17.06.2020

TIP-Fest 2020

LIGHT Edition 4.-8.11.2020

Vuoden 2020 TIP-Festin teemana on LIGHT – valo ja keveys. 

Valo luo varjoja, sävyjä ja syvyyksiä ja paljastaa pimeitä, piilossa olevia kohtia ja aiheita. Taide voi sytyttää kokijassaan sisäisen oivalluksen, valon ja keveyden tunteen.

Light-teema näkyy festivaaliesitysten aiheissa, rakenteissa, materiaaleissa, nukeissa ja lähestymistavoissa. Valo tuo hahmot ja muodot näkyviksi ja se voi piilottaa ne. Festivaalilla nähdään esityksiä, joiden olemassaolo olisi kokonaan mahdotonta ilman valoa. Festivaaliohjelmiston esityksissä projisoinnit luovat tiloja, materiaalit heijastavat valoa ja nuket toimivat valonlähteinä.

Runsaan ohjelmiston ja keskustelujen myötä festivaali luo tilaa kohtaamisille, taiteen kokemiselle ja taiteesta puhumiselle. Lisäksi tänä vuonna TIP-Fest tuo yhteen nukketeatterin sekä valosuunnittelun ammattilaiset valon dramaturgiaa käsittelevän seminaarin muodossa. Festivaalin aikaan järjestetään myös nukketeatterin intensiivikurssi esittävän taiteen ammattilaisille, joka pureutuu erityisesti nukketeatterilliseen ajatteluun, nukkien rakentamiseen ja nukeilla näyttelemiseen. 

Lisätiedot ja ohjelma julkaistaan alkusyksyllä 2020!

Lue lisää Aura of Puppets -verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat