Tiedottaminen

Esitysvierailun tai kiertueen tiedottamisvastuu on yleensä järjestäjillä, mutta myös oma tiedottaminen Suomessa on tärkeää. Kenet haluatte tietoisiksi ulkomaan matkastanne?

Tiedottaminen on tyylikkäimmillään kahden asiantuntijan tavoitteellista yhteispeliä. Teatterin tiedotusvastaava on teatterin asiantuntija, joka tuntee ulkomaille lähtevän esityksen ja sen taustat. Toimittajalla on oma tiedotusvälineensä hallussa. Tällaisessa asiantuntijakohtaamisessa ei myydä tai markkinoida, vaan välitetään keskeistä tietoa, jotta saadaan tehtyä mahdollisimman hyvä uutinen tai artikkeli.

Tehkää lyhyt uutismallinen tiedote tulevasta ulkomaan matkastanne tai kiertueesta. Mikä esitys, mitkä esitykset lähtevät ulkomaille? Kuka on kutsunut, mihin ja miksi? Milloin matkustatte? Liittyykö matka johonkin laajempaan kokonaisuuteen tai laajeneeko vierailu tulevaisuudessa isommaksi hankkeeksi matkan antina?

Listatkaa kymmenen teatteri- tai kulttuuritoimittajaa, joiden haluatte tietävän matkastanne ja etsikää heidän yhteystietonsa. Lisätkää listaan kulttuuri (a) stt.fi.

Suomen kulttuuri- ja tiedeinstituutit ulkomailla, suurlähetystöt ja konsulaatit ottavat tiedon vierailustanne mielellään vastaan ja auttavat tiedon jakamisessa.

Miettikää miten sosiaalista mediaa (esim. Facebook, Twitter) käytetään luontevasti vierailuista viestimisessä.

Muistattehan kertoa myös tinfolaisille liikkumisistanne:
tinfo (a) tinfo.fi

Sähköinen uutiskirje, TINFO-tiedote tavoittaa joka viikko parituhatta teatterista kiinnostunutta.
Tilaa samalla uutiskirje itsellesi.