18.02.2019

Joonas Kokkonen

Täydellinen työkokemus

Valehtelisin, jos sanoisin astuvani TINFOn toimistoon ensimmäistä kertaa. Katsos olen käynyt ihailemassa tiloja ennenkin, mutta maanantai oli ensivaikutelma tähän työympäristöön. Kävelen huoneesta toiseen, Hanna esittelee minut kaikille. Ilmapiiri on hyvin rento ja rauhallinen. Kotoisuus ja kiireen tunnun puuttuminen teki minuun suuren vaikutuksen, ja viikon aikana osoittautui ihanteelliseksi työympäristöksi. Sanon tämän tietenkin vähäisellä aikaisemmalla työkokemuksella.

Maanantaiaamuna sain tehtäväkseni tutustua huolella TINFO-nettisivuihin ja merkitä ylös huomioitani. Sen jälkeen esitin huomioni Sarille, ja keskustelimme hieman verkkosivuista. Vaikka toki opin käyttämään Ilona-tietokantaa ja keittämään kahvit astetta uudemmalla Moccamasterilla, opin myös paljon eri teattereiden historiasta ja säätiöiden toiminnasta.

Tiistai lähti käyntiin seuraamalla henkilöstökokouksen kulkua. Kun sain koneen käyttöön, rupesin etsimään Ilona-tietokannasta Minna Canthin teosten esityskertoja. Iltapäivällä laskeskelin esityskertoja yhteen ja luin hieman TINFO-blogia. Huomasin merkitsemisen ja laskemisen kehittyvän aina päivä mittaan. Aamulla työ oli hitaampaa ja iltapäivästä taas tehokkaampaa.

Keskiviikko sujui tutuissa merkeissä laskemalla ja merkitsemällä esityskertoja. Kun sain pidemmän tehtävän valmiiksi, tunsin viikon ensimmäistä kertaa valmiiksi saamisen ja onnistumisen tunteen. Huomasin intouduttuani laskeneeni hieman liikaa. Numerot vilisivät silmissä ja päässä huimasi. Torstaiaamupäivä hujahti blogia kirjoittaessa ja keskipäivällä minut lähetettiin kauppareissulle.


Tullessani Teatterin tiedotuskeskukseen, tiesin paikasta vain sen mitä osasin päätellä nimestä. Että he tiedottavat teatteriin liittyviä asioita. Vaikka olen ollut jonkin verran teatterin kanssa tekemisissä, en ole koskaan nähnyt tätä puolta. Näin paljon tietoa yhdessä paikassa.

Kävin viikon kuluessa hienojen ihmisten kanssa liudan keskusteluja laidasta laitaan. Keskustelemalla ja puhumalla tinfolaisten kanssa opin paljon asioita, jotka eivät ole vain tarkkoja faktoja, vaan laajoja ja korvaamattomia kokonaisuuksia. Tämä on ollut suorastaan täydellinen työkokemus, josta olen kiitollinen jokaiselle sielukkaalle ihmiselle TINFOssa, joihin minulla on ollut etuoikeus tutustua.

 

Joonas Kokkonen on 8-luokkalainen, joka työskenteli TET-harjoittelijanamme viikon. 


Lue muut kirjoitukset TINFO-blogissa

Sinua voisi kiinnostaa

Blogit