07.09.2022

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden kansi 4/2022

Kohti alkavaa syksyä ja esityksiä! 

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden syksyn avausnumero ilmestyy 9. syyskuuta! Numerossa 4/2022 Seinäjoen ja Vaasan kaupunginteattereiden johtajat pohtivat mistä tekijöitä maakuntien teattereihin. Johtajat kertovat, että etenkin nuorista naisohjaajista on pulaa. He avaavat myös ohjelmistosuunnittelun salat: kuinka kaupunginteatteri ottaa huomioon erilaiset yleisöt ja paikkaa puuttuvia resursseja?

Mahdoton tehtävä? Dramaturgian ja näytelmän kirjoittamisen lehtori Tuomas Timonen haastattelee kirjailija Miki Liukkosta O-romaanin dramatisoinnista. Dramatisoinnit on mielletty tilaustöiksi ja niitä verrataan usein alkuteokseen, mutta onko dramatisointi sittenkin kuningaslaji? Kuinka sitä kannattaa opettaa?

Pandemia ajoi monet teatterintekijät vaihtamaan alaa tai venyttämään työnsä rajoja. Ammatilliset loikat tehneet Liisa Mustonen ja Mikko Karhu kertovat, kuinka uusille urille heittäytyminen muutti heidän suhdettaan elämään ja esittäviin taiteisiin.

Lisäksi:

Tänä syksynä lehti julkaisee identiteetin kysymyksiä taiteen tekemisessä käsittelevän artikkelisarjan. Syksyn avausnumerossa tanssitaitelijat Sari Palmgren ja Jenni-Elina von Bagh kertovat, miten posthumanistinen ajattelu ja sen mukaisten teemojen käsittely näkyy heidän töissään ja työtavoissaan.

Potreteissa ohjaaja Riikka Oksanen ja koreografi Carl Knif.

Arviot menneen kesän kiinnostavimmista esityksistä ja paljon tietoa tulevista esittävien taiteiden tapahtumista.

Syksyn kunniaksi alamme julkaisemaan lehden uudistunutta uutiskirjettä aina uuden numeron ilmestymisen yhteydessä.

Uutiskirjeen voi ensi viikosta alkaen tilata mm. nettisivuiltamme www.teatteritanssi.fi

Varmista heti, ettet jää ilman: https://www.teatteritanssi.fi/tilaa-lehti/ tai info@teatteritanssi.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Uutiset