03.11.2021

Teatterimuseo on jälleen auki

Teatterimuseon remontti on loppusuoralla! Museo avataan yleisölle keskiviikkona 3.11.2021 klo 11.

Remontissa uusittiin museon näyttelytilat lattiasta kattoon. Uutuutena saimme mm. ympyrän muotoisen näyttely- ja tapahtumatilan, maneesin. Arkadia-teatterin näyttämö säilytettiin, mutta tila sen ympärillä on uusittu. Tervetuloa tutustumaan marraskuussa!

Ensimmäiset näyttelyt uusissa tiloissa

Ensisilmäyksen esittäviin taiteisiin kävijä saa heti astuessaan hissistä näyttelykerrokseen, missä hänet vastaanottaa kuva- ja videokavalkadi museon vastuulla olevista taidelajeista, ja vitriinit esittelevät palasia kokoelmista. Syvemmältä näyttelytilasta löytyy lempiesinevitriini, johon Teatterimuseon henkilökunta on koonnut omia suosikkejaan esinekokoelmista ja arkistosta.

Arkadia-teatteri valmistui jo vuonna 1999, ja siitä tuli pian kävijöiden suosikki. Tässä remontissa pukuhuonetta laajennettiin ja Arkadian yhteyteen tuli näyttelytilaa mm. nukketeatterille. Katsomon takaosan suuri vitriini on sisustettu uudelleen ja sisältää nyt ennennäkemättömän kokonaisuuden museon kokoelmien vanhimmista aarteista.

Marraskuussa avataan myös tanssinäyttely Syvää liikettä – suomalaisen nykytanssin kansainvälinen historia. Suomalainen tanssitaide on aina ollut kansainvälistä. Taiteilijat ovat hakeneet koulutusta, elantoa, inspiraatiota ja yhteistyötä ulkomailta. Toisaalta ulkomaiset opettajat, ryhmät ja koreografit ovat vierailleet ahkerasti Suomessa. Syvää liikettä -näyttelyssä on esillä arkistolöytöjä sekä uusia avauksia nykykentältä.

Syksyn ohjelmasta

Lauantaiset taiteilijatapaamiset aloitetaan jälleen marraskuussa. Ensimmäinen vieraamme 13.11. on legendaarinen tanssija ja koreografi Jorma Uotinen. Joulukuun taiteilijavieras on niin ikään tanssija, Reijo Kela tavataan 11.12. Taiteilijatapaamiset alkavat klo 13 ja yleisöksi pääsee museon pääsylipulla. Lippujen ennakko-ostomahdollisuus ja Museokorttilaisten lippuvaraus avautuu piakkoin verkkosivuillamme!

Marraskuun 3. päivä käynnistyy myös työpajakausi. Tilat ovat uudet, mutta vanhaan tuttuun tapaan tarjoamme erilaisia esittäviin taiteisiin johdattavia työpajoja kaiken ikäisille. Tutustu saatavilla oleviin työpajoihin ja työhyvinvointipajoihin ryhmäkäyntisivuilla.

Lasten teatterikerho jatkuu vasta joulun jälkeen, mutta marraskuussa järjestetään viikonlopun mittainen improkurssi 9–13-vuotiaille. Muutamia paikkoja on vielä vapaana. Lue lisää improkurssin esittelysivulta ja ilmoittaudu mukaan.

Ja tietenkin syksyn juhlakauden kynnyksellä käynnistämme myös juhlapalvelun. Jos sinulla on isompi tai pienempi juhla, ota yhteyttä niin katsotaan järjestäisitkö sen Teatterimuseossa!

Meille on juhlaa voida sanoa jälleen – pitkästä aikaa…

Tervetuloa Teatterimuseoon!

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa

Uutiset