17.11.2020

TSC-residenssi

Tero Saarinen Company: Haku kevään ja kesän residenssiin auki

Tero Saarinen Company avaa Kaapelitehtaalla sijaitsevan uuden harjoitussalinsa TSC Studion taiteellisille residensseille! TSC-residenssien tavoitteena on tukea erityisesti vapaan kentän toimijoiden työskentelyedellytyksiä ja tanssin toimialan kehittymistä sekä toimia alustana monitaiteellisille kokeiluille. 

Tero Saarinen Companyn toiminnan keskiön ollessa kokonaisvaltaisissa tanssiteoksissa, TSC-residenssien haku on auki monialaisesti esittävien taiteiden rajapinnoilla työskenteleville, kehollisesta ilmaisusta kiinnostuneille taiteilijoille. Hae rohkeasti mukaan, haku on nyt käynnissä!

KENELLE?

Residenssiin voivat hakea esittävien taiteiden alalla toimivat yksittäiset tekijät, työryhmät sekä vakiintuneemmat ryhmät tai kollektiivit, jotka ovat kiinnostuneita kehollisesta ilmaisusta ja sen edelleen kehittymisestä. 

TSC-residenssit on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla esimerkiksi näyttämöteoksen luomista ja harjoittamista, tai oman taiteellisen ajattelun kehittämistä muun muassa liikekielen tai koreografisen materiaalin työstämisen kautta. 

Luethan huolellisesti tiedot residenssien aikatauluista, muut ehdot ja hakuohjeet ennen hakemuksen jättämistä.

MILLOIN JA MITÄ?

TSC tarjoaa kaksi residenssijaksoa välillä maaliskuu – kesäkuu 2021. Työskentelyjaksot ovat pituudeltaan kaksi viikkoa. Residenssin aikana taiteilijat saavat käyttää työskentelyynsä TSC Studiota ilmaiseksi. TSC:n henkilökunta ohjeistaa työryhmät residenssin käytäntöihin jakson alussa, minkä lisäksi residenssitaiteilijoilla on mahdollisuus saada mentorointia TSC:n taiteelliselta ja tuotannolliselta henkilöstöltä erikseen sovittavan aikataulun mukaisesti. Residenssiin kuuluu vähintään yksi yleisökohtaaminen, joka voi residenssistä riippuen olla esimerkiksi avoin harjoitus, demo, keskustelutilaisuus tai muu vastaava. Yleisökohtaamisen aikatauluista ja sisällöistä sovitaan tapauskohtaisesti.  

Ensimmäinen residenssijakso sijoittuu viikoille 12–13 (22.3.–4.4.2021). Kyseisen jakson työskentelyaika on pääsääntöisesti arkisin klo 09–17 ja viikonloppuisin lauantaista klo 12 alkaen. Kevään ensimmäinen residenssijakso soveltuu parhaiten työskentelyyn, joka on toteutettavissa mainittujen aikatauluraamien puitteissa ja ilman teknistä kalustoa (esim. teoksen harjoittaminen, liikemateriaalin luominen tmv.). 

Kauden toinen residenssijakso on viikoilla 22–23 (31.5.–13.6.2021). Touko-kesäkuun kaksiviikkoisen residenssijakson toisella viikolla TSC Studio on taiteilijoiden käytettävissä kellon ympäri. Myös TSC Studion teknisen kaluston hyödyntämisestä sekä esimerkiksi työryhmän rekvisiitan säilytyksestä tiloissa residenssin aikana on mahdollisuus sopia erikseen. 

Tarkempia tietoja TSC Studiosta ja sen varustelusta nettisivuiltamme

Haku residensseihin umpeutuu 10.12.2020 klo 24:00.

HUOM! Avaamme lisäksi erilliseen hakuun viikoilla 26–27 (28.6.–11.7.2021) järjestettävän ääniresidenssin, jolloin residenssitaiteilijoilla on käytössään TSC Studion immersiivisen äänen mahdollistava Genelecin kaiutinjärjestelmä. Ääniresidenssin työskentelyn painotus on äänen ja liikkeen välisen suhteen tutkimisessa. Mikäli suunnittelet hakevasi myös ääniresidenssiin, ilmoitathan siitä hakemuksessasi. Haku ääniresidenssiin käynnistyy vuodenvaihteessa 2020–2021. 

Lisätietoja ja hakuohjeet TSC:n sivuilta

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Residenssit Avoimet haut