17.11.2015

Teatteri Telakka ja Tartu Uus Teater yhteistyöhön

Hassan Blasimin esikoisnäytelmä Digihattupeli (eng. The Digital Hats Game) toteutetaan Teatteri Telakan ja virolaisen Tartu Uus Teaterin yhteistuotantona. Digihattupeli on Teatteri Telakan 20-vuotisjuhlanäytelmä, joka saa ensi-iltansa Tampereella 16.3.2016.

Hassan Blasim (s. 1973) on irakilaissyntyinen, Suomessa asuva kirjailija ja elokuvaohjaaja, jonka teoksia käännetty useille kielille. Hänet palkittiin brittiläisen Independent-lehden Independent Foreign Fiction Prize -kirjallisuuspalkinnolla teoksesta Irakin purkkajeesus (The Iraqi Christ) vuonna 2014, ja myös Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla vuonna 2013. The Guardian on nimennyt Blasimin parhaaksi elossa olevaksi arabikirjailijaksi. 

Blasimin Digihattupeli esitetään suomeksi ja osittain englanniksi, ja myös muita kieliä käytetään. Käännöksistä vastaavat Sampsa Peltonen ja Jonathan Wright. Digihattupeli esitetään ensi keväänä Tampereella yhteensä 10 kertaa ja Virossa yhteensä viisi kertaa, joista kolme Tartossa ja kaksi Tallinnassa.

Teatteri Telakka on vuonna 1996 perustettu valtion rahoituslain ulkopuolella toimiva ammattiteatteri Tampereella. Vuonna 2013 Teatteri Telakka sai yhdessä virolaisen Rakvere Teaterin ja lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon kanssa näyttämötaiteen valtionpalkinnon suomalais-virolaisesta yhteistuotannosta Köök-Kullervo-Petroskoi.

www.telakka.eu/teatteri
www.uusteater.ee