10.11.2022

Liisa Isotalo. Kuva: Ahmed Alalousi.

Teatteriohjaaja Liisa Isotalolle Näyttämötaiteen kultainen ansiomerkki 45 vuoden tuloksellisesta työstään

OSIRIS teatterin johtaja ja perustaja, teatteriohjaaja Liisa Isotalo sai Näyttämötaiteen kultaisen ansiomerkin tunnustuksena 45 vuoden tuloksellisesta työstään Suomen teatterielämän hyväksi! Merkin myönsi Suomen Teatterijärjestöjen keskusliitto. Liisaa juhlittiin yhdessä Naisen Peili -esitysten ja näyttelyn avajaisten kanssa Kanneltalolla 2.11.2022.

Liisa Isotalon käsikirjoittamassa ja ohjaamassa Naisen Peili esityksissä yleisö näkee, kokee ja kuulee tarinoita toiseudesta, osallisuudesta, osattomuudesta, ennakkoluuloista, vapaudesta, pelosta, yhteenkuuluvuudesta sekä rakkaudesta.

OSIRIS teatterin johtaja Liisa Isotalo on ohjannut lukuisia teatteriesityksia Suomen eri teattereille, myös TV:lle, valmistuttuaan ohjaajaksi Suomen Teatterikorkeakoulusta. Hän on toiminut myös teatterinjohtajana sekä teatteriopettajana (mm. Siba, TEAK, TAIK ). Liisa on palkittu sekä työstään johtajana (Kokkolan kaupungin ansiomerkki 1994) että ohjauksistaan (mm. Romeo ja Julia, Shakespeare; Joensuun Kaupunginteatteri 2003).

Raja-aitojen kaataminen eri taiteenalojen väliltä, samoin kuin eri kulttuurien ja eri ikäryhmien väliltä ovat tehneet Isotalon kokonaistaideteoksista ainutlaatuisia, mutta tunnistettavia. Ne ovat useimmiten samanaikaisesti syvän traagisia, oivaltavia ja leikkisiä, puhutellen yhtaikaa eri-ikäisiä katsojia. Hänen kiinnostuksensa elävään ritualistiseen teatteriin ja taiteidenvälisten raja-aitojen kaatamiseen alkoi suomalaisen teatterin shamanististen juurien tutkimisella ja jatkuu yhä. Liisa Isotalo on OSIRIS teatterin perustajajäsen ja sen taiteellinen johtaja.

Osiris Ensemble käsittelee teoksissaan taiteen keinoin myös ajankohtaisia yhteiskunnallisia aiheita kuten tasa-arvoa, ihmisen luontosuhdetta, pakolaisuutta, ilmastokatastrofia ja ilmaston muuttumista. Eri kulttuurien tarinat tuodaan ihmisen arjen keskelle.

Useilla OSIRIS teatterin esityksillä herätetään ajatuksia erilaisuudesta ja samankaltaisuudesta – paikasta, ajasta, kielestä, ihonväristä, uskonnosta tai elämänkokemuksesta riippumatta. Aiheita ammennetaan myös vuosisatoja vanhoista arkaaisen kulttuurin tarinoista, ihmisyydestä sekä luonnon ja ihmisen välisestä yhteisyydestä, kysyen niiden merkitystä tämän päivän ihmiselle.

Alkuperäinen uutinen: osiristeatteri.fi

Lue Naisen peili -hankkeesta

Osiris-teatteri Facebookissa

Kuva: Ahmed Alalousi.

Sinua voisi kiinnostaa

Palkinnot Uutiset