30.09.2020

Punkkua ja puhetta -klubi

Ke 7.10.2020 klo 18–21

Teatteri Avoimet Ovet luo syksyn pimeneviin iltoihin nojatuoliin uppoutumisen ja ajatteluun hurahtamisen keitaan. Punkkua ja puhetta -klubissa kielitieteilijä Janne Saarikivi haastaa aikamme kiinnostavimpia ajattelijoita hitaisiin, pitkiin ja syvissä lumissa talvehtivien aiheiden filosofisiin keskusteluihin. Millaista tietoa kaikenmaailman dynaamisen pöhinän ja urbaanin kohinan kulissien taakse hiljaisuuden läsnäoloon kätkeytyy?

Klubin neitsytmatkalla ke 7.10.2020 klo 18 Janne Saarikiven vieraaksi saapuu Antti Nylén. Lopuksi luvassa on tunti tanssia vinyylien tahdissa! DJ:nä teatterinjohtaja Hanna Kirjavainen! Baari on tilaisuuden ajan auki.

Antti Nylén on esseisti ja suomentaja, joka viime aikoina on kohahduttanut poleemisella ja anteeksipyytelemättömällä monologiesseellään Häviö. Hän pohtii taiteilijan tehtävää nykymaailmassa ja kritisoi yhteiskuntaa, jossa kirjailijan ammatti ei sovi kapitalismin logiikkaan. ”Kirjailija on ihminen, joka kidutetaan hengiltä, koska hän ei luovu uskostaan kirjallisuuteen.” –Antti Nylén, Häviö

Esseistinä Nylén tunnetaan virtuoosimaisesta tyylistään ja omapäisistä näkemyksistään. Suomentajana hän on erikoistunut 1800-luvun ranskalaiseen kirjallisuuteen. Hänen esikoisteoksensa Vihan ja katkeruuden esseet sai Kalevi Jäntin palkinnon. Häviö on Nylénin yhdeksäs kirja.

Punkkua ja puhetta -klubia isännöi ja keskusteluun vierailijoitaan johdattelee kielitieteilijä ja suomalais-ugrilaisten kielten professori Janne Saarikivi. Hän toimii aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelijana, julkaisee kolumneja ja kirjoituksia valtakunnan merkittävissä lehdissä ja toimii ajankohtaiskommentaattorina Yleisradion Jälkiviisaat-ohjelmassa. Saarikivi on myös ansioitunut tietokirjailija, jonka viimeisin julkaisu on esseeteos Suomen kieli ja mieli.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy!

Punkkua ja puhetta -klubi on Teatteri Avoimien Ovien aulatilaisuus ja noudattaa teatterin Covid-19 turvallisuussuosituksia.

Tapahtuman Facebook-sivu

Sinua voisi kiinnostaa

Tapahtumat