09.05.2022

Taike logo

Taike jakoi koronatukea 34 miljoonaa euroa

Taiteen edistämiskeskus (Taike) tiedote julkaistu: 06.05.2022, 13:34
Taiteen edistämiskeskus (Taike) jakoi viimeisimmässä haussaan korona-apurahoja 30,4 miljoonaa euroa ja avustuksia 3,6 miljoonaa euroa. Tukea kohdennettiin taiteilijoille sekä taiteen, kulttuurin ja luovien alojen ammattilaisille eri tuotantoportaissa. Apurahan tai avustuksen sai 7 215 hakijaa.

Korona-ajan vaikeudet ovat kohdistuneet hyvin laajaan joukkoon erilaisia ammattiryhmiä. Taikessa oli helmikuussa seitsemäs koronahaku ja se kohdistettiin taiteen, kulttuurin ja luovan alan ammattilaisille. Hakemuksia tuli yhteensä 8 554.

Yksityishenkilöille, eli taiteilijoille ja luovan alan ammattilaisille, myönnettiin 4 600 euron suuruisia apurahoja ammatilliseen työskentelyyn. Apurahan sai 6 610 henkilöä.

Avustukset olivat suuruudeltaan 6 000 euroa. Ne myönnettiin yksityisille elinkeinonharjoittajille ja yksinyrittäjille yritystoiminnan kuluihin. Avustuksen sai 605 hakijaa. 

Koronatuen määräraha sisältyi eduskunnan maaliskuussa tekemään vuoden 2022 ensimmäiseen lisätalousarvioon. Vuodesta 2020 lähtien Taike on myöntänyt yhteensä 130 miljoonaa euroa korona-apurahoja taiteilijoille, luovan alan ammattilaisille ja yksinyrittäjille seitsemällä eri hakukierroksella. Myönteisiä päätöksiä on tehty yli 25 000 hakijalle. Kokonaisuudessaan myöntöprosentti on 58 %. Yhteensä Taiken koronatukihauissa on käsitelty yli 43 000 hakemusta.

Listat apurahojen ja avustusten saajista ovat nähtävillä Taiken verkkosivuilla

Lisätietoja: 
Henri Terho, taiteen tukemisen päällikkö 
henri.terho@taike.fi
p. 0295 330 901

Taiteen edistämiskeskus (Taike) on taiteen edistämisen asiantuntija- ja palveluvirasto. Taike ja sen yhteydessä olevat taidetoimikunnat ja lautakunnat jakavat apurahoja ammattitaiteilijoille ja avustuksia taiteen alan yhteisöille. Virastossa työskentelee 80 henkilöä. Heistä puolet on virkamiehiä ja puolet määräaikaisia läänintaiteilijoita, jotka toimivat taiteen edistämisen hankkeissa maan eri puolilla. Taiken päätoimipiste on Helsingissä, ja lisäksi sillä on aluetoimipisteitä.

Sinua voisi kiinnostaa

Apurahat Korona Uutiset