02.02.2023

TTS-kansi 01/2023

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden vuoden ensimmäinen numero

Vuoden ensimmäinen Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden numero ilmestyy 9. helmikuuta!

Näyttelijäliiton vuoden televisionäyttelijä -palkinnon saanut Pirjo Lonka kertoo rennosta otteestaan näyttelemiseen. Lonka ei tee roolejaan varten taustatyötä, vaan teksti ja keskustelu ohjaajan kanssa riittävät. ”Haluan vain päästä näyttelemään. Kaikki, mitä minun pitää osata, on tekstin ohella siinä hetkessä ja vastanäyttelijässä”. Q-teatterista hyvän itsetunnon saanut näyttelijä ei kuitenkaan viihdy teatterissa vapaa-ajallaan. ”En ole teatteri-ihminen, se ei ole mun juttu.”

Viron venäläinen teatteri on osa eurooppalaista kulttuuria. Helmikuussa 2022 teatterin vastaava johtaja Svetlana Jantšek valittiin koko organisaation johtajaksi. Miten ukrainalaislähtöinen Jantšek vastaa ajan tuomiin haasteisiin?

Mikä sykähdytti ammattikatsojia viime vuonna? Seitsemän kriitikkoa pisti pakettiin vuoden esitystarjonnan hitit ja hudit. Entä mistä esityksestä sinä tykkäsit? Käy kertomassa oma suosikkisi verkkosivuillamme.

Vankilateatteri ei ole taideterapiaa. ”Emme käsittele vankeutta emmekä rikollisuutta”, kertoo Taittuu ry:n toiminnanjohtaja Hannele Martikainen. Vankilajohtaja Kaisa Tammi ajattelee, että teatterin tekeminen kasvattaa itsetuntemusta ja sitä kautta itseluottamusta.

Lisäksi:

Miten näyttelijöiden kulttuurista ja etnistä yhdenvertaisuutta pitäisi parantaa?

Miten katsojan kokemus minuudesta muodostuu?

Minkälaista on olla esittävän taiteen tekijä Venäjällä juuri nyt?

Arvioissa muun muassa Tanssiteatteri MD:n Ajanlasku, Matriarkaatti-esitys ja Marie Kajavan kirjoittama monologinäytelmä Merkintöjä (työnimi).

www.teatteritanssi.fi

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset Julkaisut