14.01.2021

Taidetestaajat logo

Taidetestaajiin haetaan vierailukokonaisuuksia

Taidetestaajiin haetaan innovatiivisia ja uudenlaisia vierailukokonaisuuksia kasiluokkalaisille lukuvuodelle 2021–2022.

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisille taidevierailuille. Hanke alkoi lukuvuonna 2017–2018, ja joka vuosi noin 60 000 nuorta ja heidän noin 5 000 opettajaansa ovat saaneet mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Toinen kohde on ollut omassa maakunnassa ja toinen yleensä pääkaupunkiseudulla. Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto ovat tarjonneet kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen käynnit esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn.

Hanke jatkuu lukuvuonna 2020–2021 yhden vierailun mallilla, jossa luokat tekevät yhden taidevierailun omalla lähialueellaan. Rahoitusmalli muuttuu siten, että valtio osallistuu vierailuihin maksamalla puolet kuluista ja säätiöt maksavat puolet. Hanketta koordinoi edelleen Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Taidetestaajat tarjoaa lisäresurssin koulun taidekasvatukseen sekä kansalais- ja demokratiakasvatukseen. Kaikki osallistumisen esteet pyritään voittamaan, jotta nuoret pääsevät tasa-arvoisille taidevierailuille esimerkiksi liikuntarajoitteista, äidinkielestä tai asuinpaikasta riippumatta.

Vierailut sopivat opetussuunnitelman tavoitteisiin ja mahdollistavat kouluille muun muassa useiden oppiaineiden taidepainotteisen yhteistyön sekä tarjoavat uusia oppimisympäristöjä koulurakennuksen ulkopuolella.

Taidetestaajiin haetaan jälleen innovatiivisia ja uudenlaisia vierailukokonaisuuksia. Taidealan organisaatiot voivat hakea vierailukohteeksi lukuvuodelle 2021–2022 jättämällä sähköisen hakemuksen Suomen Kulttuurirahaston hakujärjestelmään. Mukaan valituille tahoille ilmoitetaan tuloksista helmikuun alussa 2021. Tiedot julkistetaan kevään 2021 aikana, ilmoitamme kun asiasta saa tiedottaa.

Kaikki ehdotukset tulee lähettää sähköisesti: https://apurahat.skr.fi/haku/UserLogin.aspx

Haku on avoinna 24.1.2021 asti.
 

Lisätiedot osoitteessa taidetestaajat.fi/info.

 

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Avoimet haut