27.04.2021

Portal Blaue Frau

Taiteilijalähtöisen esitystaiteilijoille suunnatun sivuston julkistustilaisuus

PORTAL on digitaalinen alusta, jossa esitellään normikriittistä esitystaidetta. Se on paikka uudenlaisten yhteistöiden synnylle vapaan esitystaiteen kentällä. Sivustolta löydät haastatteluja, kritiikkejä ja livestriimattuja tapahtumia. PORTAL on esitystaideduo Blaue Fraun alulle saattama hanke ja sen ensimmäisen kauden ovat kuratoineen Blaue Fraun Sonja Ahlfors ja Joanna Wingren sekä Elina Tervonen.

Aikana, jolloin esitystaide on käytännössä kadonnut, tarvitsemme kipeästi inspiraatiota, stimulaatiota ja taiteellisia kokemuksia. PORTAL on alusta, joka nostaa esiin taiteilijoita ja samalla näyttää laajalla skaalalla mitä esitystaiteen ja taiteen kentällä tapahtuu. PORTAL toivottaa tervetulleeksi kaiken spoken wordin, installaatioiden ja käsitteellisen taiteen väliltä. Koska pandemia toistaiseksi estää fyysiset tapaamiset, PORTAL on digitaalinen kohtaamispaikka, jossa taiteilijat voivat tukea toinen toistaan. PORTALin tekijöinä haluamme täyttää luovan tyhjiön, jonka keskellä olemme.

Alusta on taiteilijalähtöinen. Se tarkoittaa sitä, että sivustolle osallistuvat taiteilijat itse päättävät mitä sivustolla julkaistaan. Taiteilijat tuottavat yhdessä sisältöä alustan puitteissa mm. työpajojen, kuvien ja tekstien muodossa. Lopullinen sisällön muoto hakee vielä uomaansa, mutta toivomme että se yllättää ja liikuttaa sivuston kävijöitä! PORTALin sisällöt muuttuvat toki sitä mukaan kun voimme tavata taas toisiamme ja muodostuu toisenlaisia tarpeita kuin tänä päivänä.

Vappuaattona, 30. huhtikuuta klo 19, lanseeramme sivuston juhlallisesti ja juttelemme sivuston tälle kaudelle osallistuvien taiteilijoiden kanssa kuinka pandemia on vaikuttanut heidän taiteilijuuteensa. Mietimme millainen rooli taiteella on kun yhteiskunta suljetaan ja mikä on oudointa mitä meille on tapahtunut tämän menneen vuoden aikana. Keskustelua moderoi toimittaja Julia Wiraeus (SE). Keskustelu käydään englanniksi ja se striimataan Zoomin kautta (linkki löytyy alempaa) sekä Facebookissa (etsi sivumme Blaue Frau).

Voit tutustua Portaliin osoitteessa www.pportal.fi. PORTALin graafisen ilmeen on suunnitellut Johan Isaksson (SE) ja sisällöt ovat ruotsiksi, englanniksi ja suomeksi.

Projekti on saanut rahoitusta Jenni & Antti Wihurin rahastolta, Samuel Huberin taidesäätiöltä, Helsingfors Svenska Bostadsstiftelseltä ja Föreningen Konstsamfundetista.

Scenkonstduon Blaue Frau on Sonja Ahlfors ja Joanna Wingren. He ovat työskennelleet rajoja ylittävän teatterin parissa yli 15 vuotta. Blaue Fraun työssä keskiössä on luova prosessi lopputuloksen sijaan.

Blaue Frau on julkaissut kirjan "Någon hatar oss igen", sekä tehnyt  talkshown "Micke & Steffe show". Heillä on myös oma podcast "Taxen & Terriern", jota tehdään yhteistyössä Hufvudstadsbladetin kanssa.

Tapahtuma Facebookissa

Lisätietoa Blaue Frausta:
Sonja Ahlfors sonja@blauefrau.com, +358 407351640
Joanna Wingren joanna@blauefrau.com, +358 503473335

Ohessa on linkki seminaariin:
https://us06web.zoom.us/j/89136389690

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Avoimet haut Julkaisut