27.01.2022

Tanssin talo. Kuva: Tuomas Uusiheimo

Tanssin talo avautuu Helsingin Ruoholahdessa

Suomen ensimmäinen tanssille omistettu tapahtumatila, Tanssin talo, avautuu 2.2.2022 Helsingin Ruoholahdessa. Kansainvälisestikin harvinaislaatuinen tanssin maamerkki tarjoaa ainutlaatuiset puitteet esittävälle taiteelle. Ilman yleisöä järjestettävä avajaisgaala esitetään avajaispäivänä kello 20 Yle Teemalla ja on katsottavissa myös Yle Areenassa. 

Yli 5 400 tanssille omistettua neliötä, 935 istumapaikkaa ja Pohjoismaiden suurin tanssille rakennettu näyttämö 

Tanssin talo tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tanssin ja sirkuksen esittämiselle ja kokemiselle. Tilat mahdollistavat aiempaa suuremmat kansainväliset vierailuesitykset ja kotimaiset tuotannot. Esimerkiksi Erkko-sali on Pohjoismaiden suurin tanssille rakennettu esitystila: näyttämö on 25 metriä leveä ja 16 metriä syvä, näyttämön kokonaiskorkeus on 24 m. Tanssin talon esityssalit ovat tekniikka- ja tilaratkaisuiltaan muunneltavia ja taipuvat monenlaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. 

Yle lähettää Tanssin talon avajaisgaalan Erkko-salista keskiviikkona 02.02.2022 klo 20 alkaen. Lähetys on katsottavissa Yle Teemalta ja Areenasta.

Luvassa on upeita tanssiesityksiä ja tutustumista uuteen kulttuuritilaan. Gaalaohjelma sisältää monipuolisia esityksiä valovoimaisilta kotimaisilta tanssijoilta ja tanssiryhmiltä. Erkko-salin näyttämölle nousevat Tero Saarinen Company, Tanssiteatteri Tsuumi, Helsinki Dance Company & Kinetic Orchestra, Pimeä hedelmä feat. Amanda & Lydia sekä Reija Wäreen ohjauksessa koottu yhdeksän tanssija-koreografin tervehdys Tanssin Talolle.

Gaalan juontaa Markku Haussila. Lähetyksen toimittavat Liisa Vihmanen ja Tiia Lappalainen.

Lähetys on nähtävissä myöhemmin vuoden ajan maailmanlaajuisesti Yle Areenasta. Tapahtuma järjestetään ilman yleisöä.

Avajaisten ohjelma Tanssin talon sivulla

Kevään ohjelmassa runsas tarjonta tanssitapahtumia monenikäisille  

Tanssin talo tarjoaa kevään aikana laajan kattauksen tapahtumia ja esityksiä. Helmikuun tapahtuvat ovat pandemiatilanteen vuoksi peruttu, mutta loppukevään ohjelmassa on luvassa niin kotimaisia kantaesityksiä ja klassikoita kuin tanssikilpailuja ja konsertteja. 

Esimerkiksi maaliskuussa Erkko-salin suurella näyttämöllä koetaan Tero Saarinen Companyn ikoninen soolotanssiteos HUNT sekä Suomen lupaavimpiin koreografeihin lukeutuvan Johanna Nuutisen kantaesitettävä ryhmäteos HZ.   

Ajantasaiset tiedot pandemiarajoitusten vaikutuksesta ohjelmaan löytyvät esityksistä ja niiden lipunmyynnistä vastaavien tapahtumajärjestäjien sekä Tanssin talon sivuilta. Päivitetyt ohjelmisto- ja lipunmyyntitiedot löytyvät tapahtumakohtaisesti osoitteesta tanssintalo.fi/ohjelma.

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat Ilmoitukset Uutiset