08.06.2022

Tehdasfestivaali Manifesti 2022

Tehdasfestivaali Manifesti Turussa 7.–18.9. 2022

Tehdasfestivaali Manifesti on vuodesta 1994 lähtien Turussa Manillan vanhassa tehdasmiljöössä järjestetty monitaidetapahtuma, jonka monipuolinen ohjelmisto ilmentää Manillan poikkitaiteellista yhteisöä. Ohjelma koostuu esittävän taiteen ammattilaisryhmien toteuttamista tanssi- ja kehollisen ilmaisun teoksista sekä kuvataiteesta. 

Ohjelmavalinnat tekee monitaiteellinen ohjelmatyöryhmä, jonka jäseninä ovat Venla Luoma (Tehdasteatteri), Sanna Meska (LTA), Urmas Poolamets (Aurinkobaletti), Merja Pöyhönen (Aura of Puppets), Anna Tahkola (Manillan kuvataiteilijat), Maija Palonheimo ja Kari Salovaara Pro Manillasäätiön edustajina sekä tuottaja Siina Siltanen.

Festivaalin tuottaa Pro Manillasäätiö tiiviissä yhteistyössä Manillan poikkitaiteellisen toimijayhteisön kanssa. Pääyhteistyökumppanina on toiminut Aurinkobaletti, muita kumppaneita ovat Manillan kuvataiteilijat, Läntinen tanssin aluekeskus, Tehdasteatteri sekä Aura of Puppets.

Ohjelma

Jo 28. kertaa järjestettävän festivaalin ohjelmisto on nyt julki ja luvassa on uusia avauksia, yllättäviä yhdistelmiä, vastavuoroisuutta ja vuoropuhelua. Festivaalin aikana Manillan täyttää kymmenen korkeatasoista, tuoretta esitystä nykytanssin, uuden sirkuksen ja kehollisen ilmaisun kotimaisilta huipputekijöiltä. 

Festivaalin teemaksi on nimetty dialogi, jota ohjelmaan valitut teokset ilmentävät taiteen eri keinoin. Festivaalin avaa 7.9.2022 Manillan kuvataiteilijoiden näyttely Kohtaus, joka käsittelee kohtaamisen, yhteyden ja vastavuoroisuuden teemoja. Näyttely on koettavissa koko tapahtuman ajan Vanhalla viinatehtaalla. 

Kuvataidenäyttely KOHTAUS
Iwaoka-Lehtovaara-Malkki ja Aurinkobaletti: DYSMORPHIC
Karolina Ginman: FLUVIAL
Try me good king - HENRIK VIII:n KUNINGATTARIEN KOHTALOT
Jenni kivelä ja kiltit ihmiset: STRANGE PLANT
Jolma-Jolma-Kainulainen-Manninen & Tehdas Teatteri: BABY JUDO
Vilus.Art: LIFE AFTER
Antti Tolvi: HANDS
Tomi Paasonen & Anna Tahkola: TAHRA
Eliane: TANSSITEOS KOLMELLE KEHOLLE JA ÄÄNELLE
Pori Dance Company & Minimi: S T R E A M

Tutustu ohjelmistoon

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat