01.07.2020

Vapaiden ammattiryhmien Teatterifestivaali Lain§uojattomat

Porissa 19. - 23.8.2020

Vapaiden ammattiteatteriryhmien oma teatterifestivaali Lain§uojattomat järjestetään jo 21. kerran Porissa. Vuonna 2019 Teatterikeskuksen myöntämän Vuoden teatteriteko -palkinnon sekä opetus- ja kulttuuriministeriön jakaman Suomi-palkinnon pokannut festivaali toteutetaan vuonna 2020 poikkeuksellisesti elokuussa. Jo yli 20 vuotta toiminut teatterikentän yhteinen tapahtuma kerää Poriin tiiviin, mutta sitäkin timanttisemmaksi hiotun ohjelmiston esityksiä, jotka iskeytyvät laajalla skaalalla ihmisyyteen sekä sen ihanuuteen ja kurjuuteen.

Lain§uojattomat potkaistiin koronasta huolimatta käyntiin jo huhtikuussa The 24 Hour Viral Monologues -verkkotapahtuman muodossa. Tänä vuonna varsinainen Lain§uojattomat-festivaaliviikko järjestetään ensimmäistä kertaa ikinä elokuussa, kesän lopussa.

Tämän vuoden Lain§uojattomat-festivaali palaa myös lyhyeen ja napakkaan viiden päivän formaattiin, jonka aikana tullaan näkemään kymmenkunta eri teatteriesitystä sekä ilmaisia katuteatteriesityksiä päivittäin. Mukana menossa ovat mm. Stella Polaris, Teatteri Telakka, Klockriketeatern, Verigreippi ja ensimmäistä kertaa Myllyteatteri sekä yksittäisiä taiteilijoita ja työryhmiä. Esityksiä nähdään neljän päivän aikana Rakastajat-teatterin Studio Hilkassa Valtakadulla ja Kulttuuritehdas Kehräämössä Puuvillassa, mutta myös perinteisesti keskustassa Eetunaukion katukuvassa, kaupungin sykkeessä sekä striimattuna verkossa.

Festivaalin järjestäjät ovat suunnitelleet ohjelmiston ja esitystilat siten, että valtion asettamat ohjenuorat koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ovat käytössä. Järjestelyistä tiedotetaan katsojille myös esitysten yhteydessä. Tervetuloa festivaalille!

Liput, koko ohjelmisto ja aikataulut löytyvät osoitteesta www.rakastajat.fi

Ajankohtaista tietoa jaamme lisäksi sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa ja Instagramissa.

Lisätiedot:

Festivaalin taiteellinen johtaja, Angelika Meusel | 044 593 3414 | angelika(a)rakastajat.fi

Rakastajat-teatteri
Teatterifestivaali Lain§uojattomat
lainsuojattomat(a)rakastajat.fi
Rakastajat-teatteri, Pohjoisranta 11, 28100 Pori
www.rakastajat.fi