13.01.2021

TSC-ääniresidenssi mahdollistaa laboratoriomaisen ääni-liiketyöskentelyn – haku auki nyt!

TSC Studion ääniresidenssi tarjoaa mahdollisuuden äänen ja liikkeen suhdetta tutkivaan laboratoriomaiseen työskentelyyn. Kerran vuodessa toteutettaviin ääniresidensseihin valitut tekijät pääsevät hyödyntämään immersiivisen äänielämyksen mahdollistavaa Genelecin kaiutinjärjestelmää TSC Studiossa halutessaan koko laajuudessaan. Työskentelyn tavoitteena voi olla muun muassa uudenlaiset monitaiteelliset kokeilut, teoksen valmistaminen tai äänellisen ammattitaidon syventäminen.

Kansainvälisellä hakumenettelyllä toteutettavia ääniresidenssejä on mahdollistamassa TSC Studion immersiivisen äänentoiston varustelusta vastannut Genelec. Residenssiohjelmalla TSC ja Genelec haluavat tukea äänitaiteellista innovointia ja äänitaiteellisen osaamisen kehittymistä. Haku ensimmäiseen ääniresidenssiin on nyt auki!

Kenelle?

Ääniresidenssiin voivat hakea esittävien taiteiden alalla toimivat yksittäiset tekijät, työryhmät sekä vakiintuneemmat ryhmät tai kollektiivit, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan työssään äänen ja liikkeen välistä yhteyttä TSC Studion ääniteknistä kalustoa hyödyntämällä. Koska tekijöiden käytössä on Genelecin kaiutinjärjestelmä ja monikanavaääni, työryhmässä tulee olla työskentelyn mahdollistavat järjestelmät teknisesti osaava henkilö.

TSC-ääniresidenssit on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi tarkoittaa esimerkiksi monitaiteellisia kokeiluja, näyttämöteoksen valmistamista tai äänellisen osaamisen kehittämistä. Olemme kiinnostuneita, mitä mahdollisuuksia TSC Studio ja sen äänentoistollinen varustelu voi tekijöissä ruokkia. Ehdota siis rohkeasti omaa työsuunnitelmaasi!

Luethan huolellisesti tiedot residenssien aikatauluista, muut ehdot ja hakuohjeet ennen hakemuksen jättämistä.

Milloin ja mitä?

TSC tarjoaa kahden viikon ilmaisen työskentelyjakson 28.6.–11.7.2021 (viikot 26–27) TSC Studiossa Kaapelitehtaalla. Studio on työryhmän käytettävissä kellon ympäri koko jakson ajan. Residenssitaiteilijat saavat käyttöönsä Genelecin 23-kanavaisen äänentoistojärjestelmän. Muusta TSC Studion teknisen varustelun hyödyntämisestä sovitaan erikseen. TSC:n henkilökunta ohjeistaa työryhmät residenssin käytäntöihin ja Studion tekniseen varusteluun jakson alussa. Residenssi ei sisällä majoitusta, eikä korvausta työryhmän mahdollisista matkustusjärjestelyistä.

Lisäksi residenssitaiteilijoilla on mahdollisuus saada mentorointia TSC:n vakituiselta residenssitaiteilijalta, äänisuunnittelija Tuomas Norviolta sekä TSC:n muulta taiteelliselta ja tuotannolliselta henkilöstöltä erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti.

Residenssiin kuuluu vähintään yksi yleisökohtaaminen, joka voi residenssistä riippuen olla esimerkiksi avoin harjoitus, demo, keskustelutilaisuus tai muu vastaava. Yleisökohtaamisen aikatauluista ja sisällöistä sovitaan tapauskohtaisesti. Residenssiin kuuluu myös työskentelyn avaaminen Genelecille ja TSC:lle sekä viestinnällinen yhteistyö.

Tarkempia tietoja TSC Studiosta ja sen varustelusta:
– Tekniset piirrustukset täältä
– Lista varustelusta täältä

Hakuohjeet

Residenssipaikkaa haetaan täyttämällä verkkolomake:
terosaarinen.com/tsc-aaniresidenssi-hakulomake

Hakijan vastuulla on varmistaa, että hakemuslomake sekä lomakkeessa vaaditut liitetiedostot on toimitettu onnistuneesti aikataulun puitteissa.

Hakuaika ja valintaprosessi

Haku residensseihin umpeutuu 2.2.2021 klo 16:00. Verkkolomake sekä liitetiedostot tulee olla toimitettuina hakuajan umpeutumiseen mennessä.

Saapuneita hakemuksia käsitellään luottamuksellisesti. Hakemuksia käsittelevät ja arvioivat henkilöt eivät kerro sivullisille tietoja hakijoista tai hakemusten sisällöistä.

Päätökset residensseihin valittavista taiteilijoista tekee TSC:n taiteellisesta ja tuotannollisesta sekä Genelecin henkilöstöstä koottu työryhmä. TSC:n vakituinen residenssitaiteilija, äänisuunnittelija Tuomas Norvio toimii valintaprosessissa asiantuntijaroolissa. Valinnat tehdään yhdenvertaisuuteen ja monimuotoisuuteen liittyvät näkökulmat huomioiden.

Hakemusten valintakriteerit ovat:

– Uusia avauksia äänen suhteesta liikkeeseen
– Omaleimainen taiteellinen ajattelu
– Työskentelyn tavoitteellisuus
– Hankkeen toteutettavuus

Lisäksi hakemusten eduksi lasketaan taiteilijoiden kiinnostus monitaiteellisuuteen ja suuntautuneisuus myös suurille näyttämöille.

Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille henkilökohtaisesti viimeistään maaliskuussa 2021.

Lisätietoja residenssiohjelmasta, -hausta ja TSC Studiosta antaa tuotantopäällikkö Carita Weissenfelt. Puhelimitse tiedustelut ark. ke–pe klo 12–16 välillä.

Täytä hakemuslomake tästä

Sinua voisi kiinnostaa

Residenssit Avoimet haut