Taidelöylyt podcast

Taidelöylyt

Millainen on Pohjois-Karjalan taidemaisema 2020-luvulla? Sanna Kärkkäisen ja Ninnu Karttusen kehittämä Taidelöylyt-konsepti syventyy tähän kysymykseen – saunassa.

Taidelöylyt on uudenlainen alusta ajankohtaiselle keskustelulle taiteesta. Se möyhii Suomen maaseutualueiden kulttuuririkasta maaperää nostamalle esiin eri taiteen alojen ammattilaisia, heidän osaamistaan ja elämäntarinoitaan. Taidelöylyt kutsuu eri ikäisiä ja eri vaiheissa uraansa olevia taiteilijoita saunomaan ja keskustelemaan taiteentekemisen iloista ja haasteista. Karttunen ja Kärkkäinen toimivat Taidelöylyjen saunottajina eli haastattelevat saunavieraita. Saunakeskustelut äänitetään ja äänitteiden pohjalta koostetaan Taidelöylyt-niminen podcast-ohjelma, joka julkaistaan internetin suoratoistopalveluissa.

Taidelöylyjen tarkoituksena on nostaa esiin Pohjois-Karjalan alueen rikasta ja monipuolista kulttuurikenttää, antaa ääni maaseutualueella toimiville taiteilijoille sekä herättää keskustelua taiteen tilasta niin alueellisesti kuin valtakunnallisestikin. Taidelöylyt järjestetään vaihtuvissa saunoissa ympäri Pohjois-Karjalaa savusaunasta aina telttasaunaan asti.

Taidelöylyjen tuotanto- ja kehittämistyö on nyt käynnissä ja ensimmäiset löylyt lämmitetään syksyllä. Valmiita podcast-jaksoja aletaan julkaista alkuvuodesta 2023. Taidelöylyjen tuotannollisena tahona toimii Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka.

Projektia on tukemassa Karjalaisen Kulttuurin Edistämissäätiö, Pohjois-Karjalan taidetoimikunta sekä Aino ja Olla Teräsvuoren säätiö. Lisätietoja tulossa pian.

Kysymykset ja yhteydenotot:
sanna@osuuskuntapokka.fi
ninnu@osuuskuntapokka.fi

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa

podcast