12.12.2022

Theatre in palm residency

Theatre in Palm Open Call nouseville teatteritaiteen tekijöille

Theatre in Palm, kansainvälinen Creative Europe -projekti, järjestää digitaalisen residenssin helmikuussa 2023.

Residenssi on suunnattu nouseville teatteritaiteen ammattilaisille. He voivat olla teatteritaiteen opiskelijoita, hiljattain valmistuneita, uutta ammatillista osaamista janoavia tai uusia avauksia hakevia esittävän taiteen ammattilaisia.

Digitaalisen residenssin OPEN CALL on avoinna koko joulukuun

Residenssin teemana on Vaikutus ympäristöön (Environmental Impact). Työn lähtökohtana toimivat:
• Antigone -näytelmä ja erityisesti tutkielma Sofoklen näytelmän hahmojen moraalisista ristiriidoista.
• YK:n pääsihteerin António Guterresien avauspuheenvuoro Egyptissä järjestetyssä kansainvälisessä ilmastokonferenssissa 7.11.2022.
• sekä taiteilijan itselleen valitsema arvokas tai tärkeä esine, jotain, jota hän ei halua menettää.

Jokaisesta hankkeeseen osallistuvasta 12 maasta valitaan 5 residenssitaiteilijaa. He työskentelevät yhdessä paikan päällä omassa maassaan. Jokaisen maan ryhmä työskentelee läheisesti ennalta sovitun toisen maan ryhmän parina, muodostaen virtuaalisen residenssiduon. Kaikki 12 residenssiryhmää työskentelevät myös yhdessä viikon aikana järjestettävissä virtuaalitapaamisissa. Työskentelyn suunnittelevat ja sitä ohjaavat kokeneet mentorit. Residenssi tarjoaa mukaan valituille taiteilijoille syvälle meneviä kansainvälisiä yhteistyö- ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä henkilökohtaista ohjausta oman taiteellisen työn kehittämiseksi.

Residenssin tarkemmat tiedot ja hakemuslomake löytyvät hankkeen englanninkieliseltä verkkosivulta.
Theatre in Palm pähkinänkuoressa

Kesällä 2022 käyntiin polkaistu 3-vuotinen hanke tukee nousevien teatteritaiteen tekijöiden yhteistyötä yli rajojen ja pyrkii vahvistamaan taiteiliioiden resilienssiä alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Hanke on ensimmäinen teatteritaiteen Creative Europe -foorumiprojekti. Se tuo yhteen 12 partneria eri puolilta Eurooppaa tekemään yhteistyötä ja luomaan yhdessä kansainvälistä ja kulttuurienvälistä alustaa teatteritaiteen edistämiseksi. Alan nouseville taiteilijoille järjestetään tapahtumia, koulutusta, residenssejä ja mahdollisuus kansainväliseen verkostoitumiseen. Projektin aikana tehdään yhdessä esityksiä, kiertueita ja vierailuita.

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia on saanut suuren kunnian, ja samalla haasteen, koordinoida ensimmäisenä Suomessa tätä laajaa ja inspiroivaa foorumiprojektia.

- Tuntuu lottovoitolta olla luomassa mahdollisuuksia uransa alussa oleville teatteritaiteilijoille ja heidän teoksilleen eurooppalaisessa kontekstissa”, iloitsee projektin koordinaatiotyöryhmän sisällöllisenä projektipäällikkönä toimiva lehtori ja Taidekasvatus ja taidepedagogiikka -tutkimusryhmän vastaava Mervi Rankila-Källström.

Hankkeesta tarkemmin:
Turku AMK / Theatre in Palm
www.theatreinpalm.com

Lisätietoja:
Mervi Rankila-Källström, lehtori ja Taidepedagogiikka ja taidekasvatus -tutkimusryhmän vetäjä, mervi.rankila-kallstrom@turkuamk.fi, puh. 050 598 5230.
Minna Haapasalo, Taideakatemian esittävän taiteen koulutusvastaava, minna.haapasalo@turkuamk.fi, puh. 050 598 5255.

Sinua voisi kiinnostaa

Ilmoitukset Residenssit Avoimet haut