22.09.2015

Teatterit keräävät varoja turvapaikanhakijoille

Suomalaiset teatterit haluavat auttaa Suomeen tulevia pakolaisia. Tampereen Työväen Teatteri lahjoittaa yhden näytännön tuoton SPR:n pakolaistyölle. Riihimäen Teatterissa taas järjestetään vastaanottokeskuksille varoja keräävä Turvapaikkailta.

”Minulle alkoi koko henkilökunnasta tulla viestiä ja kyselyjä siitä, mitä me voisimme tehdä teatterina pakolaistilanteen hyväksi”, sanoo Tampereen Työväen Teatterin teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. ”Ajattelin, että me voisimme tehdä sen tavalla, jonka parhaiten osaamme eli kertomalla tarinan. Ja mikäpä olisikaan parempi tarina, kuin Hevosten keinu, jossa Kotalan perhe lähtee Suomesta siirtolaiseksi Eurooppaan.”

Hevosten keinun keskiviikon 14.10. esityksen tuotto lahjoitetaan SPR:n pakolaistyölle. Ennen esitystä klo 18.45 näytelmän käsikirjoittaja-ohjaaja Sirkku Peltola kertoo näkemyksiään pakolaistilanteesta. Illan aikana teatterilla voi osallistua myös SPR:n lipaskeräykseen.

Myös Riihimäen Teatterissa halutaan tukea pakolaistyötä. Teatteri järjestää Turvapaikkaillan torstaina 24.9. Illan tarkoituksena on osoittaa solidaarisuutta Suomeen saapuvia turvapaikanhakijoita kohtaan ja kerätä varoja Riihimäen seudun vastaanottokeskuksille.

Turvapaikkaillan ohjelmassa on musiikkiesityksiä sekä SPR:n tietoisku pakolaistilanteesta. Tapahtumaan osallistuu teatterin henkilökuntaa, vapaaehtoisia, muusikoita, Riihimäen Nuorisoteatteri ja RedNoseClub. Illan aikana järjestetään taidearpajaiset sekä kerätään lahjoitustavaraa. Riihimäen Teatteri on koostanut nettisivuilleen myös ohjeet tavaralahjoitusten tekemiseen.

Lisätietoa:

Riihimäen Teatteri, Turvapaikkailta, esiintyjät ja ohjelma

Tampereen Työväen Teatteri, Hevosen Keinu, hyväntekeväisyysnäytös