01.06.2021

Tapahtumatakuun haku alkaa

Tapahtumatakuun tavoitteena on pienentää tapahtumien järjestämisen taloudellista riskiä. Tapahtumatakuu on ennakkoon sovittu maksusitoumus, joka annetaan tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kohtuullisista kustannuksista. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä tapahtumatakuun antamisen jälkeen, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista. Tapahtumajärjestäjät hakevat tapahtumatakuuta Valtiokonttorista.

Tapahtumatakuu koskee vähintään 200 hengen tapahtumaa, joka järjestetään 1.6.–7.12.2021 välisenä aikana. Takuuta voi hakea vakiintunut, ammattimainen tapahtumajärjestäjä. Tapahtumajärjestäjällä tulee olla Y-tunnus, pysyvä organisaatio ja vuoden 2019 arvonlisäverollinen liikevaihto yli 150 000 euroa. Tyypillisesti vakiintuneella tapahtumajärjestäjällä on palkattua henkilöstöä mutta se voi olla myös yksinyrittäjä. Tapahtumatakuun piirissä ovat esimerkiksi taide- ja kulttuurifestivaalit, konsertit ja näyttelyt, urheilutapahtumat, musiikkifestivaalit, messut sekä vastaavat tapahtumat, joita ei järjestetä ympärivuotisen toiminnan osana.

Valtiokonttori toivoo, että tapahtumajärjestäjät odottaisivat mahdollisuuksien mukaan sähköisen hakemuksen aukeamista ja pdf-/paperihakemukset lähetettäisiin ainoastaan niille tapahtumille, jotka sijoittuvat kesäkuun alkuun. Sähköinen lomake aukeaa 15.6., ja Valtiokonttori pitää siinä yhteydessä erillisen webinaarin tapahtumatakuun hausta.

Mikäli tapahtuman ajankohta on kesäkuun alussa, hakemuksen voi täyttää pdf-muodossa tai paperilla 1.6. lähtien. Hakemukset käsitellään tällöin manuaalisesti ja käsittely on hitaampaa. Asiakaspalvelun linjat aukeavat 1.6.2021 klo 9.

Hakemuslomakkeen voi tilata sähköpostiosoitteesta tapahtumatakuu@valtiokonttori.fi 

Jos tapahtuma järjestetään 15.6. jälkeen, toivomme hakijoiden odottavan sähköisen hakemuksen avautumista. Huomioittehan kuitenkin, että hakuhetken rajoitukset vaikuttavat takuun myöntämiseen.

Sähköisen hakemuksen täyttäminen vaatii Suomi.fi tunnukset. Takuuhakemuksen voi täyttää ainoastaan tapahtuman pääjärjestäjä.

Tapahtumatakuu on ennakollinen maksusitoumus, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle tämän ilmoittamista kustannuksista. Jos tapahtuma perutaan tai sen laajuutta rajoitetaan lain tai viranomaisen määräyksestä, korvausta maksetaan toteutuneista kustannuksista.

Tapahtumatakuuta haetaan kahdessa osassa. Tapahtumalle haetaan ensin ennakollinen maksusitoumus eli tapahtumatakuu, joka myönnetään tapahtumajärjestäjälle. Toisessa vaiheessa tapahtuman järjestämisen toteutuneista kuluista voi hakea korvausta, jos tapahtuma peruuntuu tai toteutuu olennaisesti pienempänä.

Tapahtumatakuu koskee vakiintuneita tapahtumajärjestäjiä ja tapahtumia jotka ovat yleisölle avoimia. Tapahtumien toteutuksessa tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvointilaitoksen (THL) sekä opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) hyväksymiä periaatteita vastuullisten tapahtumien järjestämiseksi koronatilanteessa. Ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokoontumisten yhteydessä sekä eräiden tilojen käytössä (minedu.fi)

Tarkistathan alueesi voimassa olevat yleisörajoitukset Aluehallintoviraston sivuilta Usein kysyttyä koronaviruksesta – Tietoa – Uutishuone – Aluehallintovirasto.

Lue lisää Valtiokonttorin verkkosivulta

Sinua voisi kiinnostaa

Apurahat Ilmoitukset Korona Avoimet haut