TINFO jakoi kolme palkintoa Maailman teatteripäivänä 27.3.2017

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) on jakanut kolme palkintoa ansioituneille teatterilaisille. 

Vuoden 2017 TINFO-palkinnon saaja on koreografi ja taiteellinen johtaja Sonya Lindfors. Lindfors palkitaan työstään rodullistamisen, kulttuurisen omimisen ja toiseuttamisen kysymysten nostamisesta näkyviin. Sonya Lindfors on innostanut koko esittävän taiteen kenttää kyseenalaistamaan ja horjuttamaan vallitsevia rakenteita ja rakentamaan yhdessä moniäänistä ja huomioonottavaa kulttuuria.

Perinteisen Silmänkääntäjä-palkinnon saavat tänä vuonna Wasa Teaterin kaksi yleisötyöntekijää, Nina Dahl-Tallgren ja Sarah Bergkulla. Heidät palkitaan yhteistyökykyisyydestään ja sinnikkäästä yleisötyöstä, joka on johdattanut alueen lapsia ja nuoria identiteettikysymysten äärelle ja historian kautta katsomaan tulevaisuuteen. Bergkullan ja Dahl-Tallgrenin käyttämät metodit ovat kekseliäitä, työpajoista ja koulutuspaketeista teemapäiviin, teatterilaisten tapaamisiin ja tunnekortteihin.

Vuoden esityksen Thalia-tunnustuspalkinto myönnettiin neljälle esitykselle. Palkinnot luovutettiin teoksille Tavallisuuden aave (Q-teatteri), Maa-Tuska (Aurinkoteatteri), Wunderkinder (Wauhaus ja Teater 90 grader) ja Vaimoni, Casanova (Kuopion kaupunginteatteri ja Tanssiteatteri Minimi).

Kaikki neljä Thalia-palkittavaa teosta ovat oivallisia esimerkkejä siitä, miten ohjaajien ja kirjoittajien pitkäjänteinen taiteellisen ajattelun ja käsialan kehittäminen yhdessä motivoituneiden työryhmien kesken voivat johtaa parhaisiin mahdollisiin teatteritaidetta eteenpäin vieviin teoksiin.
 

Mitä palkintoja?

Thalia on tunnustupalkinto, joka jaetaan yhdelle tai usemmalle esitykselle. Perinteisellä Silmänkääntäjällä palkitaan tekijä tai teatterin ammattikunta, joka on työllään merkittävästi vaikuttanut teatterin toiminnan laatuun. TINFO-nimeä kantavan palkinnon saa henkilö tai taho, joka on toiminnallaan tehnyt teatteritaidetta näkyväksi tai syventänyt sen tuntemusta.

Palkinnot jaettiin Maailman teatteripäivänä 27.3.2017. Kaikki kolme palkintoa jaettiin edellisen kerran vuonna 2015.

TINFO-palkinto, perustelut 2017

Silmäkääntäjä-palkinto, perustelut 2017

Thalia-tunnustukset 2017, perustelut 

Lue palkintojen kuvauksista ja aikaisempien vuosien palkituista.

Palkintoja koskevat tiedustelut:
TINFO / johtaja Hanna Helavuori, +358 44 3631722, hanna.helavuori(a)tinfo.fi