27.10.2021

Joachim Thibblin, teaterchef - Svenska Teatern. Foto: Cata Portin

Teatterinjohtaja Joachim Thibblinille Ruotsin Pohjantähden ritarikunnan kunniamerkin

H.M. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa myöntää teatterinjohtaja Joachim Thibblinille Ruotsin Pohjantähden ritarikunnan kunniamerkin

H.M. Ruotsin kuningas Kaarle XVI Kustaa on nimittänyt teatterinjohtaja Joachim Thibblinin Ruotsin Pohjantähden ritarikunnan 1. luokan ritariksi. Thibblin saa kunniamerkin työstään Suomen ja Ruotsin välisten kulttuurisuhteiden edistämiseksi.

Joachim Thibblin toimii Suomen ruotsinkielisen kansallisnäyttämön, Helsingin Svenska Teaternin johtajana. Thibblin tekee jatkuvaa työtä Ruotsin ja Suomen välisen laajan kulttuurivaihdon mahdollistamiseksi. Hän on muun muassa edistänyt jatkuvaa ruotsalaista teatterikiertuetoimintaa suomenkielisessä Suomessa ja vienyt suomalaisia näytelmiä kiertueelle Ruotsiin.

Thibblin on ollut liikkeellepaneva voima ruotsalaisen teatterin edistämiseksi Suomessa tuomalla Suomeen lukuisia ruotsalaisia näytelmiä ja näyttämötaiteilijoita.

”Teatterinjohtaja Joachim Thibblin on tehnyt suurenmoisen työn ruotsinkielisen näyttämötaiteen eteen Suomessa. Lisäksi hän on ollut yksi maidemme välisen teatteriyhteistyön ja teatterivaihdon kantavia voimia jo vuosien ajan”, sanoo Ruotsin Suomen-suurlähettiläs Nicola Clase.

Teatterinjohtaja Joachim Thibblin iloitsee kunniamerkin myötä saamastaan tunnustuksesta.
”Olen syvästi kiitollinen siitä, että H.M. Kuningas haluaa tällä henkilökohtaisella tunnustuksella huomioida pitkäaikaisen työni maidemme välisen yhteistyön ja teatterivaihdon lisäämiseksi”, Thibblin toteaa.

Joachim Thibblin on syntynyt Espoossa vuonna 1975. Hän on toiminut Helsingin Svenska Teaternin johtajana vuodesta 2017. Hän johti Espoon kaupunginteatteria vuosina 2014–2017 ja Åbo Svenska Teateria vuosina 2006–2013. Uransa aikana Thibblin on työskennellyt sekä kotimaassa että ulkomailla ja hänellä on takanaan pitkälti yli 100 ensi-iltaa ja vierailunäytäntöä. Thibblin toimii useassa teatterialan luottamustehtävässä ja on muun muassa Suomen Teatterinjohtajaliiton puheenjohtaja.

Pohjantähden ritarikunta on vuonna 1748 perustettu kuninkaallinen ruotsalainen ritarikunta. Sen kunniamerkin voi saada Ruotsin kuningashuoneen jäsenet sekä Ruotsin hallituksen päätöksellä ulkomaan kansalaiset, jotka ovat henkilökohtaisella panostuksellaan toimineet Ruotsin tai Ruotsin asian hyväksi.

Thibblin vastaanottaa kunniamerkin suurlähettiläs Nicola Claselta Ruotsin Helsingin-suurlähetystössä järjestetyssä seremoniassa 27. lokakuuta 2021.

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset