06.10.2020

Taiken_toimikunnat

Taidetoimikuntien uudet jäsenet valittu kaudelle 2021–2022

Taideneuvosto on nimennyt uudet jäsenet valtion taidetoimikuntiin ja alueellisiin taidetoimikuntiin. Toimikunnat jakavat apurahoja ja palkintoja vuositasolla yhteensä 22,5 miljoonaa euroa.

Valtion taidetoimikuntia on seitsemän, ja niissä aloittaa ensi vuoden alusta 74 asiantuntijajäsentä. Alueellisia taidetoimikuntia on kolmetoista, ja niissä on yhteensä 107 jäsentä. Listat uusista jäsenistä löytyvät uutisen lopusta. 
 
Taideneuvosto pyysi keväällä ehdotuksia yli 700 taholta, muun muassa taiteen alan järjestöiltä, korkeakouluilta ja maakuntaliitoilta. Ehdotuksia tuli aiempia vuosia enemmän, lähes 1100. Kun taidetoimijoilta pyydettiin ehdokkaita, painotettiin kunkin taiteenalan eri lajien tuntemusta, laajaa näkökulmaa kulttuurielämään sekä kulttuurien moninaisuuden huomiointia.
 
Taideneuvosto ja taidetoimikunnat ovat Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) asiantuntijaelimiä. Toimikunnat päättävät vertaisarviointiin perustuvista taiteilijoille ja taiteilijaryhmille myönnettävistä apurahoista ja palkinnoista omalla alallaan tai alueellaan. Niiden suorassa päätösvallassa on yli puolet Taiken vajaan 40 miljoonan euron kokonaistuesta taiteelle ja kulttuurille.
 
Lisätiedot:
 
Juha Itkonen, Taideneuvoston puheenjohtaja, yhteydenotot viestintäpäällikkö Laura Mannisen kautta, p. 029 533 0843,  laura.manninen@taike.fi.
 

Esittävien taiteiden toimikunta

Puheenjohtaja:
Raija Ojala, asiantuntija, Helsinki
 
Jäsenet: 
Ari Ahlholm, lehtori, Turku
Giorgio Convertito, tanssitaiteilija, Helsinki
Petri Kauppinen, tanssitaiteilija, Oulu
Salla Kurronen, kulttuurituottaja, Helsinki
Tero Nauha, esitystaiteilija, professori, Helsinki
Cécile Orblin, näyttelijä, Helsinki
Ulla Päivikkö, tanssitaiteilija, Outokumpu
Virpi Rautsiala, näyttelijä, Kuopio
Samuli Roininen, tanssija, koreografi, Tampere
Jussi Sorjanen, teatterinjohtaja, ohjaaja, Helsinki
Minna Vainikainen, ohjaaja, koreografi, Helsinki
 

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset