18.11.2021

[ frames ] Kuva: Mikko Pirinen

Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali 

24. Tanssivirtaa-festivaali tarjoaa neljä näyttämöteosta ja kaksi nykytanssielokuvanäytöstä. Näyttämöteoksissa tarkastellaan muun muassa itsestään ja ympäristöstä irtaantunutta ihmiskehoa ja tutkitaan maskuliinisen kehon feminiinistä liikekieltä. Edullinen festaripassi mahdollistaa pääsyn kaikkiin esityksiin sekä nykytanssielokuvanäytöksiin. Tämän vuoden Tanssivirtaa tanssitaitelijaksi kutusuttu Samuli Emeryn alterego Festarilammas on kohdattavissa festivaalin jokaisena päivänä.

Festivaalin avaa Iiro Näkin nykytanssiteos [ frames ], jonka katsoja ei koskaan näe kaikkea, vaan joutuu valitsemaan liikkeen massasta omat kiinnekohtansa, valitsemastaan kuvakulmasta lähtien. Torstaina Hällä-näyttämöllä komeilee pitkän linjan tanssitaiteilijan Ari Nummisen soolo Kohti Orlandoa. Teoksessa kuullaan Tuomas Luukkosen aistillista musiikkia, joka ottaa vaikutteita fadosta ja lattarimusiikista. Mikko Niemistön teos Odd Meters on läkähdyttävä tanssi, joka poukkoilee rytmien väleissä ja pyrkii kokoamaan itseään unien, ruumiin ja ajan sirpaleista. Teos nojaa esityshetkellä läsnäoleviin rytmeihin, jotka limittyvät, riitelevät ja ravistelevat lihaa. Festivaalin päättää Helena Franzénin nykytanssiteos Tria30 vuoden intensiivisen koreografin ja tanssijan uran jälkeen Helena Franzén palaa tanssimaan yksin tyhjälle näyttämölle.

Trian lisäksi Helena Franzén tuo festivaalille Minun tanssiva elämäni -näyttelyn. 
Retrospektiivinen näyttely Franzénin 30-vuotiselta uralta on esillä Hällä-näyttämön aulassa festivaaliviikolla torstaista sunnuntaihin. Näyttelyyn on koottu valokuvia ja musiikkia Franzénin lähes 90 teosta käsittävältä koreografin ja tanssijan uralta.

Tanssivirtaa-festivaalilla nähdään kaksi erittäin tasokasta kansainvälistä tanssielokuvanäytöstä; Koreografiaa visuaalisesti sekä Tunteita ja kerrontaaElokuvanäytökset esitetään yhteistyössä Amsterdamilaisen CinedasFest -festivaalin kanssa ja kuratoinnista on vastannut Kati KallioElokuvanäytökset esitetään Arthouse Cinema Niagarassa. Näytösten sisältöihin voi tutustua festivaalin verkkosivuilla.

Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 7.-12.12.2021. Festivaalin suunnittelusta vastaavat Tanssiteatteri MD:n taiteellinen suunnitteluryhmä. Festivaali järjestetään Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen kulttuurirahaston kohdeavustuksilla. 25. Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 24.-29.5.2022. 

TYÖPAJA

 
Kehollistettu tietoisuus
Työpaja koreografi Helena Franzénin (SE) kanssa

Aika: pe 10.12. klo 9:30 – 12:30
Paikka: Dance Actions, Pyhäjärvenkatu 1 C,  Tampere
Hinta: 45 €  saat maksutiedot ilmoittautuessa
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: anniina@tanssivirtaa.net
Ilmoittautumiset 1.12.2021 mennessä
 
 
OHJELMISTO 7.-12.12.2021
 
Ti 7.12. klo 19 Iiro Näkki: [frames]
Ke 8.12. klo 17 Tanssielokuvanäytös 1: Koreografiaa visuaalisesti
Kuraattori Kati Kallio | Arthouse Cinema Niagara
To 9.12. klo 19 Ari Numminen & Tuomas Luukkonen: Kohti Orlandoa
Pe 10.12. klo 17 Tanssielokuvanäytös 2: Tunteita ja kerrontaa
Kuraattori Kati Kallio | Arthouse Cinema Niagara

La 11.12. klo 19 Mikko Niemistö: Odd Meters
Su 12.12. klo 17 Helena Franzén: Tria
 
Tanssivirtaa Tanssitaiteilija 2021 on Samuli Emeryn alterego Festarilammas.
Hällä-näyttämön aulassa Helena Franzénin Minun Tanssiva Elämäni -näyttely.

https://www.tanssivirtaa.net/

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat