04.11.2020

Värikylläinen varjo

TIP-Fest  ohjelmisto ammattilaisille

Turku International Puppetry Festival tarjoaa kotimaisten ensi-iltojen sekä kansainvälisten vierailuesitysten lisäksi teatterialan ammattilaisille suunnattua ohjelmistoa. Tämän vuoden LIGHT editionin teemat valo ja keveys heijastuvat festivaaliesitysten aiheissa, materiaaleissa, sekä lähestymistavoissa. TIP-Festillä koetaan luomisen keveyttä ja tummasävyisiä tarinoita, runoutta ja huumoria. Festivaalin esityksissä projisoinnit luovat tiloja, nuket toimivat itse valonlähteinä ja heittävät varjoja ympärilleen.

Valoseminaari 5.11. klo 14

Nukketeatterin ja valosuunnittelun ammattilaisille suunnattu näyttämövalaisun estetiikkaa käsittelevä seminaari Light up the Puppet pohtii, millaista on valon ja henkiin herätetyn elottoman materiaalin dialogi. Maksuton seminaari toteutetaan Zoom-alustan kautta.

Tapahtuma sisältää valosuunnittelun professorin Tomi Humaliston luennon, Jarkko Forsmanin ja muiden valosuunnittelijoiden presentaatioita, keskustelua sekä minglausta vaihtuvissa pienryhmissä. Humaliston ja Forsmanin lisäksi puheenvuoroja pitävät Immanuel Pax, Essi Santala ja Jere Suontausta.  Lue lisää seminaarista ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Värikylläinen varjo -luento 7.11. klo 15

Suomen Varjoteatteriyhdistyksen Tytti Marttilan ja Petri Lappalaisen luento Värikylläinen varjo avaa yleistajuisesti värillisten varjojen luomista ja erityistekniikoita. Zoom-alustalla pidettävän luennon aikana havainnollistetaan video- ja kuvanäytteillä, sekä paikanpäällä toteutetuilla varjoteatteriesimerkeillä.

Suomen Varjoteatteriyhdistys ry on vuonna 2016 perustettu yhdistys, jonka päämääränä on lisätä varjoteatterin tuntemusta Suomessa valmistamalla esityksiä, järjestämällä koulutuksia sekä edistämällä alan kansainvälisen osaaminen vaihtoa.

Ilmoittaudu luennolle täällä.

Elinan kanssa yksillä

Nukketeatteritaiteilija, ohjaaja, käsikirjoittaja ja hattutaiteilija Elina Lajunen emännöi festivaalin aikaisia keskusteluja, joiden aikana nautitaan taiteilijan lempijuomaa ja keskustellaan valosta, valovoimasta, piikeistä, palikoista ja pimeydestä sekä nukketeatteritaiteilijan olemassaolon sietämättömästä keveydestä. Osa keskusteluista käydään Zoom -alustan kautta ja osaan tulee ilmoittautua etukäteen

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu mukaan täältä.

TIP-Fest -viikko on käynnissä!

Turku International Puppetry Festival Manillan kulttuuritehtaalla, Turun kaupunginteatterissa, Forum Marinumissa, Seikkailupuistossa sekä etäyhteyksin.
Koko ohjelmisto löytyy Aura of Puppetsin sivulta.

 

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat Koulutukset