain terveisin,
Paulina Ahokas, Rosa Meriläinen, Pauliina Ståhlberg ja koko WOW-työryhmä

 

APURAHOJA JA AVUSTUKSIA

Lisää ajankohtaisia ja tulevia apurahoja Apurahavahdista.


Taike: Taiteilija-apurahat | haku 31.3. mennessä

Taiteilija-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille työskentelyyn. Niiden pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta viiteen vuoteen.

Taiteenalat:
Arkkitehtuuri, Elokuvataide, Kirjallisuus, Kuvataide, Kuvitus ja sarjakuva, Mediataide, Monitaide, Muotoilu, Musiikki, Näyttämötaide, Performanssi- ja esitystaide, Sirkustaide, Taidejournalismi, Tanssitaide, Valo- ja äänitaide, Valokuvataide, Ympäristötaide  

Lisätietoa apurahasta

www.taike.fi


Taike: Residenssiapurahat | haku 31.3. mennessä

Residenssiapurahat on tarkoitettu ammatilliseen taiteelliseen työskentelyyn taiteilijoille, jotka on hyväksytty ulkomailla toimiviin taiteilijaresidensseihin.

Taiteenalat:
Arkkitehtuuri, Elokuvataide, Kirjallisuus, Kuvataide, Kuvitus ja sarjakuva, Mediataide, Monitaide, Muotoilu, Musiikki, Näyttämötaide, Performanssi- ja esitystaide, Sirkustaide, Tanssitaide, Valo- ja äänitaide, Valokuvataide, Ympäristötaide.

Lisätietoa apurahasta

www.taike.fi


Framen projektiapurahahaku visuaalisen taiteen hankkeille | haku 31.3. mennessä

Visuaalisen taiteen keskuksen Framen apurahahaku suomalaisen nykytaiteen kansainvälisyyttä edistäviin hankkeisiin avautuu tiistaina 1. maaliskuuta. Apurahaa myönnetään seuraavilla nykytaiteen aloilla: kuvataide, valokuvataide, mediataide, taidekäsityö, sarjakuvataide, performanssi ja äänitaide.

Nyt käynnistyvässä haussa apurahaa haetaan vuonna 2016 tapahtuviin hankkeisiin. Apurahaa ei voi hakea takautuvasti. Haku on viimeinen vuoden 2016 hankkeisiin kohdistuva projektihaku. Framen jatkuva matka-apurahahaku on sen sijaan käynnissä lokakuun loppuun saakka.

Haku päättyy torstaina 31. maaliskuuta 2016 kello 23.59 Suomen aikaa.

Apurahoja haetaan sähköisesti osoitteessa http://frame.apurahat.net.

Ohjeet apurahan hakemiseen ovat Framen verkkosivustolla Apurahat-osiossa.

www.frame-finland.fi


Oulun Valistustalorahaston apurahat | haku 31.3. mennessä

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden hallinnoima rahasto tukee apurahoillaan Oulun kulttuurielämää. Apurahoja voidaan myöntää taiteen ja kulttuurin eri aloilla toimiville henkilöille ja yhteistöille. Apurahoja kohdennetaan ensisijassa taiteelliseen työskentelyyn, taideteoksiin ja taiteellisiin produktioihin. Teokset ja produktiot voivat toteutua osana jotain toista tapahtumaa.

Apurahojen myöntämisperiaatteet

 • rahaston apurahat ovat projektien rahoituslähde, tavoitteena on mahdollistaa ketteriä toimia
 • apurahoja ei myönnetä toistuvina toiminta-avustuksina
 • apurahoja voidaan tapauskohtaisesti harkiten käyttää irtaimiston hankintaan
 • apurahoja voi hakea avoimessa haussa kerran vuodessa, päätökset tehdään keväällä
 • myönnetyt apurahat tulee nostaa käytettäväksi vuoden 2016 aikana
 • tilitys käytetystä apurahasta palautetaan Oulun kaupungin kirjaamoon 31.12.2016 mennessä

Apurahoista päättää sivistys- ja kulttuurijohtaja. Ehdotuksen apurahoista valmistelee apulaiskaupunginjohtajan asettama työryhmä ja työtä ohjaavat sivistys- ja kulttuurilautakunnan valtuustokaudeksi hyväksymät apurahaperiaatteet. Päätökset tämän vuoden apurahoista julkistetaan toukokuussa.

Lisätietoa apurahasta


Kulturkontakt Nord: Liikkuvuustuki | haku 4.4. mennessä

Liikkuvuustuen hakuaika on käynnissä. Kaikkien taiteenalojen ammattitaiteilijat ja kulttuurin ammattilaiset voivat hakea matka-apurahaa toiseen Pohjoismaahan tai Baltian maahan, kuin siihen missä ovat vakituisesti kirjoilla.

Haku alkaa 1.3.2016 ja päättyy 4.4.2016 (klo 23:59 CET)

Huomioi, että ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä on 1. kesäkuuta 2016.

Lisätietoja tuesta löydät nettisivuiltamme. Hakemukset tehdään sähköisellä hakujärjestelmällä, jonne voit kirjautua tästä.

www.kulturkontaktnord.org/fi


Taike: Taide- ja kulttuuripalvelut osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa | haku 15.4. mennessä

Valtionavustukset taide- ja kulttuuripalvelujen ankkuroimiseksi osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaa 1.3.-15.4. Taiteen edistämieskeskus (Taike)

Avustus on tarkoitettu kehittämishankkeisiin sosiaali- ja terveyspalveluja tuottaville oikeuskelpoisille yhteisöille, kuten kunnille, kuntayhtymille, järjestöille, yrityksille, säätiöille ja muille toimijoille.

Taiteenalat:
Arkkitehtuuri, Elokuvataide, Kirjallisuus, Kuvataide, Kuvitus ja sarjakuva, Lastenkulttuuri, Mediataide, Monikulttuurisuus, Monitaide, Muotoilu, Musiikki, Näyttämötaide, Performanssi- ja esitystaide, Sirkustaide, Taidejournalismi, Tanssitaide, Valo- ja äänitaide, Valokuvataide, Ympäristötaide 

Lisätietoa apurahasta

www.taike.fi


Vivicas Vänner -apurahat | haku 22.4.2016 mennessä

Teaterstiftelsen Vivicas Vänner, joka on perustettu vaalimaan Vivica Bandlerin henkistä perintöä, jakaa toukokuussa 2016 apurahoina yhteensä 10.000–15.000 euroa. Apurahat julistetaan haettaviksi nuorille teatterintekijöille sekä teatteri- ja tanssitaiteen sekä ympäristönsuojelutieteiden opiskelijoille ja tutkijoille osarahoituksena taideproduktioihin ja tutkimushankkeisiin.

Vivica Bandlerin 100-vuotisjuhlavuoden lähestyessä hakemusten arvioinnissa kiinnitetään erityisenä painopistealueena huomiota siihen, miten hanke luovasti seuraa Vivica Bandlerin esimerkkiä ja soveltaa monipuolista kulttuuriperintöä nykypäivään.

Lisätietoa apurahasta

http://vivicasvanner.fi/

 

HAKUJA

Aiemmin TINFO-tiedotteessa ilmoitettuja avoimia hakuja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


ArtSense hakee valmentajia | haku 11.3. mennessä

ArtSense laajentaa ja hakee lisää valmentajia moniammatilliseen yhteisöön. Kokemuksellinen valmennusohjelma starttaa jo huhtikuussa.

Kiinnostaako sinua oman osaamisen laajentaminen, taiteen, tieteen ja liike-elämän yhdistäminen, työelämän kehittäminen ja yhteiskuntaan vaikuttaminen?

Kokemuksellisia, taidelähtöisiä yritysvalmennuksia tarjoava ArtSense laajentaa ja hakee lisää valmentajia huippujoukkoonsa. Etsimme valmennusohjelmaamme potentiaalisia valmentajapersoonia, jotka ovat

 • uteliaita oppimaan uutta ja kehittämään itseään
 • avoimia erilaisille toimintaympäristöille ja ihmisille
 • erinomaisia vuorovaikuttajia ja tiimityöntekijöitä
 • rohkeita ja ratkaisukeskeisiä ryhmänvetäjiä
 • inspiroituneita siitä, että saavat muut loistamaan

Tarjoamme monipuolisen työelämävalmennusohjelman, jonka jälkeen on mahdollisuus työllistyä ArtSensen projekteissa jatkossa. Koska paikkoja on rajoitetusta, valmennuksiin haetaan hakumenettelyn kautta ja oman mielenkiinnon kohteen perusteella.

Valmennusohjelma pitää sisällään mm.:

 • Forum-teatterin käsikirjoittaminen, näytteleminen ja työpajojen fasilitointi. Adrian Jackson, Cardboard Citizens 4.-9.4. klo 9-16
 • Kokemuksellisen, taidelähtöisen valmentamisen perusteet ja soveltaminen työelämässä. Chrissie Tiller 9.-10.5. klo 9-16
 • ArtSensen toiminta- ja valmennusfilosofia ja kokemuksellisen uudistumisen malli. Mehiläisen asiakaskokemusjohtaja Kimmo Huhtimo ja ArtSensen toimitusjohtaja, näyttelijä Niina Nurminen 11.5. klo 9-16

Katso hakuohjeet ja lisätiedot (PDF)

Niina Nurminen, ArtSense Oy
niina.nurminen(at)artsense.fi  gsm: 050 327 6603

www.artsense.fi/


Esityshaku Lyhytteatterifestivaalille 9.7.2016, Kajaani | haku 30.4. mennessä

Kajaanin Runoviikon jokakesäiseen ohjelmistoon vakiintuneita lyhytteatterifestivaaleja vietetään jälleen Generaattorilla Runoviikon lauantaina 9. heinäkuuta. Nyt festivaaleille haetaan uusia rohkeita ja omaperäisiä esityksiä.

Festivaaleille voi hakea mikä tahansa harrastaja-, opiskelija- tai ammattilaisesitys. Teos saa olla enimmillään puolen tunnin mittainen. Esiraati valitsee festivaaleille hakevien teosten joukosta viidestä seitsemään omaperäisintä ja taiteellisesti kiinnostavinta esitystä. Esiraadissa toimivat tänä vuonna teatteri-ilmaisun ohjaaja Karoliina Kuvaja sekä muusikko, musiikkipedagogi Juho Hannikainen. Esikarsinta suoritetaan tallenteiden ja vapaamuotoisten hakemusten perusteella. Katselmukseen valitut ryhmät saavat kukin 200 euron matkakorvauksen festivaaliin osallistumisesta.

Lyhytteatterifestivaaleille valitut esitykset esitetään Generaattori-näyttämöllä lauantaina 9. heinäkuuta. Ryhmät saavat festivaaleilla palautteen ammattilaisraadilta, joka jakaa valitsemalleen ryhmälle tai ryhmille 500 euron kannustusrahan.

Hakemusten tulee olla perillä Generaattorilla 30.4.2016 mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät osoitteesta www.g-voima.fi. Lyhytteatterifestivaaleja tuottaa Kajaanin Runoviikko yhteistyössä kulttuuriosuuskunta G-voiman kanssa.

Lisätiedot:
Karoliina Kuvaja
Tilavastaava
Kulttuuriosuuskunta G-voima
p. 0440 626 061
kajaaningeneraattori(a)gmail.com

www.g-voima.fi/


Frankfurt Lab: Call for residency programme | deadline 31 Mar 2016

The Frankfurt LAB is a rehearsal and performance space for experimental work in the performing arts and music with two performance halls. Its’ partners Ensemble Modern, the Forsythe Company, today Dresden Frankfurt Dance Company, Hessische Theaterakademie, Hochschule für Musik und darstellende Kunst, and Künstlerhaus Mousonturm share the artistic responsibility.

Since 2014 the Frankfurt LAB is hosting an annual residency programme. The residency is meant for artists from every dicipline. It offers a month’s worth of time for research, prepare and progress of artistic work in one of the given rehearsal spaces. A residency means not only having a rehearsal space, but also technical equipment (as much as is available), basic technical assistance, as well as financial help for the needed material and a 700 Euro grant for each of a maximum of 2 people to a group, eventually also travel and accomodation costs. The Frankfurt LAB will also offer the possiblity to present the results within the the format Miniaturen (Miniatures).

2016 two residencies can be offered. The selected groups will be provided with a rehearsal space from Aug. 1st to Aug. 31st, for two weeks of the rehearsal time, the big hall of Frankfurt LAB can be offered, which will be devided in two studios, leaving about 250 square meters per studio. 

Deadline: 31 March

Find all details online

KOULUTUSTA

TINFO-tiedotteiden koulutustarjontaa löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Klovnerian ja nykynukketeatterin opetusta Tampereen kesäyliopistossa


Klovnerian perusteet 2 op (15.-17.4. ja  13.-15.5.2016, 40 lähiopetustuntia), hinta 180 ¤

Tavoitteena on perehtyä klovnerian perusteisiin. Ja mokailla! Floppi. Epäonnistuminen. Virhe! Ei hätää, klovnille moka on lahja ja olennainen osa työskentelyä; kun sen hyväksyy voi taas jatkaa. Suhtautumisemme epäonnistumiseen paljastaa aina jotain olennaista klovnistamme. Kunkin klovnin ainutlaatuinen naurettavuus ja samalla haavoittuvuus korostuvat. Ihmettelevä läsnäolo, jakamisen ilo ja heittäytyminen leikkiin ovat klovnille tärkeitä.

Kouluttaja, teatteriohjaaja, FM Taina Mäki-Iso on erikoistunut fyysiseen teatteriin ja klovneriaan. Hän on opettanut klovneriaa mm. Teatterikorkeakoulussa, Salpauksen sirkuskoulutuksessa ja Turun taideakatemiassa sekä esiintynyt itse klovnina. Hän on opiskellut klovneriaa ja komiikkaa opettajinaan mm. Philippe Gaulier, Pierre Byland, Giovanni Fusetti ja Angela de Castro.

Johdanto nykynukketeatteriin 2 op (13.–17.6.2016 klo 9.30-15.15, 30 lähiopetustuntia), hinta 150 ¤

Kurssilla lähestymme nykynukketeatterin eri näkökulmia käytännön harjoitusten sekä luentojen kautta. Käyttäen yksinkertaisia esineitä sekä kehoamme opimme, miten löytää kuolleesta materiaalista elävä hahmo. Paitsi nukenkäsittelyn perusteiden oppimista, kurssilla lähestymme nykynukketeatterin tekniikoita, ilmiöitä ja ajattelutapoja – miten tämän päivän nukketeatteri poikkeaa perinteestä.

Kouluttaja Ishmael Falke on nykynukketeatterin tunnustettu tekijä ja alan opettaja. Falke on julkaissut nukketeatterin käsikirjoituksia sekä opetuskirjallisuutta, ja opettanut nukketeatteria vuodesta 2003 Suomessa, Venäjällä, Israelissa, Palestiinassa, Espanjassa, Brasiliassa ja Kuubassa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset osoitteessa www.tampereenkesayliopisto.fi/fi/koulutustarjonta.  

Ryhmiin otetaan enintään 20 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Yhteistyöterveisin,
Enni Nordman
Koulutuskoordinaattori, KM
Tampereen kesäyliopisto
Yliopistonkatu 60 A, 4krs
33100 Tampere
puh. 0400 818 229, (03) 223 8433
enni.nordman(a)tampereenkesayliopisto.fi

 

KURSSEJA JA TYÖPAJOJA

TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja kursseja löytyy myös: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Työpaja suomalaisille ja virolaisille teatteriammattilaisille | 10.3.2016, Espoo

THEATRE BRIDGE 3.0 – englanninkielinen työpaja suomalaisille ja virolaisille teatteriammattilaisille

Vielä mahtuu muutama mukaan – ilmoittautumisjärjestyksessä:
jukka.hytti(a)tinfo.fi

*****************

Aika: 10.3.2016 lo 11.00-14.00
Paikka: Espoon kaupunginteatteri, Revontulentie 8, Tapiola, Espoo

PROGRAMME in English

11.00 Welcome with a cup of coffee/tea – Joachim Thibblin (Espoo City Theatre) & Hanna Helavuori (TINFO – Theatre Info Finland) – who we are?

11.15 A short introduction of the “Estonia 100 aastat” theatre project 2017–18 – Estonian Theatre Agency

11.30 Workshop moderation – Jukka Hyde Hytti (TINFO – Theatre Info Finland) – what have we done together on 2000’s, where are we aiming to?

11.45 Workshop groups (4 x 4-6 pax) start with the group mentors (Helavuori, Hytti, Erni Kask, Thibblin) – own, inner interests = targets + “ownerships”

Group A: co-productions, artists exchange, etc (artistic point of view)
Group B: artists exchange, residency co-operation, etc (artistic point of view)
Group C: other new initiatives, joint projects, etc (production point of view)
Group D: promotion, other joint projects, etc (promotion point of view)

12.30 A free soup lunch in workshop groups

13.00-14.00 Introduction of the future collaboration ideas and plans – discussion of the responsible main producers, ownerships (theatres, festivals, project leaders, venues, residencies, etc)

Target: To find new connections, modes and ways to collaborate between Finnish and Estonian theatres, festivals, venues and theatre professionals. Language: English.


Zodiac: Miesten koreografiakurssi 4.4.-16.5.2016, Helsinki | ilmoittaudu 21.3. mennessä

Miesten koreografiakurssi palaa taas! Koreografi-tanssija Jarkko Partasen ohjaamalla kurssilla tutustutaan koreografian ja esityksen tekemiseen. Kurssilla tutustutaan yksinkertaisten harjoitteiden kautta erilaisiin koreografisiin käytänteisiin ja metodeihin. Jokaisen harjoituskerran aikana kurssilaiset toimivat sekä koreografin että esiintyjän rooleissa.  

Kurssille uskaltaa tulla mukaan, vaikka minkäänlaista kokemusta tanssista ja koreografiasta ei olisikaan. Kurssi soveltuu myös aiemmin tanssia harrastaneille.  

Ilmoittaudu kurssille täältä.

Maanantaisin klo 18-20.30, 4.4.-16.5.
Ohjaaja: Jarkko Partanen
Paikka: Zodiak Studio C4
Kesto: 7 krt / 17,5 h
Hinta: 120 ¤

www.zodiak.fi/kalenteri/miesten-koreografiakurssi-0


Koulutustapahtuma aikuisteatteriharrastajille | 21.-24.4.2016, Kajaani

Seuraava koulutustapahtuma on 21.–24.4.2016 Haapaveden opistolla järjestettävä koulutusviikonloppu teatteriharrastajille. Tuolloin alueen aikuisharrastajat ja muut asiasta kiinnostuneet saavat kaupunginteatterin henkilökunnan antamaa koulutusta muun muassa näyttelijäntyöstä ja puvustuksesta. Lisäksi koomikko Antti Syrjä antaa opetusta stand upista.

Lisätietoa

 

TYÖPAIKKOJA

Aiemmin TINFO-tiedotteissa ilmoitettuja työpaikkoja: www.tinfo.fi/fi/hakuja


Tanssija – Tom of Finland -musikaali | haku 14.3. mennessä

Haemme kuutta laulutaitoista tanssijaa Tom of Finland -musikaaliin.

Tom of Finland -musikaalin harjoitukset alkavat marraskuun alussa 2016 ja ensi-ilta on tammikuussa 2017.

Valittavien tanssijoiden tulee soveltua Tom of Finland -kuvastoon ja oltava iältään noin 20-45-vuotiaita. Eduksi lasketaan eri tanssityylien hallinta ja solistinen lauluosaaminen. Tanssiryhmän työkielinä ovat suomi ja englanti. Esityksen ohjaajana ja koreografina toimii Reija Wäre.

Tanssijat palkataan kuukausipalkkaiseen työsuhteeseen harjoitusten alusta marraskuusta 2016 viimeiseen esitykseen toukokuussa 2017. Esitys saa kevätnäytäntökauden 2017 aikana yhteensä noin 60 esityskertaa.

Audition järjestetään maanantaina 4.4.2016 Turussa. Katselmukseen kutsutaan hakemusten perusteella. Hakemukseen on sisällytettävä lyhyt CV, kasvo- ja kokovartalokuva (tanssikuva), pituus ja ääniala.

Hakemukset 14.3.2016 mennessä Sari Läikelälle, sari.laikela(a)turku.fi tai www.stagepool.com. Lisätiedot sähköpostitse: reija(a)uit.fi (Reija Wäre).

Lataa ilmoitus Tom of Finland -tanssijahausta (pdf).

Lisätietoa


Miesnäyttelijä – Kokkolan kaupunginteatteri | haku 17.3. mennessä

Kokkolan kaupunginteatteri hakee määräaikaiseen työsuhteeseen (1+1 vuotta) nuorta, laulutaitoista miesnäyttelijää 1.8.2016 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hakijalta edellytetään alan kokemusta ja koulutusta.

Lisätietoja antaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen, juha.vuorinen(a)kokkola.fi tai 044 7809 221 arkisin klo 9-10.

Hakemukset 17.3.2016 mennessä osoitteeseen: juha.vuorinen(a)kokkola.fi

www.teatteri.kokkola.fi


Yleisötyöntekijä/teatterikuraattori – Kokkolan kaupunginteatteri | haku 17.3. mennessä

Kokkolan kaupunginteatteri hakee määräaikaiseen työsuhteeseen yleisötyöntekijää/teatterikuraattoria. Työsuhde alkaa sopimuksen mukaan kuitenkin viimeistään 1.8.2016. Hakijalta edellytetään kokemusta teatterialalta ja tehtävään soveltuvaa koulutusta.

Lisätietoja antaa teatterinjohtaja Juha Vuorinen, juha.vuorinen(a)kokkola.fi tai 044 7809 221 arkisin klo 9-10.

Hakemukset 17.3.2016 mennessä osoitteeseen: juha.vuorinen(a)kokkola.fi

www.teatteri.kokkola.fi


twitter.com/tinfotweets