31.08.2016

Teatteriduo Livsmedlet tekee teatteria Pietarin nuorison kanssa

Teatteriduo Livsmedlet on kutsuttu marraskuussa Pietariin tekemään esitystä paikallisen nuorison kanssa. Livsmedlet eli suomalainen nukketeatteritaiteilija Ishmael Falke ja ruotsalainen koreografi-esiintyjä Sandrina Lindgren on kutsuttu Critical Mass -kaupunkitapahtumien sarjaan, joka jatkuu Pietarin kaduilla ja nuorisotiloissa vuoteen 2017.

Venäläisen taidekuraattorien yhteisön TOK:in järjestämän Critical Mass -sarjan aihe on urbaani nuorisokulttuuri. Kansainväliset taiteilijat ottavat haltuun Petrogradskin kaupunginosan julkista tilaa ja tekevät yhteisötaidetta nuorten pietarilaisten kanssa.  Livsmedletin Falke ja Lindgren tulevat käyttämään kehittämäänsä Urban Animation -tekniikkaa, jossa hyödynnetään nukke- ja fyysisen teatterin keinoja katuympäristössä.

Syksyn aikana Livsmedletin voi nähdä myös Suomessa. Se vierailee esityksellään Näkymättömät maat / Invisible Lands Porin Lainsuojattomat-festivaalilla ja Turussa TIP-Festissä, joka on kansainvälinen nukketeatterifestivaali. Tekijäparin toinen esitys, Trafika on puolestaan kutsuttu Lappeenrannan kaupunginteatteriin.

www.ishmaelfalke.com