28.09.2022

Telakka Open Border 2022

Telakka Open Border -festivaali

Teatteri Telakka pilotoi kansainvälisen Telakka Open Border -festivaalin, joka järjestetään ensi kertaa lokakuussa 7.-9.10.2022. Telakka Open Border on vuorovuosin järjestettävä tapahtuma, joka esittelee pienten riippumattomien teatterien ja työryhmien esityksiä kaikkialta maailmasta. Festivaalilla on vaihtuva kohdemaa ja tänä vuonna se on Viro.

Tampereella esiintyy viisi kollektiivia Virosta. Festivaalilla nähdään VAT Teaterin mykkäfilmien estetiikasta ammentava, Virossa palkittu Faust, nykytaiteen kollektiivi Olmeulmadin koreografinen ihmisinstallaatio Sanctum Textum, Sõltumatu Tantsu Lavan ja suomalaisen W A U H A U S-kollektiivin spektaakkelimainen liukuvoidetanssi Fluids, Kellerteaterin ja suomalaisen Teatteri Metamorfoosin groteski ja runollinen naamioteatterikomedia Madame Brigitte  ja Kanuti Gildi SAALin visuaalisesti vaikuttava, myös Virossa palkittu mytologinen rave-performanssi Eden Detail. 

Festivaaliklubilla esiintyvät Viron rakastetuimpiin yhtyeisiin kuuluva, jouhikkoja soittava duo Puuluup ja surrealististä munniharpu-trancea tarjoileva Meisterjaan.
  
Uusi kansainvälistä teatteritaidetta esittelevä festivaali pyrkii tarjomaan poikkileikkauksen kohdemaan esittävän taiteen nykytilanteesta ja sitä kautta tuoreita näkökulmia itsenäisten teatteriryhmien ja teatterien teoksista. Katsoja pääsee näkemään mitkä aiheet ovat kyseisessä maassa ajankohtaisia ja minkälaiset visuaaliset suunnat havainnollistavat kyseistä ajankohtaa. 
 

Ohjelma

Perjantai 7.10.

17:00 Kellerteater & Teatteri Metamorfoosi: Madame Brigitte @ Teatteri Telakka (Tullikamarin aukio 3)

20:00 Olmeulmad: Sanctum Textum @ Kalevankankaan hautausmaan kappeli (Hautausmaankatu 5)

22:00 Festivaaliklubi: Meisterjaan @ Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarin aukio 3)

 

Lauantai 8.10.

17:00 Sõltumatu Tantsu Lava & W A U H A U S: Fluids @ Ahaa Teatteri (Hatanpään valtatie 6)

20:00 Kanuti Gildi SAAL: Eden Detail @ Teatteri Telakka (Tullikamarin aukio 3)

22:00 Festivaaliklubi: Puuluup @ Kulttuuritalo Telakka (Tullikamarin aukio 3)
 

Sunnuntai 9.10.
12:00 Sõltumatu Tantsu Lava & W A U H A U S: Fluids-työpaja @ Ahaa Teatteri (Hatanpään valtatie 6) *

17:00 VAT Teater: Faust @ Teatteri Telakka (Tullikamarin aukio 3)
 

* Vain festivaalipassin ostaneille ennakkoilmoittautumisella sähköpostitse festival@teatteritelakka.fi. Paikkoja on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
 

Festivaalipassit ja -liput ovat myynissä Tiketissä. Passi sisältää pääsyn kaikkiin näytöksiin sekä iltaisin festivaaliklubin keikoille ja niitä on myynnissä rajoitettu erä.

Sinua voisi kiinnostaa

Festivaalit Tapahtumat