26.10.2022

TTS 5/2022 Kansikuva

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti 5/2022

 

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden uusin numero 5/2022 ilmestyy tämän viikon perjantaina! Alla tietoa tällä viikolla ilmestyvästä numerosta.

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden koulutusnumero 5/2022 ilmestyy 28. lokakuuta!

Näytelmäkirjailijan asema ja suomalaisen näytelmäkirjallisuuden tulevaisuus. Potretissa näytelmäkirjailija E.L. Karhu. 

"Teatterit ovat oppineet pitämään laadukasta näytelmäkirjallisuutta itsestäänselvyytenä. Monet valtionosuuksista nauttivien teattereiden johtajat sanovat suoraan, että he eivät välitä teksteistä. He ottavat mieluummin hyvän ohjaajan kuin valvovat tekstien laatua." Karhu kokee, että teatteri-ihmiset eivät arvosta omia kirjailijoitaan ja näytelmäkirjailijat saavat enemmän arvostusta alan ulkopuolella.

 
Venäläisohjaaja Pavel Semtšenko rakentaa elämäänsä uudestaan Suomessa. Vakavan huumorin taitaja, kansainvälisesti tunnetun AKHE-ryhmän perustaja pakeni kotimaastaan, kun vaimo pidätettiin mielenosoituksen katsomisesta. Nyt hän suunnittelee muun muassa yhteistyötä pitkäaikaisen tuttavansa, sirkustaiteilija Linnea Happosen kanssa.

 

Johtajat ja tasa-arvo

Teatterinjohtajan vastuu tasa-arvon edistämisessä. Miten eri sukupuolten ja erityisryhmien oikeudet toteutuvat taiteen tekemisessä ja siitä nauttimisessa instituutioteattereissa?

Mitä johtajat ajattelevat kohonneista lippujen hinnoista ja ohjelmistosuunnittelun haasteista muuttuneessa taloudellisessa tilanteessa?

Ajankohtaiset koulutuskuulumiset

Kohti sujuvaa ja heittäytyvää improamista
Teakissa improvisaatiota opettava Tiina Pirhonen ohjaa opiskelijoitaan hyväksymään
kanssanäyttelijöidensä ehdotukset ja tarttumaan niihin. Ideoita ja impulsseja opetellaan tunnistamaan ja laajentamaan.

Mitä nukketeatterikoulutukselle nyt kuuluu?

Lisäksi

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdessä julkaistaan nyt kahta kolumnia! Tulevasta numerosta voit lukea uuden kolumnistimme Tuomas Timosen ajatuksia taiteen ja teatterin merkityksistä tässä ajassa.

Tilaa lehti ja lue lisää:

https://www.teatteritanssi.fi/tilaa-lehti/

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Uutiset Julkaisut