30.09.2021

TSC-residenssi

Tero Saarinen Companyn residenssihaku

Avoin haku Tero Saarinen Companyn residensseihin ryhmän harjoitussaliin Kaapelitehtaalle on jälleen auki! TSC-residenssien tavoitteena on tukea erityisesti vapaan kentän toimijoiden työskentelyedellytyksiä ja tanssin toimialan kehittymistä sekä toimia alustana monitaiteellisille kokeiluille.

TSC-residenssien haku on auki monialaisesti esittävien taiteiden rajapinnoilla työskenteleville, kehollisesta ilmaisusta kiinnostuneille taiteilijoille. Residenssi on tarkoitettu sekä nuorille, alalla aloitteleville että jo pidempään työskennelleille tekijöille. Hae rohkeasti mukaan, haku on nyt käynnissä!

KENELLE?

Residenssiin voivat hakea esittävien taiteiden alalla toimivat yksittäiset tekijät, työryhmät sekä vakiintuneemmat ryhmät tai kollektiivit, jotka ovat kiinnostuneita kehollisesta ilmaisusta ja sen kehittämisestä. Haku on suunnattu sekä nuorille ja vastavalmistuneille tekijöille että pidempään alalla työskennelleille.

TSC-residenssit on tarkoitettu taiteelliseen työskentelyyn. Työskentely voi olla esimerkiksi näyttämöteoksen luomista ja harjoittamista, tai oman taiteellisen ajattelun kehittämistä muun muassa liikekielen tai koreografisen materiaalin työstämisen kautta.

MILLOIN JA MITÄ?

TSC tarjoaa kaksi residenssijaksoa keväällä 2022. Työskentelyjaksot ovat pituudeltaan kahdesta kolmeen viikkoa. Residenssin aikana taiteilijat saavat käyttää työskentelyynsä TSC Studiota ilmaiseksi. TSC:n henkilökunta ohjeistaa työryhmät residenssin käytäntöihin jakson alussa, minkä lisäksi residenssitaiteilijoilla on mahdollisuus saada mentorointia TSC:n taiteelliselta ja tuotannolliselta henkilöstöltä. Residenssiin kuuluu vähintään yksi yleisökohtaaminen, joka voi residenssistä riippuen olla esimerkiksi avoin harjoitus, demo, keskustelutilaisuus tai muu vastaava. Yleisökohtaamisen aikatauluista ja sisällöistä sovitaan tapauskohtaisesti.

Haku residensseihin umpeutuu 21.10.2021 klo 16:00.

Kevään 2022 residenssijaksojen ajankohdat ovat:

Residenssi I: Viikot 52–2 (27.12.2021–16.1.2022)
Residenssi II: viikot 16–17 (18.4.–1.5.2022)

Lue lisää

Sinua voisi kiinnostaa

Residenssit Residencies Avoimet haut