06.10.2021

Taike: Aluekumppanuuksien päivä

ti 16.11.2021 kello 12.30 - 15.30

webinaari

Taiteen edistämiskeskus järjestää aluekumppanuuksien päivän 16.11.2021 klo 12.30-15.30. Aluekumppanuuksien päivän teemana on toimintaympäristön muutos. Taiteen ja kulttuurin kenttä on vasta toipumassa pandemian tuomasta työn ja toimeentulon puutteesta. On tarve ansaintatapojen ja yhteistyön vahvistamiselle. Samaan aikaan kulttuurin julkisen rahoituksen tulevaisuus odottaa ratkaisujaan.

Aluekumppanuuksien päivässä julkaistaan tuoreet kulttuurin TEA-viisarin tulokset siitä, miten eri kunnat panostavat kulttuuriin ja hyvinvointiin. Kysymme myös, eriarvoistuuko kulttuurin kenttä alueellisesti? Sekä kuinka valtion rahoitus kuntien kulttuuripalveluille on kehittymässä? Voiko kulttuuri voi toimia vetovoimatekijänä maakunnissa?

Tilaisuus on tänä vuonna verkkovälitteinen ja painottuu keskusteluihin, joita vetää näyttelijä Virpi Rautsiala. Rautsiala toimii Taiken esittävien taiteiden toimikunnan varapuheenjohtajana ja Pohjois-Savon taidetoimikunnan puheenjohtajana.

 

Ohjelma

klo 12.30 avaussanat: Taiken johtaja Paula Tuovinen

keskustelujen alkamisajankohdat arvioaikoja

klo 12.40 keskustelu 1: Taiteilijana epävarmuuden aikana

Keskustelijoina ja Virpi Rautsialan haastateltavina kuvataiteilija Teemu Mäki, näyttelijä Kirsi Ylijoki ja Paula Tuovinen

Kuvataiteilija Teemu Mäki toimii Suomen taiteilijaseuran puheenjohtajana. Kirsi Ylijoki toimii freelance-näyttelijänä ja on esiintynyt mm. muun muassa Kansallisteatterissa, Lahden ja Espoon teattereissa sekä televisiorooleissa.

klo 13.15 keskustelu 2: Eriarvoistuuko Suomi kulttuurin alalla?

Keskustelijoina ja haastateltavina maakuntajohtaja Satu Sikanen, tutkimusjohtaja Sulevi Riukulehto ja taiteellinen johtaja, FT Johanna Tuukkanen.  

Satu Sikanen työskentelee Etelä-Karjalan liiton maakuntajohtajana Lappeenrannassa. Sulevi Riukulehto työskentelee Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimusjohtajana Seinäjoella ja Jyväskylän yliopiston taloushistorian dosenttina. Johanna Tuukkanen on kuopiolaisen Anti-festivaalin taiteellinen johtaja.

klo 13.55 keskustelu 3: Vuoden 2021 Kulttuurin TEA-viisarin julkistus 

THL:n tutkimuskoordinaattori Niina Saukko.

TEA-viisari on avoin vertailutietojärjestelmä, joka tukee kuntien ja alueiden terveydenedistämistyötä. Tiedot palveluun kootaan kunnista ja tilastoista. Tutkimuskoordinaattori Niina Saukko vastaa kulttuurin TEA-viisarista.

klo 14.40 keskustelu 4: Kulttuurin rahoituksen tulevaisuus 

Tämän keskustelun osallistujat varmistuvat myöhemmin. 

Haastateltavaksi on tulossa väkeä opetus- ja kulttuuriministeriöstä ja VM:n kunta-asioiden edustus.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

Lisätietoja: Suunnittelija Elina Itkonen, puh. 0295 330881 ja Arja Laitinen, puh. 0295 330 709

Tapahtuma Taiken verkkosivulla

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset