31.01.2024

Taneli Törmä. Kuva: Hans Kristian Hannibal-Bach.

Taneli Törmä Tanssiteatteri Minimin taiteelliseksi johtajaksi

Tanssiteatteri Minimin taiteelliseksi johtajaksi on valittu Taneli Törmä. Törmä aloittaa tehtävässään 1.8.2024 alkaen työparinaan Minimin toiminnanjohtajana jatkava Jan Liesaho. Vuosina 2020-2023 Minimin toimintaa johtivat tanssitaiteen maisterit Mikko Makkonen ja Iiro Näkki, joista Makkonen päättää kautensa 30.6.2024 mennessä.

Tanssiteatteri Minimi on Itä-Suomen ainoa valtionosuuden piirissä toimiva ammatillista ja ympärivuotista toimintaa toteuttava tanssiteatteri, jonka kotinäyttämönä toimii Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämö. 

Tehtävään saapui määräaikaan mennessä kuusi korkeatasoista hakemusta. Tanssiteatteri Minimin kannatusyhdistyksen hallitus haastatteli neljä hakijaa. Hakemusten ja haastattelujen lisäksi valintaan vaikuttivat työhön soveltuvat ansiot, koulutus, soveltuva työkokemus sekä hakijoiden keskinäinen arviointi. Määräaikainen taiteellisen johtajan kausi on kolmivuotinen kahden lisävuoden optiomahdollisuudella. 

Taneli Törmä on suomalainen, vuosia ulkomailla työskennellyt koreografi ja esiintyjä. Koreografina, esiintyjänä ja kuraattorina hän haluaa kehittää esittävää taidetta kohti monipuolisempaa, kulttuurienvälistä, moninäkökulmaista ja innovatiivista muotoa. Törmä on asunut ja työskennellyt ulkomailla vuodesta 2007 lähtien ja palaa nyt Suomeen Tanssiteatteri Minimin taiteellisen johtajan työhön. 

Muutto Kuopioon Tanssiteatteri Minimin taiteellisen johtajan työhön on jännittävää, mutta samalla erittäin ihanaa! Odotan innolla tätä uutta vaihetta urallani ja elämässäni. Vaikka olen asunnut ulkomailla jo monta vuotta, olen seurannut tiiviisti Suomen kulttuurikenttää”, Törmä kommentoi. 

Tanssiteatteri Minimin taiteellinen johtaja vastaa teatterin sisältö- ja ohjelmistosuunnittelusta. Taiteellinen johtaja toteuttaa teatterilla myös omaa taiteellista työtä, sekä vastaa toiminnan suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä toiminnanjohtajan kanssa. 

Uskon, että työkokemukseni ja verkostoni on apuna tähän uuteen työhön ja, että voimme yhdessä suunnitella kiinnostavia projekteja Minimille ja Kuopioon. Ja tietenkin on myös ihana tulla lähemmäksi luontoa ja perhettä, jota olen kaivannut ulkomailla ollessani”, Törmä kertoo. 

Tanssiteatteri Minimin kotisivut

Haastattelupyynnöt: Noomi Forslund / Tanssiteatteri Minimi, noomi@minimi.fi & 040 543 3937 (jätä tarvittaessa soittopyyntö tekstiviestillä)

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset