08.09.2022

Cecilia Meijide ja Diego Rosental

Toinen luonto argentiinalaisittain

Pipsa Longan teos Toinen luonto on saamassa ensi-iltansa Buenos Airesissa, Argentiinassa. Segunda naturaleza (käännös Kristian Londonin englanninnoksesta espanjaksi: Ana Schmukler) on osa suuren nykynäytelmäfestivaali Plataforma Fluorescenten ohjelmistoa ja saa ensi-iltansa 10.9.2022.

Vuonna 2018 Lea-palkitun teoksen argentiinalaisen kantaesityksen ohjaa kaksikko Cecilia Meijide ja Diego Rosental. Ohjauksesta vastaavilla tekijöillä on osaamista paitsi teatteri- myös elokuvaohjaamisesta ja kokemusta koreografina, alan opettajina ja kääntäjänä toimimisesta. Pipsa Lonka on kirjoittanut Toisessa luonnossa mm. lajien välisyydestä, katseesta ja myötätunnosta, ja siinä on musiikilla iso rooli. Buenos Airesin El Cultural San Martinissa nähtävässä esityksessä musiikki on Tomás Polin.

Pitkän välimatkan vuoksi kirjailija ei tule näkemään tätä näytelmänsä ensi-iltaa. Pipsa Lonka sanoo Pagina 12 -lehdelle antamassaan haastattelussa, ettei teksti enää tarvitse häntä: "Luotan täysin siihen, että se kykenee selviytymään ilman minua."

Teatterin tiedotuskeskus TINFO on kumppanuushankkeensa puitteissa tukenut Segunda naturalezan tuotantoa. Plataforma Fluorescenten ohjelmiston muut ulkomaiset näytelmät tulevat Brasiliasta ja Uruguaysta.

Lue myös:

"Segunda naturaleza", teatro finlandés en Buenos Aires (www.pagina12.com)

Pipsa Lonka’s Second Nature to premiere in Buenos Aires (www.tinfo.fi)
 

Sinua voisi kiinnostaa

Kansainvälisyys Näytelmät Kirjailijat Festivaalit