29.10.2019

Toiminnan festivaali Pietarissa

 
Taidetta, aktivismia ja psykologiaa yhdistävä tapahtuma Eve’s Ribs järjestetään marraskuussa Pietarissa nyt jo neljättä kertaa. Suomalais-venäläisen hankkeen turvin järjestettävä tapahtuma kutsuu nyt toista kertaa ohjelmistoonsa teatteriesityksiä, performansseja ja konsertteja eri puolilta Venäjää ja Suomesta. Viikon kestävän festivaalin aikana kuullaan myös luentoja ja keskusteluja, esimerkiksi perheväkivallasta, joita vammainen nainen voi kohdata, elokuvasarjoja ja Fem Stand Up.
 
Hyödynnämme kaikki mahdolliset keinot kiinnittääksemme huomion naisten syrjintään ja heihin kohdistuvaan väkivaltaan,” kertoo Eve’s Ribs festivaalin tuottajiin kuuluva Anita Parri.
 
Eve’s Ribsin ohjelmisto koostuu taideteoksista ja muista tapahtumista ja toiminnasta, joilla tekijät ja järjestäjät haluavat vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen sukupuolesta ja väkivallasta. Tehoja haetaan yhteistyöstä ja verkostoitumisesta yli rajojen:
 
Venäläisen ja suomalaisen feministisen yhteisön ja ihmisoikeusaktivistien jatkuvan vaihdon ansiosta pyrkimyksemme saada tilanne muuttumaan havaitaan.” 
 
Helsinkiläinen Nopean Toiminnan Naiset on kutsuttu festivaalille, jossa sen teos 10 kohtausta seksuaalisesta väkivallasta nähdään avajaispäivänä 10.11.2019. Esityksen tekstit kääntää suomesta venäjäksi Anita Parri.
 
Ryhmän vierailua tuetaan Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) suomalais-venäläisestä TAKO-hankkeesta. Viime vuonna Eve’s Ribsissä nähtiin Amanda Palon ja Olga Palon raiskauskokemuksista kertova Kilari (kääntäjä Anna Sidorova). 
 
(TINFO / Sari Havukainen 29.10.2019)
 
 
 
 
Kuvassa: “Lyöminen tarkoittaa rakastamista.” Anita Parri kertoo Eve’s Ribs -festivaalilla toukokuun ensimmäisen päivän feministisestä kulkueesta. Kuvaaja: Svetlana Mikhailova-Ostonen
 
 
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Uutiset